Şimdi Ara

Ürün kurtarma cd siyle windows kurulur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şimdi toshiba leptop almıştım 2 yıl kadar önce.İçinde orjinal vista vardı ve o zmn pc ağırlaşıyor diye format atıp xp kurmuştum.Leptop hala öyle.Şimdi soruma gelirsek.Ben şimdi yeni bir masaüstü aldım imzmdaki sistem.Bu sisteme o leptopun yanında verilen kurtarma cd sinden yararlanarak format ve arkasından vistayı kurabilir miyim?Ama key fln yazmıyor üzerinde.Bu cd den yararlanabilir miyim acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mk4Ever. -- 19 Temmuz 2009; 20:43:08 >



  • kuramazsın kardeşim verilen kurtarma cd si sadece aldıgın bilgisayar içindir.
  • peki saolun.İstersem leptopa kurabilirim ama değil mi?
  • Ürün kurtarma CD'si (Genel anlamda) Recovery bilgisayarı aldığın (ilk günkü) hale getiren bir işlemdir. Recovery CD'si ile format (aslında atılabilir) atılmaz. Format işlemi ile Recovery işlemi genelde yanlış anlaşılmakta ve yanlış deyimler kullanılabilmektedir. Recovery CD'si içeriğinde resimdede görüleceği gibi tam olarak bir işletim sistemi yoktur (bazılarında olabilir), bilgisayara (CD'yi kullalan bilgisayar) özel kurulmuş, driverleri ve gerekli programları vs.. yüklenmiş bir işletim sisteminin imajı vardır. Bu imajı yani programlar ve driverler ekli imajı diğer bilgisayarlara aktarmak bazı sorunlara neden olur. Bazı Recovery işlemlerinde (Vista) eski verileriniz silinmez (Recovery işlemi başlangıcında da sorabilir "siliyim mi?" diye) ve Windows_old (eski) adıyla bir klasörde bırakılır. Recovery işlemi sonrası bu bölüm gereksiz ise (Lüzumsuz yer işgal eder) silersiniz. Bu Windows.old (eski) klasöründen eski gerekli dosyalarınızı vs.. alabilmeniz için düşünülmüştür. Makinanızın işletim sisteminde bir hasar nedeniyle açamadığınızda Recovery yapmak zorunda kaldığınızda gerekli dosyalarınızı kurtarabilmek için bu klasöre zaten ihtiyacınız olacaktır. Elinizdeki Recovery CD'sinin üzerinden veya kullanma klavuzundan daha ayrıntılı bilgiler bulabilisiniz.
    Ürün kurtarma (Recovery) CD veya DVD'sinin içindekileri resimde görebilirsiniz. (resimdeki için) İçeriğinde bir işletim sistemi yoktur. İçeriğinde Format.exe vs.. yardımcı programlar da vardır, bazı özel durumlarda (işletim sistemi hasarına, HDD'nin hasarı vs.. durumlara göre) bu programların çalıştırılması da istenebilir.
    Eskiden yani windows 98 zamanında GHOST ile yedek alıp diğer bilgisayarlara kolayca aktarırdık. Ama sözkonusu xp veya vista olunca driver çakışmaları yüzünden Ürün kurtarma CD'si ile (Recovery) aktardığınız XP ve VİSTA'larda hep sorun yaşarsınız. Bunu bazı yardımcı programlar vasıtası ile bu sorunu giderebilirsiniz. Bahsettiğim program SYSPREP aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz.
    Program Ekli Xp'mizi Diğer Bilgisayarlara Aktarmak( SYSPREP ) yazıyı okuyun.
    Not: Ürün kurtarma CD'si (Recovery) içerikleri farklı olabilir, kurulma (aktarma) sistemleri (programları) ve özellikleri farklı olabilir.
    Sonuç olarak: Ürün kurtarma CD'si (Recovery) ile işletim sistemini tam olarak kurmuyorsunuz, kurulmuş bir işletim sistemini aktardığınızı veya geri yüklediğinizi söylemeye çalıştım. Saygılarımla...

     Ürün kurtarma cd siyle windows kurulur mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.