Boğaz'ın meşhur balık-ekmeğinde hangi balıklar kullanılıyor? Balıklar, kılçıkları temizlendikten sonra mı pişiriliyor? Nasıl hazırlanıyor? Bir de balıklar gerçekten deniz balığı mı, yoksa çiftlik balığı mı?
somon koyacak degil ya..
quote:
Orijinalden alıntı: NiHilistt
somon koyacak degil ya..
Soru bana Balık-Ekmek diye bi akvaryummu var dedirtti ?
quote:
Orijinalden alıntı: FoxitcL
Soru bana Balık-Ekmek diye bi akvaryummu var dedirtti ?
Alıntıları Göster
Yahu gerçekten merak ediyorum. TV'de gördüm biraz önce. Yiyesim geldi. Yarın gidip balık alacağım, ama hangi balık?
quote:
Orijinalden alıntı: dedektif
Yahu gerçekten merak ediyorum. TV'de gördüm biraz önce. Yiyesim geldi. Yarın gidip balık alacağım, ama hangi balık?
Alıntıları Göster
norveçten ithal, norveç uskumrusu diyorlar. genelde buzlu olarak satarlar.
quote:
Orijinalden alıntı: 03-09-2007
norveçten ithal, norveç uskumrusu diyorlar. genelde buzlu olarak satarlar.
Alıntıları Göster
Çok berbat hiç tavsiye etmem...
quote:
Orijinalden alıntı: irish
Çok berbat hiç tavsiye etmem...
İlginç... TV'de, herkes kırılmış gibi yiyordu...
quote:
Orijinalden alıntı: dedektif
quote:
Orijinalden alıntı: irish
Çok berbat hiç tavsiye etmem...
İlginç... TV'de, herkes kırılmış gibi yiyordu...
Alıntıları Göster
İthal uskumru Görüp görebileceğiniz en ucuz balıktır. Genelde lezzetli olur tamamen psikolojiktir. Deniz havası ve genelde gezmeye gittikten sonra ayak üstü yendiği için biraz daha lezzetli olur. Ha mesela eminönünde bazı tekneler palamut satıyor ama aradaki farkı işin uzmanı anlar.
quote:
Orijinalden alıntı: :::KR@L:::
İthal uskumru Görüp görebileceğiniz en ucuz balıktır. Genelde lezzetli olur tamamen psikolojiktir. Deniz havası ve genelde gezmeye gittikten sonra ayak üstü yendiği için biraz daha lezzetli olur. Ha mesela eminönünde bazı tekneler palamut satıyor ama aradaki farkı işin uzmanı anlar.
Alıntıları Göster
Norveç'ten gelen o uskumru,baliklarin insan için olan en iyisidir.Içinde en fazla omega 3 bulunan baliktir! Tûrkiye'de sanirlar kötû balik.Halbuki tam tersi Tûrkiye denizlerinde yakalanan baliklarda asiri derecede zehirli madde vardir(civa,agir madenler falan)
quote:
Orijinalden alıntı: dedektif
quote:
Orijinalden alıntı: irish
Çok berbat hiç tavsiye etmem...
İlginç... TV'de, herkes kırılmış gibi yiyordu...
Sanki bir mecburiyet gibi olmuş orada balık yemek. Sanki ayrı bir havası varmış gibi geliyor insanlara. Biraz da psikolojik aslında...
Türkiye'de ki balıklar kötü olabilir. Norveç'ten gelenler de iyi olabilir. Benim takıldığım nokta bu değil. Balığı pişirme şekilleri ve hazırlanışı çok kötü. Balık ekmek demeye bin şahit lazım.
Ayrıca işin enteresan tarafı da; 3 tarafı deniz bir ülke, hatta 3 tarafı deniz ve boğazı olan bir şehir, balık norveçli.
quote:
Orijinalden alıntı: irish
quote:
Orijinalden alıntı: dedektif
quote:
Orijinalden alıntı: irish
Çok berbat hiç tavsiye etmem...
İlginç... TV'de, herkes kırılmış gibi yiyordu...
Sanki bir mecburiyet gibi olmuş orada balık yemek. Sanki ayrı bir havası varmış gibi geliyor insanlara. Biraz da psikolojik aslında...
Türkiye'de ki balıklar kötü olabilir. Norveç'ten gelenler de iyi olabilir. Benim takıldığım nokta bu değil. Balığı pişirme şekilleri ve hazırlanışı çok kötü. Balık ekmek demeye bin şahit lazım.
Ayrıca işin enteresan tarafı da; 3 tarafı deniz bir ülke, hatta 3 tarafı deniz ve boğazı olan bir şehir, balık norveçli.
Haklısın. Boğazda yenilen balığın Norveç'ten ithal edilmesi çok garip...
quote:
Orijinalden alıntı: dedektif
quote:
Orijinalden alıntı: irish
quote:
Orijinalden alıntı: dedektif
quote:
Orijinalden alıntı: irish
Çok berbat hiç tavsiye etmem...
İlginç... TV'de, herkes kırılmış gibi yiyordu...
Sanki bir mecburiyet gibi olmuş orada balık yemek. Sanki ayrı bir havası varmış gibi geliyor insanlara. Biraz da psikolojik aslında...
Türkiye'de ki balıklar kötü olabilir. Norveç'ten gelenler de iyi olabilir. Benim takıldığım nokta bu değil. Balığı pişirme şekilleri ve hazırlanışı çok kötü. Balık ekmek demeye bin şahit lazım.
Ayrıca işin enteresan tarafı da; 3 tarafı deniz bir ülke, hatta 3 tarafı deniz ve boğazı olan bir şehir, balık norveçli.
Haklısın. Boğazda yenilen balığın Norveç'ten ithal edilmesi çok garip...
Alıntıları Göster
işin ilginç tarafı bu balığı pazarlarda 1.250 tl ye satıyorlar. balık ekmekçilerde yarısını 4 tl ye satıyorlar. balığın birinden 8 lira kazanıyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: dedektif
quote:
Orijinalden alıntı: irish
quote:
Orijinalden alıntı: dedektif
quote:
Orijinalden alıntı: irish
Çok berbat hiç tavsiye etmem...
İlginç... TV'de, herkes kırılmış gibi yiyordu...
Sanki bir mecburiyet gibi olmuş orada balık yemek. Sanki ayrı bir havası varmış gibi geliyor insanlara. Biraz da psikolojik aslında...
Türkiye'de ki balıklar kötü olabilir. Norveç'ten gelenler de iyi olabilir. Benim takıldığım nokta bu değil. Balığı pişirme şekilleri ve hazırlanışı çok kötü. Balık ekmek demeye bin şahit lazım.
Ayrıca işin enteresan tarafı da; 3 tarafı deniz bir ülke, hatta 3 tarafı deniz ve boğazı olan bir şehir, balık norveçli.
Haklısın. Boğazda yenilen balığın Norveç'ten ithal edilmesi çok garip...
Alıntıları Göster
hamsi buğulama üstüne tanımam
quote:
Orijinalden alıntı: MOPAR
hamsi buğulama üstüne tanımam
olsada yesek söyle karadeniz hamsisi buğlama olur tava olur ızgara olur farketmez ama karadeniz hamsisi olcak. emiönünde norveç uskumrusu veya norvecten ithal palamut olur pek lezzetli değildir karadeniz balığına benzemez
quote:
Orijinalden alıntı: 03-09-2007
işin ilginç tarafı bu balığı pazarlarda 1.250 tl ye satıyorlar. balık ekmekçilerde yarısını 4 tl ye satıyorlar. balığın birinden 8 lira kazanıyorlar.
Bu uskumrular küçük olmuyormuydu?Yarısını ekmeğin arasına koysan ekmeğin içinde kaybolur.Benim pazarda gördüklerim hep küçüktü.
quote:
Orijinalden alıntı: dedektif
quote:
Orijinalden alıntı: irish
quote:
Orijinalden alıntı: dedektif
quote:
Orijinalden alıntı: irish
Çok berbat hiç tavsiye etmem...
İlginç... TV'de, herkes kırılmış gibi yiyordu...
Sanki bir mecburiyet gibi olmuş orada balık yemek. Sanki ayrı bir havası varmış gibi geliyor insanlara. Biraz da psikolojik aslında...
Türkiye'de ki balıklar kötü olabilir. Norveç'ten gelenler de iyi olabilir. Benim takıldığım nokta bu değil. Balığı pişirme şekilleri ve hazırlanışı çok kötü. Balık ekmek demeye bin şahit lazım.
Ayrıca işin enteresan tarafı da; 3 tarafı deniz bir ülke, hatta 3 tarafı deniz ve boğazı olan bir şehir, balık norveçli.
Haklısın. Boğazda yenilen balığın Norveç'ten ithal edilmesi çok garip...
Alıntıları Göster
Sen denizindeki baliklara soykirim uygularsan sonucuda ithal balik yemektir.
Haklısın. Boğazda yenilen balığın Norveç'ten ithal edilmesi çok garip...
quote:
Orijinalden alıntı: Calpi84
quote:
Orijinalden alıntı: 03-09-2007
işin ilginç tarafı bu balığı pazarlarda 1.250 tl ye satıyorlar. balık ekmekçilerde yarısını 4 tl ye satıyorlar. balığın birinden 8 lira kazanıyorlar.
Bu uskumrular küçük olmuyormuydu?Yarısını ekmeğin arasına koysan ekmeğin içinde kaybolur.Benim pazarda gördüklerim hep küçüktü.
ortadan ikiye bölünce buzu da eriyince yayılıyor balık. ben pazardan alıyorum ara sıra. yağlı balık olduğu için kömür ızgarası mükemmel oluyor. eminönünde saç üstünde pişirilenler güzel olmuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: 03-09-2007
quote:
Orijinalden alıntı: Calpi84
quote:
Orijinalden alıntı: 03-09-2007
işin ilginç tarafı bu balığı pazarlarda 1.250 tl ye satıyorlar. balık ekmekçilerde yarısını 4 tl ye satıyorlar. balığın birinden 8 lira kazanıyorlar.
Bu uskumrular küçük olmuyormuydu?Yarısını ekmeğin arasına koysan ekmeğin içinde kaybolur.Benim pazarda gördüklerim hep küçüktü.
ortadan ikiye bölünce buzu da eriyince yayılıyor balık. ben pazardan alıyorum ara sıra. yağlı balık olduğu için kömür ızgarası mükemmel oluyor. eminönünde saç üstünde pişirilenler güzel olmuyor.
Kısa bir tarif yazar mısınız? Direkt ızgaraya mı atıyosunuz? Yoksa mısır unu gibi ekstra bir işlem uyguluyor musunuz?
quote:
Orijinalden alıntı: irish
Çok berbat hiç tavsiye etmem...
Entel iriş abim
quote:
Orijinalden alıntı: 1881
quote:
Orijinalden alıntı: irish
Çok berbat hiç tavsiye etmem...
Entel iriş abim
Alıntıları Göster
Hepsi uskumrudur.başka balık koyuyorum dese bile ol yalandır.icinde uskumru vardır