Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1838. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ghost42 , ghost42 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 14 Misafir - 15 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.074
Cevap
697
Favori
4.415.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18361837183818391840
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • riquelme76 kullanıcısına yanıt
    Hayır. Sadece balkonun zemini ıslanır o kadar.
  • therapyy kullanıcısına yanıt
    İzolasyon borusunu gaz borusunun çevresine kapladıktan sonra üzerini dekoratif bantla rakor kapağına kadar sarabilirsiniz, gerisi mühim değil zira rakor kapağı sayesinde bağlantı noktalarında oluşacak yoğuşma drenaj hattından (gidene kadar buharlaşmazsa) atılacaktır.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unreleased

    İzolasyon borusunu gaz borusunun çevresine kapladıktan sonra üzerini dekoratif bantla rakor kapağına kadar sarabilirsiniz, gerisi mühim değil zira rakor kapağı sayesinde bağlantı noktalarında oluşacak yoğuşma drenaj hattından (gidene kadar buharlaşmazsa) atılacaktır.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    çok twşwkkur ederim cevabınız için ,dediğinizi uygulayacagım :)
  • Vay arkadaş 3 yılı geçmiş girmeyeli buraya hayat nasılda akıp gidiyor :)
  • Mitsubishi comfort Plus invertır msz-dm 35 VA(12 lik) NAKİT:3100 TL
    lg titan deluxe smart inverter(12 lik) NAKİT:3400 tl
    Mitsubishi tabikide tercihim fakat üst modeller çok pahalı anca bu model uygun(en düşük modeli) fiyatlı ama lg yide inceledim özellkikleri çok iyi duruyor.sizce hangisini almalıyım
  • Mitsubishi Comfort Plus vasat klima o parayı haketmiyor , imkan olsa deluxe power tercih edilebilir ,iki model arasında lg daha mantıklı duruyor , lg sevmesem de öyle.
  • MERHABALAR

    denizli için 15 m2 civarı olan yatak odasına sadece yaz geceleri rahat uyumak için 9000btu klima almayı planlıyorum.
    inceledim kendimce 4 5 model belirledim burdan sonrası için tavsiye almak istedim.

    beko 30930 AA

    airfel ltxn25uv1b

    lg standart plus 9k

    samsung ar7500 ar09mssdcwk/sk

    baymak elegant plus 9

    bunları beğendim 2000 tl civarı bütçe belirledim bu kriterlerde tavsiyeniz ne olur yukarıdaki modeller dışında başka tavsiye olursa onlara açığım

    teşekkür ederim.
  • ark 24000 btu beko prosmart inverter klima almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz yada 24000 btu 4000 tl civari hangi klimayi tavsiye edersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Üstatlara bir sorum olacak

    Tripleks evde kökten çözüm 3 oda 1 salon ve 1 mutfak da eklersek maks 5 bölümü soğutmak için Toshiba çoklu klimaları tavsiye edilir mi?

    Genellikle hepsi aynı anda çalışmayacak, salon+mutfak veya odalar çalışıyor olabilir

    Bunun yerine minimum çözüm 2 odaya 9000 lik ve salona 24000 lik 1 adet alıp ucuza bu işi halletmek mi yoksa tek dış ünite çoklu içler mi tavsiye olunur?

    Forumda Toshiba konusunda fazla bilgi yok, Alarko carrier de fazla geçmemiş ne dersiniz Toshiba kalite, verimi ve F/K için?

    Tşkler
  • mastor1 kullanıcısına yanıt
    5 iç ünite kullanılan bu pakette dış ünite soğutmada 10kW gücünde yani 34,121 BTU üretiyor ama bizim iç ünitelerin (4 * 10,900 + 1 adet 17,028) toplamı 60,628 BTU'ya ihtiyaç duyuyor. İşin aslı, bu paket hepsi aynı anda kullanılması için planlanmamış. Ancak bir oda soğuduktan sonra diğerini açmak ve 7/24 kapatmamak çözüm olabilir.

    Salon ve mutfağın ya da odaların metrekaresi 34,000 BTU'ya ihtiyaç duyuyorsa (misal; salonunuz 40m², mutfağınız 35m² ise ihtiyaç olan 34,090BTU olacağı için) problem olmaz. [yaşadığınız bölge, evin yalıtım durumu vs de faktör olduğundan bu hesabı bozabilir]
  • Hocam

    Peki toshiba nasildir hangi urunle kiyas edelim midea ME veya Daikin gibi esdeger urunler midir

    Ayni anda max 2 -3 unite calisir 24 -30 k Btu yeterli olacaktir yatak odalari veya salon mutfak kullaniliyor olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 21 Ağustos 2017; 19:59:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mitsubishi sf50 yi bugün 5500 9 taksit olarak aldım iyi midir foyat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • airfel u71 serısı 24000lık klıma aldım . bazen boyle bir ses geliyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=A17VJ0eQ6F8

    videonun 33. sanıyesınde baslayıp 54. sanıyesınde doruk noktasına ulaşan bir ses.

    Genel de klima ilk açıldıktan 30 sn sonra ortaya çıkıyor ve bazen klima rolantide çalışırken performansını arttırdığğında ortaya çıkıyor en fazla 30 sn bu sesı duyuyorum. Fan sesi değil bunu ayırt edebilirim.

    bir fikri olan var mıdır ?
  • mastor1 kullanıcısına yanıt
    Mitsubishi Electric > Daikin > Toshiba > Midea diyelim ama hangi modelleri olduğuna göre değişir elbette.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • S.a hocam, 16 m2 oturma odamız var. odada duvarda tv , bir bilgisayar masası ve masaüstü pc var. 3 kanepe var. Adana da oturuyoruz. Babam klima alma arefesinde ama ne alacağımızı bilemedik. Güneş 1 saat anca vuruyor , 7 katlı binanın 6. katı. Bu yaz aylarında haftada 3-4 gün geceleri sürekli çalışacak. Yeni nesil klima önerinizi bekliyoruz. 1500 ile 2500 tl arası , Airfel Ltxn35u buna baktım o attığınız videoya da güzel görünüyor HB de 2130 TL
  • Merhabalar arkadaşlar,
    Siz değerleri forum üyelerinin tavsiyelerine ihtiyacım var. Evimiz Rize'de ve 400 rakımlı bir tepede bulunmaktadır. Bulunduğu konum itibariylede çok fazla rüzgar almaktadır. Klimalandırmak istediğimiz bölge resimlerden de anlaşılacağı üzere yaklaşık 73 m2 olan salonumuzdur.(Salon ile mutfak birleşik.) Evimizin salonundan güneş doğup mutfağından batmaktadır. Ev yapı itibariyle Gaz betondan yapılmış olup cephesinde de izolasyon bulunmaktadır. Fransız Balkonlar yaklaşık 2,7m yüksekliğe sahiptir. 35 tane LED lamba, Buzdolabı, Ocak, Fırın, Bulaşıkmakinesi ve televizyon gibi eşyalarda bu alanda bulunmaktadır. Ailecekde 7 kişiyiz.
    Bu alanda nasıl bir sistem kullanmamı önerirsiniz ? Salon tipi mi, multi split güçlü dış üniteye sahip bir model mi? Benim düşünceme daha çok uyduğu için bugun bir TOSHIBA bayiine gidip görüştüm. RAS-5M(34BTU)Dış Unite -- RAS-M16 ve RAS-M16 İki iç ünite olacak şekilde bir tavsiye verdiler. Bu kombinasyon için 9000TL istediler. İç ünite seçimleri bana mantıklı gelmediğinden bir iç üniteyi RAS-M24 modeli ile değiştirmek istedim. O zaman fiyat 9300TL oldu.

    Özetle kafam allak bullak durumda 48000BTU luk bir salon tipi klima mı alsam yoksa aşağıdaki resimde de gösterdiğim gibi iki multi split klima ile 34000BTU'da bu oturma salonunu klimalandırabilir miyiz?

    Yardımlarınız için teşekkür eder iyi forumlar dilerim.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thurguth -- 22 Ağustos 2017; 18:55:0 >
  • AhmetYOL kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz ürünü aldım. Şuan kirada olduğum evde boru tesisatı var. Ben servisten hakkım olan boruyu istedim vermediler. Çok kötü servisi var duvarı dflerken sıvayı düşürdüler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mubil

    Dediğiniz ürünü aldım. Şuan kirada olduğum evde boru tesisatı var. Ben servisten hakkım olan boruyu istedim vermediler. Çok kötü servisi var duvarı dflerken sıvayı düşürdüler

    ben antalyada atalay teknikten temin ettim. Gayet özverili çalıştılar. Sorun varsa lg merkeze durumu bildirin bence. şımarıyorlar sonra.
  • thurguth kullanıcısına yanıt
    Üstadlar daha iyi bilir ancak benim kişisel görüşüm; uygun fiyatlı 2 adet ayrı ayrı klima alarak maliyeti daha aşağı çekebilirsiniz. Aradaki fark ile başka odaya ihtiyaç varsa 3. klimayı bile alabilirsiniz. Uzun vadeli bakacak olursak da toshibanın dış ünite zarar görse arızalansa çöpe atsanız atamazsınız, tamir maliyeti de yüksek olacaktır. Ayrı ayrı üniteler olduğu zaman ise maliyet bakımından çöpe atıp yenisini bile alsanız fiyatı göze çarpmaz.
  • thurguth kullanıcısına yanıt
    Multi split e girerseniz iki dezavantajiniz olur. Birincisi olasi bir arizada hic klimaniz olmaz evde. Ikincisi de klimalari besleyecek dis uniteyi duzgun secmezseniz iki klima da tam kapasite calisirken verim kaybi yasayabilirsiniz. Soyle anlatayim. Dis unitenizin 6 birim gucu var ama iceride 4 birimlik iki ic uniteniz var. Hava cok sicak ve her iki urun de 4 birimde calismak istiyor ancak calisamiyor. Her ic unite 3 birimle idare etmek durumunda kaliyor.



    Salon tipi klimalari cok saglikli bulmuyorum bir acik ofiste calisiyorum. Bir taraf donarken diger tarafa sicak gelebiliyor. Asma tavaniniz varsa salon tipindense 4 yone uflemeli kaset tipi bir klima alabilirsiniz.



    Bana kalirsa da en uygun secenek 2 adet 24000 lik duvar tipi split klimayi salona koyup mutfak kapisini acik birakmak. Ic unite yerlesimleri de biri kisa duvar tarafindaki pencerenin solunda digeri de mutfakla salon arasindaki duvarda olacak sekilde olmali. Boylelikle cok sicak olmayan gunlerde pencere tarafindaki klimayi calistirarak tum ortami kosullandirabilirsiniz.

    Bir diger secenek ise ilk etapta bir adet split klimayi kisa duvara monte ettirmek ve durumu gozlemlemek. Yetmedigini dusundugunuz anda da ikinciyi alip monte ettirmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extraordinaryman45 -- 23 Ağustos 2017; 10:20:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 18361837183818391840
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.