Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (212. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: omer_f Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
57.075
Cevap
697
Favori
4.415.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
89. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evt aynısı....
  • O halde durumlar aynı, yani inverterın çalışma prensibi bu. Ama non-inverter cihazlarda termostata geçince direk gazı kesip duruyor, ses filan yok. ama demekki inverterlarda olacak buİyi oldu tartışıyoruz bu alanda :)
  • evt baktıki devir düşürmesi yetmiyor tamamen kesmekte buluyor çareyi...bu arada benim fujitsunun ısıtması gerçekten süper dün akşam 30C getirdim denemek için autodayken alev üfledi resmen....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: garagulli

    evt baktıki devir düşürmesi yetmiyor tamamen kesmekte buluyor çareyi...bu arada benim fujitsunun ısıtması gerçekten süper dün akşam 30C getirdim denemek için autodayken alev üfledi resmen....


    Hava sıcak olduğu için alev üfler, çünkü yukarıdan çabuk ısınan havayı çabuk çekip, daha fazla sıcak üfleme yapabilcek. Ama bunu soğuk haavada çok kolay yapamaz sanırım..
  • Selamlar,
    Arkadaşlar, İstanbul'da oturuyorum, yaklaşık 20-22 m2 salona klima taktırmak istiyorum, daire ara katta yer alıyor. Isınma için kombi kullandığımızdan klimanın ısıtma özelliğine gerek duyulmayacak. Hangi marka ve model tavsiyesinde bulunursunuz ve bu klimaların ortalama fiyatlarını yazabilir misiniz? Teşekkür ederim...
  • arkadaşlar 2003 9000btu alaska klima aldık vestel yapmış yazlığa taktırdık 2 odaya 12 şer m2 hiç bakım falan olmadı soğutmaları süper sıcak oramda dahi açtıktan 10 dak sonra 20c ye indiriyor ve ağızdan 2 3 derece hava üflüyor yani donduruyor buna güvenerek klimalar birebir aynı seg marka 9000 lik 2 klima daha aldık dışı kumandası herşeyi aynı .Odalarda sadece 2m2 daha büyük bu odalar ataköy b lerde yani yalıtım var fakat klimalar soğutmuyor ben daha klimaların 23c ye ayarlansa bile attığını görmedim defalarca servis geldi fakat normal dedi bende onlara o zaman yazlıktakiler anormal dedim yok dediler bunlar rotary falan ama dedim bu btu ya göre hesaplanıyor verdiği soğuk yazlıktakiler eli yakacak kadar soğuk verirken bunlar berbat arkadaşlar yardım bunların neyi var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: froster2006

    arkadaşlar 2003 9000btu alaska klima aldık vestel yapmış yazlığa taktırdık 2 odaya 12 şer m2 hiç bakım falan olmadı soğutmaları süper sıcak oramda dahi açtıktan 10 dak sonra 20c ye indiriyor ve ağızdan 2 3 derece hava üflüyor yani donduruyor buna güvenerek klimalar birebir aynı seg marka 9000 lik 2 klima daha aldık dışı kumandası herşeyi aynı .Odalarda sadece 2m2 daha büyük bu odalar ataköy b lerde yani yalıtım var fakat klimalar soğutmuyor ben daha klimaların 23c ye ayarlansa bile attığını görmedim defalarca servis geldi fakat normal dedi bende onlara o zaman yazlıktakiler anormal dedim yok dediler bunlar rotary falan ama dedim bu btu ya göre hesaplanıyor verdiği soğuk yazlıktakiler eli yakacak kadar soğuk verirken bunlar berbat arkadaşlar yardım bunların neyi var.

    vestelin hiç bir ürünü alınmaz,bir yada iki tane iyi ürünü belki çıkar sonrada sizin gibi olur sonu,geri verin
    onlara klima demeye ordu kadar şahit lazım
  • KARDEŞ BUNLARDA İÇ ÜNİTEDE DUYUCU VAR ONU BİR BANTLA HAFİFTEN HASSASİYETİNİ AZALT AYRICA HER KLİMACI GAZ BASAMIYOR HATTA BİLMİYOR BENİM BAŞIMDAN GEÇTİ KALDIKİ BENDE 3 TANE ALASKA 1 TANE VESTEL VAR ALLAHA ŞÜKÜR TIK YOK BENİM TELEFONUM 05442375778 ARA KONUŞALIM OK AĞZI OLAN KONUŞMASIN AYRICA
  • Klimada mitsubishi yi tek geçerim...
  • hem a sınıfı hemde r410 gazlı sigma almanızı tavsiye ederım ıklımsa da satılıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ZEUS4373

    hem a sınıfı hemde r410 gazlı sigma almanızı tavsiye ederım ıklımsa da satılıyor.


    büyük hata
  • bugün klima bakmaya gittim. Bana toshiba ve mitsubishi taviye ettiler.Bu iki marka hakkında birazda olsa bilgiye sahibim. aynı zamanda elektra diye bir markadan bahsettiler. bu marka hakkında bilgisi olan var mı . yardımcı olabilirmisiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: drdr17

    bugün klima bakmaya gittim. Bana toshiba ve mitsubishi taviye ettiler.Bu iki marka hakkında birazda olsa bilgiye sahibim. aynı zamanda elektra diye bir markadan bahsettiler. bu marka hakkında bilgisi olan var mı . yardımcı olabilirmisiniz.


    Electrada iyi klimadır ama ülkemizde toshibanın ve mitsubishinin yanında lafı edilmez,siz bunların içinde hangisi diyorsanız,eger toshiba Daisekai ve toshiba süper Daisekai almayacaksnız direk mitsubishi olanlara yönelin,mitsubishi electric olan markanında süper delux modelini almayacaksanız hangi mitsubishi alırsanız alın iyidirler.


    iyi geceler.
  • teşekkür ederimiyi geceler
  • 27 m2 oda için kapasitesi nasıl plmalı klimanın
  • Sayın CUMHUR DEMİRKAHYALILAR ,
    Bilgilerinizden faydalanmak isterim bende..
    Benimde evimde Fujitsu 14'lük inverter klima var..Çok güzel ısıtıyor.. Çok güzel soğutuyor..
    Forumlardan okuduğum kadarı ile cihazlara yıllık bakım yapılıyormuş. İç dış ünite temizliği gerekliymiş..
    Ben İzmirde oturuyorum, doğalgaz döşendi tüm sokaklara o aralar çok kir, toprak, toz oldu etraf..
    Klima dış ünitesi bunlardan etkilenirmi.. Belirtilen temizliğin yapılması gerekli mi?
    Birde bu temizliği ben yapabilirmiyim klimaya zarar vermeden?
    Servisler 50,60-80 ytl gibi değişen fiyatlar veriyor..
    Bu işlemin bu kadar tutması normal mi??
    Cevabınızı bekliyorum...
    Saygılarımla.
  • rfuysen

    cumhur bey size yanıt versin ama bende bir iki yazayım,

    yılık bakım şart ve siz yaparsınız ama çok dikkat etmeniz lazım,yoksa klimaya baya zarar verirsiniz,servisler evet o kadar para alıyorlar,bence degermi o paraya verilen hizmet anlamıyorsanız deger ama anlıyorsanız degmez,çaok komik paraya temizlik maddesini alarak ilk serviste o maddeniz parasını çıkarıyorlar,ama işte meslek,biz kendimiz temizliyoruz ama delmeyi,zarar vermeyi göze alarak ilk yaptık baktıki zarar yok devam,ama dedigimi gibi bir kere yapılırken bakın eger kendinizde yetenek görüyorsanız sizde yapın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: drdr17

    27 m2 oda için kapasitesi nasıl plmalı klimanın

    eger ara katsa 18000 btu işinizi görür,ama mutlaka almadan servise keşifte yaptırın kafadan gidip almayın,

    iyi geceler.
  • DEĞERLİ RFUYSEN ARKADAŞIM, EBAİ ARKADAŞIMIN DEDİĞİ GİBİ ASLINDA KLİMA BAKIMI O KADAR DA MATAH BİRŞEY DEĞİL, İLACINI ÇOK KOLAY BULABİLİRSİNİZ, SUYLA KARIŞTIRIP DIŞ ÜNİTENİN HERYERİNE SIKIN OLDU BİTTİ AMA, DEDİKLERİ GİBİ BİLMEDEN YANLIŞ YAPACAĞINIZ BİR HAREKET KLİMANIZA ZARAR VERİR.
    BANA SORARSANIZ BU İŞİ YETKİLİ SERVİSİNE YAPTIRMANIZ EN İYİSİDİR. 120 YTL'YE BAKIM YAPAN FİRMALARI BİLE BİLİYORUM, AMA İZLEDİM ONLARI GERÇEKTEN BAKIM YAPILIYOR. YAĞ SÖKÜCÜYÜ SULANDIRIP BAKIM YAPANLARDA VAR.
    İNANDIĞINIZ VE GÜVENDİĞİNİZ YETKİLİ SERVİSLERLE ÇALIŞIN.
    SONUÇTA SENEDE 1 KEZ BU PARAYI VERECEKSİNİZ AMA DEĞER BUNU ASLA UNUTMAYIN.
    KLİMALARA NEDEN BAKIM ŞART OLDUĞU KONUSUNA GELİNCE SİZE ÇOK TEKNİK ANLATMAYACAĞIM, ŞÖYLE DÜŞÜNÜN;
    KLİMALAR ÇALIŞIRKEN DIŞ ÜNİTELERİN ARKASINDAKİ BÖLÜM NEMLENME YAPAR,ESEN RÜZGARLA BİRLİKTE TOZ,KİR, SİNEK, KELEBEK VB.HERŞEY BURAYA YAPIŞIR. ZAMAN İÇİNDE BU ARKA BÖLÜMDE BU KİR TABAKALAŞMAYA BAŞLAR. TABAKA KAPLAYAN DIŞ YÜZEYİ AYNI ŞUNA BENZETEBİLİRSİNİZ BİR ATLETİN AĞZINI VE BURNUNU BANTLAYIN VE KOŞMASINI İSTEYİN. AYNI DURUM HİÇ BİR FARKI YOK.
    SÜREKLİ BAKIMI YAPILAN BİR KLİMA ELEKTRİK MASRAFLARINI AZALTIR EN ÖNEMLİSİ. BİRDE BU TABAKALAŞMA İLE İLGİLİ OLARAK ZAMAN İÇİNDE BAKIM YAPILMADIĞI ZAMAN ALTTAN SÜREKLİ NEM OLUŞMASI SEBEBİYLE DIŞ ÜNİTENİN ARKA YÜZEYİNİN ÜSTÜNDE KÜFLENME OLUŞMAYA BAŞLAR. İŞTE İŞİN EN RİSKLİ DÖNEMİ BAŞLAMIŞ OLUR BÖYLECE. AKLINIZDA OLSUN KLİMANIZI ÇALIŞTIRDIĞINIZ ANDA İÇ ÜNİTEDEN KÜF, MANTAR KOKUSU GELİYORSA ÇOK ACİL BİR ŞEKİLDE BAKIM YAPTIRIN KLİMANIZA ÇÜNKÜ TÜM DÜNYADA HER YIL ONLARCA İNSANIN ÖLÜMÜNE SEBEP OLAN LEJYONER HASTALIĞI BAŞLAMIŞ DEMEKTİR.

    NOT: ÇOK TEKNİK OLARAK ANLATMAMAYA ÇALIŞTIN BU İŞİ BİLEN ARKADAŞLAR İÇİN KOMİK BİR ANLATIM OLMUŞ OLABİLİR KUSURA BAKMAYIN AMA HERKESİN ANLAMASI İÇİN BÖYLE ANLATTIM.


    SAYGILARIMLA
    CUMHUR DEMİRKAHYALILAR

    quote:

    Orjinalden alıntı: rfuysen

    Sayın CUMHUR DEMİRKAHYALILAR ,
    Bilgilerinizden faydalanmak isterim bende..
    Benimde evimde Fujitsu 14'lük inverter klima var..Çok güzel ısıtıyor.. Çok güzel soğutuyor..
    Forumlardan okuduğum kadarı ile cihazlara yıllık bakım yapılıyormuş. İç dış ünite temizliği gerekliymiş..
    Ben İzmirde oturuyorum, doğalgaz döşendi tüm sokaklara o aralar çok kir, toprak, toz oldu etraf..
    Klima dış ünitesi bunlardan etkilenirmi.. Belirtilen temizliğin yapılması gerekli mi?
    Birde bu temizliği ben yapabilirmiyim klimaya zarar vermeden?
    Servisler 50,60-80 ytl gibi değişen fiyatlar veriyor..
    Bu işlemin bu kadar tutması normal mi??
    Cevabınızı bekliyorum...
    Saygılarımla.
  • Sayın Cumhur Bey,
    Size bir sorum daha olacak izninizle.... Ben birkaç klimacı arkadaşla konuştum..
    Biri iç bakımın olması gerekli diyor.. Bir diğeri dış bakımın olması gerekli diyor..
    Bir diğeride hem iç hem dış bakımın olması gerekli diyor..
    Benim bu konuda kafam karıştı şimdi.. Hangini yaptırayım diye.. 3 farklı düşünce var.. Hangisi daha doğru olur acaba..
    Eğer klimanın bakımını ben yaparasam, bu gerekli ilacı İzmir gıda çarşısında bulacağım belirtilmişti..
    Peki ne kadar ilaca ne kadar su konulacak bu denge önemlidir diye düşünüyorum.. Birde fiyatı konusunda bir bilginiz varmı bu ilacın..
    Eğer aralarında öle 3-5 milyon oynuyorsa o riski almaya değmez.. Bakarım hem yaparken..Nasıl yapıyor diye..
    Daha sonra kendimizde yaparız evelallah..
    Peki bu işlemi yapmak için uzman olmak gerekli mi bunu şu nedenle soruyorum, bir dönem klima servisinde çalışmış bir arkadaşım var o ben sana yaparım basit birşey dedi..Basit derken klimayı yok etmeyelimde..
    Yorumlarınızı bekliyorum..
    Saygılarımla...
  • 
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.