Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (458. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57.177
Cevap
701
Favori
4.426.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 456457458459460
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 18m2 lik mekana 35 çok büyük değilmi acaba!!

    25lik seri yeter oraya,bunlar adam gibi cihazlar yaw!! dolayısıyla güçleri/performanslarıda ona göre

    Tak oraya bir tane Mitsu.Elec. Deluxe Power GE25VA olay bitsin ve sanırım fiyatıda 2200/2300 gibi

    Veya Mitsu.Heavy de bunun muadili serisi var!
  • selam arkadaşlar. banada bir klima lazım. 45 m2 lik stüdyom için. camlar çiftcam, kapı sürekli kapalı duracak. gelin gelmeden 30 dk. önce çalıştırıcam ve içerisi soğumuş olsun istiyorum. günde en fazla 3 saat çalıştırıcam. 1500 tl ye kadar bu sorunumu halletmem mümkünmü? hertürlü önerinizi bekliyorum. çünkü hiçbi fikrim yok..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albani

    18m2 lik mekana 35 çok büyük değilmi acaba!!

    25lik seri yeter oraya,bunlar adam gibi cihazlar yaw!! dolayısıyla güçleri/performanslarıda ona göre

    Tak oraya bir tane Mitsu.Elec. Deluxe Power GE25VA olay bitsin ve sanırım fiyatıda 2200/2300 gibi

    Veya Mitsu.Heavy de bunun muadili serisi var!


    Bir küçüğü "tam" gelir, yani daha çok nominalde çalışır.
    Ama inverter makina alıyor, bırak az büyüğünü alsın ki inverterlikten daha iyi faydalanır, artı gerektiğinde çok çabuk ısıtıp soğutabilir.

    25 ile 35 arasında fiyat farkı yok gibi bişey, bir mevsime varmaz tüketimden aradaki farkı amorti eder zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocausta* -- 4 Haziran 2011; 15:32:03 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: anlerkn

    selam arkadaşlar. banada bir klima lazım. 45 m2 lik stüdyom için. camlar çiftcam, kapı sürekli kapalı duracak. gelin gelmeden 30 dk. önce çalıştırıcam ve içerisi soğumuş olsun istiyorum. günde en fazla 3 saat çalıştırıcam. 1500 tl ye kadar bu sorunumu halletmem mümkünmü? hertürlü önerinizi bekliyorum. çünkü hiçbi fikrim yok..



    http://www.idealesya.com/urun/demirdokum-a2-24-hp-duvar-tipi-split-klima.aspx

    http://www.hizlial.com/beyaz-esya/klimalar/samsung-boracay-aq24twland-24-000-btu-h-r-410-gaz-duvar-tipi-split-klima_04.011.1271.0017.htm




  • Merhaba arkadaslar tum elektronık aletlerımı almadan once donanım haberden arastırma yaparım saolsun cok duyarlı arkadaslar var sımdıden tesekkur ederım.Oncelıkle klıma hıc ılgı alanıma gıren bır konu degıl bu sektorde bır tanıdıgım yok sızın tavsıyelerınıze gore bır klıma alıcam.Oncelıkle salona koymayı dusunuyorum ramazanda rahat etmek ıcın alıyoruz aslında evımde kombı oldugundan kısın kullanılmıyacak sadece sogutma ozellıgını kullanıcam.Salonumuz yaklasık 25-30m2 tam olarak olcmedım dedıgım gıbı sadece sogutucak bırde tasarruflu olması gerekıyor fıyat olarak kafamda bır rakam yok en az elektrık harcayan en az sorun cıkaran performanslı bır cıhaz arıyorum sızın onerılerınızı dıkkate alarak bır klıma sahıbı olmak ıstıyorum.Hayırlı forumlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*


    quote:

    Orijinalden alıntı: hallowen_sky

    Arkadaşlar 18 m2'lik yatak odasına MHI SRK35ZJX veya ME MSZ-EF35VEW/VEB/VES arasında kararsız kaldım .ikisi içinde peşin 2400 tl fiyat aldım. sizler ne dersiniz?
    MHI SRK35ZJX:
    EER:4.14
    COP:4.48
    dB:21

    ME MSZ-EF35VEW/VEB/VES

    EER:3,85
    COP: 4,19
    dB:21
    bu konuda uzman arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var .


    MHI SRK35ZJX

    Hem teknolojisi daha ileri, hem arkası sağlam.


    aynı fikirdeyim hocam ,aynı zamanda 25 serisi değil 35 serisi bence de daha uygundur ek olarak söyleyeyim madem aynı fiyat o halde eer ve cop değeri yüksek olan elbetteki daha iyidir yani tasarruf demektir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9 köyden kovuldum

    alptuğ56 hocam ben daha önce sizin klimanın modelini eurovent sitesinde görüğümü hatırşlıyorum birkez daha bakın isterseniz model çok yeni olduu güncelleme geç düşebiliyor belki o zaman denk gelmişsinizdir. çünkü bilindik markaların ille eurovent sertifikası oluyor. ben şahsen iklimsadaki dxk serilerinin sadece iklimsaya özel üretim olduğunu sanırdım nette pek göremediğim için. onları bile görmüştüm.
    birde şu iklimsanın eski dxk 1-2 serileri var hepsi baba klimaymış şimdi onları heavy industries firması dünya genelinde güncellemiş kimi hyper inverter olmuş kiminede iç üniteyi güzelleştirip dizayn serisi ismi konmuş. mesela sizin popüler serileri ile iklimsaya yeni gelen dxk3 serileri aynı. eina kardeşimizin başka bir topikte dediği gibi artık iklimsada çeşit yok varmı mitsubishi var. amaç yok satmamak.

    quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56


    quote:

    Orijinalden alıntı: makinemühendisiizmirli

    http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?rub=04&srub=01&ssrub=&lg=en&select_prog=AC

    EVET ARAKADAŞLAR ŞU KATOLAG DEĞERİ MUHABBEİNE BÖYLELİKLE Bİ SON VERELİM. BU SİTEYE GİRİN BAKIN BU SİTEDE ARADIĞINIZ MARKA VE MODELİ BULABİLİRSİNİZ. EĞER ARADIĞINIZ MARKALAR VE MODELLER BURADA VAR İSE BUNLAR GERÇEK DEĞERLERDİR AYRICA SES SEVİSEYİDE AKUSTİK ODALARDA TEST EDİLMİŞTİR. GERÇEK SES DEĞERİDE BURADA YAZILANDIR.

    YALAN SÖYLEME! AMA HER DOĞRUYUDA HER YERDE SÖYLEME.....




    benim cihaz mits.heavy ve eurovent sitesinde bir ara aradım bulamadım bu durumda sizin söylediğinize göre benim cihazın etiket değerleri doğru değilmi ?

    kendim sordum kendim cevap vereyim ,şimdi ben bu eurovent sitesindeki test olayını şöyle anladım ; kendine güvenen bir firma buraya başvuruyor ve kendi söylediklerini teyit ettiriyor ama bu anladığım kadarıyla bedava olmuyor,işte benim klimam mits. olduğu halde neden eurovent sitesinde geçmediğini anlatıyor çünkü benim cihaz popiler inverter (ne demekse, türkçesi ortadirek inverteri kardeşim ) ,adamlar inverter ile on/of arası bir inverter yapmışlar ve bu cihazda bir iddiaları olmadığı da görüldüğüne göre bu cihazı üste para verip eurovente niye testte soksun,ancak bu eurovent sitesinde yok olduğuna göre etiket değerleri uydurma demekte değildir öyle olsaydı bir kış boyunca hem ısıtma durumundan hem elektrik faturasından anlardım




    hocam dediğiniz doğru olabilir ben araştırdığımda yoktu tabi aylar öncesi idi,aslında işin gerçeği biraz bozulmuştum ,o tarihlerde saatlerce aradım ancak hypr. ve dizayn serisine ait bilgiler vardı ve bize bildirilen değerler birebir doğru olduğu görülüyordu, ancak şuan işin gerçeği pek araştırma gereği hissetmiyorum neticede yaşayarak gördüm ve şuan dahi bir klima alacak olsam yine mits. alırım niye aliminyum boru,ses ,yüksek fatura ile uğraşayım,ancak bu durum kişiden kişiye değişiyor kimi diyorki ısıtsın soğutsun yeter zaten amaçta bu değilmi ? şimdi böyle düşünen bir insana git mits. al diyemiyorsun ama işin ilginci aradan biraz zaman geçince bu şahıslar başlıyorlar yok sesi fazla yok boru şöyle (hem cam kenarı hem hostes koltuğu misali ) ,defalarca yazıldı "ucuza en iyisi olmaz" ,misal bir arkadaş çıkıyor 500 tl. olsun inverter olsun sessiz olsun çok iyi ısıtsın soğutsun, o zaman bende diyorum ki senin bildiğin böyle bir klima varsa ben alayım



    E ozaman bu demek oluyor ki eurovent uydurma bi site değil öyle her parayı basanıda okeylemiyodur. türk mantığı ile düşünmeyelim lütfen bu arada o bahsettiğiniz klima populer inverter olanla standart inverter arasında bi fark söz konusu değil zaten küçük farklar var bildiğim kadarıyla. performans farkı yok BİRDE ŞU VAR CEVABEN DXK 1 SERİSİ DXK 2 SERİ VE ŞU AN DXK 3 SERİSİ İLE TEKRAR PİYASADA SATIŞA SUNULMUŞ İKLİMSALARDA ÇEŞİT YOK EVET AMA BEN ŞUNU BİLİRİM SABANCI BU MITSUBISHIYI BIRAKMAZ AYRICA SADECE KLİMA KONUSUNDA DEĞİL ENERJİ KONUSUNDA DA ÇALIŞIYOLAR YANİ AİRFELİN ÇOK ÖMRÜ YOK GİBİ AMA GÖRECEĞİZ GEÇEN SENEKİ SPLİT KLİMA SATIŞLARI 10.000 ADET BUNLARIN ZATEN 6000 TANESİNİ İKLİMSA BAYİLERİ SATMIŞ :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: amirel

    selam birden konuya girdim amaa sharplar klimalar nasıl




    HERHALDE ŞU GÜNE KADAR ŞİKAYET OLMAYAN TEK KLİMADIR BEN RASTLMADIM :)))
  • quote:

    kullanacağınız yer kaç m2 ,yalıtım durumu nedir , hangi cephe , ısıtma mı soğutma içinmi , hangi bölge , tavan yüksekliği nedir ?


    Yaklaşık 20m2 yalıtım yok. Soğutma. marmara bölgesi . Ölçemicem şimdi 100o TL max.
    İşte yazın evi serin tutçak bir klima




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tekirdağlı-klimacı

    usta tebrik ediyorum demirdökümlerden vazgeçip artık adam gibi cihazları tavsiye ettiğin için ..

    ciddi söylüyorum demirdökümler 5 para etmez cihazlar

    ama alarko

    mitsubishi

    daıkın




    Vazgeçme yok
    DD malları "verilen paraya göre" iyi aletler.





    MITSUBISHI
    DAIKIN ANLADAIM DA
    ALARKO NE?
    TOSHİBA İSE LAFIM YOK AMA
    ALARKO FLYAİR VE CARRIER KESİNLİKLE YAKLAŞMAYIN HEM SES HEMDE YAKIT BAKIMINDAN




  • quote:

    Orijinalden alıntı: normal73

    quote:

    kullanacağınız yer kaç m2 ,yalıtım durumu nedir , hangi cephe , ısıtma mı soğutma içinmi , hangi bölge , tavan yüksekliği nedir ?


    Yaklaşık 20m2 yalıtım yok. Soğutma. marmara bölgesi . Ölçemicem şimdi 100o TL max.
    İşte yazın evi serin tutçak bir klima


    ilk öneriyi ben yapayım gree 12000 btu ,sayın albani üstad kesin bu klimayı tavsiye ederdi ondan önce ben yazayım

    http://www.koctas.com.tr/U/Gree-A-Sinifi-Split-Klima/9000-Btu/57264?R=126 bu sayfada 12000 olanı seçin

    daha sonra sayın kocausta demirdöküm önerecektir

    aslında para durumunuz uygun olsa ben mits. önerirdim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56


    quote:

    Orijinalden alıntı: normal73

    quote:

    kullanacağınız yer kaç m2 ,yalıtım durumu nedir , hangi cephe , ısıtma mı soğutma içinmi , hangi bölge , tavan yüksekliği nedir ?


    Yaklaşık 20m2 yalıtım yok. Soğutma. marmara bölgesi . Ölçemicem şimdi 100o TL max.
    İşte yazın evi serin tutçak bir klima


    ilk öneriyi ben yapayım gree 12000 btu ,sayın albani üstad kesin bu klimayı tavsiye ederdi ondan önce ben yazayım

    http://www.koctas.com.tr/U/Gree-A-Sinifi-Split-Klima/9000-Btu/57264?R=126 bu sayfada 12000 olanı seçin

    daha sonra sayın kocausta demirdöküm önerecektir

    aslında para durumunuz uygun olsa ben mits. önerirdim








  • alptuğ56, senin klima tam olarak neydi?
    Profilin gizli, mesaj yazamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    alptuğ56, senin klima tam olarak neydi?
    Profilin gizli, mesaj yazamıyorum.


    popiler inverter ( ortadirek inverteri ) SRK35ZJP-S

    ayrıca hocam mesajımın üstünde bulunan pm yazan yerden de özel mesaj gönderebilirsin
  • Mitsubishinin üzerine tanımam..
  • beko 8610 D soğutma 12500 ısıtma 13500 R410A çevreci gaz 1.113 TL klima nasıl almayı düşlünüyorum nasıl acaba teşekkürler
  • Beyler buraya yine Gürcan FAKE gelmiş ama taktik değiştirmiş çakal herif!!

    Yakalarsam öperim Gürcan seni

    Milletle kafa bulma!

    Sonra seni IYTE ye gönderir Mühendislik tahsili yaptırırım

    ++
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: albani

    18m2 lik mekana 35 çok büyük değilmi acaba!!

    25lik seri yeter oraya,bunlar adam gibi cihazlar yaw!! dolayısıyla güçleri/performanslarıda ona göre

    Tak oraya bir tane Mitsu.Elec. Deluxe Power GE25VA olay bitsin ve sanırım fiyatıda 2200/2300 gibi

    Veya Mitsu.Heavy de bunun muadili serisi var!


    Bir küçüğü "tam" gelir, yani daha çok nominalde çalışır.
    Ama inverter makina alıyor, bırak az büyüğünü alsın ki inverterlikten daha iyi faydalanır, artı gerektiğinde çok çabuk ısıtıp soğutabilir.

    25 ile 35 arasında fiyat farkı yok gibi bişey, bir mevsime varmaz tüketimden aradaki farkı amorti eder zaten.




    Hocam dediğin doğru; Inverter çalışma prensibinden hareketle böyle olur ama mekan 18m2 Hocam!!!
    17/18m2 için böyle MARKA cihazlarda 9 luk Inv.bile olsa yeterde artar!!

    35lik cihazı 30m2 ye yere takıyorlar! veya min 20/22m2 den başlayan mekanlara takılıyor!

    Ben ayrıca "Heavy" yerine "Electric" tavsiye ediyorum! ama neticede ikiside sıkı cihazlardır

    ++
    Alptuğ Hocam;ben cebi sağlam olan adama GREE filan önermiyorumki örneğin vatandaş Mitsu filan bakıyorsa ona git
    Gree al demek komik olur!!

    Ama F/P ve ucuz yollu bir cihaz istiyorsa eyvallah o zaman GREE alsın,MIDEA da alabilir+

    Kısaca bu işin birde "bütçe" tarafı var ve herkes gibi bir dolu para bu MARKA lara veremez ama verecek adamada;aynen taviye etmek
    gerekir,yani Green den filan bahsetmek o zaman doğru olmaz!

    ++
    Dün bendeki 4 adet Klimayı temizledim,yaza hazırlık yaptım en son Kış başında yapmıştım,bu defa cihazlardan(iç ünitelerden bahsediyorum)
    öyle fazla toz filan çıkmadı,hatta tertemiz gibi çıktı,eskiden çok daha fazla tozlanıyordu v.s

    Sonra yeni aldığım Arçelik 90030 ve Gree 9luk cihazları bir süre soğutmada çalıştırdım ama hava dün sıcak değildi fazla anlıyamadım yine
    ancak birazda olsa fikir verdi,GREE bayağı sıkı soğuk üflüyor!! böyle aşırı sıcaklarda ve nemde de üflerse Temmuz ayında,çok fena GAZ vereceğim
    bu GREE lere(fiyatına göre tabiki,yani parasına göre GAZ basıyorum)

    Arçelik 90030,müthiş sessiz bir cihaz!kışın beni aman aman kesmedi,yani öyle A Sınıfı filan hikaye,ama yinede iş gördü diyebilirim,ancak soğuk üflemede
    cihaz daha iyi gibi,yani iş görecek ama GREE gibi değil,özellikle R22 Gazlı vede "çok sessiz" cihaz arayanlara,normal iklim olan yerlerde tavsiye edebilirim!
    Diğer palavra Beko/Arçelik/Vestel cihazlar gibi değil bu 0030 Serileri!

    ++




  • Mühendis Carrier e çakmış. Kafam karıştı. Fake midir bu mühendis? Gürcan dediğiniz bu mudur?

    Carrier cihazlarının sessizliği ile övünüyor nasıl oluyor da sesli olduğunu söylersin anlamadım.





    MITSUBISHI
    DAIKIN ANLADAIM DA
    ALARKO NE?
    TOSHİBA İSE LAFIM YOK AMA
    ALARKO FLYAİR VE CARRIER KESİNLİKLE YAKLAŞMAYIN HEM SES HEMDE YAKIT BAKIMINDAN
  • alarko nun carrier xpower gold seriisi klimalardan bahsediyorum güzel cihazlar

    arkadaş haklı alarko flayerler 5 para etmez

    alarko toshibalarda 10 numara cihaz
  • 
Sayfa: önceki 456457458459460
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.