Şimdi Ara

IPTV Deneme Testi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
11.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TTNET in kullanıcılarına çok yakın zamanda piyasaya sürmeyi düşündüğü IPTV cihazımız bugün geldi.

    Zyxel P-2602HWL-D1A Adsl modemin yanında Vestel (şansımıza artık.İki cihaz var.Airties ve vestel.Bize vestel geldi) IPTV Setupbox geldi.TTnet çalışanı arkadaş kolay bir kurulumdan sonra cihazı çalıştırdı.

    http://img31.imageshack.us/i/npanel.jpg/
    http://img15.imageshack.us/i/arkagrnm.jpg/
    http://img195.imageshack.us/i/yankscoap.jpg/

    Modemden çıkan ağ kablosunu vestel cihaza taktı.HDMI çıkışı olan cihaz gayet net sonuçlar verdi.Şuan yaklaşık 50+ kanal var.Bunların içinde Türkiye izlenen bir çok kanalın yanında luxe tv, nationalgeographic(türkçe) gibi uluslararası kanallarda bulunmakta.

    Kanal geçişleri fena olmayan bir cihaz.Menüsünde radyo kanaları da var fakat henüz aktif değil. Seç İzle özelliği ile ileride ücretli olarak film satın alınabilecek sanırım.Epg Özelliği çk güzel.İçerisinde oyun bölümü de var.Ayrıca ileride akşam eve geldiğiniz de sabah çıkan bir programı izleyebileceğiz.

    İnternet üzerinde lcd televizyonuma bu kadar güzel görüntü aktaracağını tahmin etmiyordum.

    Üründe 2 adet usb girişi ar ama ne işe yarıyor anlamadım daha.

    Fotoğraflarını eklere koydum.İlerleyen zamanlarda denemelerimi sizlerle paylaşacağım.



    ALINTIDIR...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -kanunadamı- -- 27 Ağustos 2009; 0:01:30 >



  • Hadi bakalım hayırlısı. Oturmasını zamanla bekliyoruz.
  • baglantı türünüz ve iptv deneme için nasıl secildiginize dair bilgi verirmisiniz.
    herhangi ek ücret talep ettiler mi?
    verilen ürün sizde mi kalacak?
  • Anladığım kadarıyla deneme yapabilecek sorunları gözlemliyecek bir arkadaş henüz satış kısmına geçilmedi diye biliyorum.Ama bunlara ek olarak internet bağlantı hızı türü ve ürünün özellikleri gibi bilgilerin paylaşılması çok güzel olacaktır.Mesela Tester olarak Ürünün USb bağlantısına wireless adaptör takılıp dizüstü bilgisayarda deneme imkanınız oldumu veya yayını aynı anda kaç farklı cihazda izleyebiliyorsunuz.
  • çok güzel bi haber
  • Alintiymis.Muhatap yok
  • Gönül ister ki şahane çalışsın yani muhalefet için yazmıyorum ama bu internetle iptv gerçekten hayal.
    Devreye girse bile ayda 7 liraya kablo tvnin (teledünyayı saymıyorum bile) cam gibi görüntüsü varken aklı olan insan evladı bunu kullanmaz.
  • Ücreti ne kadar?
  • deneyen kişi keşke bağlantı hızını da yazsaymış...
  • beklemedeyız
  • bende test kullanıcılarından biriyim. İlk aşamada iptv türktelekom grubu şirketlerinin personellerine kuruluyor, fakat kurulumu yapanlardan biri olduğumdan, bazı kullanıcıların rastgele telefonla aranıp test kullanıcısı olmak ister misiniz sorusuyla test kullanıcısı olduğunu da biliyorum, tabi bunun için 6milyon ttnet kullanıcısı içinden en şanslılarından olmanız gerekli :)

    sorularınızı mümkün olduğunca cevaplaybilirim sanırım;

    set-top-box üzerindeki 2 x usb girişi , slave cihazlar için ayrılmış durumda (wireless usb dongle, ext. harddisk, camera gibi), hiç bir türlü bilgisayar bağlantısı sağlamaya yaramıyor, hatta kutuyu bilgsayarla kontrol edemiyorsunuz, bu istenmiyorda çünkü güncelleme gibi konular servis sağlayıcı tarafından iptv paketinize göre otomatik olaarak gerçekleşecektir.

    görüntü arkadaşın bahsettiği kadar güzel, ayrıca ileride vdsl kullanıcıları için hd yayını da olacak.

    şu an için bir ücret yok, test kullanımı ücretsiz.

    verilen ürünler 4 x portlu wireless modem (airties yada zyxel) + set-top-box (airties yada vestel) ve evet verilen ürünler kullanıcılara aittir.

    ürünü tek bir cihazda kullanabiliyorsunuzz, ayrıca hattınızda iptv varsa görüntüyü aynı netlikte laptop a da aktarıp izleyebiliyorsunuz, fakat o zaman set-top-box ın getirdiği kolaylıkları kullanamıyorsunuz.

    iptv hayal değil eğer ki telekom santraline 2km ye kadar bir mesafede oturuyorsanız, hepiniz bu servisten yararlanabilirsiniz, fakat 2km üzeri sorun teşkil edebiliyor.

    ücreti ne olacak bilemiyorum ama kablo tv kadar ucuz olacağını bende düşünmüyorum ancak süper lig yayın hakkını alma durumuda olabilir.

    bağlantı hızınız farketmez, kotalı müşteri dahi olabilirsiniz, iptv yayını hiçbir türlü kotanızı etkilemiyor, çünkü internet ve iptv için farklı serverları kullanıyor olacaksınız, yeterki telekom santraline 2km ye kadar temiz şebekesi olan bir yerde ikamet edin.

    yeterince soru cevapladım galiba :) başka varsa gelsin :)
  • Benim santral ile aramda 500 metre var. Binadaki altyapıdan santralin kendisine kadar herşey 2 senelik yani yepyeni.. Yeni kurulan bir bölgede ikamet ediyorum (Batı Ataşehir). Bize test kullanıcısı olur musunuz demedi kimse maalesef..
  • memnunmusunuz diyince herkez susuyor
  • @capyco ;
    Yukarıda sormuş olduğum sorunun büyük kısmını yanıtladığınız için teşekkür ederim.Yanlız anlayamadığım bir kısım var ben internet hızı olarak ne kadar bir hız gerekli diye sordum bir cevap verilmemiş.bunu açıklarsanız sevinirim.2Km diye bahsetmiş olduğunuz santral-kullanıcı uzaklığından anladığım en az 4 mbit hızında bir adsl aboneliğinizin olması gerektiği ?Ben yanlışta değerlendirmiş olabilirim fakat bu konuyu aydınlatırsanız sevinirim.Buna ek olarak 6 milyon ADSL kullanıcısı içerisinden ilk etapta bahsettiğiniz kesimin VDSL kullanıcıları ve 4-8 Mbit Sınırsız ADSL kullanıcılar olduğunu düşünür isek sanırım geriye pek fazla tester kalmayacak diye düşünüyorum :)
  • İp Tv bencede kısa zamanda hayal olur. VDSL gibi gidip gelir ortada kimse kullanmaz.
  • Şuan da kurulu düzeni olanlar iptv ye geçmek gibi bir durumları olmaz.Yani evlerde zaten ücretsiz yayın yapılan çanak anten varken.Ama belki yeni evli bir çift öanak anten kurma sorunu var yada çanak antene fobisi var ise ve fantazi yapacaksa iptv ye geçebilirler.

    AMMAAA : Devletimiz bazı avrupa ülkelerinde olduğu gibi estetik olmadığı için herkesin çanak anten kurmasını yasaklarsa O ZAMAN TIPIŞ TIPIŞ IP TV GEREKLİ OLUR.GERÇİ BÖYLE BİR TEZGAH VARMI ZAMANLA GÖRÜRÜZ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teacher


    Şuan da kurulu düzeni olanlar iptv ye geçmek gibi bir durumları olmaz.Yani evlerde zaten ücretsiz yayın yapılan çanak anten varken.Ama belki yeni evli bir çift öanak anten kurma sorunu var yada çanak antene fobisi var ise ve fantazi yapacaksa iptv ye geçebilirler.

    AMMAAA : Devletimiz bazı avrupa ülkelerinde olduğu gibi estetik olmadığı için herkesin çanak anten kurmasını yasaklarsa O ZAMAN TIPIŞ TIPIŞ IP TV GEREKLİ OLUR.GERÇİ BÖYLE BİR TEZGAH VARMI ZAMANLA GÖRÜRÜZ


    bunu kimse yapamaz çünkü ortada büyük bir uydu anten rantı var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: capyco
    bağlantı hızınız farketmez, kotalı müşteri dahi olabilirsiniz, iptv yayını hiçbir türlü kotanızı etkilemiyor, çünkü internet ve iptv için farklı serverları kullanıyor olacaksınız, yeterki telekom santraline 2km ye kadar temiz şebekesi olan bir yerde ikamet edin.

    yeterince soru cevapladım galiba :) başka varsa gelsin :)


    Teşekkürler.

    Anlaşılan telekom adsl ağı hızlarını ip tv için kullanıcak, adsl abonelerine ise hız arttırımı uzunca bir süre yok. IP TV ile oyalanın deniyor. Limitli internet denen garabet de devam edecek anlaşılan. Muhtemelen adsl aboneliği için telefon şart olduğu gibi farklı server kullanılmasına rağmen ip tv aboneliği içinde adsl şart koşulacak. Yani ip tv almak istiyorsan önce adsl alacaksın, adsl almak istiyorsan önce telefon aboneliği alacaksın o halde madem ki ip tv almak istiyorsun o zaman ya seve seve ya da s... s... telefon aboneliği de alacaksın.

    Soru olarak uydudan maç izlemek varken neden ip tv'den izleyelim muhakkak gecikme olacaktır; uydudan izleyen gol diye bağıracak biz ne kadar zaman sonra golü göreceğiz?
  • zenex şans işi bunlar, ama siz hiz almada sıkıntı yaşamazsınız.

    iptv için adsl müşterisi olmanız yeterli, 1mb kotalı da olabilir hızınız, iptv alınca hızınız direkt 5mb e çekilecektir, ücretde adsl faturanız aynı artı iptv masrafları olacaktır.

    vdsl biyere gitmedi, küçük çaplı işyerleri tercih ediyor, ev kullanıcıları için uygun olmadığından tercih edilmeyebiliyor ama satımı devam ediyor.

    yaygınlaşma meselesine gelince 4-5 sene önce dsmart var mıydı? ben hatırlamıyorum. bu tamamen pazarlama yeteneğine bağlı olacaktır.
  • telekom lig ihalesini alıp ip tv den satarsa tutunur bu platform.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.