Şimdi Ara

En Güzel Foto+Video Çeken Fotoğ. Makinası Tavsiyeniz Hangi Marka?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
13.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamunalyküm Arkadaşlar..

    Fotoğraf makinesi alacağım. Fakat video(camera) da çeksin istiyorum. 1000-1500 tl ye kadar ödeyebilirim. Bu özellikte en iyi marka ve model hangisidir acaba?

    Acaba camera (video) yı ayrı fotoğ. makinasını ayrı mı alsam? O zamanda fiyat yükselir haliyle.. Kafam çok karıştı off.. Ne yapacağımı bilmiyorum.

    En iyisi şöyle olursa kafamdaki sorular iyice çözüme kavuşur

    1- Sadece fotoğraf makinası tavsiyesi
    2- hem foto+hemde video (kamera) çeken özelliğe sahip makina tavsiyesi gelirse çok memnun olurum.


    Bu konuda bilginizi, yardımlarınızı, önerilerinizi bekliyorum..Şimdiden çok teşekkür ederim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali282 -- 28 Temmuz 2009; 7:57:10 >



  • sony hx1 dslr like makine hem foto olarak hemde video olarak ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.spot olarak 850tl civarı bulunabiliyor bir araştırın bence
  • 1-Fotoğrafa onem veriyorsan foto çeken video kamera kesinlikle alma..
    2-Cok asırı profosyonel birşeyler aramiyorsan video ceken fotoğraf makinasi al..
    3-Makina olarakta panasonic TZ7 alabilirsin.. Su compact olarak video+foto olarak alinabilcek en iyi makina bence.
    4-Kaliteli full HD (1920x1200) video istersen ayri ayri makina almalisin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bencemil

    sony hx1 dslr like makine hem foto olarak hemde video olarak ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.spot olarak 850tl civarı bulunabiliyor bir araştırın bence

    arkadaşım bu makinanın özelliklerini inceledim gerçekten profesyonel bir makina gibi hem foto,hem video çekimi hayran kaldım acaba 850 tl.ye nereden bulabilirim bir link filan verebilirmisiniz..saygılar.
  • sahibinden.com da elektrostardan almıştım ben. ürün gelince kapıda peşin ödeme ile alabiliyorsunuz illa ondan alın demiyorum kesinlikle. diğer ilanlarıda inceleyin uygun fiyata bulabilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali282

    Selamunalyküm Arkadaşlar..

    Fotoğraf makinesi alacağım. Fakat video(camera) da çeksin istiyorum. 1000-1500 tl ye kadar ödeyebilirim. Bu özellikte en iyi marka ve model hangisidir acaba?

    Acaba camera (video) yı ayrı fotoğ. makinasını ayrı mı alsam? O zamanda fiyat yükselir haliyle.. Kafam çok karıştı off.. Ne yapacağımı bilmiyorum.

    En iyisi şöyle olursa kafamdaki sorular iyice çözüme kavuşur

    1- Sadece fotoğraf makinası tavsiyesi
    2- hem foto+hemde video (kamera) çeken özelliğe sahip makina tavsiyesi gelirse çok memnun olurum.


    Bu konuda bilginizi, yardımlarınızı, önerilerinizi bekliyorum..Şimdiden çok teşekkür ederim..





    aleyküm selam dostum..

    bak fiyat aralıgın gayet geniş, hani desen 600-700 liraya hem foto hem video çeksin bişiler derdik, ama tabiki videodan çok güzel sonuçlar elde edemeyeceğin şeyler derdik..madem fiyatında geniş hiç böyle ikisi bi arada ürün bakma..bak cep telefonlarına adam akıllı mp3 çalsa foto çekemez foto çekse videosu vasat kalır video çeksen şarj dayanmaz..

    herşeyin yeri ayrı, 540 civarına bir f200 yada biraz daha koyup lx3 alabilirsin gitti gidiyordan, imaj kalitesi olarak bunları geçecek makina pek yok..ee yine 500-600 liraya bir çok hd kalitede video çeken makinalar var, hem orjinal video sensörleri var hemde eşek kadar zoom yaparsın steriosu mikrofonuda saglamdır her sesi alır. yaklaşık bin liraya 2 ayrı makina alabiliyosun yani




  • hx1 in foto kalitesi eğer dslr düşünmüyorsan yeterli gelecektir diye düşünüyorum, videosu ise süper. açıkçası ben dslr alıp biraz rahatlayınca özelliklede videosu için tekrar hx1 almayı düşünüyorum
  • hx1 in nesi süper beah ?

    çak bir iso 800 koyda görelim, f200 kompağına bile ayar alan slr boyutunda aleti taşımanın mantıgı nedir?

    dinamik range desen f200de %800 e varan dinamic range modu varki mutlaka görmelisiniz..portre desen üstüne yok. anlamıyorum sırf gösteriş ve ekstra zoom foto kalitesinde geçemez.
  • Teşekkürler önerileriniğz için.. 2.000 tl ye kadar çıkabilir fiyat aralığı. Biraz araştırdım en iyi markalar nikon ve canon muş. İkisinden birini tercih ederim büyük ihtimal fakat hangi modeli alacağımı bilmiyorum. Kafam çok karıştı..bakalım hayırlısı.
    Hem video hem fotoğraf çeken makina lazım. Tabiki ayrı ayrı almak daha iyi fakat iki makinayı herhangi bir gezide ayrı ayrı taşımakta ve kullanmakta biraz zor oluyor gibi sanki .İkisi bir arada daha pratik tek makina. Bakalım ne yapacağım kafam iyice karıştı.. yani ayrı ayrıda alabilirim.Nikon D5000 ve Nikon P90 nasıl arkadaşlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali282 -- 30 Temmuz 2009; 5:55:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dOmi

    hx1 in nesi süper beah ?

    çak bir iso 800 koyda görelim, f200 kompağına bile ayar alan slr boyutunda aleti taşımanın mantıgı nedir?

    dinamik range desen f200de %800 e varan dinamic range modu varki mutlaka görmelisiniz..portre desen üstüne yok. anlamıyorum sırf gösteriş ve ekstra zoom foto kalitesinde geçemez.


    arkadaşım bende önceleri senin gibi herşeyin iso performansına bağlı olduğunu düşünüyordum ama malesef işler öyle değil.f200 iyi bir makine ama ben f200 ile çektiğim fotolarda iso 800 e toplasan 3-5 kere çıkmışımdır iso 400 de kalmak en iyisi o makine ile.hx1 içinde herşeyi barındıran bir makine. bir videosu var anlatamam zaten karanlık olsun gündüz olsun süper çekiyor, videoda bile manuel fokus yapabiliyorsun,zoom desen gayet iyi.foto kalitesi dslr düşünmüyorsan yeterli.düşük isoda kaliteli fotolar almak varken neden illa makineyi ispatlayacam diye iso 800 de kullanayım.bu makineyi iso 400 de çok rahat kullanıyordum.iso 800 de kullansam 3 aşağı 5 yukarı f200deki gibi fotolar olacak hatta iso performansının hx1 konusunda örneklerle vermiştim.makine dslr kadar büyük değil ağırda değil taşıması gayet kolay görünüşüde çok iyi geçen fuji s1500 e baktım oyuncak gibi geldi.

    2000tl varsa önce fotoğaf çekme bilginizi geliştirin sonra makine alın derim.nette bu konularla ilgili yeterince döküman var.iso-diyafram-enstantene üçlüsünü öğrenmeniz gerekir.zaten dslr yada dslr like alırsanız bunu öğrnmeniz gerekecek.almadan önce öğrenirseniz makine seçiminde daha faydalı olur diye düşünüyorum. böylce dslr alıpta kullanamayıp soğumazsınız.en iyi markalara pentax da dahil hatta diğer makinelerde .burada konusu var fotolara bir göz gezdirebilirsiniz.sonuçta düşük model bir body ile iyi bir lens kombinasyonu çok kaliteli fotolar elde etmenizi sağlar.




  • canon sx1 tavsiye ederim
  • fotoğraf çekme bilgim düşük seviyede. dediğiniz gibi dsrl almayacağım. şimdi aklıma takılan soru şu: videosu olan fotoğraf makinasının fotoğraf kalitesi düşük mü olur?..yada biri iyi çekip öteki kötü mü çekiyor. eğer böyleyse hangisini tercih edeceğimi bilmiyorum.(güzel foto çekeni mi güzel video çekene mi) ..Ayrıca video çekimi sırasında ısınma sonucunda fotoğraf makinası zarar görüyormuş..bu konularda bana yardımcı olursanız inanın çok sevinirim. hala makina alamadım..hala karar veremedim neyi hangisini alacağımı:(

    Şuana kadar arkadaşların önerileriniz toparlarsam..

    • bencemil arkadaşımız: sony hx1 dslr like al (hem video hem foto iyi çekiyor diyor..fotoğrafçılıkta yeni olduğum için bana dslr önermiyor..)
    • mboyaci arkadaşımız: panasonic TZ7 alabilirsin diyor.. (compact olarak video+foto olarak alinabilcek en iyi makina bence dioyor...)
    • dOmi arkadaşımız: Foto makinası olarakf200 veya lx3 tan birini al. Video çeken makinayı da ayrı al diyor..diyor..
      şubat arkadaşımız: canon sx1 diyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali282 -- 1 Ağustos 2009; 4:47:47 >




  • arkadaşım bence dslr like olarak hx1 kompakt olarak mboyacının dediği gibi tz7.peki dslr like sana ne kazandırır dersen manuel ayar imkanı sağlarki çok keyifli.video çekerken sensör ısınma olayı hikaye adamlar öyle bişey olsa garantili makinaya uzun süre video çekme fonksiyonu koymazlar.ben hx1 ile 4saate yakın devamlı video çektim hiç bişey olmadı.iyi video çeken iyi foto çekebilir tersi olacak diye kural yok.foto ve video kalitesi makineye bağlı iyi foto çeken iyi foto çeker ayrıca iyi videosu olan iyi video çeker bağlantı yada zıtlık yok yani.hx1 ve tz7 işini görür bence.
  • Hep Profosyonel bir fotoğraf makinem olsun istemişimdir. Olmadı işte hayat..

    Şaka bi yana banada kaliteli çözünürlüğü çok iyi olan bir fotoğraf makinesi önerirmisiniz.
  • bir kaç öneri daha almak istiyorum sizlerden arkadaşlar..hala karar veremedim..teşekkürler.
  • eğer siz hem foto hem kaliteli video için foto makinesi alacaksanız dslr almaya bakmayın önce siz fotograf çekme bilginizi geliştirin ama hem foto hem video için panasonic TZ7 alabilirsiniz..

    birde ha olmadı video ve makine ayrı istiyorsanız o zaman bir tane f200 yada panasonic TZ 7 alabilirsiniz ama siz hem resim hem vdeo dersen kompakt makinede TZ 7 işinizi görür.
  • Ben daha çok aklını karıştrayım.Amerikadan alabiliyorsan.

    http://www.amazon.com/gp/product/B001FSKDWG/ref=noref?ie=UTF8&s=photo
  • Bu dediğim özelliklerde nikon yada canon' un yokmu acaba?:(
  • canon sx1 tavsiye ederim ben de yukarıda arkadaş da yazmış türkiye satış fiyatı yüksek sizin dedğiniz aralığın biraz üstünde ama doğubankta çok uygun bulabilirsiniz...
  • Cok profesyonel bir makine aramiyorsan su iki cihaza bir bak :

    Sony DSC W 290
    Samsung NV24 HD

    Bu iki makineden birisi senin isini rahatlikla görür . Cektikleri videolari merak ediyorsan youtube da var .. Fotograflarida oldukca kaliteli cekiyor ..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.