Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (269. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: oracal , oracal Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 21 Misafir (3 Mobil) - 19 Masaüstü4 Mobil
5 sn
57.229
Cevap
702
Favori
4.431.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
30. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, çok klasik olacak ama benim de yardımınıza ve önerilerinize ihtiyacım var. Aklımda 12000 btu'luk Bosch var yeterli olur mu?

    - Sadece soğutma amaçlı
    - 25 m2'lik bir salon
    - bir cephesi yazın boydan boya çok güneş alıyor
    - yalıtım yok
    - Bütçe max 1100 TL civarı
    - Mekan: İzmir

    Herkese ilgisi için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pekitkan


    quote:

    Orjinalden alıntı: Mr. Elektronic




    Arkadaşım fiyat ve ödeme seçeneği hakkında bilgi verebilir misin?


    2.100 TL / 10 ay gibi bir fiyat verildi. Sizce nasıl?



    Nakit alımlarda daikin için 1850 Tl gibi fiyat aldım. Bende almayı düşünüyorum.
  • sevgili klimartmühandislik toshiba skvr 13 daisaikai inverter alıcam ama mitsubishi electric arsında kaldım ha bi de bu fujitsu... napalım acaba?
  • fujitsunun son cihazlarını bilmiyorum ama japon cihazlarını herzaman tavsiye ederim beni hiç yanılttığı olmamıştır. almayı düşündüğünüz modelleri karşılaştırmanızı tavsiye ederim bu üç markada kaliteli cihazlar üretir değerleri karşılaştırırsanız daha iyi sonuç elde edersiniz. benim markamda (mitsubishi electric) en iyi seri MSZ-FD serisi ve MSZ-GE yeni seri klimalardır
    quote:

    Orjinalden alıntı: goalya

    sevgili klimartmühandislik toshiba skvr 13 daisaikai inverter alıcam ama mitsubishi electric arsında kaldım ha bi de bu fujitsu... napalım acaba?
  • fujitsu üretimi Çindir.
  • Tek Japon Klima ZİBRO dur.
  • klima almayı düşünüyorum.lütfen bana bi tavsiye de bulunun. 2 haftadır araştırıyorum sharp ve hitachi marka klimalardan verim alacığımı düşndüm.ısıtma ve soğutma için kullanacağım.teşekkürler
  • sharplar güzel cihazlardır tavsiye ederim kaç m2 alan için ona göre bir karşılaştırma yapılırsa daha iyi olur
    quote:

    Orjinalden alıntı: ysmnysf

    klima almayı düşünüyorum.lütfen bana bi tavsiye de bulunun. 2 haftadır araştırıyorum sharp ve hitachi marka klimalardan verim alacığımı düşndüm.ısıtma ve soğutma için kullanacağım.teşekkürler
  • odamız 24 m2 civarında.sharp için inverter olmayan modeli 1640 ytl hitachi için de yine inverter olmayan modeli 1250 ytl.fiyat farkı az değil ama sonradan keşke dememk için iyi olanı tercih etmek istiyorum.servis olanakları bakımından düşündüğümde acaba hangisini tercih etmeliyim.ikisi içinde garanti süresi içinde arıza çıkarmadığını öğrendim . yani önemli olan garanti sonrası.servis ağı ve ilgisi,yedek parçası.bize hitachi öneren arkadaşımız sharpın fabrikasının kapandığını söledi.yedek parça bulma konusunda zorluk çekilebilir dedi. ama sharp daki özellikler daha cazip geliyor.bir de hitachi sharp dan daha sesli çalışıyormuş.yine de benim için önemli olan servis ağı ve yedek parça.

    ne önerirsiniz???
  • Sharp ın kapandığını sanmam . ses durumuna gelince sharpta hitachiden aşağıdır ama çok aşağı değildir. şunuda bilin hitachinin düz kliması r22 gazlıdır ille kötü demek değildir ama ilerde bulunmıyacak bir gaz nerden baksanız gene 20 yıllık ömrü vardır türkiye için zira almanya bile 2050 yılına kadar bu gazı ama azaltıp üretmek ama bulundurmak konusunda bir karara imza attığını forumda okumuştum. ben bu forumdan aldığım bilgilere dayanarak yazıyorum. klimacı arkadaşlar sağolsun hepsini zaman zaman rahatsız etmişimdir. pm vs. hitachi klimanın en büyük özelliklerinden biride ısıtmada ağız çıkış sıcaklığının yüksek olduğu özelliğini forumu araştırırsanız rastlarsınız. bende ille inverter alın demiyorum inverter klimalar konfor özelliğiyle evet iyi belli bir derecede durmadan çalışıp ısıyı sabit tutarlar. bu esnada bir soba sıcaklığı alamazsınız. sıcağı çok seviyorsanıuz. ama üşümezsinizde. düz klimalar sa soba sıcaklığı gibi ısı verir. ben her ikisinide kullandığım için kullnıcı tecrübeme dayanıp söylüyorum yanı sıra forumda bu bilgiler var art sry ve dominik arkadaşlarımızda sıkça söz etmişler . kullanıcı olarakta kendimi örenek gösterdim kafanıza hangisi yatıryorsa onu alın.

    quote:

    Orjinalden alıntı: ysmnysf

    odamız 24 m2 civarında.sharp için inverter olmayan modeli 1640 ytl hitachi için de yine inverter olmayan modeli 1250 ytl.fiyat farkı az değil ama sonradan keşke dememk için iyi olanı tercih etmek istiyorum.servis olanakları bakımından düşündüğümde acaba hangisini tercih etmeliyim.ikisi içinde garanti süresi içinde arıza çıkarmadığını öğrendim . yani önemli olan garanti sonrası.servis ağı ve ilgisi,yedek parçası.bize hitachi öneren arkadaşımız sharpın fabrikasının kapandığını söledi.yedek parça bulma konusunda zorluk çekilebilir dedi. ama sharp daki özellikler daha cazip geliyor.bir de hitachi sharp dan daha sesli çalışıyormuş.yine de benim için önemli olan servis ağı ve yedek parça.

    ne önerirsiniz???




  • SELAM ARKADAŞLAR BEN 01.10.2007 TARİDE UZUN SÜRE ARAŞTIRMA YAPTIKTAN SONRA PANASONIC CS-E9GKEW İNVERTER MODELİNİ ALDIM FİLİTRE SİSTEMİNİN EN İYİSİ OLDUĞUNU (3 TİRİLYON NEGATİF İON) HAVA KALİTESİNİ ÖLÇEN SENSÖR GİBİ BİR ÇOK ÖZELLİĞİ VAR ONUN İÇİN PANASONIC DE KARAR KILDIM KLİMAYI ALDIKTAN SONRA MONTAJDA HATA OLARAK PROBLEM YAŞADIM PANATEK FİRMASINI ARADIM VE BENİMLE HİÇ İLGİLENMEDİLER 1 YILDIR FAN MOTORUNDA PROBLEM VAR SESLİ ÇALIŞIYOR AMA HİÇ İLGİLENMEDİLER BU MODEL PANASONIC MARKA KLİMALARIN EN DÜŞÜK MODELİ DİĞER MODELLERİNİ GETİRMİYORLAR CS-HE09 GİBİ -20 DERECE ISITMA 22.300 ISITMA MÜKEMMEL AMA TÜRKİYE DE SERVİS PROBLEMİ VAR AGABEYİMDE DAIKIN URURU SARARA 9500 VAR TEK KELİME İLE MÜKEMMEL.DIŞ HAVA -2 DERECE 57 DERECE ÜFLÜYOR ÇOK SESSİZ YİGENİMDE MSZ-FD25 VAH ODA ÇOK GÜZEL 50 TLYE ISINIYOR KLİMASIRALAMASI DAIKIN URURU SARARA MITSUBISHI ELECTRIC FD25 VABH TOSHIBA SÜPER DAİSEİKAİ AMA EN UCUZU ŞU AN KANPANYALI FD25 VABH(-25)ISITMA MÜTÜŞ BİR CİHAZ COP 5.33 25-30 METRE KARE İZOLASYONLU BİR ODAYI AYDA 50 TL YE ISITIR.FİLİTRE SİSTEMİ EN İYİSİ.BENİM PANASONIC ODAM İZOLASYONLU AYDA 40-50-60 TL YAKTI ARALIK-OCAK-ŞUBAT 2 DERCEDE 55.7 -2 DERECEDE 52 DERECE ÜFLÜYOR.-5 DERCEYE KADAR ÇALIŞABİLİYOR (BANA -15 DEMİŞLERDİ AMA)




  • Merhaba arkadaşlar yeni bir klima almayı düşünüyorum Güneydoguda oturuyorum ve evim 17 m2 kuzey cepheli PVC çift cam Benim için öncelik sogutma Fakat almışken her ihtimale karşı ısıtması da iyi olsun istiyorum: Bir kaç günlük araştırmalarım sonucunda Aşagıda özelliklerini yazdıgım kilimayı almaya karar verdim. Fakat kafamı karıştıran bir nokta var Piyasayı dolandıgımda genelde 12bin Btu yeterli sizin için dediler. Ben ise Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA DUVAR TİPİ SPLİT kilimay almaya karar verdim bu ise SOĞUTMA KAPASİTESİ: 10237 Btu/h acaba diyorum 17 m2 lik bir oda için düşük gelirmi gerçi özelliklerinde 20 m2 yi ısıtıp sogutabilecegini yazıyor ama yinede kafamda bir şüphe var.
    Hepinize Teşekkür ediyorum ve tavsiyelerini bekliyorum
    T E K N İ K Ö Z E L L İ K L E R
    KATEGORİ:Klima - Inverter Split
    MARKA:Mitsubishi Electric
    MODEL:MSZ-GC25VA DUVAR TİPİ SPLİT
    KULLANIM ALANI: 0 & 20 m2
    SOĞUTMA KAPASİTESİ: 10237 Btu/h
    ISITMA KAPASİTESİ: 15356 Btu/h
    FİLTRASYON: CATECHIN VE ANTİ ALERJİK ENZİM FİLTRE
    HAVA DEBİSİ: 4.6 -10.0 m3/dk
    SES SEVİYESİ: 21-29-36-43 dBA
    GÜÇ BESLEMESİ: 220 V / 1 ph / 50 Hz
    ENERJİ TÜKETİMİ: 0.835 kW
    İÇ ÜNİTE BOYUTLARI: 295 x 788 x 234 mm
    DIŞ ÜNİTE BOYUTLARI: 540 x 684 x 255 mm
    NET AĞIRLIK (İÇ/DIŞ): 9 Kg / 26 Kg
    MAX. ARA TESİSAT MESAFESİ: 20 m
    KOMPRESÖR: HEAT PUMP / R410A
    BORU ÇAPLARI: 6.35/9.52 mm
    ÖZELLİKLERİ:INVERTER, OTOMATİK KANAT, 24 SAAT
    PROGRAMLAMA, OTOMATİK YENİDEN BAŞLAMA, ARIZA
    TEŞHİS




  • ARKADAŞIM GC SERİSİYLE 20M2 Yİ ISITAMAZSIN ONUN YERİNE FD YADA TENİ ÇIKAN GE SERİSİNİ TAVSİYE EDERİM ODA FD OLURSA 25 GE OLURSA 35 ALMAN GEREK BUNLAR GC DEN BİRAZ PAHALI AMA YAPTIGI ENERJİ SARFİYATIYLA PARANI ÇIKARIR.KULLANAN BİR ARKADAŞ GC SERİ ALMIŞ ÇOK ENEJİ SARFİYATI VARMIŞ VE 50-52 DERECE ISI ÜFLÜYORMUŞ SONRA FD İLE DEĞİŞTİRMİŞ SONUÇ 59 DERECE SICAKLIK VE DÜŞÜK TÜKETİM KLİMA BİR KERE ALINIYOR ONUN İÇİN İYİ DÜŞÜN DERİM.(FD25 VABH -25 DERECEDE ISITMA VE 21500 MAX ISITMA DEĞERİ VAR)
  • MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-HC25VA INVERTER DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA

    # Soğutma kapasitesi :3071-10236
    # Isıtma kapasitesi : 3071-15013
    # Soğutma kapasitesi :0,9-2,5-3 kW (min-nominal-max)
    # Isıtma kapasitesi :0,9-3,2-4,4 kW (min-nominal-max)
    # EER :3,25
    # COP :3,64
    # Güç Tüketimi (Soğutma) :0,77 kW
    # Hava debisi :5,3-10,5 m3/dk
    # İç Ünite Ses Seviyesi :Soğ: 43/26db(A) - Ist: 43/25 db(A)
    # Bakır boru bağlantı çapları Likit : 6,35 mm Gaz: 9.52 mm
    # Boyutlar (İç/Dış) :295x788x225 mm / 540x684x255 mm
    # Ağırlık (İç/Dış) :9/25 kg
    # Max. Borulama Mesafesi :10 m
    # Max.Yükseklik Farkı :5 m
    # Çalışma Aralığı :Soğ: +18 C ~ + 43 C, Ist: -10 C ~ + 24 C
    # Montaja dahil olan işler :
    # İç ünitelerin yerlerine montajı,
    # Dış ünitelerin montajı,
    # İç ve dış üniteler arasına izoleli bakır boruların ve sinyalizasyon hattının çekilmesi,
    # Ana drenaj kolonuna kadar drenajların çekilmesi,
    # Cihazların testlerinin yapılması,
    # Devreye alınarak teslim edilmesi.
    # Montaja dahil olmayan işler :
    # Her türlü yıkma, kırma, delme, boya, badana vb. inşai ve mimari işler,
    # Dış ünitelere elektrik panonuzdan her bir dış ünite için ayrı sigortalardan besleme hatlarının çekilmesi, elektrik getirilmesi ve her bir ünite için sigortanın konulması,
    # PVC ana drenaj kolonlarının çekilmesi,
    # Dış üniteler için kaide kar ve rüzgar korumalarının yapılması
    # Karotla delik delme işi ve işçiliği,
    # Sıva üstü montajı yapılan bakır boruların plastik kablo kanalı ile dekoratif bir şekilde kaplanması.

    FİYAT : 1.365 TL



    ArçeLik 90064 INVERTER KLima

    Plasma Özelliği : Neo Plasma
    Soğutma Kapasitesi (BTU/h) : 10000
    Isıtma Kapasitesi (BTU/h) : 13000
    Isıtma Tipi : Heat-Pump
    Jet Cool ( Hızlı Soğutma ) : Var
    Korozyona dayanıklı Gold Fin dış ünite : Var
    Elektrik kesintilerinden sonra tekrar çalışma : Var
    Sağlıklı Nem Alma : Var
    Yıkanabilir Anti-Bakteri Filtresi : Var
    Çoklu Programlama Özelliği (Timer) : 24 saat
    İç Ünite ( GxYxD ) mm : 916x314x190
    Dış Ünite (GxYxD) mm : 540x770x245

    Fiyat : 1.156 TL

    Bu iki kLima arasında ne gibi farkLar var arkadaşLar ? ArçeLik yetkiLi servis oLarak daha mantıkLı geLiyor.Sizce hangisi daha iyi ?




  • misubishi MSZ FD25 VA KLİMALARDA İON ÖZELLİĞİ VAR MI?
  • klimaplus web sitesinde iyonizer diye bir kelime göremedim ama

    Ayrıca ’Anti Alerjik Elektrikli Enzim Filtresi’’ eklenmiştir. Filtreye doldurulan statik elektrik gücü ve plazma elektrot ünitesinde oluşturulan plazma ile bakteri, polen ve havadaki diğer alerjenler yakalanır, bunlar daha sonra filtredeki enzimle etkisiz hale getirilir.

    diye bir bölüm var.... goalya arkadaşım senin evin durumu malum. (yalıtım açısından). eğer almayı düşünüyorsan 15m2 büyük odaya takma. bakma sen öyle 40m2 denildiğine. süper yalıtım olması gerekiyor öyle bir odaya takabilmek için.
    ]Orjinalden alıntı: goalya

    misubishi MSZ FD25 VA KLİMALARDA İON ÖZELLİĞİ VAR MI?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyunageldim -- 7 Şubat 2010; 22:20:47 >
  • yok ya holde de odun sobası yakcam mecburen. eskiye dönüş yani. klimaya yardımcı olur mutlaka. çünkü odun sobasını yaktığımda her yere faydası oluyo. ancak yine de kömüre karşıyım. en fazla odun olur. bi de bu ion olayını evdeki havaya etkisinden dolayı istiyorum. evde bi dünya çiçek bitki falan var. ancak kapalı ortamda malesef bi çok tür yaşamakta güçlük çekiyor. deneylerde ion olayının ortam havasını daha doğal ve yaşanır hale getirdiğinin görüldüğünü falan duymuştum. toshiba skvr 13 ; mitsubishi ve sharp arasında bu ion olayı yüzünden kaldım. üçü de çok iyi ancak sharp ve toshibada ve sharp inverterde ion varken mitsubishi msz fd krigamin (25 yada 35 olmuş önemli deil) serisinde ion yok heralde, gelgelelim mitsubishide de cop değeri çok iyi. ne yapsak ki bilen arkadaşlar bi omuz atsa...
  • gerçek iyon veren bi cihaz var mı ya da sadece bu işe yarayan?
  • Bence en iyi ısınma yolu cop ve eer değerleri yüksek bir klimayla ısınmadır kömüre göre yarı yarıya ucuza konforlu ve zahmetsiz ısınma yoludur. . .
  • ARKADAŞIM İON ÖZELLİĞİNE U KADAR TAKMA BENDE İON ÖZELLİKLİ KLİMA VAR BİR ETKİSİNİ GÖREMEDİM SHARP KLİMALARDADA GÖREMEDİM KATALOGDA GÖSTERDİĞİ GİBİ OLMUYOR AYRICA FD SERİSİNE İON ÖZELLİĞİ OLDUĞUNU DUYDUM KLİMAPLUSU ARAYIP ÖĞRENEBİLİRSİN AYRICA - DERECELERDE TÜM KLİMALAR VERİM KAYBI YAŞARLAR FD 25/35 VABH SERİSİNDE -15 DEREYE KADAR 0 KAYIPLA -25 DERECEYE KADARDA VERİM KAYBIYLA ÇALIŞIYORLARMIŞ(YABANCI SİTEDE GÖRDÜM)
  • 
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.