Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1740. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
57.182
Cevap
701
Favori
4.427.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
58. Sırada  bugün en iyi #56
Sayfa: önceki 17381739174017411742
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ado bey

    Ben 35m2 bi salon için yazın serinletmesi amaçlı klima almayı düşünüyorum.Isınma için kullanmayacağım.

    Ben İstanbul'da yaşıyorum. Benim ev öğlen başlıyor akşama kadar güneş alıyor ve pencereler büyük geçen yaz salonda sıcaktan oturamıyordum bu sebeple bir klima almam lazım.

    Kiracıyım ama bir aksilik olmazsa burada en az 5 sene otururum diye düşünüyorum.

    Tavsiye isteyecektim.

    Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cuneytkutlubey C kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;

    Etken durumlara göre seçim yapmak en makul olanıdır.

    Mesela Ev sahibi / Kiracı
    Mesela Bütçe
    Mesela Markalara bakış açısı
    Mesela beklentiler (Isıtma soğutma veya sadece soğtuma gibi)

    Bu ve buna benzer bir çok etken var klima seçiminde.

    Sizin özelinizde duruma göre cevabını bildiğimiz şıklar kiracı olduğunuz ve sadece soğutmada kullanacak olduğunuz.

    Benim de size aktarabileceğim bilgi, evinize 18.000BTU klima ihtiyacı olduğudur lakin evin Güneşe uzun süre maruz kalma dışında NEGATİF etki edecek başka unsurlar da olup olmaması bu BTU da değişikliğe de sebep olabilir tabii ki.

    Uzun süre güneş alıyor olmasına bir de zayıf veya hiç izolasyon ekleniyorsa, evde pvc yok ise, çatı katı ise, kiremti çatı yok ise, evin alt katında ekmek/pide fırını var ise gibi bir sürü olası etken bu BTU da büyüme zorunluluğu da doğuracaktır elbette.

    Bu nedenle öncelikli olarak evinize mutlaka ücretsiz klima keşfi yaptırınız




  • Camlar pimapenli, ara kattayım ama salonun olduğu bölüm üst katın terasına denk geliyor. Terasları direk güneş alıyor.

    Bir de salonun kapısını kapatmasam ve evin diğer kısımlarına serinlik versin diye açık tutsam çok mantıksız bir iş mi yapmış olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cuneytkutlubey C kullanıcısına yanıt
    Hocam siz aramızda yenisiniz (bu arada hoş geldiniz) lakin forumdaki arkadaşlar benim SPLİT klimalar ile tek noktadan genel faaliyet beklentisine pek sıcak bakmadığımı bilirler zira aslında bu beklenti üretim amacına ters.

    Yine de bu konudaki soru işaretlerini gidermek amacıyla kendi evimdeki klimalardan sadece bir tanesini açarak genel bir ölçüm/dereceleme/değerlendirme/sonuç yazısı yazmıştım geçen yaz.

    Neticede sonuca bir nevi ulaşılıyor bunu inkar edemem lakin hem klimanın takılı olduğu yerin harici noktalara bu etkinin ulaşması için zaman gerekli, hem de ekonomiyi unutmanız gerekli.

    Eğer yazdıklarınıza ilaveten bir de kapı açık bırakmaktan bahsediyorsanız kesinlikle BTU yu büyük tutun (24.000BTU gibi)
  • Çok teşekkür ederim.

    Btu büyüdükçe ses artar mı

    Komşuları rahatsız etmemem lazım.

    Sizce orta halli bir klima

    hangi marka olmalı ve bana ne kadara mal olur

    Diğer odaları da serinletme adına daha ekonomik tavsiyeniz nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneytkutlubey -- 22 Nisan 2017; 18:8:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cuneytkutlubey C kullanıcısına yanıt
    Böl, Parçala, Yönet. 1 adet büyük klima alıp her yeri soğutmaya uğraşacağınıza 3 tane küçük kllima alıp lokal noktalardan genele hitap etmek daha mantıklıdır.

    1 adet 24.000BTU klimaya ortalama 3500TL ödemek yerine
    3 adet 9.000 BTU klimaya 4500TL ödemek bana göre daha mantıklıdır. (aradaki 1000TL farkı gereksiz enerji tüketimi ve fazladan konfor ile 1 senede amortise edersiniz)

    veya hedefinizi küçültüp 2 adet 12.000BTU ile de hedefinize ulaşabilirsiniz.

    Tamamen bütçe meselesi bu iş.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle insanlara karşılıksız yardım ettiğiniz için teşekkürler. Bu konuyu takip ediyorum 1 haftadır. Konuda geçen modelleri de araştırdım. Aklımda Airfel Ltxn 12'lik, Arçelik 12300, Vestel Plazma Inv. ve Minimalistik var. Bu 4ü için aldığım fiyatlar: airfel 1776, Arçelik 1771, minimalistik 1670, Plazma için de 1780. 5 sene kullanacağım en az, bulunduğum yer Antalya. 18-20 m2 odada kullanıcam, kiracıyım. Az yakarsa kışın da kullanırım yani ısıtma soğutma kullanıcam. Sizden ricam şu ürünü alırsanız şu avantajı olur şunu alırsanız şu dezavantajı olur şeklinde klimalardan anlamayan birine anlatır gibi anlatmanız. Airfel kafama yattı ama 2 senelik garanti çok az bence, üstte yazmışsınız 140 tl 7 yıl garanti diye mesela, bu önemli. Tavsiye vermediğinizi biliyorum, üstteki arkadaşıma Plazma inverter almanı öneririm demişsiniz fakat ben olsam minimalistik alırdım dediniz bana da. Bunun sebebini öğrenirsem seçimimi ona göre yaparım. Sigma-Vessen-Baymak cihazlar da var aklımda ama başka konularda okudum kısmen görüşlerinizi, üsttekiler hakkında yorumunuzu merak ediyorum. Çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ssermet S kullanıcısına yanıt
    unreleased kullanıcısına yanıt
    Hocam klima işi hep yazdığım gibi KOŞUL işidir.
    Hangi ortamda hangi klimanın hangi şartlarda nasıl tepki vereceği
    Bu klimanın tüketiciye kaça mal olacağı
    ucuz alınırsa ne kadar çok yakacağı
    pahalı alınırsa ne kadar az yakacağı
    az yaksın diye pahalı klima alıp günde kaç saat kullanılacağı

    aklıma şimdi gelmeyen bir sürü koşul var.

    Bu nedenle X kişisine Y marka Z model önerilirken, Y kişisine X marka Z model ürün önerilebilir.

    Ben markacı değilim hiç bir zaman da burada yazarken marka odaklı yazmadım benim için mantık önemli.

    Bu koşullarda sizin sorularınıza cevap yazayım.


    airfel 1776, Arçelik 1771, minimalistik 1670, Plazma için de 1780

    Airfel- kısa garanti, niteliksiz servis, Orta segment üretim, ilgisiz müşteri hizmetleri, Ancak klimanın kalitesine dair kendi ana başlıklı konusunda oldukça olumlu geri dönüşler olduğu da bir gerçek. ben tepkimi servis hizmetlerine gösteriyorum.
    Arçelik orta garanti, uzatılabilir garanti, yaygın ve kaliteli servis, orta segment üretim, çok kaliteli müşteri hizmetleri
    Vestel orta garanti, uzatılabilir garanti, Yaygın servis ama aksaklıklar var, orta segment üretim. Diğer markalara göre sesli çalışan dış ünite. Çok kaliteli müşteri hizmetleri.

    Üretim kalitesi anlamında birbirlerinden AÇIK ARA fark yok bu markalar arasında. Bu nedenle siz yukarıdaki kriterlere kendi araştırmalarınızı ve diğer arkadaşların fikirlerini de ekleyerek sonuca ulaşabilirsiniz. Bahsettiğiniz diğer markaları bu yazdıklarımdan ayıracak pozitif yönleri olmadığından detaya girmeye gerek görmedim. (eksiği vardır fazlaları yoktur)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • ben de hala kararsızlık içindeyim 12 binlik klima için.

    aklıma takılan bir konu da arçelik, vestel ve baymak ürünleri komple bakır mı yoksa alümiyum mu? samsung komple alüminyum onu öğrendim açık açık reklamında belirtmişler. lg yeni model sirius delux smart inverter modelleri komple bakır ancak stoktan karışık gönderdiklerinden ve bayi de olmadığından ne geleceği belli değil. almışken komple bakır alayım istiyorum lakin hangisi komple bakır? midea mission ve blanc serisi sanırım bakır onunda garanti süresi kısa.
    vestel minimalistik veya plazma modelleri komple bakır ise hemen bir bayiye çökeyim.
  • ztalan kullanıcısına yanıt
    Ara bağlantı kitleri hariç sistem bakır. bağlantı kitinde de satın alım aşamasında belirtin 5 metreye kadar ücretsiz bakır bağlantı borusu hakkınız var zaten. (Vestellerden bahsediyorum)

    Arçelik alm kararı alalı 1 yıl oldu bu nedenle sistemde (depolarda bayilerde vs) bakır da var alm de var. ancak 1 yıldır depodakilerin tükendiğini ve yerlerini alm lere bıraktığını varsayarsak olasılık hesabı sizden yana değil diyebilirim.

    VESTEL alacaksanız bahsi geçen modellerin dışına çıkmayın zira ses konusunda çok başarılı bir marka değildir.

    Yakın zamanda istisnalar haricinde tüm markalar alm ye geçecek zaten, 1 yıldır yazarım bu bilgiyi ve bu 1 yıl içerisinde 2 marka daha gerek gizli gerek aleni geçiş yaptı zaten.
  • ssermet S kullanıcısına yanıt
    Şayet garanti süresinin uzunluğu sizin için de önem arz ediyorsa;

    Arçelik 149 liraya +4 yıl ek güvence,
    Vestel 140 liraya +4 yıl ek güvence,
    Baymak 5 yıl garanti,
    Sigma 3 yıl garanti,
    Airfel 2 yıl cihaz, 3 yıl kompresör garantisi,
    Vessen de aynı şekilde 2 yıl cihaz, 3 yıl kompresör garantisi veriyor ürünlerine.

    Ben kompresör garantisini pek önemsemiyorum ama sonuçta, garanti garantidir.

    Baymak'ın bu modelinin forumda ana konusu var. Özellikle 5 yıl garanti sunmasıyla F/P olarak nitelendirilip çokça tercih edildi, çok konuşuldu. Yalnız ısıtmada problemleri olduğu da çok konuşuldu.

    Airfel LTXN - Vessen VTXN - Kumtel Daylux TTXN ise Daikin servis güvencesi adı altında pazarlanıp satılıyor. Sanırım üçü de Midea üretimi. Vessen haricinde diğerlerinin forumda ana konusu var. Vessen'i de bir arkadaşımız satın alıp Kumtel Daylux ile kıyaslayarak yorumlarını bizlere aktarmıştı sağ olsun.

    Başka bir konuda Sigma için yaptığım yorumu ise aynen kopyalıyorum;

    quote:

    Samsung klimalar hakkında tecrübem yok ama Sigma'yı okulumuzdaki kütüphanede ve öğretmenler odasında kullanıyoruz. Kışın 30 dereceye set edilmiş biçimde her iki klima da hep açıktı. Arada biz bunaldığımızdan kapadık.😅 Kar yağarken okullar tatil edildiği için defrost yapıp yapmadığını bilmiyorum ama yağmadığı zaman defrost yaptığını hiç görmedim. Isıtma performansı bu denli iyiyse soğutmada sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Modelini bilmediğimden dolayı ürünün fotoğrafını ekliyorum:http://i.hizliresim.com/brGVEn.jpg
    Pek yardımcı oldum mu bilmiyorum ama umarım olmuşumdur.☺️


    Aradan geçen zamanda model kodunu öğrendim tabii: SGM24INVDME

    Seçiminizi bu kıstaslara göre şekillendirebilirsiniz.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Selamun aleykum hocam öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ben Aksaray ilinde yaşıyorum kendi evime klima alacağım sadece tek oda yazın inanılmaz sıcaklar olmaz burada fakat sonuçta iç anadolu bölgesi az çok tahmin edersiniz şimdi odamız 20 metrekare ve marka takıntısı olmamakla birlikte çevremden duyduğum mitsubishi klima öne çıkıyor SRK-heavy serisi 12000 BTU nasıldır güney cephe oda için önerir misiniz ? Sizin tavsiye edeceğiniz veya söylemem gereken başka bir ayrıntı var mıdır ? Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum yardım edecek tüm arkadaşlara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anelka68 A kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsi geçen alan, bahsi geçen bölge, bahsi geçen marka için 12.000BTU klima yüksek gelir.

    Hele ki Mitsubishi gurubundan ürün alacaksanız 9.000BTU klima sizin için tam ideal ölçüdür.

    Alt markalarda dahi 9.000 BTU yeterlidir ancak çok güvenemez de izolasyon zaafiyeti- sürekli güneş alma- kapı olmayan alan gibi dezavantajlar var ise o zaman 12.000 btu düşünülebilir.

    Özel bir tavan yüksekliği yok ise (4-5 metre gibi) bahsi geçen alan size hiç bir markada sorun çıkartacak alan ve bölge değil hocam.
  • Hay Allah razı olsun sizden burada ustalara servise bile sorduğum da böyle güzel anlatmıyorlar hiç birşeyi odamız oturma odası ev sıfır ve yalıtımlı ısınma amaçlı neredeyse hiç kullanılmayacaktır çünkü evimiz bireysel kombili ve soğuk olduğunda açarız kombinin gazını birde 2 yaşında kızımız var evde onun sağlığı herşeyden önemli olduğu için bu mitsubishi heavy serisi herhangi bir sağlık sorunu vermez değil mi burda bir servis heavy serisi ev için değil kapalı insansız ortamlar içinüretilir sen evine mitsubishi elektrik alacaksın dedi o yuzden ikilemde kaldım onun fiyatları da malum biraz daha fazla siz ne önerirseniz onu alacağım tekrardan Allah razı olsun sizden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anelka68 -- 25 Nisan 2017; 0:57:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Ayrica üstat tavanda normal yükseklikte 3 metre gibidir 4-5 yoktur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anelka68 A kullanıcısına yanıt
    Allah hepimizden razı olsun hocam ne olacak taş atıp kolumuz yorulmuyor.

    Mitsubishi Electric bilindiği üzere Mitsubishi Heavy İndusrty den kalitelidir, Lakin Sizin koşullarınızda bir kullanım için MHI bile çok gelir. Elbette kızımıza feda olsun.

    Çocuk demişken hocam, Evde çocuk var ise klimayı mutlaka Nem Alma modunda kullanınız zira klimalar çocuklarımızın solunum sistemleri için uygun cihazlar değildir.

    Bahsi geçen ''Ev için değil vs'' cümleleri (Karışmak istemem fakat'' ticari cümleler gibi gelir bana her zaman. Birisi bir konu hakkında Bilgi sahibi olmadan fikir üretiyorsa ben hep ''Demek ki bu işten çıkarı var'' şeklinde yaklaşıyorum nedense. Kimsenin günahını almayayım tabi ki.

    Soğuk hava, Soğuk havadır hocam. İnsan için ayrı, (afedersiniz) hayvan için ayrı olmuyor. ancak split klimalar üretim mantıkları gereği elbette bir sürü sensör ile kontrol altında tutuluyr o ayrı konu. ancak split klima demek İNSAN için üretilmiş klima demektir bunun dışındakiler zaten sanayi tipidir veya ticaridir (çiçekçiler, Tavukçular, soğuk hava depoları vs)

    Ben öneri işlerine girmem hocam. Marka model firma tavsiyesinde bulunmam. Tek tavsiyem servisi size yakın ve üzmeyecek bir marka olsun. Kaldı ki tercih ettiğiniz marka iklimsa güvencesinde, daha ne olsun :)




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Tamamdır üstadım mesaj alınmıştır eğer siz deseydiniz doğru sağlık için mitsubishi elektrik tavsiye ederim diye onu alacaktım o zaman hem beni bin lira gibi bir farktan kurtardınız sayenizde öğrendim hemde miniğime bişey olur mu keşke diğeri mi olsaydı diye düşünmekten kurtardınız tekrardan çok ama çok teşekkür ediyorum size Allah işinizde ailenizde hep huzur mutluluk versin sizler gibi insanlara..son olarak özür diliyorum uzattım hani nem alma modunda kullanın dedinizya bu heavy inverter serisinde vardır değil mi o nem alma modu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anelka68 A kullanıcısına yanıt
    Değerli hocam genelde nem alma modu olmayan klima yoktur ''İstisnai 1-2 üretim dışında'' ancak satın alım aşamasında lütfen bu bilgiyi teyit ediniz.
  • Sigma comfort 18 lik nakitte 2550 , taksitle 2700 nasıl fiyat. Mersinde kullanılacak, pencereler çiftcam, tek başına yaşıyorum. Kışın akşamları 3 5 saat yazın biraz daha uzun kullanılır. 16 lıkta yeter gibi aslında. Garanti uzatmak için arçelik falan düşünüyordum fakat daha pahalı. Bana uygın bir şeyler lazım. İklimsa yakında garanti uzatma gelecek diyor .gerçigeçen senede diyorlardı uzatma işini. Sessiz f/p ürünü için sigma iyimidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 17381739174017411742
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.