Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1570. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: sabanoz , sabanoz Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir - 8 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
57.182
Cevap
701
Favori
4.427.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15681569157015711572
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgadk



    Salon ve yatak odasına alınacak klimalar öncelikli soğutma amaçlı kışın ise kombiyle beraber ısıtma amaçlı kullanılacak.

    Bütçe max nakit 3 - 3.500 TL.

    Bütçem yeterse sıfır inverter,
    Yetmezse ikinci el inverter
    Bu da olmazsa sıfır klasik,
    Yetmezse ikinci el klasik klima.

    Mecbur kalırsam önce salonunki sonra yatak odasınınkini satın alabilirim.

    Salon için mümkünse 12 btu, 15 o da olmazsa 18 btu.
    Yatak oası için 7 btu olmazsa 9 btu düşünüyorum.
    Az btu ile daha uzun süre nominal, max kullanmak ya da daha yüksek btu ile nominal, min daha kısa süre kullanmak? Hangisi daha ekonomik ve konforlu olur?

    Salonu ve yatak odasını kapıları kapalı iken soğutup / ısıtıp daha sonra açarak koridor üzerinden (özellikle çocuk odasına) karşılıklı yönlendirerek daireyi de genel olarak soğutmak / ısıtmak.
    Önceliğim
    Min elektrik tüketimi,
    Sessizlik,
    Fiyat / performans / kalite
    Mümkünse japon,
    Sorunsuzluk
    Dış görünüş ve plastik kalitesi.

    İzmir'de 20 yıllık 120 m2 3+1,
    5. ve son kat, kiremit çatılı, çatı arasında izocam var (incelmiş, eskimiş)
    duvarlar balkonlar hariç mantolamalı (salon balkonu güney ve yatak odası batı balkonu), tekcamlı pimapenli daire.

    Mutfak güney,
    Salon güney ve batı,
    Çocuk odası, giyim odası batı,
    Yatak odası batı ve kuzey,
    Banyo kuzey cepheli.

    Tavan yüksekliği 2,53.

    Salon 4,40 güney x 5,60 batı = 24,64 m2.
    Güneyde 2,80, batıda 1,40 pencere var.
    Bir TV var burada oturuluyor.
    2 yetişkin, bir çocuk.

    Yatak odası 2,80 batı x 4,50 kuzey = 12,60 m2.
    Balkon 1,40 x 2,5 = 3,5 m2.
    Balkonu da gerektiğinde kapısız kullanıp odaya dahil ettiğimizde toplam 15,10 m2.
    Batıda 1,80 pencere var.

    Bir iki bayi ve internetden baktığım kadarıyla sırasıyla

    ME, Toshiba, Daikin, MH, Hitachiye bütçe sebebi ile bakmadım.

    Panasonic Etheria Q serisi 9, 12, 15 (Performans ve özellikler, tasarım olarak çok iyi. Plastik kalitesini beğenmedim. İki tane bütçemi aşıyor. Bir alt seri ultra serisi (9+18) toplamda 800 TL fark ediyor)
    Fujitsu / General 9, 12, 14, 18 (Değerler iyi, tasarım, dış görünüş, plastik kalitesi iyi. Fiyatlar panasonicle ortalamada aynı.)
    Midea Oasis, Mission, Fairwind 9, 12, 18 (Fairwind fiyat olarak uygun, değerleri biraz geride, dış görünüş ve plastik kalitesini beğenmedim. Diğer ikisini görmedim, Oasis piyasada mı yok, tutulmuyor mu?)
    Haier'e baktım beğenmedim.
    Gree'ye bakmadım.
    Sigma Mideaya yakın.
    LG Sirius deluxe 9, 12, 18 (Değerler iyi, Plastik kalitesini beğenmedim. Serpantinlerin alüminyum olması hayal kırıklığı. Bu iki konu olmasa ve fiyatı 300 - 500 TL aşağı olsa alınabilirdi)

    Diamond Electric Arakawa 9, 12, 18 ( Önümüzdeki hafta gelecek. Midea Mission'a yakın değerleri var. Dış görünüş, tasarım çok iyi. Daikin Shira'ya benziyor. Görmedim ama plastik kalitesi iyiymiş gibi gözüküyor. 9 ve 12 de Daikin, 18 ve 24 de ME kompresör olduğu söylendi ama teyit edilmedi. Kanat tipi hidrofilik aliminyum diyor. LG'deki gibi bir durum mu yoksa farklı bir şey mi? Fiyatı Fairwind düzeyinde. Geldiğinde inceleyip alabilirim)

    Ayrıca ikinci el

    Eski seri 18 btu Ururu Sarara,
    Sharp Eco inverter 13,
    ME va35ge 12,
    MH ZJ 9, 12 buldum.


    Sonuç olarak

    Hangi klima modellerini sıfır ve ikinci el olarak önerirsiniz?


    Vakit ayırıp okuyan ve cavaplayanlara şimdiden teşekkür ederim.

    İyi forumlar.








    ''Yashmere'' yazdıklarınıza katılıyorum.

    Yukarıdaki detaylı açıklamaya rağmen bir kişi bile öneride bulunmadı. Herkesin canı sağ olsun.

    Bizde kendi işimizi yardımsız kendimiz göreceğiz.

    Bilinçli hareket etmeye çalışan bir tüketici olarak benim durumumdaki insanlar için gelişmeleri paylaşmak istiyorum:


    Evime 3 farklı firmadan keşif yaptırdım. İlk ikisi (çok klasik) bir çok kişinin dükkanlarda deneyimlediği konuşmaların evimde yapılması oldu. Bana ve tercihimi netleştirmek için çok katkısı olmadı. Diğeri ise ME tarafından yapıldı. Sitelerinden keşif talebimi yaptım. Bana en yakın bayi beni aradı randevu aldı.

    ME Keşfetteam adıyla evime geldi. Detaylı bir sorgulama ile bilgi ve verileri özel bir programa bilgisayara girdi. Salon için 8.000 ısı kaybımın olduğu ortaya çıktı. (En ideal yalıtımlı evde bu değer 3.000 oluyormuş) Salonun normal şartlarda 11.000 kapasite ihtiyacı çıktı. Bununla beraber mevcut ısı kaybı, koridor üzerinden ısıyı yaymak ve daha sonra daha büyük m2de kullanma ihtimali sebebi ile 18.000 btu önerildi. (Normalde ben 12 - 15 ile kurtarayım düşüncesindeydim) Daha önce kimse beni 18.000'e ikna edememişti.

    Sonrasında iç ünite için en uygun konumu belirledi. Önerdiği yeri ne diğer iki firma ne de ben düşünmedik. Neden orası olmalı altını çok güzel doldurdu. Bu noktaya klima ebatlarında bir kağıt yapıştırıp IPAD'le resmini çekti. Bana önerdiği kapasideki modellerin duvarımdaki montaj yapılmış halini de tek tek gösterdi. Hayal kurmanıza gerek kalmıyor alıp taktırmışsınız gibi resmini gösteriyor.

    Daha sonra termal kamera ile her bir duvarı, pencereyi, zemin ve tavandaki ısıyı ölçerek fark olup olmadığına baktı.

    Dış ünite montaj yerini belirledi.

    Aynı işlemler yatak odası için de yapıldı.

    Sattıkları 4 serinin broşürünü bir dosya içinde bıraktı. Bu dosyada montajda servisin yapacağı işler, müşterinin hazırlaması gerekenler ve extralar net olarak belirtilmiş. (Deluxe serisi iç ünite kasası değişmiş ünite Krigamine'e benzemiş ve çok daha güzel olmuş)

    Hediye olarak bir not defteri ve anahtarlık hediye edildi. Güzel bir jest.

    Tabi evde geçen süre içerisinde bir çok farklı soruma doyurucu bilgiler aldım. Gerçekten tatmin olmuş olarak arkadaşı teşekkür ederek evden uğurladım.

    Bir gün sonra ME merkez aradı ve Keşfetteam hizmeti ile ilgili 10 soruluk bir anket yaptı teşekkür etti. Ben de kendilerine teşekkür ettim.


    Benim için harika bir keşif ve deneyim oldu. Mutlaka bu ücretsiz hizmetin firmaya bir maliyeti vardır ama müşteri gözünde markayı çok farklılaştırıyor. Keşke bu hizmet 2, 3 marka tarafından daha verilebilse. Hatta buna benzer bir hizmeti kombi ve petekler için de verenler çıksa.



    Benim kafamdaki Mart 2016 marka sıralaması:

    Daikin Ururu Sarara,
    ME Krigamine,
    Daikin Emura,
    ME Zen,
    Fujitsu / General,
    Panasonic Ethera, yeni gelecek V serisi?,
    ME Deluxe,
    Panasonic Ultra Eff,
    Midea Mission,
    Samsung Jungfrau K Klima
    Midea Fairwind,
    LG Sirius Deluxe (alüminyum),

    Hitachi özelliklerine göre gereksiz pahalı ama iyi cihazlar. Toshiba'yı fazla incelemedim. Daisekai serileri iyi. MH eski kalitesinde değil.



    Ayrıca Diamond Electric Arakawa modelinden bahsetmek istiyorum.


    8 Nisan'da bayilerde satışına başlanacak. Ben çalışır vaziyette inceledim:

    Midea üretiyor. Aynı klimanın Japonya'da Daikin Shira olarak satıldığını öğrendim.

    Broşüründeki teknik veriler bölümü tüm markalardan çok daha detaylı hazırlanmış. Hem tüketiciyi hem de profesyonelleri ikna edici. SEER, SCOP, Pdesign, ses değerleri ortalamanın üzerinde hatta iyi diyebiliriz.

    Dış ünite kompresörü çift kat yalıtımlı. Tireşim, ses yok. Sadece biraz fan sesi bu da ortalama bir klimadan yine de çok az. Ayrıca klimayı kapattığınızda dış ünite, fanı ters yöne de çalıştırarak kurutma yapıyor. Serpantinleri bakır. Benim incelediğim 12.000 btu klimanın kompresörü Mitsubishi idi.

    İç ünite dizaynı Dakin Shira'ya çok benzer. 2015'de tasarım ödülü almış. Plastik kalitesi iyiye yakın, mat beyaz. (Bir çok markadan iyi) Kanatçıklar yatay ve dikey elektrikli. Hayalet gösterge var, muhtemelen elektrik tüketimini de isterseniz takip edebiliyorsunuz. Haftalık programlama olabilir. Orjinal kumandası yoktu o yüzden tüm fonksiyonları test edemedim. Üç kademe fan var. 3. kademe biraz sesli, ilk kademe de ses alınmıyor. Dış ve iç ünite arası 1,5 m ve dükkan içinde idi. En yüksek fanda ısıyı ne kadar ileriye iletebiliyor bu yüzden sağlıklı bir değerlendirme yapamadım.

    Klimanın filtresi direkt üstten çıkarılıp temizlenebiliyor, pratik. İki üst yanında kapak açma düğmesi var. Diğer klimalara göre içine ulaşmak bakım yapmak çok kolay.

    Benim klimalarda hoşlanmadığım bir nokta iç ünite sağ veya sol alt arka köşedeki plastiğin tesisat için kırılmak zorunda olması. Sonra klima yer değiştirdiğinde ya da ikinci el olarak alındığında dış ünite, tesisat aynı yönde değilse burası boş kalıyor ve kötü gözüküyor. Bu modelde bunu kızaklı yapmışlar. Benim hoşuma gitti. Belki diğer markalarda buna geçenler olmuştur bilmiyorum.

    Lansman sebebi ile fiyatlar Midea Fairwind düzeyinde. Ama cihaz bana göre verimlilik, performans, kalite, özellik olarak şu an tam bir fiyat / performans kliması.

    Extra durumlar sebebi ile bütçemi daha kontrollü kullanmak zorundayım. Daikin Ururu Sarara, ME Krigamine, Daikin Emura, ME Zen, Fujitsu / General (alt serilerini almak istemiyorum),
    Panasonic Ethera, yeni gelecek V serisi alamadığım için önce Diamond Electric Arakawa 18.000 btu, sonra Diamond Electric Arakawa 12.000 btu alacağım.


    Umarım paylaştığım bilgiler ihtiyaç sahiplerine yararlı olur.




  • yukarıda anlatılanları okuduktan sonra zaten firmaların servis kaliteleri hakkında az çok bilgi sahibi oluyorsun.en tahammül edemediğim seylerden biri alacağım ürün hakkında o ürünü satan satış elemanından daha fazla bilgi sahibi olmak.işine hakim kişiler sana bu şansı vermiyor.dürüstüne rastlarsan seni doğru yönlendirip hata yapmanı engelliyor.airfel klimam gelsin servis konusunda sizleride bilgilendireceğim.gerci evimin 100 mt ilerisindeki daikin bayini çağıracağım ama olsun az çok bili sahibi oluruz
  • hocam servisle vakum olayını görüştüm; mesafe kısa ise 5-10 dk yeter vakum makinamız büyük diyor, fazlası zararmış . bende ısrar ettim en az 20 dk yapacaksanız gelin dedim.ne diyorsunuz bu konuda.
  • vakum yapılırken elektrık kesıldı gerı hemen geldı sıkıntı olur mu cektıgı pıslıkler vs tekrar dolar mı sısteme
  • Vallahi ben ne satıcıyım nede klima ustası forumda okuyup incelediğimizde vakumun en az 15 dakika yapılmasından bahseden üstadlar var ha birde vakum cihazının kapatılmadan bir valf vana adı her neyse kapatılması gerektiğini daha sonra vakum cihazının kapatılması gerektiğini okumuştum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebu Zerr Gıffari -- 5 Nisan 2016; 15:30:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende klima almak istiyorum ama daha karar veremedim ne alacagima .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: warrior33

    Aman hocam tekrar geçmiş olsun bu mevsim geçişleri tam hastalık havası dikkat etmekte fayda var maşallah bir geldiniz pir geldiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz

    Şarz bitti görüşmek üzere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • igidu kullanıcısına yanıt
    12.000 BTU 28 m2 için hem ısıtmada hem soğutmada yetersiz kalır. Keşke 15.000 btuluk varsa onu alsaydınız.
  • jeseskane kullanıcısına yanıt
    Tanıdık değilse o fiyata biraz zor. Bozuk çıkma ihtimali yüksektir o fiyata ikinci eldeki klimalar.
  • munchausenbyproxy kullanıcısına yanıt
    Maalesef o BTU değeri ile verim alamazsınız.
  • Merhabalar

    Öncelikle vermiş olduğunuz bilgi ve tavsiyeler için teşekkürler. Annemler İstanbul da yaşıyor ve onların evi için bir klima almak istiyorum. Salonun büyüklüğü 37 metrekare ve tavan yüksekliği 2,70 m Oturdukları daire 1+1 odalı ve salon içinde mutfak kısmıda da var.Klimayı salona taktıracağım. Daire 4. katta ve güneydoğuya bakıyor Dairenin 2 cephesi dışarıya bakıyor. Gümeydoğu cephesinde bir geniş bir kapı var ve bu kapı pencere görevini de yerine getiriyor. Bina yeni olduğu için iyi bir izolasyonu var. Klimayı ağırlıklı olarak soğutma ve nem alma amaçlı kullanılacak. Geceleri özellikle nem alma fonksiyonu kullanılacak. Isıtma amaçlı da kullanılanabilirler, malum doğal gaz ucuz değil. 18.000 btu luk bir klima sanırımırım işimizi görür (ya da 12.000 btu işimizi görür mü?). Bütçede olarak en fazla 3000 tl ayırabilirim. Japon marka klima almak isterim ama bütçem yetmiyor
    Araştırma ve tavsiyeler sonucu aday klima sayısını 5 indirdim.

    Aday klimalar

    1) Midea Premium 18.000 btu (ısıtma fonksiyonu iyi olduğu söyleniyor. Doğru mu?)
    2) Midea Optimun 18.000 btu (ısıtma fonkisyonu nasıldır?)
    3) Midea Fairwind 18.000 btu
    4) Gree Change GWH18KG18000 (iyi klima olduğu ancak sensör sorunu var diyorlar ve piyasadan çıkıyorlarmış doğru mu?)
    5) Haier Breeze ya da Haier Nebula

    Bunlardan hangisini seçeyim ya da başka klima tavsiyelerinizede açığım. Teşekkürler

    (bu arada saydığım marka ve modellerde uygun fiyatla bulanlar nerden aldıklarınıda yazarlarsa sevinirim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahalan -- 6 Nisan 2016; 14:48:21 >




  • Diriliş Ertuğrul olduğu nasılda belli oldu yaprak kımıldamıyor forumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternet üzerinden bakabilirsiniz distribütör kurum modern klimaya telefon açıp bulunduğunuz Yer veya yakın şehir de bulunan yetkili bayilere ulaşabilirsiniz fiyat alabilir pazarlık yapabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: warrior33

    İnternet üzerinden bakabilirsiniz distribütör kurum modern klimaya telefon açıp bulunduğunuz Yer veya yakın şehir de bulunan yetkili bayilere ulaşabilirsiniz fiyat alabilir pazarlık yapabilirsiniz

    Dün sabah Bursa'daki tüm satıcıları aradım fiyat istedim. Biri daha mevsimi gelmedi ki klima yok dedi. Diğer hepsi isim telefon aldı ama geri dönen olmadı. Şaka gibi satış yapmak istemiyorlar heralde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • munchausenbyproxy kullanıcısına yanıt
    İlginç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • midea bayileri sitesinden bakıp aradım.

    12.00 itibari ile biri dönüş yaptı nakit 3400 e fairwind 18000 veririz dedi.

    ege ticaret diye bir site var oradan alan oldu mu hiç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munchausenbyproxy -- 7 Nisan 2016; 12:22:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar, konu açtım ama böyle genel bir konu olduğunu fark etmemiştim.

    34 m2 salonum ve 21 m2 yatak odama klima alacağım. salona 18.000'lik yatak odama 9.000'lik düşünüyorum. aslında yatak odama hiç alamzdım ama duvardan çıkan borular nedneiyle en küçüğünden alayım dedim.

    midea oasis, midea fairwind ve york sierra'da uygun fiyatlar var.

    hatta görüştüğüm yer midea fairwind'e piyasanın çok altında fiyat verdi, açıkçası biraz işkillendim.

    bu modellerden hangisini önerirsiniz?
  • 6 senedir bu başlığa bakarım klima konusunda. her sene ama her sene bazı çok bildiği kabul edilen yazarların önderliğinde belli markalar trend yapılır burda. baktım bu sene midea gazlanıyor. daha evvelki senelerde zibro aşağı zibro yukarı gidiyordu her cümlede. o laflara aldanıp ısıtma performansı için zibro aldım senelerdir o tavsiyeleri verenlerin yedi ceddine küfür ediyorum.


    o yüzden siz siz olun bazı teknolojik gelişmeleri ve şikayetleri buradan öğrenin ama asla buradaki trendlere aldanmayın. anlaşılan bu sene en çok satış yaptırılacak marka midea olucak. önümüzdeki yaza da artık allah kerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: californiadream

    6 senedir bu başlığa bakarım klima konusunda. her sene ama her sene bazı çok bildiği kabul edilen yazarların önderliğinde belli markalar trend yapılır burda. baktım bu sene midea gazlanıyor. daha evvelki senelerde zibro aşağı zibro yukarı gidiyordu her cümlede. o laflara aldanıp ısıtma performansı için zibro aldım senelerdir o tavsiyeleri verenlerin yedi ceddine küfür ediyorum.


    o yüzden siz siz olun bazı teknolojik gelişmeleri ve şikayetleri buradan öğrenin ama asla buradaki trendlere aldanmayın. anlaşılan bu sene en çok satış yaptırılacak marka midea olucak. önümüzdeki yaza da artık allah kerim.

    Hangi modelini kullanıyorsunuz?
  • Midea'nın hangi modellerine wifi kiti takılabiliyor acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 15681569157015711572
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.