Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30.115
Cevap
685
Favori
1.816.440
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çinden, Türkiye'ye bir ürün UPS hızlı kargo ile kaç günde gelir ?
  • hollister ın sitesinden DHL easyshop la alışveriş yapan varmı hiç?? bı yerde yollanmadıgını soylemısler
  • arkadaşlar ben 1 ay önce amerikadan 2 fotoğraf makinası aldım... kargo feedex ile gedi herhangi bir sorun yaşamadım 1 hafta içinde de feedx evime geldi teslimatı yaptı..
    şimdiye kadar korkmuyordum kendimde 4.5 sene yurt dışında kaldım birçok eşyamı kendim getirdim ki böyle hiçbir sıkıntı olmuyor aracım için 7 Bin Tl'lik ses sistemi bile getirdim sorun olmadı fakat şimdi harici bir hdd alacaım Amazon.com'dan usps kargo ile göndermelerini rica etsem sıkıntı çıkar mı acaba diye endişe etmeye başladım tutarı tl olarak 180 ile 250 TL arasında kg olarak da fazla birşey gelmiyor max 10 kg bu konuda düşüncelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
  • Benimde yurt dışından garantiden dolayı degişim olucak bir ürün gelicekti, ürün türkiyeye geldi ve gümrüge takıldı, şimdi ordina masraflarını ve diger tüm masrafları göndericei karşılıyor ama ups kargo benden vekalet istiyor, onların bana gönderigi vekalet örnegini noter'e götürdüm ve 83 tl tutugunu söylediler bende almadım, acaba ups'in istedigi bu vekaleti daha ucuz bir şekilde hallemenin yolu var mi yada bu olayı başka bir şekilde halletmenin yolu var midir sizce?
  • bugün fedex ile ingiltereye evrak gönderdim,şu an taşıma durumunda özüküyor,ne zaman teslim edilir aşağı yukarı?
  • Amazondan tripod almayı düşünüyorum gümrüğe takılır mı sizce ?

    87.47 Euro
    2,5 kg
  • Merhaba arkadaşlar. Konunun başındaki soru ve cevapları okudum ama hala kafamda soru işaretleri var, yardımcı olursanız sevinirim.
    Öncelikle internet üzerinden Amerika'dan alışveriş yaptım. USPS ile gönderilecek. ALdığım ürünler: 2 adet yoyo, 1 paket yoyo ipi, 2 adet yoyonun ortasına koyulan yaklaşık 1cm çapında metal halka, ve 1 adet yoyo sıvısı... Anlayacağınız yoyo hastasıyım :) Ürünün toplam ağırlığı 2 kilogramı geçmiyor, fiyatı ise 137.82$... Şimdi sorularım şunlar:
    1-Gümrüğe takılma olasılığı nedir sizce?
    2-Ankara'da oturuyorum, gümrüğe takılırsa İstanbul'a gitmem gerekir mi?
    3-Arkadaş da aldığını ve kapısına kadar geldiğiniz söyledi, böyle bir şey mümkün mü?
    Şimdiden çok teşekkür ederim. :)
  • öncelikle hepinize gümrüksüz günler dilerim
    sizinle birkaç ithalat maceramı paylaşmak istiyorum
    konu ne kadar eskisede mevzu hepimizin başından geçebilecek mevzu
    önce sizlere deneyimlerim sonucu ulaştıgım birkaç bilgiyi aktarmak istiyorum
    1-uzak dogu mallarından uzak durun
    2-illaki alacaksanız saglam bi satıcı yada salam bi internet sitesi bulunuz
    3-ödemelerinizi mutlaka paypal la yapın (site güvenligi için )
    4-çinliler siz demeden ürünü 30 $ altı gösterir ve hediye yada garanti dönüşü die ibare atarlar (işi bilirler) yinede satıcıya bunu sölemekte fayda var
    5-kesinlikle kargo şirketi kullanmayım EMS (Çin aps servisi) china mail yada honkong post kullanın
    çünki bu saydıklarımın tr deki dagıtıcısı PTT yani kargonuzun gümrüge takılma şansı %40 a düşer diger firmalarla getirmeye kalkarsanız 150 tl ardiye giderini sizden almak için ürünü gümrüge takarlar
    6-PTT kanalıyla gelen kargolar gümrükten geçer ancak kargonuz açıksa muhtemelen dagıtıcı side bi dekont uzatır buda kargonuzun degerinin %18 ini geçmez ödenmiştir siz o parayı dagıtıcıya yada PTT şubesine öder malınızı alırsınız
    7- her alımda birden çok malzeme almamaya çalışın
    8- tüm aldıklarınızı tek kargo yaptırmayın
    9-Free Shiping (ücretsiz kargo) ürün alın
    11- ürün boyutunun kargoda hiçbir önemi yoktur (kargo parası sizden çıkmıyorsa) önemli olan adet ve biçilen degerdir
    10-bu gün itibariyle 65 inci çin malı malzemede elime geçmiş bulunmakta bunların içinde 1 dolarlık ürünlerde var 1000 dolarlık da
    10 gr lıkta var 3 kg lıkta

    umarım bu bilgiler sizinde işinize yarar bu kadar bilgiden sonra ben bu işi yapamıyorum dien olursada yardımcı olmaya çalışırım
  • Arkadasım 1 yıl kadar Avustralya'da kaldıktan sonra 2 ay evvel istanbul a kesin dönüş yaptı..ordaki kitap eşya giysi vb gibi seylerini gemi yoluyla buraya getirtti..anlayacağınız ortada ne ticaret ne de yeni alınmış elektronik vb gibi seyler var..Haydarpaşa daki gümrük memuru arkadasıma mallarını gümrükten çekmesi için vergi ödemesi gerektiğini söyledi..saka gibi yani..arkadasım kendi kıyafetleri kitapları vs kişisel malzemeleri için vergi ödemek zorunda kaldı..böyle birsey olabilir mı? Ne yapılması gerektiğini bilen arkadaslar yardımcı olursa çok sevinirim..
  • mesajim bulunsun
  • 28 EKİM AYINDAhttp://enhancexl.com/ sitesinden ürün aldım defalarca yazışmama rağmen ürünümü gönderdiklerini söylüyolar.. fakat gönderdiklerine dair takip numarası vermiyolar.. sizce dolandırılmışmıyımdır.. ne yapmam lazım .. bu arada istanbul avrupa yakasındayım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURGAY1000 -- 31 Mart 2011; 11:26:11 >
  • Hocam bazı postalar takipsiz gelebiliyor. Gönderdik diyorlarsa göndermiş olabilirler
  • 28 ekim 2010 dan bu güne .. nerden nasıl soruştururummm..
  • arkadaşlar tüm mesajları okudum fakat giysi hakkında pek bir şey bulamadım.çinden ayakkabı ve çanta ısmarladım.kargoyla birlikte 217 euro tuttu.toplamda 9.5 kg.kargom ptt ile gelecek china postu seçtim.içindeki ayakkabılar tek numara ve her ayakkabıdan 1 tane var hepsinden tek.ticari amaçlı değil yani.gümrüğe takılır mı diye korkuyorum?elektronik hiçbirşey yok içinde.
  • Tamda yurtdışında alışverıs yapma arifesinde yeni bir gumruk mevduatı çıktıgını öğrendım çok canımı sıktı bu olay çıkan yeni kanunun bir bölümü şöyle :

    Posta ve hızlı kargo eşyası kapsamında muafiyet, mezkur Kararın 45 veya 62 nci maddesinde belirtilen eşya için söz konusudur. Kararın 61 inci maddesinde hüküm altına alınan yolcu beraberi 430 Avro'luk hediyelik eşya limiti, posta yolu ile getirilen eşya için söz konusu değildir. Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, kıymeti önemli değeri olmayan eşya limitini (150 Avro'yu) aşan, ancak 1500 Avro'yu aşmayan eşya, Kararın 62 nci maddesi kapsamında değerlendirilecek ve geldiği ülkeye göre bu eşyaya tek ve maktu vergi oranı uygulanacaktır. Söz konusu eşyanın vergilendirilmesinde, eşya kıymetinden Kararın 45 inci maddesinde geçen 150 Avro mahsup edilmeyecektir.

    Posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesinde, kargo ücreti dikkate alınmayacak, ayrıca aynı gönderici tarafından Türkiye’deki bir alıcı adına gönderilen aynı konşimento muhteviyatı gönderiler bir bütün teşkil ederek tamamının kıymeti birlikte dikkate alınacaktır.

    Kararın 45 inci maddesi kapsamında uygulanan muafiyet, iki ayda en fazla bir, yılda en fazla beş kere kullanılabilir. Bu limitlerin aşılması halinde eşyanın ticari mahiyette olduğu kabul edilip buna göre işlem yapılır.

    Anılan Kararın 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (bb) bendinde "yolcu" deyimi, (cc) bendinde "yolcu beraberi eşya" deyimi tanımlanmıştır. Ancak, nakil vasıtaları sürücüleri ve hizmetlileri yolcu sayılmayacaktır. Bu tanımlar çerçevesinde, yolcuların beraberlerinde kişisel ve hediyelik eşyayı gümrük vergilerinden muaf olarak serbest dolaşıma sokmalarına izin verilir.

    bu gelişmeyle ilgili detaylı bılgısı olan arkadaşlar varmı ?
  • bende merak ediyorum örneğin ayda 2 kez alışveriş yaptık 2. ürün verilendirilipmi teslim edilece yoksa teslim edilmeden gümrükde tutulacak yada germi gönderilecek?
  • şimdi ben bir şeyi merak ediyorum, şu ana kadar aldığım hiçbir şey gümrüğe takılmadı hepsi ptt ile geldi. ancak şimdi şansımı zorlayıp cep telefonu sokmayı deneyeceğim. ptt mi yoksa özel şirketle mi deneyeyim dersiniz şansımı?
  • Arkadaşlar 300 Euro tutarında 2 parça ürün getirmeyi planlıyorum. Düz egzos boruları..
    Şimdi bunu DHL ile yollayacaklar.. Takıldı diyelim gümrüğe yüzde 18 vergi verip alabiliyormuyum yoksa DHL ile geldiği için daha mı fazla şeyler ödemem gerekecek? Lütfen yardım.
  • Amerikadan takipsiz olarak yollanan ve bedeli 250$ olan bir ürün gümrüğe takılırmı ? gümrüğe keşke takılsa diyorum çünki takipsiz olduğu için kaybolma ihtimalinin yüksek olduğunu biliyorum , ama internette takipsiz kargoların gümrüğe takıldığınıda hiç görmedim ?
  • İyi günler Arkadaşlar;
    dhgate.com'dan toptan elbise satın almak istiyorum, ücretsiz nakliye hongkong post ile yazıyor , farklı bir firmayı seçince fiyat 2ye katlanıyor, hongkong post ile gelince benden hiçbir gümrük vergisi alınmadan, yani sitede yazan fiyatın dışında hiç bir ek masraf olmayıp kapıma kadar gelicek mi , mail atmama rağmen cevap gelmedi siteden sizden yardım istiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.