Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1695. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
57.177
Cevap
701
Favori
4.426.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16931694169516961697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kengerleee

    Merhabalar,

    Uzun zamandır klima konusunda araştırma yapıyorum. Çalıştığım iş yerinde 12 adet sigma klima var ve uzun yıllardır sorunsuz kullanıyoruz. Airfel ve sigma arasında çok kararsız kalmıştım. Sonunda fikrine değer verdiğim bi kaç dostumun tavsiyesi ile Sigma da karar kıldım. Yakın zamanda airfel alan arkadaşım açılıp kapanırken sıcaklık farkından dolayı plastik genleşmesi sonucu çat çut diye ses çıkardığını belirtti... bu airfeli seçmememdeki en büyük etkendi. ayrıca sn. ADO nun tavsiyesine kulak verdim ve servisini bildiğim için SIGMA SGM18INVDMR 18.000 Btu Inverter Klima da karar kıldım.
    Servis hızlı bir şekilde gelip kurulumu sağladı. İlk etapta gayet şık, sessiz ve etkili olduğunu düşünüyorum. İç ünite 35 dbA ses seviyesiyle gayet başarılı...
    Montaj aşamasında herkesin merak ettiği konuya detaylı baktım tamamıyla bakır boru :)

    HB dan 2.373 TL ye buldum ve hemen aldım.. Ben aldıktan sonra aynı günde fiyat güncellediler. Şu an 2.797 TL


    Bir arkadaşımın tavsiyesi ER ve Cop değerleri 3 ün üstünde ise başarılı bir klimadır demişti. Bununda SEER (Soğutma) :6.10
    SCOP (Isıtma) : 4.00
    Bu nedenle bilmeden de olsa hemen atladım..
    Bilgisi olan varsa açıklayabilir mi?


    S.A hayırlı olsun

    bakır boru dediğin nerde takılı bakır boru




  • kengerleee K kullanıcısına yanıt
    Değerli hocam hayırlısı olsun, umuyorum ki montajın haricinde yıllar boyu servis yüzü görmeyeceğiniz başarılı bir ürün çıkar ve hep iyi günlerde kullanırsınız.

    Seer Scop - eer cop değerleri sezonsal verimlilik alanında atılan adımlara istinaden değişiklik gösteren verilerdir.
    rakamı yanlış hatırlamıyorsam bir ürünün verimlilik oranı 3.17 nin üzerinde olan ürünler sezonsal verimlilik kapsamında diye kabul ediliyordu. yine de daha açıklayıcı bilgi aşağıdan okuyabilirsiniz.


    Küresel ısınmanın olumsuz etkilerinin artması ve bu konuda önlemlerin alınması amacıyla 2005 yılında Kyoto protokolünün imzalanmasının ardından, Avrupa Komisyonu hem çevreye olan etkilerin azaltılması hem de enerji verimliliğini arttırmak için 20/20/20 denilen bir enerji politikası ortaya koymuştur. Bu politikayla 2020 yılına kadar %20 daha az CO2 emisyonu, %20 yenilenebilir enerji payı ve %20 daha az birincil enerji tüketimi hedeflenmektedir.

    Bu hedefleri gerçekleştirmek amacıyla Avrupa Komisyonu Eko-Tasarım direktifini yayınlamıştır. Bu direktif enerji kullanan ürünler için minimum verimlilik gerekliliklerini belirler. Gerçek çalışma şartlarını yansıtması amacıyla kapasitesi 12kW’ın altındaki klimalar için performans ölçüm metotları da değişmiş, sezonsal verimlilik terimi tanımlanmıştır.

    Bütün bunların sonucu olarak yeni enerji etiketi oluşturulmuştur. 01.01.2013‘ten itibaren minimum verimlilik gerekliliklerini karşılamayan ürünler CE işaretini taşıyamayacak ve bu ürünler Avrupa’da satılamayacaktır.

    Türkiye’de 19.07.2013 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “Klimalar ve Vantilatörler İle İlgili Çevreye Duyarlı Tasarım Gereklerine Dair Tebliğ” 28712 sayılı resmi gazetede yayınlanmıştır. Bu tebliğ Türkiye’de kapasitesi 12 kW’dan küçük olan klimalar için minimum enerji verimliliği gerekliliklerini belirlemektedir. Tebliğe göre;

    01.01.2014’ten itibaren;

    Tek kanallı ve çift kanallı klimaların haricindeki klimalar için asgari enerji verimliliğine dair gerekler aşağıdaki tablodaki gibi olmak zorundadır.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]



    01.01.2015’ten itibaren;

    Tek kanallı ve çift kanallı klimaların haricindeki klimalar için asgari enerji verimliliğine dair gerekler aşağıdaki şekilde olmak zorundadır.


    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]




  • derya78 kullanıcısına yanıt
    A.S. Sn. derya78

    Bakır boru kompresör ile iç ünite arasında kullanılan borudur.
    Forumda sürekli sorulan soru old. için yazdım...
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim.
    Buradan anladığım kadarıyla uygun fiyata gayet güzel bir ürün almışım
  • 2.EL Bosch marka 24000 btu soğutma 410a gazlı imiş ne demek bilmiyorum 2 yıllık cihaz 4 mt bakır boru vakum montaj dahil 1500 tl buldum bilenller yorumlarsa sevinirim 1 yıllık cihaz olsa daha iyi olur du ama daha almadım
  • Merhaba Arkadaslar,

    Bana çok acil 12,5 m2 bebek odasi için sogutma amaçli klima tavsiye edebilir misiniz? Yeni oglum oldu, odasina acilen klima takmam gerekiyor. Bütçe max. 3000-3500 TL düsünebilirsiniz.

    Çok tesekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quetzalcoatl -- 17 Ağustos 2016; 22:23:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batuchan

    2 gün önce Samsung ar 7500 klima takıldı. 12000 btu . Ev 70 metrekare takılan yer 16 metrekare fakat odada kapı yok. Klimanın soğuk havası evin tüm odalarına dağılıyor ki amacımda buydu. İlk çalıştırma anında evin içi 32 derece. Dış ortam 35 derece. Tüm gün ev güneş altında. Klimayı 24 dereceye ayarladığım zaman hiç bir şekilde 24 dereceye ulaşamıyor. Hatta 16 dereceye ayarladığım da 2 saat gibi bir sürede 26 dan 25 dereceye düşüremedi. Bu esnada diğer odalarda ki sıcaklık 32 dereceden 28-29 derecelere düştü. Sorular:

    1- 12k btu alarak hata yaptım galiba.? Sanırım 18k alsaydım hedeflediğim dereceye daha çabuk ulaşabilirdi.
    2- Düşünceme göre 2 saaatlik bir sürede klimanın olduğu oda anlıkta olsa 24 dereceyi bulmalıydı?
    3- Klimanın ağız çıkışı normalde kaç derece olmalı.? Mesela 16 dereceye ayarladığımız da. klimanın 10 derecede üflemesi gerekir ki hızlı bir şekilde soğutsun.


    Klima ilk açıldığından itibaren harcadığı kw hesaplıyor. Anlattığım durumda klimayı 27 dereceye ayarladığım da 70 metrekarelik evi klimanın olduğu oda 27 diğer odalarda 28 derecede tuttu.aksam 10dan sabah 10 kadar 12 saatte 5.5 kw güç tüketti.

    bende de samsung invertör 12000 maldives var güneş görmeyen bir odada 25 metre kare kesinlikle yetmiyor soğutmuyor pervaneden hallice gibi bir durum var. klima agzına dijital decece koydum oda sıcaklığı 29,5 iken 40 dakika çalıştğı halde 28 dereceye anca düşürdü klima agızından çıkan hava minimum 13derece civarı. servisi çağırmıştım herhangi bir problem bulamadı odanıza küçük geliyor dedi. büyük alsam gürültüsü rahatsız edecek küçük alsan soğutamayacak ama ben bu markadan hiç memnun kalmadım asla önermem belki büyük btü lüler böyle değildir ama alt üst komşularımda aynı odada 12000 başka markalar var ve buz gibi soğutuyor. annemlerde eski bir weili klima var düz model önünde oturamazsın. samsung invertör klimayı yapamamış. başka durumlarda var fakat uzun uzun yazmak istemiyorum. başınızı ağrıtmayayım ama kesinlikle almanızı önermem gidin en ucuzunu alın yada işin ehli olan mitsubishi yada daikin alın.




  • Almayin hocam. Detay isterseniz sabah uzun uzun yazarim ama kisacasi almayiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    kisa cevap yeterli teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stornado S kullanıcısına yanıt
    Sizin klimada bir sorun var muhakkak. Klima çok rahat şekilde takıldığı odayı 27 derecede tutuyor ve sadece otomatiğe girmesi biraz uzun sürüyor. Odada kapı yok soğuk hava içerideki odalara dağılıyor. Diğer odaların kapısı kapatınca en az 40 metrekareyi soğutmaya çalışıyor klima. Yinede başarılı. Üstte 24 dereceyi bulmuyor demiştim. Gerekde yokmuş zaten 27-26 derece gayet yeterliymiş.
  • Merhaba,
    40 m2 salon ve 15 m2 yatak odasına klima taktırmak istiyorum. Evin içinde balkondan tesisat sıva altından götürülmüş şekilde. Tek dış ünite 2 iç ünite mantıklı mıdır?
    Ankara , ev güney doğu full izolasyonlu. Nasıl bir klima alabilirim bilgi verebilir misiniz?
  • kadtas kullanıcısına yanıt
    Ankastre tesisat Multi klimaya göre mi dizayn edilmiş?
    Eğer mecburiyet yok ise bireysel klimayı her zaman avantaj görmüşümdür.
    1 adet 9 ve 1 adet 18 lik klima ihtiyacınız mevcut.
    Ev sizin ise ve bütçeniz müsait ise ismini kanıtlamış markaları tercih etmeniz tavsiyedir.
  • http://www.teknosa.com/urunler/119966706/lg-as-nw186c7t0-ic-18000-btu-inverter-klima-lg-as?staydesktop=true

    Bu klima 1982 tl eder mi konuda uzman olanlardan yorum bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barracudaaa -- 26 Ağustos 2016; 15:28:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Cehavir Teknosaya gittim. Birçok iç ve Dış ünite vardı ve hemen hemen hepsi iade ürünlerdi. Aynı modelin iadesini gördüm. Umarım sorunlu ürünleri elden çıkarmaya çalışmıyorlardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpay86

    Bugün Cehavir Teknosaya gittim. Birçok iç ve Dış ünite vardı ve hemen hemen hepsi iade ürünlerdi. Aynı modelin iadesini gördüm. Umarım sorunlu ürünleri elden çıkarmaya çalışmıyorlardır.

    Bunun dış ünite kapalı kutu fakat kumandası ve montajdaki boruları eksikmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an kampanyada olan önerebileceğiniz bir ürün varmı ?
  • export20 kullanıcısına yanıt
    Bence Eylülü bekleyiniz, psikolojik algı stratejileri gereği ''Sezon Sonu'' adı altında indirime girer hemen hemen tüm markalar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • ado bey sizden bana yardımcı olmanızı isteyeceğim.

    antalyada yaşıyorum. Şu an 24lük teba marka klima takılı 30 metrekare salonumda tabi inverter değil. İnverter alacağım. salonun cephesi doğu-güney

    2 kişiyiz. üstümüz teras yalıtımlı. Öncelikle

    ionizer olması çok önemli mi?

    1 ay sonra çocuğum doğacak. 3 kişi olacagız yani A++ 18000 YETERLİ Mİ.

    bütçe de çok yok yani internetten bakıyorum sirasiyla

    Rota Climate RT18-QTXB50B - 2400 tl

    Sigma Comfort SGM18INVDMR A++ 2450 tl

    Uğur Usmart Plus 18 A++ 2500 tl

    Airfel LTXN50U A++ 2550 - 2600 tl

    Baymak Elegant Plus 18 A++ 2700 tl

    Samsung AR5600 AR18JSFNCWK/SK 2760 tl

    Arçelik Ultra Ionizer+ 18330 AA 2900 tl

    Bunlardan herhangi birini alabilirim. Kesinlikle bunları alma dersen sen ne önerirsin.

    anladığın üzere bütçe bu civarlar. mitsubishi elk. fln deme de




  • quote:

    Orijinalden alıntı: krmcnn2343

    ado bey sizden bana yardımcı olmanızı isteyeceğim.

    antalyada yaşıyorum. Şu an 24lük teba marka klima takılı 30 metrekare salonumda tabi inverter değil. İnverter alacağım. salonun cephesi doğu-güney

    2 kişiyiz. üstümüz teras yalıtımlı. Öncelikle

    ionizer olması çok önemli mi?

    1 ay sonra çocuğum doğacak. 3 kişi olacagız yani A++ 18000 YETERLİ Mİ.

    bütçe de çok yok yani internetten bakıyorum sirasiyla

    Rota Climate RT18-QTXB50B - 2400 tl

    Sigma Comfort SGM18INVDMR A++ 2450 tl

    Uğur Usmart Plus 18 A++ 2500 tl

    Airfel LTXN50U A++ 2550 - 2600 tl

    Baymak Elegant Plus 18 A++ 2700 tl

    Samsung AR5600 AR18JSFNCWK/SK 2760 tl

    Arçelik Ultra Ionizer+ 18330 AA 2900 tl

    Bunlardan herhangi birini alabilirim. Kesinlikle bunları alma dersen sen ne önerirsin.

    anladığın üzere bütçe bu civarlar. mitsubishi elk. fln deme de

    arçelik Ultra Ionizer+ 18330 AA 2900 tl değil 3300 tl yazıyor hocam nerden sordunuz 2900 tl




  • krmcnn2343 K kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;
    bahsettiğiniz özelliklerde bir alan için 18000BTU klima hem ısıtma hem de soğutma için OLDUKÇA yeterli olacaktır. A++ veya A+++ kısmı yeterlilik kısmına değil ekonomi kısmına etken olur.
    benim marka model önermemek gibi bir huyum var bu nedenle ''Şunu al, Bunu alma'' şeklinde yaklaşmıyorum, ben sadece konuya işin temel prensibi ve mantık yönüyle yanaşıyorum.
    uzun garantili yüksek özellikli fazla tasarruflu en ekonomik ürün hangisi ise benim için en makul olanı o dur.
    Bu, bu gün UĞUR bana göre 1 numara olur yarın bu marka avantajını veya üretimde aldıkları yeni kararlara bağlı olarak belki de kalitesini kaybeder ve 5 numaraya düşer bu nedenle ürünleri markaları firmaları satın alacağınız dönemlerde yakından takip etmeniz gerekir.
    Ben uzun süre UĞUR ve BAYMAK klimaları 5 yıl garanti avantajı nedeniyle alınabilir olarak nitelendirdim, ancak son yaşanan olaylar sonrası UĞUR markasının akıbeti belli değil, BAYMAK ise bana göre servis konusunun üzerinde çok durmuyor ki benim için uzun garanti ve yetkili servis yaygınlığı ile kalitesi çok önemlidir.




  • 
Sayfa: önceki 16931694169516961697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.