Şimdi Ara

LG 42LH7020 LCD TV kullanan aranıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu modelde harici hard disk i kullanmada performans nasıldır?

    alt yazıda sorun çıkarıyormu?

    sd yayın performansı nasıldır?



  • Dostum benimde merak ettiğim konu bu,açmakla iyi etmişsin.Yalnız 7020 sahipleri resimle bizi aydınlatırlarsa daha iyi olacağı kanaatindeyim.
  • lg kullanan kimse yokmu?
  • Merak etme dostum,gözümü kararttım artık, kısmetse bugun alıcam,yarın elimde olacak.Ben inceledikten sonra senide bilgilendiririm,hatta resim filan da koyarım
  • Özellikle bu cihazın B650 serisine göre alt yazı ve video da daha düşük performasn sergiledigi söyleniyor. Fakat kullanan arkadaşlarımın ve buradaki yorumlara bakıldığında böyle bir sıkıntının olmadıgı ve kullanılabildigi anlaşılıyor. :)))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zantanriyar

    Merak etme dostum,gözümü kararttım artık, kısmetse bugun alıcam,yarın elimde olacak.Ben inceledikten sonra senide bilgilendiririm,hatta resim filan da koyarım


    nereden alacaksınız?
  • hocam cihazın alt yazısını görmeden yorum yapmayın derimtam destek veriyor diyte bilirim Türkçe için harf hatası yok. sd yayında da başarısı çok iyi biir cihaz benı sinir eden tek sıkıntısı usb girişi cihazın arkasında olması :P geri kalan herşey çok iyi bir çok farklı fiyat var ama piyasada vede çok büyük farklar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan1636


    quote:

    Orijinalden alıntı: zantanriyar

    Merak etme dostum,gözümü kararttım artık, kısmetse bugun alıcam,yarın elimde olacak.Ben inceledikten sonra senide bilgilendiririm,hatta resim filan da koyarım


    nereden alacaksınız?



    Dostum Vatan bilgisayarda kampanya vardı ordan aldım.Kısmetse bayram sonrası elimde olacak.

    Fiyat da worldcard a peşin fiyatına 5 taksit 2551 ytl idi. 12 taksitle de 2750 ye geliyor.Gerçi ben kart bulamadım,peşin aldım ama İ.B. hariç hiçbir yerde ucuza bulamadım bu kadar.İB de de 7020 varmış almak istemedim.

    Hayırlısı artık,ürünün görüntülü bir incelemesini sizler için yapacağım,bir faydamız olsun.Yalnız biraz gecikecek, zira araya evlilik giriyor.
  • Selamlar

    1 ay kadar önce istanbul bilişimden LG 42LH7020 aldım.. Epey kurcalamış biri olarak sorulara yanıt vermeye çalışayım..

    Flash bellekten divx vb formatta yayınları sorunsuz izliyorum. Altyazıları da türkçe karakterleri ile sorunsuz gösteriyor.. Harici taşınabilir harddiskimi taktım onu görmedi.(Western Digital 120 GB) Ancak bir arkadaşımdan ödünç aldığım Multimeda Harddisk dediği harddiski görüyor .. Arasındaki fark ne tam bilmiyorum açıkçası..

    Yalnız şunu söylemeliyim flaş bellekte word belgesi vb. gibi farklı formatta dosya var ise sorun çıkartabiliyor.. Faş bellekte başka formatta bir dosya var ise o klasörü hiç görmeyebiliyor.. Bu kullanma klavuzunda da yazıyor .. flaş belleğin içerisine tv nin okuyabileceği formatın dışında dosya yüklememenizi öneririm..

    Ayrıca dikkatimi çeken bir durumu da belirtmeden geçemeyeceğim:

    bazı kanallarda bazı filmlerde (her kanal ve her proğramda olmuyor, örneğin TNT,CNBC-E deki filmlerde genellikle -ki bu kanallarda özellikle film yayınlarken diğer kanallara göre görüntü belirgin şekilde daha net çıkıyor-) ani hareketler de çok ani donma veya karelenme oluyor.. Bunu ancak çok dikkatli bakınca farkedebiliyorsunuz.. Bu TV den mi kaynaklanıyor, yayından mı yoksa Uydu alıcısındanmı o konuda bişey diyemeyeceğim.. (Uydu alıcısı Wodrsat Scart kablom ise Teknosadan 33 liraya aldığım HAMA marka altın uçlu kablo) özellikle ayarlardan TRU Motion u yüksek seçtiğimde bu daha da belirginleşiyor.. Yalnız su var ki flaş bellekten yüksek çözünürlükteki veya HD görüntüleri oynatırkan bu sorun gözükmüyor.. Bu tv den kullanan ve bu sorunu yaşayan var mı merak ediyorum..

    Bunun dışında gayet güzel ses ve görüntü veriyor.. TV de özellik olarak yok yok.. Parlaklık renk kalitesi ve özellikle 100 Hz olması görüntüde çok fark yaratıyor..

    Merak ettiğiniz sorular olursa yanıtlamaya çalışırım..

    Teşekkürler...
  • vatanfa 5 taksit 2550 mu ? eğer oyle ise bende alma tarafatarıyım...
  • bende yaklaşık 10 gün önce aldım..philips 500gb harddisk kullanıyorum gayet başarılı.. harddisk tv açık olduğu sürece daimi açık ve içerisinde de bir çok değişik formatta dosya bulunuyor ama bende bir problem yaratmadı.. her kanalın gönderdiği yayın kalitesi aynı olmadığıiçin farklı kanallarda farklı kalitede çıkması muhtemel.. bnm tek takıldığım nokta (ki ancak sessiz izlediğinizde oluyor) arkadan bir tınlama sesi duyuluyor.. sesden pek memnun olduğum söylenemez..mutlak suretle ses sitemi almak şart.. şimdilik 2+1 creative bilgisayar hoparlörlerimi kullanıyorum.. sorun yok gayet tatmin edici..
  • herkezin söylediği gibi cihaz mükemmel sd yayın kaliteside harike diye bilirim usb girişindende herhangi bir sorun yaşanmamaktadır. alt yazı desteği tam dır TR karekterlede hiç bir sorun yok..
  • Arkadaşlar ,

    Bazı kanallarda bazı filmlerde (her kanal ve her proğramda olmuyor, örneğin TNT,CNBC-E deki filmlerde genellikle -ki bu kanallarda özellikle film yayınlarken diğer kanallara göre görüntü belirgin şekilde daha net çıkıyor-) ani hareketler de çok ani donma veya karelenme oluyor.. Bunu ancak çok dikkatli bakınca farkedebiliyorsunuz.. Bu TV den mi kaynaklanıyor, yayından mı yoksa Uydu alıcısındanmı ?

    (Uydu alıcısı Wodrsat Scart kablom ise Teknosadan 33 liraya aldığım HAMA marka altın uçlu kablo)

    Özellikle ayarlardan TRU Motion u yüksek seçtiğimde bu daha da belirginleşiyor.. Yalnız su var ki flaş bellekten yüksek çözünürlükteki veya HD görüntüleri oynatırken sorun yok gibi..

    Bu tv den kullanan ve bu sorunu yaşayan var mı?
  • BELİTTİĞİN KANALLARDAN HERKEZİN ŞİKAYETİ VAR BU KONUDA SANIRIM KANLLARIN SİNYALLERİNDEN KAYNAKLANAN BİR DURUM BU
  • Diğer cihazlarında USB den divx oynatma performanslarını da denemiş biri olarak, gerçekten eh iyisi lh7000/7020 serisi.

    Altyazıları diğer markalara göre çok daha okunur ve büyük. Arkasında siyah gölgeli altyazı yapmışlar bu da, altyazıları daha kolay okunabilir kılıyor.

    Cihaz olarak bence güzel.

    Güle güle kullanın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mc_fatih

    BELİTTİĞİN KANALLARDAN HERKEZİN ŞİKAYETİ VAR BU KONUDA SANIRIM KANLLARIN SİNYALLERİNDEN KAYNAKLANAN BİR DURUM BU

    Bu belittiğim kanallar özellikle film yayınlarken sanırım daha yüksek çözünürlükte yayına verdiklerini varsayalım.. Yayından bu şekilde geliyor diye duşunsek bile tüplü tv lerde böyle bir sorun oluşmuyor sanırım.. bunun sadece bu tv de olması ilginç.. sebep bu olabilir mi acaba. LG 42LH7020 yi ilk aldığımda bu durum canımı çok sıkmıştı..

    TNT de mesela film bittikten sonra yayın netliği biraz düşüyor (ara reklamlarda da) ve bu karelenme ve donma etkisi de kalkıyor..

    Yalnız dediğim gibi dikkatli bakmak gerekiyor farkedebilmek için.. Örneğin konuşan bir kişinin yakından gösterirken yüzünü diğer yana çevirmesi gibi sahnelerde bu çok belirgin farkediliyor...

    Bunun yayından olup olmadığını anlamak için bir bluray cihazı ile hd görüntü de test etmek lazım sanırım..

    Açıkçası bu durumdan dolayı 2.580 küsür lira verdiğim bu tv pek içime sinmedi desem yeridir...
  • ARKADAŞLAR CİHAZI İNCELEDİM GERCEKTEN COK GÜZEL BİR CİHAZ ALANLARA HAYIRLI OLSUN ALMAYANLARDA İNCELEMELERİNİ TAFSİYE DERİM...
  • Bende almayı düşünüyorum ama kafama takılan birkaç şey var
    bu cihazlarda altyazı ses senkronu yapmak vs şeyler mümkünmü falsh bellekten 1080p film
    izlerken herhangi bi sorunla karşılaşılıyormu

    kullanan arkadaşlar cevaplarsa çok mutlu olurum

    Birde ben büyük şehirde yaşamıyorum olduğum yerde 2900 TL nin altına bulamadım
    ama ankara dan alma ihtimalim var en ucuz garantili sini nerede bulabilirim
    yardım ederseniz bu garibi çok sevindirirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pashanline


    Flash bellekten divx vb formatta yayınları sorunsuz izliyorum. Altyazıları da türkçe karakterleri ile sorunsuz gösteriyor.. Harici taşınabilir harddiskimi taktım onu görmedi.(Western Digital 120 GB) Ancak bir arkadaşımdan ödünç aldığım Multimeda Harddisk dediği harddiski görüyor .. Arasındaki fark ne tam bilmiyorum açıkçası..




    Biraz gec oldu ama sanirim externall hdd nin formatini NTFS den FAT32 e cevirirse tv i hdd ni gorecektir. Cevirmeden once yedek almayi unutma!:)

    Son olarakta birsey sormak istiyorum HD filmlerde DTS destekli olanlardan ses alamiyosunuz anladigim kadari ile peki TV yi DTS destekli ses sistemine optic kablo bagladiginiz zamanda boyle bir sorun devam ediyormu sonucta sesi 7+1 den almak istiyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bck6579 -- 15 Ekim 2009; 12:17:52 >
  • Arkadaşlar LG 42LH7020 LCD TV ile internete girebiliyormuyuz. İliginize şimdidien teşekkür ederiM

    Saygılarımla
    Bora GÖREN
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.