Şimdi Ara

Aynı anda hem örgün hem açıköğretim okunur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
5
Favori
66.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1. sorum başlıktaki . 2. sorum ise ben bu sene üniversiteye başlayacağım aynı anda açıköğretime de başlayabilir miyim ? Yoksa 1 sene bekleyip sınava mı gireceğim ?



  • örgüne kayıt yaptırdıktan sonra açıköğretime de kayıt yaptırabilirsin...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gollory

    örgüne kayıt yaptırdıktan sonra açıköğretime de kayıt yaptırabilirsin...


    Aynı yıl içinde mi ? Yani 1 yıl beklemeye gerek yok mu ?
  • kesinlikle dostum örgüne kayıt yaptırdıkan sonra açıköğretmn herhangi bi bürosuna gidip kayıt yaptırablrsn(beklemeye gerek yok aynı sene içinde yaptırablrsn)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumy2121 -- 19 Temmuz 2009; 1:07:06 >
  • yalnız her istediğin zaman değil öss ile yerleşenlerden sonra "ikinci üniversite" kayıt dönemi denilen bir dönem var o dönemde kaydını yaptırabilirsin...
  • ikinci üniversite kayıtları geçen sene 27 ekimde başlamıştı. Bu sene de o aralar olur. Arkadaşım sorunun yanıtı da evet okuyabilirsin...
  • Peki bu sene açıköğretime yazılıp,öss sınavına hazırlanılabilir mi..Mesela bu sene yazıldım diyelim;2010 daki öss sınavına girsem puanım düşer mi..Bide bu açıköğretimden mezun olunca açıköğretim diploması mı veriyorlar yoksa o üniversitede normal öss puanıyla girmiş olanlara verilen diplomaları mı veriyorlar..Yani birisi anadolu üniversitesinde iktisat okurken,açıköğretimdede iktisat okuyan birisi mezun olunca diplomaları aynı mı oluyor..
  • aöf e girip sonraki sene örgün kazanırsan puanda düşme olmaz...

    açıköğretimle anadolu diploması arasında şöyle bir fark var fakülte adları farklı onun dışında ikisi de anadolu üniversitesi adıyla veriliyor aöf yazmıyor...

    yani şöyle anadolu diplomaları iibf olarak aöf diplomaları da işletme ya da iktisat fakültesi olarak veriliyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gollory -- 19 Temmuz 2009; 1:51:31 >
  • Diplomalar aynı değil.Birinde iktisat diğerinde iktisadi idari bilimler diye yazar.Örgünde iktisat yazarsan açıkta iktisat yazamazsın.Aynı bölümü okuyamazsın birisi iktisat diğeri işletme olabilir.
  • Hayır dostum yanlış anladın sen..Mesela sen anadolu üniversitesi iktisata össde 330 puan ile girip kazanmışsın..Ben ise açıköğretim yazıp iktisata girdim diyelim..4 sene sonra mezun olduğumuzda diplomamızda bir farklılık olacak mı..Yani senin diplomanda anadolu üniversitesi iktisat bölümü yazarken bende ise anadolu üniversitesi açıköğretim iktisat bölümümü yazıcak yoksa size verilen diplomanın aynısını bizde mi alıcaz..Bide açıköğretim yazarken hangi puana göre giriyoruz..1. bölüme göre mi yoksa 2. bölüme göre mi..Bide sayılsalcı birisi ea puanına göre mi açık öğretime giriyor..
  • puan türleri farketmiyor 4 puan türünün birinden barajı geçmen yeterli...

    diploma konusunu yukarda açıkladım ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ssff_allthing

    Hayır dostum yanlış anladın sen..Mesela sen anadolu üniversitesi iktisata össde 330 puan ile girip kazanmışsın..Ben ise açıköğretim yazıp iktisata girdim diyelim..4 sene sonra mezun olduğumuzda diplomamızda bir farklılık olacak mı..Yani senin diplomanda anadolu üniversitesi iktisat bölümü yazarken bende ise anadolu üniversitesi açıköğretim iktisat bölümümü yazıcak yoksa size verilen diplomanın aynısını bizde mi alıcaz..Bide açıköğretim yazarken hangi puana göre giriyoruz..1. bölüme göre mi yoksa 2. bölüme göre mi..Bide sayılsalcı birisi ea puanına göre mi açık öğretime giriyor..


    biri açıkta biri örgünde işletme okuyan iki kişi olsun farzedelim.
    örgünden mezun olanda iktisadi idari bilimler fakültesi işletme yazacak
    açıköğretimden mezun olanda işletme fakültesi işletme bölümü yazacak.

    Yani aradaki farkı anlamak çok basit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 19 Temmuz 2009; 2:18:02 >




  • Peki biraz saçma olucak ama mesela açıköğretimden mezun olan adam yüksek lisans yapabilir mi..Yani normal işletmeden mezun olan adam yüksek lisans için başvuru yapabilirken açıköğretimde okuyan biriside başvurabilir mi..Ayrıca devletin açtığı kpss sınavına açıköğretim mezunları girebiliyor mu ve üniversite mezunlarına yönelik olan polislik alımlarından(6 ay eğitimle polis olunması),açıköğretim mezunlarıda yararlanabiliyor mu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssff_allthing -- 19 Temmuz 2009; 2:27:37 >
  • kpss sınavına aöf mani değil diye biliyorum ama polislik alımını bilmiyorum...

    yüksek lisans için de engel oluşturmaz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gollory

    kpss sınavına aöf mani değil diye biliyorum ama polislik alımını bilmiyorum...

    yüksek lisans için de engel oluşturmaz...

    Şimdi ben açıköğeretim bitirdiğimde yüksek lisans için bitirdiğim bölümü bitiren birisiyle aynı eğitimi mi alacağım..Ben artık o kadarda olmaz demiştim ama oluyormuş demekki..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ssff_allthing

    Peki biraz saçma olucak ama mesela açıköğretimden mezun olan adam yüksek lisans yapabilir mi..Yani normal işletmeden mezun olan adam yüksek lisans için başvuru yapabilirken açıköğretimde okuyan biriside başvurabilir mi..Ayrıca devletin açtığı kpss sınavına açıköğretim mezunları girebiliyor mu ve üniversite mezunlarına yönelik olan polislik alımlarından(6 ay eğitimle polis olunması),açıköğretim mezunlarıda yararlanabiliyor mu..

    Yüksek lisans yapılıyor ancak birçok üniversite seni mülakatlarda eler.Açıköğretim okuyanların önünde görünmez bir duvar vardır.Ben mesela açıköğretimi bitirince tezsiz yüksek lisans yapmak istiyorum ancak beni birçok üniversitenin kabul etmeyeceğini biliyorum.Tezsiz yapmamın onlara bir zararı olmaz tezli olsaydı doktoraya kadar gider ve öğretim üyesi olurdum bunu hiç kabul etmezler.İyi üniversitelerden hiç bahsetmiyorum en adilerine bakıyorum belki bir yol bulurum diye.Gerçekten zor ortalama yüksek olacak ales puanı yüksek olacak,üds sınavından iyi puan alacaksın ve mülakatta elemezlerse yüksek lisansa başlayacaksın.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ssff_allthing


    quote:

    Orjinalden alıntı: gollory

    kpss sınavına aöf mani değil diye biliyorum ama polislik alımını bilmiyorum...

    yüksek lisans için de engel oluşturmaz...

    Şimdi ben açıköğeretim bitirdiğimde yüksek lisans için bitirdiğim bölümü bitiren birisiyle aynı eğitimi mi alacağım..Ben artık o kadarda olmaz demiştim ama oluyormuş demekki..

    Açıköğretimi o kadar küçümseme öyle dersler var ki isteseler herkesi bırakacak sorular çıkartabilirler.Mesela istatistik,matematik,iktisat bu derslerde zor sorular sorsalar herkes kalır.Açığın en kötü yanı herkesin girebilmesi elit bir tabaka yok yani.Bu yüzden oradan alacağın diplomanın pek itibarı olmuyor.




  • Ben bu sene öss ye girdim..Ama mat2 deki son 4 sayfadaki soruları optiğe geçmedim..Daha doğrusu heycandan gitti hepsi..O yüzden 30 puan düşük aldım..Say2 sıralamam 110 binlerde..O yüzden dandik bir üniye gitmektense açıköğretim yazim diyordum..Sonuçta anadoludaki bir üniye gitsende aldığın diplomanın açıköğretimden pek bir farkı kalmıyacak..Sadece kpss sınavı için normal ünilerden meuzn olanlar aynı haklara sahipler mi diye zaten buraya yazmıştım..Bigilendirme için sağolasın..
  • benimde bir sorum olacak,ben aöf kamu yönetimi okuyordum,bu sene össde 17.123. oldum kısmetse halka ilişkiler ve tanıtım okuyacağım,onun yanına bu bölüme uygun bir aö'de yazmak istiyorum kamu yönetimini nasıl iptal edebilirim?
  • ben makine mühendisliği okuyorum, bu sene öylesine össye girdim.
    açık öğretime şimdi başvuru yapabilir miyim, yoksa illa 2. üniversite kayıtlrını mı bekleyeceğim?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.