Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1687. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: ArmaganT
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
57.080
Cevap
697
Favori
4.415.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16851686168716881689
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DMustaine kullanıcısına yanıt
    Salon ve ev özellikleri nedir? m2 nedir? izolasyon durumu nedir? Bölgeniz neresidir? vs
  • İşte arçelik yetkili Servis montajı
    Bu mesaja eklenen görseller:


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barsoy kullanıcısına yanıt
    Konuyu hemen BİZE YAZIN bölümüne aktarır mısınız rica etsem.
    Bu montajı neden kabul ettiniz ki? Evrak imzalamadınız umarım.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    25 m2 salon. Yalitim yok. Izmirde yasiyorum. Klimayi civi gibi sogutsun diye degil, iceeiyi oturulabilir sicakliga dusursun diye aliyorum.
    Oyle ccok soguk calistirmam bebek var evde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar 100 sayfa kadar okudum, soru sormadan da kendi problemime cevap arayacagimi sandim. Ama bulamadim))

    Isyerime klima almayi planliyorum, 45metrekare, guney cephesi gibi. Yazin serinlemek, kisin ise isitmak amacli kullanmak istiyorum, kombi tesisati vs ugrasmak istemiyorum. Gaziantep bolgesindeyim, burasi bu kis en soguk -5 dereceyi gordu sehir merkezi, ve bir haftaligina. Dolayisiyla -5 derecede biraz verimi dusecekse de, cok sacmalamayacak bir klima ariyorum.

    Anladigim kadariyla klimalarda yazin cogu klima ayni islevi goruyor, ama kisin sorun cikarabiliyorlar, ben de, butcemi zorlamayacak, ama kisin da beni tasiyacak, f/p i iyi bir klima arayisindayim.

    Dukkan oldugu iicn, isi kayiplari da olabilecegi ihtimaliyle 24000btu ya karar kildim oncelikle.

    Almayi dusundugum secenekler:

    1.Arcelik 24330 inverter klima 24000btu
    http://www.arcelik.com.tr/ev-tipi-klima-ultra-ionizer-inverter-serisi-24330-aa-klima.html

    2.samsung ar5500 inverter klima 24000btu
    http://www.samsung.com/tr/consumer/home-appliances/air-conditioners/wall-mount/AR24JSFSCWK/SK

    3.baymak elegant plus inverter klima 24000btu
    http://www.baymak.com.tr/tr-TR/urun-detay/elegant-plus-24/250

    4. Alarko carrier 53qhf022dst xpower inverter klima
    http://www.epey.com/klima/alarco-carrier-xpower-53qhf22dst.html


    NOT: Vestel i de tercih edebilirdim, ama urunlerinin ozelliklerini hicbir yerde bulamiyorum, kendi sitesinde bile yok. Bu durumu biraz ciddiyetsiz buldum, yoksa fiyatlari uygun gibi. Ama illa tavsiye ederseniz, dusunebilirim. veya benim aklima gelmemis baska bir marka model tavsiye ederseniz dusunebilirim.

    NOT2: alarko carrier, digerlerinden %15 civari daha pahali, eger gelen yorumlardan, diger klimalarin ISITMA icin isimi gormeyecegine inanirsam, o klimayi dusunebilirim.

    NOT3: sadece katalog degerlerine baktigim zaman, samsung klima cok hos gozukuyor, ama sikayetvar.com daki sikayet yorumlarini okudugum zaman, arcelik, vestel, baymak klimalarinin en azindan sorunlari cozmeye calistigi, samsung un ise kurumsal kimlik show u yaparak herkese ayni yaziyi yazip gunes gozlugunun arkasina cekildigi intibasi aldim.

    NOT4: Niyeyse ARCELIK veya BAYMAK arasinda karar verecegim gibi geliyor.

    NOT5: servislerin hemen hemen ayni kalitede oldugunu dusunebilirsiniz.
  • ozyazganm O kullanıcısına yanıt
    Isıtma söz konusu olunca listede en iyisi alarko, fiyat farkına değer fakat mümkünse her zaman doğalgaz tercih ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DMustaine kullanıcısına yanıt
    12 lik standart bir klima işinizi görecektir. marka konularıyla benim ilgim yok ncak evde bebek var ise her ne marka alırsanız alın ağırlıklı olarak DRY (Nem Alma) modunda kullanmayı alışkanlık haline getirmeye çalışın lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Konuyu hemen BİZE YAZIN bölümüne aktarır mısınız rica etsem.
    Bu montajı neden kabul ettiniz ki? Evrak imzalamadınız umarım.

    Bir daha yazmam yazınca ne yaptıklarını söylemiştim zaten. Ben insanlar görsel olarak fikir sahibi olsun, arçelik diye güvenmesinler diye koydum bu fotoğrafları. Şu saatten sonra servis gelip homurdana homurdana düzeltse ne olur düzeltmese ne olur. Eve sokmam bir daha ne servisi ne de üzerinde arçelik yazan bir zımbırtıyı. Madem başım ağrıyacak gider aynı kalite daha ucuzunu alırım çok mu matah sanki arçelik ürünleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hunter87 H kullanıcısına yanıt
    alarko carrier cikabilecegim en ust seviye. daikin, ME falan magazalarina bile girmiyorum, butce onemli bir konu.

    ancak, arcelik, baymak veya samsung, 3u de katalog degerleri alarko carrierden daha verimli. ayrica fiyatlari daha uygun.

    bu klimalari, kisin kullanmis arkadaslarin ne billiym kullanan tanidiklari olanlar yorumlari da olsa cok aydinlatici olurdu

    yine de ilginiz icin tesekkurler
  • barsoy kullanıcısına yanıt
    Hocam sen yazmazsan ben yazmazsam bu adamlar bu evleri yakar yıkar gider böyle.
    Müsaade et ben yazayım bari
  • ozyazganm O kullanıcısına yanıt
    Şu Baymak, servis kalitesini de ürün kalitesi gibi yukarılara taşısa, çok kısa zamanda bence çok daha farklı noktalara gelecektir.
    Bir dönem Baymak ve Uğur Usmart üretimi hemen hemen aynı kefede tutuyordum, Baymaktan servis hariç negatif geri dönüş olmayınca sanki 1 tık daha öne geçti gibi.
    Samsung daki 5 yıl garanti uygulaması devam ediyor mu hocam onu sordunuz mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hocam sen yazmazsan ben yazmazsam bu adamlar bu evleri yakar yıkar gider böyle.
    Müsaade et ben yazayım bari

    Ne demek, buyrun Ama bunu sadece (varsa) kalite kontrol olarak değerlendirsinler, benimle iletişime geçmesinler. Beni kusurlu servisle ikinci kez muhatap etmiş olan müşteri hizmetlerinden çözüm beklemiyorum çünkü.

    Deminki sorunuzu unutmuştum, evrak falan vermedikleri için bişey imzalamadım. Ama dediğim gibi işi uzatma derdinde değilim. Kendim elektrik tesisatçı , sıvacı vs. bulup ,iş bitince hoşuma giderse parasını veririm. Toplamda daikin fiyatına gelir o klima zaten

    Satın alma arefesinde olan arkadaşlar, ne güzel yazmışsınız, servisler hemen hemen tüm markalarda aynı. Aynı adamlar çalışıyor çünkü, uzaydan isveçten gelen değil O zaman aynı kalite grubunda hangisi ucuzsa ona bakın. 18000 btu.luk baymak 2800 TL, Arçelik 3300 TL. Yukardaki fotoğraflarımı gördünüz. Bunlar ülkemizde eennn yaygın servis ağı firmanın yaptığı işler. O halde servisi iyidir diyip atlamaya gerek yok(benim gibi). Gene üst segment mitsubishi, daikin vs. için de geçerli aynı mantık. Zaten Ado'nun da bahsettiği gibi sorunsuz ürün, sorunsuz servis yoktur kanaati oluştu bende de

    İlgi ve alakalarınıza teşekkürler. Herkese bol şans. İhiyacınız olacak
  • Arkadaşlar 1+1 55mt metrekare evimin her tarafını soğutacak bir klima arıyorum. Evde yalıtım yok ve çok güneş görüyor bodrum'da yaşıyorum ve burası resmen yanıyor.


    Ev benim değil o yüzden yarın öbür gün tanışırsam daha büyük bir eve geçersem tak sökle uğraşmamak için salon tipi bir klima almayı düşünüyorum.

    Biraz araştırma yaptım ve Samsung'un 10 yil garantili oldukça şık AF9000 28000BTU kliması gözüme gayet güzel gözüktü. Biliyorum btu değeri benim evim için fazla ancak evde yalıtım yok şuanda evin iç sıcaklığı tam 34 derece ve dediğim gibi daha sonra daha büyük 120mt ve üstü bir eve taşınabilirim.

    Ne öneriyorsunuz bu alet iyimidir yoksa salon tipini boşver direkt duvar tipimi al diyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barsoy kullanıcısına yanıt
    Hocam müsaadenizle şöyle bir yazı yazdım. Geri dönüşlerinde duruma göre sizinle irtibat halinde olacağım.

    Sayın İlgili; Öncelikle belirtmek isterim ki müşteriniz değilim. Donanım Haber Forumunda bir yönetici olarak rahatsız olduğum bir konuyu dile getirmek üzere yazıyorum. Yılarca yine yerli bir teknoloji firmasında çalışmış, servis faaliyetlerinin nasıl yürütüldüğünü ve sizlerin de bu konuda gerek kurum içi eğitimler gerekse uzun dönem eğitimleri vererek sorunu çözmeye yönelik girişimleriniz olduğunu biliyorum. Problem şu ki sizlerin, fabrikadaki arkadaşların, mühendislerin, servis sahiplerinin ve bu konuya hem emek hem de gönül verenlerin tüm bu çabaları, Klima montajına giden değerli teknisyenlerimizin 5 dakika ayırıp çözebilecekleri işlemleri YAPMADIKLARI için heba olmaktadır. Yöneticisi bulunduğum forumda ''İşte ARÇELİK Servisinin Yaptığı Montaj'' başlığı altında yayınlanan facia resimleri gördükçe benim içim cız ediyor. Bir alçı yapmak, elektrik kablosunu kurum içi bültenlerde defalarca dile getirilmesine rapmen Prize bağlamamak, kabloya kroşe çakmak ve en önemlisi tüketicinin önce gönlünü, sonra da sıcak bir teşekkürünü almadan o evden çıkmamak değil midir esas olan? Bu resimleri forumumuzda paylaşan üyemize ''Neden müşteri hizmetleri ile irtibat kurmuyorsunuz'' soruma gelen cevap ise ''Bu iletişim kurmuş halim'' olunca dayanamayıp kendisinden izin isteyip size kendim yazmaya karar verdim. Elektrik kablosunun prize bağlanmasından şikayetçi olup Müşteri hizmetlerini arayan bir müşterinizi direkt olarak servise telefonla bağlamak mıdır sizin çözüm anlayışınız? Bu uygulamayı bu şekilde bırakan Yetkili Servise bir yaptırımınız ve en azından tüketiciye bir ÖZÜR borcunuz yok mudur sizce? Siz farkında olmayabilirsiniz lakin sosyal mecralarda ''yerli ürünleri almayın aldırmayın'' kampanyalarına inatla Sizin markanızı tercih eden bu tüketicilere ihanettir sizin yaptığınız. İlk girişiminde direkt olarak servise bağladığınız tüketicinize, Servisinizin cevabı ''Sorun yok abi sen kullanmaya devam et'' şeklinde olmuştur, peki nerede sizin denetleme mekanizmanız? Tüketici evinin montaj bittikten sonraki, bırakıldığı halini gördünüz mü? Kontrol ettiniz mi? Bir yetkili gönderip yerinde tespit yaptınız mı? En önemlisi ise, size bir şikayet ile gelen tüketicinizi servise aktardıktan sonra ''Acaba sorunu çözülmüş müdür'' diyerek tekrar arayıp memnuniyetini aldınız mı? Olmadı ARÇELİK, Bu hiç olmadı.


  • Herkese merhabalar. 50 m2 bir oda için klima alacağız. 24000 btu. Fiyat 4500 en fazla olacak şekilde hangi klimayı önerirsiniz? Yardımcı olan herkese teşekkürler!
  • Yüksek performans gerektiren, zor koşulları olan, ileride daha büyük kapasitelerde kullanılma olasılığı olan, Yüksek ısı, düşük izolayson, hele ki bodrumda kullanılacak olan bir klima için orta segment ürünleri tercih etmeniz hata olur ki zaten bahsettiğiniz marka da öyle klima sektöründe sizin koşullara göre aman aman bir marka değil.

    Salon tipi o ürün yerine PANASONİC- ME - HAİER - DAIKIN tarzı split ürünlere bakmanız, taşınma olasılığı için sanılanın aksine daha fazla avantaj sağlayacaktır size.
    Her ne kadar salon tipini oturtmak sökmek takmak daha kolay görünse de, boru çapı kalınlaştıkça işlem yapmanın zorlaşacağını, olası en ufak sorunda size ek maliyet çıkartacağını unutmamak lazım.
    Tabi bunlar benim şahsi görüşlerim, arkadaşlar da fikirlerini yazar bakalım ortaya ne çıkacak
  • gvdfl G kullanıcısına yanıt
    Hocam bu alan için böyle bir bütçe ayırabiliyorsanız eğer, Lider markalardan 1 er keşif ekibi talep edin, gelen her ekibin size sunduğu değerleri kontrol edin kararınızı ona göre verin lütfen.
    DAIKIN-ME-MH-PANASONİC-HAİER-TOSHIBA gibi markalar, bulunduğunuz bölgedeki servis durumuna göre değerlendirebileceğiniz markalardır. Özellikle PANASONİC markasında bu gün bir arkadaş için 9000 lik bir klimainceledik, kalitesi üst segment ama şaşırtıcı derecede rakamı orta segment klima kadardı.
    Bulunduğunuz bölge ve markaların bölgenizdeki uygulamaları dahi fikir vermenizde etken olacaktır. bu nedenle mutlaka imkanınız olan bu markalardan keşif ekibi talep ediniz gerisi kendiliğinden gelir zaten.
    Zannediyorum ki gelenlerin hepsi 24 lük ürün önerecektir, üretimlerine göre 21000 öneren de olabilir.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    kroşe çaktılar ama , hakkını yemiyelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barsoy kullanıcısına yanıt
    Aslında 2 sağ kroşe çakılacak iş yapmış servis de neyse bayramlık ağzımı açmayayım.
  • sonuç olarak enerji tasarrufu en iyi olarak ne önerirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 16851686168716881689
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.