Şimdi Ara

mat 2 nasıl çalışılır yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
19.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • mrb arkadaşlar mat 1 konularını bitirdim sayılır şu 3 haftalık dönemde say 1 çalışcam (okul puanı çok düşük o açığı biraz olsun kapatmak için ) yani 3 hafta sonrası için soruyorum size bunları mat 2 nin çalışma teknikleri yöntemleri nelerdir arkadaşlar mat 2 ve geometri ye hiç çalışmamış birisine nasıl bir strateji belirleyebiliriz şimdiden teşekkürler arkadaşlar



  • Sürekli yazarak çalışmalısın.. Formülleri falan kağıtlara yaz.. Sürekli el altında olsun veya çalıştığın yerde hemen bir bakış attığında görülebilecek bi yere bantla falan o tür bişiler yap işte.. Formülleri, kısayolları, mantığını iyice kavrayana kadar bir konuyu asla bırakma.. Tek bir konuya ölümüne çalış.. Her şeyiyle kavradığında diğerine geç..
  • yani diyosunki bir konuyu tam anlamadan başka konuya geçme benim sorunum bu sanırım sıkıldığımdanmıdır yoksa anladım sandığımdanmıdır nedir hemen geçiyorum konuyu cok teşekkürler yardımlarım için kardeşim
  • başka önerileri olan varsa yazsın lütfen arkadaşlar son şansım bu sene yöntemler stratejiler cok önemli benim için şimdidem saygılar sevgiler
  • Düzenli çalışacan.2. derece denklemi kavramadan parabol çözmeye kalkmıcan mesela.Her konuyu sırasıyla ve düzen içinde çalışmalısın.Geometride soruları birebir ezberlemeye kalkma kafan allak bullak olur.Mesela şöyle yapabilirsin 2 tane kenarortay olan soruda 3. çizmeliyim ya da şunu veriosa bunu yapsam gibi her soru tipinin ilk adımlarını aklında tut tamamını değil.Genelde bi şekilde formüllerin nereden geldiğini öğrenmeye çalış böylece formülü unutsan da soruyu çözersin.
  • Trigonometriyi iyice öğren, yut.

    Çünkü sonraki matematik konularında çok karşına çıkacak: Karmaşık sayılar, limit ve süreklilik, türev, integral.

    Logaritma, toplam-çarpım sembolleri, diziler ve seriler, lineer cebir ve özel tanımlı fonksiyonlar konularında da içinde trigonometrik fonksiyonların olduğu soru tipleri çok fazla.
  • Çalıştığın konuyu sanki birisine öğretecek gibi öğren.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogauzun

    Düzenli çalışacan.2. derece denklemi kavramadan parabol çözmeye kalkmıcan mesela.Her konuyu sırasıyla ve düzen içinde çalışmalısın.Geometride soruları birebir ezberlemeye kalkma kafan allak bullak olur.Mesela şöyle yapabilirsin 2 tane kenarortay olan soruda 3. çizmeliyim ya da şunu veriosa bunu yapsam gibi her soru tipinin ilk adımlarını aklında tut tamamını değil.Genelde bi şekilde formüllerin nereden geldiğini öğrenmeye çalış böylece formülü unutsan da soruyu çözersin.


    Arkadaş, haklı. Konuları sırasıyla izlemelisin. Çünkü önceki öğrendiğin konular, diğer öğreneceğin konularda kullanılıyor. Mat-2 için konuyu iyi şekilde öğrenmeye çalış. Sorulara geçtiğinde çözemediklerini işaretle. Sonra netteki mat-2 konu anlatımları, soru çözümlerini izle. Daha sonra o yapamadığın soruları hiçbir şekilde görmemiş bile olsan bir anda o soru çözme yeteneği oluşuyor. O yüzden her zaman yapamadığın sorulara dön. Çözmeye çalış.
  • Mat 2 de bütün konular birbirine bağlı.. En başından sağlam öğrenmeye bak.. Sonra zaten türev integral çözersen matemateğin alayını tekrar etmiş oluyosun..
  • Matematik-2 yi yapmak için konuların pratiklerini bulun araştırın ,sonra size karşı eğer baskı yapan varsa O KİŞİYİ HAYATINIZDAN silin , kendinizi zenginlikten çıkarıp fakirliğe alıştırın , hani uzmanlar diyerler;bir günde 4 saat çalışın HAYIR ! Bu düşünceye karşıyım çünkü;beyninizi ne kadar yorarsanız o kadar bıkarsınız onun için AZ ÇALIŞIN , ÇOK KAVRAYIN ! Okulda SOĞUKKANLI OLUN çünkü; yalandan aşk meşk hayatınızdan dolayı dersleri unutursunuz , hem o yalan sözcükler olan LYS ZORDUR ÇALIŞMAYIN DİYALOGLARA HESABA ALMAYIN ! Kendi kendinize ben yeteri kadar çalışırım elimden geldiğimi yapıp ortaya koyarım ! bunu unutmayın ! MAT-2 KONULARINI BASİTTEN - ZORA DOĞRU ÇALIŞIN ! KESİN AMA KESİN BİR KONUYU ANLAMAMIŞSANIZ O KONUYA KARŞI PES ETMEYİN !
     mat 2 nasıl çalışılır yardım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.