Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1683. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: kendall
1 Kayıtlı Üye ve 9 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
57.183
Cevap
701
Favori
4.427.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16811682168316841685
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam benden ziyade BURADAKİ arkadaşların yorumlarına bir göz atmanı rica ederim. memnuniyetini yazan da var, servisten şikayet eden de var. Genel görüşlerin ve geri dönüşlerin olumlu olduğunu görüyorum siz de bir kontrol ediniz. Kaldı ki sizden bir önceki arkadaşa yazdığım mesajda da BAYMAK ve UĞUR ürünleri incelemesini tavsiye etmiştim.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    merhaba, cevap için teşekkürler.

    benim aklımda baymak elegant plus 12000 vardı ama onların boru çapı uyumsuz çıktı. aynı serinin 18.000 btu luk modelleri 1/2 ve 1/4 bakır çağına sahip, 2.799-TL gibi fiyatı var çoğu yerde. onu alabilirim. ancak klimanın olacağı yerde bir de 16 aylık bebek var. onun için klimada ioniser özelliği olsun demişler hep forumlarda. koçtaş da beko nun 31820 AA modeli var, 3.299-TL fiyatı vardı. ioniser olması nedeniyle onu da tercih edebilirim.

    bakır boruya kaynak olayını koçtaş taki personel de söyledi, ancak dediğine göre bu durumda çok hafif bir ıslık sesi duyulurmuş.
  • renzokuken kullanıcısına yanıt
    Yok Hocam Öyle sistem içerisinde daralma genişleme yapan her yer ıslık çalsa filarmoni orkestrası gibi çalışır klima
    Elbette alternatif yollar zorlanmalı önce, benim bahsettiğim kaynak durumu ya Kendi malım olduğu için sorun etmemem ya da gerçekten çaresiz kalınan durumlar için geçerli
    Beko da +150TL ile garanti sürenizi 7 yıla da çıkartabiliyorsunuz hocam, yine de koşulsuz 7 yıl olsaydı daha iyi olurdu tabi.
    Öte yandan Mıtsubishi de 4500TL ye 18000btu klima varken Beko ya bu para verilirmi diye de düşünsem de aradaki fark neredeyse 12000BTU klima fiyatı kadar olunca sustum tabi




  • Ado kullanıcısına yanıt
    benim aklımda en başından beri mitsubishi var zaten, ancak en ucuz 18000 lik olan srk-45zmp-s modeli fiyatı 3900-TL. srk-50zm-s modeli fiyatı 4550-TL.

    cidden çok yüksek rakamlar.

    siz baymak elegant ile beko 31830 arasında hangisini tercih ederdiniz?
  • renzokuken kullanıcısına yanıt
    Ben BEKO klimaları severim, servis ağının yaygın olması ve müşteri hizmetleri anlayışını da severim bu anlamda BEKO ağır basar ama BAYMAK koşulsuz 5 yıl garanti veriyor o cazip geliyr bana, fakat servis sistemi bence tam oturmuş değil bu nedenle ne zaman BAYAMK inceleyin desem, bölgenizdeki servisi de sorgulayın derim hep arkadaşlara.
    BEKO da bunu sorgulamanıza gerek kalmaz hocam BEKO ARÇELİK VESTEL REGAL gibi markalar ürünleri sevilmese de en azından Müşteri hizmetleri bakımında çok ilerlemiş firmalar. geçen gün yazmıştım yine yazayım, Gümrük ve ticaret bakanlığı VESTEL firmasına ''Tüketici memnuniyetini ilke edinmiş firma'' ödülü verdi daha 1 -2 hafta önce.
    Bu açıdan bakarsanız yine BEKO ağır basar hocam. Haaa üretimler artık marsta mı yapılıyor satürndemi onu bilmem zira bu forumda sürekli birileri gelir ürünlerin ÇİN malı olduğu gerekçesi ile sayar söver gider, Kaç kere sordum kendilerine, dedim ki '' Arkadaş Mıtsubishi klimaların elektronik kartları nerede üretiliyor?, O kartlardaki komponentler nerede üretiliyor? sistemin beyni olan CHİP nerede üretiliyor? marka japon ama chipler çin'' bu mıtsubishiyi kötü mi yapar?'' diyorum, yine dalga geçip küfür etmekten başka icraat yok.
    Bu nedenle bakmayın hocam siz mesnetsiz ithamlara, biz de biliyoruz önüne gelene ME demeyi de, nasıl ki bu ilkede herkes MERCEDES binemiyorsa herkes ME de kullanamıyor.
    Kullananların bahtları da yolları da açık olsun, ben imkanım var olsa da vermem o klimaya o paraları hocam. Bir ara içimdenki şeytan dürtüyor diyor ki ''Ado al ME kullan 20 yıl'' sonra İçimdeki melek diyor ki''Ado bırak 20 yi 2 yıl sonra ne olacağı belli değil'' Klima sektöründe 20 yılda bir değişiklik olmadığı bile iddia edildi ise burada sempozyum düzenlesek yine bir şey değişmez hocam, siz bütçeniz ve mantığınız neyi diyorsa onu alınız güle güle kullanınız.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    :)

    tamamdır teşekkür ettim çok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dickinson

    Hocam selamlar,
    Komşuma bir klima gerekiyor, 15 m2 lik bir işyerinde kullanılacak lakin işyerinin cephesi öğleden itibaren güneşi karşıdan alıyor, işyerinde 2 tane double 1 tane de yatay meşrubat dolabı var dolayısıyla öğleden sonra içerisi cehennem gibi oluyor kabaca fikrinizi almak isterim. İyi çalışmalar.

    Sharp marka klimalara göz atmasını öneririm.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sordum ama son bir soru sormak istiyorum , yeni klimayı Baymak almaya karar verdim , yalnız dış üniteyi pencerenin alt tarafına taktırmayı düşünüyorum , takarken camdan sarkmaları falan gerekecek haliyle :) Servise gelen elemanlar yok oraya takamayız vesaire deme lüksleri varmıdır? Yoksa biz nereyi istersek oraya takmak zorundalarmı?
  • Ado kullanıcısına yanıt
    janjarre kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkür ediyorum arkadaşlar;
    - Mutfağa ait 3 adet sigorta var panoda, 1 tanesi fırın ve davlumbaza ait, 1 tanesinde buzdolabı ve 2 adet boş priz var,(tv takılı birinde) diğer son sigortada da yukarıda dediğim Çamaşır M,Bulaşık M. - 2 Klima (18k-12k) - 1 adet kombi - ve tezgah üstü fritöz,tost makinesi var,sanırım 4. bir hat daha gerekiyor,yeni hat çektireyim o zaman sağlıklısı olsun.Klima eklenince bir sürü iş çıktı vallahi

    @janjarre @janjarre
    diğer odaların ve banyonun hattı ayrı hocam,tek tek inceledim vallahi sigortaları attıra attıra,buatları aça aça

    - Son olarak arkadaşlar bu linye hattının içinden yeni 3 kablo geçince bir sıkıntı olmaz değilmi? birbirinden etkilenme,parazit vs? (yeterli boşluk var,aynı delikten çektireyim diyorum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 1 Ağustos 2016; 22:48:30 >




  • Gunaydon hocam. Dun erkenden vurdum kafayi yattim gec oldu cevap kusura bakmayiniz. Is guvenligi esaslari geregi teknik ekip can guvenligi veyahut yaralanma riski gordugu yerde is yapmama hakkina sahip. Yani " ben musteriyim nereye istersem oraya takacaklar" diyemiyoruz. Pencerenin hemen alti tugladir ses yapar. Onun yerine kirişe asmaya calismalarini rica ederseniz bir formul bulurlar diye dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XnetaS kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize :)

    Anladığım kadarı ile sizin çamaşır makinesi mutfak'ta... Buna ayrı bir hat ve iki klimayada ayrı hat çektirirseniz çok sağlıklı olur.... Yani sigorta kutusuna 3 adet sigorta ilave edilecek ve söylediğim cihazlara birer tane bağlanacak... Buatlarda notr ve toprak hattı ortak uç olduğu için sadece üç faz linyesi çekilmesi yeterli...

    Parazit vs olmaz bunda sıkıntı yok...Boru alt yapısı iyise kablolar borudan geçer... Gerçi meslektaşlarım bilir ama yinede ipucu verelim :) bu tür zorlama kablo çekme işlerinde kabloya sıvı sabun sürülerek kanaldaki sürtünme minimuma indirilir... Kablolar kayganlaşarak daha rahat yol alır...

    Çok zorda kalınırsa iki hat çekersiniz... 2 klima tek hat olabilir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstersen BURAYA bir bakabilirsin. Alan kullanan arkadaşlar düşüncelerini yazmışlar.
  • Nasip oldu dün mahallemdeki Midea bayisinden bir adet klima aldım bende. Blanc serisi 12000 btu. 1000 tl peşin 1260 taksitle. İnternetle aynı fiyat. Bu akşam da kurulumunu yapacaklar. Klima forumlarını çok okumanın vermiş olduğu kararsızlıktan bugüne kadar geldik :)
  • irfanim34 İ kullanıcısına yanıt
    Bu nedenle marka önermek yerine hep işin mantığını anlatmayı tercih ederim ki insanlar bilgi sahibi olup kendi kararlarını kendileri versin istiyorum.
    Yeni ürününüz hayırlı olsun hocam. Yıllar boyunca servis yüzü görmeden kullanmanızı dilerim. Montaj sonrası izlenimlerinizi de aktarırsanız burada almayı düşünen arkadaşlara yol gösterecektir mutlaka
  • arkadaşlar daha önce yazmıştım bu konuya o zaman sıkıntılarım vardı biraz ama şimdi almaya karar verdik.

    sizce hangisi bu listeden?

    http://www.akakce.com/klima.html/1210,1211,1214,1000-2000tl

    max bütçe 2000.

    bir de bu internetten aldıklarımızda keşif nasıl oluyor? mesela ben klimayı koymak istediğim yere koyamazsam, uygun pozisyon olmaz işime gelmeyen bi yere kurulmak zorunda olursa ne olacak?
  • hysteria_ kullanıcısına yanıt
    Keşifteki mantık, satın almayı düşündüğünüz markanın temsilcisi olan yetkili servisin gelip hem kapasite hesabı yapması hem de takılabilir uygun noktalara sizinle birlikte karar vermesinden ibarettir.
    Aynı zamanda verilen bu hizmet belge karşılığı olmalıdır ki,, ileride oluşabilecek OLASI kapasite yetersizlik sorunlarına karşı elinizde somut veri olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Keşifteki mantık, satın almayı düşündüğünüz markanın temsilcisi olan yetkili servisin gelip hem kapasite hesabı yapması hem de takılabilir uygun noktalara sizinle birlikte karar vermesinden ibarettir.
    Aynı zamanda verilen bu hizmet belge karşılığı olmalıdır ki,, ileride oluşabilecek OLASI kapasite yetersizlik sorunlarına karşı elinizde somut veri olsun.

    hocam uygunluk kısmı için almadan önce keşif gerekmez mi peki?

    yani mesela ben evin holüne koymak istiyorum klimayı ama mesafe uzun olmaz dediler. o zaman da almak istemiyorum diyelim.

    siparişi geri göndericez o halde sanırım?
  • Sayın ustalar, tecrübeli arkadaşlar, ben de sadece soğutma amaçlı bir klima almayı düşünüyorum salonuma. Ölçüler şöyle: 9,48 x 4,86 : 46,07 m2. Tavan yüksekliği 2,63 mt. Genelde 2 veya 3 kişi + 47" led tv bulunacak salonda. Büyük bir pencere var, 1,65 x 3,10 : 5,11 m2. Bir tane balkon kapısı var, 2,04 x 0,90 : 1,84 m2. PVC doğrama ve çift cam. Salon kuzeye bakıyor, sadece akşam üzeri güneş batarken çok az güneş alıyor. Mantolama yok ama dış cephe duvarlar gaz beton. 4 katlı apartmanın 3. katındayız yani üzerimizde 1 kat daha var. Salonun sadece balkon kapısı ve bir duvarı (pencere olan duvar) dış cepheye bakıyor diğer duvarlarının dış cepheyle teması yok. Klima yılda en fazla 2,5 ay çalışır. Bu salona kaçlık klima yeterli olur? Muğla Merkezdeyim. Tavsiyede bulunursanız çok memnun olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atakan -- 2 Ağustos 2016; 13:55:41 >
  • hysteria_ kullanıcısına yanıt
    Tabiki Hocam. Zaten dikkat ederseniz, ALMAYI DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ klimadan bahsediyoruz burada. O yüzden satın alım öncesi keşif yapılması gerekir zaten.
    Sipariş gelene kadar servis önden gelip keşif hizmeti de verebilir, duruma ona göre de karar verebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 16811682168316841685
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.