Şimdi Ara

SİLOPİ 2'NCİ J. SNR. TB. K.LIĞI SİLOPİ ŞIRNAK

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
21.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 329. dönem Jandarma er olarak SİLOPİ 2'NCİ J. SNR. TB. K.LIĞI SİLOPİ ŞIRNAK eitim merkezim. Şu anda hiçbir fikrim yok, hayırlısı neyse o olsun diyorum Gideceğim yerle ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum. Şimdiden bütün tertiplerime hayırlı tezkereler



  • Öncelikle hayırlı olsun, güle güle git güle güle gel. Benim usta birliğimdi 2.tabur oradan bölük ve karakollara dağıtıldık. Sen kısa dönem olduğun için taburda en kötü ihtimalle bölüklere dağıtım olursun.

    Nasıl bilgi vereyim bilmiyorum ama tabura bağlı 4 adet bölük var bu ve her bölüğün 4 ila 3 er tane karakolu var. Benim orada olduğun dönemlerde kısa dönemler karakollara gönderilmiyordu.

    Tabura bağlı bölükler
    Ovaköy - Habur - Ercan Şahin ve Siyahkaya'dır Ovaköy ve Habur bölüklerinde ve bağlı karakollarda mülteci geçişleri olur yaz aylarında bütün işleri mülteci yakalamaktır. Fakat Ercan Şahin ve özellikle Siyahkaya bölükleri ve bağlı karakollarda coğrafi özelliklerinden dolayı daha çok terorist görüntü alınır.

    Kısa dönemlere genel olarak tabur ve bölüklerde kantin, termal kamera operatörü, muhabereci ve yazıcı görevleri verilir. Termal kamera hariç hepsi kebaptır. Her zaman bölüklerde daha rahat olursun.

    Valla uykulu uykulu yazıyorum aklıma pek anlatılacak bişey gelmiyor ben karakoldaydım ve uzun dönem olarak yaptım. 83/3 devreyim, kafana takılan merak ettiğin bişeyler olursa yaz ben cevaplarım.

    Ekleme: Bu arada nerede ikahmet ediyorsun, umarım iklim şartlarını biliyorsundur. Abartmıyorum gölgede 40-45 dereceyi gördük. Bölüklerde ve karakollarda havuzlar var yazın tüm erler girebilir ama taburda havuz yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuva-i milliye -- 10 Ağustos 2009; 2:35:52 >
  • sa kardesım benım de oraya cıktı jandarma kısa donem olarak memlket neresı
  • Ya millet bende bakya kalmışım istanbul küçük yalıya gitmem gerekiyormuş mayıs ayında ne yapacağuk
  • Hayırlı tezkereler kardeşim.
  • 317. kısa dönem olarak askerliğimi orda yapmıştım.
  • Sağolun arkadaşlar.

    @Kuva-i milliye ;
    Dostum öncelikle sağol, verdiğin bilgiler için teşekkürler.İkamet doğma büyüme İzmir, Şırnağın bir 1608 km batısında kalıyor Meslek İnşaat Mühendisliği, artık elimize ne verirler bu meslekte jandarma er olarak bilmiyorum. Termal kamera vermezler inşallah anlattıklarına bakılırsa. Merak ettiğim husus acemilik döneminden sonra usta birliği dağıtımı aslında. Herkesi dağıtıyorlar mı, dağıtım genellikle hangi bölgelere yapılıyor? Birde gündüzü 40-45 derece, gecesi nasıl? Kışı nasıl? Ocak 5'e kadar askerim, fizyolojimi nelere hazırlamam gerek?

    @WebEX ;
    Senin de yorumlarını alabilirmiyiz gideceğm yerle ilgili olarak?
  • Hocam acemi eğitimini orada alanlar taburda ya da bahsettiğim bağlı birliklerde (Bölük, Karakol) görev yapıyorlar. Sınır Tabur Komutanlığı olduğu için tek er eğitim ve sınır birliği eğitimleri alacaksın, dolayısıyla tabur veya bölüklerde görevler yapacaksın. Dağıtım sadece tabura bağlı birliklere yapılacağından askerliğini silopi de bitireceksin. Kısacası seni oradan alıp mardin, van vs. gibi illere dağıtmazlar. Bölükler taburdan ortalama 6-7 km uzaklıktalar.

    Silopi K.Irak sınırı olduğu için iklimini çöl iklimi olarak tabir etmem fazla kaba olmaz. Yazları gündüz aşırı derece sıcak akşamları mevsimlere göre serinlik olur. Kışın kar filan olmazsa (çok nadir görülür kar yağması) gündüz hep sıcak olur geceleri serin olur. Ocak şubat gibi aylarda gündüz aşırı sıcaklar gördüm. Şunu anlatmak istiyorum aslında elbette ocak subat ayında atletle gezmesin ama izmir'in ocak ve şubat aylarına göre çok daha sıcak olur kış mevsimi. Geceleri ayaz olur. Mesela gündüz nöbetçileri kulelerde su suu diye yanarken gece nöbetçileri soğuk iklim elbiseleriyle nöbete çıkar. İnşaat mühendisi olduğun için seni taburda değerlendirebilirler.

    Ovaköy ve Habur bölüklerine düşersen eğer çok rahat olursun ama Ercan Şahin ve Siyahkaya bölüklerine düşmektense taburda kalman daha rahat olacaktır.
    Termal kamera op. çok aşırı zor bir görev değildir ama diğer mesleklere göre aşırı rahatsızdır.

    Belki o coğrafyada askerlik yapacağın için kendini şanssız hissedebilirsin. Bu duyguları biz de yaşadık, ama gerçekten askerliğin aşırı zor olmayacak ve emin ol batıdaki arkadaşlarına oranla daha rahat askerlik yapacaksın.

    Bugün sorsalar seni tekrar askere almak istesek nerede yapmak istersin deseler kesinlikle 2. tabur ovaköy bölüğü Dolan karakolu derim. Ben santralci olduğum için koğuştan santrale- santralden koğuşa mekik dokuyarak bitirdim askerliğimi.

    Dağıtım konusunda hakkında hayırlısı ne ise o olsun. Soru sormak istersen yine cevaplarım.
  • Kuvayi-i milliye sen ne zaman yaptın askerliği 313. kısa dönemdim ben. Hangi bölükteydin. Bu arada Leipold kardeşim hiç kafana takma hem güzel bir yerdesin taburda kalırsan halı saha bile var piyadelerin kantini var jandarma da kullanabiliyordu biz oradayken internete girebileceksin yani hiç düşündüğün gibi bir yer değil şehit mesut ve siyahkaya biraz daha sakat yerler ama oralara dağıtılacağınızı zannetmiyorum. Birde en önemlisi sakın Diyarbakır ktm ye teslim olma mardin ktm ye teslim ol çünkü Diyarbakır'dan Mardin'e yollarlar seni boşuna 1-2 gün ktmlerde rezil olursun çok pis yerler.
  • @LoW_Rider

    Ben 2003 de oradaydım hocam 83/3 tertiptim, Ovaköy bölüğü Dolan karakolundaydım. Dolanın muhaberecisiydim. Davut bizim oralar beş beş valla.

    Düzeltme:Yukarıda Şehit Mesut bölüğü için Ercan Şahin ismini kullanmışım. Ercan Şahin sanırım Siyahkaya'nın tek karakoluydu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuva-i milliye -- 10 Ağustos 2009; 17:54:55 >
  • Slm üstatlar, şırnak konusunda bilginiz olduğu muhakkak. Ben bir konu da açtım ama burada bilgilerinizden faydalanmak istedim.

    Bana da şenoba jandarma 6.ncı sınır tabur komutanlığı çıktı. Nasıldır bu şenoba hayır mı şer mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cassanonn

    Slm üstatlar, şırnak konusunda bilginiz olduğu muhakkak. Ben bir konu da açtım ama burada bilgilerinizden faydalanmak istedim.

    Bana da şenoba jandarma 6.ncı sınır tabur komutanlığı çıktı. Nasıldır bu şenoba hayır mı şer mi?


    Valla Hocam hayır mı şer mi cevabını vermek haddimize düşmez. Bu vatan bayrağının dalgalandığı her yerde yapacağız. Şenoba taburunu duydum fakat mevkiini bilmiyorum. Sonuç itibariyle K.Irak sınırında olacaksınız ve nasıl bir yer olduğu konusunu az çok basın yoluyla duymuşsunuzdur. Sınır birlikleri yoğun olarak kaçakçılık ve yasadışı geçişlerle mücadele ederler.
  • 23'ÜNCÜ J. SNR. TÜM. K.LIĞI ŞIRNAK BİLGİSİ OLAN arkadaşlar varmı içinizde acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leipold

    329. dönem Jandarma er olarak SİLOPİ 2'NCİ J. SNR. TB. K.LIĞI SİLOPİ ŞIRNAK eitim merkezim. Şu anda hiçbir fikrim yok, hayırlısı neyse o olsun diyorum Gideceğim yerle ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum. Şimdiden bütün tertiplerime hayırlı tezkereler


    23'ÜNCÜ J. SNR. TÜM. K.LIĞI ŞIRNAK Tertib bende Mimar ım yakınız galiba :) Şırnak ilindeyiz ama merkezdeyim ben siz silopide. İnş görüşmek fırsat olursa görüşürüz. Hayırlı teskereler tertib.
  • Yokmu arkadaşlar bura hakkında bir bilgisi olan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet8420

    23'ÜNCÜ J. SNR. TÜM. K.LIĞI ŞIRNAK BİLGİSİ OLAN arkadaşlar varmı içinizde acaba ?

    20 gün görev yaptım ayrıca silopiyle şırnak arası o kadarda yakın değil
    ve geri kalan askerliğimide silopi hisar taburunda geçirdim sormak istediğiniz soru varsa bilgim kadar cevap verebilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: süpürman


    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet8420

    23'ÜNCÜ J. SNR. TÜM. K.LIĞI ŞIRNAK BİLGİSİ OLAN arkadaşlar varmı içinizde acaba ?

    20 gün görev yaptım ayrıca silopiyle şırnak arası o kadarda yakın değil
    ve geri kalan askerliğimide silopi hisar taburunda geçirdim sormak istediğiniz soru varsa bilgim kadar cevap verebilirim


    Eğitim şartları nasıl kardeş?

    Nelere dikkat etmek gerekli ? Tümende acemi birliği yok deniyor ama dağıtımda sınır karakollarına atıyorlarmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet8420


    quote:

    Orijinalden alıntı: süpürman


    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet8420

    23'ÜNCÜ J. SNR. TÜM. K.LIĞI ŞIRNAK BİLGİSİ OLAN arkadaşlar varmı içinizde acaba ?

    20 gün görev yaptım ayrıca silopiyle şırnak arası o kadarda yakın değil
    ve geri kalan askerliğimide silopi hisar taburunda geçirdim sormak istediğiniz soru varsa bilgim kadar cevap verebilirim


    Eğitim şartları nasıl kardeş?

    Nelere dikkat etmek gerekli ? Tümende acemi birliği yok deniyor ama dağıtımda sınır karakollarına atıyorlarmı ?


    havan kalede arkadaş vardı onlarda eğitimi bizim eleman veriyodu çavuş olarak. acemi olarak mı gidiyorsun? 20 gün kadar kaldım pek fazla bilgim yok o konularda ama sıralarsak; devrecilik vardır, çömezi gelen adam bile mıntıka yapıyordu, yerleşkesi çok güzel her imkan var, bağzen çarşıya bile çıkabiliyolarmış, internet cafe yok, her an tependen skorsky veya süper kobra geçebilir, hertaraf rütbeli kaynar kılık kıyafet temizlik çok önemli, yemekleri idare eder hatta silopinininden kat kat güzeldir bu kadar doğuda askerlik yapılacak en iyi yerdir
  • Acemi birlik olarak yazmışlar. Hakkımızda hayırlısı olsun. Allah bizi sevenlere üzüntü vermesin inşallah. Saol Kardeşim Allah razı olsun.
  • 2.Jan. Sınır Tab. silopinin hemen çıkışında habura yaklaşık 7km mesafededir. Kısa dönem olduğundan tabur içinde kalıcaksın çok büyük olasılıkla, tabura 13 karakol bağlı sınır hattı boyunca, bu karakollardan birkaçında vukaat çıkma olasılığı var en risklisi siyahkaya tabiki, ama oraya sadece muhafız olarak gidip gelirsin, genel olarak rahat bir taburdur sürekli sıcak suyu yemeği interneti vardır, kısa dönem olduğundan rütbelilerle aranıda iyi yaparsan çok rahat bir askerlik geçirirsin ki zaten oraya 5-6 tane kısa dönem alıyorlar ve görevde verirler, görev almazsan günde 4 saat nöbet ağacı olursun mevzi ve helikopter başında
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.