Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1828. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
17 Misafir (1 Mobil) - 16 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.230
Cevap
703
Favori
4.431.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18261827182818291830
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Çok tşkler yorumunuz için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Klima konusunda pek bir bilgim yok. Eve klima almayı düşünüyoruz. Ev dubleks. Üst kat aşırı sıcak oluyor bu nedenle üst kata ancak akşamdan sonra çıkabiliyoruz. Alt katta ise 2 odayı kullanıyoruz. Bu alt kattaki odaları soğutmak için tek bir klima yeterli olur mu? Yoksa 2 adet klima almalı mıyız? Yada bu dikine iri klimalardan alsak üst katıda soğutur mu? Bu büyük klimalar çok fazla enerji tüketirler mi? Klimada az enerji tüketen ürün arıyoruz? Klima konusunda sanırım uzak doğu markaları kaliteli mitsubishi vb. Aşağıya kısaca evi çizdim kusura bakmayın telefonla çizmek zorunda kaldım. Kafanızda bir şekil oluşma açısından bu iki odayı en uygun ve kaliteli bir şekilde nasıl soğutabiliriz. Sadece soğutma amacıyla kullanacağız. Bütçe 7500 8000 civarı. Fikir ve önerilerinizi bekliyorum Teşekkür ederim.





    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar forumdaşlar,
    Istanbul cenderede, 3 tarafı cam, çatısı izocam uzeri çinko kaplama güney cephe zemin kat yazıhane de kullanmak üzere klima arayışım var, alan olarak 15+ 5 m2 ara kapılı mutfak olmak uzere 20m2 alana sahip ve tavan yuksekligi 2.60 metredir.
    12000 mi 18000 mi olmalı (monofaze hat var)?
    Tşk.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratkeskinist kullanıcısına yanıt
    Hocam iç ünite tahliyesin, drenaj ile balkon giderine taşımak yerine dış ünite içerisine bırakmışlardır bu nedenle dış üniteden su geliyordur lakin o aslında iç üniteden gelen sudur. Elbette lütfen servisi çağırınız, yarım bıraktığı işi tamamlasın
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Üstad dışarıda tahliye borusu var ondan gelen su ayrı zaten. Servis dün geldi ve dedi ki hava çok sıcak olduğundan bu dış üniteye giren bakır boruların bağlı olduğu yerler ve içinde terleme yaparmış, bu durum normalmiş. Ayrıca bu iç üniteden duvara kadar olan ara borulu kısımda hala terleme devam ediyor. 3-4 kat bant sardırdım ama yinede terliyor. Bu durum tam olarak neden oluyor daha anlamış değiliz.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Sağ tarafta bakır boruların takılı olduğu yerde terleme yapıp damlama şeklinde su vardı.


    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Dış ünite altında yer alan bu deliğin orada su birikiyor ara sıra yere damlıyor.


    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    İç ünitenin hemen boruların girdiği kısımda biraz su oluyor. Servis dedi o kadar olması normal, bu iç üniteye alttan bir vursak içerisinde bakır borularda biriken su damlaları yere akar dedi.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    Bu iç ünite ile duvar arasındaki kısımda terleme mevcut biraz. Aşağıya damlamıyor ama o kısım üstünde ter tutunuyor.




  • muratkeskinist kullanıcısına yanıt
    Dış ünitede drenaj çıkışından su gelmesi ancak ısıtma modunda defrostta yada auto modda olur.Bu modlarda kullanırken mi geliyor?

    İç üniteye gelince bakır borular üzerindeki izalasyon malzemesi zaten terleme yapmasın diye var.Ancak vestellerin iç ünite drenaj hortumu genelde kısa oluyor hortumla ek yerinden kaçırıp sargı boyunca dış üniteye oradan da dış ünite drenajından çıkıyor da olabilir.

    Ancak samimi olarak konuşayım montajınız genel anlamda başarısız olmuş tekrar gelmelerine rağmen delik etrafı tıkanmamış sargı düzensiz ve çirkin yapılmış.Ek olarak sargı çok sıkı yapılmışa benziyor bundan dolayıda terleme yapabilir. Gidiş ile dönüş hattı birbirine yakın temas ediyorsa bu yüzden olabilir.

    Sizde sargı kaldıysa imkan ve beceriniz dahilinde söküp bir kontrol edin derim.

    Ancak garantili ürün almışsınız ben olsam elimi sürmem şikayet kaydı açtırır en yakın merkez servisinden eleman gönderilmesini isterdim .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 27 Temmuz 2017; 14:19:52 >




  • meeb kullanıcısına yanıt
    Ben klimayı 22-23 derece soğutma modunda kullanırken bu su gelmeleri oluyor.
    Delik etrafını zaten tıkamadılar oradan hava giriş çıkışı olmasın diye kağıt havlu tıkamak zorunda kaldım. Sargıya gelince yeterince düzensizdi. 2.sefer gelmelerinde tekrar sardırdım.
    Gidiş ve dönüş hatta temas olayında ise zaten birbirine değiyor bu borular. 2 boruda yalıtım malzemesi kaplı ama nasıl oluyor bilmiyorum. Zaten bu 3. sefer gelen arkadaşlar dedi ki size gelen arkadaşlar klimacı değil, yoğunluktan dolayı size gönderilen biraz klima kurulumundan anlayan arkadaşlar dedi. Bunu genel merkeze mi iletmem gerekiyor, bu servis gelip gidiyor bi çözüm yok su akıyor terliyor nolacak bilmiyorum.
  • meeb kullanıcısına yanıt
    O kalın kısım şu ki bu klimanın iç ünitenin dış üniteye giden ek yeri. 5 metrelik bakır borunun takıldığı ek yeri.
  • muratkeskinist kullanıcısına yanıt
    belkide bakır boruların ek yerinde izolasyon eksik yada yetersiz kalmıştır.Dediğim gibi sökmeden bilemeyiz.

    Klima borularında bu tarz terleme ve su akıntıları sık görünmekte hatta bazı servisler size dedikleri gibi normal görmekteler.Ancak bence hiçte normal bir durum değil kabul edilir bile değil.Zamanla yere damlayıp laminatları varsa elektronik cihazlara zarar verebilir.Hatırladığım kadarıyla tv üstüne bu yüzden monte etmemişlerdi sizde sanki başlarına geleceğini bilir gibi .İlginç yani .

    Arayın şikayet edin.

    Ben bu tarz durumlarda kendim müdahale ediyorum .Örnek sarsıntı sorunu çözülemeyen vestel akıllı kurutmalı sarsıntı makinamın 1 kez kapağı değişti , 2.ye ayaklar ayarlandı 3. de ayaklar yaşlanmış (nasıl olduysa 8 aylık makina :) neyse ayaklar değişti sarsıntı sallanma devam etti.

    Sonra baktım makina öne doğru kalkık duruyor eşimle ayakları yere indirdik su terazisine göre güzel bir ayarlama yaptık düzeldi.

    Gelen 3 başka arkadaş nasıl bilmezler anlamıyorum su terazisine göre ayarlamayı.




  • meeb kullanıcısına yanıt
    Adamlar gelip gidiyor üstüne birde biz mudahale edip düzeltmeye çalışıyoruz. Vesteli aradım ve başka bir bölgeden sorumlu servis gelmesini talep ettim, bana aynı servisi göndermeyin dedim. Göreceğiz bakalım , gerekirse tüm bantları açıp tekrar taksınlar bu şekilde bir terleme ve su akıtması bana hiç ve hiç normal gelmiyor. İlk kez klima kullanmıyoruz, bundan başka 4 tane vestel klima taktırdık böyle bişey başıma gelmedi. Vestel iyi güzel hoşta servis konusunda uzman olmayan adamlar işe bakması hepsinin ortak kötü noktası sanırım. Umarım şu sorunu çözerler.
  • muratkeskinist kullanıcısına yanıt
    Umarım sorununuz çözülür hatta içinize sinmediyse yerinide değiştirdin gerekçe olarak ilk gelen servisin elemanlarının geçiçi olduğunun beyan edildiğini sizleri dinlemediğini yapılan işçiliğin ortada olduğunu söyleyin.

    üstadlar hep diyor hangi ürün olursa olsun işin yüzde 50 si montaj .

    Benim örneğimde olduğu gibi ilk gelen servis adam gibi ayakları ayarlasaydı kontrol etseydi çamaşır makinamdan soğumazdım .

    Hala bile vestelin yıkayıcı grubu ürünleri çamaşır bulaşık mak. gözümde para etmiyor.
  • Herkese selam.

    Yeni evimin kat planı fotoğrafta mevcut, klimayı salona taktırmak istiyorum ancak salonda kapı yok. Toplamda balkon dahil 170m2. Enerji verimliliği açısından ve işlevsellik olarak iyi klima tavsiyesi verebilir misiniz.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
  • 2015 agustosunda airfel 12000 btu lük klima almıştım. O zamandan sonra arada filtreleri yıkamak dışında ciddi bi bakım yapmadım yaptırmadımda. Bi servise bakım yaptırmak gerekir mi yoksa filtre yıkamak yeterli mi. Şu sıralar klima karşısında vakit geçirirken eşiminde benimde boğazlarımız ağrımaya başladı. Ne önerirsiniz? Servisler bakımları ort ne kadara yapıyo?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba

    Antalya Konyaaltı'na taşındım 25 m2 salonuma klima almayı düşünüyorum. 3000 civarı bütçem var. Salonu soğutma ve ısıtmada kullanıcam. Eski kiracı 12000 lik kullanıyomuş, sorduğumda memnundum dedi. Mitsubishinin SRK35ZMP-S modeli 2870 lira. Bunu almayı düşünüyorum ama emin de değilim. Siz değerli arkadaşların tavsiyesini almak istiyorum. Ayrıca ilk 5 yıl içinde 2 kere daha ev değiştiricem yani sök tak olayı da olucak. Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atlantis35 A kullanıcısına yanıt
    sök tak yapılacak madem ki pahalı cihaz almayın heba olmasın .

    Tavsiyem çoğu kişinin benim dahil aldığı Baymak elegant plus 12.000 btu.

    alanların çoğu memnun 1900 tl satış fiyatı üzerinden gittigidiyor , n11 indirim çekleri üstüne kredi kartı puanı ile benim gibi 1650 tl ye varan fiyatlara satın alabilirsiniz.

    Bu fiyata üstün özellikler 5 yıl garanti veren çok fazla marka ve model yok. Araştırmanızla birlikte tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 28 Temmuz 2017; 14:27:56 >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Aslinda mitsubishi almak istememin sebebi de bu ev değiştirme olayı. Daha dayanıklı olabileceğini düşündüğümden onda karar vermiştim. Klimalar hakkında bilgi sahibi değilim. Muhtemelen yanılıyor olabilirim belki dedipiniz ürün daha iyidir. Şuan için mitsubishiyi istememin tek sebebi bilindik bi marka olması ve cumartesi antalyada olucağımı söylediğim satıcının tarafıma klima ile servisi onu aradıktan sonra bir saat içinde göndereceğinin garantisini vermesi tabi yalan olmazsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alacağınız marka model şüphesiz baymaktan kaliteli ve üstündür.

    Özellikle scop seer değerlerini karşılaştırırsanız göreceksinizdir.

    Taşıma olayında dayanıklılık olayı tarşılır .Taşıma sökme takma olaylarında genellikle servis ve işçiliği ön plandadır.Genel anlamda mistubishi servisleri daha iyi hizmet vermektedirler.


    Ancak taşıma sırasında yıpranma , çatlama , düşürme kasada yamulma gibi olasılıklardan ben olsam daha ucuz olarak baymak alırdım.
  • meeb kullanıcısına yanıt
    9000lik klima almayı düşünüyorum oda için. Sigma mı yoksa baymak mı almalıyım? Fiyatlar aynı gibi 1700 civarında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rasheedwallacerasheed R kullanıcısına yanıt
    kaç m2 için?



    sigma iklimsanın kendi ürünü yanılmıyorsam midea üretiyor.



    5 yıl garanti sigmadan sessiz olması estetik dizayn açısından baymak derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 28 Temmuz 2017; 18:57:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 18261827182818291830
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.