Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (271. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
57.177
Cevap
701
Favori
4.426.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 269270271272273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dardania

    merhaba arkadaşlar.
    forumu inceledim. özellikle 3-4 marka üzerinde durulmuş. aslına bakarsanız yazılanların %70inin reklam amaçlı olduğunu görüyorum. Tecrübelerinize de diyecek yok gerçekten klimanın profesörü olanlar var burada.
    Sizden ricam kriterlerime göre bir klima seçmemde yardımcı olmanız. Gerçekten inanıyorum ki hangi mağazaya girersek girelim kimden yardım alırsak alalım bu platformdan daha iyi bilgi deposu bulamayız.

    -sadece soğutma amaçlı
    -keşif yapıldı, 18.000 BTU olmalı denildi.
    -enerji tüketimi optimum düzeyde olmalı
    -fiyat aralığı 1200-1400 TL
    -bio özelliği ve R410 gazlı olması tercih sebebi

    Bu arada neden hiç siemens ismi geçmiyor forumda? Siemens kime yaptırıyor klimasını bilen var mı? ben Mitsubishi diye duydum.
    Siemens S1ZMA18500 tavsiye eder misiniz?

    Bu fiyatlar aralığında sorunsuz 18 lik kapasitede
    ZİBRO 1246 modelini veya Diamond Elec. DSH 18 XV serisini önerebiliriz.

    Her ikiside B enerji sınıfı ve R410 gazlı cihazlardır.




  • herkese merhabalar... yazdığınız yorumlar için hepinizin ellerine kollarına sağlık, teknoloji sürekli geliştği için malumunuz çeşit çeşit bir sürü klimalar çıktı ve benim de aklım karıltı doğal olarak... şimdi benim siz üstadlarımdan bir iki isteğim olucak mümkünse.. yakında bi bebeğim olucak ve yaz da yaklaşıyor, çocuğumun odasına, 10mt2 lik bi oda, bir klima taktırmak istiyorum, önerileriniz ne olur? ne kadar fiyata alırsam uygun olur? bir de bu klimaların iyonizerlisi mi ne varmış galiba, bunların etkileri nedir? yok havadaki partikülleri çekiyormuş içine falan vs vs... beni aydınlatabilecek bir arkadaşım olursa çok memnun olurum, şimdiden çok tşk ettim...
  • Çocuğunuzun sağlığı açısından inverter takmanızı tavsiye ederim. 9-10 bin btü lük inverter cihazlar rahatlıkla yeter.1500 TL civarında iyi bir cihaz alabilirsiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mbirol

    Çocuğunuzun sağlığı açısından inverter takmanızı tavsiye ederim. 9-10 bin btü lük inverter cihazlar rahatlıkla yeter.1500 TL civarında iyi bir cihaz alabilirsiniz.


    zaten benim de merak ettiğim o, bebeğimin sağlığını etkilemeyecek bir klima olmasını istiyorum... tavsiye edebileceğiniz herhangi bir marka, model ya da özellikle klimada şu olsun diyebileceğiniz bir şey var mı?
  • ZibroS 1731 serisi ürün kalite fiyat konusunda çok iyi şu anda.Eger biraz yukarıya çıkabilirim derseniz Zibro S 2035 derim.Isı kotrolu çok mükemmel.
  • Bundan iyi tavsiye olurmu??

    İzmir'de Bir kış için toplam tüketim.

    Arkadaşlar 22.11.2008 den bugüne kadar yani 30.0.2009 kadar ZİBRO S 2035 toplam tüketimi 570 KW saattır. Kullanım aralıgı Hafta içi akşam 18:00- 00:30 ,Cumartesi-Pazar 08:30-00:30 saatleri min olark kullanılmıştır. İzmir hava şartlarında bir kışlık max. gider bundan fazla olacağını sanmıyorum. 533 kw lık tüketimin bedeli ise sadece ;
    570 kw X 0,25 TL = 142,50 TL dir.
    KDV ve diğer tüm vergiler dahildir.
    Dikkatt!
    Bu ölçüm tamamen sadece bu cihaza bağlı bir elektrik sayacıyla yapılmıştır.Tahmini tüketim değildir.

    Taktir Tüketicinin!!!!





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 6 Mayıs 2009; 14:25:14 >




  • arkadaşlar salonum 18 metrekare ve arçeliğin 12000 btu olan 12010-12011 kodlu klimasını almak istiyorum bu model nasıldır tavsiye edermisiniz özellik aramıyorum zaten yok sadece güzel sessiz çalışsın ve güzel soğutsun arçelik seçmemdeki neden servisi bol olması ve birkaç arçelik klima gördüm soğutması güzel ve sessiz tabi modelden modele değişir yarın almayı düşünüyorum fiyatıda 580 tl ve 10 taksit bu modeli kullanan varmı bilen varsa artıları ve eksilerini söylermi yalnız şunu söyleyeyim fazla elektrik yaktığını biliyorum filtresinin normal bir filtre olduğunuda biliyorum herhalde c sınıfı elektrik tüketimi buları bilerek alıyorum başka bir problemi varmıdır diye soruyorum lütfen bu modeli kullananlar söylesin teşekkürler
  • Bu fiyata 12 lik bir ürün alıyorsanız zaten birtakım şeylere gözünüzü yummanız lazım.Tek yorumum şu olabilir,marketten neydiği belli olmayan bir cihaz alacagınıza Arçelik alın bencede.Ama çok şeyde beklemeyin.
  • klima alırken kullanabileceğiz temel bir hesaplama yöntemi var daha önce verilmedi sanırım klima alacak arkadaşlara yardımcı olabilir eksiğiveya fazlası varsa arkadaşlar ek yapabilir
    klima seçimi esnasında kişinin ihtiyacının ısıtma veya soğutmadan hangisi olduğu da önemlidir
    klima kullanılacak mekanın özellikleri önemlidir
    binanın yönü arakat çatı katı alt katın boş olması pencere ve izolasyon yatersizlikleri gibi etkenler özellikle ısıtma konumun da şikayetlere sebep olabilir
    SOĞUTMA KAPASİTE HESABI
    1. MEKAN ALAN
    soğutma yükü:bölge katsayısı x soğutulacak alan(m^2)


    BÖLGELER GÖRE KATSAYILAR
    AKDENİZ 450
    DOĞU ANADOLU 310
    İÇ ANADOLU 350
    GÜNEYDOĞU ANADOLU 470
    MARMARA 395
    KARADENİZ 395
    EGE 430


    2 .İNSANLARDAN GELEN ISI YÜKÜ
    soğutulucak alandaki kişi sayısı 4 kişiden fazla ise her fazla kişi için 600 btu/h değer soğutma yüküne eklenir
    3 CİHAZLARDAN GELEN ISI YÜKÜ
    soğutulucak alanda aşırı aydınlatma ya da ısı kaynağı varsa bunların gücü de soğutma yüküne eklenmelidir
    toplam güç 500 watt tan büyükse 500 wattın üzerindeki miktar btu/h birimine eklemek için 3.4 katsayısıyla çarpılır soğutma yüküne eklenir
    CİHAZLARDAN GELEN ISI YÜKÜ
    ISI KAYNAĞI GÜÇ (W)
    FLUERASAN LAMBA 50
    NORMAL LAMBA 100
    HALOJEN LAMBA 500
    BİLGİSAYAR 40
    TELEVİZYON 60

    UYARILAR
    1. GÜNEŞ ALAN MEKANLAR VEYA ÇATI KATLARI İÇİN SEÇİM YAPILIYORSA HESAPLANAN SOĞUTMA YÜKÜNÜN ÜRÜN KAPASİTESİNE ÇOK YAKIN OLMASI DURUMDA BİR ÜST MODEL KLİMANIN ALINMASI DAHA DOĞRU OLUR
    2.İHTİYAÇ DUYULANDAN DAHA BÜYÜK BİR SOĞUTMA KAPASİTESİNE SAHİP KLİMA SIK SIK DUR KALK YAPACAĞINDAN ORTAMDAN YETERİNCE NEM ALAMAYACAKTIR
    3.İHTİYAÇ DUYULANDAN DAHA KÜÇÜK BİR KLİMA İSE SÜREKLİ ÇALIŞACAK VE ORTAMI YETERİNCE SOĞUTAMAYACAKTIR




  • Arkadaşlar mitsubishi electric klimaların tüm teknik özelliklerini pdf olarak buldum.
  • Klima almak isteyen arkadaşlar sizlere sesleniyorum.
    Bu linkte arayıpta bulamadığınız tüm klima ile ilgili bilgiler mevcuttur.
    http://www.aloklima.com/index.php?sayfa=makaleler
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bir arkadaşım evi için klima almak istiyor ancak ne alması gerektiği hakkında çok bilgisi yok. Benden yardım istedi ancak ben de bu konuda malesef bilgi sahibi değilim ve sizin tecrübelerinizden yararlanmak isterim.

    Arkadaşımın evi 1+1 ve 56 m2. Yeni bina bu yüzden yalıtım gibi bir problemi yok. Mutfak doğal olarak açık ve salon ile beraber ve aşağı yukarı 35-40 m2 arasında. Mümkün olursa klimanın salon ve odayı da ısıtacak/soğutacak şekilde olmasını tercih ediyor. Buna göre kaç btu olmalı, hangi marka daha sağlıklı ve randımanlı, tabi maliyette önemli bir unsur.

    Bu doğrultuda yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi düşünüyorum.

    Şimdiden teşekkürler.
  • Selam arkadaşlar ,

    Dayım dükkanı için bir klima alacak.Kendisinin 1500 YTL limiti var.Şimdilik kafamızda bir klima var , eğer ''bak bu bu klimadan daha iyi dediğiniz bir klima var önerin.Balıkesir de servisi olmalı.-10 dereceye kadar falan çalışmalı.Aslında bizim için Arçelik , Beko , Vestel , Siemens gibi markalar daha iyi çünkü dayım Balıkesir'in bir ilçesinde oturuyor ve bu markalar haricinde servis yok.Servisin buraya kadar gelip gelmeyeceği bir muamma.Daha önce btu ölçümü yapmıştık , 9800 mü ne öyle bir şey çıkmıştı.Neyse , kafamızdaki klima :

    MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-HC25VA INVERTER DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA

    -R410 gaz
    -25 dereceye kadar ısıtma
    -İnterver
    -EER 3,25
    -COP 3,64
  • Bütçe: ~1500 TL
    Amaç: Sadece yazın soğutma amaçlı kullanılacak.
    Yer: İstanbul
    Önemli noktalar: Arıza yapmaması, sessiz çalışması, filtre teknolojisi önemli (antibakteriyel, anti-mite, iyon vs. teknolojiler), invertera pek gerek yok, A sınıfı şart değil, kaliteli olsun
    Kapasite: 15-18bin BTU (~33m2, ~85m3 oda, Kuzeydoğu cephe, yalıtım fena değil)

    Bu şartlar altında en iyi seçim hangisidir?
    Vaillant V 11 050W - 1600 TL (nerede üretilir, nasıldır bilmiyorum, teknik verilerini görmedim)
    Alarko Flair FLR-18GW - 1300 TL (nerede üretilir? filtreleri iyi gibi)
    Alarko Carrier 53 HSR 018 - 1500 TL (5in1 nano filtre)
    Sigma SGM18DMA - 1600 TL (standart filtreler)
    Zibro S 1246 - 1500 TL

    Benim bulduklarım bunlar, Alarko Carrier 53 HSR 018'e sıcak bakıyorum. Sizin tercihiniz hangisi olurdu, ya da bunların dışında önerileriniz?
    2000 TL seviyesinde inverterlı daha üst seviye klimalar var ama şu an için 1500 TL seviyesini aşmayı düşünmüyorum. Bu yüzden lütfen öneriniz 1500 TL civarında olsun.

    Bir de Zibro'nun sitesinde odanın metreküp ölçüsüne göre bu odaya 11bin BTU yeter görünüyor soğutma için. Ancak diğer birçok yerde 18bin BTU gerek çıkıyor. Arçelik servisi keşif yaptığında da 15bin BTU yeter demişti. Sizce?




  • Arkadaşlar bende yaklaşık 50 m2 kullanım alanı olan iddaa bayisine klima taktırmak istiyorum gelen giden insan sayısını da hesaplarsak ortam şu günlerde bile bayağı bunaltıcı oluyor, A sınıfı tüketimli yerlilerden Arçelik 24000btu ile yabancılardan Alarko Carrier arasında kaldım ne tavsiye edersiniz adam akıllı uzun süreli bişey istiyorum,cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Geçen sene iklimsadan bir sharp klima almaya niyetim vardı ben karar verene kadar yaz bitti :)
    Şimdi bakıyorum tekrar, inverter olmayan model AP12FHR 11.950 soğutma 1.632 TL.
    Amacım yazı serin geçirmek, evde çocuk olduğu için çok da klima çarpmasın diye aşırı da açmam zaten terleyip duruyor veled, salon yaklaşık 20 m2..
    Aynı fiyata ya da daha ucuz, başka öneriniz ne olur ?
    Şimdiden teşekkür....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mulan

    Geçen sene iklimsadan bir sharp klima almaya niyetim vardı ben karar verene kadar yaz bitti :)
    Şimdi bakıyorum tekrar, inverter olmayan model AP12FHR 11.950 soğutma 1.632 TL.
    Amacım yazı serin geçirmek, evde çocuk olduğu için çok da klima çarpmasın diye aşırı da açmam zaten terleyip duruyor veled, salon yaklaşık 20 m2..
    Aynı fiyata ya da daha ucuz, başka öneriniz ne olur ?
    Şimdiden teşekkür....


    şimdi dredy'nin yazdıklarından birini inceledim fena gözükmüyor, ne dersiniz?
    http://www.alarko-carrier.com.tr/AC_Urunler.asp?ID=ACU&UrunKodu=53




  • mbirol arkadaşım uzun süredir sizin yazılarınızı takip ediyorum ve klima konusunda gerçektem üstatsınız bende bir klima almaya karar verdim hem soğutma ve hemde ısınmak amacı ile istanbulda doğalgaz fiyatı bu yıl bir feleket idi onun için klimada karar kıldık imkanlarıda zorlıyarak (kendim emekliyim) taksitle alalım dedik size de bir danışalım dedik benim evim 5 katlı binanın 3 cü katı altımda ve üstümde 2şer daire var hepsi doğal gazlı ve klima istediğim odanın ısı en az 20 derece oluyor oda çok soğuk olursa ortalama 22-23 dereceden aşağı düşmüyor ısı (doğalgazı yaktığım zaman bu ısı 25-26 çıkıyor) normalde 22-23 derece ısı yeter ama benim özel bir durumum var 25-26-26 dercede bir ortamda olmam gerekiyor. Şimdi oda şöyle 16 metrekare camlar pimapen ve oda kuzeye bakıyor vede öğlenden sonra saat 14.30 gibi güneş alıyor akşam 18.30- 19 akadar ama yazın.odanın durumu bu ve bende iyi bir şey olsun istiyorum acaba bu model
    TOSHIBA DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA - (INVERTER DAISEIKAI) RAS 10SKVR. arçelikçilere keşif yaptıdık ve 9000 lik dediler ama arçelik kesinlikle almam sizden istediğim bu yazdığım klima nasıldır bana yetermi ve sorunsuz kışın beni ısıtırmı sarfiyatıda iyimidir toshibadaki tercihimim sebebi çok toshiba ürünü kullandım hepsinden memnun kaldım onun için klimada toshiba olsun istiyorum.




  • Bu arada Vailant V 11-050 W modelinin hiçbir yerde bulamadığım teknik verilerini de buraya ekliyeyim. Müşteri hizmetlerine sordum onlar gönderdi. Ayrıca cihaz İspanya'da üretiliyormuş dediklerine göre. A sınıfı olmasıyla üstte yazdığım diğer seçeneklerden daha ekonomik gibi duruyor kağıt üzerinde ama kalitesini bilemem. Vailant marka olarak güven veriyor ama klimada nasıldır bilemiyorum. Bilgisi olan deneyimi olan paylaşabilirse iyi olur. Fiyat ve özellik olarak iyi bir seçim gibi görünüyor.

    Vailant V 11-050 W
    Soğutma / Isıtma (BTU): 18.456 / 19.166
    Enerji (kW): 1,680 / 1,500
    EER / COP: 3.22 / 3.74

    İç Ünite:
    Gürültü (dB(A)): 35/42/46
    Boyutlar HxLxD: 320x1080x205
    Net Ağırlık : 18,0 kg

    Dış Ünite:
    Gürültü : 53
    Soğutucu Gaz: R410A
    Boyutlar: 505x700x255
    Net Ağırlık: 40 kg
    Max. boru uzunluğu: 25m
    Max. yükseklik farkı (iç/dış ünite arası): 15m

    Teknik verileri bu şekilde.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: csks

    mbirol arkadaşım uzun süredir sizin yazılarınızı takip ediyorum ve klima konusunda gerçektem üstatsınız bende bir klima almaya karar verdim hem soğutma ve hemde ısınmak amacı ile istanbulda doğalgaz fiyatı bu yıl bir feleket idi onun için klimada karar kıldık imkanlarıda zorlıyarak (kendim emekliyim) taksitle alalım dedik size de bir danışalım dedik benim evim 5 katlı binanın 3 cü katı altımda ve üstümde 2şer daire var hepsi doğal gazlı ve klima istediğim odanın ısı en az 20 derece oluyor oda çok soğuk olursa ortalama 22-23 dereceden aşağı düşmüyor ısı (doğalgazı yaktığım zaman bu ısı 25-26 çıkıyor) normalde 22-23 derece ısı yeter ama benim özel bir durumum var 25-26-26 dercede bir ortamda olmam gerekiyor. Şimdi oda şöyle 16 metrekare camlar pimapen ve oda kuzeye bakıyor vede öğlenden sonra saat 14.30 gibi güneş alıyor akşam 18.30- 19 akadar ama yazın.odanın durumu bu ve bende iyi bir şey olsun istiyorum acaba bu model
    TOSHIBA DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA - (INVERTER DAISEIKAI) RAS 10SKVR. arçelikçilere keşif yaptıdık ve 9000 lik dediler ama arçelik kesinlikle almam sizden istediğim bu yazdığım klima nasıldır bana yetermi ve sorunsuz kışın beni ısıtırmı sarfiyatıda iyimidir toshibadaki tercihimim sebebi çok toshiba ürünü kullandım hepsinden memnun kaldım onun için klimada toshiba olsun istiyorum.

    Dediğiniz alan için Toshibanın seçtiğiniz modeli ideal ölçüde.Aman sakın Arç,bk,vst...V.S bulaşmayın.hele hele ısıtmada başınızı ağrıtırsınız.Bu sınıfta ZİBRO S 1735 inv. cihazıda öneririm.Madde in Japon dur.Fiaytta makul.Bir inceleyin isterseniz.




  • 
Sayfa: önceki 269270271272273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.