Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1734. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: oracal , oracal Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 13 Misafir (1 Mobil) - 13 Masaüstü2 Mobil
5 sn
57.229
Cevap
702
Favori
4.431.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
91. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 17321733173417351736
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba,
    Eve yaz için klima almayı düşünüyoruz ancak klima konusunda aradığımı henüz bulamadım

    Salona klima boruları yerleştirilmiş ve balkonda klima yeri bırakılmış ancak şöyle bir sıkıntımız var, dış üniteyi a60'lık almamız lazımmış, o kadarlık bir alan bıraktılar,

    Dış ünitesi 60 cm lik klima tavsiyesi yapabilir misiniz.
  • Burada ki arkadaşların sizin dış ünite ölçüsüne göre tavsiyede bulunması ihtimalinin olmadığı düşüncesindeyim, olsa bile bu oldukça düşük bir ihtimal olur.



    Siz elinizde ki ölçülülere göre kataloglardan seçim yapabilirsiniz. Bu daha doğru olacaktır.



    Çok fazla soru gördüm ama bunu ilk defa görüyorum açıkçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamucera kullanıcısına yanıt
    Merhaba; Öncelikle söyleyeyim yazımın içeriğinde sorunuzun cevabı yok. Sadece fikir beyan etmek istedim.

    Bu çok spesifik bir yaklaşım olmuş zira burada aslında duvara tablo asılmasından bahsedilmiyor, klima montajı için kriterleri tartışıyorsak, Hiç bir detaya girmeden sadece dış ünite ölçüsüne göre bir tavsiyede bulunmak amiyane tabir ile saçmalık olur.

    Boru çapları nedir?
    Klima için düşünülen BTU nedir?
    Alan kaç m2 dir
    Dış ünite asılacak yerdeki o çok özel durum nedir ki 60cm lik bir dış üniteye ihtiyaç doğmuştur?
    Kılı kılına 60cm lik dış üniteyi oturttuğunuz alanda şartlar bu derece ucu ucuna ise bu makine nereden hava alacaktır?

    gibi istesem bir bunun kadar daha soru üretebilirim değerli hocam.

    markadan markaya değişmekle birlikte üst kabin ürünler yaklaşık 82cm dir ki bunun daha rekor bağlantı noktası var muhtelemen 7-8 cm çıkıntı yapsa yatayda 90cm rahat bulur. Lakin 90 cm yatay mesafesi olan bir unsuru monte ederken rekorları sıkmak için gerekli alan için ne düşünülmüştür?

    Alt kabin bir ürün için ise bu mesafeyi yine de 70cm nin altına düşürmeyi pek tasavvur edemedim ben, yine de daha derin bilgisi olan arkadaşlarımız mutlaka bizi aydınlatacaktır diye de düşünüyorum.

    Bu şartlarda keşke bize bir kaç resim paylaşıp bu özel durum ile ilgili bilgi de verseydiniz sanki daha yapıcı bir şeyler yazabilirdik lakin kabul ediniz soru pek anlam içermiyor şu hali ile




  • Merhaba,

    Cevaplarınız için teşekkür ederim, Klima için balkonda bir alan düşünmüşler, salon ile balkon arasına borular ve elektrik kablosu inşaat esnasında döşendi, klima borularının balkonda çıktığı yerde aynı zamanda kombi de var,bu nedenle alan daralmış durumda biraz,

    Toplamda kullanılabilir alan (Kombi dolabı ile duvar arası) 70 cm olarak bırakılmış. Binayı yapanlar ile görüştüğümde dış ünite genişliği 60 cm olan klimalara göre tasarlamışlar orayı diye bir cevap aldım.

    Odanın genişliği 22 metrekare, düşündüğümüz klima 12000 btu. Kataloglara baktığımda genişliği 60 cm olan pek klima göremedim açıkçası, bu nedenle sizlere sormak istedim.
  • hamucera kullanıcısına yanıt
    Merhaba; Yükseklik değil de genişlik olduğundan kesin eminseniz ben pek mümkün olduğunu sanmıyorum. Yükseklik derseniz anlarım, takoz kullanmadan 60cm ye sığdırılabilir 12 lik bir dış ünite. lakin genişlik diyorsanız o işin pek şansı olmadığı düşüncesindeyim.
  • Üstadlar ME Msz-Ga35Va modeli nasıldır ikinci el alıcam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bellibol64 B kullanıcısına yanıt
    Model hakkında bilgim yok fakat ikinci el klima alırken iki kez düşünün. Belkide vakum yapılmadan kaç yıldır çalışıyor o kompresör.
  • Herkese iyi forumlar.



    Antalya için, 40m2 lik bir salona hem ısıtma hem soğutma için kullanacağım bir klima almayı düşünüyorum.Yakıt sarfiyatı öncelikli bir konu ama sırf 2-3kuruş az daha tasaruf sağlayacak diyeden ekstradan fazla bir bütçe vermek istemiyorum.



    Salon 40m2.Güney-batı cepheli.7katllı binanın 3.katıdır.Bu sartlardaki odayı rahatça ısıtıp soğutacak,fiyat konusunda ve sarfiyat konusunda mantıklı bir klima tavsiyesi beklemekteyim.



    Şimdiden herkese teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgty89 -- 12 Nisan 2017; 23:27:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bellibol64 B kullanıcısına yanıt
    unreleased kullanıcısına yanıt
    Arttırıyorum, 3 kere düşünün 1 kere alın, mümkünse hiç almayın :)
  • cgty89 C kullanıcısına yanıt
    Yalıtım durumu ile güneş alıp/almama durumu nasıl? Odanın büyük olması sebebiyle eğer sıcak/soğuk havayı kaybedersek klimanın bu açığı kapatma daha zor olacaktır. Güneş alması kışın klimaya olumluyken, takdir edersiniz ki yazın da ek yük getirir.
    Yalıtım iyi, oda da güneş almıyorsa 18.000 BTU; yalıtım yoksa ve güneş alıyorsa, rahatça işlevini yerine getirebilmesi için 24.000BTU tercih edebilirsiniz.
    Tavsiye için diğer arkadaşlar yardımcı olacaktır mutlaka.
  • DM den ulaşamıyorum:S

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • :S






    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Hocam gunes aliyor ev,malum birde antalya :) camlar isicam.yalitim olarak orta duzey.



    18lik yeter diye dusunuyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaba bir hesap yaparsak 40/2.2*1000 = 18.181 BTU çıkıyor. 40 m2, yalıtımsız, güneş alan Akdeniz iklimindeki oda için klimanın işini rahat yapabilmesi için 24.000BTU önerdim fakat, evinize farklı firmalardan ücretsiz keşif hizmeti alsanız faydalı olacaktır. Klimanın nereye monte edileceği bile BTU seçiminde önemli olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üye özel mesaja izin vermiyor hatası alıyorum ustad

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size özel mesaj yolladım. Bana mesaj yollayabilmeniz için arkadaş listeme de ekledim (Dün) halen sorun yaşıyorsanız sistemci arkadaşlara haber verebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Size özel mesaj yolladım. Bana mesaj yollayabilmeniz için arkadaş listeme de ekledim (Dün) halen sorun yaşıyorsanız sistemci arkadaşlara haber verebilirim.

    Haber verebilirsin usta , son mesajımda gönderdiğim hatayı alıyorum.



    Sonuç olarak ;





    Ustad selam



    Toshiba multisplit modelinden almak üzereyim.



    Bugün keşif için geldiler ve belirlediğim 2 oda için 5.257 Tl olan 2 iç ünite tek dış ünitenin uygun olduğunu söylediler ancak şöyle bir durum var.



    Soğutma ve ısıtma da her ikiside açık olursa performans düşmesi yaşanıyormuş.10 dk da soğutuyor veya ısıtıyorsa 16-17 dk da aynı işi yapıyormuş. Bu da ek sarfiyat demek oluyor.



    Seer Scop değerleri tatminkar geldi bana. Sanırım 1 gün içinde karar vermem lazım çünkü stoklar bitmek üzere.



    Taktıracağım odaların yalıtımı iyi kuzey cephe.



    Sizden son olarak fikir alabilirmiyim bu durumla ilgili diye yazmıştım 😬



    Performans kaybı düşündürüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar. Bu sistemlerde akıllı güç yönetimi ve twin kompresör sistemi mevcuttur bu nedenle aşırı hissedilir derecede fark yaratacağını düşünmüyorum. Tamam kabul ben zaten multi sistemlere çok tarafta değilim lakin ürünü de kötülemem zira bu sistemi bu şekilde dizayn eden mühendis kanadı elbette ki kullanılan kompresörü de, bu kompresöre komutsal veri gönderecek chip unsurunu da, sistemde dönecek gazı da buna göre düşünür elbette.

    Bu bağlamda size aslında öncelikle PFC sistemler hakkında bilgi vermek lazım oradan konuyu bağlayabiliriz.

    Normal şartlarda bildiğiniz üzere bu klima şebeke voltajı olan 220V 50hz stabil enerji ile çalışır. Klima her ne kadar 220V 50hz ile çalışsa da içeriğindeki kompresör tabi ki bu voltaj ile çalışmaz.

    Sisteme verilen 220V 50hz öncelikle DC enerjiye çevrilir yani doğrultulur buna da bilinen üzere Doğru Akım Enerji denir. Doğrultulmuş olan bu enerji osilatör sistemi sayesinde stabilize edilir. Elektroniğin temel mantığında olduğu üzere AC den DC ye geçiş yapan enerji esasına göre 220. 1.41= 310VDC sonucuna ulaşırız. 310VDC enerji PFC ünitesine aktarılır ve bu ünitede 400VDC seviyelerine çıkartılarak IPM kartına gönderilir. Burada set değerleri ve sensörlerden gelen bilgi doğrultusunda belirlenen frekansda ve voktaja ayırıştırılan bu enerji kompresöre aktarılır. İşte akıllı güç yönetimi, Çökmeyecek stabil enerji en basit anlatımı ile bu şekilde sağlanır. Buradan hareketle ENERJİ anlamında bir kayıp yaşanmayacağı aşikar.

    Gelelim sistemin soğutucu akışkan kısmına. Normal sistemlerdeki akışkanın güzergahı da, akışkan miktarı da bellidir zira single out kompresör kullanılır. Multi sistemlerde ise kullanılan TWİN DC ROTARY KOMPRESÖR dür. Dolayısı ile akışkan miktarı da, çıkış ve basınç değerleri de bu doğrultuda organize edilir. Hangi ünitede ne setlenmiş? hangi üniteye ne kadar basınç lazım? Sorularının cevabı ise işlemciye giden komutsal verilerde saklıdır. Sistemin basınç değerlerini ayarlayabilmesi de bu komutlara ve sistemin dizaynına bağlıdır.

    Tüm bu bilgiler doğrultusunda ben yineleyerek AŞIRI HİSSEDİLİR FARK olmayacağı düşüncesindeyim. Başlangıç veya kalkış seviyelerinde elbette ki fark olacak, lakin KISA-ORTA-UZUN vadede tüketimi negatif hissedilir derecede ASLA etkilemeyecektir. Her ne şekilde olursa olsun, iki ayrı kompresörün tüketim verileri ile 1 adet twin kompresörün tüketim verisi arasında da uçuk bir fark elbette olacaktır (Pozitif yönde)




  • Tamamdır ustad oldukça açıklayıcı . Fazlasıyla yeterli. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 17321733173417351736
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.