Şimdi Ara

SİSTEM GERİ YÜKLEME .BU TARTIŞMAYA SON VERİRMİSİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
64.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değerli ustalarım.Ben Eczanede çalışan bir arkadaşımıza ,eczane programı çalışmadığı için Sistemi geri yükleyelim dedim.Sistemi geri yükledik.Program çalıştı.Fakat arkadaşın idda ettiğine göre programın bilgisayara kaydettiği bilgiler yok.
    .internette araştırdığım kadar sistemi geri yüklemekle bilgisyara sonradan kaydettiyin bilgiler kaybolmaz.
    Burada ben kendimi suçlu hissetmeye başladım.Çünkü adamın kayıt bilgileri gitmiş.
    konuyla ilgili bilgi vermeniiz rica ederim



  • sistem geri yükleme PC nizi seçmiş olduğunuz bir tarihte çalıştırmanızı sağlar..yani o tarihte pc nizde ne varsa pc o şekliyle çalışır...bir nevi zamanda yolculuk gibi...mesela: şimdi ben kalkıp zamanda yolculuk yapsam ve 1820 yılına gitsem uçakla yolculuk yapamam..çünkü o tarihte henüz uçak yolculuğu yoktu...1820 yılında ne varsa onları görürüm...ama tabi 1820 ye gittikten sonra yaşayacağım herşeyi hafızama kaydedebilirim...normal olarak yaşantıma devam ederim...umarım yardımcı olmuşumdur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ingeniatorem -- 21 Temmuz 2009; 8:42:41 >
  • Şimdi kardeş diyelim ki,bugün ben masaüstüne bir dosya attım.içinde çeşitli bilgiler var.sistemi geri yüklemekle masaüstünde attığım o bilgiler gider mi?
  • diyelim bugün masaüstüne bişeyler attın... ve 20 temmuz 2009 tarihine geri yükledin(yani düne geri yükledin)...bugün masaüstüne atmış olduğun şeyler pc de görünmez...dün pc yi nasıl bırakmışsan o haliyle önüne gelir...yani dün itibariyle kaydedilmiş bilgiler karşına gelir...21 temmuz da yaptığın hiçbirşeyi göremzssin..
  • Başka bir fikri olan yok mu?
  • Sistem Geri Yükleme Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar: Sistem geri Yükleme çok faydalı bir işlem olmakla birlikte size yanlış kullanıldığında zararda verebilir. Bahsedilen zarar veri kaybıdır. Diyelimki Sistem geri yükleme noktası oluşturdunuz. Sistem geri yükleme noktası oluşturduktan sonra internetten veya CD den bilgisayara yeni veriler aktardınız. Yüklediğiniz bir program yüzünden XP zarar gördü. Hemen aklınıza aldığınız sistem geri yükleme noktası geldi ve sistem geri yükleme yaptınız. Büyük ihtimalle sistem geri yükleme noktası oluşturduktan sonra bilgisayara aktardığınız veriler silinirken, sildiğiniz verilerin geri döndüğünü göreceksiniz. Büyük ihtimalle diyorum çünkü bazen veri kaybı yaşanmayabiliyor. Sebebini tam anlayabilmiş değilim. İşte bu veri kaybını önlemek için yapamamız gereken sistem geri yükleme işleminden önce sistem geri yükleme noktası aldığınız zamandan sonraki verileri sistem geri yükleme yapmadan yedeklemenizdir. Bu sayede veri kaybı yaşamamış olursunuz. (Diyelimki yedek almadan sistemi geri yüklediniz ve veri kaybı yaşadığınızı gördünüz. O zaman yapmanız gereken son geri yüklememi geri al seçeneğini işleme koymaktır. Bu işlemi aşağıda ayrıntılı olarak anlattım) Sistem geri yükleme noktasına geri dönmek içinde bazı şartlar vardır. Mutlaka hergün XP düzgün iken yeni bir sistem geri yükleme noktası oluşturmalısınız. En önemlisi günde sadece 1 defa sistem geri yükleme noktası oluşturmalısınız. Eğer aynı gün 2 tane yada daha fazla sistem geri yükleme noktası oluşturursanız XP hasar gördüğünde ve oluşturduğunuz sistem geri yükleme noktasına geri dönmek istediğinizde başarısız olursunuz. (%90 başarısızlıkla sonuçlanıyor). İşte bu sebeplerden günde sadece 1 tane geri yükleme noktası oluşturunuz. Zaten oluşturduğunuz geri yükleme noktası XP normal çalışıyorken oluşturmuşsunuzdur ve tekrar aynı gün bir tane daha oluşturmak mantıksızdır.
  • bende sistem geri yüklemeyi oldukça fazla kullanırım ingeniatorem ark ın söyledikleri dogru birde sistemi geri yükledikten sonra tekrar bir sonraki güne yüklenmiyormuydu ben mi yanlış hatırlıyorum?
  • Sistem Geri Yükleme hangi tür dosyaları değiştirir?
    Geri Yükleme, bilgisayarınızdaki Windows sistem dosyalarında, kayıt defteri (Bir bilgisayarın yapılandırmasına ilişkin bilgilerin bulunduğu depo) ayarlarında ve yüklü programlarda değişiklik yapabilir. Ayrıca, bilgisayarınızdaki komut dosyalarını, toplu iş dosyalarını ve diğer yürütülebilir dosya (Bir sözcük işlemci, oyun veya farklı Windows kısımları gibi bir programı başlatan bilgisayar dosyası. Yürütülebilir dosyalar genelde .exe dosya adı uzantısı ile tanımlanır.) türlerini de değiştirebilir. Belgeler, e‑posta, fotoğraflar ve müzik dosyaları gibi kişisel dosyalar değiştirilmez.
    Örneğin, dijital fotoğraf makinesinden alınan fotoğraf gibi kişisel bir dosyayı Cuma günü karşıdan yükler ve ardından bilgisayarınızı iki gün önceki, yani Çarşamba günkü duruma geri yüklerseniz, fotoğraf bilgisayarınızda kalacaktır.
    Ancak, Cuma günü fotoğraf bir görüntüleme programı yükler ve ardından bilgisayarınızı iki gün önceki, yani Çarşamba günkü duruma geri yüklerseniz, Sistem Geri Yükleme programı kaldırır ve fotoğrafları görüntülemek için bu programı kullanamazsınız.

    • Sonuç olarak bu eczane programının bilgisayara kaydettiği bilgiler duruyordur fakat bu bilgiler bu programın kayıt defterinde olmadığı için ulaşılamıyor olabilir. Bu durum bazı yardımcı programlarla veya elle bu kayıtlar girilerek düzeltilebilir. Bu kayıp olan kayıtları, bu programın otomatik tanıması da kendiliğinden mümkün olabilir veya bazı tarama tanıma seçenekleri seçilerek bu kayıtların tekrar işlenmesi sağlanarak (yedek alma - yedekten geri alma) kayıtların kullanılabilir duruma gelmesi mümkün olabilir.
  • yada sistem geri yüklemeden son geri yüklemeyi geri al de öyle dene

    ama benim bildiğim kadarıyla exe ler ve yüklenen prolar gidiyor yalnız verilerde bi kayıp yaşamadım
  • Silinmez.
  • Geri yüklemede "BELGELERİM", "RESİMLERİM", "VİDEOLARIM", "MÜZİĞİM" vs. gibi kişisel klasörlerdeki bilgilerin dışında tüm bilgiler geri tarihe yüklenir. Ayrıca "MASAÜSTÜ" de geri yüklenir.

    Bundan yola çıkarsak herhangi bir programın veri tabanı veya dataları da geri yüklenmiş olur. Yani Eczacı arkadaşın dataları da önceki tarihe geri yüklenmiş oldu.

    mühendis48'in de yazdığı gibi "Önceki Geri yüklememimi geri al" yapıp durumu düzeltebilirsiniz. Datalar geri gelir. Daha sonra da programcıya başvurup programın düzeltilmesini sağlayabilirsiz.

    Benim tavsiyem eczacı arkadaşın Programı yüklettiği programcıya Datalarını programın kurulu olduğu diske değil de farklı bir diske koydurması. Böylelikle örneğin programın kurulu olduğu C diskini geri yükleyip, dataların bulunduğu D diskindeki dataları korumuş olursunuz.
    Ayrıca mutlaka ama mutlaka düzenli olarak program datalarının YEDEĞİ alınmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiboldon -- 22 Temmuz 2009; 12:22:01 >
  • benim kurulu olan oyunum bile saveleri ile birlikte uçtu gitti katılıyorum gidiyo hemde cod 4 gibi bi oyun uçtu be
  • sistem geri yüklemede gitti dediğiniz programlar (hani kullanamadıklarınız) c program files içinde duruyo. sistem onları silmiyo. sacred oyunu sayesinde görme fırsatım oldu. bir gün sonra oyuna girememe sorunu vardı. bir müddet çözemedim sürekli sistem geri yükleme yaptım. her geri yüklemeden sonra oyunu tekrar kurduğumda c diskinin doluluğunun iyice arttığını farkettim. her kurduğum programdan 3-4 tane vardı program fileste yani yaptığım sistem geri yükleme sayısı kadar. dolayısıyla hiçbir şeyin silindiği falan yok ama kullanılamaz duruma gelir mi gelmez mi bilemem...
  • Herkesinde belirttiği gibi sistem geri yüklemede eski bir tarihe ayarlarsan; bilgisayarda eskiden hangi veriler varsa hepsini aynı şekilde karşında görürsün,yani silinmez.Ama bu bütün veriler için geçerli mi tam olarak bilmiyorum. Arkadaşına bu yazılanları göster ve böylece kanıtlarsın
  • valla yukarda yazdım ben cod4 gibi bi oyun gitti bende didik didik ettim bulamadım ama
  • cod 4 program şeklindedir yüklenir..... veri dosyaları o şekilde değildir

    hatta cod 4 yükleyinde sistem geri yükleme yerinde yüklenen programın adı da yer alır.....

    arkadaşınızın programı ile alakalı dosyalar ise vede o sistem tarihinden sonra program yüklenmiş ise..ki sizinki o şekilde değil ....
    program silineceğinden dolayı verilerde kaybolabilir....yalnız şu var bilgiler programın içerisinde yer alıyor ise ...
    arızalı programı sistem geri yükleme yaparak çalıştırmış iseniz program eski haline döndüğünden dolayı silinmiştir...

    fakat diğer bir şekilde veriler programdan bağımsız ise ise kesinlikle silinmez ...


    öneri :

    sitem geriyüklemeyi geri alarak pc yi o bozuk haline getirin ... sonrasında kaybolan verilerin olduğu klasörü yedekleyip .. tekrar çalışan zamana geri yükleyin ve o dosyaları ait olduğu yere atın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 22 Temmuz 2009; 18:46:19 >
  • bakınız windows derki:

    quote:

    Sistem Geri Yükleme, daha önceki bir tarihe ait sistem dosyalarını bilgisayarınıza geri yüklemenize yardımcı olur. Bu, e‑posta, belgeler veya fotoğraflar gibi kişisel dosyalarınızı etkilemeden bilgisayarınızdaki sistem değişikliklerini geri alma yoludur.
    Bazen, bir program veya sürücü yüklemesi bilgisayarınızda beklenmeyen bir değişikliğe veya Windows'un kararsız davranmasına neden olabilir. Genellikle, programı veya sürücüyü kaldırmak sorunu giderir. Kaldırma işlemi sorunu gidermezse, bilgisayarınızın sistemini her şeyin düzgün çalıştığı önceki bir tarihe geri yüklemeyi deneyebilirsiniz.
    Sistem Geri Yükleme, bilgisayarınızda düzenli aralıklarla geri yükleme noktaları oluşturmak ve kaydetmek için Sistem Koruma adındaki özelliği kullanır. Bu geri yükleme noktaları, Windows'un kullandığı kayıt defteri ayarları ve diğer sistem bilgileriyle ilgili bilgileri içerir. Ayrıca, geri yükleme noktalarını el ile de oluşturabilirsiniz.
    Sistem Geri Yükleme, kişisel dosyaları yedeklemeyi hedeflemediğinden, silinmiş veya hasar görmüş bir kişisel dosyayı kurtarmanıza yardımcı olamaz. Kişisel dosyalarınızı ve önemli verilerinizi bir yedekleme programı kullanarak düzenli olarak yedeklemelisiniz.


    Sistem Geri Yükleme'nin yaptığı değişiklikleri geri alabilir miyim?
    Evet. Sistem Geri Yükleme'yi her kullandığınızda, işleme devam edilmeden önce bir geri yükleme noktası oluşturulur; böylece sorununuz giderilmezse değişiklikleri geri alabilirsiniz. Sistem Geri Yükleme'yi bilgisayar güvenli moddayken kullanırsanız, geri yükleme işlemini geri alamazsınız. Ancak, Sistem Geri Yükleme'yi yeniden çalıştırarak, varsa farklı bir geri yükleme noktası seçebilirsiniz.


    Sistem Geri Yükleme neden FAT32 disklerini korumuyor?
    Sistem Geri Yükleme FAT32 disklerini ve diğer FAT disklerini korumaz, çünkü FAT diskler gölge kopya kullanılmasını desteklemez. Gölge kopyalar belgelerde ve sistem dosyalarında yapılan değişiklikle ilgili bilgileri içerir. Gölge kopyalar NTFS dosya sistemini gerektirir. Bu Windows sürümünde, Sistem Geri Yükleme geri yükleme noktaları oluşturmak için gölge kopyaları kullanır. Sistem dosyalarını bir FAT diskinde depoluyorsanız, değişiklikleri geri almak için Sistem Geri Yükleme'yi kullanamazsınız.

    Sistem geri yükleme sırasında hangi dosyalar değiştirilir?
    Sistem Geri Yükleme, Windows sistem dosyaları, programlar ve kayıt defteri ayarlarını etkiler. Ayrıca, bilgisayarınızdaki komut dosyalarını, toplu iş dosyalarını ve diğer yürütülebilir dosya türlerini de değiştirebilir.

    Not
    Sistem Geri Yükleme, e-posta, belgeler veya fotoğraflar gibi kişisel dosyaları etkilemediğinden, silinmiş bir dosyayı geri yüklemenize yardımcı olamaz. Dosyalarınızın yedeklerini aldıysanız, yedeği kullanarak dosyaları geri yükleyebilirsiniz.


    Bunlarla çelişen ifadeler artık kullanmayınız. Yukardaki bilgiler kesinlikle doğrudur çünkü windows yardımından alıntılar yaptım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nihat35nihat

    Sistem Geri Yükleme hangi tür dosyaları değiştirir?
    Geri Yükleme, bilgisayarınızdaki Windows sistem dosyalarında, kayıt defteri (Bir bilgisayarın yapılandırmasına ilişkin bilgilerin bulunduğu depo) ayarlarında ve yüklü programlarda değişiklik yapabilir. Ayrıca, bilgisayarınızdaki komut dosyalarını, toplu iş dosyalarını ve diğer yürütülebilir dosya (Bir sözcük işlemci, oyun veya farklı Windows kısımları gibi bir programı başlatan bilgisayar dosyası. Yürütülebilir dosyalar genelde .exe dosya adı uzantısı ile tanımlanır.) türlerini de değiştirebilir. Belgeler, e‑posta, fotoğraflar ve müzik dosyaları gibi kişisel dosyalar değiştirilmez.
    Örneğin, dijital fotoğraf makinesinden alınan fotoğraf gibi kişisel bir dosyayı Cuma günü karşıdan yükler ve ardından bilgisayarınızı iki gün önceki, yani Çarşamba günkü duruma geri yüklerseniz, fotoğraf bilgisayarınızda kalacaktır.
    Ancak, Cuma günü fotoğraf bir görüntüleme programı yükler ve ardından bilgisayarınızı iki gün önceki, yani Çarşamba günkü duruma geri yüklerseniz, Sistem Geri Yükleme programı kaldırır ve fotoğrafları görüntülemek için bu programı kullanamazsınız.

    • Sonuç olarak bu eczane programının bilgisayara kaydettiği bilgiler duruyordur fakat bu bilgiler bu programın kayıt defterinde olmadığı için ulaşılamıyor olabilir. Bu durum bazı yardımcı programlarla veya elle bu kayıtlar girilerek düzeltilebilir. Bu kayıp olan kayıtları, bu programın otomatik tanıması da kendiliğinden mümkün olabilir veya bazı tarama tanıma seçenekleri seçilerek bu kayıtların tekrar işlenmesi sağlanarak (yedek alma - yedekten geri alma) kayıtların kullanılabilir duruma gelmesi mümkün olabilir.



    çok çok teşekkür ederim.Fırsat bulup yanıt verdiniz.
  • quote:

    • Sonuç olarak bu eczane programının bilgisayara kaydettiği bilgiler duruyordur fakat bu bilgiler bu programın kayıt defterinde olmadığı için ulaşılamıyor olabilir. Bu durum bazı yardımcı programlarla veya elle bu kayıtlar girilerek düzeltilebilir. Bu kayıp olan kayıtları, bu programın otomatik tanıması da kendiliğinden mümkün olabilir veya bazı tarama tanıma seçenekleri seçilerek bu kayıtların tekrar işlenmesi sağlanarak (yedek alma - yedekten geri alma) kayıtların kullanılabilir duruma gelmesi mümkün olabilir.


    Arkadaşında dediği gibi bilgiler kaybolmaz sadece siz belli bir tarihe bilgisayarı getirttiğiniz için kayıt defteri ona göre yön verir kendine.Ama dediğiniz programın belgelerinde eski bilgileri bulabilirsiniz sadece program görünmez
  • eczane programınız farmakom ise datalar mdb dosyasında tutulduğu için sistem geri yüklemede herhangi bir data silinmez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.