Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (833. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Manyetizma
1 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
57.071
Cevap
696
Favori
4.415.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 831832833834835
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: schumi35

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: schumi35

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: schumi35

    arkadaşlar merhaba 2 gün önce yazdığıma cevap yazan arkadaşımız çıkmadı bende biraz daha araştırma yaptım ve kaliteli bir klima almanın ilerisi için daha iyi olacağına karar verdim.

    izmir de yaşıyorum 20 m2 salonumda kullanacagım yalıtımsız çatı katı.hem yazın hem kışın kullanacağım.

    sizce bu modellerden hangisi daha iyidir ve parasının hakkını en iyi sekilde verir. hepsi arasında kıyas yaparsak.modellerin hepsi inverter

    sıralama nasıl olmalıdır.fayda maliyet acisindan. yardımcı olabilecek arkadaslara şimdiden tesekkurler...


    1- DAIKIN FTX35JV

    2- TOSHIBA RAS13 SKVR

    3- TOSHIBA RAS13 SKV

    4- MITSUBISHI SRK 35ZJP-S

    5- MITSUBISHI SRK35ZJX-S

    6- DAIKIN FTXN 35L

    birde 4. ve 5. arasındaki fark nedir?

    bence toshiba skvr serisi en iyisi sonra mhi srk 35zjx.

    ama madem kalite arıyorsunuz mitsubishi elcetric i de dahil edin. daikinleri geçin. hele ftknl serisine hiç bulaşmayın.

    toshiba skv ve mhi zjp-s serisi tam inverter klima değildir. daikinlerde öyle. daikinin tam inverter modelleri çok pahalıdır ama üstünlükleri tartışılmaz. 4.ve 5. arasındaki farkıda açıklamış oldum bu arada:))


    Köylü, milleti yanıltma.

    *"SKV tam inverter değildir" lafı ne demek, yazdığın resmen saçma.

    *MHI ZJX serisi Toshiba SKVR'den çok daha ileri teknoloji ve verimlilikte aletlerdir.

    *MHI ZJP-S te yarım inverter falan değildir.

    Lütfen olur-olmaz aklına geleni yazma.


    Sen gene 12 binlik inverterinin 50 küsur m2 yeri nasıl soğuttuğunu anlat

    hocam milleti yanılttığım felan yok. araştırmadan bir şeyi yazmıyorum. sen dalga geçsende büyüğümsün bişe diyemycem.

    35 zjx serisienede ileri kademede inverter değildir demedim dikkat edersen. zaten adam rakam olarak daha uygununa yönelmil durumda.. ben üztelik birçok yazımda mhi nin en iyisi demişimdir zjx serisi için. fakat şuan sende distribütürlük konusu hakkında yazıyorsun aynı paralelde yazdım. kafadan bişe yazmıyorum ama ağır konuşuyorsun. evet zjp-s serisi tam inverter değildir buyrun volkan koç a sorunuz tanımadığınız adam değil.

    ben çeşitli zamanlarda bu bilgileri derlediğim yazılar yazdım ama sen incelemeyip bana tokat atmayı yeğliyorsun.

    gözlüğü takmışsın smileyde diyorsun sen hala 12 m2 ile 50 m2 soğuttuğunu anlat diyorsun. de abi sorun değil amacın aşağılamaksa bende zaten kompleks yok.. ayrıca bende videoya kadarda kanıtı var. sense zaten yazın soğutmada klima kullanmıyorum diyorsun. ben iddida ediyorum soğutmada inveretr kullanmak kışın ısıtmada kullanmaktan daha karlıdır diyorum. ayrıca şuan 100m2 serinletiyorum 50 de değil dünkü yazımı okursanız. dalga geçmek size kalmış abi nediyim.




    Zaten klimadan anladığım yok birde bu işi bilen insanlar bu şekilde birbiriyle çelişiyorken karar vermek iyice

    zorlaşıyor. aslında dediğim gibi klimaya o kadar para verecek değildim ama eş dost tavsiyesi bir kere al kaliteli

    olsun keşke ben öyle yapsaydım dedikleri için gözümü kararttım düzgün birsey alayım diyorum.

    2370 civarı rakam aldım toshibadan verebileceğim maksimum ucret bu kadar. imkan olsada 400tl lik bişi alsam

    tabi.

    sizin daha başka öneriniz varmi bu fiyat seviyesinde ?

    benim bilemedigim sizin daha iyi bildiginiz nüansları nelerdir bu iki urunun?

    birinin digerinden ustun zayıf yonleri? daha ayrintili yazabilirseniz musait oldugunuzda cok mutlu olurum.

    1- TOSHIBA RAS13 SKVR

    2- MITSUBISHI SRK35ZJX-S




    schumi 35 kardeş üstte yazdığım mesajı kontrol et ben sana yanlış bişe demedim iklimsaya kadar zorluklardan bahsettim. sen bize bakma biz zaman zaman bu şekilde çekişiriz.

    kafanı fazla bulandırma o dediğin rakama zaten zjx heralde vermezler bulabiliyorsan zjx serisini al tabi. ama hem rakam hem önündeki riskleride iyi gör. bana göre toshiba yeter.

    şunuda bir kez daha netleştirim zjx kötüdür demedim.

    arkadaşlar sizleri uğraştırdığım için öncelikle özür dilerim. değerli yorumlarınız içinde teşekkur...

    9köy e özelden şu mesaji yolluyordum az önce profili özel mesajlara kapaliymış.bende buraya olduğu gibi yapıştırıyorum mesajımı...


    az önce iklimsa bayiini aradım mitsubishi için tekrar fiyat alayım diye. megerse bayan srk35j-s in fiyatını vermiş. bana verdigi katalogda yanlış işaretlemiş (katalogda sadece teknik ozellikler var fiyat yazmıyor). bende 35jzx-s modeli için fiyat aldım diye dusunuyordum. şimdi foruma bunu yazsam ben yanlış yazmışım bilmeden düzelteyim 35zj-s modeli benim sormak istedigim desem olmaz. bosu bosuna tartiştirdik sizi.

    düzeltilmiş halini tekrar soruyorum.

    toshiba ras13skvr mi

    mitsubishi srk35zj-s mi hangisi daha mantikli daha iyi??


    est. kardeş bu durumda ister istemez skvr almanız mantıklı.

    pm şkkım kapalı imzamda açıklamam var. profilimden direkt mail atabilirsiniz sizin için hayırlısı neys o olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: IlkerCagatay

    http://www.koctas.com.tr/U/Beko-107410-Split-Klima-7000-BTU/-/71946?R=126

    Bu klima ~15m2 bir oda içerisinde yeterli olur mu soğutma için, sadece soğutma için kullanılacak. Sessizlik seviyesi çok hoşuma gitti çünkü.

    Arkadaşın bürosunda var bundan, 12-13 m2 gibi bir yer, klima çalıştığı sadece içerinin serinliğinden belli oluyor.
    Sanırım bu da Arçelik' çilerin gözünden kaçanlardan

    Yani diyorsun ki o kadar sessiz ve gayet serin de tutuyordu ofisi öyle mi ?
  • Selamlar,


    2011 martından airfel 933 serisi 9000 ve 12000 btu inverter klimalar almıştım. Bunlardan 12000 lik cihazı başka bir yerde değerlendirme fırsatı çıktığı için değiştirmeye karar verdim. İstanbul kartal sahile yakın 33 m2 güney cepheli (tavan 2,8mt) 13 m2 cam alanı olan salonda kullanılıyor. Bina ısı yalıtımlı olup ( dış cephelerin iç kısmı 13 mm delikli tuğla dış kısmı 13 mm gaz beton üstü 3cm xps levha, camlar schuco 70 profil 16mm ısıcam), daire 1. katta. Bütçe maks 3500. ama 2000-3000 arasında fiyet performans ürünlerinide değerlendirebilirim.
    Mevcut 12000 lik ürün dış ortam 32, iç ortam 28-29 derece iken çalıştıktan 20 dk. sonra 25 derecelere düşüyor. Auto da bıraktığım fan genelde 1 ile 2 kademe arasında bir hızda çalıyor. Tüketim değerlerini hiç kontrol etmedim. Zira sürekli kullanmıyoruz. Kışın bitişinde ortam kırılsın diye 1-2 saat ısıtma yaptık , bu ürünlerin ısıtmasının , soğutmasından daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Bizim asıl kullanım amacımız ise soğutma olacaktır. Isıtma ancak kış bitişlerinde ,ilk bahar akşamlarında olabilir.

    Cihazı 16 dereceye ayarladığımda cihazın üfleme sıcaklığı digital termometrede 15 derece gözüküyor.(ortam 25 derece, fan 3. kademede ) Ürünleri airfel satıcısından almıştım serviste airfelindi . Montajda vakumlama yapıldı mı emin değilim. (sürekli başlarında kontrol edemedim) Toplamda her iki üründe en fazla 200 saat kullanılmıştır. 12000 üründe ilk 15 dakkadan sonra oluşan bir çarpmaya benzer bir fan sesi oluyor.Genel çok sesli olduklarını söyleyemem ama 24-26 db gibi de değiller. Dış ünite sesi, sadece salondaki ürün için oluyor. Bu da balkonda veya sinema odasında (geceleri) çok rahatsız etmeyecek şekilde duyuluyor. Cihazla ölçmediğim için kötü veya iyi demek zor. Neticede ses olayıda yer ve kişiye göre göreceli bir konu.
    Aslında benim sipariş bir önceki seriden di ama stoklarında kalmayınca mecbur bu Gree üretimlerini aldık. Muhtemelen airfel ilk getirdiği parti olabilir.

    Salon için düşündüğüm ürün Mitsubishi heavy SRK 35 ZJX-S veya SRK 50 ZJX-S Inverter Klima, srk50 3360 tl gibi bir fiyatta gözüküyor. Aslında 35 kodlu olan 12000 lik grubunda ki cihaz da yeterli olacaktır. Zira mevcutta ki cihaz dış ortam sıcaklığı çok yükselsede (40derece) ortamı 25 derecelerde tutmayı sağlayacak gözüküyor.
    Genelde salon kapısı sürekli açık ve dairenin geneline yayılma söz konusu, bu cumartesi günü sabah 11:00 den 16:00 kadar her iki klimayıda 22 dereceye ayarlayıp bıraktım , salon 23 YO sı (16,5m2) 21,5 derece doğal olarak diğer alanlar konumuna göre 24-25-26-27 derecelerde dolaşıyordu. Aslında iyi bir dağıtım için , koridor üstünden oda girişlerine doğru bir montaj gerekiyor. Olmazsa 3. bir ürünü yada YO sında ki ürünü koridor başına çıkartarak kullanmayı düşünüyorum.(şekilde gösterdim)

    Ayrıca ME ninde MSZ-GE35VA ve MSZ-GE42VA ürünlerine, daıkın G Serisi FTXS35J ve FTXS42J 2V1B , toshıba RAS-B13PKVP-E , panasonıc CS-XE12MKEW - CS-XE15MKEW, ZİBRO S2041 ve S1735 ürünlerede baktım. SRK 50 ZJX-S Inverter ve ME MSZ-GE35VA Klimanın şu mevcut baktığım ürünler arasında fiyat/performans olarak makul olduğunu düşünüyorum. ME nin yaptığı keşifte MSZ-GE42VA önerildi. Ama bu ürünün eer ve cop değerleri ge35 göre düşük ve daha düşük kapasiteye daha kısa sürede geçeceği aşikar olmakla beraber bu durumu daha düşük verimle yapacağı söz konusu olduğundan ge35 bana daha mantıklı geldi.
    Öte yandan MHI srk 50zjx-s eer 3,85 cop 4,41 ile ME nin msz-ge42va ve ge35va ürünü için ciddi bir alternatif oluşturuyor.

    Yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

  • arkadaşlar izmirdeyım 9000 btu uygun yollu bir klima almayı düşünüyorum tavsiyeleriniz neler?yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    kardeşi kaç m2 alanda kullnıcağınızı bilmiyorum. bende olsam 12000 lik alana kadar sözgelimi diyorum 9000 lik alırım. daha kalitesi düşük olanı almaktansa. çünkü kullnım sürem kısa diyorsunuz. sesi problem ediyorum diyorsunuz. flairin sesinide bilmem nasıldır. yanlız alrko kolay kola şikayet getirecek ürünü ithal etmez. ben çok beğenmesemde greeleri. neden beğenmiyorsunuz diye sormayın yanlız bana cevabı yok:))

    sizizn servise sordum merkeze sordum dediğiniz meseleye gelince. kardeşim en basitinden şu şekilde kestirebilirsiniz durumju ve akıl yürütürsünüz.. bakın piyasaya en ucuz pam kontrollü 12000 lik klima 3000 küsurdan den aşağı değildir.. net olarak inanın bilmiyorum fiyatları. ama araştırın görürsünüz. bu durum böyleyken ac de1600-1700 gibi aklımda kalan rakamalarda klima satılıyor. sizce mantıklımı. ben kocaustayda dedim bana euroventte olduğunu gösterin carrierin. kocausta zaman zaman kızıyor ama aynı şeyi onada dedim.. bana eurovent belgesini çıkarsın. bana kızacağına kadar ne diyim başka. dha sonrada pam pwm durumu varmı diye beraber bakarız hatta koçklima volkana aç birinin kapağın göürntüle bile deriz.

    ayrıca ben eskiden euroventte gördüm splitleri dedim nasıl gördüğümü bile hatırlamıyorum belkide yanlış hatırlıyorumdur. zira carrierin split olarak derecelendirilmediğini yeni gördüm. ya komple o durum yeni kaldırıldı diyebiliyorum.. yada yanlış hatırlıyorumdur.

    çünkü kardeşim tüm dünyada carrier broşürlerinde eurovent logosu var ama euroventte yok.. ben bunları hep belirttim. acaba pam ve pwm kontrolde buna göremi yazılmıştır diyordum kendi kendime. sağolsun volkan arkadaş sayesinde durumu netleştirdim. birol usta yaralı barnağa bile işemez ama oda zamanında bu makinlerin giriş inverter olduğunu belirtti.

    siz şimdi budurum müşt.hizm sorsanızda onlar net bilmiyorlar sanırım. bilseler vakum konusunda bile saçma cevap verip. durumu daha sonra şikayete kontrole bırakmazlar.

    ama toshiba euroventte mevcut. siz düşünebiliyormusunuz 18 lik tam inverter bir klimanın 2500 e satılabileceğini. en ucuz daikin tam inverter klima 4000 tl den aşağı değildir heralde..

    siz gene bana inanmayın galeribeyaz sitesinde volkan var arayın sorun ona. inkar ederse ben burdayım...

    işin içinede giremem daha fazla. çok merak eden direkt daha üstleri arar durumu çözer. hatta japonayayı arar veya yazar.

    ben ta geçen yıl yazdım yurtdışındaki broşürlerin aynısı alarkoyada geliyor dedim. alarko bunun riskini almaz dedim... vete gene diyorum yasa neyse ona uyar. yasa yanlışmış doğruymuş ona bakmaz. ama delikanlı gibide çıakr açıklmada yaprlar türkiyedeki kanunlar D sınıfı olan bir klimaya A sınıfı bile yazmayı mümkün kılıyor derler... onun için ben şimdi alarkoya hişç bişe diyemem. ve her şirkettende sağlamdır.

    bahsettiğimiz eurovent durmuna aynı benzer durum. daikindede var dedim zamanında olsun daha eski tarihlerde ve daha yakın tarihlerde. laf kalabalığı yapıyorum biraz çünkü vaktim yok şuan eski yazılarımı çıkarmaya..

    şuan mantık olarak daikin enjoy serisinde eurovent logosu var bakalım euroventte durum mevcutmu? siz bakın lütfen.

    Sizinde kocaustaninda yazilarini takip ediyorum. Alakaniz icin ayrica 2nizede tesekkurler

    Kullanicagim alan yaklasik 33m². Hesaplara gore fazla cam oldugundan btu baya artiyor (+30.000 civari) ama komple panjur ile kapali oldugundan 14.000 civari bir rakam oluyor. Bana boyle bir aciklamada bulundular en azindan

    Euroevent i inceledim dediginiz gibi alarko ve carrier malesef yok

    Flair inv modellerinde pam olmadigini carrier da her 2 sisteminde oldugunu soylediyler. Tabi bu bilgilerde yanlislik yok ise bunun teyidinide iyi olduguna inandigim bir teknik servistende aldim.Bu arada flairlerin malezyada uretildigini duydum eger oyle ise gree malezyada uretim yapmiyor benim bildigim ve bundan dolayi baska bir markanin urettigini dusunuyorum. Zaten gree nin urunleri marka disinda hepsi birbirinin ayni oluyor gordugum kadar. Belki dis unite gree ic unite baska marka olabilir bilemiyorum tabi isin detayini bunlar benim tahminlerim. Sizler daha iyi bilirsiniz.

    Cihazlardan daha once dedigim gibi ses ve sogutma disinda hibir beklentim yok. Yazin sessizce ve hizlica sogutma islemini yapsin kalan 9-10 ay beklesin bundan dolayida iyi birsey almayi pek dusunmuyorum. Sahil sehirleri gibi bir yerde otursaydim daha ciddi bakardim ama suan herhalde bu flair inv alicam gibi

    Sadece sunu bilgilenmek amacli soruyorum. Eroevent sertifikasi olmasa ve pam modulu olmayan bu cihazi alsam bana elektirik tuketimi disinda ne zarari olur yada ne kaybi. Sonucta fiyat icin biraz kaliteden odun veriyorum bununda farkindayim giris seviyesi bir inv oldugunundan bana yetecegini dusunuyorum. Sonucta dedigim gibi kisa sureli kullanicagiz
  • Arkadasim merkezi sistem klima firmasinda calismaktayim evimde 37 m2 yi sogutan 20 mt lik boru hattina sahip ( mutahit sagolsun dinletemed) 18k lik bir arcelik var. Yazin 3 ay sadece aksamlari calismakta 10 dk icinde odayi sogutup kapatmak zorunda kaliyoruz. Odanin yarisi cam. Ayrica klima inverterlu degil. Neymis daha az yakarmis... Ama ilk alimdaki aradaki kol gibi farki nasil karsilayacagini kimse soylemez . Bence al bi 18k lik hatta invertorlu yerine 24k da dusunebilirsin. Birde markaya bakma fazla servisi yaygin ve yedekparcasi rahat bulunan markayi sec... Yabanci firmalar zor bozulur fakat bozuldudami yarida kalirsin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadas iklimsayı tarif etmiş.
    alırsın rahat rahat kullanırsın.bizde var mıtsubıshı
    24k lık sessiz-temiz-ekonomik.
  • O kadar dedik inverter alalım inverter alalım diye klima günde 2 saat çalışmıyor geçen yazdan beri...
  • Merhabalar ben izmir'de yaşıyorum Salon'uma klima almak istiyorum fakat bilgim olmadığı halde o kadar cok arastırdım ki kafam bir o kadar da karıştı yardımlarınıza cidden ihtiyacım var. istediğim klima 18.000 btu inverter cinsi bir klima bütçem yaklasık 2500-2750TL civarında panasonic Etheria ve Toshiba arasında gidip geldim bir süre ama sizin önerebileceğiniz farklı bir marka varsa onlarada bakabilirim. bu arada hem ısınma da hemde soğutmada problem yasamayacağım bir klima arıyorum salondan 3 oda ya kapı acılıyor ileride 1 i bebek odası olacağı için 18 lik istedim normalde daha düşüğü yeter dediler şu ana kadar herhangi bir keşif yaptırmamakla beraber salon 25 metre kare civarında, şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jovanovic

    O kadar dedik inverter alalım inverter alalım diye klima günde 2 saat çalışmıyor geçen yazdan beri...

    bende sizin gibi düşünüyorum ama uygun yollu bulamadım.birazda zor bulacagım sanırım yaz geldi.ben bu gidişle yaz boyunca günde sıfır saat kullanmış olacagım.bundan da ekonomiği olmasa gerek :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tardu fergan


    arkadaşlar izmirdeyım 9000 btu uygun yollu bir klima almayı düşünüyorum tavsiyeleriniz neler?yardımcı olursanız sevinirim.

    Geçen sene ben de 2. klima alacakken 9.000 ve ucuz bir şey bakıyordum... Tavsiyeler koçtaş'tan rubenis klima almam yönünde olmuştu...

    Fiyatı da sanırım şu sıralar 700 lira gibi bir şey... Çok özellik aramıyorsanız düşünebilirsiniz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tardu fergan

    quote:

    Orijinalden alıntı: jovanovic

    O kadar dedik inverter alalım inverter alalım diye klima günde 2 saat çalışmıyor geçen yazdan beri...

    bende sizin gibi düşünüyorum ama uygun yollu bulamadım.birazda zor bulacagım sanırım yaz geldi.ben bu gidişle yaz boyunca günde sıfır saat kullanmış olacagım.bundan da ekonomiği olmasa gerek :)

    Alırsınız geç değil ki geçen sene ben temmuz ayında almıştım mitsubishi... 12.000 btu aldım hem de epey de pahalıydı ama ne kadar kullandın dersen sadece geçen yaz kullandım, kışın açmadım bile... Şimdi de 10 gündür kullanıyorum günde 2-3 saat...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jovanovic

    quote:

    Orijinalden alıntı: tardu fergan


    arkadaşlar izmirdeyım 9000 btu uygun yollu bir klima almayı düşünüyorum tavsiyeleriniz neler?yardımcı olursanız sevinirim.

    Geçen sene ben de 2. klima alacakken 9.000 ve ucuz bir şey bakıyordum... Tavsiyeler koçtaş'tan rubenis klima almam yönünde olmuştu...

    Fiyatı da sanırım şu sıralar 700 lira gibi bir şey... Çok özellik aramıyorsanız düşünebilirsiniz..


    teşekkürler dostum.samsungun boracay serisinin 9000 btu su kafama yattı.ses+enerji tüketimi o fiyata göre gayet ii gözüküyor.şuan 700 tl nin altında bu şekilde bulmak zor gibi.artık samsungun o modelını ılık fırsat olarak takipe aldım.şuan taksitli 790 tl ye falan var.bakalım.bı kart puan vs. olayı gelırse marketlerden.samsungun özellliği birde teknoloji marketlerii bile satıyor.o yüzden umudum var bakalım.çok olmadı aramızda inatlaşma olursa kışa kadar beklerim gari
    tekrar teşekkürler ilginize..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tardu fergan

    quote:

    Orijinalden alıntı: jovanovic

    quote:

    Orijinalden alıntı: tardu fergan


    arkadaşlar izmirdeyım 9000 btu uygun yollu bir klima almayı düşünüyorum tavsiyeleriniz neler?yardımcı olursanız sevinirim.

    Geçen sene ben de 2. klima alacakken 9.000 ve ucuz bir şey bakıyordum... Tavsiyeler koçtaş'tan rubenis klima almam yönünde olmuştu...

    Fiyatı da sanırım şu sıralar 700 lira gibi bir şey... Çok özellik aramıyorsanız düşünebilirsiniz..


    teşekkürler dostum.samsungun boracay serisinin 9000 btu su kafama yattı.ses+enerji tüketimi o fiyata göre gayet ii gözüküyor.şuan 700 tl nin altında bu şekilde bulmak zor gibi.artık samsungun o modelını ılık fırsat olarak takipe aldım.şuan taksitli 790 tl ye falan var.bakalım.bı kart puan vs. olayı gelırse marketlerden.samsungun özellliği birde teknoloji marketlerii bile satıyor.o yüzden umudum var bakalım.çok olmadı aramızda inatlaşma olursa kışa kadar beklerim gari
    tekrar teşekkürler ilginize..

    Ne demek hocam, rica ederim... Geçen sene ben ararken tüm ucuz seçeneklere bakmıştım da en çok önerilen rubenis olmuştu fiyat/performans olarak... Regal, beko falan bir çok markanın arasından ondan önerdim...

    Alırsanız tekrar söylersiniz hocam...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jovanovic

    quote:

    Orijinalden alıntı: tardu fergan

    quote:

    Orijinalden alıntı: jovanovic

    O kadar dedik inverter alalım inverter alalım diye klima günde 2 saat çalışmıyor geçen yazdan beri...

    bende sizin gibi düşünüyorum ama uygun yollu bulamadım.birazda zor bulacagım sanırım yaz geldi.ben bu gidişle yaz boyunca günde sıfır saat kullanmış olacagım.bundan da ekonomiği olmasa gerek :)

    Alırsınız geç değil ki geçen sene ben temmuz ayında almıştım mitsubishi... 12.000 btu aldım hem de epey de pahalıydı ama ne kadar kullandın dersen sadece geçen yaz kullandım, kışın açmadım bile... Şimdi de 10 gündür kullanıyorum günde 2-3 saat...

    hımm bende inverterlere gönderme yapıyorsunuz sandım :)

    aslında almışken birşeyin iyisini almayı severim ama yazın 3-4 ay ve gunde en fazla oda hergun degıl 3-4 saat kullanacağım ve onun için kendimi zorluyorum pahalı almamak için.çokta ucuzada alamam bile bile de ederinden pahalıya da alamam.pahalı alırım ama ederiyse :) vs. vs.

    ayrıca akşam akşam aynı yazıya iki farklı güldürdünüz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tardu fergan

    quote:

    Orijinalden alıntı: jovanovic

    quote:

    Orijinalden alıntı: tardu fergan

    quote:

    Orijinalden alıntı: jovanovic

    O kadar dedik inverter alalım inverter alalım diye klima günde 2 saat çalışmıyor geçen yazdan beri...

    bende sizin gibi düşünüyorum ama uygun yollu bulamadım.birazda zor bulacagım sanırım yaz geldi.ben bu gidişle yaz boyunca günde sıfır saat kullanmış olacagım.bundan da ekonomiği olmasa gerek :)

    Alırsınız geç değil ki geçen sene ben temmuz ayında almıştım mitsubishi... 12.000 btu aldım hem de epey de pahalıydı ama ne kadar kullandın dersen sadece geçen yaz kullandım, kışın açmadım bile... Şimdi de 10 gündür kullanıyorum günde 2-3 saat...

    hımm bende inverterlere gönderme yapıyorsunuz sandım :)

    aslında almışken birşeyin iyisini almayı severim ama yazın 3-4 ay ve gunde en fazla oda hergun degıl 3-4 saat kullanacağım ve onun için kendimi zorluyorum pahalı almamak için.çokta ucuzada alamam bile bile de ederinden pahalıya da alamam.pahalı alırım ama ederiyse :) vs. vs.

    ayrıca akşam akşam aynı yazıya iki farklı güldürdünüz :)

    Yok hocam inverter klimayı cidden fazla kullanan adam için bulunmaz fırsattır ama açıkçası benim gibi olacaksınız da vermeyin para bu aletlere, çünkü cidden gerek yok... Ben 2.000 civarında bir para verdim klimaya ama sanırım 1.000 liralık bir makine de alsam gayet işimi görecekti çünkü aktif kullanmıyorum...

    Akşam maçlara bakarken açıyorum biraz yoksa zaten dışarda oluyoruz vs.


    Bu arada merak ettim neye güldürdüm yahu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jovanovic

    O kadar dedik inverter alalım inverter alalım diye klima günde 2 saat çalışmıyor geçen yazdan beri...

    bu yazıya hocam önce inverter da inverter diye konusanlara laf sokuyorsunuz sandım ona güldüm.sonra inverter aldım gunde 2 saat çalışmıyor dediniz ona güldüm.sonra da bu yazıdan sonra inverterda ınverter dıyenlere sankı kendim laf sokmus gıbı oldum onun için de kendime güldüm. toplamda 3 oldu sanırım.şimdi bir invertercıda laf sokarsa gulermıyım bılmıyorum :) ihtiyaca göre ınverter dıyorum cevabım hazır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tardu fergan

    quote:

    Orijinalden alıntı: jovanovic

    O kadar dedik inverter alalım inverter alalım diye klima günde 2 saat çalışmıyor geçen yazdan beri...

    bu yazıya hocam önce inverter da inverter diye konusanlara laf sokuyorsunuz sandım ona güldüm.sonra inverter aldım gunde 2 saat çalışmıyor dediniz ona güldüm.sonra da bu yazıdan sonra inverterda ınverter dıyenlere sankı kendim laf sokmus gıbı oldum onun için de kendime güldüm. toplamda 3 oldu sanırım.şimdi bir invertercıda laf sokarsa gulermıyım bılmıyorum :) ihtiyaca göre ınverter dıyorum cevabım hazır

    Hahaha
  • Arkadaşlar yaz aylarında sıcaklardan 24 saat klima çalıştırıyorum. kışın ısınmak için kullanmıyorum ve ev büyük olduğu için 20000 btu/h ve üstü kullanıyorum. Devamlı çalıştırdığım için enerji kullanımı verimli bir klima olsun istiyorum.2000- 3000 tl civarı tavsiyeleriniz nelerdir?
  • merhabalar,

    Antalya'da yasiyorum. Klimaya almayi dusundugumuz oda 18m2'lik bir amerikan tipi mutfak. odanin bir tarafinda 5adet pencere ve 1 adet kapi bulunmakta ve bunlarin isi yalitimi oldukca kotu. (tahta dograma). Kapi ve pencerelerin bulundugu kisim odanin bir kismini bastan sona kapliyor.

    Odada simdiye kadar 9000btu'luk arcelik klima kullaniyorduk ancak Antalya'nin yaz sicaklarinda yetmemeye basladigi icin bu klimayi baska bir odaya tasiyip mutfaga yeni bir klima almaya karar verdik. Marka olarak teknik servis avantajindan oturu Arcelik'e karar vermis durumdayiz ancak model olarak her zamanki gibi yine kararimizi veremedik. Aklimda 2 alternatif var ve sizlerinde bu konudaki dusuncelerini almaya karar verdim.

    oncelikle ilk alternatif: 12030 A

    http://www.arcelik.com.tr/klimalar-activepower-serisi-12030-A-Klima.html


    ikinci alternatif ise: 15030

    http://www.arcelik.com.tr/klimalar-activepower-serisi-15030.html


    12030 A'nin listede olmasinin tek sebebi Otomatik iç Ünite Kurutma Fonksiyonu. Antalya'da gunluk ortalama 4-5 saat kullanilacagini varsayabiliriz klimanin.
    15030 ise kapasitesinin buyuk olmasi sebebiyle listede.


    Her birinizin dusunceleri benim icin oldukca onemli. Simdiden dusuncelerini paylasan herkese tesekkur ediyorum.
    Saygilar
  • 
Sayfa: önceki 831832833834835
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.