Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (321. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.177
Cevap
701
Favori
4.426.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 319320321322323
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    @cengizumur kardeşimizin bazı yazdıklarına gelince,siz yutong yani gaz beton yani ısı yalıtımlı bir malzeden yapılmış,birde üstüne mantolama yapılmış bir evden bahsederken,Türkiye de elek gibi duvarı olan yüzbinlerce binada oturanları ayrı tutmanızı tavsiye ederim.Kaldı ki sizde çok iyi bilirsiniz ve yazıyorsunuz klima yada bana göre tam Türkçesi ile İklimlendirme yaşanan bölgelerin hava şartlarına göre değerlendirilmelidir.Türkiye için ise ağırlık Ege ve Akdenizdir.Ben ve Eina arkadaşımızda bu bölgelerin iklim şartlarına göre yazıyoruz zaten.Birde evdeki toplam elektrik yükleri konusuna gelelim.Siz İstanbul da 1 klima ile idare edebilirsiniz ama Ege ve Akdeniz de çoğunlukla evlerde 2-3 hatta 4 adet klima var.1 adet 18 lik ve 1 adet 12 lik ürün olan evde aynı anda çamaşır ve bulaşık makinasını kullanmanız mümkün değil. Mutlaka kısıtlamaya gideceksiniz.Hele hele kışın klimayı soğuklarda kapatırsanız 1 -2 saat tekrar o konfora ulaşmak için hem harcamanız artar,hemde konfor kaçar.İşte İnverter burada çok ön planda,çok absit bir örnek vereyim benim evimde 3 adet klima var 1 adet Diamond 10 luk inverter (10 senelik cihaz)1 adet 9 luk klasik Diamond Elec. 1 adet Zibro 2035 inv.Diamond 10 inv. non stop çalışıyor tüm kış,Zibro 2035 akşam 6 gece 01 kadar.Evde herşey elektrikli yemek ocağı,şohben(İhlas ani ısıtıcı)Ben aynı anda 2 klima yemek pişirme ve Şohben 2 kademe(4 kw) kullanabiliyorum.Yada 2 klima,çamaşır ,bulaşık ve diğer sabit elektrikli aletlet (buzdoladı nofrost,40 inç lcd,1 adet extra tv,aydınlatma vs.).
    Bundan 3 yıl öncesi ise salonda Zibro 2035 yerine ,Mitsubishi Elec. PKH 1,6 (16 lık klasik profesyonel seri duvar tipi 1996 model muthiş cihazdır.30 metre borulama çalışır.) vardı.Egerki 2 klima çalışırken Şohben açılacaksa mutlaka PKH 1,6 mutlaka kapatıyorduk.Çünkü termostat yapıpta tekrar devreye girerken tak diye ana sigorta atardı.Şimdi ise yok böyle birşey.Anlatmak istediğim budur,monofaze olan bir evin tesisatına 2 klima +çamaşı+bulaşık yüklenemezsiniz.





    Ayni seyleri soyleyip farkli sonuclara cikiyoruz. Evet benimde soyledigim gibi sizler degerlendirmelerinizi yaparken ege ve akdeniz sartlarina gore kapasite secimi yapiyorsunuz. Olabilir buna bir itirazim yok fakat dogru kapasite secimi icin hangi iklim sartinda bulunuldugu cok cok onemli.

    Benim 7000 btu'luk klimanin 27.01 m2 yi soguttuguna inanmak size zor geliyor. Istanbulda olmamdan dolayi daha dusuk kapasite ile konfor saglanabilmesinin iki sebebi var. Birincisi herkesin bildigi gibi istanbulun guneye gore cok daha serin olmasi.

    Daha gizli kalan diger sebep ise, size her ne kadar ters gelsede benim klimayi sadece sogutma icin kullanip isitmada kullanmiyor olmam.

    Istanbul icinde bile farkli iklimler goruluyor. Ben bu 7000 BTU'yu marmaraya bakan bir semtte kullaniyorum. alpermor arkadasimiz ise sariyerde oturuyormus, karadenize bayagi yakin. Ben yazin sariyere gidince oh be dunya varmis diyorum. Orasi dahada serin oluyor. Birde bu arkadasimiz kesinlikle isitma yapmayacagim diyor. Boyle oluncada izmir veya antalyaya gore daha farkli bir kapasite ihtiyacinin dogmasi normaldir.

    Iste bu iki faktor benim 7000 BTU ile isimi gormemi sagliyor.


    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol
    İnverter içinde tekrar söylüyorum ki devamlı kullanımda ekonomik olacaktır.Ama buradan sağlayacağınız parasal ekonomi ilk yaptığınız klasik inverter arası fiyat farkını size min 5 yılda geri döner.bu rakam bazen 10 yılda bile dönmez.İnvertere parasal bakmak çok doğru değil.


    Ekonomiden kasit harcanan elektrik miktari ise ben bunun boyle olmasi gerektigini gosteren ciddi bir bilgiye henuz rastlamadim. Buradada bunu ariyorum ama henuz bulamadim. Yukarida verdigim daikin orneginde oldugu gibi inverterli bir daikin ile onun cakma klasik kardesi arasinda fabrika sarfiyat verilerine bakilinca ciddi bir fark yok.

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol
    Ama voltaj sorunu,uzun mesafe ve konfor kalitesi derseniz iş değişir.Bugün İnverter sistemler 160 volta kadar verimli bir şekilde çalışmaktadır.Klasik seriler Min 190 voltta çalışır ki buda uzun süreli olursa kompresör sargıları ileriki zamanlarda mutlaka iflas eder.


    Bende bunu beklerim. Hatta inverterli klimalar 90-260 volt araligi gibi cok genis bir araligi daha oncede dedigim gibi hardware ve software'deki cok pahali olmayan degisikliklerle kaldirabilirler, firmalar Turkiye icin bunu yapmali.

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol
    @Cengizumur arkadaşım bir konuyu daha aydınlatalım,klimalardaki inverter sistem kompresörler Artık bilindik elektrik motor sargıları gibi değiller.Sizin bahsettiğiniz Frekans kontrolu standart tip motor sargılarına uygulanandır.Klimada bu geçmişte kaldı.yani benim Diamond 10 luk inv. sizin dediğiniz gibiydi. Artık DC inverter dediğimiz sistem tüm çinli inverterlerde dahil aynıdır.DC motorlar bizim bilgimizde Fırçalı yani kömürlü olurdu.Ama bu tip motoru yağın içinde çalıştırmanız,yani soğutma kopresöründe kullanmanız mümkün değil.Şu anki DC invetrer klima kompresörleri Rotor kısmı tamamen mıknatıs yani manyetik,stator sargısı ise trifaze sargıya benzer.Aslında şu bile söyleyebiliriz bu kompresörler yalancı trifaze dir.Çok fazla ayrıntı ve detaylara inmek çokta gerekli değil burada.Yani '' Adamalar yapmış(Japonlar)''


    Merak etmeyin bu reluctance motor ve PAM ozellikli inverteride biliyorum, burada konu bile olmayacak bir suru diger motor tipi ve motor surus tekniginide. Pekiyi biliyorumda inverterli klima ile alakasi ne ?

    Oncelikle inverter denen hiz, devir, tork kontrolu yapan bu surucu devrenin, hangi cinsten olursa olsun % 100 verimli olmadigini biliyorum. Yani inverter motor ile sebeke arasinda duruyor. Sebekeden 100 birim enerji aliyor, kendi uzerindeki elektrik kullanirken ozellikle isi kayiplariyla bu enerjinin %3-%20 kadarini harciyor. Motora ancak iyimser bir tahminle sebekeden aldigi 100'un 97'sini verebiliyor. Bu sebekeye direk bagli nominal sartta calisan bir motor ve kompresore sahip klasik klimaya gore dezavantaj yaratmasi gereken bir faktor.


    Motorlarla ilgilide soyle bir bilgi var. Bir elektrik motorunun ne cins olursa olsun, sizin bu miknatisli reluctance motor'da dahil, en verimli oldugu bir tek devir ve yuk noktasi vardir. 2500 devirde calisan benzinli araba motoru gibi. Verim egrisi sadece bir devirde ve yukte tepe yapar. Bu klasik klima motorlari icin sebekenin verdigi 220Volt/50Hz noktasinda'dir. Klasik klimaninin elektriksel ve mekanik aksaminin her zaman en verimli oldugu noktada calistigi aciktir.

    Klima elektrik, mekanik ve termodinamik sistemleri iceriyor.Yukaridaki tartismasiz sebeplerden dolayi elektrik ve mekanik sistemler yani kisaca kompresor, klasikte inverterliye gore enerji acisindan daha verimli oluyor.

    Termodinamik sistemi yani kompresor, evaparator, valve ve kondenseri bu ise katmiyorum. Cunku bunlar hem klasik hemde inverterli klimada ayni.

    Verilen COP degerlerine bakincada bu iste farkli bir bakis acisi olmali diyorum, nedir bu fark ?

    Inverterli daha ekonomiktir diyen arkadaslari, profesyonelleri gorunce, bu soylediklerimin isiginda niye inverterli daha ekonomik olsun diye soruyorum. Maksadim ille ben dogruyu biliyorum demek degil. Soyledigim gibide konu klima piyasasi olunca ben sadece bir musteriyim.


    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol
    Kaldıki bu İnverter soğutma işin içine girince o kadarda basit olmuyor.Soğutmada en önemli konu soğutucu akışkanı alt ve üst kritik değerlerindeki ısı ve basıncında tutabilmek işin en büyük sırrı.Zaten verimlilik,iyi ısıtma-soğutmada buradan çıkıyor.Yani istenen ısıya göre ,ıortam sısına getirmek için kompresör devrini ayarlayacaksınız,bu devre göre basınçları ayarlayacaksınız,bu arada soğutucu akışkanıda sapıttırmıyacaksınız.Valla sözle kolay gibi de,inanın sistem çok ilgi çekecek çok müthiş birşey.Birde Çoklu sistemleri düşünürseniz aman aman,yahu bir makina kim ne isterse onu veriyor,ve hiç bir zaman sapıtmıyor.Ben inverteri aynı kalbimize benzetiyorum,normal yaşantıda nominalde çalışıyor,uyurken min.kapasitede,koşarsanız max. hızlara çıkıyor.Ama gelin görün ki basıncı hep damarların taşıyabileceyi değerlerde tutmayıda başarıyor.Birde damarların kesitlerini ve dağılımını düşünün ne karmaşık bir sistem ama tam uyumlu.İşte VRV ,VRF gibi sistemlerde bunun gibi ama kalbimiz kadar kusursuz değiller tabiki.


    Evet bu isi pompalari cok hos aletler, benide ceken bu galiba.

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol
    Dersek ki ''Ya bir arıza yaparsa ne yapacağız'' bencede ne yapacağız,tabiki de maliyet çok yüksek olma ihtimali var.Ama şuda gerçek ki Teknolojiden kaçış yok.Bugün Türkiye de en çok satılan elektronik ürünlerde 40''üstü plazma ve LCD ler almış başını gidiyor.Kimse 2 sene sonra arıza yaparsa ne yaparım diye düşünmüyor.Bir plazmanın ekranı kaç paradır acaba,kimse sormuyor bile.2000-5000 tl arasında paralar veriliyor ki,inverter klimanın konfaral özelliği yanında Plazma LCD ne veriyorki.Ama parayı veren hiç buna bakmıyor.

    Selamlar, saygılar.



    Buyuk sirketler bizim bu ayrani yok icmeye, atla gider isemeye huyumuzu farketmisler galiba. Amerikada hala 5000 BTU'luk 100 dolardan ucuz klimalar satilabilirken inverterli klimalarda toplam satisin az bir kismini olusturuyor.

    Bizde ise en ust modellerin hepsi var. Vatandasin isini mercedes degilde renault 12 daha iyi gorecek belki ama sirketler hangi stratejiyi benimsiyorsa bizde musteri olarak ona uymaya mecbur kaliyoruz.

    Kimseyi rahatsiz etmek istemiyorum, burada yazanlarin fikrine kiymet verdigim icin bunlari yaziyorum. Nelerin bende soru isaretleri olusturdugunu artik tamamen aciklayabildim herhalde. Daha cok kendimi tekrarlayip basligi sisirmek istemiyorum. Tekrar yazmasamda sordugum konularda fikir yazacak arkadalara simdiden tesekkur ederim.




  • Sevgili @cengizumur öncelikle sizin gibi bilinçli kişilerin burada görüş ve bilgilerini paylaşmasını önemsiyor ve bu forumda bilgi almak isteyenler içinde gerekli olduğunu düşünüyorum.Çok öncelerde yazdığımız bir sayfayı ekledim size aşağıda incelerseniz sevinirim.Zaten bu inverter konusunda pazarda çok karışık.Nerdeyse her markada 2-3 çeşit inverter model var.COP 3,61 oldumu yazıyor A enerji etiketi oluyor.Bunun Yanında COP 5 leri buldumu,A dediğin COP 3,61 lik cihaz sanki yanında Z enerji gibi kalıyor.Asıl önemli husus burada.Bakın 3,5 kw bir iş için Türkiye de 1 milyon klima olduğunu varsayın A(EER 3,21) ile A(EER 4,44) arasında yıllık(500 saat çalışma) soğutmada testlerde çıkan fark 195 kw,1 milyonla çarparsanız 195 000 000 kw.Böyle bir tasarufu Türkiye ye yaptırabilsek kim kazanır sizce,ben invertere hep bu açıdan bakmak istiyorum.Ve inanın ticaretinide böyle yapıyorum.
    Selamlar saygılar herkese


    http://forum.donanimhaber.com/m_24593377/mpage_1/f_/key_//tm.htm


    quote:

    Arkadaşlar hepsi klima cihazından çıkan gerçek etiketlerdir.Tüm cihazlar 3,5 kw yani 12000 btü serisidir.Buyrun hesaplayın A sınıfı cihazla D sınıfı cihaz arasında 1 yıllık soğutma tüketimi testlerinde 630 kw(D)-525 kw(A)=105 kw fark var.Hemde Diamond çin üretimi(tabi kaliteli çin) Diğer cihaz Japon üretimi.İki cihaz arasındaki fiyat farkı ise 550 ytl.

    Birde şunu inceleyin A enerji 1534 ile yine A enerji 2035 cihaz arasındaki tüketim farkı 195 kw

    yani D ile A arasındaki farkın neredeyse 2 katı ,Eyer tüketimi ekonomikse işte bu cihaz ekonomik.

    Kısacası bu işte A sı B sideğilde EER ve COP ye bakmak daha doğrudur.




  • Sayın @cengizumur Sizin buradaki düşünceniz biraz ters geliyor bana açıkçası. Siz diyorsunuzki bana yetiyor ona niye yetmesin.Her klimayı her koşulu heryeri aynı tutma gibi bi şansınız yok bu neye benzer, baş ağrınız vardır bi ilaç almışsınızdır sizin geçmiştir ''benim geçti sende al seninde geçer'' mantığını güdüyor.Klimacıların önerdiği (çoğunun diyelim )cihaz veya Btu/h değerleri genellikle hesaplanarak yapılmış bilgilerdir.Mesela size soğutmada 7.000 Btu/h yeterli iken aynı koşulda buraya yeterli olmaz.Veya en güzel örneğiyle anlatayım.Burda kuaförün birine 26 metrekare yere 18.000 Btu/h lık cihaz takılmış normal şartlarda burayı 18.000 Btu/h lık cihaz soğuk hava deposuna çevirmesi lazım ve çok kaliteli bi marka.Ama burası kuaför ve ayrıyeten heryeri cam olması, kapı açılıp kapanması,fön makinalarının sıcaklığı,insan faktörleri gibi sorunlardan dolayı yeterli gelmiyor.Yani bir yerde rahat yetebilrken diğer yerde yetmeyebilir bu yüzden en iyisini önermek gerekir ki siz burda dersiniz'' 7.000 Btu/h al bana yetiyor'' gider arkadaş neyse alır yeterli gelmezse siz burda tüh dersiniz ama derdi ona kalır.




  • bende cengiz beyin yazılarını okudum ve dedim ki cengiz bey 35 sene sonrada gene aynı yazıları yazacak nedinini merak eden en eski yazılarını okusun anlar o yüzden herkes bildigini yapsın ve bence tartışmaya daha fazla devam etmemek lazım, böyle bir konu geldiginde gene cengiz bey 27 metre kare ve 7000 btu süper diyip işin içinden çıkacak, ben ise asla cengiz beye katılmıyorum, akıl var- teknik var- hesap kitap var, ben satıcıları degil ama makine mühendisligini ve iklimlendirme okulunu bitirenleri ciddiye alırım,
    100 litre deposu olan arabaya 5 litre benzin koy dünyaı gez kadar saçma cengiz beyin önerisi, ben cengiz beyin sistemi olan evde 1 saat dayanamadım 27 metre kare yere 7000 btu yeterin akıllı açıklaması yok bana göre ve arkadaşımda böyle bir şeyi kipadan aldı ve tam bir hüsran, bu kişiden kişiye degişir ama bence 7000 btu 27 metre kareye yeter düşüncesine %99 kişi katılmaz, mesela izmirde kışın çok soguklarda bunu yapacaksınız geberirsiniz be doguktan, yada agsutos sıcagında çacaksınız gene gaberirsiniz nemden sıcaktan, bu 27 metre kareye 7000 btu fantastik bir düşüncedir sadece oyun olarak kalabilir ve buna ya olur diyen klimacıda bir şeyden anklamıyordur şiddetle karşı çıkması lazımdır, ben bir kullanıcı halktan biri larak sadece tebesümle okudum yazılarını.




  • Arkadaşlar daiken ftxg-e kulanan var mı 12000 btu 18 m etre kareye yeter mi? Yardımcı olursanız sevinirim
  • arkadaşlar geçtiğimiz cumartesi sayın mbirol ve sayın eina nın tavsiyeleri doğrultusunda 18000 btu mits heavy SRK 50 ZJ-S inverter modelini 10 ay vadeli 2275 tl ye satın aldım ve montajı yapıldı.kendilerine buradan teşekkürlerimi iletiyorum.bahar aylarında olduğumuz için uzun süre çalıştırıp deneme fırsatım olmadı.önümüzdeki dönemlerde kullandıkça deneyimlerini sizinlede paylaşacağım.ilk anda dikkatimi çeken noktalar ise iç ünite ve kasanın üzerinde made in tayland yazıyor.sıcak modda biraz çalıştırdım ısı fena değil ama ben mitsh olduğu için diğer klimalara oaranla çok daha daha sıcak olabilir gibi tahmin etmiştim. dediğim gibi yorum yapmak için henüz erken kullandıkça sizinlede paylaşacağım
  • Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.
    yaklaşık 6m2 lik bir işyeri için küçük kapasiteli hem ısıtma hem soğutma amaçlı bir klima alacağız. İçeride 2 adet bilgisayar bir adet pc ve 3 adet daha elektronil cihaz var.
    Tüketimde cimri ve uzun ömürlü bir cihaz almayı istiyoruz. Bunun neticesinde Mitsubishi Elektronics inverter klimaları önderdiler. Mitsubishi klima kullanan bir tanıdığımda Toshiba Super Inverter klimaların dahada ekonomik ve daha başarılı olduklarını söyledi.
    Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar iki markadan hangisini ve hangi modelini tavsiye ederler?
    Teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DAYYAR

    Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.
    yaklaşık 6m2 lik bir işyeri için küçük kapasiteli hem ısıtma hem soğutma amaçlı bir klima alacağız. İçeride 2 adet bilgisayar bir adet pc ve 3 adet daha elektronil cihaz var.
    Tüketimde cimri ve uzun ömürlü bir cihaz almayı istiyoruz. Bunun neticesinde Mitsubishi Elektronics inverter klimaları önderdiler. Mitsubishi klima kullanan bir tanıdığımda Toshiba Super Inverter klimaların dahada ekonomik ve daha başarılı olduklarını söyledi.
    Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar iki markadan hangisini ve hangi modelini tavsiye ederler?
    Teşekkürler..



    ınverter gerek yok o alana, satıcılar bak ya, oraya kaliteli markanın 7000 btu kliması yeter hadi biraz daha abartalım 9000 btu al geç.




  • Inverter isteme nedenimiz iş yeri olması sebebiyle kapının sürekli açılıp kapanması hatta bazen açık durması. Sürekli çalışacak ve ortam ısısına göre daha fazla veye daha az enerji harcayacak bi klima düşündüğümüz içindi.
    Yinede gereksiz mi dersiniz inverter deluxe 9000 BTU için?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DAYYAR

    Inverter isteme nedenimiz iş yeri olması sebebiyle kapının sürekli açılıp kapanması hatta bazen açık durması. Sürekli çalışacak ve ortam ısısına göre daha fazla veye daha az enerji harcayacak bi klima düşündüğümüz içindi.
    Yinede gereksiz mi dersiniz inverter deluxe 9000 BTU için?



    6 Metre kare yer için ınverter klimaya gerek yok, 9000 btu fazlasıyla yetecektir, keşif isteyerek belgede alın, satıcılara dikkat
  • Isı kaybı çok olan,yani sıksık kapı açılacak yerde inv. kullanmak çok mantıkız olur.Zibro S 1523 model süper alet.Soğutmada 7700 btü tüketimi sadece 750 Watt süper uyar size.Made in japan 5 yıl garantili.10 saat ful çalışsa günlül 7,5 kw yakar,yani günlük 2 TL gibi.Buda hiç termostat yapmazsa.
    quote:

    Orijinalden alıntı: DAYYAR

    Inverter isteme nedenimiz iş yeri olması sebebiyle kapının sürekli açılıp kapanması hatta bazen açık durması. Sürekli çalışacak ve ortam ısısına göre daha fazla veye daha az enerji harcayacak bi klima düşündüğümüz içindi.
    Yinede gereksiz mi dersiniz inverter deluxe 9000 BTU için?

  • Merhaba arkadaşlar klima almaya karar verdim ama şu 3 klima arasında kararsızım! Bunları birbirinden ayıran en önemli farklar nelerdir?Ayrıca klimadan sadece sogutma için faydalanıcam!

    1-Airfel AFSW-09HRR1R/BIO CON ABASE 9.000 BTU/h Duvar Tipi Split Klima

    (http://www.hepsiburada.com/airfel-afsw-09hrr1rbio-con-abase-9000-btuh-duvar-tipi-split-klima/ProductDetails.aspx?productId=evairfelafsw09&categoryId=17453)

    2-Airfel AFSW-09HRR1R/PIO CON APLUS 9.000 BTU/h Duvar Tipi Split Klima

    (http://www.hepsiburada.com/airfel-afsw-09hrr1rpio-con-aplus-9000-btuh-duvar-tipi-split-klima/ProductDetails.aspx?productId=evairfelconaafsw09&categoryId=17453)

    3-Airfel AS09-0923 ARTFUL 9.000 BTU/h Duvar Tipi Split Klima

    (http://www.hepsiburada.com/airfel-as09-0923-artful-9000-btuh-duvar-tipi-split-klima/ProductDetails.aspx?productId=evairfelartfulas09&categoryId=17453)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hopsera

    Merhaba arkadaşlar klima almaya karar verdim ama şu 3 klima arasında kararsızım! Bunları birbirinden ayıran en önemli farklar nelerdir?Ayrıca klimadan sadece sogutma için faydalanıcam!

    1-Airfel AFSW-09HRR1R/BIO CON ABASE 9.000 BTU/h Duvar Tipi Split Klima

    (http://www.hepsiburada.com/airfel-afsw-09hrr1rbio-con-abase-9000-btuh-duvar-tipi-split-klima/ProductDetails.aspx?productId=evairfelafsw09&categoryId=17453)

    2-Airfel AFSW-09HRR1R/PIO CON APLUS 9.000 BTU/h Duvar Tipi Split Klima

    (http://www.hepsiburada.com/airfel-afsw-09hrr1rpio-con-aplus-9000-btuh-duvar-tipi-split-klima/ProductDetails.aspx?productId=evairfelconaafsw09&categoryId=17453)

    3-Airfel AS09-0923 ARTFUL 9.000 BTU/h Duvar Tipi Split Klima

    (http://www.hepsiburada.com/airfel-as09-0923-artful-9000-btuh-duvar-tipi-split-klima/ProductDetails.aspx?productId=evairfelartfulas09&categoryId=17453)



    En bariz fark Conabase ve Conaplus R22 lidir.Artful R410 A gazıyla çalışır ve diğerleriyle kıyaslanmaz.Alma durumunuz varsa ARTFUL u öneririm.Birde yakınlarınızda bayi varsa ordan alın en azından indirm yaptırma şansınız ve birebir bayi ilişkiniz olur.




  • Merhaba,
    Yaklaşık 10 m2, güney cephe oda için sadece soğutma amaçlı klima arıyorum. Odada TV var. Fiyat limiti pek koymuyorum. Sorun çıkarmayacak A grubu bir model arıyorum. Şimdiden yardım edenlere teşekkür ederim..
  • Zibro S 1523 seri ürün çok ideal olur.Soğutma kapasitesi 7700 Btü/h Şuan fiyatlarıda güzel.made in Japan 5 yıl garantili.Bunun dışında 9 luk Airfel Artful olabilir orta segment üstü kaliteli cihazlardır.
    quote:

    Orijinalden alıntı: pac@man

    Merhaba,
    Yaklaşık 10 m2, güney cephe oda için sadece soğutma amaçlı klima arıyorum. Odada TV var. Fiyat limiti pek koymuyorum. Sorun çıkarmayacak A grubu bir model arıyorum. Şimdiden yardım edenlere teşekkür ederim..
  • Conabase ve Conaplus Arç,ves vs. market mallarına karşılık daha iyi bir cihaz olarak seçilebilir.Ama imkanlarınız elveriyorsa Artful u tercih edin.Birde bu seride Zibro S1526 da olabilir.
    quote:

    Orijinalden alıntı: hopsera

    Merhaba arkadaşlar klima almaya karar verdim ama şu 3 klima arasında kararsızım! Bunları birbirinden ayıran en önemli farklar nelerdir?Ayrıca klimadan sadece sogutma için faydalanıcam!

    1-Airfel AFSW-09HRR1R/BIO CON ABASE 9.000 BTU/h Duvar Tipi Split Klima

    (http://www.hepsiburada.com/airfel-afsw-09hrr1rbio-con-abase-9000-btuh-duvar-tipi-split-klima/ProductDetails.aspx?productId=evairfelafsw09&categoryId=17453)

    2-Airfel AFSW-09HRR1R/PIO CON APLUS 9.000 BTU/h Duvar Tipi Split Klima

    (http://www.hepsiburada.com/airfel-afsw-09hrr1rpio-con-aplus-9000-btuh-duvar-tipi-split-klima/ProductDetails.aspx?productId=evairfelconaafsw09&categoryId=17453)

    3-Airfel AS09-0923 ARTFUL 9.000 BTU/h Duvar Tipi Split Klima

    (http://www.hepsiburada.com/airfel-as09-0923-artful-9000-btuh-duvar-tipi-split-klima/ProductDetails.aspx?productId=evairfelartfulas09&categoryId=17453)





  • Arkadaşlar hangisine inanacagıma şaşırdım!
    Klima için arçelik e keşif yaptırdım 9000 btu hesapladılar odamı ?
    Airfel teknik servisine keşif yaptırdım 12000 btu hesapladılar ?

    Hangisi dogru ?
    Odam 16 m2
    taban ile tavan arası mesafe 2,6 m
    odanın 2 cephesi evin içine bakıyor , 2 cephe dışarı bakıyor
    odamda sadece ben kalıyorum
    odamda ısı yayıcak sadece pc var
    Klimayı sadece sogutmada kullanıcam

    Odamın ihtiyacı kaç BTU luk klima. Teşekkürler




  • İstanbul için soğutmada 9 luk cihaz yeterli olur.Ama ısıtmayı düşünürseniz çift cepheli dış yüzey ve İstanbul iklim şartlarına göre 12 lik daha uygun olur. İhtiyaç olan Btü değeriniz ısıtmada 8600 btü leri buluyor.Yani 9 luk seri sınır.Karar sizin.Arçelik tercih ederseniz mutlaka servis keşfine 9 luk yeterli olacagına dair,yeterli gelmediği taktirde 12 lik ürünle değiştirilecegi konusunda not alınmasını isteyin derim.
    quote:

    Orijinalden alıntı: hopsera

    Arkadaşlar hangisine inanacagıma şaşırdım!
    Klima için arçelik e keşif yaptırdım 9000 btu hesapladılar odamı ?
    Airfel teknik servisine keşif yaptırdım 12000 btu hesapladılar ?

    Hangisi dogru ?
    Odam 16 m2
    taban ile tavan arası mesafe 2,6 m
    odanın 2 cephesi evin içine bakıyor , 2 cephe dışarı bakıyor
    odamda sadece ben kalıyorum
    odamda ısı yayıcak sadece pc var
    Klimayı sadece sogutmada kullanıcam

    Odamın ihtiyacı kaç BTU luk klima. Teşekkürler




  • Herkese merhaba, iki adet klima arasında kaldım tavsiyelerinize ihtiyacım var.
    Yaptığım araştırmalar neticesinde Mitsubishi inverter klima almaya karar verdim. Tabi ki bu durumda çokça geçen bir tartışmayı alevlendirmek değil amacım,
    lakin Mitsubishi Heavy SRK25ZGX-S 9000 Btu luk Hyper Inverter ile Mitsubishi Electiric MSZ-GE25VA 9000 Btu Deluxe Inverter modelleri arasında bir seçim yapmam gerekiyor.
    Öncelikle kapasiteleri aynı olan bu cizhazlardan Mhı' nin yaklaşık 250-300 tl arasında bir fiyat avantajı bulunuyor. Ayrıca Mhı yine COP ve EER değerlerinde biraz daha yüksek(verimli).
    Me ise biraz daha fonksyonel (özellikli) ve daha zarif daha ince işlikli (klas) bir makina gibi duruyor.
    1- Bu cihazlardan hangisini ve niçin tercih etmeliyim?
    2- İlk defa alacağım için bilmiyorum bağışlayın: Mayıs ayına kadar sabredersem sezonun girmesi dolayısı ile fiyatlarda bir indirim olsa ihtimali varmıdır?

    Not: Alınacak cihaz en fazla 10m2 olan 3+ kişinin duracağı bolca elektronik cihaz bulunan ve ısı kaybının sıkça yaşancağı bir işyeri için 4 mevsimlik kullanım amaçlı alınacaktır.

    Bilgi ve tecrübelerini paylaşıp yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum
    Saygılarımla




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DAYYAR

    Herkese merhaba, iki adet klima arasında kaldım tavsiyelerinize ihtiyacım var.
    Yaptığım araştırmalar neticesinde Mitsubishi inverter klima almaya karar verdim. Tabi ki bu durumda çokça geçen bir tartışmayı alevlendirmek değil amacım,
    lakin Mitsubishi Heavy SRK25ZGX-S 9000 Btu luk Hyper Inverter ile Mitsubishi Electiric MSZ-GE25VA 9000 Btu Deluxe Inverter modelleri arasında bir seçim yapmam gerekiyor.
    Öncelikle kapasiteleri aynı olan bu cizhazlardan Mhı' nin yaklaşık 250-300 tl arasında bir fiyat avantajı bulunuyor. Ayrıca Mhı yine COP ve EER değerlerinde biraz daha yüksek(verimli).
    Me ise biraz daha fonksyonel (özellikli) ve daha zarif daha ince işlikli (klas) bir makina gibi duruyor.
    1- Bu cihazlardan hangisini ve niçin tercih etmeliyim?
    2- İlk defa alacağım için bilmiyorum bağışlayın: Mayıs ayına kadar sabredersem sezonun girmesi dolayısı ile fiyatlarda bir indirim olsa ihtimali varmıdır?

    Not: Alınacak cihaz en fazla 10m2 olan 3+ kişinin duracağı bolca elektronik cihaz bulunan ve ısı kaybının sıkça yaşancağı bir işyeri için 4 mevsimlik kullanım amaçlı alınacaktır.

    Bilgi ve tecrübelerini paylaşıp yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum
    Saygılarımla



    Görünüşe önem veriyorsanız eğer Mitsubishi heavy deki SRK25ZJ-S modeline bakın.Onun görüntüsü çok daha çık ve gösterişlidir ki Mitsubishi electric deki msz ge serisiyle COP ve EER değerleri aynıdır hatta rakam olarakda çok daha ucuzdur. Ama benim için gösteriş çok önemli dğeil diyorsanız hyper i tabiki tavsiye ederim, hoş onunda görünüşü güzel ama.Rakamlar konusuna gelince bilhassa fiyatlarda değişme olmaz.Ama ben beklerim derseniz hyper inverter ların serisi değişiyor 1 aya kadar yeni serilerin tüm görüntüsü SRK50ZHX-S dizayn serisi görüntüsüne geçiyor bu kadar önemliyse görüntü.




  • 
Sayfa: önceki 319320321322323
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.