Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1647. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
16 Misafir - 16 Masaüstü
5 sn
57.179
Cevap
701
Favori
4.426.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16451646164716481649
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rocky997

    arkadaşlar bu klima enerji tüketimi açısından nasıldırhttp://www.arcelik.com.tr/ev-tipi-klima-ionizer--inverter-09410-aa-klima.html

    saatte 640 wat 0,64 lw elektrik tüketiyor
  • Adanada yaşıyorum Samsung 4500 serisi digital invertir 12000 bt klima aldım kullanan varmıdır benim klima henüz servis montaj yapmadı yogunluktan dolayı olsa 5 gün oldu umarım Samsung aldıma pişman olmam saygılarımla

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

    Beko 218410 A
    Arçelik 182410

    Yorumlayabilecek var mı ikisi arasındaki farkları eksileri artıları?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Selamnhocam

    30 / 2.2 x 1000 = 13636BTU degerinde klimaya ihtuyaciniz var.

    Negatjf kosullari olan durumlarda (sizde cari kati oldugu gibi) alacaginiz markanin urun yelpazesinde var ise 16000 yok ise 18000BTU urun onerilir.

    Marka arastirmanizda mumkun olan en uzun garantili ve ekonomik cihazlar tavsiye ederim. Zira hemen hepsi sizin isinizi gorecektir

    Selam hocam benim evde hesaplamanıza yakın bir değerde. 16000 btu uzun garantili ve bütçeye uygun bir klima önerebilir misiniz.
    Teşekkürler.
  • Gunaydin hocam. Ben marka model firma onerisinde bulunmuyorum kusura bakmayiniz lutfen. Lakin uzun garanti olarak 30nhazirana kadar samsung var bunun disinda donemsel uzun garatni veren vestel beko arcelik ile ( 7 yil ) bunlarin disinda surekli 5 yil garanti veren baymak ve ugur var benim bildiklerim.
  • derya78 kullanıcısına yanıt
    almaya de?er mi ay sonu fatura yüksek mi gelir dü?ük mü klima 7/24 çaly?ycak mitsubishi ile elektrik tüketimi farky varmydyr
  • itosemre İ kullanıcısına yanıt
    ikiside birebir aynı ürünler, marka yazıları haricinden değişen bir şeyleri yok. sadece soğutma yapan bir klima, ısıtma yok alırken buna dikkat ederseniz iyi olur.
  • soğutmada iş görebilecek ürünler, ısıtmada tecrübeleri referans almak gerekir. tüketim değeri nominal kapasiteye göre verilmiştir. klimanın takılacağı yere göre tüketimde değişiklik göstereceğinden sarfiyat açısından net rakam vermek çok gerçekçi olmaz.
  • suatin kullanıcısına yanıt
    Hocam ben genel anlamda zaten ikinci ele hep suphe ile yaklasmisimdir. Hele ki konu klima gibi riskli bir unsur olunca, buna paralel isin icine ikinci el olmasi nedeniyle takim ucreti girince, en onemlisi sizden onceki kullanicinin kompresore ne kadat yuk bindirdigini bilememe unsuru isin icine girince, tum bunlara ilaveten şu donem alacaginiz her klima eski sistem olacagindan dolayi ben sizin yerinizde olsam bu ise girismezdim hocam. Yinede zaruri durum var ve inverter olma sarti yok derseniz en azindan spotcudan degilde klimacilardan alirsaniz olasi sorunlarda muhatap bulursunuz en azindan. Hele bir de velilerden bir klimaci bulabilirseniz derdinizin dermani olur diye dusunuyorum hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    Yukarıdaki resimde görmüş olduğunuz gibi bir dükkanımız var. Dükkanın;

    Mor ile boyalı kısımları Cam

    Kırmızı oklar ile gösterilen yerlerde ise 5 m dükkanın önünce çıkacak vaziyette beton dökülü ve üstü osb ile kapatılmış bi çardak var.

    Kırmızı dikdörtgenler ise Raflarımız.

    Turkuaz rengi kısım WC bi önemi yok.

    Dükkanımızda klima bulunmuyor. Ve etrafında apartman giriş çıkışları olduğundan gün boyu güneş alıyor diyebiliriz. Amacımız burayı 18 derece yapmak değil uygun fiyatlı bi şekilde makul derecede serin tutmak, içerde durabilmek önemli diyebiliriz :D

    Bulunduğumuz şehir İZMİR acaba burayı soğutmak için nasıl bir klima kullanmalıyız? Yardımcı olursanız sevinirim.




  • orası için en makulü salon tipi klimadır, fakat enerji sarfiyatları split klimalara göre daha yüksek. öncelikle split mi salon tipi mi bunda karar kıldıktan sonra araştırma yapmalısınız.
  • hunter87 H kullanıcısına yanıt
    Split daha çok işimizi görür. 2 adet spil alsak birini güney cephesine diğerinide ön kağıdaki batı cephesine yerleştirsek yeterli olmaz mı ?
  • Bence önce tek bir 24k alyn, sonra gerek duyarsanyz 2. cihazy alyrsynyz. Garantisi uzun, hava debisi yüksek ürünlere bakmanyzy tavsiye ederim.
  • 9000 btu ve altı (yani 7000 btu), invertersiz ve tercihen R22 gazlı klima bakıyorum. bu üç özellik artık bir arada olmaz ama buna yakın ne var, bilgisi olan varsa ve paylaşırsa memnun olurum. İkinci el istemiyorum.

    Teşekkürler.
  • hunter87 H kullanıcısına yanıt
    benim düşüncemde bu yönde ya 1 tane 24 k yada 2 tane 12 k düşünmüştüm. Yaz aylarında günde 10 12 saat civarı kullanılır tabi inverter alırsa kapatmayız diye düşünüyorum. Sadece soğutma amaçlı alıcağımız için arçeliğin 19 k lık 22 ye kadar çıkıo sanırım sadece soğutma yapan bir modeli var sizce denenebilir mi? Yoksa normal klima vs mi alalım ? Birde uygun fiyatlı önerebileceğiniz klimalar nelerdir marka model olarak ?
  • ysytma hiç kullanylmayacaksa ayny cihazyn 22k olan modelinden alynmasy f/p açysyndan çok mantykly olur. 2x12k cihaz alan için ciddi yetersiz gelir, tek 24 k cihaza göre totalde daha fazla hava üfleyip verimlili?e göre daha az enerji tüketebilir fakat alanyn ciddi manada büyük olmasy o cihazlary çok yoracaktyr.
  • 24.000 BTU 'luk ,
    4.000 - max 4.250 TL seviyesi,
    Sadece internet üzerinden alabileceğim,
    Kullanma amacı soğutmak olan (nadirende olsa yılda 5-10 gün ısıtmak için kullabilirim, o yüzden ısıtma değeri mühim değil),
    Az yakan Çok kaçan ,
    Merka takıntısı olmayan, ama taktımmı yıllarca yerinden kıpırdatmama gerek olmayacak,
    Tavsiye bekliyorum.
    LG Sirius buldum yaklaşık 4.000 TL ama yok naylon, yok aliminyum bisürü şey yazan var
    ME ve MH 6.2500 TL fiyat verdi. Daikin 7.500 TL verdi (buradaki bayiler) araba parasını klimaya vermek istemiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeni_raki

    24.000 BTU 'luk ,
    4.000 - max 4.250 TL seviyesi,
    Sadece internet üzerinden alabileceğim,
    Kullanma amacı soğutmak olan (nadirende olsa yılda 5-10 gün ısıtmak için kullabilirim, o yüzden ısıtma değeri mühim değil),
    Az yakan Çok kaçan ,
    Merka takıntısı olmayan, ama taktımmı yıllarca yerinden kıpırdatmama gerek olmayacak,
    Tavsiye bekliyorum.
    LG Sirius buldum yaklaşık 4.000 TL ama yok naylon, yok aliminyum bisürü şey yazan var
    ME ve MH 6.2500 TL fiyat verdi. Daikin 7.500 TL verdi (buradaki bayiler) araba parasını klimaya vermek istemiyorum



    3500 tl arçelik

    2500 tl arçelik sadece soğuk klima



    http://www.arcelik.com.tr/klimalar-ionizer-inverter-serisi-24310-aa-ev-tipi-klima.html


    http://www.arcelik.com.tr/ev-tipi-klima-eco-ionizer-inverter-serisi-232410-a-ev-tipi-klima.html




  • Bir yakınım Diyarbakır'da kullanılacak, 30 metrekare iki cepheli geniş camların olduğu bir oda için enerji verimliliği yüksek, üzmeyecek bir klima tavsiyesi istiyor arkadaşlar.

    Ayrıca bir de 22 metrekare tek cepheli bir oda için de tavsiye alabilirim zahmet olmazsa. Marka olarak Mitsubishi'ye bir sempatisi var, Mitsubishi olursa iyi olur.

    Şimdiden teşekkür ediyorum.
  • Samsung Ar 5600 12000 ile Ar 9500 12000 arasında WIFI dışında spesifik olarak farklılıklar var mı arkadaşlar tercih aşamasındayım yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi akşamlar dilerim.
  • 
Sayfa: önceki 16451646164716481649
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.