Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1819. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: epokhe_fb Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 12 Misafir (1 Mobil) - 11 Masaüstü2 Mobil1 iOS
5 sn
57.072
Cevap
696
Favori
4.415.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18171818181918201821
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Her zaman bekleriz hocam, hayırlı akşamlar, Sizde de akşam demek ki

    Günaydın hocam. O saatlerde burada geceyarısını geçmişti :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ekkkooo

    Herkese merhabalar,

    Ado hocam teşekkürler yardımların için. Az önce klima aramamı mediamarkttan Koenic 18.000 btu olan modeli 1999+50 TL kargo 2049'a mal ederek konuyu kapatmış bulunuyorum. Bimden 12lik regali bekliyordum ama bu fiyata aynı cihazın 18liğini bulunca 1snye bile tereddüt etmeden aldım cihaz ulaşınca tekrar bilgilendirme yapacağım. Umarım bu cihazlarda da 2017-2016 durumu yoktur. Hoş bu fiyata 18lik klima alınca olsa ne olur diyor insan. Bu arada alırken ücretsiz montaj vb birşey yazmıyordu ama herhalde ücretli montaj durumu olmaz değil mi ado hocam?


    Güncelleme... Müşteri hizmetlerini aradım hem mediamarktı hem vestel'in montaj hattını, montajın vestelde olduğunu teyit etmek için. Onaylandı montaj vestel'de ve ücretsiz montaj gözüküyor. Hangi firma üretiyor neyin nesi neyin fesi hala bir bilgi edinebilmiş değilim. Tasarım ve model olarak regalin bim'e gelcek olan ürünü veya hepsiburada'da gözüken vestel'in vestfrost olan markasındaki ürün ile birebir aynı duruyor resimde.

    Ado hocam vestfrost hakkında bir bilgin var mı dış kasanın aynı olması içerinin de az çok aynı olabileceği izlenimini uyandırıyor bende.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Malum haftasonu klimayi servisin killigi yüzünden cocuk odasına takamamistim.

    Bugun bi arkadas sulu klimadan bahsetti. 250 lira civarına almış.

    Memnunmus.

    Zira urfada hava cok kuru , nem %10 dan az.

    Odaya kapla su koydugum hep dry modunda kullandigim halde nem artmıyor.

    Sulu klima veya col klimasi denen klimadan alsam , cocuk icin de iyi olur oda sorunu da çözülür tabi ise yararsa ?

    Önerir misiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Disconnectus_Erectus kullanıcısına yanıt
    Bebek odaları için olan soğuk nem veren nemlendirme cihazlarını kullanabilirsiniz. Oldukça faydasını görürsünüz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado


    quote:

    Orijinalden alıntı: serkan_1977


    quote:

    Orijinalden alıntı: serkan_1977

    merhaba arkadaşlar,

    aşağıda planını koyduğum evimiz için kırmızı boyadığım yere klima koymayı planlıyorum.
    Salon 42 m2 ev toplam 165 m2
    Ev bütün gün felaket güneş alıyor. Özellikle salon ve mutfak 12'den güneş batana kadar full güneş. yazın oturulmuyor salonda. o derece yani.

    -- salona koyunca, mutfağa da etkisi olur mu sizce?

    -- arka odalara (oda 1,2,3 ve yatak odası) etkisi olur mu? yoksa oralar için 2. klima mı lazım? ve nereye sizce?
    Not: oda 3 bebek odasıdır.

    Ayrıca önerebileceğiniz sessiz çalışan klima önerileriniz nedir acaba?
    bütçe 3000TL - 3500TL civarında...


    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    @ado hocam görüşlerinizi veönerilerinizi bekliyorum :)

    Değerli Hocam;

    Sizin işaretlediğiniz yerden, bu bütçede bir klima ile, bu beklentilere sahip olmak, İmkansızı istemek gibi bir şey olur lütfen yanlış anlamayınız.

    Yani klimalarda henüz bir akıllı hava sistemi yok ki evin içerisinde klimadan çıkınca sola dömn koridrdan sağa gir 10 metre git karşı kapı yatak odası orayı da soğut diyebilelim

    Biraz esprili yaklaştım umarım darılmazsınız

    Şimdi hocam tek noktadan iklimlendirme konularında ben zaten çok taraftar olmadım hiç bir zaman. yine de deneyip memnun kalan arkadaşlarımız var lakin sizin yapı gerçekten bu iş için bence uygun değil.

    Maceraya girip denemek istiyorum derseniz de salondan bunu yapmanız mümkün değil. Ancak giriş holü yazan yerden koridaroa uzunlamasına üflettirmeyi başarabilirseniz o zaman uzun vadede evin geneilen hitap edebilmeniz (Hükmetmeniz demiyorum dikkat ederseniz) mümkün olabilir.

    @ado hocam selam,

    :) cevabınız için teşekkürler.
    ben de bu tarz bir cevap bekliyordum aslında(hanım ısrarla tek klima halleder diye konuşuyordu cevabınızı okuttum iyi oldu ahahaha)

    2 klima düşünürsek tavsiyeleriniz ne olur acaba?
    1- salon için?
    2- ve diğer 4 odayı az çok toparlayabilecek şekilde bir klma daha olabilir mi? Ve nereye olur sizce?

    Klima modeli önerilerinizi de alabilir miyim acaba?
    bebek olduğu için sessiz olması tercih sebebi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan_1977 -- 12 Temmuz 2017; 15:44:5 >
  • Disconnectus_Erectus kullanıcısına yanıt
    Hocam önerebilmem için tecrübe etmiş olmam lazım. Ben soğuk buharlı vantilatör alıp memnun kalmamış birisiyim, evet etkisi var lakin Muğla Fethiye gibi bir yerde bunun anlamı olmuyor. sizin orası için nasıl bir sonuç verir bilemiyorum açıkçası. Bilmediğim konuda ahkam kesmek istemem yanlış anlamayınız.
  • serkan_1977 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu tarz alanlar profesyonel çözümler ister bu nedenle ME tarzı ürünlere yönelmeniz gerekir zira koşullarınız biraz zorlu. Montaj noktası ile mümkün olduğunca evi baskı altına alabileceğiniz ancak klimaların da takılabilirliğinin olduğu alanlar olması gerekir.

    Bu anlamda size tavsiyem, LİDER 1-2 markadan ücretsiz keşif talebinde bulunun lütfen. Gelen arkadaşlar hem daha detaylı inceleme, hem de size daha geniş yelpazede ürün önerebilme imkanına sahip olacaklardır.
  • Ekkkooo E kullanıcısına yanıt
    Üretimler tamamen aynı :)
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Tahmin etmiştim sağol hocam. Peki o zaman bu ürünleri biliyorsunuz demektir. :) Akşam evden foto çekip montaj noktası konusunda fikrinizi alacağım. Peki anlamadığım şey şu hocam bu vestfrost TR'de üretilmiyor mu koenic'de çin üretimi yazıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tanguz

    @Ado Hocam merhaba,

    Klima almadan önce verdiğiniz bilgilerden çok faydalandım tekrar çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

    Almayı düşündüğüm klimanın salonun boyutları için yeterli olduğu görüşünüzden sonra MHI Srk45-Zmp model klimayı satın aldım ve kargoyla geldi. Dış ünitenin üst kapağı kargoda hasar görüp ezilmiş fakat kayın pederim kontrol etmeden klimayı teslim almış ve bugün ben de montajda orada bulunmak için gittiğimde fark ettik. İnşallah sadece kozmetik bir hasardır.
    Servislerin yoğunluğundan dolayı montaj için bir tanesi hariç en erken 2 hafta sonrasına gün verebiliyorlardı. Ben de montaj için 1 hafta sonrasına gün verebilen bir iklimsa servisini tercih ettim. Bugün montaj için geldiler. Daha önce yazdıklarınızı okuduğum için, servis randevusu alırken de ısrarla vakum yapılıp yapılmadığını sordum montajda. "Tabi yapıyoruz." cevabını verdiler. Ama gelin görün ki işin sonunda 3'lü prizden elektrik alalım bizim iş bitti dediklerinde vakum yapmamışlardı."Vakum yapmayacak mısınız?" diye sorduğumda gazı verdim dedi. Telefonda randevu alırken de vakum yapılıp yapılmayacağını sorduğumu ve yapılacağı cevabını aldığımı söyledim. Bu sefer ben süpürme yaptım bir sorun olmaz dedi. Ben konuyu araştırdığımı, süpürme diye bir şey olmadığını, vakum istediğimi söyleyince arabadan bir manometresiz bir kompresör getirdiler. Yalandan 5 saniye taktı veya takar gibi yapıp bitti dedi. Yine sabrettim ve dedim ki vakum böyle olmaz. Manometreden takip etmeden ve bir süre beklemeden ben kaçak olup olmadığını anlayamayacağımı söyledim. Ben dış ünitenin bu şekilde çalıştırılmasına izin vermiyorum dedim. Ben böyle deyince diğer çalışanlarını suçlayıp manometreyi yanlarında getirmeyi unuttuklarını söyledi. Akşam diğer montaj randevusundan sonra gelip vakum yapacağını söyledi.

    Şimdi değerli hocam benim izlemem gereken yol hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Kafama takılan husus şu. Düzgün çalışan bir kompresör ve manometreyle gelse bile klimaya gazı saldığını söylediği için bunun nasıl bir sorun teşkil edeceğini bilmiyorum. Kompresörü takar gibi yaparken de "içindeki gazı çekelim önce" gibi bir cümle kurdu. Okuduğum kadarıyla gazı tamamen boşaltıp sonrasında tekrar yeni gaz vermesi lazım galiba. Ne yapmam ve neye dikkat etmem gerektiği konusunda bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum. Servis akşam tekrar gelecek kalan işi tamamlamak için.
    Teşekkür ederim.@Ado

    Ado Hocam Merhaba,

    Montajın yapıldığı gün öğleden sonra toplantı çıktı fırsat bulup eve geri gidemedim. Aynı servis öğleden sonra geri gelmiş, manometre ve kompresörle vakum işlemini gerçekleştirip klimayı çalıştırmış. Evdekilerin söylediğine göre önce dış ünitede bir vanayı açmış biraz gaz çıkışı olmuş, sonra kompresörü ve manometreyi de takıp 7-8 dakika manometre sıfırda beklemişler. Sonrasında getirdikleri pembe tüpten 410A gazı takviyesi yapmışlar.

    Ben eve gidebildiğimde servis elemanları çıkıyordu. Apartman çıkışında karşılaştık. Ne işlem yaptıklarını sordum. Vakumlama işlemi yapıp sonrasında eksilen gaz varsa diye gaz takviyesi yaptığını söyledi. Gazı tamamen boşaltıp yeni gaz mı koydunuz diye sordum. Bir şeyler geveleyip gazı 110 psi olacak şekilde takviye ettiğini söyledi.

    Sonrasında sizin verdiğiniz, vakumlama yapılmadan gazın bırakılması halinde içerideki oksijen, nem ve gazın kompresör yağıyla karışacağı, ürünün verimliliğinin azalacağı ve kompresörün ömrünün kısalacağı bilgisini servis elemanlarına ilettim. Bu aşamadan sonra düzgün yapsalar bile vakumlamanın bir şey ifade etmeyeceğini söyledim. Dış ünitenin vakumlamadan önce çalıştırılmadığını, devir daim yapmadığını, sorun olmayacağını söyledi. Ben de gazın vakumlamadan önce bırakıldığını ve çalıştırılıp çalıştırılmamasının bir öneminin olmadığını söyledim. Verdiğiniz bilgilerin doğru olduğunu onlar da biliyor olacaklar ki aslında benim söylediklerime başından beri itirazları olmadı. Sadece ısrarla kandırmaya çalıştırdılar. Zeten üç yıl servis garantisi altında flaan dedi. Yoğunluğunuzu ve çalışma şartlarının zorluğunu anlıyorum, sizlerin de mağdur olmanızı istemiyorum fakat şu işlemi düzgün bir şekilde montaj esnasında yapsanız olmaz mıydı dedim. Montajın içime sinmediğini ve servis hakkında İklimsa ile iletişime geçip şikayetimi bildirdiğimi servis çalışanlarına ilettim.

    Dün sizin cevabınızdan sonra İklimsa müşteri hizmetlerini arayıp sorunumu söyledim. Gerekli departmana ileteceklerini söyleyip, dönüş yapacaklarını söylediler. Bugün İklimsa müşteri hizmetlerinden aradılar. Şikayetimin değerlendirildiğini ve yetkili servisle irtibata geçip gerekli ikazların yapıldığını, şu an klimamızın vakumu yapılıp montajının gerçekleştirilmiş olarak gözüktüğünü söylediler. Ben de vermiş olduğunuz bilgileri aktararak yapılan montajın uygunsuz olduğunu ve sorunuma çözüm bulunmadığını ilettim. Nasıl bir çözüm önerdiklerini sordum. Gerekli ikazların servise yapıldığını ve benim talebimi sordular. Ben de daha önceden bu tür işlemlerde yapıldığı gibi dış ünitemin değiştirilmesini talep ettiğimi söyledim. Bana bunun servisin onayıyla olduğu ve sadece yetkili servisin yapabileceğini söyleyip servisle irtibata geçmemi söylediler. Ürünün distribütörü, servis sağlayıcısı ve garantörü olan İklimsa'nın kurumsallığına güvenip satın aldığım ürün için verilen hizmette sorun yaşayınca, beni İklimsa yerine, zaten sorunun kaynağı olan ve bizi defalarca kandırmaya çalışan yetkili servisin sorunumun çözümü için İklimsa tarafından muhatabım olarak belirtilmesinin ne kadar doğru olduğunu sordum. İşlemin böyle olduğunu söylediler.

    Bu süreçten sonra İklimsa'nın da gözümde zerre kadar değeri kalmadı. Servisle henüz tekrardan iletişime geçmedim. Sizin görüşünüzden sonra temasa geçeceğim.

    Servis zaten klimayı çalıştırdığı için dün klima kullanılmaya başlandı. Görünürde bir sorun yok çalışıyor ve soğutuyor, fakat ben daha etkili soğutacağını bekliyordum. Zamanla gözlemlerimi buraya yazarım.

    Sayın hocam, bu yapılan işlemlerin klimanın verimli çalışmasına ve ömrüne ne gibi bir etkisi olduğunu merak ediyorum. Değişim yapmazlarsa ve kullanmaya devam edersek ne gibi bir sıkıntımız olur. Klimayı ailem için almıştım. Yaşlı insanlar ve uzayan bir süreçle onlar da uğraşmak istemiyor ve ben de onları tedirgin etmek istemiyorum. Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz. Servisle yürüteceğim bir süreçte pek ihtimal vermiyorum ama yeni bir dış ünite bile getirseler, bu ünitenin sağlıklı olacağından bile çok şüphe duyuyorum. Kaldı ki klimanın içerisinde ne kadar gaz olduğundan bile şüphem var.

    Herşey için teşekkür ederim sayın hocam.
    @Ado
  • Ekkkooo E kullanıcısına yanıt
    VESTFROST klima buzdolabı vs gibi ürünler burada Manisada üretiliyor hocam.

    Bazı markaların tam, bazı markaların isim hakları var VESTEL de. Yine de KOENİC markası da aslında Manisada üretiliyor lakin made in Chine yazıyorsa bilemiyorum sebebini
  • Tanguz kullanıcısına yanıt
    Değerli hocam yaşadığınız süreç tatsız farkındayım, lakin bir noktadan sonra zorlamamak mı gerekir acaba diye içimden geçirmiyor değilim.

    Bu görüşmeleriniz kurumsal hattan yapıldı ve kayıt altında bir görüşmedir diye tahmin ediyorum.
    Bu paralelde benim size tavsiyem internetten 2 adet derece satın alınız (Genelde 1 adet aldırırım ama size iki lazım) bu derecelerin (Merak etmeyiniz 10 TL tanesi) bir tanesini klimanın emiş yaptığı mazgala, diğerini de üfleme yaptığı noktaya koymanızı isteyip sizden 30 dakikalık zaman diliminde 5-10 dakika ara ile önce turbo, sonra da en düşük fan modunda emiş/üfleme değerlerini yazmanızı isteyeceğim.

    Müsaade ederseniz bu verileri aldıktan sonra izlenecek yol konusuna karar verelim diye düşünüyorum tabisiz de uygun görürseniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hocam net hatırlamıyorum lakin konulardan birisinde bir üyemizin iade ettiği klima bu olsa gerek. performansından ve özellikle sesinden memnun kalmayıp iade etmişti, yine yanlış hatırlamıyorsam ya MİDEA ya da BAYMAK klima almıştı hatta espri konusu olmuştu aramızda.

    Ben klimaya çok para vermem hocam, benim fikrimi sorarsanız ikinci şıkka girer, lakin önemli olan sizin fikrinizdir.

    Doğru hocam iklimsa bayiinden almıştım mitsubishi 12000 btu. İade ettim servis çok kötüydü ısrarla kendi istedikleri kolay gelen bir yere monte ettiler. Her şekilde iş görür mitsubishi bu dediler ama inanılmaz bir fan sesi ve 12 saat çalıştı 15 metrekare odamı soğutamadı 330 tl zararı göze alıp içime sinmeyen klimayı iade ettim. Sonra sökmeye geldiklerinde benimle alaycı şekilde konuşmaları oldu. Evimde birde 18 lik airfel bulunmakta çok memnunum. Airfelin bizim klimamızdan iyi olduğunu mu düşünüyorsunuz dedi evet dedim alaycı şekilde gülmeler iğnelemeler hiç hoşuma gitmedi tavırları satıcının iade alırken hareketleri tavırları hepsi beni çileden çıkardı. Sonuçta airfel midea baymak arasında kalmıştım evdeki airfel klimamdan memnun olduğum için gittigidiyordan %4 indirimle 1900 TL ye airfel aldım yarın içinde servisten randevu aldım. İklimsa mitsubishi deneyimim rezaletti ve bölge müdürlükleri şikayet etmediğimiz için bu sıkıntıların hiç birinin farkında değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smlshnfdn


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hocam net hatırlamıyorum lakin konulardan birisinde bir üyemizin iade ettiği klima bu olsa gerek. performansından ve özellikle sesinden memnun kalmayıp iade etmişti, yine yanlış hatırlamıyorsam ya MİDEA ya da BAYMAK klima almıştı hatta espri konusu olmuştu aramızda.

    Ben klimaya çok para vermem hocam, benim fikrimi sorarsanız ikinci şıkka girer, lakin önemli olan sizin fikrinizdir.

    Doğru hocam iklimsa bayiinden almıştım mitsubishi 12000 btu. İade ettim servis çok kötüydü ısrarla kendi istedikleri kolay gelen bir yere monte ettiler. Her şekilde iş görür mitsubishi bu dediler ama inanılmaz bir fan sesi ve 12 saat çalıştı 15 metrekare odamı soğutamadı 330 tl zararı göze alıp içime sinmeyen klimayı iade ettim. Sonra sökmeye geldiklerinde benimle alaycı şekilde konuşmaları oldu. Evimde birde 18 lik airfel bulunmakta çok memnunum. Airfelin bizim klimamızdan iyi olduğunu mu düşünüyorsunuz dedi evet dedim alaycı şekilde gülmeler iğnelemeler hiç hoşuma gitmedi tavırları satıcının iade alırken hareketleri tavırları hepsi beni çileden çıkardı. Sonuçta airfel midea baymak arasında kalmıştım evdeki airfel klimamdan memnun olduğum için gittigidiyordan %4 indirimle 1900 TL ye airfel aldım yarın içinde servisten randevu aldım. İklimsa mitsubishi deneyimim rezaletti ve bölge müdürlükleri şikayet etmediğimiz için bu sıkıntıların hiç birinin farkında değil

    Oncelkle gecmis olsun. 3 sene once bizde me heavy aldik iklimsa montaj yapti sorun yasamamistik. Bizim model srk45 orta seviye model idi. Gercekten cok sessiz calisiyor 15binlik 30 m2 sogutmasi asiri iyi. Simdiki modellerin kalitesini bilmiyorum. Ama butceniz varsa klimanin piri olan me electic bakmanizdir. Kendi evim icin arastirdim gercek mitsubishi electic olanmis. 3 sene once bilmiyordum.

    Kesif yaptiridm iklimsa geldi 18 binlik yeter dendi bakarak.

    Me electic servisi geldi. Gercekten adamlar pro makine ile olctu hesapladi 25 m2 dedi. 12 binlik onerdi. Suan kampanya ile 3700 tl giris seviye klimasi. Wifi kit hediye var. kiraci oldugum icin almayi erteledim seneye ev alirsak inşallah klimamda me electic olacak. Iklimsa ile muhattap olmam bir daha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadyr K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam airfel aldım artık yarın montajı olacak. Birde pahalı bişey istemiyorum hem bütçem yok o kadar hemde ucuz olanlarda işimi görebiliyor. 2014 te 18 lik airfeli 2300 tl ye almıştım maşallah çok memnunum birde taktırdığım servis çok iyiydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Üstad selam

    Bugün elektrikçi gelmiş evde olmadığından bu şekilde yapmış

    Bu normal.mi

    Farklı yere balkona falan konamazmiydi ?



    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artçı kullanıcısına yanıt
    Isıtma önemli değilse çok da sıkıntı değil hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unreleased

    Isıtma önemli değilse çok da sıkıntı değil hocam.

    Isıtma dediğim gibi çok fazla kullanilmayacak

    Çok çok Ekim Kasım ayında



    Salter montajı için ne dersiniz hocam üst mesajda yazmıştım ado hocama

    Siz de fikir verirseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artçı kullanıcısına yanıt
    Elbette daha estetik olabilirmiş hocam, hiç yoktan klimanın sol tarafına koysaydı göze batmazdı.
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Kablo kesildiği için duzelttirme şansımız da yok dimi

    Ya da ne yapabiliriz düzeltmek icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 18171818181918201821
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.