Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1013. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: tdexx , yolcum Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 9 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
57.174
Cevap
703
Favori
4.426.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10111012101310141015
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sn kocausta özüre gerek yok,asıl ben sizden özür dilerim böyle bir durumu ilettiğim için..

    Cevap vermesini beklediğim ustalardan biride sizdiniz.tşk ederim.Detaylı olmasa da gene yardımcı oldunuz teşekkürler..Popcorn olayınızda müthişmiş Bebeğimiz için Eşimin organik yumurta ( hatta tüm ürünler için geçerli..) merakı kaynaklı bende kümes yapmayı düşünüyordum,olmadı kalan arkalıkları öyle değerlendireyim.Bahçede bi dünya solucan var ama attığım tohumların canına okur bu canavarlar birde pisliği kokusuna değer mi bilmem.Markette 4-4,5 TL ye satılan yumurtayı tanesi 1 TL ye alıyoruz.HERŞEY BEBEĞİMİZ İÇİN..

    Anladığım kadarıyla A sınıfı normal bir klima işimi görecek gibi,Çalıştığım bir firma dolaylı olarak Daikın ve Airfel bayisi..Airfel de Daıkın'nın yan ürünü diye biliyorum (Arçelik-Altus gibi..) Doğrumuyum? Olmadı öyle birşey alayım..

    Aslında bu hafta sonu beni asıl sıkıntıya soktuğunu düşündüğüm 4 cam kanatlı balkon kapımın önüne özel dizayn bir stand ilehttp://www.ikonisi.com/L12-Isitici-1250-Wat,PR-17.html bu ürünü monte etmeyi ve camdan gelen soğuğu kesmeyi planlıyorum.Camın alt kısmından 5 cm yukarıda kalacak şekilde cihazı düz bir levhaya monte edip ön kısmına da L şeklinde ve ön kısmı 10 cm yüksekliğinde olup arka balkon kapısından gelen soğuğu direk cihaza yönlendirip,ısıtarak camdan gelen soğuğu kesmeyi planlıyorum.Bundan da verim alamazsam artık klima almaktan başka çarem yok malesef..

    yada 1200w lık behalar yerine 800-600w lıklarımı çalıştırsam elektrik açısından diyeceğim o da ne kadar ekmek o kadar köfte misali ısıtma süresini uzatacak,1200 w koysam çok elektrik yakıyor..çözemedim gitti bu işi

    Sn efem-35


    klimayla tüm eve hitab etmeye çalışıyorum,daha önce kabaca planını koymuştum ama mesajlarıma geri dönüş yapamadığımdan (yada bulamadığımdan ) planı koyamadım..klimanın sürekli çalışması benim için handi kap..Arka odalardan destek alsa bekli uykuya geçecek ama geçemediğinden sürekli çalışıyor Birde altta depo,üst komşu yok,yazlık ev her yer koca koca camlar vs..Ciddi ciddi camlara uyguladığım köpük işini evin tümüne uygulamayı düşünmeye başladım-mantolamaya dönücem bu gidişle (tabi çok zor bir iş-sıvalar dökülcek malzeme alınacak vs uzun iş..)

    Aslında etrafla karşılaştırınca faturanın çokta gelmediğini düşünüyorum;amcam 150m2 dairesini kömür yada prina (zeytin çekirdeği) ile ısıtıyor ve ayda 600-800 Tl gibi harcadığını söylüyor.2-2,5 çuval kömür yada 3-4 çuval prina gecelik yakıyorum diyor..Her ne kadar aynı parayı versekte amcam gibi evde şortla gezemiyorum tabi :D

    Cihazda sıkıntı yoktur büyük ihtimal,tek başına savaştığı için yakıtı normal..Okyanusta sandal misali




  • tek klima ile tüm ev ısınmaz diye defalarca söyledik ama illa birileri çıkıp şartları zorluyor :)

    asgari 2 noktadan olmadıkça dengesiz bir ısıtma olur ve ayrıca inverter özelliğinden fazlaca fayda sağlanamaz
  • Arç. ürünlerini alarak ısınma düşünen arkadaşlara rehber olabilecek bir yazı buldum yardımı olur İnşallah.Bizzat kendilerinin yazısıdır.

    quote:

    1.A. Kullanım amacı
    Tüketicinin klimayı almasındaki asıl amacı ile kullanacağı yer önemlidir. Örneğin, ev, ofis, hastane, lokanta, bilgi işlem odası vb. Özellikle yazın soğutma ihtiyacı için tercih edilen klimalardan artık ısıtma ihtiyacını karşılamak içinde faydalanılmalıdır.

    Fakat kış mevsimi ortalama sıcaklığı 0 0C'nin altında kalan bölgelerde ünitelerin sık sık defrosta girmesinden ve verim düşmesinden dolayı direk ısıtma konumunda kullanılması ekonomik değildir.

    Bence dikkat çeken en önemli yer burası. Tamamını okumak isteyen arkadaşlar buradan devam edebilir.

    http://www.arcelikservisi.pro/servis-bolgeleri/90-klima-secimi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xdemir

    quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol


    Usta yanlış anlamada ,70 wattı gözünle nerede gördün,video dan mı.?

    70 watt çekebilir ,gerçektir ama bu tamamen labratuar şartlarında olabilir.
    Bakın size çok basit bir örnek vereyim,Led kayan yazılar var şu aralar moda,p10 pane diye geçiyor,merak sardım biraz ,onlarla uyraşıyorum.4 panel için tüketim (16x 128 cm ölçüsünde) 100 watt.Led bu yahu,dünyanın en az enerjisini tüketen material şu an,100 WATT. klima çalışacak 70 watt la,bu iş hikaye.Sadece teknoloji savaşında sid...k yarıştırma. Hiç bir kullanıcıya faydası yok bunun.

    Ben bu markayı kötülemiyorum,iyi mal yapıyor,ama inan iyi maldan çok daha iyi yaptığı şey reklam vurgulaması.Bu kadar iyi teknolojiyi kullanan bir marka ,neden SKV,SKVR lerde bu denli zırıldayan kompresör kullanıyor asıl ona baksınlar.

    Birde bu ürünleri kullanan arkadaşlara bir uyarım,bu malı satın alanlar İsr... le yol,su,elektrik ve çocuklara atılmak üzere kurşun göndermiş oluyorlar.

    70 -100 watt işi hikaye önemli olan COP dir.Direk cebe yansıyan.

    peki hocam benzer kelime oyunlarıyla cihaz satmaya çalışan başka firma yok mu ?

    bunlar hiç değilse cihazla ölçülebilen bir değerde doğru söylemişler (şahsen ben ona da inanmıyordum ama demek ki o konuda doğru söylemişler)

    ama 70 watt ile ısınma olmayacağını söylediğinize göre niye böyle bir şeye gerek duymuşlar onu da anlayamadım doğrusu :)


    ayrıca led işine bende bir aralar merak sardım hatta bazı uygulamalarda denedim ama bu 70 watt olayında ki gibi tam istediğim randımanı yakalayamadığım için vazgeçtim

    mantar led denedim ışığı çok yetersiz geldi ,yüksek lümenli denedim uç kısmında mercek olduğundan çok göz aldı ,power led denedim hem özel sürücü gerektirdiğinden hemde yine yüksek watt çektiği için vazgeçtim (10 watt kullansanız bayağı yüksek ışık verir ama onu da filtrelemezseniz çok göz alır)

    gerçi elimde olan bir tane florasantlı ışıldağın bu bölümüne 16 tane kadar yüksek lümenli led monteledim aküsünü hiç şarj etmeden 6 ay kullanıyorum yine ışık veriyor :)

    birde banyo arası aynanın üst aydınlatmasına aynı ledlerden 3 sıra led yaptım ışığı yeterli olmasa da hem görüntü hemde tasarrufu gerçekten iyi oldu



    Bende boy aynasının etrafını led şeritle aydınlatmak istiyorum. Ledler hakında fazla bir bilgim yok bir öneride buluna bilirmisiniz.

    forumda dolaşırken bu sayfaya rastladım belki işinize yarar ama bunlar şerit led dediğimiz türden bir inceleyin derim diğer türlü kendiniz yapmaya kalkarsanız bayağı bir uğraşısı ve aynı zamanda bir derece elektronik bilgisi gerekiyor


    http://forum.donanimhaber.com/m_70057129/tm.htm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RS182

    Oooo konu klima tavsiyesinden çıkmış,hitab şekli tavsiyesine dönmüş...

    Bu sayfaya ilk yazımı yazdığımda bana cevabı veren Sn kocausta olmuştu ve hitab şekli '' birader '' di diye hatırlıyorum.Benimde hiç sevmediğim bir hitab şeklidir ve hatta sanırım bu konuda da biraz sıkıntı yaşamıştık.Ama sonra Sn kocausta'nın diğer mesajlarınıda göz gezdirdiğimde genel hitab şeklinin bu olduğunu gördüm ve kendimce ettiğim alınganlığa güldüm Tabi en doğrusu- Sayın,Beyfendi,Hanımefendi vs ama günümüz tv kanalları da dahil,doğru düzgün Türkçe konuşmayı unutur-unutturur olduk.Sıkıntı buradan kaynaklanıyor,büyütmeye kalp kırmaya gerek yok Alışkanlık diyelim..

    Konuya dönersek,daha önce bilgilerine danıştığım ustalarımın bana o zamanlar uygulamamı önerdikleri yöntemi bir türlü hayata geçiremedim ve gene kış geldi gene faturam el yakar durumda..600 TL faturam geldi,bir arkadaşım beni; faturadaki ''Sözleşme gücü'' konusunda uyardı.Bu su faturasındaki gibi,size verilen belli bir limit var,atıyorum 100 ton kullanırsan tonu 1 TL ama 100 tonu geçersen 2 TL ödersin gibi bir konudan bahsetti ve bende soluğu az önce TEDAŞ'ta aldım.Görevli arkadaşa durumu buradaki gibi ilettim ama sonuç hüsran oldu.Akıllı saat kullandığım için tüm enerji sarfiyatını 22:00-06:00 saatlerinde kullanmamı tavssiye etti (Zaten bunu biliyordum..) Bu sözleşme gücü olayı; bina inşası konumunda yapılan müracatta,atıyorum daire başı şu kadar priz olacak ve şu kadar elektrik kullanılacak diyerek bina için sözleşme gücü ayarlanıyormuş..Bu konuda bilgisi olan ve görevlininin dediği şekilde doğrudur diyecek bir usta arıyorum

    Evde denemediğim yöntem kalmadı,ekstradan para vermek istemiyorum ama 1 kişinin 1 ay çalışarak aldığı maaşı da TEDAŞ'a yatırmak istemiyorum. (Aslında mevzu uzun,ödemeyenlerin de faturası var,TRT payı da var vs..) Salonumda duran 24,000 inverter mitsubishi electiric klima'ma arka odaya mutlaka takviye yapmam konusunda hemfikir olmuş hatta 24 binliği 12 binliğe düşürmemim daha faydalı olacağına kanaat getirmiştik.24 binliği değişmem malesef değişmem söz konusu değil çünkü değerinin altını görecek buna razı değilim..Şu an aynı klima aldığımın 2 katı fiyatına satılıyor,4 te 1'ne vermem..Geçen gün koçtaş'a işim düştü dolaşırken BEKO-Altus-Seg-DEmirdöküm,Samsung vs A sınıfı 9000-12000 btü'lük klimaları 699-799 TL aralığında gördüm.Şeytan dürttü al şunlardan bir tane koy arka odaya kurtul dedim ama (bu ama lar bi bitsede bende kurtulsam..) Sonra keşke inverter alsaydım dememek için size danışmak istedim.Fark yoksa sessizliği,sarfiyatı ve verimliliği açısından hangi markayı tavsiye edersiniz? (A sınıflı basit bir klima için)

    İnverter ile A sınıfı dedikleri normal klima arasında elektrik sarfiyatı ve ısıtma açısından ciddi farklılık var mı? Yani değer mi 2-3 katı para verip inverter almaya? Bu markaların toplu bir şekilde COP değerlerine ulaşabileceğim bir link-site vs var mı? (Bir de COP ne kadar yüksekse o kadar verimliydi değil mi?)

    Çözüm araştırma-düşüncelerim arasında bu dış ünitenin dışarının soğukluğuna göre içeriyi ısıtma çabası kaynaklı,acaba dış ünitenin; sağ-sol-üst ve ön cephesini,ahşa-pimapen tarzı bir kafes ile kenarlar da 10-15 cm mesafe kalacak şekilde kapatıp sadece alttan hava almasını sağlayıp soğuktan daha az etkilenmesini sağlasam mı diye düşündüm ve benimde servisim olan tekniker arkadaşa danıştım,bana abi sakın kapatma onlar mümkün olduğunca çok hava ister,yaptığın işe yaramaz dedi. DOĞRULUĞU? Bunu neden düşündüm? Panjur ile kapalı balkonlardaki dış üniteler aklıma geldi

    Evdeki mitsuyu geçen hafta sonu denedim,evde sadece tv açıkken 5dk lık sürede 200W elektrik harcadı yani saatte 2,4 KW yapıyor.Sonra klima açık akşamları yatarken arka oda da mevcut BEHA marka bir 1200W bir tanede 800W peteği açıp denedim.ve saatlik harcamam 7 KW gibi bir rakam çıktı. Şimdi petek yeni açıldığı ve termostatı devreye giremediği için ilk ölçümüm beni yanıltabilir ama 7 değilde 5 kw harcasa 12 saatlik kullanımla 60 kw geri kalan 12 saatte 12x2,4=28,80+60=98,80 KW gibi bir rakam çıkıyor günlük..Hesap tamamen yanlış gibi duruyor; 1200+800=2000w + 2,4 klima=4,4 KW yakması gerekirken neden 7 kw yakın çıktı.24 saatlik hesaplamamda 2-3 gün 100 KW harcadım diğer günler 56-80 KW arası geziyorum,nasıl 98,80 kw çıktı? Elektrikçi getirip ana sigortadan ölçüm yaptırdım herşey normal,sıkıntı yok..Birisi 3-5 bin km den benim hattıma çengel mi attı ne yaptı anlamadım

    Hepsini geçtim; inverter yerine A sınıfı bir klima alırsam işimi görür mü ( fazla para kaçırmak istemiyorum,yaptığım masrafı toplasam en baba kömürlü sistemi yada şömineli sistemi kurardım...) hangi markayı-modeli tavsiye edersiniz.Özellikle cevap beklediğin 2-3 kişi var inşallah cevaplarlar..

    Not= Bu arada söylemeyi unuttum;1 ay önce üşenmeyip 2-3 derecemiydi neydi hava; 8mm dolap arkalarına çakılan arkalıkların üstüne 2 cm köpükleri silikon ile tutturup naylon streç geçirip tüm camların %80 nini kapattım.Hatta 21 Aralık öncesine denk geliyordu sanırım komşular dalga geçti hazırlık mı yapıyorsun diye Bunlara rağmen bu durumdayım..Lütfen evi değiş diye basit bi cevap yazmayın bende çok düşündüm ama imkan yok malesef

    Döktürmüşüm gene,rahatsızlık için özür dilerim..




    Yazınız oldukça uzun başta sorduğunuz soruyu cevaplayayım.

    Arkadaşınızın bahsettiği sözleşme gücünü aşan tüketim olayı sizin için geçerli değildir. Sanayide çift terimli tarife kullanan kullanıcıları ilgilendiren bir durumdur. Elektriği sözleşmeli olarak kullanan tüketicilerde demandmetreli sayaç bulunur. Demandmetreli sayaç ile çekilen maksimum güç ölçülür. Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    quote:

    Orijinalden alıntı: xdemir

    quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol


    Usta yanlış anlamada ,70 wattı gözünle nerede gördün,video dan mı.?

    70 watt çekebilir ,gerçektir ama bu tamamen labratuar şartlarında olabilir.
    Bakın size çok basit bir örnek vereyim,Led kayan yazılar var şu aralar moda,p10 pane diye geçiyor,merak sardım biraz ,onlarla uyraşıyorum.4 panel için tüketim (16x 128 cm ölçüsünde) 100 watt.Led bu yahu,dünyanın en az enerjisini tüketen material şu an,100 WATT. klima çalışacak 70 watt la,bu iş hikaye.Sadece teknoloji savaşında sid...k yarıştırma. Hiç bir kullanıcıya faydası yok bunun.

    Ben bu markayı kötülemiyorum,iyi mal yapıyor,ama inan iyi maldan çok daha iyi yaptığı şey reklam vurgulaması.Bu kadar iyi teknolojiyi kullanan bir marka ,neden SKV,SKVR lerde bu denli zırıldayan kompresör kullanıyor asıl ona baksınlar.

    Birde bu ürünleri kullanan arkadaşlara bir uyarım,bu malı satın alanlar İsr... le yol,su,elektrik ve çocuklara atılmak üzere kurşun göndermiş oluyorlar.

    70 -100 watt işi hikaye önemli olan COP dir.Direk cebe yansıyan.

    peki hocam benzer kelime oyunlarıyla cihaz satmaya çalışan başka firma yok mu ?

    bunlar hiç değilse cihazla ölçülebilen bir değerde doğru söylemişler (şahsen ben ona da inanmıyordum ama demek ki o konuda doğru söylemişler)

    ama 70 watt ile ısınma olmayacağını söylediğinize göre niye böyle bir şeye gerek duymuşlar onu da anlayamadım doğrusu :)


    ayrıca led işine bende bir aralar merak sardım hatta bazı uygulamalarda denedim ama bu 70 watt olayında ki gibi tam istediğim randımanı yakalayamadığım için vazgeçtim

    mantar led denedim ışığı çok yetersiz geldi ,yüksek lümenli denedim uç kısmında mercek olduğundan çok göz aldı ,power led denedim hem özel sürücü gerektirdiğinden hemde yine yüksek watt çektiği için vazgeçtim (10 watt kullansanız bayağı yüksek ışık verir ama onu da filtrelemezseniz çok göz alır)

    gerçi elimde olan bir tane florasantlı ışıldağın bu bölümüne 16 tane kadar yüksek lümenli led monteledim aküsünü hiç şarj etmeden 6 ay kullanıyorum yine ışık veriyor :)

    birde banyo arası aynanın üst aydınlatmasına aynı ledlerden 3 sıra led yaptım ışığı yeterli olmasa da hem görüntü hemde tasarrufu gerçekten iyi oldu



    Bende boy aynasının etrafını led şeritle aydınlatmak istiyorum. Ledler hakında fazla bir bilgim yok bir öneride buluna bilirmisiniz.

    forumda dolaşırken bu sayfaya rastladım belki işinize yarar ama bunlar şerit led dediğimiz türden bir inceleyin derim diğer türlü kendiniz yapmaya kalkarsanız bayağı bir uğraşısı ve aynı zamanda bir derece elektronik bilgisi gerekiyor


    http://forum.donanimhaber.com/m_70057129/tm.htm

    Alıntıları Göster

    forumda dolaşırken bu sayfaya rastladım belki işinize yarar ama bunlar şerit led dediğimiz türden bir inceleyin derim diğer türlü kendiniz yapmaya kalkarsanız bayağı bir uğraşısı ve aynı zamanda bir derece elektronik bilgisi gerekiyor


    http://forum.donanimhaber.com/m_70057129/tm.htm

    Teşekkür ederim. klimanın üfleme tarafı yada ağzına led takacan, ledler görünmeyecek şekilde hoş olur sanırım. mesajda klima geçsin istedim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    tek klima ile tüm ev ısınmaz diye defalarca söyledik ama illa birileri çıkıp şartları zorluyor :)

    asgari 2 noktadan olmadıkça dengesiz bir ısıtma olur ve ayrıca inverter özelliğinden fazlaca fayda sağlanamaz


    Sn kemal1414,espiri yaptığınızı düşünerek üzerime alıyorum ve sadece gülüyorummmm..Aksi taktirde; kimse,koca evi tek bir klimayla ısıtacağım beyinsizliğine hakim değildir herhalde Asıl beyinsizlik edenler okuduklarını anlamayan,algılayamayanlardır diyip sıyrılıyorum

    Ben neden tek klima kullanıyorum? Tekrar olacak belki ama; Eve ilk taşındığımda dubleksten bozma 2 daireye çevrilmiş denize 150 m olan bir yazlıkmış.Tabi daireye çevrilince evin dört bir yanını balkon,merdiven ile çevrildiği ve bahçesinin küçük olması sebepli kömür kazanlı kalorifer sistemi kurulamadı.Bunun yerine hani yukarıda 70W tüketimi var dediğiniz reklamdaki gibi,'' bir ampül kadar yakar'' sözüne kanıp ( 7 tane taktığımızı unutup=7 ampul ediyor..) evimize 3-4 yıl önce 2500TL verip BEHA döşettik,Tabi yalıtım istendiği gibi olmayınca beklenen randıman kazığa dönüşüp 750-800 TL gibi bir rakamla (yada ona yaklaşık bir rakam..) geri dönüşüm uyguladı ve sadece o ay yandı petekler..Yani 3 senedir felan süs diye duvarda duruyor.Baktık böyle olmayacak,yazında soğuturuz diyerek klima alalım dedik.( Elektrikli kaloriferi araştırdım nette faturaları için 1000-1500 TL li rakamlar telafüz edilince yemedi...) Tuttuk Klimasa'nın yolunu (o zamanlar orası revaçta..) işte General,Mitsu Heavy vs derken evi ısıtmak için öne ve arkaya, 2 klima gerektiği hatta 3.nünde katkı sağlayacağı bilgisini aldık.Kabaca hesap edince inverterli olarak 3 tane 9000 btü yada 2 tane 12000 btü 4-5 binleri buldu.Ee zaten 2500 BEHA'ya kaçtı,mecbur kaldık 18000btü mitsu'ya..Bari kapıları kapar sadece salon,koridor ve yatak odamız ısınır dedik.Sonra gene ufak bir araştırmayla Heavy değilde Electric almamızın çok daha iyi olacağına ikna olduk ve 18000btü mitsu Elec.almaya gittik.Fiyat sorduğumuzda 18 ile 24 arasında 200-250TL gibi bir rakam oynayınca (Sözde uyanıklık yapıp..) Tüm eve hitab edeceğiz büyüğü olsun dedik ve 3500'dü sanırım bide ona bayıldık.Tabi hayatımızın hatasını yapmışız,sonradan öğreniyoruz..E gene yeteri kadar ısınamayınca BEHA'nın 1-2 si derken UFO vs'ler devreye girdi ve bu güne kadar geldik.Şimdi bebeğimiz olunca,Ulen aç kalırım genede bebeğimi hasta etmem yeterki o ısınsın dedik 1 maaşımızı resmen faturaya yatırır olduk Tüm hikaye bu..

    İnverter içinde uygun şartlar olmayınca normal A sınıfı basit bir klimadan daha çok yakacağını da dün bu sayfada öğrendim..


    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Arç. ürünlerini alarak ısınma düşünen arkadaşlara rehber olabilecek bir yazı buldum yardımı olur İnşallah.Bizzat kendilerinin yazısıdır.

    quote:

    1.A. Kullanım amacı
    Tüketicinin klimayı almasındaki asıl amacı ile kullanacağı yer önemlidir. Örneğin, ev, ofis, hastane, lokanta, bilgi işlem odası vb. Özellikle yazın soğutma ihtiyacı için tercih edilen klimalardan artık ısıtma ihtiyacını karşılamak içinde faydalanılmalıdır.

    Fakat kış mevsimi ortalama sıcaklığı 0 0C'nin altında kalan bölgelerde ünitelerin sık sık defrosta girmesinden ve verim düşmesinden dolayı direk ısıtma konumunda kullanılması ekonomik değildir.


    Bence dikkat çeken en önemli yer burası. Tamamını okumak isteyen arkadaşlar buradan devam edebilir.

    http://www.arcelikservisi.pro/servis-bolgeleri/90-klima-secimi





    Sn mbirol;

    Verdiğiniz linki okudum; Sizinde belirttiğiniz gibi,

    ''Fakat kış mevsimi ortalama sıcaklığı 0 0C'nin altında kalan bölgelerde ünitelerin sık sık defrosta girmesinden ve verim düşmesinden dolayı direk ısıtma konumunda kullanılması ekonomik değildir. '' kısmı ilginç..acaba bu kendi teknolojileri için yazılmış bir yazı olabilir mi? Yani yeni nesil inverterler -15/-20 derecelere kadar ısıtabiliyor.Deforoz olmadan.. Belkide normal klima için yazılmıştır

    Sn kocausta
    ; özelden evin krokisini tekrar rica etmişsiniz,ilginize tşk ederim.Bende bulamadım bilg da,tekrar çizip az sonra yapıştırıyorum




  • Az sonra dedim ama gelen gidenden ( boş çıkan müşterilerden sonra ) ancak fırsat buldum.Boş çıksada geri dönüşü mutlaka olacaktır Artık herkes araştırıp alıyor,bu yüzden ben çok memnunum çünkü sattığım ürünler hem kaliteli (piyasa liderleri..) hem fiyatları bende uygun..Dönüp dolaşıp bana %95'i geri dönüyor-döner (En azından bu bölge için..)

    Evin krokisi aşağıda Sn kocausta'm..Daha önceki konuşmamızda da belirttiğimiz gibi arka odaya sadece; Yatak odasında yeşil renk ile belirttiğim noktaya koyabiliyorum klimayı..12000btu klima boyutuna uygun bir yer..Daha büyüğünü almaz.Bunun dışında 2 ihtimal daha var;

    1- Mutfak ile yatak odasının ortak duvarı yada (buda sadece odaya hitab edecek..)
    2- Çocuk odasında camsız olan herhangi bir duvar.. (burasıda zaten salon kaynaklı diğerine göre daha iyi ısınıyor,anlamsız olacak..)

    Çocuk odası,salondan gelen sıcak havanın etkisiyle yatak odasına göre daha çok ısınıyor.Zaten bu yüzden şimdilik yatak odamızı oraya taşıdık.Ama seneye;yani bebeğimiz büyüdüğünde tek başına yatmaya başladığında yatak odasına geri dönüş olacak.Çocuk odası bir şekilde ısındığına göre 2. klimamızı yatak odasındaki işaretli yere koymamız bana en mantıklı çözüm geliyor.Ayrıca yatak odasının altı depo ve soğuğu oradan yiyiyor.Her kış çok yağmur yağdığında 60-70 cm su dolar..Bu sene dolduğunda gece dışarsı buz gibiyken orada su pompasının başında ısınmış hatta gözlüklerim buhar olmuştu Evin yerleri laminat parke kaplı,sadece; hol,mutfak ve banyo seramik..Duvarlar 2 kat bu eski tip evlerin bahçe duvarlarında kullanılan ateş tuğlası mı deniyormuş,onunla kaplıymış..birde dış cepha kaplaması var tabi..

    Usta sizlersiniz,oda-cam ölçülerine kadar verdim.Klimayı koyarken dış üniteyi de düşünerek öneride bulunursak sevinirim Malesef her yere koyamıyoruz dış üniteyi..

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    Şu krokiyi görüpte 600 TL fatura ödenir mi derseniz onuda scan ederim




  • RS182

    İlkönce asıl olması gerekeni söyleyeyim:
    Salona bir 12 binlik, yatak ve çocuk odalarına da birer 9 binlik uygun olurdu. Oda ve salon kapıları da kapalı olacak tabii.

    Ama şimdi elde bir tane 24 binlik olduğuna göre ona göre düşünelim.

    Klima ile ısınmadaki dikkat edilecek şey, içerde hava akımını en aza indirmek olmalı, çünkü akım çoğaldıkça-hızlandıkça hep yüzeyler yalanıyor ve ısı oralara bırakılıyor.
    Burada da aksi gibi hava akımı kuvvetli olmalı ki tüm eve dağıtabilelim ısıyı, zaten işin sakatlığı burada.

    Soğutma olsa sorun yok, soğuk hava altta olduğu için bir şekilde açık kapılardan yayılıyor.
    Ama sıcak hava yukarda olduğu için kapıların üstündeki bir metreye yakın duvar parçası yüzünden çok zor geçiyor, ve bu geçişte de o duvara çok sürtündüğü için büyük miktarda ısı bırakıyor.

    Burada eğer bu klima ile ısınmaya devam edilecekse,

    *Klimanın yeri biraz daha kaydırılıp hol kapısının tam karşısına konmalı ki, aletin üflediği sıcak hava en rahat şekilde hol boyunca ilerleyebilsin, ve bu arada etrafa en az çarparak ısı kaybını minimize edebilelim.
    *En azından klimanın vurduğu bölgedeki zemin ve hol halı ile falan kaplanmalı, ki sıcak hava bu yüzeylerde ısı bırakamasın.

    Ancak işi bozan başka birşey daha var, dış kapı girişi bir soğuk bölge.
    Ayrıca kapıdan içeriye bir miktar soğuk hava girişi de vardır.
    Girişin holunden diğer holde ilerleyen sıcakça havaya karşı devamlı bir taarruz vardır, ve bu hem havanın hızını keser, hem de onu sağındaki duvara sürtünmeye (ve ısı bırakmaya) zorlar.

    *İki holün birleştiği yere bir kapı koyarak dış kapı holünü diğer holden, dolayısiyle ısıtmaya çalıştığımız bölgeden ayırmak gerekir.

    Bunları uygulayabilirseniz, ve klimayı da en yüksek fan hızında 22-23C ayarda çalıştırırsanız, bayağı fark edeceğini belirteyim.


    Orada 600 lira fatura gelmesi garip değil, bunun 500 lirası klimanındır.
    Fizik-termodinamik yasalarına karşı gelmek büyük suçtur, üstelik bunun affı falan da olmaz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RS182


    Sn kemal1414,espiri yaptığınızı düşünerek üzerime alıyorum ve sadece gülüyorummmm..Aksi taktirde; kimse,koca evi tek bir klimayla ısıtacağım beyinsizliğine hakim değildir herhalde Asıl beyinsizlik edenler okuduklarını anlamayan,algılayamayanlardır diyip sıyrılıyorum



    beyinsiz sözü biraz ağır kaçmış :)

    benim öyle bir iddiam yok netice de herkes kendinden sorumlu ben sadece bilgi verir uyarırım onun dışında isteyen istediğini yapar

    ayrıca tek klimayla her yeri ısıtmak isteyen çok kişi gördük,o kadar uyardığımız halde ben deneyeceğim dediler ve bu durumda kişi kendisi bilir

    hatta bir arkadaş çok direndi ,komşum ısınıyormuş hemde çok az fatura geliyormuş deyince o zaman sen bilirsin dedim ama bir sakınca vardı 12 binlik klima kurması gereken salona mecburen 18 binlik kuracaktı ve bu durumda eğer ısınamazsa geriye de dönüş olmayacağından iş zora girecekti bu nedenle ben karışmam dedim ki ilerde sen olur demiştin ama olmuyor derse ben de kötü duruma düşecektim

    anlatmak istediğim bu ,yani öyle kimseye beyinsiz diyecek hakkım olmadığı kanaatindeyim,hatta kimsenin hakkı olamaz




  • quote:

    @RS182
    Sn efem-35
    klimayla tüm eve hitab etmeye çalışıyorum,daha önce kabaca planını koymuştum ama mesajlarıma geri dönüş yapamadığımdan (yada bulamadığımdan ) planı koyamadım..klimanın sürekli çalışması benim için handi kap..Arka odalardan destek alsa bekli uykuya geçecek ama geçemediğinden sürekli çalışıyor Birde altta depo,üst komşu yok,yazlık ev her yer koca koca camlar vs..Ciddi ciddi camlara uyguladığım köpük işini evin tümüne uygulamayı düşünmeye başladım-mantolamaya dönücem bu gidişle (tabi çok zor bir iş-sıvalar dökülcek malzeme alınacak vs uzun iş..)

    Aslında etrafla karşılaştırınca faturanın çokta gelmediğini düşünüyorum;amcam 150m2 dairesini kömür yada prina (zeytin çekirdeği) ile ısıtıyor ve ayda 600-800 Tl gibi harcadığını söylüyor.2-2,5 çuval kömür yada 3-4 çuval prina gecelik yakıyorum diyor..Her ne kadar aynı parayı versekte amcam gibi evde şortla gezemiyorum tabi :D

    Cihazda sıkıntı yoktur büyük ihtimal,tek başına savaştığı için yakıtı normal..Okyanusta sandal misal

    cevap için tşk ettim
    ben bir klima ustası değilim ama senin 600 tl fatura ödediğini okuyunca dikkatimi çekti ama inanki burdaki ustalar canı gönülden sana yardımcı olacaklar inşallah o 600 tl gelen faturanı en düşük düzeye getirceğini inanıyorum , bende tek klima var soğuk günlerde 150 tl geliyor(klima,buzdolabı,çamaşır mak.bulaşık mak,ütü,su ısıtıcı,labtop,tv şimdilik aklıma gelen) hava iyi giderse 110 ile 120 tl arası geliyor hanımın okulundaki öğrt. arkadaşına 2 adet klimaya 100 tl fatura gelmiş(kaç saat yaktığını henüz öğrenemedik) ben inanmadım ama hanım faturayı görmüş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 31 Ocak 2013; 22:00:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bizim komşuda da 9.000 btu MH var, en fazla 70 tl geliyor ama günde 3 saat çalıştırarak.
    Ona sorsak 24 saat kapamıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35

    Bizim komşuda da 9.000 btu MH var, en fazla 70 tl geliyor ama günde 3 saat çalıştırarak.
    Ona sorsak 24 saat kapamıyor.

    geçen ay 150 tl fatura geldi hergün klimayı çalıştırdım sadece uyku saatlerinde çalıştırmadım
    evdeki bütün elektrikli aletler dahil klimada 9000 btu bekocuk
    havalar güzel giderse fatura 120 tl.ye iniyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: efem-35


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35

    Bizim komşuda da 9.000 btu MH var, en fazla 70 tl geliyor ama günde 3 saat çalıştırarak.
    Ona sorsak 24 saat kapamıyor.

    geçen ay 150 tl fatura geldi hergün klimayı çalıştırdım sadece uyku saatlerinde çalıştırmadım
    evdeki bütün elektrikli aletler dahil klimada 9000 btu bekocuk
    havalar güzel giderse fatura 120 tl.ye iniyor

    Bu bahsettiğim kişiler aşırı cimri evlerinde ampul yandığı pek görülmüş değildir, klimayıda oğlu aldı asla kendisi almazdı eve 70 tl fatura geliyor diye her gün kavga çıkarıyor.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35

    quote:

    Orijinalden alıntı: efem-35


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35

    Bizim komşuda da 9.000 btu MH var, en fazla 70 tl geliyor ama günde 3 saat çalıştırarak.
    Ona sorsak 24 saat kapamıyor.

    geçen ay 150 tl fatura geldi hergün klimayı çalıştırdım sadece uyku saatlerinde çalıştırmadım
    evdeki bütün elektrikli aletler dahil klimada 9000 btu bekocuk
    havalar güzel giderse fatura 120 tl.ye iniyor

    Bu bahsettiğim kişiler aşırı cimri evlerinde ampul yandığı pek görülmüş değildir, klimayıda oğlu aldı asla kendisi almazdı eve 70 tl fatura geliyor diye her gün kavga çıkarıyor.



    tam benim kafadanmış tebrik etmek lazım

    bana kalsa 150 tl.nin üstünde fatura gelenleri kursa tabi tutardım

    geçen ay bende geçtiğim için başta kendimi de kursa alırdım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35

    quote:

    Orijinalden alıntı: efem-35


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35

    Bizim komşuda da 9.000 btu MH var, en fazla 70 tl geliyor ama günde 3 saat çalıştırarak.
    Ona sorsak 24 saat kapamıyor.

    geçen ay 150 tl fatura geldi hergün klimayı çalıştırdım sadece uyku saatlerinde çalıştırmadım
    evdeki bütün elektrikli aletler dahil klimada 9000 btu bekocuk
    havalar güzel giderse fatura 120 tl.ye iniyor

    Bu bahsettiğim kişiler aşırı cimri evlerinde ampul yandığı pek görülmüş değildir, klimayıda oğlu aldı asla kendisi almazdı eve 70 tl fatura geliyor diye her gün kavga çıkarıyor.



    tam benim kafadanmış tebrik etmek lazım

    bana kalsa 150 tl.nin üstünde fatura gelenleri kursa tabi tutardım

    geçen ay bende geçtiğim için başta kendimi de kursa alırdım

    Komşularda benden kurs almaya geliyorlar, tedaş memuru mahalleye yaymış benim süper elektrik kullandığımı bana abi, kardeş, bilader, evladım nedir bunun sırrı falan diyorlar hatta okunmuş saat efsaneleri dönmeye falan başladı mahallede.



    Ben hiç klima kapatmam bakın şimdi parktayım ama evde klima açık yada bakın ben şimdi çiğlideyim ama evdeki klima açık dediğimi duyan bir kaç komşu takibe almış bu atıyormu, sallıyormu olmaz bu iş arkadaş moduna girip sıkı bir bond takibi yapmışlar daha geçenlerde söylediler.

    Bizim mahalle tam tenekeli mahalle 24 saat köşede birileri olur ya kafa çekerler ya birini döverler , bu mahalle koruyan delikanlılara bakın bunun evine klimaları çalışıyor mu, sallıyormu demişler ve 15 günlük raporu iletmişler.

    Şimdilik 24 saat 30 gün kapamadığıma kanaat getirdiler nedir bunun sırrı, sana az bize çok geliyor diyorlar, pazartesi kurs başlıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mat35 -- 31 Ocak 2013; 23:13:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35


    Komşularda benden kurs almaya geliyorlar, tedaş memuru mahalleye yaymış benim süper elektrik kullandığımı bana abi, kardeş, bilader, evladım nedir bunun sırrı falan diyorlar hatta okunmuş saat efsaneleri dönmeye falan başladı mahallede.



    Ben hiç klima kapatmam bakın şimdi parktayım ama evde klima açık yada bakın ben şimdi çiğlideyim ama evdeki klima açık dediğimi duyan bir kaç komşu takibe almış bu atıyormu, sallıyormu olmaz bu iş arkadaş moduna girip sıkı bir bond takibi yapmışlar daha geçenlerde söylediler.

    Bizim mahalle tam tenekeli mahalle 24 saat köşede birileri olur ya kafa çekerler ya birini döverler , bu mahalle koruyan delikanlılara bakın bunun evine klimaları çalışıyor mu, sallıyormu demişler ve 15 günlük raporu iletmişler.

    Şimdilik 24 saat 30 gün kapamadığıma kanaat getirdiler nedir bunun sırrı, sana az bize çok geliyor diyorlar, pazartesi kurs başlıyor.



    geçen ay bende gaza geldim açtım tüm elektrikli aletleri 160 küsür tl.yi görünce gözlerim aha böyle açıldı




  • Ben bu ayı bekliyorum oğlanda evde, hanımda evde (eşimin kursu tatile girdi).

    Full her ikiside çalışıyor kapatmayın diyede sıkı sıkı tembih ettim yoksa kavga çıkar .

    Ama bende herşey ekonomik mesela 12 kg tüp 4,5 ay oldu dahalen dolu

    İşi bileceksin her konuda titiz bir kullanıcıyım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35

    Ben bu ayı bekliyorum oğlanda evde, hanımda evde (eşimin kursu tatile girdi).

    Full her ikiside çalışıyor kapatmayın diyede sıkı sıkı tembih ettim yoksa kavga çıkar .

    Ama bende herşey ekonomik mesela 12 kg tüp 4,5 ay oldu dahalen dolu

    İşi bileceksin her konuda titiz bir kullanıcıyım.

    geçen senelerde muftak tüpü 8 veya 9 ay gidiyordu çünkü dışardaki yemeklere takılıyorduk

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: efem-35


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35

    Ben bu ayı bekliyorum oğlanda evde, hanımda evde (eşimin kursu tatile girdi).

    Full her ikiside çalışıyor kapatmayın diyede sıkı sıkı tembih ettim yoksa kavga çıkar .

    Ama bende herşey ekonomik mesela 12 kg tüp 4,5 ay oldu dahalen dolu

    İşi bileceksin her konuda titiz bir kullanıcıyım.

    geçen senelerde muftak tüpü 8 veya 9 ay gidiyordu çünkü dışardaki yemeklere takılıyorduk

    Biz günde bir sefer açıyoruz ocağı, çay falan işleri hep elektrikli o yüzden, birde sıcak yemek yemeyi sevmiyoruz (sıcak yemek yemenin acısını şu an çekiyorum)

    Eğer dışarda çok yemek yesek bir kaç yıl gidecek tüp.

    Tüpün birde uzun süre gitmesinin nedeni banyoda termosifona geçtik, yoksa 20 günde tüp bitiyordu.




  • 
Sayfa: önceki 10111012101310141015
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.