Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1915. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.080
Cevap
697
Favori
4.415.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
62. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 19131914191519161917
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEKADAM.

    ME Enviro 12'lik için 7 taksit 5450 tl fiyat aldım peşin fiyat 5100 tl sizce uygun mu? Neredeyse yarı fiyatına Midea Blanc vs. mı alsam acaba karar veremedim.

    Alıntıları Göster
    Merhabalar. Genel anlamda fiyatlar artmış durumda. Enviro biraz daha uyguna satılabilirdi. Ancak indirim ile birlikte fiyat uygun görünüyor. Düz hesap 5000de olursa tavsiye edebilirim hocam. Blanc serisi de uygun ancak enviro'nun fiyatı uygun görünüyor. Bütçenizi aşmıyorsa biraz daha çıkabilirseniz ve servisi yaygın ise panasonic etherea tavsiye ederim. Z kodlu 2018 modeli. Çok daha iyi bir cihazdır.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurkan3407

    Merhabalar öncelikle,

    Antalya için 12.000 BTU değerlerinde klima arayışına başladım. Bütçemiz maksimum 3000 lira.
    Yaz kış kullanmayı amaçlıyoruz. Kışın kullanırken sadece oturma odası (22 m2) yazın ise oturma odası ve hol şeklinde kullanmak istiyoruz.
    R32 akışkan üzerinde odaklandığım için ilk tercihim LG S3-M12JL1ZA Deluxe 12K BTU oldu. Bu ürünü önerir misiniz.
    Bu üründe de koku problemi mevcut mudur ? Bir diğer sorum ise bu üründe yine Arçelik üretimi midir ?
    R32 anlamında önerebileceğiniz farklı bir model var ise 3.500 lira bareminde onlarla da kıyaslamak isterim.

    Birde yine sizin önermiş olduğunuz bir ürün olan Arçelik 12610 modeli de teknik özellik anlamında iyi gözüküyor, LG ile Arçelik'in bu modelleri arasında hangisini önerirsiniz.
    Son olarak ise R410A grubundada Arçelik'in dışında, bu iki cihazın değerlerine yakın olarak önerebileceğiniz bir ürün varsa onu da değerlendirmek isterim .
    Size bu yazdıklarımı son bir kez okurken anladım ki kafam baya bir karışıkmış, şimdiden teşekkür ederim.
    Merhabalar. Deluxe serisini tavsiye ederim. Standart Plus'ta sorun çıkarmaya başlamış,Deluxe'de henüz şikayet yok ancak temkinli yaklaşmakta fayda var.

    Arçelik üretimi bir cihazdır,bunlar bakır kondanserlidir fark olarak.

    Bütçeniz yetiyor ise 12610'dan şaşmayınız. Bu özel bir cihazdır. Arçelik'in en kaliteli cihazıdır hatta LG'nin de en iyi cihazı diyebiliriz. Titan artık satılmadığı için,Titan hariç.

    Bu dönemde fikrimce R410A ve R32 çok önemli değil. R32 tam olarak oturmuş değil. 2011 de GMCC bu testleri yapmaya başladı ancak daha yeni yeni yaygınlaşıyor. R410A gazına eski gaz diyemeyiz henüz.

    R32'de alternatif olarak Demirdöküm'ü tavsiye edebilirim. Gree üretimi,Viola serisidir.

    R410A olarak bütçeniz yetiyorsa direkt 12610 derim. Diğer türlü Gree Lomo (Sigma Plus),Midea Blanc (Airfel,Electrolux,Uğur) marka modellerini tavsiye edebilirim.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hector81

    Hocam neden soğutmada aynı kapasiteye çıkarmıyo da sadece ısıtmada bunu yapıyor, bilginiz var mı?
    Merhabalar. Kompresör buhar haldeki soğutucu akışkanı sıkıştırarak sistemde dolaştırır. Buhar halde bulunan soğutucu akışkan direkt olarak iç üniteye gönderilir. Yani kısa yoldan içeriye ulaşmış olur. Bununla birlikte kompresörün sıcaklığı da kayda değer/değmez bir sıcaklık artışı sağlar.

    Soğutmada ise ilk önce kondansere,dış ünite serpantilerine buhar halde soğutucu akışkan gönderilir. Burda kondanse edilerek,yoğuşturularak kılcal boru veya expansion valf ile basıncı dengelendikten sonra iç üniteye gider. Bu da kayıpları arttırır.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -YucukluSucurtam-

    Hocam merhaba. Fujitsuların soğutması sağır sorunlu deniliyordu hala öyle mi acaba?
    Merhabalar. Eskiden fujitsu'larda böyle bir durum var idi. Doğrusu güncel durum hakkında bilgim yok...

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okir

    Merhaba,

    3000-35000 arası bir bütçem var. Invertor, nem alma, iyonizer özellikli 18.000 btu bir klima almak istiyorum. En üst segment olan daikin, mtsibuschi gibi markalardan alamayacağıma göre önerebileceğiniz klima üreticisi markalar ve modeller hangileridir acaba? Çok teşekkürler.
    Merhabalar.

    Bütçenize göre Midea Blanc,Gree Viola serilerini tavsiye edebilirim.

    Airfel,Electrolux,uğur gibi markaların klimaları midea üretimidir. Demirdöküm klimalar ise Gree Viola serisidir.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shifisitert

    hocam lg standart plus modelı de koku yapıyormus onu da onerı lıstesınden cıkarmak gereklıdır sanıyorumkı. Konuda arkadas yenı klımadan 4 ay kullanım sonucunda feci bir koku geldıgınden bahsetmıs filtre temzılıgı ıcın acmayı denemıs ama acamayınca servıse 150 tl bayılmıs filtre değişm ucreti bu cıvarda sıtesınde

    https://forum.donanimhaber.com/klima-kapagini-acamiyorum-lg-standart-plus--135078548

    Alıntıları Göster
    Merhabalar. Bu segmentte alınabilecek R32 gazlı klimalardan biri idi. Ancak bu sorunların artması sonucu bu ürünü de çıkarmak gerekecek. Artcool,Deluxe serileri kalıyor alınabilecek modeller arasında,onlarda da bu sorun oluşmazsa tabii. Umarım LG bu tutumundan vazgeçer diye temenni ediyorum. Ama şimdilik bu haldeyken alınabilecek cihazlar arasında duramayacak gibi.

    Saygılarımla...
  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Umarım bahsettiğiniz gibi olmaz. Başka yerlerden okuduğum yorumlar sonrasında böyle bir risk aldım. Olurda koku sorunu yaşarsam en kötü tüketici hakem heyeti ile çözerim diye düşünüyorum. Ancak şunu da belirtmek isterim araştırmalarım Ve içgüdüm e güvenerek sorun yaşamayacağımı düşünürüm. Umarım bir kaç ay sonra buradan iyi tavsiye yorumlarımı paylaşacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LG S3-M12JL1ZA DELUXE 12K BTU R32 GAZ WIFI İYON. BOYNER 200 TL HEDİYE ÇEKİ ile n11 3300 tlden den 2 adet aldım . Öncelikle Lg 400 tl çekleri yatırdı boynerde harcadım. 400 lik harcamaya boynerde 200 tl lik hediye çeki verdi. Geçerli olması için 400 tllik daha harcama yaptırdılar. Gün sonunda 800 tllik alışverişe 200 tl ödeyip çıktım.Gelelim klimaya servis geliyor vakum eski tesisata bağlarken vukum ve ozon yaptı ,sıfırdan montaj yaptığı klimaya sadee vakum yaparak montajı gerçekleştirdi. Bakır boru kutudan çıkmıyor. Klimalar bana göre fan seviyesini 5. kademeye almazsanız çok sessiz 5. kademede de sesli diyemem, kasım ayı içerisinde 7*24 olarak 23 ile 26 derece arasında çalışarak elektrik faturam 179 tl geldi önceki faturalarım 100*110 tl gelirdi . Henüz koku gibi durum oluşmadı. servis 15 güne bir filtreleri temizleyin diyordu ben 1 aydır temizlememiştim klimalardan iç ünite devreye girip ısıtmaya başlarken ve dururken "tuuuzzz" diye sanki hava kaçırır gibi bir ses vermeye başladılar servisi çağırdım filtre temizliği yapılmamış klima rahat hava alamadığı için kendini soğutamıyor ve ben 23 derece düşük derecede çalıştırıyordum .27-28 derecelerde çalıştırmam gerektiğini söylediler. bu da aklıma yatmadıda 23*24 derecelerda çalıştırmak sıkıntı yaratacaksa neden o derccelerdeçalıştırma durumu oluşturmuşlar. Arıza olmadığı için kullanıcı hatası diyerek 80 tl servis parası istediler . Vermedim müşteri hizmetleri ön teknik destek verip sonrasında servise yönlendirirmiş bana teknik destek vermeden servise yönlendirdiler.
  • arkadaşlar 18000 binlik midea blanc klima önerisi aldım 3800 fiyat verdiler, (3600alirim diye düşünüyorum)



    bu markayı duymadım sizce bu model nasıl

    daha iyi bir alternatif var mı, iş yeri için alicam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar değerli arkadaşlar,

    16m2 yatak odası için hem ısıtmada hemde soğutmada kullanabileceğim bir İnventer klima almak istiyorum. Kaç btu’luk bir klima işimi görür? Ev Antalya da. Yalıtımı evin çok iyi değil. Kuzey cephede soğuk oluyor genel olarak. Tüm önerilere ve modeller açığım. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERSİNKAYAA -- 14 Aralık 2018; 16:47:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serci2001

    LG S3-M12JL1ZA DELUXE 12K BTU R32 GAZ WIFI İYON. BOYNER 200 TL HEDİYE ÇEKİ ile n11 3300 tlden den 2 adet aldım . Öncelikle Lg 400 tl çekleri yatırdı boynerde harcadım. 400 lik harcamaya boynerde 200 tl lik hediye çeki verdi. Geçerli olması için 400 tllik daha harcama yaptırdılar. Gün sonunda 800 tllik alışverişe 200 tl ödeyip çıktım.Gelelim klimaya servis geliyor vakum eski tesisata bağlarken vukum ve ozon yaptı ,sıfırdan montaj yaptığı klimaya sadee vakum yaparak montajı gerçekleştirdi. Bakır boru kutudan çıkmıyor. Klimalar bana göre fan seviyesini 5. kademeye almazsanız çok sessiz 5. kademede de sesli diyemem, kasım ayı içerisinde 7*24 olarak 23 ile 26 derece arasında çalışarak elektrik faturam 179 tl geldi önceki faturalarım 100*110 tl gelirdi . Henüz koku gibi durum oluşmadı. servis 15 güne bir filtreleri temizleyin diyordu ben 1 aydır temizlememiştim klimalardan iç ünite devreye girip ısıtmaya başlarken ve dururken "tuuuzzz" diye sanki hava kaçırır gibi bir ses vermeye başladılar servisi çağırdım filtre temizliği yapılmamış klima rahat hava alamadığı için kendini soğutamıyor ve ben 23 derece düşük derecede çalıştırıyordum .27-28 derecelerde çalıştırmam gerektiğini söylediler. bu da aklıma yatmadıda 23*24 derecelerda çalıştırmak sıkıntı yaratacaksa neden o derccelerdeçalıştırma durumu oluşturmuşlar. Arıza olmadığı için kullanıcı hatası diyerek 80 tl servis parası istediler . Vermedim müşteri hizmetleri ön teknik destek verip sonrasında servise yönlendirirmiş bana teknik destek vermeden servise yönlendirdiler.
    15 gune bır filtre temızlemeyı de ılk defa duydum dedıgınız sesı ve sogutmaama olayını da ilk defa duydum hocam gecmıs olsun. Genel bir sorun oldugunu sanmıyorum klımanızı değişim veya iade talep etmelısınız can sıkıcı bir durum ve lg servıslerı hep geçiştirmeye çalışıyorlar malesef
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serci2001

    LG S3-M12JL1ZA DELUXE 12K BTU R32 GAZ WIFI İYON. BOYNER 200 TL HEDİYE ÇEKİ ile n11 3300 tlden den 2 adet aldım . Öncelikle Lg 400 tl çekleri yatırdı boynerde harcadım. 400 lik harcamaya boynerde 200 tl lik hediye çeki verdi. Geçerli olması için 400 tllik daha harcama yaptırdılar. Gün sonunda 800 tllik alışverişe 200 tl ödeyip çıktım.Gelelim klimaya servis geliyor vakum eski tesisata bağlarken vukum ve ozon yaptı ,sıfırdan montaj yaptığı klimaya sadee vakum yaparak montajı gerçekleştirdi. Bakır boru kutudan çıkmıyor. Klimalar bana göre fan seviyesini 5. kademeye almazsanız çok sessiz 5. kademede de sesli diyemem, kasım ayı içerisinde 7*24 olarak 23 ile 26 derece arasında çalışarak elektrik faturam 179 tl geldi önceki faturalarım 100*110 tl gelirdi . Henüz koku gibi durum oluşmadı. servis 15 güne bir filtreleri temizleyin diyordu ben 1 aydır temizlememiştim klimalardan iç ünite devreye girip ısıtmaya başlarken ve dururken "tuuuzzz" diye sanki hava kaçırır gibi bir ses vermeye başladılar servisi çağırdım filtre temizliği yapılmamış klima rahat hava alamadığı için kendini soğutamıyor ve ben 23 derece düşük derecede çalıştırıyordum .27-28 derecelerde çalıştırmam gerektiğini söylediler. bu da aklıma yatmadıda 23*24 derecelerda çalıştırmak sıkıntı yaratacaksa neden o derccelerdeçalıştırma durumu oluşturmuşlar. Arıza olmadığı için kullanıcı hatası diyerek 80 tl servis parası istediler . Vermedim müşteri hizmetleri ön teknik destek verip sonrasında servise yönlendirirmiş bana teknik destek vermeden servise yönlendirdiler.
    Merhabalar. 15 günde bir temizlik,ortalama kullanımda geçerlidir ve klavuzda yazar. Bu kullanım sıklığına göre değişir. Isıtma için 27 28 dereceler konfor sıcaklığının üstünde anormal değerlerdir. 23-25 civarı uygundur. Hava kaçırır gibi ses yapması ise klimayı kapattıktan bir süre sonra çıkıyorsa normaldir. Defrost esnasında da çıkar ama çok daha şiddetlidir. Bu,soğutucu akışkan sistemde dolaşmaya devam ederken dört yollu vananın(reverse valve) konum değiştirip bir anda hareket eden soğutucu akışkanın hareketini tersine çevirmesinden dolayı çıkan bir sestir. 23 derecede uygun frekansta veya çok sıkışırsa dur kalk yaparak normal şekilde çalışması gerekir.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gael

    arkadaşlar 18000 binlik midea blanc klima önerisi aldım 3800 fiyat verdiler, (3600alirim diye düşünüyorum)



    bu markayı duymadım sizce bu model nasıl

    daha iyi bir alternatif var mı, iş yeri için alicam.
    Merhabalar. Midea Bosch,Electrolux,Airfel,Uğur,Eskimo gibi markalara klima üreten bir firmadır. Fiyat uygun. Tek sıkıntısı dış ünitesi biraz seslidir.

    Bütçenizi aşmıyorsa Gree Lomo cihaza da bir bakmanızı tavsiye ederim. Onun dışında bu fiyat aralığında Midea en uygunudur.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ERSİNKAYAA

    Merhabalar değerli arkadaşlar,

    16m2 yatak odası için hem ısıtmada hemde soğutmada kullanabileceğim bir İnventer klima almak istiyorum. Kaç btu’luk bir klima işimi görür? Ev Antalya da. Yalıtımı evin çok iyi değil. Kuzey cephede soğuk oluyor genel olarak. Tüm önerilere ve modeller açığım. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
    Merhabalar.

    Çok aşırı bir ısı kaybı yok ise 9000btu luk bir klima yeterli olacaktır.

    Ortalama bir bütçeye göre

    Gree Lomo (Sigma Plus olarak aynı cihazı bulabilirsiniz.)
    Gree Viola(veya Demirdöküm)
    Midea Blanc(En yaygın Airfel olarak bulabilirsiniz.)
    LG Deluxe

    Bütçeniz daha üstüne yeterli ise

    Mitsubishi Krigamine Zen
    Daikin Shira Eco/Plus
    Mitsubishi Enviro
    Hitachi PPA Super inverter

    marka modellerini tavsiye edebilirim.

    Bölgenizde servisi yaygın ise,doğru bir montajla ısıtma ve soğutmada sorun çıkarmayacak ürünlerdir.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhabalar. Midea Bosch,Electrolux,Airfel,Uğur,Eskimo gibi markalara klima üreten bir firmadır. Fiyat uygun. Tek sıkıntısı dış ünitesi biraz seslidir.

    Bütçenizi aşmıyorsa Gree Lomo cihaza da bir bakmanızı tavsiye ederim. Onun dışında bu fiyat aralığında Midea en uygunudur.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    cevap için teşekkürler bir şey daha sormak isterim



    İş yeri 22metrekare

    12000 mi uygun olur yoksa 18000 mi



    isyeri kapisi sokağa bakıyor ve çok soğuk olmadığı müddetçe kapı bütün gün açık vaziyette oluyor



    bu arada midea blanc hangi serisi yeni? bilen var mı sonradan eski modeli getirmesinler nasil anliyabiliriz yeni modeli olduguna

    internet deki yorumlardan bir tanesinde wifi ve sağa sola salınım olduğu söylenmesi halde bana gelen modelde bu ikiside yok diye bir yorum paylaşılmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gael -- 14 Aralık 2018; 22:18:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adanaliyizbiz

    İyonizer havadaki bakteri virüsü ağırlaştırıp yere çökmesini sağlar. Hava yerine yerde bakteri oluyor. Evde çoluk çocuk varsa veya çıplak ayakla evde dolaşıyorsan bir işe yaramadığını düşündügüm bir teknolojidir. Onun yerine ismi yanlış yazabilirim ama titanyum fotokatalitit filtreli bir cihaz bak. En azından virüsü zararsız hale gwtirsin.
    Arcelik vestel ve daikin kullanmış biri olarak bütçenin zorlayabilirsen daikin al derim. Elektrik faturasından farkı net anlıyorsun. Boşu boşuna sürekli fazla fatura ödeme derim. En azından her klimanın calıştığını gördüğünde elektrik faturasını düsünmezsin.
    Bütun klimalarda nem alma özelliği var ve invertor olmayan klima üretimi 2 yıla yakın yasaklandi sadece stoktaki mallar satılıyor.
    Daha çok rotary kompesörlü bir klima bak derim. Sürtünmesi daha az olduğundan ömür ses ve enerjide daha iyi.
    Çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhabalar.

    Bütçenize göre Midea Blanc,Gree Viola serilerini tavsiye edebilirim.

    Airfel,Electrolux,uğur gibi markaların klimaları midea üretimidir. Demirdöküm klimalar ise Gree Viola serisidir.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ederim hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhabalar.

    Bütçenize göre Midea Blanc,Gree Viola serilerini tavsiye edebilirim.

    Airfel,Electrolux,uğur gibi markaların klimaları midea üretimidir. Demirdöküm klimalar ise Gree Viola serisidir.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ederim hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gael

    cevap için teşekkürler bir şey daha sormak isterim



    İş yeri 22metrekare

    12000 mi uygun olur yoksa 18000 mi



    isyeri kapisi sokağa bakıyor ve çok soğuk olmadığı müddetçe kapı bütün gün açık vaziyette oluyor



    bu arada midea blanc hangi serisi yeni? bilen var mı sonradan eski modeli getirmesinler nasil anliyabiliriz yeni modeli olduguna

    internet deki yorumlardan bir tanesinde wifi ve sağa sola salınım olduğu söylenmesi halde bana gelen modelde bu ikiside yok diye bir yorum paylaşılmış

    Alıntıları Göster
    Rica ederim.

    22m2'de ev şartlarında 12000 yeterli. Ancak kapı açıksa ve hava perdesi kullanılmayacaksa 18000 tercih etmekte fayda var.


    Özellik kısmında ise mümkünse satışını yapan bayiden de teyit ettirmekte fayda vardır.

    Saygılarımla...
  • Selamlar arkadaşlar,



    Aldığım Samsung Ar5500 ar18msfscwk/ska++ 18000 btu klima dün akşam arıza verdi.Maalesef ki numaratik led ekran olmadığı için bir arıza kodu yok kumanda da bir şey yazmıyor.



    Klimayı akşam normal kapattım ertesi akşam açtım normal açıldı ısıtmada olduğu için bir kaç dakika bekletiyordu normalde, 5 dakika bekledikten sonra iki defa bip sesi çıkarıp flapı en yukarıya kaldırıp ekran kısmında 3.ışık yanıp sönmeye başlıyor (enerji tasarrufu modu olan tek kullanıcı lambası) ve uzun süre böyle devam ediyor.Isıtma soğutma düz fan nem alma tüm modları denedim ama iç ünite üfleme yapmıyor.Dış ünite ise çalışıyor bir sorun yok.



    Kurulumu yapan arkadaşlara sordum gecenin 11inde arayarak dairenin şalterlerini kapatmamı istedi ama nafile.Bu sabah kaydı oluşturdum yoğun olduklarını Pazartesi gelebileceklerini söyledi.Açıkcası canımı sıktı 11 günlük cihaz.



    Bir klimacı arkadaşıma sordum iletişim hatası olabilir dedi bağlantılar yanlış ise o yüzen yapıyor olabilir şeklinde söyledi 11 gün sonra yapması garip böyle bir şey varsa servisi yaktım



    Voltaj korumasına aldığını düşünüyorum elektrik bağlantısını normal prize yaptı elektrikçi, bağlı olan bir tek televizyon oda led samsung 150w çekiyor çekmiyor böyle bir şeyden kaynaklı ise elektrikçi yandı



    Son seçenek ise iç ünitede fanların da bir sıkıntı var başlamıyor.Hiç bir teknolojik üründe şansım olmadı vay arkadaş ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 19131914191519161917
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.