Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
57.221
Cevap
701
Favori
4.430.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler... ben daikinada mitsubishi electirc e de yatak odam için keşif yaptırdım (izmir) invertörlü alıcam. hangisini tercih edeyim bu iki markadan..teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: arc455

    Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler... ben daikinada mitsubishi electirc e de yatak odam için keşif yaptırdım (izmir) invertörlü alıcam. hangisini tercih edeyim bu iki markadan..teşekkürler


    DAIKIN
  • quote:

    Orjinalden alıntı: arc455

    Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler... ben daikinada mitsubishi electirc e de yatak odam için keşif yaptırdım (izmir) invertörlü alıcam. hangisini tercih edeyim bu iki markadan..teşekkürler

    Arkadaş burayı dikkatli okuyun bakın yukarda ne yazıyor mitsubishi bu seneki ürünlerinde yazılım sorunu var hala ciddiye almayıp dahalen mitsubihi elektrikmi alsam diyorsunuz bence dünyanın en iyi klimasını alın buda

    DAIKIN

    ve şurayı tıklayıp oradaki yazıyı iyi okuyun

    SEYAN 35 ARKADAŞI OKUYUN

    http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=246928



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boronto -- 9 Kasım 2006; 19:09:48 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kocero3535

    arkadaşlar bir arkadaşımın babası kipada demirdöküm duro marka 9000 ve 18000 btu iki tane klima almış fakat daha montaja gelmemişler şimdi soruyor iade edeyimmi diye ne dersiniz bu cihazlar hakkında bilgisi olan varmı acaba. 9000 btu 'yu 12 m2 odada 18000 btu yu 20 m2 odada kullanacaklar 7. kat izmirde esin sitesinde oturuyorlar (evka 2 civarı tepe rüzgarlı bir yer.) özellikle ısınmada problem yaşarmıyım diye soruyor. bu arada fiyatları çok uygun 9000 btu=400 ytl 18000 btu =800 ytl 12 taksit babası ucuz olunca hemen almış..



    demirdöküm agıza alınmayacak kadar kötü bir klimadır arkadaşlar yeni taktırdı ama gerekçeleri paramız buna yetiyordu ama almasalar daha iyi idi

    sadece york serileri iyidir oda pahalı
  • Dediğinize katılıyorum ama BİLGİLENDİRME SAYFASI'nı ancak moderatörler dizayn ederse mümkün olur. Bu birazda forum programı ile ilgili. Bazı forumlar bu şekilde dizayn edilebiliyor. Bu forumda bu şekilde çalışan topic soru-cevap tarzında oluyor, cevabı verilen sorular tekrar tekrar bir başka arkadaş tarafından sorularak topic şişirilmiş oluyor.

    Alarko-Carrier'den bu topicte benden başka bahseden olmadı. Kötü diyenlerde oldu ama ben öyle düşünmüyorum.

    COP ve EER ile ilgili olarak bu topic de konuşuldu ama bir kez daha yazalım.

    COP : Klimada COP (Coefficient of Performance - Performans Katsayısı) ürünün ne kadar verimli şekilde enerjiyi kullandığını gösterir. Bu oranın yüksekliği klimanının verimliliğini gösterir.

    COP = Isıtma Kapasitesi (kW) / Enerji tüketimi (kW)

    EER : (Energy Efficiency Ratio" (enerji verimlilik oranı) )

    EER = Soğutma Kapasitesi (kW) / Enerji tüketimi (kW)

    Bir klimanın ne kadar verimli olduğunu anlamak için performans katsayısı anlamına gelen C.O.P değerine
    ve elektrik verimliliği anlamına gelen E.E.R değerlerine bakmak gerekir. EER değeri, soğutma kapasitesinin (Watt) soğutmada harcadığı elektrik enerjisine (Watt) bölümü ile bulunmakta, COP değeri ise ısıtma kapasitesinin (Watt) ısıttmada harcadığı elektrik enerjisine (Watt) bölümü ile bulunmaktadır.

    Avrupa Birliği ülkelerinde yeni uygulamaya giren klima enerji sınıflarına göre, harcanan 1 watt elektrik enerjisi karşılılığında 3,2 watt üzerinde ısı enerjisi taşıyabilen klimalar A enerji seviyesindedir.



    quote:

    Orjinalden alıntı: denson

    Arkadaşlar tam 27 sayfada klima seçimi,kalitesi,özelikleri falan tartışılıyor,ancak gördüğüm kadarıyla katılanların çoğu teknik terimlerin anlamlarını pek bilmiyor,bu kişilere bende dahilim tabiki.benim bu işi bilen teknik bilgilere sahip arkadaşlardan isteğim bu klima başlığı için bir ANA BİLGİLENDİRME SAYFASI hazırlamaları.Böylelikle okuduğumuzu anlarız ve sizlerin ne demek istediğini anlar ve dolayısıyla hangi klimayı alacağımız kolay karar veririz diyorum ben.En başta Aşağı yukarı bilgim var ama mesela COP ne demek EER ne demek tam anlamıyla öğrenmek istediğim terimler.yani nasıl hesaplanır ayrıntılı yazarsanız bizde kolaylıkla hesaplarız çünkü çoğu ürünün özelliklerinde bu veriler ve bu verileri hesaplamaya yarayacak diğer veriler oluyor.birde bir klimanın teknik verilerinde şöyle bir ifade var ve bu benim bildiğim cop eer bilgilerini kariştırdı.ben cop soğtma için eer ısıtma için enerji tasarrufu verileri idi.benmi yanlış biliyorum ne.
    EER : Soğutma: 2.7 Isıtma: 2.95
    COP : Soğutma: 4.2-10.2 Isıtma: 4.7-11.36

    bunu açıklarmısınız lütfen.Son olarak sizlere göre klima konusunda en iyi markaların bir sıralamasını yaparmısınız acaba.

    bilgilerini paylaşan ve paylaşacak arkadaşlar çok teşekkürler.

    not:benmi göremedim yoksa alarko carrier den söz eden kimse yokmu.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kocero3535

    arkadaşlar bir arkadaşımın babası kipada demirdöküm duro marka 9000 ve 18000 btu iki tane klima almış fakat daha montaja gelmemişler şimdi soruyor iade edeyimmi diye ne dersiniz bu cihazlar hakkında bilgisi olan varmı acaba. 9000 btu 'yu 12 m2 odada 18000 btu yu 20 m2 odada kullanacaklar 7. kat izmirde esin sitesinde oturuyorlar (evka 2 civarı tepe rüzgarlı bir yer.) özellikle ısınmada problem yaşarmıyım diye soruyor. bu arada fiyatları çok uygun 9000 btu=400 ytl 18000 btu =800 ytl 12 taksit babası ucuz olunca hemen almış..


    Dostum,hem demirdöküm,hem ısıtmada kullanılacak,hem 9000btu ve hem de 12 metrekare için kullanılacak. Bence arkadaşının babası bir daha düşünsün. Pek verim alamaz gibi geliyor bana.
  • BUYRUN ARKADAŞLAR MERAK EDİLEN HEMEN HEMEN HERŞEY 10 KERE VERİLDİ AMA BURAYI TIKLAYIN OKUYUN





    http://www.klimaplus.com.tr/sss.asp
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cetins


    gürcan bey'in(diğer isimlerini yazmasam iyi olur, sonra yazdığım anlaşılmaz) yorumlarına katılıyorum ancak kumandayı 1 mt yere koymakla 2 mt yukarıda durmasının ne ilgisi var. Düz(klasik) ve inverter klimaların kendilerine göre bir çalışma prensipleri var. Bu kumandanın yerini değiştirmek, rahmetli Kemal Sunal'ın filmindeki gibi yağmur duasına çıkmakla aynıdır. (Şu kumandanın yerini değiştirirsem ısınırmıyım?)

    Öncelikle aşağıdaki soruları düşünmek gerekir?

    1 - klima sizin odanıza uygun mu? Buna uygun diyen kişinin servis keşif formu varmı?
    2 - kalite farkı?
    3 - foruma 20 m2 için 12000 btu luk Sanyo inverter klima aldığınızı söylüyorsunuz, bu klimayı ne kadar fiyata aldınız? Bunuda yazınız, bakalım muadilleri ne fiyat?

    Klima almadan önce forumda daha önce sizinle konuşmadık! Karar verip bir şekilde almışsınız. Alanınızın durumu bu arada çok önemli, her 20 m2 yerede 12 Kbtu inverter klima olmayabilir.

    Bu forumu herhalde önceden okumadınız, klima almadan baştan okusanız bazı yanlış seçimler içine düşmezdiniz. Sorun çıktıktan sonra size ne kadar yardımcı olabiliriz, önceden konuşmalıydık.


    quote:

    Orjinalden alıntı: aramatarama


    quote:

    Orjinalden alıntı: geron

    quote:

    Orjinalden alıntı: aramatarama


    quote:

    Orjinalden alıntı: geron

    arkadaşlar öncelikle değerli bilgileriniz için teşekkürler. ben,bir ay önce kadar SANYO 12 btu invertörlü klima aldım.oda 20 mkare. fakat oda 13 derece iken sıcaklığını 27 dereceye ayarlıyorum sıcaklık 24-25 dereceyi bir türlü geçmiyor. bunun üzerine servisi çağırdım vakum ile havasını aldılar .fakat hala sorun devam ediyor. oda çift camlı, üst kat,güneye bakıyor.bir sürü para verip istediğim verimi alamadım..ne yapmam gerekiyor.tavsiyeleriniz nelerdir.birde ağız sıçaklığı kaç olmalıdır.ayrıca neden SANYO aldığımı sorarsanız markasına güvenmiştim. izmirde oturmaktayım.önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.



    arkadaşım ınverter klimaların agız çıkış sıcaklıgını zor ölçersin çünkü btu degiştirerek çalıştıgı için zor ama sana tarif edeyim ev baya sogukken mesela oda 8 derece iken siz klimayı 30 dereceye ayarlayın ve fan hızını normale alın orta yani 3-5 ' e demiyorum her klimanın fan hızı farklı çünkü ve agız çıkış sıcaklıgını 10 dakka sonra 5 er dakka arayla ölçün 48-52 arası olması lazım 30 dakka yada 1 saat sonra ölçersen bu sıcaklıgı alamayabilirsin çünkü ınverter çalışma geregi btu'yu düşürür ve ısıda haliyle düşer

    siz yukardaki yazılarıda iyice okudunuzmu biliyorsunuz siz yerden ölçüyorsunuz sanırım ama klima sizde baya yukardean ısıyı algılıyor belkide aşagısı 27 yukarısı 30 falandır ve klimada bunu ciddiye alarak btu'sunu düşürmüş olabilir ayrıca siz 30 dereceye ayarlasınızda 28 dereye falan gelmiyormu geliyorsa normaldir bence



    arkadasim cevabin için tesekkür. yanliz klimayi 27 dereceye ayarlamama ragmen kumandadaki oda sicakligi 24-25 dereceyi gösteriyor. fakat kumandayi yerden 1 metre yukarida masanin üstüne koydugum zaman sicaklik 22 derece civarina inmektedir.normalde kumanda yerden 2 metre yukarida duvarda montelidir.

    quote:


    ama dedim ya ınverter klimalar ısıyı hemen o dereceye çıkarmazlar çıkarırlarsa durmaları gerekir durmamaları için 2-3 derece aşagıda btu'larını azaltmaya başlarlarki devaml çalışsınlar bunların çalışmaları klasik klimalardan farklıdır bu sizi yanıltıyor olabilir bence normal ama içinize sinmiyorsa başka servis çagırın birde başka servis baksın birde yarın burada birde art bey düşüncelerini yazsın







    sayın arkadaş bir kişide sormuş ikinizi bir arada çıkarayım elektra klimalarda IFEEL tuşu var bunla klimanın üzerinden degil kumandadan ısı algılanıyor eger kumandanın yerini degiştirirseniz mesela yakınına korsanız hemen duru yada odanın öbür ucuna koyarsanız odanın heryeri daha iyi ısınır yani diger klimalardaki gibi ısı algılaması iç ünitenin üzerinde sabit degil isterseniz kumandanın o tuşuna basarak daha verimli çalıştırabilirsinz

    yani kemal sunallık bir durum yok bilmek önemli araştırmakta siz bilmiyorsunuz diye yok degil


    z
    ZATEN BOSCH-SIEMENS KLİMALARA ELEKTRA FASON ÜRETİM YAPIYOR YANİ AYNI KLİMALAR AMA ELEKTRA BAZI MODELLERİNDE BİR GÖMLEK DAHA ÜSTÜN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boronto -- 9 Kasım 2006; 20:05:08 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: denson

    Arkadaşlar tam 27 sayfada klima seçimi,kalitesi,özelikleri falan tartışılıyor,ancak gördüğüm kadarıyla katılanların çoğu teknik terimlerin anlamlarını pek bilmiyor,bu kişilere bende dahilim tabiki.benim bu işi bilen teknik bilgilere sahip arkadaşlardan isteğim bu klima başlığı için bir ANA BİLGİLENDİRME SAYFASI hazırlamaları.Böylelikle okuduğumuzu anlarız ve sizlerin ne demek istediğini anlar ve dolayısıyla hangi klimayı alacağımız kolay karar veririz diyorum ben.En başta Aşağı yukarı bilgim var ama mesela COP ne demek EER ne demek tam anlamıyla öğrenmek istediğim terimler.yani nasıl hesaplanır ayrıntılı yazarsanız bizde kolaylıkla hesaplarız çünkü çoğu ürünün özelliklerinde bu veriler ve bu verileri hesaplamaya yarayacak diğer veriler oluyor.birde bir klimanın teknik verilerinde şöyle bir ifade var ve bu benim bildiğim cop eer bilgilerini kariştırdı.ben cop soğtma için eer ısıtma için enerji tasarrufu verileri idi.benmi yanlış biliyorum ne.
    EER : Soğutma: 2.7 Isıtma: 2.95
    COP : Soğutma: 4.2-10.2 Isıtma: 4.7-11.36

    bunu açıklarmısınız lütfen.Son olarak sizlere göre klima konusunda en iyi markaların bir sıralamasını yaparmısınız acaba.

    bilgilerini paylaşan ve paylaşacak arkadaşlar çok teşekkürler.

    not:benmi göremedim yoksa alarko carrier den söz eden kimse yokmu.




    arkadaşım aşagıda bu soruların için bir link verdim oradan bakabilirsin
    en iyi klimalara gelince birinci olarak carrier klimayı bulan markadır ama şimdi japonlar bunları fazlasıyla geçti yani boynuz kulagı geçti merkezi sistemlerde adamlar gene iyi ama bireyselde japonlar zaten bu işin kompedanı dünyada daıkın bu firma sadece bu işi yapar ve iyi yapar

    gelelim sıralamaya bana göre


    DAIKIN
    SHARP
    PANASONİC
    HİTACHİ
    TOSHİBA
    SANYO



    MİTSUBİSHİ ELEKTRİKTE İYİDİR AMA ŞU AN YAZILIM SORUNLARI VAR HALLETMEDEN BEN LİSTEME EKLEYEMEM İZMİRDE ALAN ARKADAŞLAR ŞİMDİ BU YAZILIM PROBLEMLERİ İLE BOGUŞUYORLAR BUNCA PARA VER VE UGRAŞ FİRMALARI ANLAYAMIYORUM




  • ben manisada spile yakın bir yerde oturuyorum yani bilen bilir manisanın bittigi yer aglayan kaya çıkışı bende klima almak istiyorum ama ne alacagıma karar veremedim,odam 18 metre kare, hepsinin bir derdi var gibi daıkın için yok getiren firmada sorun var diyorlar ,yok mitsubishide sorun var ısıtmıyor diyorlar hitachi, sharp bulunmuyor diyorlar ben daha izmire inemedim burada fazla çeşit yok şimdide git gel yapmak istemiyorum tam netleşsede gitsem almaya diyorumda ne alayım evim ara kat ama klimayı takacagım yer direk daga bakıyor servis çagırmak lazımmış inşallah gelirlerde bakarlar

    bana kaçlık lazım klima ve kışın klima ile ısınmada sorun yaşarmıyım yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sulokal

    bir sey soracagim,
    dış unitesiz, cihazlari tavsiye ediyor musunuz?
    balkon cok kucuk, daha da kucultmek istemem.
    salon 22 m2. normalde bana 12.000 btu yeter.

    birde tavsiye edebileceginiz marka ve modeller icin,
    link verebilir misiniz?

    not : sadece sogutma amacli calistirilacak.



    sayın arkadaş size bir kaç link vereyim buyrun inceleyin



    http://www.anadoluelektronik.com.tr/urunAltKategori.jsp?d=2231802&s=1




    http://www.isisan.com/urunler_index.dwx?product_type_id=44




    http://www.ozkaygroup.com/modul/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=30




    http://www.panatek.com.tr/






    http://www.elcoklima.com.tr/





    http://www.kanaatklima.com.tr/index.php





    http://www.airalto.com/





    http://www.alperen.com.tr/electrau.htm#01



    http://www.airfel.com/index.cfm



    http://www.iklimsa.com/TR.asp?iklimsa=klima&sub=KlimaDetay&Uid=35#






    http://www.aksa.com.tr/_index/klima.asp





    http://www.alarko-carrier.com.tr/Urunler_Bireysel_klima.htm




    http://www.grupklima.com/



    http://www.eltaklima.com/




    sanırım bunlar yeter size

    benim şahsi kanaatim size 12000 bu ınverter olursa yeter ama sadece dediginiz gibi sogutma amaçlı kullanım içinse dediginiz gibi oraya 12000 btu klasikte yeter ama ısınmada kullanmayıda düşünüyorsanız 16000 btu işinize daha iyi yarar

    ayrıca dış ünitesiz cihazları önermiyorum ben

    size tavsiye edecegim cihazlar

    daıkın
    sharp
    panasonic
    hitachi
    toshiba

    bunlar pahalı gelirse

    dıamond
    haier
    elektra
    ısısan
    fujitsu
    gibi


    klimayı almadan önce mutlaka servis çagırıp keşif yaptırın sonra sorun yaşamayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 10 Kasım 2006; 1:19:20 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: orman-tik

    ben manisada spile yakın bir yerde oturuyorum yani bilen bilir manisanın bittigi yer aglayan kaya çıkışı bende klima almak istiyorum ama ne alacagıma karar veremedim,odam 18 metre kare, hepsinin bir derdi var gibi daıkın için yok getiren firmada sorun var diyorlar ,yok mitsubishide sorun var ısıtmıyor diyorlar hitachi, sharp bulunmuyor diyorlar ben daha izmire inemedim burada fazla çeşit yok şimdide git gel yapmak istemiyorum tam netleşsede gitsem almaya diyorumda ne alayım evim ara kat ama klimayı takacagım yer direk daga bakıyor servis çagırmak lazımmış inşallah gelirlerde bakarlar

    bana kaçlık lazım klima ve kışın klima ile ısınmada sorun yaşarmıyım yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler



    size 12000 btu ınveter yada 16000 btu düz cihaz lazım

    bunlarda klasikse hitachi baya iyi son gelen serileri RAS-RAC GH4 modelleri agız çıkış sıcaklıgı 65 derece

    sharp
    toshiba
    sanyo daıkın şu an bulunan markalar iyi geceler


    NOT: mutlaka servise keşif yaptırın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 10 Kasım 2006; 1:06:35 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: arc455

    Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler... ben daikinada mitsubishi electirc e de yatak odam için keşif yaptırdım (izmir) invertörlü alıcam. hangisini tercih edeyim bu iki markadan..teşekkürler



    arkadaşım izmirde iseniz size daıkın özkay klimayı öneririm şu an çok uygun koşullarla satıyorlar peşin fiyatına 18 ay

    özkay klima kahramanlar:0 232 445 26 52
    buradan cumhur beyi isteyin yoksa orada telefona çıkan kişiyede benim adımı verin yardımcı olurlar gürcan dersiniz iyi geceler

    NOT:odanızın servis keşif fişini mutlaka saklayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 10 Kasım 2006; 1:05:53 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: denson

    Arkadaşlar tam 27 sayfada klima seçimi,kalitesi,özelikleri falan tartışılıyor,ancak gördüğüm kadarıyla katılanların çoğu teknik terimlerin anlamlarını pek bilmiyor,bu kişilere bende dahilim tabiki.benim bu işi bilen teknik bilgilere sahip arkadaşlardan isteğim bu klima başlığı için bir ANA BİLGİLENDİRME SAYFASI hazırlamaları.Böylelikle okuduğumuzu anlarız ve sizlerin ne demek istediğini anlar ve dolayısıyla hangi klimayı alacağımız kolay karar veririz diyorum ben.En başta Aşağı yukarı bilgim var ama mesela COP ne demek EER ne demek tam anlamıyla öğrenmek istediğim terimler.yani nasıl hesaplanır ayrıntılı yazarsanız bizde kolaylıkla hesaplarız çünkü çoğu ürünün özelliklerinde bu veriler ve bu verileri hesaplamaya yarayacak diğer veriler oluyor.birde bir klimanın teknik verilerinde şöyle bir ifade var ve bu benim bildiğim cop eer bilgilerini kariştırdı.ben cop soğtma için eer ısıtma için enerji tasarrufu verileri idi.benmi yanlış biliyorum ne.
    EER : Soğutma: 2.7 Isıtma: 2.95
    COP : Soğutma: 4.2-10.2 Isıtma: 4.7-11.36

    bunu açıklarmısınız lütfen.Son olarak sizlere göre klima konusunda en iyi markaların bir sıralamasını yaparmısınız acaba.

    bilgilerini paylaşan ve paylaşacak arkadaşlar çok teşekkürler.

    not:benmi göremedim yoksa alarko carrier den söz eden kimse yokmu.



    arkadaşım buyrun buradan inceleyin sorularınız cevapları hemen hemen var klimada bence japonları tercih edin iyi geceler




    http://www.klimaplus.com.tr/sss.asp




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kocero3535

    arkadaşlar bir arkadaşımın babası kipada demirdöküm duro marka 9000 ve 18000 btu iki tane klima almış fakat daha montaja gelmemişler şimdi soruyor iade edeyimmi diye ne dersiniz bu cihazlar hakkında bilgisi olan varmı acaba. 9000 btu 'yu 12 m2 odada 18000 btu yu 20 m2 odada kullanacaklar 7. kat izmirde esin sitesinde oturuyorlar (evka 2 civarı tepe rüzgarlı bir yer.) özellikle ısınmada problem yaşarmıyım diye soruyor. bu arada fiyatları çok uygun 9000 btu=400 ytl 18000 btu =800 ytl 12 taksit babası ucuz olunca hemen almış..

    demirdöküm klimaların sadece york olanları iyidir ama baya pahalı bu sizin sorduklarınızı hemen geri versinler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilyada


    quote:

    Orjinalden alıntı: cetins


    gürcan bey'in(diğer isimlerini yazmasam iyi olur, sonra yazdığım anlaşılmaz) yorumlarına katılıyorum ancak kumandayı 1 mt yere koymakla 2 mt yukarıda durmasının ne ilgisi var. Düz(klasik) ve inverter klimaların kendilerine göre bir çalışma prensipleri var. Bu kumandanın yerini değiştirmek, rahmetli Kemal Sunal'ın filmindeki gibi yağmur duasına çıkmakla aynıdır. (Şu kumandanın yerini değiştirirsem ısınırmıyım?)





    Dün bir arkadaşıma gitmiştim, 18.000 btu bosch almış.. Çok şirin bir kumandası vardı, bu aynı zamanda termostad görevi görüyor anladığım kadarıyla.. Kumandayı klimanın yakınına, üfleme mesafesine koyarsanız klima daha çabuk duruyor. Eğer, odanın uzak köşesine koyarsanız daha uzun süre çalışıyor. Kumanda da termik bir alıcı var herhalde.. Bütün klimalar bu şekilde mi çalışıyor..? Ben kendi adıma bilmiyordum, çok ilginç geldi..



    bu sizin dediginiz elektraya yaptırılmış klimadır sadece bu markalarda vardır ama mitsubishi elektrik ve dıamond klimalardada var sanırım bunlardan tam emin degilim her klima böyle çalışmaz

    ismi I FEEL DİR benim hoşuma giden kliamada var bende zaten bu klimayı tavsiye ediyorum elektrayı yani bakın bakalım arkadaşınız kış boyu memnun olacakmı




  • boronto(gürcan), kumandada termostat olmuş I FEEL olmuş ne farkeder. İstersen en uzağa koy, klima kendini yırtsa ve ortamı 24 derecenin üzerine geçiremiyorsa ne değişir. Kalite önemli diyorum. Birde "ikinizi bir arada çıkarayım" lafını bir daha etme.


    Orjinalden alıntı: boronto
    .......................................................
    Orjinalden alıntı: cetins
    gürcan bey'in(diğer isimlerini yazmasam iyi olur, sonra yazdığım anlaşılmaz) yorumlarına katılıyorum ancak kumandayı 1 mt yere koymakla 2 mt yukarıda durmasının ne ilgisi var. Düz(klasik) ve inverter klimaların kendilerine göre bir çalışma prensipleri var. Bu kumandanın yerini değiştirmek, rahmetli Kemal Sunal'ın filmindeki gibi yağmur duasına çıkmakla aynıdır. (Şu kumandanın yerini değiştirirsem ısınırmıyım?)

    Öncelikle aşağıdaki soruları düşünmek gerekir?

    1 - klima sizin odanıza uygun mu? Buna uygun diyen kişinin servis keşif formu varmı?
    2 - kalite farkı?
    3 - foruma 20 m2 için 12000 btu luk Sanyo inverter klima aldığınızı söylüyorsunuz, bu klimayı ne kadar fiyata aldınız? Bunuda yazınız, bakalım muadilleri ne fiyat?

    Klima almadan önce forumda daha önce sizinle konuşmadık! Karar verip bir şekilde almışsınız. Alanınızın durumu bu arada çok önemli, her 20 m2 yerede 12 Kbtu inverter klima olmayabilir.

    Bu forumu herhalde önceden okumadınız, klima almadan baştan okusanız bazı yanlış seçimler içine düşmezdiniz. Sorun çıktıktan sonra size ne kadar yardımcı olabiliriz, önceden konuşmalıydık.
    Orjinalden alıntı: aramatarama


    sayın arkadaş bir kişide sormuş ikinizi bir arada çıkarayım elektra klimalarda IFEEL tuşu var bunla klimanın üzerinden degil kumandadan ısı algılanıyor eger kumandanın yerini degiştirirseniz mesela yakınına korsanız hemen duru yada odanın öbür ucuna koyarsanız odanın heryeri daha iyi ısınır yani diger klimalardaki gibi ısı algılaması iç ünitenin üzerinde sabit degil isterseniz kumandanın o tuşuna basarak daha verimli çalıştırabilirsinz

    yani kemal sunallık bir durum yok bilmek önemli araştırmakta siz bilmiyorsunuz diye yok degil

    ......................




  • kumandada termostat olmuş I FEEL olmuş ne farkeder. İstersen en uzağa koy, klima kendini yırtsa ve ortamı 24 derecenin üzerine geçiremiyorsa ne değişir. Ama bu özellik mi dersen özellik tabi. Kalite önemli diyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: gurcan1


    quote:

    Orjinalden alıntı: ilyada


    quote:

    Orjinalden alıntı: cetins


    gürcan bey'in(diğer isimlerini yazmasam iyi olur, sonra yazdığım anlaşılmaz) yorumlarına katılıyorum ancak kumandayı 1 mt yere koymakla 2 mt yukarıda durmasının ne ilgisi var. Düz(klasik) ve inverter klimaların kendilerine göre bir çalışma prensipleri var. Bu kumandanın yerini değiştirmek, rahmetli Kemal Sunal'ın filmindeki gibi yağmur duasına çıkmakla aynıdır. (Şu kumandanın yerini değiştirirsem ısınırmıyım?)





    Dün bir arkadaşıma gitmiştim, 18.000 btu bosch almış.. Çok şirin bir kumandası vardı, bu aynı zamanda termostad görevi görüyor anladığım kadarıyla.. Kumandayı klimanın yakınına, üfleme mesafesine koyarsanız klima daha çabuk duruyor. Eğer, odanın uzak köşesine koyarsanız daha uzun süre çalışıyor. Kumanda da termik bir alıcı var herhalde.. Bütün klimalar bu şekilde mi çalışıyor..? Ben kendi adıma bilmiyordum, çok ilginç geldi..



    bu sizin dediginiz elektraya yaptırılmış klimadır sadece bu markalarda vardır ama mitsubishi elektrik ve dıamond klimalardada var sanırım bunlardan tam emin degilim her klima böyle çalışmaz

    ismi I FEEL DİR benim hoşuma giden kliamada var bende zaten bu klimayı tavsiye ediyorum elektrayı yani bakın bakalım arkadaşınız kış boyu memnun olacakmı




  • 22 m2 yere 12000 inverter klima büyük değilmi gürcan bey!

    22 m2 ye 12000btu düz(klasik) klima yeterli, inverter alınacaksa 9000 btu olan modeller yeterli derim.


    quote:

    Orjinalden alıntı: gurcan1

    quote:

    Orjinalden alıntı: sulokal

    bir sey soracagim,
    dış unitesiz, cihazlari tavsiye ediyor musunuz?
    balkon cok kucuk, daha da kucultmek istemem.
    salon 22 m2. normalde bana 12.000 btu yeter.

    birde tavsiye edebileceginiz marka ve modeller icin,
    link verebilir misiniz?

    not : sadece sogutma amacli calistirilacak.
    sayın arkadaş size bir kaç link vereyim buyrun inceleyin
    ................................
    benim şahsi kanaatim size 12000 bu ınverter olursa yeter ama sadece dediginiz gibi sogutma amaçlı kullanım içinse dediginiz gibi oraya 12000 btu klasikte yeter ama ısınmada kullanmayıda düşünüyorsanız 16000 btu işinize daha iyi yarar

    ayrıca dış ünitesiz cihazları önermiyorum ben

    size tavsiye edecegim cihazlar

    daıkın
    sharp
    panasonic
    hitachi
    toshiba

    bunlar pahalı gelirse

    dıamond
    haier
    elektra
    ısısan
    fujitsu
    gibi

    klimayı almadan önce mutlaka servis çagırıp keşif yaptırın sonra sorun yaşamayın




  • selamlar arkadaslar

    (Hatırlatma:manisa_12 ve 20 m2 iki oda,PVC,tekcam,Güneş alıyor,Spilden uzaktayız,Isınma için)

    İklimsa'ya sorduk. İkisine de 12000btu sharp önerdi. 12m2 den 22m2 ye kadar 12000lik kullanılır, 9000lik 12m2 ye küçük gelir dediler.

    Haftasonu da bir keşfe gelsinler bakalım.Sizler ne dersiniz İklimsa'nın yorumlarına.
  • 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.