Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (270. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
57.071
Cevap
696
Favori
4.415.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TECRÜBESİ OLAN ARKADAŞLAR ACİL TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM ( Cumaertesi gününe kadar aldıgım kılimayı degiştirme imkanım var)
    Arkadaşlar bir kaç gündür araştırıyorum Araştırmalarım sonucunda Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA modelini almaya karar verdim (bir kaç kounu üsste bu modelle ilgili fikirlerinizi sormuştum ) ve bu gün Mitsubishi Electric bayisine gittim almak için. Faka elinde Bu belirtilen modelden olmadıgını Bana
    MSZ-HC35VA serisi 12 btu verebilecegin isöyledi. Ben HC serisi almayı düşünmedigimi söyleyince bana MSZ-FD25VA serisi ile tüm özellikleri hemen hemen aynı olan fakat bir önceki model oldugu için fiyatının FD serisine göre daha ucuz oldugunu söyledigi Plasma Duo Özellikli DELUXE INVERTER MSZ-FA25VA modelini önerdi Broşürlere baktıgımda bir iki küçük detay dışında gerçektende FD serisi ile aynı gözüküyordu. HC ve GA serilerine göre özellikle enerji tüketimi çok az ve artı olarak Plasma Duo Ve İ-seee Sensor var bu modeli bir miktar peşin gerisini taksit yaparak aldım. Fakat montajı Cumaertesi günü yapılacak bu yüzden degiştirme imkanım var.
    Arkadaşlar kafama takılan bir kaç soru var yardımlarınızı bekliyorum.
    1. Gaziantepte 16 m2 alan kuzey cepheli bir evi bu kılimayla sogutabilirmiyim.Şu an ısıtmaya ihtiyaç yok ama o da dursun bir yerde. Satıcı bu kılimanın
    Isıtma: 17072 Btu/h Soğutma: 10926 Btu/h çıkabilecegini söylüyor. Klima plasda hesapladım ne derece dogru bilmiyorum. Isıtma için 8172 sogutma için ise 6140.4 but un benim odam için yeterli oldugunu söylyor.
    2. Bu modelde sorun yaşarmıyım. yoksa 100 tl da ucuz olan MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-HC35VA veya MSZ-G modelinemi yönelmeliyim veya farklı bir modelmi seçmeliyim . Tavsiyelerinizi bekliyorum.
    ALDIGIM KİLİMANIN ÖZELLİKLERİ
    Özellikler

    Plasma Koku Giderici Filtre:
    Yeni geliştirilen “Plasma Koku Giderici Filtre” en gelişkin teknoloji ile koku giderme-ayrıştırma ve zararlı kimyasal maddeleri yok etme işlemini mikroskopik seviyede(milimetrenin 1/1,000,000’i) gerçekleştirir. Bu yeni filtre günlük hayatımızda amonyak, metil, trimetilamin ve hidrojen sülfad gibi çok kötü kokuları yok etmenin anahtarıdır.

    Plasma Hava Temizleme Filtresi:
    “Plasma Hava Temizleme Filtresi”, şimdiden Japonyada büyük bir üne kavuşmuştur. Bu filtre odanızdaki kirleticileri daha önce hiç olmadığı kadar derinlemesine temizler. Ortamdaki toz,polen ve diğer rahatsız edici maddeleri topladığı gibi aynı zamanda dezenfektasyon sağlayarak havadaki virüsleri*2 yok eder. Rahatlatıcı ve yatıltırıcı etkilere sahip negatif iyonda ortama verilir.
    *2:Kaynak:KRCES-Bio çalışma Rapor No.16 00865(22 Kasım 2004)

    I-see sensör:
    Yeni hareket eden “I see sensör” ile boşa giden sıcaklığa son
    “i see sensör” otomatik olarak hareket ederek 150° lik bir alan içinde sıcaklık farklılıklarını tarar. Bu gelişmiş algılama teknolojisi sayesinde soldan sağa 150° lik geniş bir hava akımı (soğutma modunda 90°) ile odanın en uç noktalarına kadar konforlu bir iklimlendirme elde edilir.

    Yüksek COP, Üstün Enerji Tasarrufu Filtre:
    MSZ-FA serisi soğutmada 4.2, ısıtmada 4.35 COP değerleri ile yüksek performans ve enerji tasarrufu sağlamaktadır


    DUVAR TİPİ INVERTER DELUXE SPLIT
    Model: MSZ-FA25VA
    İç Ünite MSZ-FA25VA
    Dış Ünite MUZ-FA25VA
    Güç Kaynağı (V,Faz,Hz,Besleme) 230, Tek, 50 , dış üniteden
    Soğutma Kapasitesi:(min-nominal-max) kW 0.9-2.5-3.2
    Isıtma Kapasitesi:(min-nominal-max) kW 0.9-3.2-5
    EER 4,20
    COP 4,35
    Soğutmada Güç Tüketimi : (Nominal) kW 0,595
    Isıtmada Güç Tüketimi : (Nominal) kW 0,735
    Hava Debisi: (Yüksek) m3/dk 10
    Ses Seviyesi: (Y/D dB(A)
    İç Ünite Soğutma: 36/21
    Isıtma: 36/21
    Dış Ünite 46
    Boyutlar: mm
    İç Ünite Y x G x D 298x780x198
    Dış Ünite Y x G x D 550x800x285
    Ağırlık (İç/Dış) kg 10,0/33
    Soğutkan: R410A
    Boru Bağlantıları Likit (çap) mm 6,35
    Gaz (çap) mm 9,52
    Çalışma Aralığı Soğutma: (-)10 C ~ + 46
    Isıtma: (-)10 C ~ + 24
    Max. Borulama Mesafesi: m 20
    Max.Yükseklik Farkı: m 12



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxser -- 2 Mart 2009; 21:20:34 >
  • maxser

    KARŞILAŞTIRMANA BİLE GEREK YOK MSZ-FA25 VARKEN MSZ-HC 35 İ DÜŞÜNME BİLE. ÖZELLİK, ENERJİ TASARRUFU VE TEKNOLOJİ YÖNÜNDEN ÇOK DAHA ÜSTÜNDÜR VE ISITMADA BİLE SENİ YARIYOLDA BIRAKMAZ. AYNI KLİMAYI (MSZ-FA25) İZMİRDE SORUNSUZ VE ÇOK MEMNUN OLARAK KULLANIYORUM, SATMANIN DIŞINDA.
  • MITSUBISHI ELECTRIC 'TEN YENİ SERİ ;

    MSZ-GE 25 - 35 - 42 - 50

    DELUXE POWER INVERTER MODELİ

    EER VE COP DEĞERLERİ GC SERİSİNE GÖRE DAHA YÜKSEK VE EN DÜŞÜK SES SEVİYESİ 9.000 VE 12.000 LİK MODELLERDE SADECE 19dB(A)
    9.000 EER: 4.59 - COP: 4.57
    12.000 EER: 4.05 - COP: 4.19
    15.000 EER: 3.46 - COP: 3.70
    18.000 EER: 3.30 - COP: 3,71

    YUKARIDA DA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ 12.000 LİK VE 18.000 LİK SERİNİN ARASINDA ARTIK 15.000 LİK BİR MODELDE VAR VE HEPSİ A SINIFI ELEKTRİK HARCAMASINA SAHİPLER.
  • bir sorum olacak 2-3 hafta önce evime mitsubishi elect. hc35va klima taktırdım yazın sıcaklarda kullanmak için.. kışın kullanmayacağım evde kalorifer var. ama servis vakumlama yapmadı yazın klimayı çalıştırdığımda bir sorun olurmu vede bu vakumlama olayı ısıtmak içinmi öneriliyor saygılar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cenko27

    bir sorum olacak 2-3 hafta önce evime mitsubishi elect. hc35va klima taktırdım yazın sıcaklarda kullanmak için.. kışın kullanmayacağım evde kalorifer var. ama servis vakumlama yapmadı yazın klimayı çalıştırdığımda bir sorun olurmu vede bu vakumlama olayı ısıtmak içinmi öneriliyor saygılar.

    Formu iyi araştırın bu konuda çok yazıldı çizildi.
  • iyi akşamlar .

    ustalar benim 25 m2 güneye bakan 2 cam 1 balkon kapısındna oluşan odamda 24 lük demidöküm pacifiline klima var ısıtması iyide soğutması hava debisi yüzünden rahatsız edici . mits bi klima ile değiştmiye düşünüyorum . hepsiburdada fiyatlar makul gibi geldi bana

    http://www.hepsiburada.com/mitsubishi-electric-msz-hc35va-inverter-duvar-tipi-split-klima/productDetails.aspx?categoryid=17453&productid=evmitsumszhc35va

    http://www.hepsiburada.com/mitsubishi-electric-msz-ge35va-delux-power-duvar-tipi-split-klima/productDetails.aspx?categoryid=17453&productid=evmitsumszge35va#tablnk

    power deluxe demiş ama inverter dememiş ayrıca bu model dahamı gürültülü çalaşır . bunlar bana mantılı geldi artıları eskileri ile bu cihazları yorumlarmısız yada bunların yerine başka marka model ne tavsiye edersiniz.


  • Arkadaşlar, odanın mevcut hali bu şekilde. Klimayı hangi duvara koysam ısıtma konusunda daha verimli olur. Burada servisten çok sizin fikirleriniz önemli.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: daldiy

    iyi akşamlar .

    ustalar benim 25 m2 güneye bakan 2 cam 1 balkon kapısındna oluşan odamda 24 lük demidöküm pacifiline klima var ısıtması iyide soğutması hava debisi yüzünden rahatsız edici . mits bi klima ile değiştmiye düşünüyorum . hepsiburdada fiyatlar makul gibi geldi bana

    http://www.hepsiburada.com/mitsubishi-electric-msz-hc35va-inverter-duvar-tipi-split-klima/productDetails.aspx?categoryid=17453&productid=evmitsumszhc35va

    http://www.hepsiburada.com/mitsubishi-electric-msz-ge35va-delux-power-duvar-tipi-split-klima/productDetails.aspx?categoryid=17453&productid=evmitsumszge35va#tablnk

    power deluxe demiş ama inverter dememiş ayrıca bu model dahamı gürültülü çalaşır . bunlar bana mantılı geldi artıları eskileri ile bu cihazları yorumlarmısız yada bunların yerine başka marka model ne tavsiye edersiniz.



    HC modeli pek tavsiye edilen bir model değil. Mitsubishinin ilk inverter modeli. Diğer GE modeli ise power deluxe inverter klima GC nin bir üst modeli. Ben GC modelini istemiştim sayın Cemele arkadaşımızın memnuniyeti ile ilgili yazmış olduğu yazılar sonucu ancak stok olmadığından alamadım. Klimanın montajı falan bayağı bir sorun oldu adada yaşadığımdan. Mitsubishi' de 27 Mart' a kadar %18 KDV indirimi devam ediyor. Fiyatlar hepsiburada' ya göre daha makul. Birde orasıyla görüşün derim.
  • hepsiburdada bonusa 8 taksit kargo ücretsiz alabilirim. klima plusın sitesinde power deluxe modelinden hiç bahsetmemiş.
  • klima konusunda bizde araştırmaya başladık....150 m2 lik bir ev için aslında salon tipi klima düşünüyoruz ama ev için nekadar kullanışlı olur bilemedik. antalyada yaşamaya başlayacağız ve bebeğimiz olacak...yazın soğutma kışın ısıtma için kullanmayı düşünüyoruz.ama ne kadar etkkli olur hiç bir fikrimiz yok??? yardımcı olabilirmisiniz???
  • arkadaşlar hazır klimaplusta kdv indirimi devam ediyorken, salonuma klima almayı düşünmekteyim.

    35 m2 ( oda şekli dikdörtgen ), pencere pimapen kısa kenarlı duvarda ve batıya bakmakta
    (gündüz saat 13:00 den sonra güneş almakta) tavan yüksekliği 2,5 - 3 m civarı en üst kat.

    salon takımı oturma grubu deri olduğu için yaz aylarında sıkıntı vermektedir. iş dönüşü akşamdan akşama çalışacak olup belki kış aylarında da ( ekonomi sağlarsa ) doğalgaza takviye şeklindede bir iki saat çalıştırılabilinir. evde 3 yaşındaki bir çoçuk haricinde iki kişi ;birde gelen giden olduğu varsayılırsa 5-7 kişiye hizmet verecektir. bu sebeple bana uygun klima tavsiyesinde bulunursanız sevinirim.

    siz klima dostlarına bilmediğim için sormaktayım;

    A enerji tipi bir klima alıp, klimaya 300 - 500 tl fark ödeyip bir sezonda ( az kullanımım esas alınarak tahmin yürütüyorum) faturada 20-30 tl düşük ödemek mi? yoksa bana uygun olacak klimayı daha düşük maliyetli klasik modellerden mi saçmeliyim. tavsiyenizi yaparken bunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim.
  • Biz de uzun araştırmalar sonucunda Toshiba Daiseikei Süper İnverter aldık. Gerçekten de süper birşey!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fztktombak

    klima konusunda bizde araştırmaya başladık....150 m2 lik bir ev için aslında salon tipi klima düşünüyoruz ama ev için nekadar kullanışlı olur bilemedik. antalyada yaşamaya başlayacağız ve bebeğimiz olacak...yazın soğutma kışın ısıtma için kullanmayı düşünüyoruz.ama ne kadar etkkli olur hiç bir fikrimiz yok??? yardımcı olabilirmisiniz???

    Tek bir klima ile 150 m2 odalara bölünmüş bir evi klimalandırmak yanlış olur.Antalya da egerki salon 30-35 m2 üzerinde ise salona 1 adet Diamond Elect. FSH 28 QV salon tipi alırsanız salon ve koridorda rahat edersiniz.2 adette 9 luk veya 12lik duvar cihazla tüm evi çözebilirsiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: daldiy

    hepsiburdada bonusa 8 taksit kargo ücretsiz alabilirim. klima plusın sitesinde power deluxe modelinden hiç bahsetmemiş.



    konuyla pek alakası yok ama bu hepsiburada.com dan neden piyasa fiyatının %30 üstünde ödeme yapılarak ürün alınıyor anlamış değilim..farklı ne var ürünlerinde biri anlatsada bizde anlayalım..
  • MSZ-GE SERİSİ İNVERTER KLIMALARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ


    Duvar Tipi Deluxe Power Inverter Split Klima Duvar Tipi Deluxe Power Inverter Split Klima Duvar Tipi Deluxe Power Inverter Split Klima Duvar Tipi Power Deluxe Inverter Split Klima
    Model MSZ-GE25VA MSZ-GE35VA MSZ-GE42VA MSZ-GE50VA
    İç Ünite MSZ-GE25VA MSZ-GE35VA MSZ-GE42VA MSZ-GE50VA
    Dış Ünite MUZ-GE25VA MUZ-GE35VA MUZ-GE42VA MUZ-GE50VA
    Güç Kaynağı (V,Faz,Hz) 230, Tek, 50 , dış üniteden 230, Tek, 50 , dış üniteden 230, Tek, 50 , dış üniteden 230, Tek, 50 , dış üniteden
    Soğutma Kapasite Nominal kW 2.5 3.5 4.2 5.0
    Min-Maks kW 1.1 - 3.5 1.1 - 4.0 0.9 - 4.8 1.4 - 5.5
    Toplam Tüketim Nominal kW 0.545 0.865 1.215 1.515
    EER 4.59 4.05 3.46 3.30
    Sınıf A A A A
    Isıtma Kapasite Nominal kW 3.2 4.0 5.4 5.8
    Min-Maks kW 1.3 -4.5 1.6 -5.3 1.4 -6.0 1.4 -7.3
    Toplam Tüketim Nominal kW 0.70 0.955 1.46 1.565
    COP 4.57 4.19 3.70 3.71
    Sınıf A A A A
    İç Ünite Boyutlar Yükseklik mm 295 295 295 295
    Genişlik mm 798 798 798 798
    Derinlik mm 232 232 232 232
    Ağırlık kg 10 10 10 10
    Hava Debisi Düş-S.Yük m³/dk 4.1 - 11.5 4.1 - 11.5 5.8 - 13.1 6.5 - 14.5
    Dış Statik Basınç - Pa 0 0 0 0
    Ses Seviyesi Düş-S.Yük dB (A) 19 - 42 19 - 42 26 - 46 28 - 48
    Dış Ünite Boyutlar Yükseklik mm 550 550 550 850
    Genişlik mm 800 800 800 840
    Derinlik mm 285 285 285 330
    Ağırlık kg 30 33 36 54
    Hava Debisi - m³/dk - - - -
    Ses Seviyesi - dB (A) 48 48 51 56
    Maksimum Çalışma Akımı 1 faz / 3 faz A 7.4 8.6 10 13
    Soğutkan R410A R410A R410A R410A
    Boru Bağlantıları Çap Likit (Ø) mm 6.35 6.35 6.35 6.35
    Gaz (Ø) mm 9.52 9.52 9.52 12.7
    Maksimum Borulama Mesafesi m 20 20 20 30
    Maksimum Yükseklik Farkı m 12 12 12 15
    Çalışma Aralığı (Dış Ünite) Soğutma º C -10 ~ + 46 -10 ~ + 46 -10 ~ + 46 -10 ~ + 46
    Isıtma º C -15 ~ + 24 -15 ~ + 24 -15 ~ + 24 -15 ~ + 24
  • ben bu klima işinde pazarlama tuzakları olduğunu düşünüyorum..insanlarımız boş yere bir dünya para verdiriliyorlar..çalıştığım şantiyelerde hep klimalı odalarda ya da ofislerde bulundum..adı sanı duyulmamış markalardı hemde..hiçbirinin arıza yaptığını ne gördüm ne de duydum..sadece periyodik bakım ve temizlikleri yapılıyordu..
    küçük odalara 9000 orta büyüklükteki yerlere 12000 BTU takın gitsin..yok A sınıfıymış yok B miş takılmayın bunlara..2000 TL tek klimaya verene kadar 600 lük 3 klima alın..bir salona bir yatak odasına birde oturma odasına takın..sanki 24 saat klimamı çalışacak..sadece bulunduğun ortamda 5-6 saat çalıştır yeter..klimayı bazıları ısınmak için alıyorlar..onlara allah kolaylık versin..
    ben dün ALTUS'un 12000BTU siparişi verdim..545 TL 6 taksit..arçelik garantisindeymiş..Yaz a doğru bir tane daha alacağım..görüşlerimi burada sizlerle paylaşırım..
    Bazı arkadaşlar bana kızacaktır böyle diyorum diye..hatta örnek verecekler BMW-mercedesemi binersin TOFAŞ''amı diye..
    piyasadaki en ucuz split klimayı taktırın memnun kalmayan olursa bana satsın :)) almazsam...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cemilcam

    ben bu klima işinde pazarlama tuzakları olduğunu düşünüyorum..insanlarımız boş yere bir dünya para verdiriliyorlar..çalıştığım şantiyelerde hep klimalı odalarda ya da ofislerde bulundum..adı sanı duyulmamış markalardı hemde..hiçbirinin arıza yaptığını ne gördüm ne de duydum..sadece periyodik bakım ve temizlikleri yapılıyordu..
    küçük odalara 9000 orta büyüklükteki yerlere 12000 BTU takın gitsin..yok A sınıfıymış yok B miş takılmayın bunlara..2000 TL tek klimaya verene kadar 600 lük 3 klima alın..bir salona bir yatak odasına birde oturma odasına takın..sanki 24 saat klimamı çalışacak..sadece bulunduğun ortamda 5-6 saat çalıştır yeter..klimayı bazıları ısınmak için alıyorlar..onlara allah kolaylık versin..
    ben dün ALTUS'un 12000BTU siparişi verdim..545 TL 6 taksit..arçelik garantisindeymiş..Yaz a doğru bir tane daha alacağım..görüşlerimi burada sizlerle paylaşırım..
    Bazı arkadaşlar bana kızacaktır böyle diyorum diye..hatta örnek verecekler BMW-mercedesemi binersin TOFAŞ''amı diye..
    piyasadaki en ucuz split klimayı taktırın memnun kalmayan olursa bana satsın :)) almazsam...

    Herkes istediği malı almakta özgürdür.Fakat sizin yazınızda 2000 TL ye klima alanları sanki aptal olarak lanse ediyorsunuz gibi geliyor.Ayrıca klima ile ısınmak size uymayabilir,ama klimayla ısınacaklara Allah kolaylık versin diye alaycı dille yaklaşmanızın anlamı yok.Şunu söylerseniz belki doğru olur 500-600 TL ye telmaşa klima alıpta ısınmayı düşünenlere Allah kolaylık versin derseniz olabilir.Burda kimse yok kardeşim ille ucuz klima alma diyerek kimseye baskı ve horgörme gibi birdavranış içinde değil.Bence sizde iyi para verdim ,iyi klima aldım diyene karşıda saygı göstermelisiniz.
  • Amacım burada polemiğe girmek değil..Ben sadece yaşadığım tecrübelerden birtakım varsayımlar yaptım..ayrıca kimseyide aptal olarak nitelendirdiğim yok..ben sadece vatandaşlık görevimi yapıyorum..siz anladığım kadarıyla bu işin ticaretiyle uğraşıyorsunuz..müşterilerinizi aptal olarak görüyorsanız bu sizin sorununuz..2000 TL ve üzeri para verip alanlarda güle güle kullansınlar ne diyeyim..Ofis ortamında klimayla ısınmayı anlarımda evde bunu neden yaparlar sadece bunu anlayamadığım için allah kolaylık versin dedim..uzun vadede pek akıllıca gelmedi bana..klimayla ısınmakla anca günü kurtarırsın..
  • Alarko Flair 24000 Btu klima almayı düşünüyorum.
    Bütçem 1500 TL civarı (+100,-100)
    Kullanan var mı? Alternatif marka önerisi?
  • merhaba arkadaşlar.
    forumu inceledim. özellikle 3-4 marka üzerinde durulmuş. aslına bakarsanız yazılanların %70inin reklam amaçlı olduğunu görüyorum. Tecrübelerinize de diyecek yok gerçekten klimanın profesörü olanlar var burada.
    Sizden ricam kriterlerime göre bir klima seçmemde yardımcı olmanız. Gerçekten inanıyorum ki hangi mağazaya girersek girelim kimden yardım alırsak alalım bu platformdan daha iyi bilgi deposu bulamayız.

    -sadece soğutma amaçlı
    -keşif yapıldı, 18.000 BTU olmalı denildi.
    -enerji tüketimi optimum düzeyde olmalı
    -fiyat aralığı 1200-1400 TL
    -bio özelliği ve R410 gazlı olması tercih sebebi

    Bu arada neden hiç siemens ismi geçmiyor forumda? Siemens kime yaptırıyor klimasını bilen var mı? ben Mitsubishi diye duydum.
    Siemens S1ZMA18500 tavsiye eder misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.