Şimdi Ara

Doğalgazda Merkezi Sistem mi Kombi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
72.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar, Bizim mahalleye doğalgaz yeni çekildi. Şimdi 15 dairelik yanyana 2 apartman olarak toplantı yaptık. Ve çocğunluğu oluşturan kişiler merkezi sistem doğalgaz olmasına karar verdi. malum olduğu üzere çoğunluğun dediği oluyor.

    Bu konuda benim tecrübelerim merkezi sistemde gelen faturaların kombiye göre hayli kabarık olduğudur. Kiracıyken kombi kullanmıştım. Ortalama 100 - 150 arası geliyor şuan kombide. Ama merkezi sistemde öyle ay oluyorki 500 lira istedikleri oluyormuş.

    Bu konuda görüşü olan varmı? hangisi daha iyidir. Gerçi kombi olması münferiden daha iyidir ama merkezi sistemden bu kadar çekinmeme gerek varmı?

    selamlar...



  • Aman hocam kombi yapın bizimki merkezi 400 lira geliyor kombide evde olmadığında yakmıyorsun sana göre hava çok soğuk değilse yakmayabiliyorsun yani çok daha avantajlı
  • Aslında merkezi sistem daha iyidir.. Mesela amcamlar merkezi sistemli bir sitede oturuyorlar. Kışın 300 civarı ödüyorlardı. Ama evde durulmuyordu sıcaktan. Bizde o civar ödüyorduk ama yine de o kadar sıcak olmuyordu. Tabii bizim sitede yalıtım yoktu maalesef..

    Ama evde gündüzleri kimse kalmıyorsa, yani çalışan çiftler mevcut ise kombi daha iyidir.

    Aslolan bina yalıtımıdır. ısı yalıtımı yok ise ne kullanırsanız kullanın fatura çok fazla gelir..
  • Vallahi hocam biz ateşli bir şekilde kombi savunucusuyuz, ama bizim apartmandaki ev sahipleri genelde kiraya vermiş durumdalar. yani adam diyor bana kombi masrafı çıkmasın kiracı ne öderse ödesin beni bağlamaz. Ama çok sık kiracı değiştirecekleri ve arada gelen faturanın bize gireceği aşikar.

    Kombi olsa mesela biz kışın genelde evde oturmuyoruz, dolayısıyla kapar gideriz.

    Bina yeni bina yalıtım desen zaten yok.
  • Kışın genelde oturmuyoruz demişsin. Kışın çok üzülürsün gelen faturalar için. Millet yakar sen ödersin
  • evinizde kendiniz oturacaksanız merkezi sistem daha iyi.kombi, evini kiraya verenler için daha makbul.Şimdi şöyle söyleyeyim;

    mesela tüm bina kombi olsa altınızdaki komşu diyelim evinde değil ve dolayısıyla yakmıyor,bu sefer sizin evinizdeki ısıda etkilenir yani hissedilir derecede soğur.Ama merkezide kimsenin kaçarı yok herkesin kaloriferi yanacağı için tüm bina ısınır, apartman içine kadar...Ayrıca mesela karı koca çalışan bir aile için teorik olarak kombi önerilir ama eve geldiğinde duvarların soğukluğunu ve evin kendi soğukluğunu kırabilmek için çok açmak gerekebiliyor kombiyi.Dolayısıyla var olacak bir kar ortadan kalkmış oluyor.Benim tavsiyem merkezi.Bir sorun olursa apartmanca halledilebilinir.
  • Kendiniz ayrı tesisat çektirip kombiye geçebilirsiniz. Sizin evinize de karışacak değiller ya.
  • Yok bizim ev son kat olmasına rağmen ayrı olarak kombi döşeyemiyoruz. Yani kanunen yasakmış.
  • dostum doğalgaz işiyle uğraşan biri olarak sana tavsiyem...kombi kullanmam merkezi sistemde cebin çok yanar
  • Fiyat/Performans olarak diğer kişiler birşeyler söylemiş.
    Bende şunu söylemek istiyorum; "başkalarının ipiyle kuyuya inme ve kendinden başkasına güvenme". Bu zamanda artık öyle toplu şeyler olmaz, bir sorun çıkar birşey olur, problemlerin ardı arkası kesilmez. En iyisi "bir şekilde" kombili sisteme geçmektir.
  • Benim evde kombi var ama malesef merkezi sistem de ısınan kadar ısınamıyorum merkezi sistemle nerdeyse de aynı ödüyorum ama ısınamıyorum bence merkezi sistem en karlısı
  • kombi
  • merkezi sistemin bu kadar pahalı olduğunu bilmiyordum.500 lira o_O
  • Geçen sene ben kombili evde kiracıydım 2 sene kaldım, sadece bir ay bana 180 lira geldi onun dışında 120 110 100 filan geliyordu kışın. Yazın zaten yakmıyorsun tüpe şuna bunada karı var, merkezi sistemde sıcaksu olmayabiliyor - tüpte olmuyor.

    Araştırdığım kadarıyla kanunlar apartmandan ayrı tesisat çekmeye izin vermiyor, hatta merkezi sistemi destekliyorlar, ama merkezi sistemde öyle ay oluyorki 500 civarı fatura geliyor.

    Bizim şuanki dairemizde merkezi sistem kışın 16000 lira doğalgaz geldiği oldu. Yani merkezi sistem bir risk. Kombide herkes kendi bacağından asılıyor.

    Ve ben adım gibide biliyorumki apartmanda o parayı vermeyecek birkaç adam var. Fukara ayağına yatıyorlar, aidatta ödemiyorlar, şimdi onlarla kim uğraşacak bilmiyorum.

    Ama toplantıda bunları açıkça ifade etmeme rağmen ev sahipleri başta olmak üzere merkezi sisteme karar verdiler.
  • Bu arada arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.
  • Apartmandan apartmana değişiyor galiba ben merkezi sistemli apartmanda oturuyorum herkez kombide 250-300 öderken ben en fazla 160 ödedim ve tüm gün yanıyordu eve geldiğimizde sıcak oluyor apartmanın içi sıcak oluyor.
  • Valla hocam 160 sa çok iyi ama şuda var, merkezi sistemdede adamlar sürekli yakacak mı? genelde belli saatlerde yakıyorlar onun dışında donuyorsun. yanılıyormuyum yoksa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pasaklı

    Apartmandan apartmana değişiyor galiba ben merkezi sistemli apartmanda oturuyorum herkez kombide 250-300 öderken ben en fazla 160 ödedim ve tüm gün yanıyordu eve geldiğimizde sıcak oluyor apartmanın içi sıcak oluyor.


    Kesinlikle.Eğer düzgün bi şekilde kullanılırsa merkezi sistem çok süper oluyo.Özellikle fazla daireli apartmanlarda gerçekten çok iyi oluyor.Biz kombi kullanıyoruz ama merkezi sistem bi evdede oturmuştuk.Merkezi sistemin yerini hiçbişi tutmuyo..
  • Gece 11 de kapatıyorlar sabah 6-7 gibi açıyorlar ama ev birden soğumuyor çok üşürsek elektrikli fanlı ısıtıcı var onu kullanıyoruz elektrik saati akıllı sayaç olduğu için gece tarifesinde çok düşük tüketiyor. kombili evde de oturmuştum 3 yıl önce 300 lira verdiğimiz zamanlar oluyordu. Tabi bizim bina da fazla daire olduğu için belki bu kadar az geliyordur bilmiyorum. 5 kat 17 daire.
  • bizimde yan yana 2 bina birinde 10 diğerinde 5 daire var, bina yeni yani yaş, evler 180 metre kare.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.