Şimdi Ara

Pert olan aracın değerinin belirlenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Allah kaza bela vermesin ama pert durumunda, sigorta, aracımın, kaskoda yazan bedeli bana ödemiyor, 2.el değeri üzerinden ödeme yapar şeklinde bir mesaj vardı forumda..

    eğer ödemeyecekse biz niye o bedel üzerinden prim yatırıyoruz o zaman?

    Hem ikinci el bedeli neye ve kime göre belirleniyor ki? kimi marka-model 1 aracın 2.eli 10 tl iken aynı marka-model bir başkasının ki 5 tl...

    böyle saçmalık mı olur?

    Konudan anlayan beri gelsin.....



  • diğer mesajın altına cevap yazdım, sigortacı arkadaşlar daha ayrıntılı daha net bilgi verirler umarım
  • uvv geçmiş olsun. yok mu sikortacı?
  • Evet malesef öyle.Kasko yaptırıken sormuştum sigortacıya burada yazan bedelimi öderler diye biraz daha altını öderler piyasa değerini göz önüne alıyor sigorta şirketleri demişti.Ama mahkemeye versen haklı çıkarsın..........
  • Sevgili DH dostları,

    Gerçi konu ile ilgili açıklamaları, gerektiği kadarı ile, değişik başlıklar altında sorulan sorular için de yeri geldiğinde yapmıştım. Ama tekrar kısaca açıklamak istiyorum.
    Sigorta yaptırmanın amacı, "kaybolan veya zarar gören bir değeri, hasar gününün değerleri ile tekrar yerine koymaktır."
    Bu bilginin eşliğinde, TSRŞB (Türk Sigorta ve Reesürans Şirk. Birliği), ülkemizde yasal şekilde bulunana tüm araçların her ay sigorta bedellerini yayınlar. Noterlerin ve sigorta şirketlerinin kullandığı listeden bahsediyorum. Tahmin edersiniz ki, araba, eskiyen ve değeri düşen bir değerdir. Piyasada ki tercih edilme durumlarına göre kimi araçların değerleri daha az, kimisinin daha çok düşer. Hasarın olduğu tarihe denk gelen bedeli ödenir.
    Sigorta süresi 365 gün dür. Pert olacak hasar, sigorta başlangıcının başında olacağı gibi sonunda da olabilir.
    Yaptırdığınız ay içerisinde olan bir pert durumunda sigorta bedelinden pek de farklı olmaz ödenecek tazminat. Ama bitiş tarihine yakın hasarlarda da, o günkü değerler baz alınacaktır. Demek ki hem mşirket hem müşteri de kazanın oluş tarihine göre bir üzerlerinde bir risk taşıyor. Kaza sonlara yakın olursa, yüksek değerden prim almış ama düşük değerden ödemiş gibi olmaktadır. Hasar başlarda olursa böyle bir ihtimal yok.
    Aslında yazacak çok bilgi var ama maalesef hem zaman hem de forumun ruhuna ters düşmemek için yazamıyorum.
    Ama sanırım biraz açıklayıcı oldu yazdıklarım.
    Saygılarımla,

    www.limonsigorta.com



    quote:

    Orijinalden alıntı: kocaballi


    Allah kaza bela vermesin ama pert durumunda, sigorta, aracımın, kaskoda yazan bedeli bana ödemiyor, 2.el değeri üzerinden ödeme yapar şeklinde bir mesaj vardı forumda..

    eğer ödemeyecekse biz niye o bedel üzerinden prim yatırıyoruz o zaman?

    Hem ikinci el bedeli neye ve kime göre belirleniyor ki? kimi marka-model 1 aracın 2.eli 10 tl iken aynı marka-model bir başkasının ki 5 tl...

    böyle saçmalık mı olur?

    Konudan anlayan beri gelsin.....
  • Bu gibi durumlarda, yukarıda belirtildiği gibi hasar tarihindeki araç bedeli baz alınır. Ancak önemli bir nokta var. Pert hasarlarda sigorta şirketlerinin ilk önerdiği tutar sizi tatmin etmiyorsa, kesinlikle buna itiraz etmenizi öneririm. Hemen tüm haklı itirazlarda bu tutar yükseltiliyor. Şahsen kendi müşterilerimizden bunu biliyorum. Çok sayıda sigorta şirketi üzerinde sigorta yapan bir firma olduğumuzdan dolayı hemen tüm şirketlerde birbirine benzer uygulamalar var ve eğer önerilen tutar tatminkar değilse, itiraz etmekten çekinmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grgali -- 11 Ağustos 2009; 11:25:40 >
  • Yani sonuç olarak:

    aracın pert olması durumunda, pert olarak tespiti yapılan aydaki açıklanan kasko değeri araç sahibine ödeniyor.

    bu şekilde ise buna zaten bir itirazım yok, ben "piyasa değeri belirlenerek, ödenecek" bilgisini yanlış değerlendirmişim demek ki...
  • Kesinlikle katılıyorum.


    www.limonsigorta.com

    quote:

    Orijinalden alıntı: grgali

    Bu gibi durumlarda, yukarıda belirtildiği gibi hasar tarihindeki araç bedeli baz alınır. Ancak önemli bir nokta var. Pert hasarlarda sigorta şirketlerinin ilk önerdiği tutar sizi tatmin etmiyorsa, kesinlikle buna itiraz etmenizi öneririm. Hemen tüm haklı itirazlarda bu tutar yükseltiliyor. Şahsen kendi müşterilerimizden bunu biliyorum. Çok sayıda sigorta şirketi üzerinde sigorta yapan bir firma olduğumuzdan dolayı hemen tüm şirketlerde birbirine benzer uygulamalar var ve eğer önerilen tutar tatminkar değilse, itiraz etmekten çekinmeyin.
  • selamlar öncelikle. benim kafama takılan nokta şu: benim golf 2007 tsi comfortline aracım perte çıkacak. bana teklif edilen 28bin tl. önceden kazası var diye böyle teklif ettiklerini söylediler. piyasa değeri zaten bu aracın 31-35 arası. onu geçtim kara taşıtları kasko sigortası genel şartlarının 3.3.1.2. bendinde şöyle denilmekte: Onarım masraflarının sigortalı taşıtın rizikonun gerçekleştiği tarihteki değerini aşması ve aynı zamanda eksper raporu ile taşıtın onarım kabul etmez bir hale geldiğinin tespit edilmesi durumunda, ARAÇ TAM HASARA UĞRAMIŞ SAYILIR. Aracın tam hasara uğraması HALİNDE, sigortacının azami sorumluluk haddini geçmemek üzere, HASAR ANINDAKİ SİGORTA DEĞERİ ÖDENİR.Bu durumda, aracın Karayolları Trafik Yönetmeliğinin ilgili maddesi hükümleri doğrultusunda hurdaya ayrıldığına dair hurda tescil belgesi sigorta şirketine ibraz edilmeden araç sahibine sigorta tazminatı ödenmez. Değeri tamamen ödenen araç ve aksamı, talep ettiği takdirde sigortacının malı olur.

    Onarım masraflarının sigortalı taşıtın rizikonun gerçekleştiği tarihteki değerini aşsın veya aşmasın, ağır hasarlı aracın onarımının mümkün olduğunun eksper raporu doğrultusunda tespit edilmiş olması durumunda, aracın Karayolları Trafik Yönetmeliğinin ilgili maddesi hükümleri doğrultusunda trafikten çekildiğine dair “trafikten çekilmiştir” kaşeli tescil belgesi sigorta şirketine ibraz edilmeden araç sahibine sigorta tazminatı ödenmez.

    Sonuç olarak kazanın olduğu zamanki rayiç kasko bedeli üzerinden ödenmesi bu genel şartlara göre gerekmiyor mu? poliçemde aksine bir kloz bulunmamakta. rayiç sigorta bedeli ise 33200. beni aydınlatırsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.