Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (194. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
57.182
Cevap
701
Favori
4.426.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
75. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orjinalden alıntı: serhanglm


    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orjinalden alıntı: hilmi-c

    herkeze merhaba 2gün önce iyi bir klima almaya kara verdim ve mitsubishi elektrik msz gc 35 va nihayet dün klimam takıldı sabah kadarda balkonda uyudum dünkü yazıların yüzünden çünkü moralim bozuldu acaba bozmama gerek varmı şimdi dün yazan arakadaşlar hep inverterden bahsetmişler inverter durmaz devamlı çalışır fakat benim klimam duruyor dün öğleye doğru bağlandı 21 c ayarladım (bu arada 2000 ytl 12 taksitle aldım ve keşif rapaorunda önerilen btu 12000 salon 26,5 m2 daha önce kuzey cepheli oda 15 - 16 m2 için düşünüyordum fakat fikir değiştirip salona aldık bunda keşifinde rolü oldu salon güney dış üniteyi balkona yere koydular ve fa ve gc modelini önerdiler yalıtımsız düşündüler ve 13700 ısı isteği çıktı benim dış duvarda 4 cm yalıtım var daha öncede demiştim çatı daireyim üst yalıtımım iyi değil ve çare az servisin dediği dış yalıtımın bu 13700lük isteği dahada sağlamlaştırıyor korkma tek eksiğim ısıtmazsa geri alınacak yazısını daldım şifai olarak kaldı kayıt altına aldırmadım fakat model numaraları yazılı keşif raporunda umarım bu yeter birde şu var dayımlara bir yakınıma klima takılırken vakum aletinin sesi binayı kaplamıştı ben kafa karışıklığından duymadım bile klimanın boru vakumunu o ara birde elektrikçiyle uğraşıyorduk baktım takmışlar evden çıkarlarken sordum vakum yapmadınızmı hiç ses duymadım deyip yakınımdaki montajı anlattım bana şu cevabı verdiler o vakum aletinin yağı yoktur o yüzden sesli çalışıyordur bu nekadar doğrudur profesyonelllere sormak istiyorum) servis gittikten sonra kapadım 3 saat dışarı çıktım sıfırdan kontrol edeyim diyerek 21 dereceye ayarladım önce 5 dakika beklededi hafif hafif soğukla sıcak arası üfledi sonra fanı yükseğe ayarlamıştım bir aniden hızlı üfelmeye başladı 5 dakika çalıştı ve durup hafifi üflemeye geçti ve benim sinirim bozuldu 22- 23 -24 c ayarlayıp hep denedim her derece artışında biraz daha fazla çalışıyor ama dış ünite duruyor hiç ses yok fanda çalışmıyor tek çalışan iç ünite fanı tabi defalarca servisi aradım durur tamamladımı öyle birşey yok ısımıyosa gelelim yarın korkma hatta soğuğa çevir dene soğutmuyosa gene gelelim deiler Allah için odayı fırın gibi yaptı gece sıcaklık 14- 15 - 16 arasıydı ben çok daha önceden mitsubishi merkez servisinede haier merkez servisinede sormuştum formlarda okuduğum bilgileri onlarda hayır durur sıcaklığı tamamlayınca ne için çalışsınki demişlerdi yine bir ağabayimizin evinde daikin var ona sordum oda durur korkma yok öyle bişe dedi fakat dün dışarda nöbet tutmaktan ham üşüdüm hemde ha şimdi forma girerim deyip durdum dünkü yazılarda emre bey mut klima bey hepiniz aşağı yukarı inverter durmaz diyorsunuz acaba gerçek nedir hatta soğukta çalıştırdım gayet güzel soğukta hiç otomatiğe geçmedi 30 dk denedim ve biraz rahatladım tabi içerisi çok sıcaktı ve soğutana kadar geçmemişti otomatiğe servi ve diğer servislerin dediğine göre tekrar sıcağa geçti biraz daha fazla çalışınca iyice rahatladım sizler nediyorsunuz bu canlı yayına tabiri caizse selamlar


    Hilmi bey,

    Aradan maydanoz olarak yaziyorum. Klimalari degil ama inverterleri cok iyi bildigimi soyleyebilirim. Bence bir problem yok. Inverter ihtiyaca gore dis unitede bulunan kompresoru gerektiginde durdurur, yeniden calistirir ve en onemlisi klasik klimada olmayan bir ozellik olan ara guclerde calistirabilir. Bu ic ortamdaki sicaklik dalgalanmasini azaltarak konfor saglar. Emin degilim ama eger kontroliri oyle programlamislarsa dis unite fani calismiyorkende yani siz dis unite durdu zannederken kompresor dusuk gucte calisip hafif hafif isitma yapmaya devam edebilir. Bence keyfinize bakin.




    peki inverter bunu nasıl yapıyor yani yük alıp atmayı. benim bildiğim inverter dc enerjiyi ac ye çevirerek besleme enerjisinin içerisindeki pik denilen çapakları alır ve daha kaliteli ve stabil bir enerji beslemesi yapar.ancak bizim gibi enerji iletiminde 3. sınıf bir ülke için çok kullanışlı değil inverterlı klimalar. kart yanma sorunu daha çok oluyor diye biliyorum.



    serhanglm,

    Elektrik akimini AC den DC ye veya DC den DC ye ve hatta AC den AC 'ye ceviren bir cok cihaza inverter adi veriliyor. Sizin bahsettiginiz araba cakmak soketine takilip 1volt DC akimi 220 volt AC akima cevirene benziyor.

    Klimalarda kullanilan inverterlerde kullanilan motorun cinsine gore AC/AC veya AC/DC olabilir bu ayrintilara girmeden bilinmesi gereken bunlarin kompresor motor devrini dusurerek klimanin kapasitesini dusurebilmeleridir.

    Invertersiz bir klimada motora 220 volt 50Hz lik sebeke akimini verdinizmi motor diyelim 1400 devirde 1000 W lik bir gucle kompresoru dondurur.

    Araya inverter koyarsaniz inverter gerektiginde voltaj ve frekansi dusurerek motoru ara guc ve devirlerde calistirabilir. Mesela akimi 55 volt ve 25 Hz frekansina dusurerek motora verdiginde ayni motor artik kompresoru 700 devirde ve 125 W'lik bir gucle cevirir. Iste inverterli klimada daha az gucte calisma bu sekilde saglanir. Bazi klimalar DC motor kullanir bunlarda inverter sadece voltaji degistirir ama sonuc aynidir.

    Bu ara guclerde calisabilme klimanin isi dalgalanmalarini azaltir konforu arttirir. Inverterin ana fonksiyonu budur.

    Inverter bir yan fayda olarak motorun eger direk sebekeye baglansaydi kalkistan normal hizina ulasana kadar cekecegi, demaraj akimi denen normalden alti kat kadar fazla olan kalkis akimini cekmesini onler. Bunu kalkista voltaj ve frekansi dusurerekyapar.

    Inverterde bir suru elektronik parcadan olusur. Bu parcalar isinir ve buda bir kayip olusturur. Bu %5 civarinda bir kayiptir. Yukaridaki ornekteki sebekeye direk baglansa 1000 watt cekecek kompresor motorumuz eger arada bir inverterle sebekeye baglansa bu sefer inverter motora 1000 watt verebilmek icin sebekeden 1050 watt cekecektir. Sonucta ayni sogutmayi veya isitmayi yapmak icin klasik klimaya gore daha cok elektrik cekecektir.

    Gorulecegi gibi inverter klimanin tam kapasitede calismasini gerektirmeyen durumlar icin daha konforlu ve duruma gore daha ekonomik olabilir, fakat eger klima tam yukte uzun sure calisacaksa invertersiz klasik bir klima daha verimlidir. Buda yukaridaki bilgilerden benim cikardigim bir yorumdur.

    Dediginiz gibi inverterde bozulabilir. Benim bildigim, tam olarak bozulmasada sanayide kullanilan inverterlerdeki kondansatorler 5 yilda bir degistirilmelidir.



    Öncelikle yazdıklarımda düzeltme yapmak istiyorum. Ac yi Dc ye çevirmekten bahsetmek istemiştim yanlış yazmışım.
    Benim bildiğim İnverter klimalar DC enerjili motora sahiptirler. çünkü siz Ac motoru ara devirlerde çalıştıramazsınız.
    İnverter Ac enerjiyi Dc ye çevirir ki bu da Dc motora ara devirlerde çalışması için gerekli DC enerjiyi sağlar.
    bir de inverter klimaların tasarrufunu sadece demeraj akımı olarak değerlendirmek eksik göründü gözüme..
    örneğin,
    Aynı oda şartlarında inverterlı ve normal iki klimanın setini 27C yapalım.
    27C yi yakalayan inverter klima yük düşerek çalışmaya devam edecek, ancak normal klima beklemeye geçecektir. bu zamana kadar eşit enerji sarf ettiklerini varsayalım (x diyelim)
    normal klima ölü bantını geçtikten sonra 22-23C lerde tekrar devreye girecek demeraj akımının yanısıra 22Clik oda sıcaklığını 27C ye çekmek için tam yükte neredeyse x kadar enerji sarfederek oda sıcaklığını 27C ye getirmeye çalışacaktır.(y diyelim)
    bu süre zarfında inverterli klimamız çok düşük bir enerji safiyatı ile 27C lik sabit sıcaklığı sağlıyacaktır.(z dedim) hem ısıl konfor sağlıyacaktır hem de tasarruf.
    şöyle ki hesaplamalarımızda x>y>z sonucu çıkacaktır.
    inverterlı klima x+z kadar toplam eneri sarfetmiş olacaktır.
    normal klima x+y kadar.(defalarca giriş çıkışları sayarsak bu rakam büyüyecektir)
    sonuçta x+y>x+z olacaktır.
    umarım açık olmuştur..



    koyu yazmadığım noktalar tartışmaya açık, emin olmadığım noktalardır..
    amacım emin olana kadar tüm detayları tartışmak..




  • Cengiz Bey,
    Kusura bakmayın burada da affınıza sığınıyorum bazı teknik ve pratik bilgileri buradan aktaramıyorum bu anlattıklarım sadece yüzeysel bilgiler hoşgörürsünizki bir firma ismi altında çalışarak bazı bilgieri dışarı çıkaramıyorum. Bu firma kurallarıda olsa kendi tecrübelerimde olsa malesef gerçekleşemiyor ama siz eğer isterseniz pm den yada email yoluyla birazdaha detaya girerek yardımcı olmaya çalışırım.
    buradaki tüm arkadaşların affına sığınırım bu konuda umarım anlayışta bulunursunuz.
    gelelim sorunuza;
    daha önce 4020 12Klık bir klimanın sistem sıcaklıklarını vermiştim eva gir gir 1 ort 1 çık 1 falan yazıyodu hatırlarsınız? bunlar evaparatördeki pasların içinden geçen soğutucu akışkanın sıcaklığıdır. Bu sıcaklıklar ilk başta tabikide istenilenden çok farklı olacaktır kompresör pompalamaya başladıkça bir zamandan sonra sistem sıcaklıkları oturacaktır yani evaparatörünüz rejime girecektir işte klimanız kapasite vermeye başlamıştır. Sizinde söylediği gibi birçok kişi kompresör çalışınca klima çalışmaya başladı diye düşünür ama bu çevrim öyle olmamaktadır. Şunu belirteyim hava debisi yani fanın rpm i (buda üfleme hızı) sabittir ilk çalışmadada 4 saat sonrada aynı olacaktır(klasik klima için) evap sıcaklıkları oturunca kapasite yükselmeye başlar ve biryerde kalır sabitlenir.
    email: emresaganak@gmail.com
    İlginiz için teşekkürler hergün yeni bir soruya cvp vermek beni gerçekten mutlu ediyor sağlıcakla kalın...
    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK


    iç ve dış ortam değerleri sabit tutuluyor normal montaj yapılıyor tabi ev tipi montajdan daha basit ama farksız daha sonra iç üniteye hiç birşekilde hava kaybı olmayacak şekilde kanal bağlanıyor ve nozzle denilen bir makina birnevi vakum yaparak klimanın üflemesiyle kendi vakumu arasına oluşan basıncı sıfıra indiriyor bu sıfır basınçta yaş ve kuru termometre sıcaklıkları yani klimanın üflediği sıcaklıklar alınıyor daha sonra klima tam kapasiteye ulaştığında yaklaşık 1saat sürüyr +3saat daha çalışması bekleniyor ve kapasite sonucu alınıyor daha öncede belirttiğim gibi cop değerinin nasıl hesaplandığını bilmiyorum. yani iç ortamı biz set ediyoruz klimanın iç ortama bir etkisi bulunmuyor.

    soğutma kapasitesi tetinde iç ortam 27/19 klimaya set edilen değer 18 bu şekilde termostat yapmadan devamlı aynı kapasitede çalışması sağlanıyor.
    ısıtma kapasitesi testinde ise 20/15 iç ortam sıcaklığı klima 30 dereceye set ediliyor bu şekilde devamlı çalışması sağlanıyor.



    Emre,
    (bu hitabi tercih ettiginizi gordum)

    Kusura bakmayin, size yine tesekkur edecegim . Yukarida yazdiklariniz benim gibi sadece isin teorisinde olan biri icin gayet enteresan. Nozzle dediginiz cihazla klima fanlarindaki giris ve cikis arasindaki basincin sifirlanmasi transfer edilen isinin hesaplanmasi sirasinda getirecegi kolayliklar acisindan dahice bir cozum. Ayrica yas termometre olcumlerininde eklenmesi ile proses boyunca klimadan gecen hava icindeki nem kutlesinin ve dolayisiyla hava+nem kutlesinin bilinip, test suresince yapilan gercek isi transferi daha dogru bir sekilde hesaplanabilir (diye dusunuyorum).

    Klimanin tam kapasiteye ulasmasi 1 saat suruyor demissiniz. Burada kast ettiginiz sistemin termal ataletini yenip sabit rejime ulasmasi olmali. Bunun bir saat aldigini dusunmemistim. Yinede test icin iyice beklemek lazim herhalde. Burada bu ilk bir saat icinde sanki kapasite daha dusuk oluyor gibi bir anlam cikiyor. Bunu dogrumu anlamisim acaba ? Bana baslangicta sanki verim daha fazla olur gibi geliyor, evaporator ve kondenser yuzey sicakliklarinin zaten cevre sicakliklarina esit olmasi ve refrigerant'tan daha fazla isi transferi yapabilmeleri dolayisiyla.

    Cok fazla ve alakasiz sey soruyorum, ozur diliyorum. Sizi bulmak bir sans. Eger faydam olabilirse Data Aq, test procedure setup, konularinda tecrubeliyim. bende bu konularda sizin isinizi kolaylastirabilirim, Emailim umurcengiz@yahoo.com.




  • Düzeltmeniz için teşekkür ederim evet saatte çektiği gücü hesapladım ben rakam biraz banada fazla geldi ama yoğun bir tempo ortasında cvplamaya çalıştım dikkatimden kaçmış bilgiyi yanlış aksettiğim için kusuruma bakmayın.
    Bu açıp kapamalar kompresör dur kalkları elektirik kesintileri vb durumlar kompresörünüzün ömrünü azaltmaktadır.
    Not:Eğer Nacizane Fikrimi Almak İsterseniz Klimanızın Sigortasını Yada Fişini Elektirik Kesintisi Anında Kapatınız. Piyasdaki Bazı Ürünler Çalışır Haldeyken Elektirik Kesildiğinde Ve Tekrar Geldiğinde Çalışmaya Devam Etmektedir.
    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

    belirtilen değer değil yaklaşık olarak 5-6 katı bir akım çeker buda P=V*I formulünden gücüde arttırır bu yaklaşık bir 5-6 snyelik bir durumdur burda klasik klimanın bir dezavantajı daha var yüksek akım çekerek kompresör olp si yani aşırı yük termiğini kapatabilir. buda kompresörünüzün aşırı sıcaklarda yanmasına (bobinlerin yanması) bir etkendir.

    3500/220=15A bu klimanızın çektiği normal amperaj
    15*5=75A bu kalkış anında çekeceği akım
    75*220=16500w bu kalkış anındaki çekeceği güç
    16,5*0,160=2,64 bu sadece bir kalkışta harcayacağı para
    2,64*5=13,2 buda günde 5 sefer kapatıp açacağınızda yansıyacak paradır.
    not: bu hesaplama tamamen bir örnektir zaten evinizdeki sigorta 16 amperdir.
    quote:

    Orjinalden alıntı: arda3a

    Emre Sağanak bey,

    Acaba klimalardaki dur kalklarda ne kadar elektrik çektiğini nereden anlarız? Dur kalklarda çekilen elektrik tablolarda belirtilen Kapasite kW değerimidir? Yoksa Akım değerimidir?
    Ve diyelimki (misal) kapasite değeri ise; ve bu değer 3,5 kW ise ben klimamı 2 saatte bir kapatırsam manuel olarak her kapatıp açmamda 3,5 kW elektrik mi çekiyor (3,5*0,160=0,56 YTL) günde 5defa kapatıp açsam (5*0,56=2,8 ytl) faturaya mı yansıyor acaba?




    Elektrige cekilen anlik guce gore yani Kwatt'a gore degil, kullanilan enerjiye gor yani Kwatt/saat'e gore para oderiz. Hesapta bir zaman boyutu olmali.

    Bence bu hesap soyle olmali.

    3500/220=15A bu klimanızın çektiği normal amperaj
    15*5=75A bu kalkış anında çekeceği akım
    75*220=16500w bu kalkış anındaki çekeceği güç
    16,5*0,160*5/60*60 =0.0036 bu sadece bir kalkışta harcayacağı para
    (ekledigim zaman boyutunun acilimi; 5/60*60 = 5 saniye/ 60 dakika * 60 saniyedir. Bu gucu enerjiye yani parasini odedigimiz seye cevirir.)

    Burada bu gucun sadece 5 saniye sureyle cekilecegine gore hesap yaptim. Emrenin hesabi sanki bu guc 1 saat sureyle cekiliyor gibi olmus.

    0.0036*5= 0.018 Yeni turk lirasi. Buda günde 5 sefer kapatıp açacağınızda yansıyacak paradır. (Cok bir para degil degilmi ?)

    Aslinda masraf bundan daha bile azdir cunku ilk anda 5-6 kat akim cekilir. 5 saniyenin sonuna dogru motor hiz kazandikca bu akim hizla azalir. Birde bu kalkis olmasa zaten 1 kat akim cekileceginden maksimumda cekilen ek akim aslinda 5-1 = 4 kattir.






  • Niyetim Kimseyi Kırmak Yada Laf Sokmak Değil Ama Cengiz Bey Görüyorsunuz ki Formaliteye Uydurulup Zart Diye Piyasaya Ürün Çıkartılamıyor En az Bir klima için 3-5 ay gerekiyor bunun haricinde ömür deneyi yağmurlanma düşürme nakliye testleri hariç ve tse tüv deneyleri hani demek istediğim davulun sesi uzaktan hoş gelir.
    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK


    iç ve dış ortam değerleri sabit tutuluyor normal montaj yapılıyor tabi ev tipi montajdan daha basit ama farksız daha sonra iç üniteye hiç birşekilde hava kaybı olmayacak şekilde kanal bağlanıyor ve nozzle denilen bir makina birnevi vakum yaparak klimanın üflemesiyle kendi vakumu arasına oluşan basıncı sıfıra indiriyor bu sıfır basınçta yaş ve kuru termometre sıcaklıkları yani klimanın üflediği sıcaklıklar alınıyor daha sonra klima tam kapasiteye ulaştığında yaklaşık 1saat sürüyr +3saat daha çalışması bekleniyor ve kapasite sonucu alınıyor daha öncede belirttiğim gibi cop değerinin nasıl hesaplandığını bilmiyorum. yani iç ortamı biz set ediyoruz klimanın iç ortama bir etkisi bulunmuyor.

    soğutma kapasitesi tetinde iç ortam 27/19 klimaya set edilen değer 18 bu şekilde termostat yapmadan devamlı aynı kapasitede çalışması sağlanıyor.
    ısıtma kapasitesi testinde ise 20/15 iç ortam sıcaklığı klima 30 dereceye set ediliyor bu şekilde devamlı çalışması sağlanıyor.



    Emre,
    (bu hitabi tercih ettiginizi gordum)

    Kusura bakmayin, size yine tesekkur edecegim . Yukarida yazdiklariniz benim gibi sadece isin teorisinde olan biri icin gayet enteresan. Nozzle dediginiz cihazla klima fanlarindaki giris ve cikis arasindaki basincin sifirlanmasi transfer edilen isinin hesaplanmasi sirasinda getirecegi kolayliklar acisindan dahice bir cozum. Ayrica yas termometre olcumlerininde eklenmesi ile proses boyunca klimadan gecen hava icindeki nem kutlesinin ve dolayisiyla hava+nem kutlesinin bilinip, test suresince yapilan gercek isi transferi daha dogru bir sekilde hesaplanabilir (diye dusunuyorum).

    Klimanin tam kapasiteye ulasmasi 1 saat suruyor demissiniz. Burada kast ettiginiz sistemin termal ataletini yenip sabit rejime ulasmasi olmali. Bunun bir saat aldigini dusunmemistim. Yinede test icin iyice beklemek lazim herhalde. Burada bu ilk bir saat icinde sanki kapasite daha dusuk oluyor gibi bir anlam cikiyor. Bunu dogrumu anlamisim acaba ? Bana baslangicta sanki verim daha fazla olur gibi geliyor, evaporator ve kondenser yuzey sicakliklarinin zaten cevre sicakliklarina esit olmasi ve refrigerant'tan daha fazla isi transferi yapabilmeleri dolayisiyla.

    Cok fazla ve alakasiz sey soruyorum, ozur diliyorum. Sizi bulmak bir sans. Eger faydam olabilirse Data Aq, test procedure setup, konularinda tecrubeliyim. bende bu konularda sizin isinizi kolaylastirabilirim, Emailim umurcengiz@yahoo.com.




  • Evime Mitsubishi electric MSZ-GC25VA power inverter (9000 btu/h) klima taktırmayı düşünüyorum.
    oda 30 m3. doğu/güney çift cam, oldukça iyi duvar yalıtımı İzmir..
    1650 ytl fiyat aldım en düşük. ödeme 1000 ytl peşin 650/3.
    Nasıl varmıdır bu fiyatın altında verebilecek yer.Alayım mı ne dersiniz.
    ithalatçıda (klimaplus) liste fiyatı 1744 bu arada. ama ne hikmetse hepsiburada 1691 e 12 taksit yapıyor.
    İzmirde bu fiyatın altı için önerileriniz varsa çok makbule geçer.
    sevgiler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhanglm -- 27 Ekim 2007; 14:06:45 >
  • ayrıca Sharp AYXP9FR inverter için de aynı ödeme şartlarıda 1500 ytl fiyat aldım..
    ne dersiniz hangisini tercih edeyim.
    bu arada sharp ın cop değeri 4.28. baya iyi göründü bana.
    aklım sharp a doğru kayıyor..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serhanglm


    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orjinalden alıntı: serhanglm


    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orjinalden alıntı: hilmi-c

    herkeze merhaba 2gün önce iyi bir klima almaya kara verdim ve mitsubishi elektrik msz gc 35 va nihayet dün klimam takıldı sabah kadarda balkonda uyudum dünkü yazıların yüzünden çünkü moralim bozuldu acaba bozmama gerek varmı şimdi dün yazan arakadaşlar hep inverterden bahsetmişler inverter durmaz devamlı çalışır fakat benim klimam duruyor dün öğleye doğru bağlandı 21 c ayarladım (bu arada 2000 ytl 12 taksitle aldım ve keşif rapaorunda önerilen btu 12000 salon 26,5 m2 daha önce kuzey cepheli oda 15 - 16 m2 için düşünüyordum fakat fikir değiştirip salona aldık bunda keşifinde rolü oldu salon güney dış üniteyi balkona yere koydular ve fa ve gc modelini önerdiler yalıtımsız düşündüler ve 13700 ısı isteği çıktı benim dış duvarda 4 cm yalıtım var daha öncede demiştim çatı daireyim üst yalıtımım iyi değil ve çare az servisin dediği dış yalıtımın bu 13700lük isteği dahada sağlamlaştırıyor korkma tek eksiğim ısıtmazsa geri alınacak yazısını daldım şifai olarak kaldı kayıt altına aldırmadım fakat model numaraları yazılı keşif raporunda umarım bu yeter birde şu var dayımlara bir yakınıma klima takılırken vakum aletinin sesi binayı kaplamıştı ben kafa karışıklığından duymadım bile klimanın boru vakumunu o ara birde elektrikçiyle uğraşıyorduk baktım takmışlar evden çıkarlarken sordum vakum yapmadınızmı hiç ses duymadım deyip yakınımdaki montajı anlattım bana şu cevabı verdiler o vakum aletinin yağı yoktur o yüzden sesli çalışıyordur bu nekadar doğrudur profesyonelllere sormak istiyorum) servis gittikten sonra kapadım 3 saat dışarı çıktım sıfırdan kontrol edeyim diyerek 21 dereceye ayarladım önce 5 dakika beklededi hafif hafif soğukla sıcak arası üfledi sonra fanı yükseğe ayarlamıştım bir aniden hızlı üfelmeye başladı 5 dakika çalıştı ve durup hafifi üflemeye geçti ve benim sinirim bozuldu 22- 23 -24 c ayarlayıp hep denedim her derece artışında biraz daha fazla çalışıyor ama dış ünite duruyor hiç ses yok fanda çalışmıyor tek çalışan iç ünite fanı tabi defalarca servisi aradım durur tamamladımı öyle birşey yok ısımıyosa gelelim yarın korkma hatta soğuğa çevir dene soğutmuyosa gene gelelim deiler Allah için odayı fırın gibi yaptı gece sıcaklık 14- 15 - 16 arasıydı ben çok daha önceden mitsubishi merkez servisinede haier merkez servisinede sormuştum formlarda okuduğum bilgileri onlarda hayır durur sıcaklığı tamamlayınca ne için çalışsınki demişlerdi yine bir ağabayimizin evinde daikin var ona sordum oda durur korkma yok öyle bişe dedi fakat dün dışarda nöbet tutmaktan ham üşüdüm hemde ha şimdi forma girerim deyip durdum dünkü yazılarda emre bey mut klima bey hepiniz aşağı yukarı inverter durmaz diyorsunuz acaba gerçek nedir hatta soğukta çalıştırdım gayet güzel soğukta hiç otomatiğe geçmedi 30 dk denedim ve biraz rahatladım tabi içerisi çok sıcaktı ve soğutana kadar geçmemişti otomatiğe servi ve diğer servislerin dediğine göre tekrar sıcağa geçti biraz daha fazla çalışınca iyice rahatladım sizler nediyorsunuz bu canlı yayına tabiri caizse selamlar


    Hilmi bey,

    Aradan maydanoz olarak yaziyorum. Klimalari degil ama inverterleri cok iyi bildigimi soyleyebilirim. Bence bir problem yok. Inverter ihtiyaca gore dis unitede bulunan kompresoru gerektiginde durdurur, yeniden calistirir ve en onemlisi klasik klimada olmayan bir ozellik olan ara guclerde calistirabilir. Bu ic ortamdaki sicaklik dalgalanmasini azaltarak konfor saglar. Emin degilim ama eger kontroliri oyle programlamislarsa dis unite fani calismiyorkende yani siz dis unite durdu zannederken kompresor dusuk gucte calisip hafif hafif isitma yapmaya devam edebilir. Bence keyfinize bakin.




    peki inverter bunu nasıl yapıyor yani yük alıp atmayı. benim bildiğim inverter dc enerjiyi ac ye çevirerek besleme enerjisinin içerisindeki pik denilen çapakları alır ve daha kaliteli ve stabil bir enerji beslemesi yapar.ancak bizim gibi enerji iletiminde 3. sınıf bir ülke için çok kullanışlı değil inverterlı klimalar. kart yanma sorunu daha çok oluyor diye biliyorum.



    serhanglm,

    Elektrik akimini AC den DC ye veya DC den DC ye ve hatta AC den AC 'ye ceviren bir cok cihaza inverter adi veriliyor. Sizin bahsettiginiz araba cakmak soketine takilip 1volt DC akimi 220 volt AC akima cevirene benziyor.

    Klimalarda kullanilan inverterlerde kullanilan motorun cinsine gore AC/AC veya AC/DC olabilir bu ayrintilara girmeden bilinmesi gereken bunlarin kompresor motor devrini dusurerek klimanin kapasitesini dusurebilmeleridir.

    Invertersiz bir klimada motora 220 volt 50Hz lik sebeke akimini verdinizmi motor diyelim 1400 devirde 1000 W lik bir gucle kompresoru dondurur.

    Araya inverter koyarsaniz inverter gerektiginde voltaj ve frekansi dusurerek motoru ara guc ve devirlerde calistirabilir. Mesela akimi 55 volt ve 25 Hz frekansina dusurerek motora verdiginde ayni motor artik kompresoru 700 devirde ve 125 W'lik bir gucle cevirir. Iste inverterli klimada daha az gucte calisma bu sekilde saglanir. Bazi klimalar DC motor kullanir bunlarda inverter sadece voltaji degistirir ama sonuc aynidir.

    Bu ara guclerde calisabilme klimanin isi dalgalanmalarini azaltir konforu arttirir. Inverterin ana fonksiyonu budur.

    Inverter bir yan fayda olarak motorun eger direk sebekeye baglansaydi kalkistan normal hizina ulasana kadar cekecegi, demaraj akimi denen normalden alti kat kadar fazla olan kalkis akimini cekmesini onler. Bunu kalkista voltaj ve frekansi dusurerekyapar.

    Inverterde bir suru elektronik parcadan olusur. Bu parcalar isinir ve buda bir kayip olusturur. Bu %5 civarinda bir kayiptir. Yukaridaki ornekteki sebekeye direk baglansa 1000 watt cekecek kompresor motorumuz eger arada bir inverterle sebekeye baglansa bu sefer inverter motora 1000 watt verebilmek icin sebekeden 1050 watt cekecektir. Sonucta ayni sogutmayi veya isitmayi yapmak icin klasik klimaya gore daha cok elektrik cekecektir.

    Gorulecegi gibi inverter klimanin tam kapasitede calismasini gerektirmeyen durumlar icin daha konforlu ve duruma gore daha ekonomik olabilir, fakat eger klima tam yukte uzun sure calisacaksa invertersiz klasik bir klima daha verimlidir. Buda yukaridaki bilgilerden benim cikardigim bir yorumdur.

    Dediginiz gibi inverterde bozulabilir. Benim bildigim, tam olarak bozulmasada sanayide kullanilan inverterlerdeki kondansatorler 5 yilda bir degistirilmelidir.



    Öncelikle yazdıklarımda düzeltme yapmak istiyorum. Ac yi Dc ye çevirmekten bahsetmek istemiştim yanlış yazmışım.
    Benim bildiğim İnverter klimalar DC enerjili motora sahiptirler. çünkü siz Ac motoru ara devirlerde çalıştıramazsınız.
    İnverter Ac enerjiyi Dc ye çevirir ki bu da Dc motora ara devirlerde çalışması için gerekli DC enerjiyi sağlar.
    bir de inverter klimaların tasarrufunu sadece demeraj akımı olarak değerlendirmek eksik göründü gözüme..
    örneğin,
    Aynı oda şartlarında inverterlı ve normal iki klimanın setini 27C yapalım.
    27C yi yakalayan inverter klima yük düşerek çalışmaya devam edecek, ancak normal klima beklemeye geçecektir. bu zamana kadar eşit enerji sarf ettiklerini varsayalım (x diyelim)
    normal klima ölü bantını geçtikten sonra 22-23C lerde tekrar devreye girecek demeraj akımının yanısıra 22Clik oda sıcaklığını 27C ye çekmek için tam yükte neredeyse x kadar enerji sarfederek oda sıcaklığını 27C ye getirmeye çalışacaktır.(y diyelim)
    bu süre zarfında inverterli klimamız çok düşük bir enerji safiyatı ile 27C lik sabit sıcaklığı sağlıyacaktır.(z dedim) hem ısıl konfor sağlıyacaktır hem de tasarruf.
    şöyle ki hesaplamalarımızda x>y>z sonucu çıkacaktır.
    inverterlı klima x+z kadar toplam eneri sarfetmiş olacaktır.
    normal klima x+y kadar.(defalarca giriş çıkışları sayarsak bu rakam büyüyecektir)
    sonuçta x+y>x+z olacaktır.
    umarım açık olmuştur..



    koyu yazmadığım noktalar tartışmaya açık, emin olmadığım noktalardır..
    amacım emin olana kadar tüm detayları tartışmak..


    http://www.adataelektronik.com/drive.htm

    Bu cihaz AC motorlari degisken devirde calistirir. Piyasada buda inverter olarak bilinir. Ister AC ister DC motor sursun inverterler motorun nominal devrinde calismasi halinde kazanctan cok kayba sebep olurlar.

    Bencede inverterli klimalarin ekonomisini sadece demaraj akimiyla olcmek yanlistir. Ayni sekilde klasik klimalarin ekonomisinide sadece demaraj akimina baglamak yanlistir.

    Tartismak istemediginiz koyu ile yazili kisimlar hakkinda bir sey yazmiyorum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: serhanglm

    Evime Mitsubishi electric MSZ-GC25VA power inverter (9000 btu/h) klima taktırmayı düşünüyorum.
    oda 30 m3. doğu/güney çift cam, oldukça iyi duvar yalıtımı İzmir..
    1650 ytl fiyat aldım en düşük. ödeme 1000 ytl peşin 650/3.
    Nasıl varmıdır bu fiyatın altında verebilecek yer.Alayım mı ne dersiniz.
    ithalatçıda (klimaplus) liste fiyatı 1744 bu arada. ama ne hikmetse hepsiburada 1691 e 12 taksit yapıyor.
    İzmirde bu fiyatın altı için önerileriniz varsa çok makbule geçer.
    sevgiler..




    İlk önce 30 metreküp yere 9000 btu ınverter klima yeterlidir


    Mitsubishi elektrik için size iki yer vereyim ataştırın.



    BUZZ KLİMA görsev gümeli bey:0 232 244 99 77

    EGE KLİM:0 232 426 30 20

    sharp klima içinse:Ümit ticaret 0 232 422 19 19-421 45 69
    0 232 277 09 40

    buralarada bir sorun ama ilk önce iyi bir keşif yaptırın bence o alana 18000 btu ınverter ısınmak istiyorsanız.

    NOT:Hatalı okuma,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutklima -- 28 Ekim 2007; 10:59:20 >




  • Metreküp demiş, metrekare dememiş ki.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: psychoirfan

    Metreküp demiş, metrekare dememiş ki.



  • quote:

    Orjinalden alıntı: mutklima


    quote:

    Orjinalden alıntı: serhanglm

    Evime Mitsubishi electric MSZ-GC25VA power inverter (9000 btu/h) klima taktırmayı düşünüyorum.
    oda 30 m3. doğu/güney çift cam, oldukça iyi duvar yalıtımı İzmir..
    1650 ytl fiyat aldım en düşük. ödeme 1000 ytl peşin 650/3.
    Nasıl varmıdır bu fiyatın altında verebilecek yer.Alayım mı ne dersiniz.
    ithalatçıda (klimaplus) liste fiyatı 1744 bu arada. ama ne hikmetse hepsiburada 1691 e 12 taksit yapıyor.
    İzmirde bu fiyatın altı için önerileriniz varsa çok makbule geçer.
    sevgiler..




    İlk önce 30 metre kare yere 9000 btu ınverter klimayı size kim önerdi,bende izmirdeyim ve 16 metre kare yeri 9000 btu ınverter klima ile ısıtıyorum 20 metre kare olsa idi asla ısınmazdı,bence btu seçiminizde hata var gibi geldi bana.


    Mitsubishi elektrik için size iki yer vereyim ataştırın.

    BUZZ KLİMA görsev gümeli bey:0 232 244 99 77

    EGE KLİM:0 232 426 30 20

    sharp klima içinse:Ümit ticaret 0 232 422 19 19-421 45 69
    0 232 277 09 40

    buralarada bir sorun ama ilk önce iyi bir keşif yaptırın bence o alana 18000 btu ınverter ısınmak istiyorsanız.



    ilginize teşekkür ederim. bi arıycam bugün..
    kapasite hesabını kendim yaptım bu arada.
    oda boyutları 3x4x2.5 m




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orjinalden alıntı: serhanglm


    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orjinalden alıntı: serhanglm


    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orjinalden alıntı: hilmi-c

    herkeze merhaba 2gün önce iyi bir klima almaya kara verdim ve mitsubishi elektrik msz gc 35 va nihayet dün klimam takıldı sabah kadarda balkonda uyudum dünkü yazıların yüzünden çünkü moralim bozuldu acaba bozmama gerek varmı şimdi dün yazan arakadaşlar hep inverterden bahsetmişler inverter durmaz devamlı çalışır fakat benim klimam duruyor dün öğleye doğru bağlandı 21 c ayarladım (bu arada 2000 ytl 12 taksitle aldım ve keşif rapaorunda önerilen btu 12000 salon 26,5 m2 daha önce kuzey cepheli oda 15 - 16 m2 için düşünüyordum fakat fikir değiştirip salona aldık bunda keşifinde rolü oldu salon güney dış üniteyi balkona yere koydular ve fa ve gc modelini önerdiler yalıtımsız düşündüler ve 13700 ısı isteği çıktı benim dış duvarda 4 cm yalıtım var daha öncede demiştim çatı daireyim üst yalıtımım iyi değil ve çare az servisin dediği dış yalıtımın bu 13700lük isteği dahada sağlamlaştırıyor korkma tek eksiğim ısıtmazsa geri alınacak yazısını daldım şifai olarak kaldı kayıt altına aldırmadım fakat model numaraları yazılı keşif raporunda umarım bu yeter birde şu var dayımlara bir yakınıma klima takılırken vakum aletinin sesi binayı kaplamıştı ben kafa karışıklığından duymadım bile klimanın boru vakumunu o ara birde elektrikçiyle uğraşıyorduk baktım takmışlar evden çıkarlarken sordum vakum yapmadınızmı hiç ses duymadım deyip yakınımdaki montajı anlattım bana şu cevabı verdiler o vakum aletinin yağı yoktur o yüzden sesli çalışıyordur bu nekadar doğrudur profesyonelllere sormak istiyorum) servis gittikten sonra kapadım 3 saat dışarı çıktım sıfırdan kontrol edeyim diyerek 21 dereceye ayarladım önce 5 dakika beklededi hafif hafif soğukla sıcak arası üfledi sonra fanı yükseğe ayarlamıştım bir aniden hızlı üfelmeye başladı 5 dakika çalıştı ve durup hafifi üflemeye geçti ve benim sinirim bozuldu 22- 23 -24 c ayarlayıp hep denedim her derece artışında biraz daha fazla çalışıyor ama dış ünite duruyor hiç ses yok fanda çalışmıyor tek çalışan iç ünite fanı tabi defalarca servisi aradım durur tamamladımı öyle birşey yok ısımıyosa gelelim yarın korkma hatta soğuğa çevir dene soğutmuyosa gene gelelim deiler Allah için odayı fırın gibi yaptı gece sıcaklık 14- 15 - 16 arasıydı ben çok daha önceden mitsubishi merkez servisinede haier merkez servisinede sormuştum formlarda okuduğum bilgileri onlarda hayır durur sıcaklığı tamamlayınca ne için çalışsınki demişlerdi yine bir ağabayimizin evinde daikin var ona sordum oda durur korkma yok öyle bişe dedi fakat dün dışarda nöbet tutmaktan ham üşüdüm hemde ha şimdi forma girerim deyip durdum dünkü yazılarda emre bey mut klima bey hepiniz aşağı yukarı inverter durmaz diyorsunuz acaba gerçek nedir hatta soğukta çalıştırdım gayet güzel soğukta hiç otomatiğe geçmedi 30 dk denedim ve biraz rahatladım tabi içerisi çok sıcaktı ve soğutana kadar geçmemişti otomatiğe servi ve diğer servislerin dediğine göre tekrar sıcağa geçti biraz daha fazla çalışınca iyice rahatladım sizler nediyorsunuz bu canlı yayına tabiri caizse selamlar


    Hilmi bey,

    Aradan maydanoz olarak yaziyorum. Klimalari degil ama inverterleri cok iyi bildigimi soyleyebilirim. Bence bir problem yok. Inverter ihtiyaca gore dis unitede bulunan kompresoru gerektiginde durdurur, yeniden calistirir ve en onemlisi klasik klimada olmayan bir ozellik olan ara guclerde calistirabilir. Bu ic ortamdaki sicaklik dalgalanmasini azaltarak konfor saglar. Emin degilim ama eger kontroliri oyle programlamislarsa dis unite fani calismiyorkende yani siz dis unite durdu zannederken kompresor dusuk gucte calisip hafif hafif isitma yapmaya devam edebilir. Bence keyfinize bakin.




    peki inverter bunu nasıl yapıyor yani yük alıp atmayı. benim bildiğim inverter dc enerjiyi ac ye çevirerek besleme enerjisinin içerisindeki pik denilen çapakları alır ve daha kaliteli ve stabil bir enerji beslemesi yapar.ancak bizim gibi enerji iletiminde 3. sınıf bir ülke için çok kullanışlı değil inverterlı klimalar. kart yanma sorunu daha çok oluyor diye biliyorum.



    serhanglm,

    Elektrik akimini AC den DC ye veya DC den DC ye ve hatta AC den AC 'ye ceviren bir cok cihaza inverter adi veriliyor. Sizin bahsettiginiz araba cakmak soketine takilip 1volt DC akimi 220 volt AC akima cevirene benziyor.

    Klimalarda kullanilan inverterlerde kullanilan motorun cinsine gore AC/AC veya AC/DC olabilir bu ayrintilara girmeden bilinmesi gereken bunlarin kompresor motor devrini dusurerek klimanin kapasitesini dusurebilmeleridir.

    Invertersiz bir klimada motora 220 volt 50Hz lik sebeke akimini verdinizmi motor diyelim 1400 devirde 1000 W lik bir gucle kompresoru dondurur.

    Araya inverter koyarsaniz inverter gerektiginde voltaj ve frekansi dusurerek motoru ara guc ve devirlerde calistirabilir. Mesela akimi 55 volt ve 25 Hz frekansina dusurerek motora verdiginde ayni motor artik kompresoru 700 devirde ve 125 W'lik bir gucle cevirir. Iste inverterli klimada daha az gucte calisma bu sekilde saglanir. Bazi klimalar DC motor kullanir bunlarda inverter sadece voltaji degistirir ama sonuc aynidir.

    Bu ara guclerde calisabilme klimanin isi dalgalanmalarini azaltir konforu arttirir. Inverterin ana fonksiyonu budur.

    Inverter bir yan fayda olarak motorun eger direk sebekeye baglansaydi kalkistan normal hizina ulasana kadar cekecegi, demaraj akimi denen normalden alti kat kadar fazla olan kalkis akimini cekmesini onler. Bunu kalkista voltaj ve frekansi dusurerekyapar.

    Inverterde bir suru elektronik parcadan olusur. Bu parcalar isinir ve buda bir kayip olusturur. Bu %5 civarinda bir kayiptir. Yukaridaki ornekteki sebekeye direk baglansa 1000 watt cekecek kompresor motorumuz eger arada bir inverterle sebekeye baglansa bu sefer inverter motora 1000 watt verebilmek icin sebekeden 1050 watt cekecektir. Sonucta ayni sogutmayi veya isitmayi yapmak icin klasik klimaya gore daha cok elektrik cekecektir.

    Gorulecegi gibi inverter klimanin tam kapasitede calismasini gerektirmeyen durumlar icin daha konforlu ve duruma gore daha ekonomik olabilir, fakat eger klima tam yukte uzun sure calisacaksa invertersiz klasik bir klima daha verimlidir. Buda yukaridaki bilgilerden benim cikardigim bir yorumdur.

    Dediginiz gibi inverterde bozulabilir. Benim bildigim, tam olarak bozulmasada sanayide kullanilan inverterlerdeki kondansatorler 5 yilda bir degistirilmelidir.



    Öncelikle yazdıklarımda düzeltme yapmak istiyorum. Ac yi Dc ye çevirmekten bahsetmek istemiştim yanlış yazmışım.
    Benim bildiğim İnverter klimalar DC enerjili motora sahiptirler. çünkü siz Ac motoru ara devirlerde çalıştıramazsınız.
    İnverter Ac enerjiyi Dc ye çevirir ki bu da Dc motora ara devirlerde çalışması için gerekli DC enerjiyi sağlar.
    bir de inverter klimaların tasarrufunu sadece demeraj akımı olarak değerlendirmek eksik göründü gözüme..
    örneğin,
    Aynı oda şartlarında inverterlı ve normal iki klimanın setini 27C yapalım.
    27C yi yakalayan inverter klima yük düşerek çalışmaya devam edecek, ancak normal klima beklemeye geçecektir. bu zamana kadar eşit enerji sarf ettiklerini varsayalım (x diyelim)
    normal klima ölü bantını geçtikten sonra 22-23C lerde tekrar devreye girecek demeraj akımının yanısıra 22Clik oda sıcaklığını 27C ye çekmek için tam yükte neredeyse x kadar enerji sarfederek oda sıcaklığını 27C ye getirmeye çalışacaktır.(y diyelim)
    bu süre zarfında inverterli klimamız çok düşük bir enerji safiyatı ile 27C lik sabit sıcaklığı sağlıyacaktır.(z dedim) hem ısıl konfor sağlıyacaktır hem de tasarruf.
    şöyle ki hesaplamalarımızda x>y>z sonucu çıkacaktır.
    inverterlı klima x+z kadar toplam eneri sarfetmiş olacaktır.
    normal klima x+y kadar.(defalarca giriş çıkışları sayarsak bu rakam büyüyecektir)
    sonuçta x+y>x+z olacaktır.
    umarım açık olmuştur..



    koyu yazmadığım noktalar tartışmaya açık, emin olmadığım noktalardır..
    amacım emin olana kadar tüm detayları tartışmak..


    http://www.adataelektronik.com/drive.htm

    Bu cihaz AC motorlari degisken devirde calistirir. Piyasada buda inverter olarak bilinir. Ister AC ister DC motor sursun inverterler motorun nominal devrinde calismasi halinde kazanctan cok kayba sebep olurlar.

    Bencede inverterli klimalarin ekonomisini sadece demaraj akimiyla olcmek yanlistir. Ayni sekilde klasik klimalarin ekonomisinide sadece demaraj akimina baglamak yanlistir.

    Tartismak istemediginiz koyu ile yazili kisimlar hakkinda bir sey yazmiyorum.



    arkadaşlar üstteki kopya gibi alıntı yapamıyorum en 1 den fazla yapamı dikkat ederseni 5 adet alıntı var ve ben az önce bir ton yazı yazdım bu yardımı almaya dair yazıda o yazının içindeydi bu alıntıyı alta kopyalayacak tım inanın beceremedim dünde girdim formun yardım maddelerini kurcaladım uzun süre yine yapmamıştım ve bu gün iyice zaman harcadı üstteki alınyla diğer yazımı birleiştiremedim ve yazıyı değitir şıkkına girdim hepinizden yardım bekliyorum nasıl bir kaç alıntıyı aynı yazı içinde kullanıyorsunuz inanın belli bir yaştan sonra insan çok zor öğreniyor söyleyeceğini karıştırıp bırakıyor bu konuda yardımınız bekliyorum madde madde anlatırsanız zaten şimdiden teşekkür aldınız diğer gönderemediğim yazıyıda sonra tekrarlaycağım bu arada cengi ve mut klima beylere çok teşekkür ederim beni oldukça rahatlattınız teşekkürde geciksemde mut klima arkadaşa gelince evet haklısınız kuzeyden bir şekilde vazgeçtim o oda tahmini 18 m2 fakat son ölçümde 15 m2 çıkmış ve dominik arkadaşla paylaşmıştım 12000 servis raporuyla yetebileceğini bizim servisse etken olmaktan ziyade binanın kuzey cephesine yalıtım düşünülüyor daha doğrusu komple ve belki 1 ay içinde belki baharda kesin başlanacak çünkü tüm dairelerde yoğuşma var ve benim kuzey cephem içten yalıtımlı balkon bölümü dıştan ve sonuçta yalıtım yapılırken dış ünitenin başına geleckler malumunuzdur nasıl olsa salonada gerekliydi bir anda kararımı verdim en büyük etkende 200 m ilerde benden daha tepelik ve 8. kat 25m2 arkadaşın evinde klimayı alacağım günden 1 gün evvel 5 yıllık mitsubishi heavy varmış klima ile ısındığını bilir gülerdim konu cahili olduğum için kısmet ya net bir şekilde bilsem kombi bile taktırmazdım eve ve bu forma kombi araştırması yaparken rast gele girdim çünkü 2 yıldır canımı çok kötü yakıyordu kombi işte son gün bu arkadaşım 40 -50 ytl geliyor fatura ve 24 saat açık son baharda ve ilk bahar haricinde dedi servisten ziyade bu arkadaşıma onunki düzse benimki inverter neden olmasın dedim ve serviste şifai olrak ısıtmazsa geri almak hatta kuruş almadan 15 m2 odaya ücretsiz asmak garantisinide verdi ayrıca keşif raporları zaten var ve bir üst btu gerek yok lafını zamanında daikinde söylemişti bir şartla çatını yalıt kesin yeter 26 m2 12000 btu hatta sharp yalıtmasanda yeter demişti ve sonuçta o çatıda elden geçecek çünkü bina kararı balkona yapılacak izolasyon yapılmayıp buradaki masrafı artısıyla çatıya yapılıp 2 daireden farkı alınacak ben ve komşumdan bunun için kararım bu yönde oldu artık kısmet bu yazı çok uzun oldu sharpla ilgilibaşka bir yazı yazacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hilmi-c -- 28 Ekim 2007; 2:40:40 >




  • dayım larda 1200 btu inverter olarak bildiğim sharp vardı meğer bu klima 9000 düzmüş 112-13m2 oda son anda inverterden vaz geçmişler ben dün onlardaydım bu klima koku yapıyordu ve içi üniteyi değiştrimişler bu kez yenge hanım yine koku var diyor ve eskisi gibi denemek fırsatı olmadı dyor hava soğuduğu için biraz soğukta çalıştırdık hem soğutmadı hemde koktu diyor yengem dayımda soğudum bi kez diyor ve ısıtmıyor bu klima diyor dün hususi çağırdı beni gittim önce soğuk 24 c aldık koku alamadım ben vbe hemöen otomatiğe geçiyor hiç soğutmadı desem yeri var sonra sıcağa çevirdik aynı benim klimam gibi önce 21 c yaptım çat otomatik 21-23-24 hep otomatik biraz sıcak veriyor duruyor ve 45 dk 24 c denedik gerçekten çok otomatiğe geçiyor ve az ısıtıyor şimdi sormak istediğim benim klimam 21-22 cde bile fırına çeviriyor odayı tabi 12000 ve inverter acaba sharp 9000 olduğu içinmi ısıtmıyor benimki kadar ama oda oldukça küçük bence 24 c ısıtması gerek neyse peşi sıra 26 c yaptık yine aynı ondan sonra kızdık 32 c yaptık 10 dk sonra oda resmen hamam oldu acyip ısıttı ve bu ayarda 30 dk çalıştırdık sonra kademeli olarak düşürelim nasıl olsa ısındı içerisi dedik önce 26 c yaptık 15 dk sonra oda biraz soğudu çünkü sık otomatik yaptı tekrar 32 c aldık gene ısttı peşinden 24 c aldık diğer odaya geçtik 20 dk sonra grdik odaya tuhaf durum klima ıstımadayken soğutmuş içeriye soğuk üflüyordu bu durumu sormak istiyorum normalmidir
    - 9000 btu klima inverter 12000 btu dan daha azmı ısıtır oda metre karesi 12m2
    - bu klimada gaz eksilmesi olabilirmi normalde oda küçük ne olursa olsun ısıtması lazım değilmi 23-24c de...... ille 32c mi çalışacak daha önce en ideal değer 24 c olduğunu ısıtmada okumuştum formda gaz kaçağı olsa 32 cde de ısıtmamasımı gerekir doğrumudur dış hav sıcklığı 19-20 cdi dün akşam nedir bu konudaki düşünceleriniz
    - en az 2 2, saat uğraştık klimayla son ayarladığımız 24 cden sonra dış ünite aşağıya aşırı su akıtmış normalmidir benim mitsubishi de balkonu göl ediyor dış ünite altından su geliyor ısıtrken her iki klimada balkon giderine bağlı hortumları sizlerden aldığım bilgiyle dayıma yardımcı olacağım dayım çok sinir oluyor bu duruma selamlar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: psychoirfan

    Metreküp demiş, metrekare dememiş ki.

    Evet haklısınız 2 ile3 rakamını karıştırmışım özür

    2:metre kare
    3:metre küp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutklima -- 28 Ekim 2007; 11:00:04 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serhanglm


    quote:

    Orjinalden alıntı: mutklima


    quote:

    Orjinalden alıntı: serhanglm

    Evime Mitsubishi electric MSZ-GC25VA power inverter (9000 btu/h) klima taktırmayı düşünüyorum.
    oda 30 m3. doğu/güney çift cam, oldukça iyi duvar yalıtımı İzmir..
    1650 ytl fiyat aldım en düşük. ödeme 1000 ytl peşin 650/3.
    Nasıl varmıdır bu fiyatın altında verebilecek yer.Alayım mı ne dersiniz.
    ithalatçıda (klimaplus) liste fiyatı 1744 bu arada. ama ne hikmetse hepsiburada 1691 e 12 taksit yapıyor.
    İzmirde bu fiyatın altı için önerileriniz varsa çok makbule geçer.
    sevgiler..




    İlk önce 30 metre kare yere 9000 btu ınverter klimayı size kim önerdi,bende izmirdeyim ve 16 metre kare yeri 9000 btu ınverter klima ile ısıtıyorum 20 metre kare olsa idi asla ısınmazdı,bence btu seçiminizde hata var gibi geldi bana.


    Mitsubishi elektrik için size iki yer vereyim ataştırın.

    BUZZ KLİMA görsev gümeli bey:0 232 244 99 77

    EGE KLİM:0 232 426 30 20

    sharp klima içinse:Ümit ticaret 0 232 422 19 19-421 45 69
    0 232 277 09 40

    buralarada bir sorun ama ilk önce iyi bir keşif yaptırın bence o alana 18000 btu ınverter ısınmak istiyorsanız.



    ilginize teşekkür ederim. bi arıycam bugün..
    kapasite hesabını kendim yaptım bu arada.
    oda boyutları 3x4x2.5 m



    Sayın arkadaşım ben okuma hatası yapmışım odanız 30 metre kare degil 30 metre küpmüş ve hesaplarınız dogru 9000 ınverter klima izmirde rahatlıkla yeter,kusura bakmayın bilmedigimden degil hatalı okumamdan kaynaklanmaktadır.Size verdigim yerleri ararsanız bilgi ve fiyat alabilirsiniz.

    iyi günler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hilmi-c

    dayım larda 1200 btu inverter olarak bildiğim sharp vardı meğer bu klima 9000 düzmüş 112-13m2 oda son anda inverterden vaz geçmişler ben dün onlardaydım bu klima koku yapıyordu ve içi üniteyi değiştrimişler bu kez yenge hanım yine koku var diyor ve eskisi gibi denemek fırsatı olmadı dyor hava soğuduğu için biraz soğukta çalıştırdık hem soğutmadı hemde koktu diyor yengem dayımda soğudum bi kez diyor ve ısıtmıyor bu klima diyor dün hususi çağırdı beni gittim önce soğuk 24 c aldık koku alamadım ben vbe hemöen otomatiğe geçiyor hiç soğutmadı desem yeri var sonra sıcağa çevirdik aynı benim klimam gibi önce 21 c yaptım çat otomatik 21-23-24 hep otomatik biraz sıcak veriyor duruyor ve 45 dk 24 c denedik gerçekten çok otomatiğe geçiyor ve az ısıtıyor şimdi sormak istediğim benim klimam 21-22 cde bile fırına çeviriyor odayı tabi 12000 ve inverter acaba sharp 9000 olduğu içinmi ısıtmıyor benimki kadar ama oda oldukça küçük bence 24 c ısıtması gerek neyse peşi sıra 26 c yaptık yine aynı ondan sonra kızdık 32 c yaptık 10 dk sonra oda resmen hamam oldu acyip ısıttı ve bu ayarda 30 dk çalıştırdık sonra kademeli olarak düşürelim nasıl olsa ısındı içerisi dedik önce 26 c yaptık 15 dk sonra oda biraz soğudu çünkü sık otomatik yaptı tekrar 32 c aldık gene ısttı peşinden 24 c aldık diğer odaya geçtik 20 dk sonra grdik odaya tuhaf durum klima ıstımadayken soğutmuş içeriye soğuk üflüyordu bu durumu sormak istiyorum normalmidir
    - 9000 btu klima inverter 12000 btu dan daha azmı ısıtır oda metre karesi 12m2
    - bu klimada gaz eksilmesi olabilirmi normalde oda küçük ne olursa olsun ısıtması lazım değilmi 23-24c de...... ille 32c mi çalışacak daha önce en ideal değer 24 c olduğunu ısıtmada okumuştum formda gaz kaçağı olsa 32 cde de ısıtmamasımı gerekir doğrumudur dış hav sıcklığı 19-20 cdi dün akşam nedir bu konudaki düşünceleriniz
    - en az 2 2, saat uğraştık klimayla son ayarladığımız 24 cden sonra dış ünite aşağıya aşırı su akıtmış normalmidir benim mitsubishi de balkonu göl ediyor dış ünite altından su geliyor ısıtrken her iki klimada balkon giderine bağlı hortumları sizlerden aldığım bilgiyle dayıma yardımcı olacağım dayım çok sinir oluyor bu duruma selamlar



    PM




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mutklima


    quote:

    Orjinalden alıntı: serhanglm


    quote:

    Orjinalden alıntı: mutklima


    quote:

    Orjinalden alıntı: serhanglm

    Evime Mitsubishi electric MSZ-GC25VA power inverter (9000 btu/h) klima taktırmayı düşünüyorum.
    oda 30 m3. doğu/güney çift cam, oldukça iyi duvar yalıtımı İzmir..
    1650 ytl fiyat aldım en düşük. ödeme 1000 ytl peşin 650/3.
    Nasıl varmıdır bu fiyatın altında verebilecek yer.Alayım mı ne dersiniz.
    ithalatçıda (klimaplus) liste fiyatı 1744 bu arada. ama ne hikmetse hepsiburada 1691 e 12 taksit yapıyor.
    İzmirde bu fiyatın altı için önerileriniz varsa çok makbule geçer.
    sevgiler..




    İlk önce 30 metre kare yere 9000 btu ınverter klimayı size kim önerdi,bende izmirdeyim ve 16 metre kare yeri 9000 btu ınverter klima ile ısıtıyorum 20 metre kare olsa idi asla ısınmazdı,bence btu seçiminizde hata var gibi geldi bana.


    Mitsubishi elektrik için size iki yer vereyim ataştırın.

    BUZZ KLİMA görsev gümeli bey:0 232 244 99 77

    EGE KLİM:0 232 426 30 20

    sharp klima içinse:Ümit ticaret 0 232 422 19 19-421 45 69
    0 232 277 09 40

    buralarada bir sorun ama ilk önce iyi bir keşif yaptırın bence o alana 18000 btu ınverter ısınmak istiyorsanız.



    ilginize teşekkür ederim. bi arıycam bugün..
    kapasite hesabını kendim yaptım bu arada.
    oda boyutları 3x4x2.5 m



    Sayın arkadaşım ben okuma hatası yapmışım odanız 30 metre kare degil 30 metre küpmüş ve hesaplarınız dogru 9000 ınverter klima izmirde rahatlıkla yeter,kusura bakmayın bilmedigimden degil hatalı okumamdan kaynaklanmaktadır.Size verdigim yerleri ararsanız bilgi ve fiyat alabilirsiniz.

    iyi günler.



    Teşekkür ederim..
    sevgiler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hilmi-c

    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orjinalden alıntı: serhanglm


    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orjinalden alıntı: serhanglm


    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orjinalden alıntı: hilmi-c

    herkeze merhaba 2gün önce iyi bir klima almaya kara verdim ve mitsubishi elektrik msz gc 35 va nihayet dün klimam takıldı sabah kadarda balkonda uyudum dünkü yazıların yüzünden çünkü moralim bozuldu acaba bozmama gerek varmı şimdi dün yazan arakadaşlar hep inverterden bahsetmişler inverter durmaz devamlı çalışır fakat benim klimam duruyor dün öğleye doğru bağlandı 21 c ayarladım (bu arada 2000 ytl 12 taksitle aldım ve keşif rapaorunda önerilen btu 12000 salon 26,5 m2 daha önce kuzey cepheli oda 15 - 16 m2 için düşünüyordum fakat fikir değiştirip salona aldık bunda keşifinde rolü oldu salon güney dış üniteyi balkona yere koydular ve fa ve gc modelini önerdiler yalıtımsız düşündüler ve 13700 ısı isteği çıktı benim dış duvarda 4 cm yalıtım var daha öncede demiştim çatı daireyim üst yalıtımım iyi değil ve çare az servisin dediği dış yalıtımın bu 13700lük isteği dahada sağlamlaştırıyor korkma tek eksiğim ısıtmazsa geri alınacak yazısını daldım şifai olarak kaldı kayıt altına aldırmadım fakat model numaraları yazılı keşif raporunda umarım bu yeter birde şu var dayımlara bir yakınıma klima takılırken vakum aletinin sesi binayı kaplamıştı ben kafa karışıklığından duymadım bile klimanın boru vakumunu o ara birde elektrikçiyle uğraşıyorduk baktım takmışlar evden çıkarlarken sordum vakum yapmadınızmı hiç ses duymadım deyip yakınımdaki montajı anlattım bana şu cevabı verdiler o vakum aletinin yağı yoktur o yüzden sesli çalışıyordur bu nekadar doğrudur profesyonelllere sormak istiyorum) servis gittikten sonra kapadım 3 saat dışarı çıktım sıfırdan kontrol edeyim diyerek 21 dereceye ayarladım önce 5 dakika beklededi hafif hafif soğukla sıcak arası üfledi sonra fanı yükseğe ayarlamıştım bir aniden hızlı üfelmeye başladı 5 dakika çalıştı ve durup hafifi üflemeye geçti ve benim sinirim bozuldu 22- 23 -24 c ayarlayıp hep denedim her derece artışında biraz daha fazla çalışıyor ama dış ünite duruyor hiç ses yok fanda çalışmıyor tek çalışan iç ünite fanı tabi defalarca servisi aradım durur tamamladımı öyle birşey yok ısımıyosa gelelim yarın korkma hatta soğuğa çevir dene soğutmuyosa gene gelelim deiler Allah için odayı fırın gibi yaptı gece sıcaklık 14- 15 - 16 arasıydı ben çok daha önceden mitsubishi merkez servisinede haier merkez servisinede sormuştum formlarda okuduğum bilgileri onlarda hayır durur sıcaklığı tamamlayınca ne için çalışsınki demişlerdi yine bir ağabayimizin evinde daikin var ona sordum oda durur korkma yok öyle bişe dedi fakat dün dışarda nöbet tutmaktan ham üşüdüm hemde ha şimdi forma girerim deyip durdum dünkü yazılarda emre bey mut klima bey hepiniz aşağı yukarı inverter durmaz diyorsunuz acaba gerçek nedir hatta soğukta çalıştırdım gayet güzel soğukta hiç otomatiğe geçmedi 30 dk denedim ve biraz rahatladım tabi içerisi çok sıcaktı ve soğutana kadar geçmemişti otomatiğe servi ve diğer servislerin dediğine göre tekrar sıcağa geçti biraz daha fazla çalışınca iyice rahatladım sizler nediyorsunuz bu canlı yayına tabiri caizse selamlar


    Hilmi bey,

    Aradan maydanoz olarak yaziyorum. Klimalari degil ama inverterleri cok iyi bildigimi soyleyebilirim. Bence bir problem yok. Inverter ihtiyaca gore dis unitede bulunan kompresoru gerektiginde durdurur, yeniden calistirir ve en onemlisi klasik klimada olmayan bir ozellik olan ara guclerde calistirabilir. Bu ic ortamdaki sicaklik dalgalanmasini azaltarak konfor saglar. Emin degilim ama eger kontroliri oyle programlamislarsa dis unite fani calismiyorkende yani siz dis unite durdu zannederken kompresor dusuk gucte calisip hafif hafif isitma yapmaya devam edebilir. Bence keyfinize bakin.




    peki inverter bunu nasıl yapıyor yani yük alıp atmayı. benim bildiğim inverter dc enerjiyi ac ye çevirerek besleme enerjisinin içerisindeki pik denilen çapakları alır ve daha kaliteli ve stabil bir enerji beslemesi yapar.ancak bizim gibi enerji iletiminde 3. sınıf bir ülke için çok kullanışlı değil inverterlı klimalar. kart yanma sorunu daha çok oluyor diye biliyorum.



    serhanglm,

    Elektrik akimini AC den DC ye veya DC den DC ye ve hatta AC den AC 'ye ceviren bir cok cihaza inverter adi veriliyor. Sizin bahsettiginiz araba cakmak soketine takilip 1volt DC akimi 220 volt AC akima cevirene benziyor.

    Klimalarda kullanilan inverterlerde kullanilan motorun cinsine gore AC/AC veya AC/DC olabilir bu ayrintilara girmeden bilinmesi gereken bunlarin kompresor motor devrini dusurerek klimanin kapasitesini dusurebilmeleridir.

    Invertersiz bir klimada motora 220 volt 50Hz lik sebeke akimini verdinizmi motor diyelim 1400 devirde 1000 W lik bir gucle kompresoru dondurur.

    Araya inverter koyarsaniz inverter gerektiginde voltaj ve frekansi dusurerek motoru ara guc ve devirlerde calistirabilir. Mesela akimi 55 volt ve 25 Hz frekansina dusurerek motora verdiginde ayni motor artik kompresoru 700 devirde ve 125 W'lik bir gucle cevirir. Iste inverterli klimada daha az gucte calisma bu sekilde saglanir. Bazi klimalar DC motor kullanir bunlarda inverter sadece voltaji degistirir ama sonuc aynidir.

    Bu ara guclerde calisabilme klimanin isi dalgalanmalarini azaltir konforu arttirir. Inverterin ana fonksiyonu budur.

    Inverter bir yan fayda olarak motorun eger direk sebekeye baglansaydi kalkistan normal hizina ulasana kadar cekecegi, demaraj akimi denen normalden alti kat kadar fazla olan kalkis akimini cekmesini onler. Bunu kalkista voltaj ve frekansi dusurerekyapar.

    Inverterde bir suru elektronik parcadan olusur. Bu parcalar isinir ve buda bir kayip olusturur. Bu %5 civarinda bir kayiptir. Yukaridaki ornekteki sebekeye direk baglansa 1000 watt cekecek kompresor motorumuz eger arada bir inverterle sebekeye baglansa bu sefer inverter motora 1000 watt verebilmek icin sebekeden 1050 watt cekecektir. Sonucta ayni sogutmayi veya isitmayi yapmak icin klasik klimaya gore daha cok elektrik cekecektir.

    Gorulecegi gibi inverter klimanin tam kapasitede calismasini gerektirmeyen durumlar icin daha konforlu ve duruma gore daha ekonomik olabilir, fakat eger klima tam yukte uzun sure calisacaksa invertersiz klasik bir klima daha verimlidir. Buda yukaridaki bilgilerden benim cikardigim bir yorumdur.

    Dediginiz gibi inverterde bozulabilir. Benim bildigim, tam olarak bozulmasada sanayide kullanilan inverterlerdeki kondansatorler 5 yilda bir degistirilmelidir.



    Öncelikle yazdıklarımda düzeltme yapmak istiyorum. Ac yi Dc ye çevirmekten bahsetmek istemiştim yanlış yazmışım.
    Benim bildiğim İnverter klimalar DC enerjili motora sahiptirler. çünkü siz Ac motoru ara devirlerde çalıştıramazsınız.
    İnverter Ac enerjiyi Dc ye çevirir ki bu da Dc motora ara devirlerde çalışması için gerekli DC enerjiyi sağlar.
    bir de inverter klimaların tasarrufunu sadece demeraj akımı olarak değerlendirmek eksik göründü gözüme..
    örneğin,
    Aynı oda şartlarında inverterlı ve normal iki klimanın setini 27C yapalım.
    27C yi yakalayan inverter klima yük düşerek çalışmaya devam edecek, ancak normal klima beklemeye geçecektir. bu zamana kadar eşit enerji sarf ettiklerini varsayalım (x diyelim)
    normal klima ölü bantını geçtikten sonra 22-23C lerde tekrar devreye girecek demeraj akımının yanısıra 22Clik oda sıcaklığını 27C ye çekmek için tam yükte neredeyse x kadar enerji sarfederek oda sıcaklığını 27C ye getirmeye çalışacaktır.(y diyelim)
    bu süre zarfında inverterli klimamız çok düşük bir enerji safiyatı ile 27C lik sabit sıcaklığı sağlıyacaktır.(z dedim) hem ısıl konfor sağlıyacaktır hem de tasarruf.
    şöyle ki hesaplamalarımızda x>y>z sonucu çıkacaktır.
    inverterlı klima x+z kadar toplam eneri sarfetmiş olacaktır.
    normal klima x+y kadar.(defalarca giriş çıkışları sayarsak bu rakam büyüyecektir)
    sonuçta x+y>x+z olacaktır.
    umarım açık olmuştur..



    koyu yazmadığım noktalar tartışmaya açık, emin olmadığım noktalardır..
    amacım emin olana kadar tüm detayları tartışmak..


    http://www.adataelektronik.com/drive.htm

    Bu cihaz AC motorlari degisken devirde calistirir. Piyasada buda inverter olarak bilinir. Ister AC ister DC motor sursun inverterler motorun nominal devrinde calismasi halinde kazanctan cok kayba sebep olurlar.

    Bencede inverterli klimalarin ekonomisini sadece demaraj akimiyla olcmek yanlistir. Ayni sekilde klasik klimalarin ekonomisinide sadece demaraj akimina baglamak yanlistir.

    Tartismak istemediginiz koyu ile yazili kisimlar hakkinda bir sey yazmiyorum.



    arkadaşlar üstteki kopya gibi alıntı yapamıyorum en 1 den fazla yapamı dikkat ederseni 5 adet alıntı var ve ben az önce bir ton yazı yazdım bu yardımı almaya dair yazıda o yazının içindeydi bu alıntıyı alta kopyalayacak tım inanın beceremedim dünde girdim formun yardım maddelerini kurcaladım uzun süre yine yapmamıştım ve bu gün iyice zaman harcadı üstteki alınyla diğer yazımı birleiştiremedim ve yazıyı değitir şıkkına girdim hepinizden yardım bekliyorum nasıl bir kaç alıntıyı aynı yazı içinde kullanıyorsunuz inanın belli bir yaştan sonra insan çok zor öğreniyor söyleyeceğini karıştırıp bırakıyor bu konuda yardımınız bekliyorum madde madde anlatırsanız zaten şimdiden teşekkür aldınız diğer gönderemediğim yazıyıda sonra tekrarlaycağım bu arada cengi ve mut klima beylere çok teşekkür ederim beni oldukça rahatlattınız teşekkürde geciksemde mut klima arkadaşa gelince evet haklısınız kuzeyden bir şekilde vazgeçtim o oda tahmini 18 m2 fakat son ölçümde 15 m2 çıkmış ve dominik arkadaşla paylaşmıştım 12000 servis raporuyla yetebileceğini bizim servisse etken olmaktan ziyade binanın kuzey cephesine yalıtım düşünülüyor daha doğrusu komple ve belki 1 ay içinde belki baharda kesin başlanacak çünkü tüm dairelerde yoğuşma var ve benim kuzey cephem içten yalıtımlı balkon bölümü dıştan ve sonuçta yalıtım yapılırken dış ünitenin başına geleckler malumunuzdur nasıl olsa salonada gerekliydi bir anda kararımı verdim en büyük etkende 200 m ilerde benden daha tepelik ve 8. kat 25m2 arkadaşın evinde klimayı alacağım günden 1 gün evvel 5 yıllık mitsubishi heavy varmış klima ile ısındığını bilir gülerdim konu cahili olduğum için kısmet ya net bir şekilde bilsem kombi bile taktırmazdım eve ve bu forma kombi araştırması yaparken rast gele girdim çünkü 2 yıldır canımı çok kötü yakıyordu kombi işte son gün bu arkadaşım 40 -50 ytl geliyor fatura ve 24 saat açık son baharda ve ilk bahar haricinde dedi servisten ziyade bu arkadaşıma onunki düzse benimki inverter neden olmasın dedim ve serviste şifai olrak ısıtmazsa geri almak hatta kuruş almadan 15 m2 odaya ücretsiz asmak garantisinide verdi ayrıca keşif raporları zaten var ve bir üst btu gerek yok lafını zamanında daikinde söylemişti bir şartla çatını yalıt kesin yeter 26 m2 12000 btu hatta sharp yalıtmasanda yeter demişti ve sonuçta o çatıda elden geçecek çünkü bina kararı balkona yapılacak izolasyon yapılmayıp buradaki masrafı artısıyla çatıya yapılıp 2 daireden farkı alınacak ben ve komşumdan bunun için kararım bu yönde oldu artık kısmet bu yazı çok uzun oldu sharpla ilgilibaşka bir yazı yazacağım







    Arkadaşlar üstteki yardım ihtiyacıma cevap gelmedi yokmu yardım eden dikkat ederseniz bu yazıda 6 adet alıntı benim ilk yazımla 7 adet alıntı ediyor tek sayfada yapılmış ben bunu yapamıyorum en fazla 1 alıntı yapabiliyorum ve soracaklarımı tam soramıyorum karışıklığa sebeb oluyor formun yardım bölümündede çözemedim bu gün bana biriniz lütfen yardımcı olun Cengiz bey siz bu konuyu dile getirmiştiniz bari tekrar yardımcı olun olanada olmayanada teşekkürler adım adım yazarsanız orijinalden alıntı ve qutheleri çünkü formda tam açık değil bana göre bir alıntı yaptıktan sonra tekrar sayfaya dönüyorum alıntı için bu kez yeni cevap kutusu açıyor çok uğraştım bir dolu vaktim boşa gitti selamlar iyi bayramlar




  • Arkadaşlar 2 gündür forumu inceliyorum. Ben mersin de müstakil evde oturuyorum 25 metrekare bir odaya ara sıra 3-4 saat ısıtma ve sogutma yapacak bir klima almak istiyorum yapılan yorumlardan yerli markaları eledim fakat tavsiye edilen markalarda bütcemi aşıyor şimdilik aklıma yatan iklimsanın sattığı (sigma SGM18DMA ) modeli verilen özellikleri aşağıda, bayi ile görüştüm mıtsubishi komperosor kullanıyor dedi. inverterlı bir klima almak benim kullanım amacıma uygun degil (forumda yapılan yorumlardan )sigmanın bizim yerli markalara ve çin mallarına göre kalitesi konusunda önerilernizi bekliyorum.

    Soğutma Kapasitesi: 17060 btu/h
    Isıtma Kapasitesi(btu/h): 18750 btu/h
    Soğutucu Akışkan: R410A
    Elektrik Değerleri:
    Çalışma Akımı (soğutma): 6,9 A
    Çalışma Akımı (ısıtma): 6,8 A
    Sarfiyat (soğutma): 1555 W
    Sarfiyat (ısıtma): 1525 W
    EER(soğutma): 3,22 (A Enerji Sınıfı)
    COP(ısıtma): 3,6 (A Enerji Sınıfı)
    Ses Seviyesi
    İç: 43/39/36 dB(A)
    Dış: 55 dB(A)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kilimas

    Arkadaşlar 2 gündür forumu inceliyorum. Ben mersin de müstakil evde oturuyorum 25 metrekare bir odaya ara sıra 3-4 saat ısıtma ve sogutma yapacak bir klima almak istiyorum yapılan yorumlardan yerli markaları eledim fakat tavsiye edilen markalarda bütcemi aşıyor şimdilik aklıma yatan iklimsanın sattığı (sigma SGM18DMA ) modeli verilen özellikleri aşağıda, bayi ile görüştüm mıtsubishi komperosor kullanıyor dedi. inverterlı bir klima almak benim kullanım amacıma uygun degil (forumda yapılan yorumlardan )sigmanın bizim yerli markalara ve çin mallarına göre kalitesi konusunda önerilernizi bekliyorum.

    Soğutma Kapasitesi: 17060 btu/h
    Isıtma Kapasitesi(btu/h): 18750 btu/h
    Soğutucu Akışkan: R410A
    Elektrik Değerleri:
    Çalışma Akımı (soğutma): 6,9 A
    Çalışma Akımı (ısıtma): 6,8 A
    Sarfiyat (soğutma): 1555 W
    Sarfiyat (ısıtma): 1525 W
    EER(soğutma): 3,22 (A Enerji Sınıfı)
    COP(ısıtma): 3,6 (A Enerji Sınıfı)
    Ses Seviyesi
    İç: 43/39/36 dB(A)
    Dış: 55 dB(A)



    Forumda %90 tavsiye edilmeyen klima şu an için ,sebebide bir çok kez yazıldı,başlıcası klimada japon ve kore tercih edilmesi (en fazla fransa olabilir)ve bu sigma klimanın dünyada olmadıgı sadece sabancı için ucuz yollu toplanmış bir klima oldugu vede bizim yaptıgımız vede özel yaptırdıgımız hiç bir klimanın kaliteli olmadıgı gerçeginide ele alırsak,bence başka uygun markaya yönelin.


    Not: nikinizdende aslında klima ile ilgili bir arkadaş gibisiniz.

    iyi akşamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutklima -- 29 Ekim 2007; 18:51:26 >




  • 
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.