Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (191. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir (1 Mobil) - 14 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.161
Cevap
703
Favori
4.424.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
66. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

    sayın cengiz bey öncelikle hitabınız için teşekkür ederim
    inverterlı klima şu konuda avantajlıdır inverterlı klimaların kompresörleri frekansları kendi ayarladığından ilk kalkış akımı düşüktür çalışmaya başladıktan sonra normal değerlerine gelmeye başlar
    daha sonrasında inverterlı klima uzun müddette çalışacak ise avantajlıdır çünkü inverterlı klima frekans aralığını değiştirdiği için defrost süresi uzayacaktır termistör sıcaklık değeri yüksektir bunun akabinde kapasite ve rpm değerleri yani fan dönüş hızı değerlerini kendi ayarlar buda hava debisini etkiler ama 2-3 saatlik bir çalışma için klasik klima avantajlıdır şu konuda elektirik sarfiyatı değil fiyatıdır.
    toparlamak gerekirse inverter klima birinci olarak ilk kalkış akımı düşük olduğundan klasik klimaya oranla avantajlıdır daha sonra 2-3 saatlik çalışmadada inverter klima gene avantajlıdır ama bu normalin altında bir tasarruf sağlamaz.
    şu an size evden yazıyorum iş yerime gidicem birazdan sizi bekletmek istemem oradaki raporlardan size performans değerlerini test sonucu olarak yazıcam. (24:00 dan sonra ancak)

    özürdileyerek başlıyım ben plazma testi yapmıyorum ama sizin için araştırıcam

    şimdi sizi başımdan savuyor gibi olmayayım anlayışınıza sığınarak af diliyorum.
    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur

    EMRE_SAGANAK,

    Bilgi yuklu yorumlarinizi ilgi ile takip ediyorum. Genele hitap etmesede verdiginiz rakamlar ve bilimsel/teknik terimleri takip edebilecek ben ve baska bazi arkadaslar oldugunu biliyorum.

    Size sormak istedigim seyler var, bunlarin basinda inverterli klimalarin mutlak ekonomi getirdigi gibi bir anlayis olusmus olmasina ragmen bunun her zaman gecerli olamayacagi yani inverterli klimalarin sadece bazi sartlarda daha verimli ve bazi diger sartlarda invertersiz klasik klimalarin daha verimli olacagi seklindeki analizimin sizin tarafinizdan yorumlanmasi geliyor. Bu sonuca nasil vardigimi burada daha once uzun uzun yazdim simdi tekrar etmiyeyim. Sizin cevabiniza gore bazi noktalari tekrar yazarim.

    Fikrinizi almak istedigim bir baska konu R410 gazinin performans acisindan R22 ile karsilastirilmasi. Burada kast ettigim termik, mekanik, elektriksel performanstir, ozon tabakasi konusu degil.

    Birde klimalardaki ionizer konusu var. Ionizer'in ortamdaki vatandas'in solunum yollarina etkilerini test ediyormusunuz ? Bu konuda ne dusunuyorsunuz ?






    EMRE_SAGANAK,

    Ne bastan savmasi ilginiz icin tesekkur ederim.

    Su ornegi benim icin degerlendirirmisiniz?

    Bir klimayi once invertersiz yani klasik klima olarak, sonrada bir inverter takarak Ayni ortam ve sartlarda calistiralim. Birer saatlik iki olcum yapalim. Bu bir saat icinde;

    1. Saatin baslangicinda kalkis olmasin yani klima daha onceden calismis ve steady state konumuna yani sabit rejime gelmis olsun. Bizim saatimiz ondan sonra calismaya baslasin.

    2.Olcumleri yaptigimiz saat icerisinda dur kalk olmasin.

    3.Klimanin kompresor motoru (inverterli ikende) bu 1 saat icinde hep tam kapasitede calissin.

    Bu sekildeki bir tam kapasite calismada ben invertersiz klimanin, inverterli klimaya gore %5 civarindaki inverter kayiplari dusunuldugunde daha verimli oldugunu dusunuyorum. Ne dersiniz ?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mutklima


    quote:

    Orjinalden alıntı: sunfloerrr


    --------------------------------------------------------------------------------


    quote:

    Orjinalden alıntı: sunfloerrr

    Arkadaşlar ben Tekirdağ da oturuyorum odam 16metre2 kuzey cephe çatı yok camlar çift cam pimapen. Genel olarak ısıtma amaçlı almayı düşünüyorum. TOSHİBA ve CARRİER PLATİNUM arasında karar veremiyorum hangisi daha iyi ve performanslıdır? SHARP markada düşünebilirim ama ilk tercihlerim toshiba ve carrier. Sizler ne dersiniz? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.. Birde sharp eksi kaç dereceye kadar ısıtır?

    Sayın arkadaşım tekirdag hava şartları nasıldır eksi 8-9 altına düşermi eger düşüyorsa daıkın,toshiba ve mitsubishi elektrik,sanyo,sharp,fujitsu 9000 btu ınverter rahatlıkla 16 metre kare odaya yeter ama tam yazınızdan çıkaramadım eviniz en üst kat ve üstünüzde çatı yoksa izolasyon iyi degilse 12000 btu ınveter daha uygun olur,bunuda alacagınız markanın servisine keşif yaptıraka teyid ettirin

    iyi günler.

    sağol arkadaşım. CARRİER hakkında yorum yapmamışsınız bu klima nasıldır? tekirdağda sıcaklık -8 lere kadar düşebiliyor ama çok nadir genelde -5 civarlarında. evim en üst kat ve çatı yok izalasyonuda iyi değil. sonuç olarak ısınabilirmiyim?

    Özellikle carrier hakkında yazmadım,şu an için ben alınmasını düşünmüyorum(sebebi uzun)evinizin üst kat olması izalasyonun kötü olması ve benimde senelerce öncesinden tekirdagı bilmem itibari ile 12000 ınverter vede iyi bir klima almanız gerekir orası izmire nazaran baya soguktur.

    Alacagınız klima ise kesinlikle:Daıkın,mitsubishi elektrik,sanyo,toshiba,sharp,hitachi,

    ve yukardada yazdıgım gibi bir kaç servis evinize çagırıp mutlaka keşif yaptırın (bu önemli,keşif ücretsizdir)

    toshiba ve mitsubishi elektrik arasında kaldım. Sizce hangisi daha verimli olur hangisini tercih etmeliyim. 1_toshiba RAS10GKV FİYATI: 1723YTL ISITMA KAPASİTESİ 13760 2- MİTSUBİSHİ MSZ HC35VA FİYATI: 1728 ISITMA KAPASİTESİ 16378




  • sunfloerrr

    mitsubishi elektrik alırsanız bu sorduklarınız içinde daha iyi
  • 63 üncü sayfada bundan 2-3 hafta önce klima alacağımı yazmıştım.

    saolsun arkadaşlar bana kaliteli marka almamı tavsiye ettiler bende sharp inverter 9000btu aldım lakin iç ünite bozuk çıktı fakat servisi sağolsun 2 gün içinde yenisini talep etmemden dolayı taktı.

    gelelim izlenimlere.

    buradan klima alacaklara sesleniyorum ekonomik durumu iyi olanlar kötü olanlar diyelim: zorlayın kendinizi paranızı çöpe atmayın. arkadaşların dedği gibi yerli markaları soğutma için alabilirsiniz. zaten sogutma için cok fazla para vermenize gerek yok bence. Ama ısıtma için mutlaka kaliteli bir klima alın daikin panasonic mits. elktrik. toshiba. hitaci. sharp. Aldığımda hemen saate koştum dönme hızına baktım nofrost buzdolabı kadar dönüyor inanın 10 dakika sonrada oda derecesini (26-27 dereceye alıyorum ben) tuttturdumu değmeyin keyfime elektrik sati dönüş hızı televizyonunkine geriliyor. İnanın evdekiler kapat kapat diyor. sürekli acamıyoruz cok sıcak geliyor bize.

    sharp klima cok iyimi bilmem ben tosiba alabilseydim 5.1 cop değeri olandan ondan alacaktım. sharp su an cok iyi bize göre ısıtma süper. ses oranı süper. sarfiyat süper kaliteyi uzun vadede anlayacağız. dükkanda samsung klimam var devreye girdimi elektrikler bikere göz kırpıyor yani. ama o 24000 lik ondadndır belki ama cok elektrik yaktıgını biliyorum.

    sharp klima dediğim gibi gelen servis benle dalga geçer gibi yaptı bu fiyata 4 adet klima taktırabilirmişim (1640 ytl) ama ben ekonomik durumu iyi olmayanlarada lg beko diyorum ondan bi arkadaşta var soba yakmıyo şu an havalarda dışarıda gece 10 dercenin altına düşüyor. uyurken klimayı duymuyorsunuz sharp gibi bir klimanız varsa tabi en alt seviyedeyse fan hızınız. bide plasma clüster midir nedir o var onu acıyorum ben ama mikropları filan öldürdüğü yok bu filtre olaylarına fazla kafa yormayın ucuz marka bağıra bağıra filanca filtre sizi doğada koşuyormuş gibi temiz hava verir filan desede, pahalı marka emin olun o filtrenin bi üstünü takar ve öle doğada koşuyomuş gibi filanda olmaz.

    sharpın çok reklamı oldu ama diğer iyi markalardada eminim bu böledir. ben servisini bulamadım buralarda sharptan başka o yüzden onu taktım umarım ilerde pişman olmam. tribil ustaya selamlar. sorunuz olursa sharp hakkında cevaplayabilirim. bide bu klimanın ısınmak için harcadığı elektrik miktarı sogutmak için harcadığından az buda klimalar arasında tek bu markada olan bi özellik heralde ustalar daha iyisini bilir tabi.




  • mahamat

    Hayırlısı olsun,gül güle kullanın,inanın en iyi klimalardan birini aldınız burada arkadaşlarım senelerdir kullanıyorlar daha birinden şikayet duymadım.
  • Sn cengiz bey açıklamlarınızda Emre beyin cevaplarının devamı yönündeki bilgi oldukça açıklayıcı .. Ve bvende şahsım adına devamını istiyorum .. ama klima konusundaki amatörlüğünüz değil bana verdiğiniz cevap Düpedüz davranış amatörüyüm demekse oda doğru tam demiş olduğum gibi yazma sebebim doğru ama bunun için emre beyin yazmaya devam etmesi için yazdım açıklamasını koymanıza gerek yoktu direktte söyleyebilirdiniz incelerseniz benim size yazdığım yazıyı ben zaten bunu demek istemişim sizde aynen öyle demişsiniz özürdilemenize hele hiç gerek yoktu zaten emin olun beni kastettiniz demiyorum şu yazıya dayanarak yazdıysanız altta ve ben o yazıda zaten bilmediğimi açıklamışım
    quote:

    Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

    ITEM UNIT 1 2 3 4 5 6 7 Avg.
    [IN] Total Capacity kcal/h 3.554,81 3.556,56 3.553,05 3.546,33 3.548,38 3.551,89 3.549,84 3.551,59
    [IN] Total Capacity Btu/h 12.161,00 12.167,00 12.155,00 12.132,00 12.139,00 12.151,00 12.144,00 12.150,00

    EER (Btu/W.h) : 9,600
    Air Volume (m³/min) : 8,85
    [IN] Rated Capacity Ratio% 93,55 93,59 93,50 93,32 93,38 93,47 93,42 93,46

    KOMP CIK 58,3 °C Bu nedemekve aşağıdakilerin hepsi nedemek yazıcaksanız öyle yazın bilgilenelim sizede dua ederiz yoksa zaten ben anlasam daha değişik sorarım sonuçta maksadımın kötü olmadığını yazmıştım .

    Bana kompleks yapıyorda demeyin verdiğiniz cevabı tekrar inceleyip yazımı okursanız bu cevabı neden yazma gereği duyduğum ortada taktığım konuda bu zaten ben aştım fakat aşmayanları bu şekil konuşup yazamayanları düşünmeniz dileğiyle sizdende tekrar cevap felan beklemiyorum uzatıp klendimi takıntılı durumada düşürmek istemiyorum taktım kelimesini tabi ölçmeyin Ayyrıca sizin birçok bilginizden fayalandığımıda tekrar iletip iyi akşamlar dilerim






    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orjinalden alıntı: hilmi-c

    cengizumur
    Teğmen
    Mesaj: 153
    21 Ekim 2007; 21:03:52
    ------------------------------------------------------------------------------
    EMRE_SAGANAK,
    Bilgi yuklu yorumlarinizi ilgi ile takip ediyorum. Genele hitap etmesede verdiginiz rakamlar ve bilimsel/teknik terimleri takip edebilecek ben ve baska bazi arkadaslar oldugunu biliyorum.


    Sayın cengiz bey inanın bu sözlerinizi doğruyu söylemek gerekirse çok özür dilerim benim gibi tahsilsiz insanlar
    ın dahi edeceği sözler değil ve şahsınıza hiç yakıştıramadım Ama aşağılık kompleksi deyin ki her insanda vardır bendede oldukça az miktarda mevcut olmasına rağmen bu cevapta alakası yok inanın siz bu sözleri çok daha güzel ifade edebilirdiniz sonuçta peygamber efendimiz başta söylemiş ve her zamanın gerçeğidir tabiiki bilenle bilmeyen bir olmaz... ama bu açıklama hiç hoş değil aynen ben bilirim biz biliriz diğerleri anlamasada biz çalar söyleriz gibi olmuş amiyane tabirle ve bu şekil açıklamalar emin olun toplumu bölüyor ve çevremde bunun örneklerini yıllardır yaşıyorum anlayışla karşılamanızı bekliyorum son olarak ekliyorum herkez eğitimimli olsa hocalık diye bir rütbe olmaz hocalarda insanları eğitmek için vardır siz şöyle kenara durun demekle olmaz sınıfçılık hiç doğru değil kabul biz bilmiyoruz ama bu tip sözleri duyduğumuzda kolayca yüzeyden öğrenme kendimize yetecek kdarını dahi öğrenme şevkimizde kırılıyor saygılarımla



    hilmi-c,

    Bu forumun "GENELI" ni evine klima almak isteyen ve hangi kapasite hangi marka olsun sorusuna cevap ararken google yoluyla buraya ulasan insanlar ve klima satisinda calisan profesyoneller olusturmaktadir. Bu insanlar Klima teknigi ve bilimi ile bir noktaya kadar ilgilidir. Bu kotu bir sey degildir. Ozellikle satistaki arkadaslarda farkli bir tecrubeye sahiptir ve buda kiymetlidir, paylastiklari bilgiler icin kendilerine tesekkur ederim.

    EMRE_SAGANAK ise isin bilimsel ve teknik yonundedir. Forumda azinliktadir. Bende teknik ve bilimsel bilgiyle daha ilgiliyim. EMRE_SAGANAK'in verdigi teknik detaylar benim icin anlamlidir. Kendisinin "GENEL" i pek ilgilendirmeyecek, sayisal data ile desteklenen bu tur analitik yorumlarinin devamini diledigim icin yukaridaki gibi bir aciklamada bulundum. EMRE_SAGANAK'in bir sure sonra "GENEL"den anlamli yanitlar ve sorular alamayip tarzini degistirmesini istemem. Bu beni kimseden daha akilli veya bilgili yapmaz ve boyle demek istemedim zaten sizi kast ederekte yazmadim. Yinede sizden ozur dilerim. Bende bu konuda amatorum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mutklima

    sunfloerrr

    mitsubishi elektrik alırsanız bu sorduklarınız içinde daha iyi

    filtre sistemi hangisinde iyidir? mitsubishi elektrik daha iyimi ısıtır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sunfloerrr


    quote:

    Orjinalden alıntı: mutklima

    sunfloerrr

    mitsubishi elektrik alırsanız bu sorduklarınız içinde daha iyi

    filtre sistemi hangisinde iyidir? mitsubishi elektrik daha iyimi ısıtır



    sayın arkadaşım her klimanın kendine has özellikleri vardır biri o konuda biri bu konuda iyidir,filtre konusunda toshiba btu sunun yüksekligi bakımından ısıtmada mitsubishi elektrik bu seçtikleriniz arasında
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hilmi-c

    Sn cengiz bey açıklamlarınızda Emre beyin cevaplarının devamı yönündeki bilgi oldukça açıklayıcı .. Ve bvende şahsım adına devamını istiyorum .. ama klima konusundaki amatörlüğünüz değil bana verdiğiniz cevap Düpedüz davranış amatörüyüm demekse oda doğru tam demiş olduğum gibi yazma sebebim doğru ama bunun için emre beyin yazmaya devam etmesi için yazdım açıklamasını koymanıza gerek yoktu direktte söyleyebilirdiniz incelerseniz benim size yazdığım yazıyı ben zaten bunu demek istemişim sizde aynen öyle demişsiniz özürdilemenize hele hiç gerek yoktu zaten emin olun beni kastettiniz demiyorum şu yazıya dayanarak yazdıysanız altta ve ben o yazıda zaten bilmediğimi açıklamışım
    quote:

    Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

    ITEM UNIT 1 2 3 4 5 6 7 Avg.
    [IN] Total Capacity kcal/h 3.554,81 3.556,56 3.553,05 3.546,33 3.548,38 3.551,89 3.549,84 3.551,59
    [IN] Total Capacity Btu/h 12.161,00 12.167,00 12.155,00 12.132,00 12.139,00 12.151,00 12.144,00 12.150,00

    EER (Btu/W.h) : 9,600
    Air Volume (m³/min) : 8,85
    [IN] Rated Capacity Ratio% 93,55 93,59 93,50 93,32 93,38 93,47 93,42 93,46

    KOMP CIK 58,3 °C Bu nedemekve aşağıdakilerin hepsi nedemek yazıcaksanız öyle yazın bilgilenelim sizede dua ederiz yoksa zaten ben anlasam daha değişik sorarım sonuçta maksadımın kötü olmadığını yazmıştım .

    Bana kompleks yapıyorda demeyin verdiğiniz cevabı tekrar inceleyip yazımı okursanız bu cevabı neden yazma gereği duyduğum ortada taktığım konuda bu zaten ben aştım fakat aşmayanları bu şekil konuşup yazamayanları düşünmeniz dileğiyle sizdende tekrar cevap felan beklemiyorum uzatıp klendimi takıntılı durumada düşürmek istemiyorum taktım kelimesini tabi ölçmeyin Ayyrıca sizin birçok bilginizden fayalandığımıda tekrar iletip iyi akşamlar dilerim






    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orjinalden alıntı: hilmi-c

    cengizumur
    Teğmen
    Mesaj: 153
    21 Ekim 2007; 21:03:52
    ------------------------------------------------------------------------------
    EMRE_SAGANAK,
    Bilgi yuklu yorumlarinizi ilgi ile takip ediyorum. Genele hitap etmesede verdiginiz rakamlar ve bilimsel/teknik terimleri takip edebilecek ben ve baska bazi arkadaslar oldugunu biliyorum.


    Sayın cengiz bey inanın bu sözlerinizi doğruyu söylemek gerekirse çok özür dilerim benim gibi tahsilsiz insanlar
    ın dahi edeceği sözler değil ve şahsınıza hiç yakıştıramadım Ama aşağılık kompleksi deyin ki her insanda vardır bendede oldukça az miktarda mevcut olmasına rağmen bu cevapta alakası yok inanın siz bu sözleri çok daha güzel ifade edebilirdiniz sonuçta peygamber efendimiz başta söylemiş ve her zamanın gerçeğidir tabiiki bilenle bilmeyen bir olmaz... ama bu açıklama hiç hoş değil aynen ben bilirim biz biliriz diğerleri anlamasada biz çalar söyleriz gibi olmuş amiyane tabirle ve bu şekil açıklamalar emin olun toplumu bölüyor ve çevremde bunun örneklerini yıllardır yaşıyorum anlayışla karşılamanızı bekliyorum son olarak ekliyorum herkez eğitimimli olsa hocalık diye bir rütbe olmaz hocalarda insanları eğitmek için vardır siz şöyle kenara durun demekle olmaz sınıfçılık hiç doğru değil kabul biz bilmiyoruz ama bu tip sözleri duyduğumuzda kolayca yüzeyden öğrenme kendimize yetecek kdarını dahi öğrenme şevkimizde kırılıyor saygılarımla



    hilmi-c,

    Bu forumun "GENELI" ni evine klima almak isteyen ve hangi kapasite hangi marka olsun sorusuna cevap ararken google yoluyla buraya ulasan insanlar ve klima satisinda calisan profesyoneller olusturmaktadir. Bu insanlar Klima teknigi ve bilimi ile bir noktaya kadar ilgilidir. Bu kotu bir sey degildir. Ozellikle satistaki arkadaslarda farkli bir tecrubeye sahiptir ve buda kiymetlidir, paylastiklari bilgiler icin kendilerine tesekkur ederim.

    EMRE_SAGANAK ise isin bilimsel ve teknik yonundedir. Forumda azinliktadir. Bende teknik ve bilimsel bilgiyle daha ilgiliyim. EMRE_SAGANAK'in verdigi teknik detaylar benim icin anlamlidir. Kendisinin "GENEL" i pek ilgilendirmeyecek, sayisal data ile desteklenen bu tur analitik yorumlarinin devamini diledigim icin yukaridaki gibi bir aciklamada bulundum. EMRE_SAGANAK'in bir sure sonra "GENEL"den anlamli yanitlar ve sorular alamayip tarzini degistirmesini istemem. Bu beni kimseden daha akilli veya bilgili yapmaz ve boyle demek istemedim zaten sizi kast ederekte yazmadim. Yinede sizden ozur dilerim. Bende bu konuda amatorum.




    hilmi-c,

    Yukaridaki yazinizi okuduktan sonra niye soyledigimi ustunuze alindiginizi anladim. Tamamen haklisiniz. sizin daha once;

    quote:

    Orjinalden alıntı: hilmi-c

    KOMP CIK 58,3 °C Bu nedemekve aşağıdakilerin hepsi nedemek yazıcaksanız öyle yazın bilgilenelim sizede dua ederiz yoksa zaten ben anlasam daha değişik sorarım sonuçta maksadımın kötü olmadığını yazmıştım .


    seklindeki sozunuzu okumamistim. Sizin bu sozunuz uzerine benim;

    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur

    EMRE_SAGANAK,
    Bilgi yuklu yorumlarinizi ilgi ile takip ediyorum. Genele hitap etmesede verdiginiz rakamlar ve bilimsel/teknik terimleri takip edebilecek ben ve baska bazi arkadaslar oldugunu biliyorum.


    seklindeki aciklamam yanlis olmus ve sanki direkt size hitaben yazmisim gibi olmus, tekrar tekrar ozur dilerim. Forumun alinti yapma fonksiyonunu farkli kullaniyorsunuz, daha once yazdiginiz seyler daha sonraki postlarinizda sanki yeniden yazilmis gibi gorunuyor. Son yazdiklarinizla onceki yazdiklariniz karisiyor. Bende ayni seyleri tekrar okumamak icin yazdiklarinizi atlayarak hizli okuyorum. Bu sebeple yazdiginiz bazi seyleri kacirmisim ozur dilerim. Ayrica size katiliyorum, EMRE_SAGANAK kullandigi kisaltmalari yazilarinin basinda biraz daha aciklamali veya mesela direkt yedi ayri degeri yazmadan once lafla bunun yedi ayri olcume ait olup son degerinde bunlarin ortalamasi oldugunu soylemesi bizim olayi tahmin yurutmeden daha dogru sekilde kavramamizi saglar diye dusunuyorum.

    Amatorluge gelince, klima, yazarlik, kibarlik ve insanlarla komunikasyon konusunda amatorum. Aslinda her konuda amatorum. Klima teknigine merakliyim ama markalari ve bu isin pratigini siz benden daha cok biliyorsunuz. Tekrar ozur dilerim, Iyi geceler.




  • Sayın
    EMRE SAĞANAK

    Sayın
    cengizimur

    bu arkadaşlarımızın bilgilerinden forum baya faydalanacak,sağolsunlar
  • Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

    özürdilerim w/w bir terim değildir başka birşeymi sormak istediniz capacity/input=eer formul budur yani kapasite bölü çekilen güçtür. kapasite sonuçları 27/19 35/24 oda şartlarında soğutma konumunda 4 saatlik çalışma soucudur defrost ısıtmada olur 10/8 1/1 oda şartlarında ısıtma konumunda 3 saatlik çalışma sonucudur.
    denki klima soğutma kapasitesi yüksek fakat eerı düşüktür yani çektiği güç fazladır.
    sizdende af sileyerek şimdilik bukadar cvp verebiliyorum işyerime geçince sorularınıza en uygun cvpları vericem şimdilik sağlıcakla kalın.


    Emre bey w/w dediğim bir türlü kopyalayamadım pdf formatlı panasonic sitesinden en güzel onlara anlatmış ısıtma kapasitesi watt bölü tüketilen enerji watt eşittir cop ve eer oranı bulunuyor örnek 9000 btu 9cs.... model klimalarının ısıtma kapasitesi 3600 watt tükettiği eneri 810 watt böldükmü 4.44 cop oranı çıkıyor ortaya benim demek istediğimse sizce çok basit birşey esasında fakat sorma şekliden dolayı karıştırdığınızın farkındayım buda benim kapasitem size kopyalayabilirsem ipi hitachi klimayı kopyalayacağı orada hem btu / watt saat olarak belirtilmiş hemde w/w beni istediğimse bunu kısa yoldan kendim nasıl çevirebilirim gerçi çeviriyorum ama uğraştırıyor otomatik bir yolu mutlaka vardır
    TEKNİK ÖZELLİKLER
    TİP DC INVERTER SERİ
    MODEL İÇ ÜNİTE RAS-S10H2 RAS-S14H2 RAS-S18H2 RAS-S24H2 RAS-S28H2
    DIŞ ÜNİTE RAC-S10H2 RAC-S14H2 RAC-S18H2 RAC-S24H2 RAC-S28H2
    FAZ - GERİLİM
    SOĞUTMA KAPASİTE Btu/h 8.530 (3.070-10.575) 11.942 (3.070-13.650) 17.070 (3.070-17.740) 20.550 (3.070-22.250) 23.900 (3.070-26.250)
    kW 2,5 (0,9-3,1) 3,5 (0,9-4,0) 5,00 (0,9-5,2) 6,05 (0,9-6,50) 7,0 (0,9-8,0)
    GİRİŞ GÜCÜ W 580 (155-1060) 980 (155-1.300) 1780 (155-2.200) 2300 (155-2.500) 2670 (155-2.500)
    AKIM A 2,87 4,35 7,50 9,70 11,20
    EER Btu/h.W 14.71 12.19 9.59 8.98 8.95 ****** TOPLAM 5 MODELİN EER BTU/h.W
    COP 4,31 3,57 2,81 2,63 2,62 ****** WATT/WATT CİNSİNDEN EER DEĞERLERİ BENİM İSTEDİĞİMSE BU HESABI NASIL YAPABİLİRİM ÇÜNKÜ ARÇELİK VE BENİM SUNMUŞ OLDUĞUM 2 klima markasında EER COP DEĞERLERİ HEP BTU/h.w saat üstünden olduğu için kafa karışıklığı oluyor
    GÜÇ FAKTÖRÜ % 85 95 99 99 99
    ISITMA KAPASİTE Btu/h 11.601 (3.070-15.695) 14.331 (3.070-17.745) 22.180 (3.070-27.640) 24.060 (3.070-29.700) 28.000 (3.070-32.250)
    kW 3,40 (0,9-4,4) 4,20 (0,9-5,0) 6,50 (0,9-8,1) 7,05 (0,90-9,00) 8,20 (0,90-9,00)
    GİRİŞ GÜCÜ W 790 (115-1.120) 1010 (115-1.300) 1970 (155-2.200) 2400 (115-2.700) 2770 (115-2.700)
    AKIM A 3,72 4,49 8,30 10,10 11,70
    EER Btu/h.W 15.07 14.62 11.26 10.03 10.11
    COP 4,30 4,16 3,30 2,94 2,96
    GÜÇ FAKTÖRÜ % 90 95 99 99
    hitachi ipi firması güzel detay vermiş sizde açarsanız daha net bana göre cevap verebilirsiniz birde şuna takıldım ipi eer demiş btu bölü vat saat için altınad bizim eer olrak bildiğimizi soğutmada cop olarak açıklamış aynı açıklamayı ısıtmadada kullnmış buradan işin aslı soğutma ve ısıtma değerlerine cop diyebilirmiyiz saygılar şimdiden teşekkür ederim




  • sayın Cengiz Umur sizi üzdüysem asıl ben özür dilerim size yazmanıza gerek yok derken , aslında kibarlıkta amatörüm desenizde sizin saygılı bir beyefendi olduğunuzu tanışmasakta bildiğimdendir Ve sizi yormak istemiyişimdendir . saygılarımla


    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orjinalden alıntı: hilmi-c

    Sn cengiz bey açıklamlarınızda Emre beyin cevaplarının devamı yönündeki bilgi oldukça açıklayıcı .. Ve bvende şahsım adına devamını istiyorum .. ama klima konusundaki amatörlüğünüz değil bana verdiğiniz cevap Düpedüz davranış amatörüyüm demekse oda doğru tam demiş olduğum gibi yazma sebebim doğru ama bunun için emre beyin yazmaya devam etmesi için yazdım açıklamasını koymanıza gerek yoktu direktte söyleyebilirdiniz incelerseniz benim size yazdığım yazıyı ben zaten bunu demek istemişim sizde aynen öyle demişsiniz özürdilemenize hele hiç gerek yoktu zaten emin olun beni kastettiniz demiyorum şu yazıya dayanarak yazdıysanız altta ve ben o yazıda zaten bilmediğimi açıklamışım
    quote:

    Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

    ITEM UNIT 1 2 3 4 5 6 7 Avg.
    [IN] Total Capacity kcal/h 3.554,81 3.556,56 3.553,05 3.546,33 3.548,38 3.551,89 3.549,84 3.551,59
    [IN] Total Capacity Btu/h 12.161,00 12.167,00 12.155,00 12.132,00 12.139,00 12.151,00 12.144,00 12.150,00

    EER (Btu/W.h) : 9,600
    Air Volume (m³/min) : 8,85
    [IN] Rated Capacity Ratio% 93,55 93,59 93,50 93,32 93,38 93,47 93,42 93,46

    KOMP CIK 58,3 °C Bu nedemekve aşağıdakilerin hepsi nedemek yazıcaksanız öyle yazın bilgilenelim sizede dua ederiz yoksa zaten ben anlasam daha değişik sorarım sonuçta maksadımın kötü olmadığını yazmıştım .

    Bana kompleks yapıyorda demeyin verdiğiniz cevabı tekrar inceleyip yazımı okursanız bu cevabı neden yazma gereği duyduğum ortada taktığım konuda bu zaten ben aştım fakat aşmayanları bu şekil konuşup yazamayanları düşünmeniz dileğiyle sizdende tekrar cevap felan beklemiyorum uzatıp klendimi takıntılı durumada düşürmek istemiyorum taktım kelimesini tabi ölçmeyin Ayyrıca sizin birçok bilginizden fayalandığımıda tekrar iletip iyi akşamlar dilerim






    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orjinalden alıntı: hilmi-c

    cengizumur
    Teğmen
    Mesaj: 153
    21 Ekim 2007; 21:03:52
    ------------------------------------------------------------------------------
    EMRE_SAGANAK,
    Bilgi yuklu yorumlarinizi ilgi ile takip ediyorum. Genele hitap etmesede verdiginiz rakamlar ve bilimsel/teknik terimleri takip edebilecek ben ve baska bazi arkadaslar oldugunu biliyorum.


    Sayın cengiz bey inanın bu sözlerinizi doğruyu söylemek gerekirse çok özür dilerim benim gibi tahsilsiz insanlar
    ın dahi edeceği sözler değil ve şahsınıza hiç yakıştıramadım Ama aşağılık kompleksi deyin ki her insanda vardır bendede oldukça az miktarda mevcut olmasına rağmen bu cevapta alakası yok inanın siz bu sözleri çok daha güzel ifade edebilirdiniz sonuçta peygamber efendimiz başta söylemiş ve her zamanın gerçeğidir tabiiki bilenle bilmeyen bir olmaz... ama bu açıklama hiç hoş değil aynen ben bilirim biz biliriz diğerleri anlamasada biz çalar söyleriz gibi olmuş amiyane tabirle ve bu şekil açıklamalar emin olun toplumu bölüyor ve çevremde bunun örneklerini yıllardır yaşıyorum anlayışla karşılamanızı bekliyorum son olarak ekliyorum herkez eğitimimli olsa hocalık diye bir rütbe olmaz hocalarda insanları eğitmek için vardır siz şöyle kenara durun demekle olmaz sınıfçılık hiç doğru değil kabul biz bilmiyoruz ama bu tip sözleri duyduğumuzda kolayca yüzeyden öğrenme kendimize yetecek kdarını dahi öğrenme şevkimizde kırılıyor saygılarımla



    hilmi-c,

    Bu forumun "GENELI" ni evine klima almak isteyen ve hangi kapasite hangi marka olsun sorusuna cevap ararken google yoluyla buraya ulasan insanlar ve klima satisinda calisan profesyoneller olusturmaktadir. Bu insanlar Klima teknigi ve bilimi ile bir noktaya kadar ilgilidir. Bu kotu bir sey degildir. Ozellikle satistaki arkadaslarda farkli bir tecrubeye sahiptir ve buda kiymetlidir, paylastiklari bilgiler icin kendilerine tesekkur ederim.

    EMRE_SAGANAK ise isin bilimsel ve teknik yonundedir. Forumda azinliktadir. Bende teknik ve bilimsel bilgiyle daha ilgiliyim. EMRE_SAGANAK'in verdigi teknik detaylar benim icin anlamlidir. Kendisinin "GENEL" i pek ilgilendirmeyecek, sayisal data ile desteklenen bu tur analitik yorumlarinin devamini diledigim icin yukaridaki gibi bir aciklamada bulundum. EMRE_SAGANAK'in bir sure sonra "GENEL"den anlamli yanitlar ve sorular alamayip tarzini degistirmesini istemem. Bu beni kimseden daha akilli veya bilgili yapmaz ve boyle demek istemedim zaten sizi kast ederekte yazmadim. Yinede sizden ozur dilerim. Bende bu konuda amatorum.




    hilmi-c,

    Yukaridaki yazinizi okuduktan sonra niye soyledigimi ustunuze alindiginizi anladim. Tamamen haklisiniz. sizin daha once;

    quote:

    Orjinalden alıntı: hilmi-c

    KOMP CIK 58,3 °C Bu nedemekve aşağıdakilerin hepsi nedemek yazıcaksanız öyle yazın bilgilenelim sizede dua ederiz yoksa zaten ben anlasam daha değişik sorarım sonuçta maksadımın kötü olmadığını yazmıştım .


    seklindeki sozunuzu okumamistim. Sizin bu sozunuz uzerine benim;

    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur

    EMRE_SAGANAK,
    Bilgi yuklu yorumlarinizi ilgi ile takip ediyorum. Genele hitap etmesede verdiginiz rakamlar ve bilimsel/teknik terimleri takip edebilecek ben ve baska bazi arkadaslar oldugunu biliyorum.


    seklindeki aciklamam yanlis olmus ve sanki direkt size hitaben yazmisim gibi olmus, tekrar tekrar ozur dilerim. Forumun alinti yapma fonksiyonunu farkli kullaniyorsunuz, daha once yazdiginiz seyler daha sonraki postlarinizda sanki yeniden yazilmis gibi gorunuyor. Son yazdiklarinizla onceki yazdiklariniz karisiyor. Bende ayni seyleri tekrar okumamak icin yazdiklarinizi atlayarak hizli okuyorum. Bu sebeple yazdiginiz bazi seyleri kacirmisim ozur dilerim. Ayrica size katiliyorum, EMRE_SAGANAK kullandigi kisaltmalari yazilarinin basinda biraz daha aciklamali veya mesela direkt yedi ayri degeri yazmadan once lafla bunun yedi ayri olcume ait olup son degerinde bunlarin ortalamasi oldugunu soylemesi bizim olayi tahmin yurutmeden daha dogru sekilde kavramamizi saglar diye dusunuyorum.

    Amatorluge gelince, klima, yazarlik, kibarlik ve insanlarla komunikasyon konusunda amatorum. Aslinda her konuda amatorum. Klima teknigine merakliyim ama markalari ve bu isin pratigini siz benden daha cok biliyorsunuz. Tekrar ozur dilerim, Iyi geceler.




  • sayın cengiz umur bu arada şimdi düşündüm yazınızdan alıntı yapmamalıydım yanlış oldu bunun içinde ayrıca özür dilerim klima konusunda siz klima markalarını ve pratiğini benden çok biliyorsunuz demenize gelince hiç bilmiyorum bilsem önce iki kelimeyi toparlayamayıp yanlış yoruma sebep olmazdım tekrar saygılar
  • sayın hilmi bey fujitsu da kapasiteyi 16400 olarak vermiş çıkabileceği max kapasiteyi 22900 olarak belirtmiş
    daikin da bu verilen değer sadece 17000 btu normal kapasitesi çıkabileceği max kapasite yazmıyor bu yüzden karşılaştırma pek doğru değildir. bildiğim kadrıylada daikinin max kapasite 21000 civarında şimdi burda şu soru doğuyor kullanılan gazlar aynımıdır miktarları aynımıdır sistem sıcaklıkları aynımıdır hava debileri aynımıdır.... bunlar bilinmeden firmanın vermiş olduğu değerler üzerinden yorum yapamam kusura bakmayın ama şöyle birşey var daikin kendi ürettiği kompresörü kullanıyor ya fijitsu?
    sağlıcakla kalın emin olun bende eksiksiz bilgi dağarcığına sahip değilim şunu özellikle belirtmek isterim yaşım tahmin ettiğinizden daha genç ve buyüzden ricam hitaplarınıza sadece emre yazarsanız sevinirim benden büyük birisinin bana bey diye hitap etmesi beni rahatsız eder anlayışınıza sığınıyorum şimdiden teşekkürler.
    Orjinalden alıntı: hilmi-c


    Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

    yazınızı anlamak için birkaç sefer okudum eğer yanlış anlamışşsam düzeltiniz lütfen 12 inverter bir klima 13500soğutma kapasitesi yazıyor 16500 maximum kapasite yazıyor (bu sadce bir örnek) burda sormak istediğiniz 16500 ümü dikkate alıcaz 13500ümü?
    16500 çıkabildiği maximum kapasitedir bu havanın şartlarına şehir şebekesine vb nedenlere bağlı olarak değişir 13500 çalışma kapasitesidir klimanız inverter olduğu için daha öncede söylemiştim fan hızını ayarlayabildiği için max16500 civarına çıkabilir sizin dikkate almanız geeken 13500 btu dur.



    Fujitsu 12000 inverter
    asya12 lc modeli
    A/A
    3.50 (0.9~4.3)
    4.80 (0.9~6.7)
    11,900(3,100~14,700) soğutma btu ve çalışma aralığı
    16,400(3,100~22,900) ısıtma btu ve çalışma aralığı




    Daikin DELUXE Duvar Tipi Heat-Pump Split Klima (INVERTER)
    İç Ünite Modeli : FTXS35C
    Dış Ünite Modeli : RXH35C
    Nominal Kapasite: 12.000 Btu/h
    Soğutma Kapasitesi: 4.800 ~ 13.000 Btu/h
    Isıtma Kapasitesi: 4.800 ~ 17.000 Btu/h
    Çalışma Sıcaklık Aralığı (Soğutma): +10 ila +46 °C arası
    Çalışma Sıcaklık Aralığı (Isıtma): -10 ila +20 °C arası
    Uzaktan kumanda fiyata dahildir.
    Ürün Kataloğu:

    Demek istediğim şu dur Emre bey daikin de çalışma aralıkları 4800 - 17000 iken fujitsuda 3100- 22900 bunların hangisi avantajlıdır çünkü hitachi m electric bir iki iyi markada aynı aralıklarda 17000 18000 sıcaklık çalışma aralığında geziyor 120000 btu klimalar için söylüyorum 20000 küsurlara çıkan fujitsu sharp bir veya iki marka var sonuçta bunların birbirlerine üstünlükleri varmıdır diğerlerinide sonra soracağım ilginiz için tekrar teşekkür ederim





  • evet r22 teknik olarak daha avantajlıdır statik olarak basınç farkı az olduğundan istenilen sistem sıcaklıkları kolayca elde edilebilmektedir.
    çok uzun zamandır bu foruma yazı yazmıyordum çünkü yazdığım bilgileri değerlendirmek istemiyordu kimse yada sizin gibi öğrenmek amaçlı değilde nasıl bir soru sorsamda cvp veremese tarzında sorular geliyordu bu da kabul görünki rahatsız edici bir davranış. gün boyu sizin anlamak için çaba sarfettiğiniz kelimeleri telafuz ve yazmaktan bana çok kolay geldiği için o şekilde yazdım affınıza sığınırım üstünlük yada bilgiçlik taslamak yada ben biliyorumculuk yapmak değil niyetim sizler gibi değerli arkadaşlara bişeyler öğretmek değil bilgilerimi paylaşmaktır bilgi paylaştıkça çoğalır şu an uykusuz 45.saatime giriyorum ve bu saat diliminin 24 saati klimalar ve performans deneyleri tse deneyleri vb...
    yardımcı olabilmek için elimden geleni yapıyorum bu sayede bende bilmediğim birçok şeyi öğreniyorum diğer markaları daha doğrusu klima cihazlarını kullanmak devamlı nasip olmuyor onlar hakkındada bir çok fikir sahibi oldum teşekkür ederim bilgi paylaşan herkeze bu arada sizinde belirttiği gibi satış yapan yada pazarlama yapan arkadaşlar ve teknik servis elemanları verdikleri bilgiler pratik hesaptaki bilgilerdir lütfen teorik ve fiziksel bilgileri araştırarak verelim burda bir çok kişi bişeyler bilgi edinebilmek içi burda o klima kötüdür bu klima kötüdür onu alma vb tabirler yerine sebep ve sonuç bildirerek ve örnekleme yaparak anlatalım ki herkez faydalansın
    anlayış gösteren herkeze teşekkür ederim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur



    R410a daha yuksek basinclarda calisiyor, R22 daha yuksek sicakliklara cikiyor, birim kutle basina daha cok isi transfer edebilir (yanlis anlamadiysam). Bunlara bakinca R22 teknik acidan daha avantajli gibimi acaba ? Tek problemi Ozon tabakasini bozmasi. Linkini verdiginiz calismayi yapay sinir aglari kisimlarini atlayarak okudum. Sonucta tablo 3 teki degerleri vermesi acisindan faydali. Bu tablodaki terimlerin klima teknigi acisindan anlami konusunda daha ogrenmem gereken seyler var.




  • her nekadar tartışma düzeyinde bir polemik yaşamış olsakta itafınız için teşekkür ederim sizinde bilgileriniz bizlere yardımcı oluyor bir tahmin yada fiziksel yönelme saağlıyor paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim.
    quote:

    Orjinalden alıntı: mutklima

    Sayın
    EMRE SAĞANAK

    Sayın
    cengizimur

    bu arkadaşlarımızın bilgilerinden forum baya faydalanacak,sağolsunlar
  • klima çalıştı diyelim aynı hacimde iki farklı odada bir inverter birde klasik klima çalışıyor kumandadan 22ye set ettik iki klima da ortamı set edilen değere getirdiğinde klasik klima otomatik diye adlandırılan ortam sensörü algilayıcısı tarafından istenilen değere ulaştım durman gerekir komutuyla kompresörü ve tüm cihazı kapatacaktır. daha sonra ortam sıcaklığının ( bu her elektronik kart için farklı yazılımdadır) misal 3 derece üzerine çıktı tekrar çalışmaya başla komutuyla o ilk kalkış gerilimini yaşatacaktır.
    inverter klimada ise set edilen sıcaklığa geldiğinde kompresörü durdurmayacak frekansını düşürerk çevrimi yavaşlatacaktır buda enerji tassarrufu oluyor denilen işlemdir klimanız çalışacak fakat daha az bir güç harcıyacaktır.
    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

    sayın cengiz bey öncelikle hitabınız için teşekkür ederim
    inverterlı klima şu konuda avantajlıdır inverterlı klimaların kompresörleri frekansları kendi ayarladığından ilk kalkış akımı düşüktür çalışmaya başladıktan sonra normal değerlerine gelmeye başlar
    daha sonrasında inverterlı klima uzun müddette çalışacak ise avantajlıdır çünkü inverterlı klima frekans aralığını değiştirdiği için defrost süresi uzayacaktır termistör sıcaklık değeri yüksektir bunun akabinde kapasite ve rpm değerleri yani fan dönüş hızı değerlerini kendi ayarlar buda hava debisini etkiler ama 2-3 saatlik bir çalışma için klasik klima avantajlıdır şu konuda elektirik sarfiyatı değil fiyatıdır.
    toparlamak gerekirse inverter klima birinci olarak ilk kalkış akımı düşük olduğundan klasik klimaya oranla avantajlıdır daha sonra 2-3 saatlik çalışmadada inverter klima gene avantajlıdır ama bu normalin altında bir tasarruf sağlamaz.
    şu an size evden yazıyorum iş yerime gidicem birazdan sizi bekletmek istemem oradaki raporlardan size performans değerlerini test sonucu olarak yazıcam. (24:00 dan sonra ancak)

    özürdileyerek başlıyım ben plazma testi yapmıyorum ama sizin için araştırıcam

    şimdi sizi başımdan savuyor gibi olmayayım anlayışınıza sığınarak af diliyorum.
    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur

    EMRE_SAGANAK,

    Bilgi yuklu yorumlarinizi ilgi ile takip ediyorum. Genele hitap etmesede verdiginiz rakamlar ve bilimsel/teknik terimleri takip edebilecek ben ve baska bazi arkadaslar oldugunu biliyorum.

    Size sormak istedigim seyler var, bunlarin basinda inverterli klimalarin mutlak ekonomi getirdigi gibi bir anlayis olusmus olmasina ragmen bunun her zaman gecerli olamayacagi yani inverterli klimalarin sadece bazi sartlarda daha verimli ve bazi diger sartlarda invertersiz klasik klimalarin daha verimli olacagi seklindeki analizimin sizin tarafinizdan yorumlanmasi geliyor. Bu sonuca nasil vardigimi burada daha once uzun uzun yazdim simdi tekrar etmiyeyim. Sizin cevabiniza gore bazi noktalari tekrar yazarim.

    Fikrinizi almak istedigim bir baska konu R410 gazinin performans acisindan R22 ile karsilastirilmasi. Burada kast ettigim termik, mekanik, elektriksel performanstir, ozon tabakasi konusu degil.

    Birde klimalardaki ionizer konusu var. Ionizer'in ortamdaki vatandas'in solunum yollarina etkilerini test ediyormusunuz ? Bu konuda ne dusunuyorsunuz ?






    EMRE_SAGANAK,

    Ne bastan savmasi ilginiz icin tesekkur ederim.

    Su ornegi benim icin degerlendirirmisiniz?

    Bir klimayi once invertersiz yani klasik klima olarak, sonrada bir inverter takarak Ayni ortam ve sartlarda calistiralim. Birer saatlik iki olcum yapalim. Bu bir saat icinde;

    1. Saatin baslangicinda kalkis olmasin yani klima daha onceden calismis ve steady state konumuna yani sabit rejime gelmis olsun. Bizim saatimiz ondan sonra calismaya baslasin.

    2.Olcumleri yaptigimiz saat icerisinda dur kalk olmasin.

    3.Klimanin kompresor motoru (inverterli ikende) bu 1 saat icinde hep tam kapasitede calissin.

    Bu sekildeki bir tam kapasite calismada ben invertersiz klimanin, inverterli klimaya gore %5 civarindaki inverter kayiplari dusunuldugunde daha verimli oldugunu dusunuyorum. Ne dersiniz ?






  • Bu konuda bilgili arkadaşlardan bir yorumda ben isteyeceğim.Ondan önce bir benzetme yapmak istiyorum .Bu düz klima - inverter klima olayı benzinli dizel araç farkı gibi sanırım.Çok kilometre yapacak olana dizel araç tavsiye edildiği gibi klimasını hiç kapatmayacak olanada inverter klima tavsiye ediliyor.Benim sormak istediğim ise antreye tek klima takıp tüm evin havasını değiştirmek.Amacım klima ile kışı geçirmek değil sadece birkaç derece iyileştirmek,mesela evin içi 19 c oluyor kömürlü kat kaloriferimi yakıp yakmamakta ikilemde kalıyorum birazda zor geliyor.Böyle durumlarda antreye takacağım klima evin ısısını 19 dan 22 23 c ye çıkarırmı.Evim 120 m2.Antreye bakan odaların kapısını açsam klima sabaha kadar açık kalsa dediğim sonucu alabilirmiyim.Bu arada kafamdaki klima 12000 lik Daikin (ururu sarara değil) fiyatınada 1.800 ytl dediler.Fiyat normal mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olgunadam -- 24 Ekim 2007; 13:16:12 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DMetinD

    Bu konuda bilgili arkadaşlardan bir yorumda ben isteyeceğim.Ondan önce bir benzetme yapmak istiyorum .Bu düz klima - inverter klima olayı benzinli dizel araç farkı gibi sanırım.Çok kilometre yapacak olana dizel araç tavsiye edildiği gibi klimasını hiç kapatmayacak olanada inverter klima tavsiye ediliyor.Benim sormak istediğim ise antreye tek klima takıp tüm evin havasını değiştirmek.Amacım klima ile kışı geçirmek değil sadece birkaç derece iyileştirmek,mesela evin içi 19 c oluyor kömürlü kat kaloriferimi yakıp yakmamakta ikilemde kalıyorum birazda zor geliyor.Böyle durumlarda antreye takacağım klima evin ısısını 19 dan 22 23 c ye çıkarırmı.Evim 120 m2.Antreye bakan odaların kapısını açsam klima sabaha kadar açık kalsa dediğim sonucu alabilirmiyim.Bu arada kafamdaki klima 12000 lik Daikin (ururu sarara değil) fiyatınada 1.800 ytl dediler.Fiyat normal mi?

    DİZEL VE BENZİNLİ BENZETMENİZDE HAKLISINIZ; ANCAK BAHSETTİĞİNİZ MAHALE 12.000 LİK İNVERTER YERİNE 18.000 LİK İNVERTER ALMANIZDA FAYDA VAR, ISITMADA 26.000 BTU/H KAPASİTESİNE KADAR ÇIKABİLİR. 12.000 LİK ALIRSANIZ SÜREKLİ YÜKSEK DEVİRDE ÇALIŞIR VE ENERJİ TASARRUFU YAPMAKTAN UZAKLAŞIRSINIZ O ZAMANDA 18.000 LİK KLASİK ALMANIZ DAHA FAYDALI OLABİLİR. (YANİ BASİTÇE İKİ ODANIN BİLE KAPISINI AÇSANIZ EN AŞAĞI 25M² ALAN ORTAYA ÇIKACAKTIR.) TABİİ Kİ YETKİLİ FİRMALARDAN KEŞİFLE İLGİLİ YARDIM ALMANIZDA FAYDA VAR.




  • Forumdan okuduklarımı mantığımdan geçirince şöyle bir sonuca varıyorum.İnverterli klima alırsam antre küçük olduğu için hemen ısınacak ve inverter düşük devire geçecek sonra kapısı açık odalardan bir sirkülasyon başlayacak ve antre kısa zamanda soğuyacak tekrar inverterli klima tam kapasiteye geçecek.Normal klima olursa dur kalk çok olacağı için çok ceryan çekecek sizce bu mantık doğrumu ?
  • 
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.