Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (239. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ghost42 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
57.073
Cevap
696
Favori
4.415.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 237238239240241
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynen hak veriyorum zaten dediğin gibi olanlarda sabun köpüğü gibi kaybolup gidiyolar . Fakat yanısıra sizlerede zarar vermeleri tabiki kötü çok affedersin beyaz köpeğin pamukçuya zararı dokunur sözü gibi
    birde bu suçu ana firmada aramak gerek ne kadar serbest piyasada olsa mantığımca sanada aynı vermeli ürünü alış veriş sitelerinede, büyük balık küçüğü yutmamalı esas serbest piyasa ozaman ortaya çıkar tabi ben işin adaletli yönünü söylüyorum ama malesef böyle olmuyor . Müşteride haliyle üç beş kuruş daha menfaatini düşünmek zorunda olunca çorap söküğü gibi büyüdükçe büyüyor rekabet . 3-4 günlük bayilerde çıkar tabi ortaya malesef dünya hali böyle . Hayırlısı artık ahlak yinede ahlaktır düzeleceği yok ama belki düzelir Allah bilir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: mbirol


    quote:

    Orjinalden alıntı: rhh

    Tamam hissettiğinize göre konişim ayıp olmazsa birader iş yerinize gelsek liste fiyatınızdan bi kuruş aşağı inmezmisiniz hadi daikin euro demiş + kdv demiş olayı bayilere bırakmış ama mitsubishi elec. ytl vermiş
    yani kdv eklenmiyor aynı sizin zibro gibi %18 kdv faturada içinde belirtiliyor buda bi gerçek sorduğumsa yok pazarlık olmaz liste neyse o diyenlerdenmisiniz yoksa peşinde vadede yardımcı olanlardanmısınız?
    sevgili birol ağabey..

    quote:

    Orjinalden alıntı: mbirol

    Gerçek yaşım malesef 40,kliacılık yaşım Tam tamına 20, ama ben kendimi 25 yaşında hiisediyorum.Zibro nun verdiğm fiyatlar ise tamamen liste fiyatı



    Peşinde tabiki iskontolar oluyor,sonuçta kredi kartına komisyon ödüyoruz.Vadeli fiyatlarda da birşeyler yapılabilir bu müşteriden beklentilere bağlıdır.Ama tüm ticaret hayatımda şunuda yapmadım'' Kim ne fiyat verdiyse ben daha altında vereyimde yeterki ben satayım.'' bu benim hiç tasvip etmediğim birsatış şekli ,eğer bir üründen para kazanmazsanız vereceğiniz hizmet de okadar olur.Klima işi sadece satmak değildir,devamlılık ister,satış sonrasında hizmet ister.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ysaglam


    quote:

    Orjinalden alıntı: ellenripley

    Herkese merhaba,

    Günlerdir bu forumu hatmediyorum, neredeyse her satırı ezberledim. Yine de alacağımız klima konusunda hala karar veremedim. Az zamanda çok bilgi yüklenince kafam iyice karıştı, beynim sulandı.
    Klimayı Antalya'da yaşayan aileme alacağız. Ancak yalnızca soğutma değil, ısıtma amaçlı da kullanılacak. Antalya için komik gelebilir ama birinci kriter iyi ısıtması (annem sağolsun, cehenneme gitse "burası ceryan yapıyor, sırtıma hırkamı alayım" der ). Bütçe sınırlı. Maksimum 1500 YTL. Bu durumda anladığım kadarıyla inverter klima hayal gibi. Ancak kışın günde en az 8 saat ısıtma yapılacağı düşünülürse, tüketim açısından klasik bir klima ceplerine ne kadar dokunur? Klima yaklaşık 24m2 salona takılacak. Salon açık mutfaklı. Yani fırın, ocak, su ısıtıcı, herşey mevcut. Camlar kapatıldığında, (çünkü açınca ceryan yapıyor ) içerde karbondioksit yetmezliğinden ölebilirsiniz. Buna çare olacak en doğru klima hangisidir? Sessiz olması da çok önemli, zira annemin gece uyurken de açık bırakacağından eminim. Bizimkiler 9000'lik Samsung Premier'e takmışlar (malum, komşular ne aldıysa her zaman en iyisi odur) Uygun mudur?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler


    Selamlar komşuyuz desenize. Bende Fener de oturuyorum. Bende sizin gibi forumu hatmedenlerdenim. Yaklaşık 2 ay önce kararımı verdim ve Fujitsu'nun ASYA09LC modelinde karar kıldım. Tamda sizin maximum verebileceğiniz rakama yani 1500 YTL ye iki taksitte aldım. Bildiğiniz gibi bu aralar sıcaklıklar maximum 32 dereceleri falan gördü hava sıcaklıkları. Bu sıcaklıklarda benim 25 m2 salonu sessiz modunda buzhaneye çevirdi bu makine. Isıtmada dünyada kendi kapasitesinin iki katına çıkan tek klima ve ısıtmasıyla dahada meşhur. 9000 BTU klima ısıtmada 18020 BTU ya çıkabiliyor. Soğutmada ise 12300 BTU kapasiteye çıkabiliyor. Kararsız kalanlara benim önerebileceğim bir klima. Ayrıca evimde sharp ve mitsubishi klimalarda var. Bu onlardan daha iyi. Elektrik tüketimi ise çok pahalı cihazlara eşdeğer. Saatte soğutmada 0,655 kW, ısıtmada ise 0,845 kW elektrik tüketimi var. Ayrıca EER ve COP değerleri çok iyi. 3,97 ve 4,26..




    Merhaba,
    İlginize teşekkür ederim. Kullanıcı memnuniyeti kuşkusuz çok önemli. Hele ki aynı coğrafyada yaşıyorsa
    9000'lik klima ile 25m2'de verim alınabiliyor demek. Samsung'dan da 9000'lik yeterli demişler. Ancak Samsung'un 900 küsur YTL kliması ile karşılaştırıldığında, aradaki fiyat farkını hakeden bir makine olduğunu düşünüyorum. Hiç aklımda yokken bir de Fujitsu çıktı şimdi karşıma
    Tekrar teşekkürler...
  • Arkadaşlar hepinize merhaba ionizerli hava temizleme cihazları uzun süre tartışıldı bu forumda ve büyük ölçüde zararlı olduğu konusunda aşağı yukarı hemfikir olduk . Bari sigara kokusuna nasıl engel olabilirim derken dün bir cihaz gördüm nette size linkini veriyorum ne ölçü doğrudur Gerçi Cengiz Umur girmeli foruma ama kendisinin diğer hava temizleme dh formuna (Topik) bile girmediğini gördüm onun için buraya yazıyorum . aşağıda linkini verdiğim cihazı kullanan varmı ben sırf sigara kokusu için düşünüyorum ama cihazın kullanım alanı geniş mutfak banyo kişisel bakıma kadar modelleri mevcut sizlerde bi inceleyin tamamaen zararsız olduğu söylenmiş. işini yapıyorsa kapalı kalmak zorunda olan klimalı odalarda bile kötü kokuları sigara içmeyenler bile önleyebilirmi birde sizler bakın derim ben şahsen almak istiyorum ozon yaymadığı için devamlıda kullanabilir diye düşünüyorum havayı temizleyemesede bari kokuyu önler gene 30- dk 1 saat havlandırmamız ayrıca kendimiz camlarımızı açarak yapmak zorundayız zaten hepinize iyi günler selamlar

    http://www.zielonka-tr.com/ ____> Smell killer kötü koku yok..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hilmi-c -- 7 Haziran 2008; 11:23:15 >
  • bende de 9.000 inverter fujitsu var...oda 11-12m2 odayı buzhaneye çeviriyo açamıyoruz klimayı...dereceyi 28-30 ayapıyorum soğutma konumunda...gerçi sıcaklar basmadı daha...görücez artık izmir sıcaklarında .....kışın süper zaten alet
  • Arkadaşlar

    sadece yazları (3-4 ay) sogutmasını kullanacağım güzel soğutan bir klima alcam 30 metrekare var salon. tavan biraz basık ama lojman tipi evim.
    Bosch'un 24000 btu'luk kliması için 12 ay taksit 1530 ytl fiyat aldım...sizce alayım mı? sogutma 2,71 w görünüyor...cok elektrik harcar mı?gün içinde sadece aksamları 4-5 saat çalışacak.hafta sonu ise belki bunun 2 katı.

    tavsiyeniz nedir? electra modeli sizce bundan daha mı tasarruflu elektrik acısından? ısıtmasını hiç kullanmayacam zaten kışın kaloriferler sauna gibi yapıyor her yeri.evet tavsiyelerinizi bekliyorum acilen.
    Bosch mu yoksa başka hangi marka SOĞUTMA İÇİN? elektrik tüketimi önemli!!!
  • 24000 btu biraz fazla gibi sanki 30m2 yere.
    elektrik tüketiminden önce sessizliğe önem vermeni tavsiye ederim.
    elektrik tüketimi çok düşünce fiyat aşırı artıyor çünkü.
    yine de çok yakmayan modellere bakmanda fayda var tabii.
    18binlik mitsuishilere bakabilirsin, tavsiye ederim.
  • en üst kattayım ve dam izolasyonsuz bakımsız bir lojmanda oturuyorum ve en üst kattayım arkadaşlar...sadece yazın klima çalıştıracağım kışın alacağım klima resmen yatacak çalışmadan. elektriği cok tüketsin istemiyorum ve orta sınıf bir klima istiyorum çünkü mitsubushiye 2500 ytl veripte kışın çalıştırmayacaksam gerek yok lüks klimalara diyorum. bunlardan bir alt sınıf olsun..

    sessiz çalışan elektrik tüketme canavarı olmayan, orta sınıf sadece yılda 3 belki enfazla 4 ay çalıştıracağım hangi markayı tavsiye edersiniz?
    bosch klimalar, arcelik, vestel gibi klimalardan iyimidir elekt. tüketim ve sessizlik olarak?
  • HELPPPP!!!!! 2 GÜNDÜR HARIL HARIL FORUMLARDA KLIMALAR ILE ILGILI YAZILANLARI OKUYORUM..SİTELERDEN FİYAT VS. BİLGİLER ALDIM..MAĞZALARA DANIŞTIM VS. VS. VS....BENİM BÜTÇE KISITLI OLDUĞUNDAN 1000YTL CIVARI KLIMALARA BAKIORM...YANI BU BÜTÇE İLE ALINACAK EN İYİ KLİMA MARKALARI ELECTRA , DEMİRDÖKÜM (ALTUS'a 2 YIL GARANTI VERIO) , RUBENİS , MIDEA (BOSCH VE TRONİCLERİ ÜRETİYORMUŞ DİE OKUDUM).. YANİ ARAŞTIRMAM SONUCUNDA BU FİYAT ARALIĞI İÇİN EN İYİLERİ BUNLAR SANKİM?!?!?...YOKSA YANILIYOMUYUM!??!? HITACHI,DAIKIN,SHARP,MITSUBISHI,FUJITSU,PANASONİC,TOSHİBA VE BUNLAR GIBI ÜST SINIF KLİMALRDAN BAHSETMİORUM,,BU TİP MARKALARA GÜCÜM YETMEZ..
    SİZİN ÖNERİLERİNİZ NE DOĞRULTUDA OLABİLİR?? UYGUN DİE BAHSETTİĞİM KLİMALAR İÇİN NE DİYEBİLİRSNZ,TAVSİYE EDERMİSİNZ ?? LTFNN KULLANANLAR BİLGİLERİNİ VE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞSINLAR..
  • ilk klimam fujitsu inverter 9000
    2.si electra 13.000 düz
    sen de git al bi electra keyfine bak.....
  • Vestel Platinum serisine de bakabilirsiniz. Ben kullanıyorum memnunum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: yaskoo_87

    HELPPPP!!!!! 2 GÜNDÜR HARIL HARIL FORUMLARDA KLIMALAR ILE ILGILI YAZILANLARI OKUYORUM..SİTELERDEN FİYAT VS. BİLGİLER ALDIM..MAĞZALARA DANIŞTIM VS. VS. VS....BENİM BÜTÇE KISITLI OLDUĞUNDAN 1000YTL CIVARI KLIMALARA BAKIORM...YANI BU BÜTÇE İLE ALINACAK EN İYİ KLİMA MARKALARI ELECTRA , DEMİRDÖKÜM (ALTUS'a 2 YIL GARANTI VERIO) , RUBENİS , MIDEA (BOSCH VE TRONİCLERİ ÜRETİYORMUŞ DİE OKUDUM).. YANİ ARAŞTIRMAM SONUCUNDA BU FİYAT ARALIĞI İÇİN EN İYİLERİ BUNLAR SANKİM?!?!?...YOKSA YANILIYOMUYUM!??!? HITACHI,DAIKIN,SHARP,MITSUBISHI,FUJITSU,PANASONİC,TOSHİBA VE BUNLAR GIBI ÜST SINIF KLİMALRDAN BAHSETMİORUM,,BU TİP MARKALARA GÜCÜM YETMEZ..
    SİZİN ÖNERİLERİNİZ NE DOĞRULTUDA OLABİLİR?? UYGUN DİE BAHSETTİĞİM KLİMALAR İÇİN NE DİYEBİLİRSNZ,TAVSİYE EDERMİSİNZ ?? LTFNN KULLANANLAR BİLGİLERİNİ VE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞSINLAR..
  • Genelde okudum .
    En kısa yoldan bi öneri;,,,
    Arkadaşlar paranız çoksa ucuz klima alın. Paranız yoksa carrier, ya da mitsubishi ve benzeri kalitede bir makina alın yıllarca sorunsuz kullanın. Klima 1 defa alınır ve 20 yıl kullanılabilir. Ama Çin malları 2 senede atıl hale geliyor. Ses yapmaya ve dağılmaya başlıyor. Plastik yorgunlugu kalitesiz malzemelere kısa zamanda uğruyor. Dış ünite fanlar dahi plastik lduğu için 1 yılda sıcak ve soğukdan bozulup ses yapmaya başlıyor. Neyse bir de zaten 9000 mitsubishi alıcaksan 15000 başka marka alıcan yani aslında fiyat da aynı. Neyse ama size tavsiyem klima bu iş yapandan alınır,
    alarko, mitsubishi bu isi yıllardır yapar. ve en iyisini yapar.
    Ama en önemlisi gerekirse buzdolabınıza fan takın kullanın ama;
    ASLA VESTEL ALMAYIN.
    Kötü klima, kötü servis, kötü call center, iyi reklam boş yere para...
    Ben de yaptım aynı hatayı şimdi makinayı değiştiriyorum. 15 gün oldu alalı. 850 YTL çöpe gitti. Hem de en full makinasını almıştım 12000 quad...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimmmar -- 13 Haziran 2008; 16:47:01 >
  • selam,

    klima almadan önce bir sormak istedim. rubenis'in 12.000'lik klimasını düşünüyorum ve kullanacağım yerin özellikleri şöyle;

    28 metrekare, çift pencere var, güneş alıyor, 2. kat, temmuz ve ağustos'ta kullanılacak sadece. öyle buz gibi yapmasını istemiyorum ama 20 derece civarında bir serinlik verse yeter bizim için. bu klimayı alsam mı ne dersiniz ? kalitesinin de farkındayım ama yılda 2 ay kullanım için de çok para vermek istemiyoruz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MP4

    selam,

    klima almadan önce bir sormak istedim. rubenis'in 12.000'lik klimasını düşünüyorum ve kullanacağım yerin özellikleri şöyle;

    28 metrekare, çift pencere var, güneş alıyor, 2. kat, temmuz ve ağustos'ta kullanılacak sadece. öyle buz gibi yapmasını istemiyorum ama 20 derece civarında bir serinlik verse yeter bizim için. bu klimayı alsam mı ne dersiniz ? kalitesinin de farkındayım ama yılda 2 ay kullanım için de çok para vermek istemiyoruz.

    Selamlar. 28 m2'ye 12.000 btu yetmeyebilir. Üstelik güneş de alıyormuş. Nerde oturduğunuzu yazsaydınız daha yakından yardımcı olabilirdim. Marka fena değil; ancak almadan önce mutlaka keşif yaptırın, iyi akşamlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MP4

    selam,

    klima almadan önce bir sormak istedim. rubenis'in 12.000'lik klimasını düşünüyorum ve kullanacağım yerin özellikleri şöyle;

    28 metrekare, çift pencere var, güneş alıyor, 2. kat, temmuz ve ağustos'ta kullanılacak sadece. öyle buz gibi yapmasını istemiyorum ama 20 derece civarında bir serinlik verse yeter bizim için. bu klimayı alsam mı ne dersiniz ? kalitesinin de farkındayım ama yılda 2 ay kullanım için de çok para vermek istemiyoruz.



    12.000 LİK YETMEYEBEİLİR DEĞİL, YETMEZ 28M² MAHALE GÜNEŞTE ALIYORSA BİRDE RUBENİS İSE HİÇ DÜŞÜNMEYİN 18.000 LİĞİNİ ALIN DERİM.

    SAYGILAR...
  • @afacan! ve @dominic

    slm,

    cevaplarınız için teşekkür ederim :) İstanbul'da kullanmak için alıyorum klimayı. 18.000'lik al diyorsunuz, bana da 12.000'lik yetmez gibi gelmişti. 750 YTL civarında bir para gidecek gibi görünüyor...
  • Eve 4. klimayı alacagız



    Alacagımız mahal 15 metrekare,güneş görmüyor,ara kat ama kışın çok soguk oluyor,devamlı çalışacak yani 24 saat ısınmada sogutmada sorun çıkarmayacak,süper sessiz,az elektrik çeken ne alayım,

    kemdi,mce şunları düşündüm ibuarada okudugum kadarıyla;mitsubishi krimane,fujitsu,daıkın,toshiba süper daiseku,
    bunlardan hangisini alayım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonsuzluga -- 15 Haziran 2008; 21:51:24 >
  • tekrar mrb arkadaşlar..cevaplarınız için teşekkürler!! benim 1000ytl civarında klima aradığımı yazmıştım. soğutması iyi olan, ısıtması benim için farketmeyen, sağlam bi klima, dayanıklı kullanışlı iyi bi klima arıyorum..bn epey araştırdım, düşündüm ve en sonunda Baymak Elite Klima -"A" ENERJİ SINIFI 18000BTU'luğu almaya karar verdim..peşin, montaj dahil kdv'li fiyatı 1180!! ben özellikle doğu ülkelerinden uzak durmak istedim ve bu yüzden bu markanın bu serisinde karar kıldım..bayilerle konuştuğumda bu A sınıfı Baymak'ın yeni serisiymiş, ve ITALYA'daki farbrikada üretilmiştir, tamamen Avrupa standartlarına,Avrupadaki kullanıcılara göre hazırlanmıştır dediler,,ve ITALYA'daki farbrikadan bütün AVRUPA ülkelerine dağıtım yapılıyormuş..benim bu klimayı seçmemdeki sebeb : tamamen avrupada üretilmiş,fabrikalanmış olması ve A sınıfı olmasıdır.. ürünün sitesi :

    http://www.baymak.com.tr/urun_detay.asp?grup_no=115&urun_no=174&dil=TR

    baymak'ın diğer model klimaları B ve C sınıfı oldugunu ve onların ÇİN - MALEZYA'daki fabrikalarda üretilip getirildiklerini sölediler.

    demirdöküm araştırdım onlar da çin'deki fabrikalardan geliyorlarmış, ve en satılan PACIFIC modellerin 18000'likleri C sınıfı olduklarını sölediler.bunnarın fiyatları da 900 civarıydı. Demirdökümün A sınıfı klima serisi de temmuz gibi piyasaya gircekmiş dediler, tahmini fiyat da 1250 civarı dediler.

    bosch araştırdım,bosch'un bütün klimaları da doğu ülkelerinde üretildiklerini sölediler ve 18000'likleri 1300 ytlden başlayıp modellere göre fiyat artışı olduğunu ilettiler.

    electra klima için de electra'nın bayisiyle konuştum, 18000'likler peşin 1300, taksitli 1450ytl gibi fiyatları olduğunu sölediler..sınıf mınıf sölemediler.

    evet arkadaşlar benim beğenip almayı düşündüğüm Baymak Elite Klima -"A" ENERJİ SINIFI 18000BTU klima hakkında bilgilerinizi yorumlarınızı alabilirmiyim..daha iyi önerileriniz var ise de paylaşın lütfen!!
  • Vestel Platinum serisine de bakabilirsiniz. 2 aydır kullanıyorum. Memnunum. Sessiz ve enerji tüketimi 18 binlik olmasına rağmen düşük.


    quote:

    Orjinalden alıntı: yaskoo_87

    tekrar mrb arkadaşlar..cevaplarınız için teşekkürler!! benim 1000ytl civarında klima aradığımı yazmıştım. soğutması iyi olan, ısıtması benim için farketmeyen, sağlam bi klima, dayanıklı kullanışlı iyi bi klima arıyorum..bn epey araştırdım, düşündüm ve en sonunda Baymak Elite Klima -"A" ENERJİ SINIFI 18000BTU'luğu almaya karar verdim..peşin, montaj dahil kdv'li fiyatı 1180!! ben özellikle doğu ülkelerinden uzak durmak istedim ve bu yüzden bu markanın bu serisinde karar kıldım..bayilerle konuştuğumda bu A sınıfı Baymak'ın yeni serisiymiş, ve ITALYA'daki farbrikada üretilmiştir, tamamen Avrupa standartlarına,Avrupadaki kullanıcılara göre hazırlanmıştır dediler,,ve ITALYA'daki farbrikadan bütün AVRUPA ülkelerine dağıtım yapılıyormuş..benim bu klimayı seçmemdeki sebeb : tamamen avrupada üretilmiş,fabrikalanmış olması ve A sınıfı olmasıdır.. ürünün sitesi :

    http://www.baymak.com.tr/urun_detay.asp?grup_no=115&urun_no=174&dil=TR

    baymak'ın diğer model klimaları B ve C sınıfı oldugunu ve onların ÇİN - MALEZYA'daki fabrikalarda üretilip getirildiklerini sölediler.

    demirdöküm araştırdım onlar da çin'deki fabrikalardan geliyorlarmış, ve en satılan PACIFIC modellerin 18000'likleri C sınıfı olduklarını sölediler.bunnarın fiyatları da 900 civarıydı. Demirdökümün A sınıfı klima serisi de temmuz gibi piyasaya gircekmiş dediler, tahmini fiyat da 1250 civarı dediler.

    bosch araştırdım,bosch'un bütün klimaları da doğu ülkelerinde üretildiklerini sölediler ve 18000'likleri 1300 ytlden başlayıp modellere göre fiyat artışı olduğunu ilettiler.

    electra klima için de electra'nın bayisiyle konuştum, 18000'likler peşin 1300, taksitli 1450ytl gibi fiyatları olduğunu sölediler..sınıf mınıf sölemediler.

    evet arkadaşlar benim beğenip almayı düşündüğüm Baymak Elite Klima -"A" ENERJİ SINIFI 18000BTU klima hakkında bilgilerinizi yorumlarınızı alabilirmiyim..daha iyi önerileriniz var ise de paylaşın lütfen!!
  • Arkadaşlar merhaba,
    Yaklaşık 35m² salonumuz için bir klima almak istiyoruz, ev antalyada, salon gd cepheli, ve salonun güneye bakan tarafı ahşap doğrama pencereyle kaplı. Alacağımız klimanın bize sürekli sorun çıkarmamasını, sessiz çalışmasını, elektrik tasarrufu yapmasını ve 2000ytl.den pahalı olmamasını istiyoruz.

    Bu durumda kaç btu luk ve hangi marka klimayı tercih etmemiz gerekir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twinklestar -- 15 Haziran 2008; 18:32:43 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: twinklestar

    Arkadaşlar merhaba,
    Yaklaşık 35m² salonumuz için bir klima almak istiyoruz, ev antalyada, salon gd cepheli, ve salonun güneye bakan tarafı ahşap doğrama pencereyle kaplı. Alacağımız klimanın bize sürekli sorun çıkarmamasını, sessiz çalışmasını, elektrik tasarrufu yapmasını ve 2000ytl.den pahalı olmamasını istiyoruz.

    Bu durumda kaç btu luk ve hangi marka klimayı tercih etmemiz gerekir?


    Merhaba . Daha iyi yardımcı olabilmek adına mesajınızda eksik bir kaç nokta var.

    1-) Evin bulunduğu kat ( Ara kat 3. kat ya da 12 kat orta kat gibi )
    2-) Kullanım nedeni ( sadece soğutma ya da hem soğutma hem ısıtma )
    3-) Kullanım süresi ( Günlük 5 saat ya da 12 saatten fazla gibi )
  • 
Sayfa: önceki 237238239240241
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.