Şimdi Ara

Ocak Tavsiyesi (en iyi marka hangisi)?..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
29.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamunaleyküm Arkadaşlar..

    Eve bir ocak alacağım nasipse.. Set üstü almayı düşünüyorum,doğalgaza bağlayacağım. En kaliteli marka hangisidir acaba? Bu konuda uzman arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.Şimdiden çok sağolun, Allah razı olsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali282 -- 8 Eylül 2009; 7:27:34 >



  • valla doğalgaza bağlayacaksan kalite ne gerek anlamadım

    sonuçta hepsi 2 boru bi sac ikide düğme

    kullanılış şekline göre inceleyip birini alıver işte

    ceran vs almak istersin olabilirde normal bi ocakta o kadarda inceleme şart değil
  • eskiden siemens kullanıyorduk kalitesi iyiydi ancak düğmeleri kötüydü buhardan sıvıdan olur olmadık şeylerde etkilenip takılıp kalıyordu yani sürekli olarak otomatik ateşleme yapıyordu gün boy çat çatt çatt diye ses geliyordu(berbat bir ses son derece rahatsız edici) mutfaktan mecbur en sonunda fişini çekmiştik normal çakmak kullanmaya başladık , şimdi geçen seneden beri arçelik kullanıyoruz düğmeleri daha iyi duruyor kaliteli yani çok şükür sorun çıkarmadı ayrıca halamlarda siemensin ankastre ocağı var aynı sorundan kendiside şikayetçi 1500 liralık ocak için servis çağırdı servisin dediği düğmeleri dikkatli kullanacaksınız üzerine sıvı gelmeyecek şeklinde bir uyarı yapmışlar düğmeleri söküp ıslanan yeri kurtup gitmişler. siemensle arçeliği denedik gördük sonuç olarak arçelik tavsiye ederim ancak başka markalar hakkında yorum yapamayacağım.şimdiden hayırlı olsun , iyi günler.




  • iki aydır siemens kullanıyorum tavsiye ederim
  • 10 senedir Siemens kullanıyorum halen sıfır gibi. Kesinlikle tavsiye ederim. Diğer markalardaki gibi aluminyum yüzeylerin hemen kirlenmesi, yazı silinmesi, çakmak arızası gibi sorunları olmuyor. Düğme kısımlarında lastik koruma olduğundan içeri dikkat edilirse su kaçmıyor. Bizde yukarıdaki arkadaşın bahsettiği sorun sadece ablam düğmelerin üzerine su taşırdığında olmuştu, ertesi gün kuruyunca geçmişti.
  • Bizdede siemens var.iki kere düğme aparatı değişmesine rağmen şu anda bir gözü yanmıyor.
    Ara sıra çıt çıt sesler çıkartarak takılma oluyor. aynı bölümde aynı şikayetler varsa Siemensde demekki bir problem var.
  • Bosch Çelik Set Üstü Ocak kullanıyorum. Tavsiye ederim.
  • hm..şimdi kafam karıştı. simens mi bosh mu arçelik mi alsam?:..yani hepsinden ufak tefek şikayetler var sonuçta..anladığım kadarıyla ocağın kalitelisi şans işi..acaba fırınlı ocak mı alsam..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali282 -- 10 Eylül 2009; 9:37:04 >
  • bende bosh Ankastre set üstü ocak kullanıyorum tavsiye ederim güvenli ve kaliteli
  • Ocağın kalitelisi... bunların en önemli parçası havayla gazın karışıp yandığı "bek" denilen alev yerleriyle bunların gaz vanaları. En büyük beki en kısığa aldığınızda suyu ancak kaynar halde tutabilecek kadar sönmeden kısılabilen ve bu sırada titreme veya alevde sararma yapmayan, yine sonuna kadar açıldığında alevde sararma, aşırı ses veya seyirme yapmayan ocak kaliteli ocaktır.

    Piyasaki jenerik ürünlerde ülkeizde iki tip "bek" görüyorum. Birisi İpanyol "Sabaf" üretimi bir de Arçelikler'de görülen farklı bir tip daha var. Arçelik'teki tip daha iyi dozajlanabiliyor sanki ama ikisi de bahsettiğim kalitede değiller, I/O şalter mantığından biraz daha iyiler işte. Çok eskiden Emyetaş/Vezüv diye bir firma bunu nispeten daha iyi yapıyordu.

    Şu anda piyasada bulanabilenlerden Zanussi ve Neff sıcak mutfak gereçlerinde eskiden ismi olan markalardı ama üstlerinde o artık standart olan Sabaf'lardan görürseniz fazla bir şey beklemeyin.

    Ankastre ocakta konstrüksiyona bakmak gerekir, bazıları düzleme tam oturmuyor bir uçları havada kalabiliyor. Yine tencere altına gelen siyah demir çerçevelerde de kaçıklık olabiliyor. Alırken geometrisini iyice kontrol edin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.