Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (225. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
57.179
Cevap
701
Favori
4.426.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar size bir sorum olacak.bizim ankarada evimizin 130 metrekare civarinda bir terasi[simage][/simage] war üzerini kapatirdik catisi shingel 5cm köpük ve lambri ahsapdan olusuyor terasin hertarafi camla70 lik egepen ile kapli yazin sizin anlicaniz sauna gibi oluyor burasi ve klima taktirmayi düsünüyoruz biraz arastirma yaptik yalniz hesaplarimiza göre ayda 500 ytl elekrik faturasi gelme ihtimali olacak sizin önerileriniz neler sizce hangi tarz bir klima iyi olur.yaklasik 75 000 lik klimalar gerekiyor yani üc tane25 binlik veya tek 50 binlik buzdolabi gibi olanlardan ve birtanede 75 binlik.onun disinda büyük alanlar icin 85 binlik sogutma yapabilen boru sistemli klimalar war onlar hakkinda ne düsünüyorsunuz.ankarada sizce bakabilecegimiz yerler nereler.simdiden tesekkürler cevaplariniz icin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lion256 -- 24 Nisan 2008; 12:35:21 >
  • sofokles2000 kardeşim sizi anlamakta güçlük çekiyorum.Bu vakum işini sanki biz uydurduk gibi,işini kötü yapan bilnçsiz adamlara hakkınızı savunacağınıza ,gelmişsiniz burada size doğru bilgi veren arkadaşlara yok 2000 ytl mi verseydim bir vakum için gibi laflar ediyorsunuz.İnsanlara yanlış ve kötüyü sanki över gibi konuşuyorsunuz.Kardeşim VAKUM işini biz icat etmedik.Bu soğutma işinde olmazsa olmaz bir kural gerisi hikaye.Birde bu hava şartında çalışan bir klimayı övmek şu anda yanıltıcı bir bilgi.Görelim bakalım 35 derecenin üstüne çıkınca hava sıcaklığı ,dua edin sıcaklar çok yüksek olmasın Faturaya dikkat,ozamanda buraya yazarsınız.

    Birde buraya bilnçli olarak yazan işi bilen arkadaşlara sesleniyorum verdiğimiz doğru bilgiyi bu kadar hafife alan bencede bizle alay eder gibi yazan bu arkadaşın sorularını cevaplamayalım derim ben,en azın dan ben bu tip davranış sergileyen arkadaşlara yardımcı olmak için yazmayacağım kendi adıma!!!




  • quote:

    Orjinalden alıntı: gül iz

    Şu türkiyede,sanırım dahalen klima ve uydu,servis satış işi tam oturmadı,daıkın alıyorsunuz,fujitsu vb alıyorsunuz iyi klima ama servis konusunda asla arçelik,vestel kalitesi yok,kusura bakmasınlar,iyi marka klima al ama sakın strvislik olma,yoksa yandınız,bundan sonra ha arçelik ha daıkın,allah servise düşürmesin,nasılki klima yapamıyoruz,servis konusundada aynıyız,anlamadıgımız şeyi bozuyoruz,servislerdeki egitim sıfır,başımıza geld,de biliyorum.

    Sayın gül iz yukarıdaki yazılarda VESTEL servisinin kalitesini görmüştürsünüz sanırım.Ne demişler VAKUM a gerek yok biz garanti ediyoruz.Yanlış iş yapacaksın,sonrada garanti yok öyle yağma ,işte kalite ortada buda kaliteli ise bir örnek olsun
  • :) arkadaşlar artık aranızdaki konuşmalara bakarak yazasımda gelmiyor açıkcası kim klimacı,kim öneri alıyor,kim akıl danışıyor,kim neyi savunuyor anlaşılmaz bir hal almış burası ilk olarak burada bilgilerini paylaşan arkadaşlara saygı duymalıyız ve lütfen tartışma yapmadan gerçekten bilgilerimizi paylaşalım vestel klima neye göre yada ne kadar iyi tartışma konusu olabilir yani vestel klima iyi fakat kaçlık kaç mt2 de kullanıyorsun ve diger kaliteli dediğimiz cihazlarda oraya kaç btu önerir sanırım önce bunu tespit etmemiz gerekir birebir şahit olduğum bir olayı anlatayım size mıtsubıshı electrıc kurduğumuz bir evin karşı komşusu ustalar klimayı takarken sohbetimize katıldı ne gerek vardı beyfendi benim evde vestel marka cihaz var çok harika ısıtmasıda soğutmasıda dedi ve bizi bir tartışmadır aldı neyse gittik baktık gözlerimize inanamadık 20mt2 bir yerde 24 btu vestel cihaz çalışıyor bizim taktığımız ise 9000 btu msh25 cihaz şimdi size sorarım hangisi avantajlı msh25 alan kişimi yoksa servisine güvenip vestel alan kişimi??

    Bütçesi olmayıp alamayana birşey demiyorum ama buraya çıkıpta ne farkı var diger cihazla 2000 ytl verilip alınırmı gibilerinden sözlere hiç gerek yok bence bu sözleri klima satışlarını baltaladıgınız içinmi söylüyorum hayır bu sektörü herhalde etkileyemezsiniz diger kişileri yanlış yönlendirdiğiniz için söylüyorum şimdi siz sessiz çalışıyor gayet güzel demişsiniz evet buna inanıyorum isterseniz bu düşüncenizi daha sonraya saklayın şimdi siz sıfır bir araba aldınız zamanla seste yapmaya başlayacaktır problemde çıkaracaktır. tabi benimki sadece bir düşünce inşallah çıkarmaz birşey sizde memnun kalırsınız.




  • art-SRY kardeşim verdiğn örnek çok güzel aslında kaliteli 9 luk cihazın yeteceği yere bilemedin 12lik olsun adam gidip dandik bir 24 luk cihaz takıyor sonrada alan memnun kaldım diyor,ya arkadaş 24 lüğe vereceğin paraya zaten 9 yada 12lik iyi bir cihaz alırsın,işinide görürsün değincede canım ben o paraya daha büyüğünü aldım bile diyorlar.Türkler de bir adet var malesef olmuşken bi büyüğü olsun ,çocuğa ayakkabı alır 1-2 numara büyük neymiş seneyede giysin anlamıyorum ben bu işi .Ha birde şu var tabi aldıya 24 lük cihaz hava biraz soğudumu oluyor 12 lik gibi ama yakıt 24 lük ,sonra fatura acıtmaya başlıyor .sonrada derler ki '' kim demiş yaklima ısıtırmış,yok az yakarmış,hepsi hikaye'' ne oldu adı klima ya hepsi çöpe.Malesef biz böyleyiz önce bir canımız yanacak sonra anlarız ,koloy kolay da kimseye inanmayız.Bir tek büyükler doğru söyler,ko..,sab...
    onları çok severiz onalr yerli malı her Türk kullanmalı cepleri para dolmalı gerisini neyleyim.Benden bu kadar.Dandik dandiktir arkadaş markası ne olursa olsun.




  • yaw zaten bende sıkıldım burdaki yorumlardan

    sharp hitachi daikin mitsubishi diyolar başka bişey demiyolar

    yani bu memlekette parası olmayan vatandaş serinleyemezmi

    illa 2000 lirayı bayılmamızmı lazım

    çok çok 3 senede bir yeni klima alırım yinede onların parasına gelmiyor yaw
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mbirol

    sofokles2000 kardeşim sizi anlamakta güçlük çekiyorum.Bu vakum işini sanki biz uydurduk gibi,işini kötü yapan bilnçsiz adamlara hakkınızı savunacağınıza ,gelmişsiniz burada size doğru bilgi veren arkadaşlara yok 2000 ytl mi verseydim bir vakum için gibi laflar ediyorsunuz.İnsanlara yanlış ve kötüyü sanki över gibi konuşuyorsunuz.Kardeşim VAKUM işini biz icat etmedik.Bu soğutma işinde olmazsa olmaz bir kural gerisi hikaye.Birde bu hava şartında çalışan bir klimayı övmek şu anda yanıltıcı bir bilgi.Görelim bakalım 35 derecenin üstüne çıkınca hava sıcaklığı ,dua edin sıcaklar çok yüksek olmasın Faturaya dikkat,ozamanda buraya yazarsınız.

    Birde buraya bilnçli olarak yazan işi bilen arkadaşlara sesleniyorum verdiğimiz doğru bilgiyi bu kadar hafife alan bencede bizle alay eder gibi yazan bu arkadaşın sorularını cevaplamayalım derim ben,en azın dan ben bu tip davranış sergileyen arkadaşlara yardımcı olmak için yazmayacağım kendi adıma!!!


    Bu kadar yazdığım mesajdan sonra hala beni anlamadıysanız birol bey, siz bana cevap vermeseniz de olur. Kalın salıcakla...

    demek istediğimi, asıl anlatmak istediğimi anlayanlar zaten saolsun cevap veriyorlar.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: albani

    Sn.Sofokles

    Kardeşim takma kafana bu kadar her denileni,sanırım aldığın Vestel 18000 lik,valla geçen sene bu zamanlar aldım,berbat bir montaj
    ardından dandik servis hizmeti(bir kaç kere) ve sonunda adam gibi ustası bulunca benim 4 klimada coştular,tabi iş ustanın maharetinde!!

    Vestel 18000 likler çok iyi,hatta bayağı bayağı iyi(adam gibi kurulduysa tabiki) kışın bu "dandik" denilen Vestel süper iş gördü
    Yazın zaten iyi idi şimdi dahada iyi oalcak,çünkü yaz sonu gibi tam ayarlanmıştı,ama 9000 liklerde pek iş yok,zaten onlarlada
    aman aman işim yok!

    Paraya kıyana/parası bol olana ben her zaman Daikin ve Fujitsu derim,birkaç daha iyi marka elbette var,ama sen kafanı şöyle dışarı
    çıktığında bak bakalım en çok hangi klima markaları göreceksin!!
    Arçelik-Vestel-Beko,yaw dağ-taş bunlarla dolu bilader,fiyatları,satış sistemleri,promo/kampanya v.s derken malı bunlar götürmektedir,
    iyi-kötü gari orasını alan düşünsün,ama millet parayı sokaktan toplayıpta bu kadar parayı klimaya vermez/veremez!!
    Adam cebine bakıyor önce,yoksa Toshiba veya Daikin tabelasına değil

    Şimdi bende isterim eve şöyle 4 tane Urusu-Sarara çekmeyi!!!iyide ne eder bunların toplamı????hepside "Inverter" oluversinki,tam havamız olsun demi!!

    Selamlar


    Sayın albanı, vakumlama olayı hariç montajını iyi yaptılar... performansını ise sıcaklarda görücez ve burda yazıcam. 18.000 lik vestel platinum aldım bu arada. Vakumlama olayına gelince hala herkes bişeyler yazıyor.

    Arkadaşlar,

    vakumlama yapsalar iyi olurdu ama yapmadılar. napıyım klimayı iade mi edeyim şimdi..Bu kadar büyütmeyin olayı... belki de güzel çalışacak neden bu kadar olumsuz düşünüyorsunuz? Allah aşkına yazdıklarınızı bi okuyun. bilgi ve tecrubelerinize saygılıyım ama biraz mantıklı olun..

    Öte yandan fujitsu ya da daikin aldığımda vakumlama yapacaklarının garantisi var mı çok merak ediyorum.

    tecrubeli arkadaşlardan bişey rica ediyorum. vestel platinum 18.000 ile sharp 18 liğin (düz model) (bu arada sharpta 18 lik inverterı zaten yok bildiğim kadarıyla) teknik verilerini (ses, tüketim, verimlilik) karşılaştırıp burda yorumlayabilirler mi?

    bu arada kılavuzda iyon jeneratörünün çalışma prensibi şöyle açıklanıyor: "Çok düşük akımda yüksek voltaj üreterek ortama negatif iyon verme prensibine dayanmaktadır." Bu doğrultuda iyon jeneratörünü çalıştırınca elektrik tüketimi ne kadar artar?

    edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 25 Nisan 2008; 0:23:11 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: art_SRY

    :) arkadaşlar artık aranızdaki konuşmalara bakarak yazasımda gelmiyor açıkcası kim klimacı,kim öneri alıyor,kim akıl danışıyor,kim neyi savunuyor anlaşılmaz bir hal almış burası ilk olarak burada bilgilerini paylaşan arkadaşlara saygı duymalıyız ve lütfen tartışma yapmadan gerçekten bilgilerimizi paylaşalım vestel klima neye göre yada ne kadar iyi tartışma konusu olabilir yani vestel klima iyi fakat kaçlık kaç mt2 de kullanıyorsun ve diger kaliteli dediğimiz cihazlarda oraya kaç btu önerir sanırım önce bunu tespit etmemiz gerekir birebir şahit olduğum bir olayı anlatayım size mıtsubıshı electrıc kurduğumuz bir evin karşı komşusu ustalar klimayı takarken sohbetimize katıldı ne gerek vardı beyfendi benim evde vestel marka cihaz var çok harika ısıtmasıda soğutmasıda dedi ve bizi bir tartışmadır aldı neyse gittik baktık gözlerimize inanamadık 20mt2 bir yerde 24 btu vestel cihaz çalışıyor bizim taktığımız ise 9000 btu msh25 cihaz şimdi size sorarım hangisi avantajlı msh25 alan kişimi yoksa servisine güvenip vestel alan kişimi??

    Bütçesi olmayıp alamayana birşey demiyorum ama buraya çıkıpta ne farkı var diger cihazla 2000 ytl verilip alınırmı gibilerinden sözlere hiç gerek yok bence bu sözleri klima satışlarını baltaladıgınız içinmi söylüyorum hayır bu sektörü herhalde etkileyemezsiniz diger kişileri yanlış yönlendirdiğiniz için söylüyorum şimdi siz sessiz çalışıyor gayet güzel demişsiniz evet buna inanıyorum isterseniz bu düşüncenizi daha sonraya saklayın şimdi siz sıfır bir araba aldınız zamanla seste yapmaya başlayacaktır problemde çıkaracaktır. tabi benimki sadece bir düşünce inşallah çıkarmaz birşey sizde memnun kalırsınız.


    Sayın Art-SRY

    Mesajlarımı okuduysanız ne gerek var 2000 lik cihaza demedim. Tam tersi mutlaka fark vardır dedim. Hatta BMW ve mercedes örneğini verdiğim mesaja bakabilirsiniz (bkz bir önceki sayfa). hatta kaç defa param olsa sharp alırdım dedim (daikin ve fujitsu da düşünülebilir tabii ki.
    İlerde tabii ki sorun çıkarabilir çıkarakcakdır da elektrikli alet sonuçta.
    25 metrekarelik yere 18 lik takıldı. Isıtma performansı istediğimden dolayı 15 lik tavsiye edilmedi.
    bakın hala yanlış yönlendiriyorsunuz diyorsunuz. 5 seferdir yazıyorum 6. defa yazıyım. Kişi klima alacak 18 liğe ihtiyacı var ve 1000 YTL si var. 2200 YTL vermedeği için mecburen bu markaları alacak.

    Bütçesi az olup da Vestel ve arçelik alabilenlere neden bu kadar tepki veriyorsunuz anlamadım.

    hayır kendime kızıyorum bu kadar işimin gücün arasında girip herkese cevap yazıyorum. Aslında anlatmak istediğim şey o kadar basitki.

    Yüzyüze konuşamadığımız için yazışarak anlaşmaya çalıştığımız için mi anlatmak istediklerimizi anlatamıyoruz acaba...

    Bu sayfalar nasıl güzelleşir biliyor musunuz... Her bütçeye göre fiyat performans oranı iyi olan klimalar önerildiğinde...

    4-5 süper marka var kaliteli. ama çok pahalı...

    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 25 Nisan 2008; 0:26:14 >




  • SN sofokles2000 ben buradaki yazınıza istinaden yazmıştım eger buradaki yazınızdan başka anlam çıkıyorsa yada başka birşeyi anlatmaya çalıştıysanız hata benim afedersiniz
    quote:

    Orjinalden alıntı: sofokles2000


    quote:

    Orjinalden alıntı: mbirol


    quote:

    Orjinalden alıntı: sofokles2000

    Takıldı. R22 olduğu için süpürme yapıldı.

    Evet arkadaşlar vestel alacak arkadaşlar bu konuyu iyi incelesin.İşte büyük bir markanın büyük servisi ve yaptığı iş.Eğer profosyonel bir klimacı bu yapılan işi olur böylede diyorsa yazsın.Bu iş soğutma işini yapan hiç bir cihaz için kabul edilemez.Vakum şart


    süpürme yada vakum. soğutmada ısıtmada çalışıyor hem de çok iyi. Dış ünite çok sessiz çalışıyor 18 lik olmasına rağmen... bir klimaya 2 milyarın üstünde para vermeye gerek yok. 1 milyara halloluyor. Altı üstü klima... Ama çok parası olan verebilir ona laf yok..

    Bi de bişey sorcam vakum yapmıyorlar diye Vestel almasınlar mı?

    Herşeyi bu kadar büyütmeye gerek yok bence.

    sonuçta cihaz sağlıklı ve verimli çalışıyor mu çalışıyor.

    Ama 410 gaz olsaydı o zaman işler değişirdi sanırm. benimki R22 gazlı





  • Valla sanırım geçen yaz başıydı, yine bu sayfalarda bu konuyu tartışıyorduk. Ucuz klima mı alınmalı yoksa pahalı bir klimamı diye? Eski olan arkadaşlar hatırlarlar.

    Benim akrabalarımın içindede Arçelik vs kullananlar var. Soruyorum memnunmusunuz diye; Cevap olumlu... tamam hiç bir sorun yok ama 27 m2 salonda 24000 Btu Arçelik...! birde yaz mevsiminde en yüksek fanda 18 derece.. kışında en yüksek fanda 30 derece...! bu cihaz ne kadar elektrik harcar, faturaya nasıl yansır?

    Sonuçta bu bir bütçe işi, herkes cebine göre hareket etmeye çalışıyor, yoksa ucuz klima alanda biliyor Daıkın'ı mitsubishi'yi, Fujitsu'yu, Toshiba'yı...bu cihazlara verilen paranın en fazla iki yıl içinde kendini amorti ettirdiğini..
    Bakıldığında burada üç dört yıl önceki mantalite azalmış görünüyor.. İnsanlar bir şeyin farkına vardı, Klima klimacıdan alınır mantığı yavaş yavaş oturuyor. Ama bu yaz mevsimi içinde yine en çok satılacak ürünler ucuz gruplar olacak. Bu tartışılmaz bile. Ama şunu çok iyi biliyorumki.. kaliteli klima almak isteyen kesim epey fazlalaştı.

    Globalleşen ve küresel ısınmanın giderek hissedildiği dünyada insanlar artık ısıtma ve soğutmada farklı alternatifler aramaya başladılar ve bunun uygulamaları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de uygulanıyor artık.
    Benim gözlemlediğim kadarı ile örneğin bu sitede herkes sürekli split ( içi ayrı, dışı ayrı ünite ) üzerinde konuşuyor. Çok nadir olarak multi sistemi soranlar var.

    Halbuki tüm dünyada olduğu gibi artık ülkemizde de merkezi ısıtma soğutma sistemini benimsemiş evine dahi uygulatan insanlar hiçte yabana atılmayacak sayıda. Ben isterimki VRV/VRF sistemi hakkında arkadaşlarımız konu açsınlar. Bu teknolojinin farkına varsınlar, bizler yine bildiklerimizi aktaralım.
    Tek bir dış ünite ile 48 adet iç üniteye kadar bağlanabilen, bir pc ile 400 tane iç ünitenin kontrol edilebileceğini, enerji tasarrufunun splitlere göre % 40'ların üstünde olabileceğini bilsinler isterim.
    Nasılki.. diğer beyaz eşyalarda örneğin İnverterli buzdolabları şu an artık mağazalarda boy boy sergileniyorsa, tüm dünya olarak enerji sarfiyatının azalması için çaba gösteren toplumlar gibi bizimde artık bu işe el atmamız gerekir diye düşünüyorum.
    Bu durum aynı zaman da bizim gibi klima işi içinde olanlar içinde yeni bir reform. Bahsettiğim sistemleri zaten tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de 7 marka yapıyor.
    Sudan yada topraktan ısı pompalı enerji sistemlerinin kullanıldığı dünyada, ki... bu ülkemizdede kullanılıyor ama her ne hikmetse bu konular ile ilgili konu açılmıyor malesef.
    Tüm avruda split klima satışının ve tüketiminin artık giderek azalması bunun en somut örneği.

    Saygılarımla

    Cumhur Demirkahyalılar




  • VRF-VRF-DVM yada CITIMULTI konusu

    Adamlar standart seri kaliteli bir ürüne bile çok pahalıymış yahu bunlar,ben giderim yarı parasına alırım bir ürün mantığında buraya yazıldığı sürece kim anlayacak ki VRF veya VRV yi yine bizi yargılarlar ''Bırakın kardeşim bu pazarlama ayaklarını'' diye .Böyle bir konuyu açmak iyi olur ama kime anlatırız bilmem
  • O da ayrı bir konu yaa...))


    quote:

    Orjinalden alıntı: mbirol

    VRF-VRF-DVM yada CITIMULTI konusu

    Adamlar standart seri kaliteli bir ürüne bile çok pahalıymış yahu bunlar,ben giderim yarı parasına alırım bir ürün mantığında buraya yazıldığı sürece kim anlayacak ki VRF veya VRV yi yine bizi yargılarlar ''Bırakın kardeşim bu pazarlama ayaklarını'' diye .Böyle bir konuyu açmak iyi olur ama kime anlatırız bilmem
  • Daıkın ile ilgilenen arkadaşlar için bir haberim var, dün Isısan'ın semineri vardı, önceden biliyorsunuz Daıkın klimaların klasik siplit klimaları mevcuttu. Daha sonra getirmediler Türkiye'ye, onun yerine Siesta by Comfort diye bir ürün getirdiler.
    Şimdi aldıkları bir karar ile Daıkın klasik split klimalar artık Türkiye'de tekrar satışa çıkıyor... bilgilerinize.

    Saygılarımla
    Cumhur Demirkahyalılar
  • Daha önceki bilgilerimdede söyledim belirttim küçük odamızda 9 btu arçeliğimiz vardı elektrik faturası iyi gerliyordu tv, fırın, ütü, pc gibi ev aletleriyle 30 geliyordu buna güvenerek 25,000 BTU beko aldım fakat faturam 200-250 geldi kış boyunca 2 klima ile birlikte en son dayanamadım beko klimayı bir asy hiç çalıştırmadım tek klima ile gelen fatura 45 düşünün bekonun bana verdiği zarar ayda ortalama 200 ytl buna göre düşünün arkadaşlar 100 fark taksit zorlayacak diye aldığım klima bana 200 yrl elektrik farkı ödetti. lütfen sağlıklı düşünün. 2 ay geç alın ama alınması gerekeni alın kesinlikle. 1600 YTL param havaya gitti resmen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desing_AY -- 25 Nisan 2008; 14:04:46 >
  • işte biz bunu anlatamıyoruz ucuz alıyorsun klimayı ama daha sonra tedaşa aylık taksitler halinde elektrik faturasını ödüyorsun madem ödiceksin klimayı taksitle al oraya öde klima kendisini karşılasın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: desing_AY

    Daha önceki bilgilerimdede söyledim belirttim küçük odamızda 9 btu arçeliğimiz vardı elektrik faturası iyi gerliyordu tv, fırın, ütü, pc gibi ev aletleriyle 30 geliyordu buna güvenerek 25,000 BTU beko aldım fakat faturam 200-250 geldi kış boyunca 2 klima ile birlikte en son dayanamadım beko klimayı bir asy hiç çalıştırmadım tek klima ile gelen fatura 45 düşünün bekonun bana verdiği zarar ayda ortalama 200 ytl buna göre düşünün arkadaşlar 100 fark taksit zorlayacak diye aldığım klima bana 200 yrl elektrik farkı ödetti. lütfen sağlıklı düşünün. 2 ay geç alın ama alınması gerekeni alın kesinlikle. 1600 YTL param havaya gitti resmen

    Duyanlar duymayanlarada söylesin!! desing_AY kardeşim senide kutlarım her şeyi açık yüreklilikle anlatmışsın.Düştüğün durum çok üzücü ama yaptığın şey çok önemli birileride ders alsın aynı hatayı yapmasın.Herşeyi açıkça yazdığın için ben sana teşekür ederim.




  • Buyrun size elektrik faturası evde herşey elektirikli tüpgaz yok.Toplam ev alanı 90 m2,1.kat, kuzey cephe ,güneş almıyor,balkonlar plastik doğrama kapatılıp eve dahil edilmiş balkon altı açık,ev tekcam ahşap doğrama ,plastik kapamalar hariç,

    Kullandığım elektrikli aletler

    * Vestel güney kore ithal nofrost dolap amerikan tipi bağayı büyük 80 cm en
    *Seramik indüksüyon dörtlü elektrikli ocak
    *12 yıllık çamaşır makinası(yani eski nesil)
    *Bulaşık makinası(Bu yeni nesil)
    *İhlas şohben (ani su ısıtıcı 3.kademede 7 kw harcıyor)
    *Elektrikli fırın (midi 2 kw)
    *Kattel su ısıtıcı,fritöz vs.mutfak aletleri
    KLİMALARIM
    * Koridorda 10 000 btü Dıamond Electric marka inverter(8 senelik ilk inverter serilerinden 24 saat full çalışıyor)
    *Salonda ZİBRO 2035 yüksek performans inverter (yeni cihaz sabah 08 - gece 12 ye kadar full çalışıyor
    *Yatak odası Diamond Electric 9 000 btü klasik seri (Gece 12 sabah 10 full açık)

    Bu arada mutfak ve diyer oda kapıları devamlı açık sadece gece salon kapısı kapalı.Evimde her terlü ürün elektirik enerjisi ile çalışıyor.

    Klimalar koridor 24 derece diyer ikisi 21-22 derece çalışıyor

    İşte ŞUBAT 2008 fatura






  • Konu başlığı ile ilgisi olmayan ve karşılıklı konuşma içeren mesajlar silindi.
    Lütfen özel konuşmalarımızı PM (özel mesaj) üzerinden yapalım ve konularda bilgi paylaşımını esas alalım.


    Eğer kurallara aykırı olduğunu düşündüğünüz bir mesaj varsa, cevap vermek yerine lütfen Şikayet Et butonunu kullanın; inceleme ve gereği yapılacaktır.

    Yöneticilerin müdahaleleri ile ilgili olarak da, "X isimli üyenin mesajı silindi, demek ki yönetim onun görüşlerini genel olarak haksız buluyor" havası yaratmak da doğru değil. Her yapılan müdahale kendi içinde değerlendirilmelidir ve genele yayılmamalıdır.
  • onu bunu bılmem 42 m2 6250 aa arcelik super calısıyor..yada bu serısı cok iyi (mirror seirisi 6250aa..)cunku okuyorum forumda şöyle gurultulu böyle sogutmuyor şöyle ısıtmıyor ..ben ne gurultu duyuyorum nede verım alamadıgımı goruyorum
  • 
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.