Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1807. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
57.076
Cevap
697
Favori
4.415.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
95. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 18051806180718081809
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sayın hocam. 40-50 metre kare arası olan salon için klima bakıyorum. Aydın sıcağını bilen vardır içinizde. Klimayı ısıtma için nadir olarak kullanacağım. Esasen gündüz soğutma ve gece terlemeden uyunabilir bir ortam oluşturmak için kullanacağım.

    Dün Aydın'daki Daikin bayisine gittim. N serisinden 22000 BTU'luk 60NB7 modelini önerdiler. Fiyatı 4690 TL imiş. Ayrıca Daylux DTXN71UV1B modelini (24000 BTU) tavsiye ettiler. Onun fiyatı da 3800 TL. Konu ile ilgili iki adet sorum olacak.

    1) Diğer markaların bazı klimalarında "DC Inverter" ibaresi var ancak Daikin'in bu iki modelinde o ibare yok. Tam olarak farkları nelerdir? Enerji tasarrufu konusunda çok fark eder mi?

    2) Annem astım hastası. Vestel'in bazı modellerinde iyonizer teknolojisi varmış. Ayrı teknolojiyi Daikin klimalarda göremedim. Yukarıda yazdığım iki model astım hastası kullanımı açısından bir sorun teşkil eder mi? Hava kuruluğu, kötü bakterileri tutma vb. Astım için klimada olsun dediğiniz bir filtre var mı?

    Borca girip bu iki modelden birini almayı düşünüyorum ancak önerebileceğiniz daha uygun modeller varsa onları da değerlendiririm.

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korialstrasz -- 5 Temmuz 2017; 16:12:27 >
  • Arçelik 12340'a niyetlendim. Wifi olması da benim için iyi olabilir. Bayiyi aradım 2600 12 taksit dedi. Şimdi alın yarın takalım dedi. Keşif yapmayacak mısınız, boru 4 metreti geçebilir ayrıca yer uygun olmayabilir dedim, yok abi ya her türlü takılır merak etmeyin dedi. Ben de güvenemedim teşekkür edip kapattım :)

    Kutup LG'ye de sirius 12 sordum, 3600 dedi. Çüş dedim içimden. Keşif için 30 tl alırız dedi. Ondan da hoşlanmadım.


    @Ado



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre The Sorcerer -- 5 Temmuz 2017; 18:5:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Üstad kolay gelsin gittiğim 5. Vestel bayisi ama sizin önerdiğiniz klimalar kalmamış ısrarla natural serisini satmaya çalışıyorlar bende istemedim

    Samsung bayisine de girdim AR12M 2300tl fiyat verdi iyi gibi görünüyor siz ne dersiniz acaba Vestel'den ümidi kestiğim için şimdi Samsung baymak Arçelik ve Bosch a bakıyorum Arçelik 2300 Bosch 2700 baymak 2200 fiyat verdiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkntb -- 5 Temmuz 2017; 18:8:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün elektrik faturam geldi geçen ay 78 TL klima hariç elektrik gelmişti. Bugün fatura 100 TL olarak geldi. Ben çok şaşırdım ama klimayı 15 gün genelde 23 derecede soğutmada oda kapısı kapalı olarak kullandım. Demekki neymiş bizim evdeki elektrik canavarı termosifon muş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Bime 14 temmuz da regal klima geliyor. Bu geçen A-101 de satılan klima ile aynı sanırsam. Bir kod vardı onu öğrenip size iletsem @Ado hocam bana 2017 olup olmadığını ya da alınır/alınmaz diye söylebilir misiniz?

    Saygılarımla.
  • Selam

    Babamin evinde mitsubishi srk45 model var. 15binlik 2 sene oldu alali. Klima cok guzel ve az yakiyor. Sogutmasi cok iyi hemen sogutuyor koca salonu bir sure sonra ise diger odalara sogukluk gidiyor. En kisik moda alinca ise calismiyormus gibi ufluyor ve karsisinda otursan bile rahatsiz etmiyor. Klimanin bu huyunu cok seviyorum fakat mitsubishi pahali. Diger o dediginiz vestel arcelik klimalar ise bunlarda ben hic konfor goremiyorum. En kisikta bile insani odada rahatsiz ediyor. Is yerinde bir odada arcelik var sesli ve konforsuz geliyor bana. Akrabada vestel var oda sesli ve kisik ayarda rahatsiz ediyor.

    Kisacasi konfor istiyorsaniz mitsubishi bu sinifta iyi. Belki sogutmalari aynidir. Ama ben odada cereyan yapan klimayi napayim oyle degilmi?

    Simdi bu benim marka tecrubemdi. Kendimede klima almam gerekiyor 12-15 binlik arasi klima alacagim. Fakat dedigim gibi vestel arcelik grubu istemiyorum konforsuz sesli oldugu icin. Mitsubishi daikin de pahali oldugu icin bu sinifa yakin tavsiye edebileceginiz klima varmidir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadyr -- 5 Temmuz 2017; 19:12:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadyr K kullanıcısına yanıt
    baymak elegant plus😎

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadyr K kullanıcısına yanıt
    Midea Mission'u inceleyebilirsiniz.
  • Merhabalar,

    sabahtan beri forumun klimalarla ilgili her yerini okudum ve yine de bilenlerden bir fikir almak istiyorum:

    evimde kiracıyım ve ev sahibi her ne kadar anlayışlı olsa da 3500 tlnin üzerine çıkaramam sanırım ve soğutma amaçlı 2 klima almak gerekecek tahminimce çünkü...

    - ev çatı katı
    - çatı izolasyonu çok kötü
    - kapalı oda yok ve büyük (metrekare olarak yaklaşık 85 m2 tüm alan)
    - salonun bulunduğu ön cephe sol duvar hariç tümden cam
    - arka cephe (yatak odası) yine pencere
    - Güneş, öğleden sonra ön ve öğleden önce arka cepheden sürekli eve vuruyor

    yani bir klimadan verim beklememek için tüm kötü koşullar mevcut.. :(

    bu yüzden hem yatak odasının bulunduğu arka cepheye hem salonun buşunduğu açık alan olan ön tarafa klima takılmazsa evi soğutmanın pek mümkün olmadığı sonucuna vardım.

    Önce toshiba 1+1 kampanyasına baktım ama iki iç ünite arasının uzak olması ve diğer sayılan nedenlerle ayrı ayrı almanın daha makul olduğunu anladım.

    ev sahibini, yatak odası (sanırım 20 m2) tarafına 12000 btu ve salon tarafına 12000 btu taktırmaya ikna etmeye çalışmalı mıyım? 18000 ve 240000likler çok pahalı, bu durumda iki klimaya para çıkaramam.

    fiyat ve garanti süresi gibi nedenlerle baymak elegant plus 12000 bakıyorum dönüp dönüp ama emin de olamıyorum çünkü bu evde en fazla 1 sene daha kalırım ama bu sürede de süper elektrik faturaları da ödemesek iyi olur ve bu klima sesiz modda pek verimli de değilmiş diye okudum.

    başka da bir markaya bakmadım henüz.. önce size yazıyım dedim..

    fikirlerinizi söylerseniz çok memnun olurum
    şimdiden çok teşekkürler
  • Bunlardan hangisi tercih edilir. Sıralama yapabilir misiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musto44 -- 5 Temmuz 2017; 21:46:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unreleased

    Midea Mission'u inceleyebilirsiniz.

    Foruma yazdiktan sonra klima tavsiye konulari inceliyorum 1-2 saattir midea icin fp urunu denmis gozume hos geldi. Baymak icin fiyat uygun ama tavsiye eden pek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hilith H kullanıcısına yanıt
    Siz de farkındasınız ki koşullarınız oldukça zorlu hocam, mümkün olduğunca 7/24 kullanmanız tüketime olumlu yansıyacaktır.
    Ayrıca bahsettiğiniz gibi kesinlikle 24.000BTU tek klima yerine iki farklı yerden 12.000BTU klima daha iyi sonuç verir.

    Bir de işin aslı uyku esnası haricinde fan hızını düşük tutmamalısınız, sizin durumunuzda bu önem arz ediyor.
  • daikin panasonic, 9000 lik 10.000 lik derken, mitsubishi electric 12000 btu msz-hj yi peşin 3200 tl ye aldım.fiyatta pek araştırmadım.yatak odasında kullanacağım için iyi marka olsun istedim.bakalım nasıl bir alet çıkacak.yatak odası çok küçük ama diğer daikin 12000 lik klimayı da açıp bütün evi soğutmayı düşünüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Eve bir klima almayı planlıyoruz. Salona koyacağız.

    Salon 31 m^2, fakat kapısı yok (kapı genişliğinde, kemer şeklinde antre ve koridora bir geçiş var). Dolayısıyla o kısım da soğutmayı etkileyecek. Böylelikle toplam alan 41 m^2 oluyor. İstanbul'da yaşıyoruz. Salon güneybatı cephede. Öğleden itibaren güneş batana kadar güneş alıyor. Birkaç hesaplama aracı ile BTU hesaplaması yaptığımda (Özellikle Daikin'in sitesindekine ağırlık verdim epey ayrıntılı olduğu için) 18000 BTUluk bir klimaya ihtiyacım var gibi görünüyor.

    1. Sizce 18000 BTU bu anlattığım tarzda bir yere uygun mudur? Yoksa yeterli ya da fazla olabilir mi?

    2. 2500-3500 TL aralığında klima önerileriniz ne olur? Kriterlerimi de şöyle yazayım.
    a. Evladiyelik olmasına gerek yok. Fakat belki 3-4 senelik kullanımda sürekli arıza çıkarmayacak sağlamlıkta olmalı.
    b. Evde kombi-kalorifer olduğu için ısıtma amaçlı kullanmayı düşünmüyorum. Isıtma performansı önemli değil.
    c. Evi buzhaneye çevirmek istemiyorum. Muhtemelen 25 dereceden aşağıya düşürmeyeceğim.
    d. Sessizlik önemli, zira çalışma masama 3 metre kadar yakınlıkta olacak.
    e. Aynı özelliklerde fakat daha kaliteli ve 8 yıl beni sorunsuz götürecek bir klima yerine aynı özelliklerde, yarı fiyatına ve beni 4 yıl sorunsuz götürecek bir klimayı tercih ederim. (Yine de a maddesinde dediğim gibi, kullandığım sürenin yarısını servis beklerken geçirmeyeyim.)
    f. Herhangi bir marka olabilir.

    Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • SP4RCO kullanıcısına yanıt
  • beawolf kullanıcısına yanıt
    Size sadece soğutma için 18 lik her klima olur, kullan at modeline uygun tüketici olmanız nedeniyle 7 yıl garantili ürünlerden alıp önce kendinizi güvenceye almalısınız. zaten ekonomiktir bu ürünler ki VESTEL ARÇELİK e nazaran daha ekonomik ürünler de sunuyor. Ayrıca ne marka alırsanız alın 4-5 yıl zaten hiç biri sorun çıkartmaz montaj kaynaklı olmadıkça
  • tecrübe ve deneyimleri bekliyoruz
  • Hilith H kullanıcısına yanıt
    hemen belirteyim ki sessiz, ultra sessiz, hiper sessiz gibi modlarda her markada verim düşer zira sirkülasyon düşer bu nedenle klima performans testleri sessiz modlara göre yapılmamalıdır. ses performansı başka şey, ürün performansı başka şeydir.

    Sizin uçan kaçan ürünlere ihtiyacınız yok ayrıca inverter olması nedeniyle zaten ürünler hep tasarruflu, hele ki 2017 üretimlerde ürünlerde kullanılan kompresörün frekans aralığıda genişletildiği için daha da ekonomikler.

    Bakınız bir noktadan sonra, zaten tasarruf yapan bir cihaza, daha da tasarruf yapsın diye extra ödediğiniz paralar satın alım maliyetini arttırır ve amortisman süresini uzatır bu nedenle yanlış anlaşılmasında, bazı satın alımlarda 3+ ürün almak yerine 1+ ürün almak daha avantaj teşkil eder. Daha önce sebeplerini örneklerle defalarca açıklamıştım.

    Bu anlamda bana göre siz gidip ucuz market ürünlerinden 2 adet 12000btu A+ ürün alsanız tüm sorunlarınızı çözmüş olursunuz. İzolasyon kötülüğü ürün performansından ziyade tüketim verisini biraz olumsuz etkiler onu peşinen belirteyim. yalnız bu unsur EN KALİTELİ diye alacağınız ve araba parası vereceğiniz klimalarda da aynıdır.
  • brkntb kullanıcısına yanıt
    ARÇELİK o halde hocam.
  • Emre The Sorcerer E kullanıcısına yanıt
    Şimdi bunların kapris zamanları. Burunlarından kıl aldırmazlar. ben onları 1 ay sonra göreceğim size klima satmak için 40 takla atacaklar.
  • 
Sayfa: önceki 18051806180718081809
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.