Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
30.160
Cevap
686
Favori
1.819.373
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Her turlu toplu alimda gumruge takilirsaniz isiniz cok zor. Eger satmak icin urun getirdiginiz tespit edilirse (bunlar genelde toplu urunlerdir) ticari bir sicil kaydi gostermeden (bir isyeri uzerinden ithalat islemi) tek basiniza ben bu 70 tan usb bellegi kendim kullanıcam diyerek inandırmanız cok zor.

    Ben gumrukteyken bi amca vardi, Cin'den 20 kilo çay getirmiş ama ekzantrik caylardan. Diyo ki ben kendim icin aldim bunlari ben icicem, adam kesinlikle inanmadı ve işlem uyguladı.

    Uzun lafın kısası, dışarıdan ürün getirecekseniz aynı urunden 2 taneden fazla getirmeyin, kutu cok agir olmasin, aciklama kisminda da repair&return gibi sanki tamirden donuyomus ibaresi olsun. gifti falan da yemiyolar artık. Bi e-bay saticisi 250 tane laptop yollamış TR'ye (ayrı zamanlarda ayrı kişilere) hepsine de gift yazmıs, oradaki gumruk memurları bu adam noel baba galiba diye dalga geciyorlardı. O adam black listte mesela, gonderdigi hersey takılıyo gumruge.




  • Merhaba arkadaşlar ,

    Ben Ocak ayında windows 7 upgrade kampanyasından yararlanarak upgrade cdsi siparişi verdim. "Ürün gönderildi" bilgisi geldi fakat kargo takip numarası gibi bir numara elime ulaşmadı. Ürün TNT ile taiwan'dan gelecek . TNT gümrüğü aradım yazılım olduğu için gümrükte kalabileceğini söyledi. İsim soyisim ile bir takip yapabilir miyim ? Ürün gümrükte kaldıysa ne gibi işlemler yapmayalım. ? Ürüne ücret ödemedim. Sadece 35 Euro havale ücretini ödedim.

    Teşekkürler...
  • Ben suan kargoya verıleli 8 gun olmus usps hızlı gönderi ile gönderilmiş netbook bekliyorum.heyecan dorukta 7-10 gun ıcınde teslım oluyor genelde satıcının turkıye gonderılerı.Sonucu çok yakında sızı mutlu bı sekılde paylaşırım umarım arkadaşlar.çok ii bi konu usps tercıh etmek bır defa daha rahatlattı bu uzun forumu komple okuduktan sonra.emeği geceçenlere teşş.
  • bende şöle bi şiy yaptım
    suç unsuru taşıyor ama silebilirim
    biz arkadaşa e bay dan bi mp3 çalar aldık gümrüğe takıldı zaten bekliyorduk 250 dolarlık bir şeydi üzerinde 25 dolar yazmasına rağmen ve usps ile geldi
    neyse gittik gümrüğe adam paypal çıktısını getirin dedi
    tamam dedik ve sevinçle gittik ve o hain planı uygulamaya koduk
    paypal çıktısını almadan önce bilgisayar konusunda yetenekli ellerimizle bir sıfırını sildik ve öle çıkardık götürdük görevliye al abi 25 dolar dedik adamda baktı trt bandrolü var dedi 20 lira civarında bi para ödedik ve geçti allaha şükür
  • mesajları okuyunca içimi bi endişe sardı benim de. 210 dolarlık bir fotoğraf makinası lensi aldım ebayden. ürün hong kong dan yola çıktı DHL ile türkiyeye yaklaşmakta. Şuan dubai aktarım merkezinde gözüküyor. umarım gümrükte bi sorun çıkmaz. Gelişmeleri burdan da paylaşıcam.
  • yeni tecrübem:

    3,5 kg lik double din teybi ptt ile getirttim bu sefer. kendime almıştım.

    topkapı gümrüğüne takıldı. samimi olarak gittim, yana yatıp çamura batmadım, bayan sordu etti, açtım gmaili gösterdim paypalı. 80 lira vergi çıkardı. %20 si olarak. ayrıca radyosu falan var onuda görmeyelim dedi.

    neyse teybi aldık bozuk çıktı iyimi. geri gönderdim çine teslim aldılar ve parayı iade ettiler. 3,5 kg lik paket yüzey posta ile 49 liraya gitti çine buda bilgi olsun..
  • ben ameriakadan 10 un üzerinde itouch, onlarca ps3 oyun dvd si, foto mak yolladım sorun yaşamadım. tabi usps ile gönderdim farklı adreslere
  • benim ürün de sorunsuz elime ulaştı. tamamen şans işi..
  • şimdi arkadaşlar luckerz diye bir site var(u degil o olacak o).oradan puanlar karşılıgında macbook almayı başarabilirsem ne kadar vergi öderiz.(belkide takılmaz ama bizdeki şans ya kesin olur öyle şeyler).

    çünkü konuyu baştan sona kadar okudum.genelde 400-500 lira masraflar çıkarmışlar.macbook'un amerika fiyatı 750$ galiba.böyle bir işe kalkışsam ne kadar öderim acaba?
    yani bu vergi olayında tr fiyatı mı yoksa gelen yerin fiyatımı baz alınır.bana tahmini bir rakam söylermisiniz ne kadar öderim diye.


  • Fedex ile kargom gelecekti arkadaşlar lakin takıldı.
    150TL ord. ücreti var dedi müş hiz. sesi güzel bayan.
    bu ücret mecburimmi ?

    başka neler olacak ? çıkıcak ?
    kutu üzerindeki ile içindekiler farklı fiyat olarak.
    kutuda mp4 player ve aksesuar yazıyor adet tabii fazla.
    kutu ağırlığı 6,1lbs 3kg gibi.

    hangi evraklar ve belge gerekli.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: di canio

    ABD'den USPS ile bir kargom gönderildi... LC ile başlayan sipariş takip numarası var.. yanlız LC ile başlayan numaralarla abd dışı takip yapılmıyor.

    Kargo gönderildi ama 2 aydır elime geçmedi. Geçmediği gibi nereye geçtiğine dair en ufak bi bilgi yok elimde.. 100 dolar değeri yok kargonun.hediyedir diye de ibare var üzerinde...

    ptt nin sitesinde sorgulama bölümünde ürün çıkmıyor. topkapıya gittim yok.. havaalına gittim yok..

    Toz olup uçtu sanki kargo?

    Tavsiyesi olan var mı..Ne yapmalı ne etmeli?

    Kargoma nerden ulaşabilirim?



    Dostum geçmiş olsun benimde

    LC takip nolu paketim kaybolmuştu

    içinde 150 usd değerinde hdmi kablo vardi monster


    paket kayıp, takibi yapılamıyor..




  • aradım ! fedex MNG-yi

    arkadaşınızın adına gelen kargoyu ve gümrük işlemlerini alamzsınız.
    vekalet gerekli oradan masraf başladı !

    150tl lik ord. ücreti dedi özel şirket olduğu için ödememe yolu yok galiba.
    sonra ne yapıcam gümrüğe gidip vs vs... oda pek bilmiyordu.

    şimdi ben ne yapmam gerkeli.

    İADE için illede o 150tl yi ödeyecekmiyim....
  • up konu kaybolmasın !
  • baştan sona kadar okudum yazılanları emeği gecen herkese tskler. bugun ebaydan dzone2 nıcklı satıcıdan 450 usd degerınde bir fotoğraf makınesı almayı dusunuyorum. okuduklarımdan anladığım kadarıyla;
    1- ürünü usps mail ile gönderimini seçicem.
    2-satıcıya paketin üzerine gift(hediyedir) notu yazdırıcam
    bunların seceneklerın en azından ürünün gumrukte takılmasını önlemek için ufakda olsa bir önlem oldugunu düşünüyorum.
    bu işlemleri yaptıktan sonra iş şansa kalıyor ürün umarım gumruge takılmadan elıme ulaşır. gelişmeleri burdan bıldıreceğim size arkadaslar
  • alacağım ürünün bana PTT ile gelmesi için
    Kargo seçeneklerinden hangisni seçmeliyim arkadaşlar ?
  • mesajım bulunsun.
  • arkadaşlar dış ticaretle uğraşıyorum.

    usp ve tnt gibi firmaları kullanmayın size en az 150-250 tl ordino faturası keserler.
  • onca araştırmadan sonra fanasonic fz35 almaya karar verdim. ve ebaydan kullanıcı bakmaya başladım en ilgili çıkan dcimpire adlı kullanıcı oldu. ems express göndermesini 2. işaretlemesini hediye olarak yazmasını söyledim. tabi yaparım deyim ems için kargo bedeva ems expressle istiyorsan 23 dolar vermem gerektiğini soyledi. bende kabul ettim ve gönderdiğin ems express için 23,19 doları ödedim. paypalda makbuzda 'Optional Upgrade Fee for EMS Express' yazıyor.

    (You can simply think in this way:

    Registered Air Mail / Parcel: slower, for FREE

    EMS EXPRESS: Faster, need to pay US$23.19)

    ama bugun takip numarasını istediğimde bana 'Tracking Site:http://www.fedex.com and traking number' yollamış,fedex in sitesine girdim ve bugun verilmiş yazıyor. 10 defa dedim. paypal ödeme sayfasına da yazdım. hepsindede tamam dedi. makbuzdada ems express yazıyor. şimdi takılda en az 400-500 tl para istenecek benden. ne yapmam gerekiyor. takıldıgında discipute açsam paramı kesin alımıyım. çünkü yazışmalarda adam dediğini yapmamış. makbuzdada extra parayı ems express için ödedim. off ne yapcam şimdi arkadaşlar bilgilerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız akıl verirseniz çok muylu olurum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: caferkaya

    onca araştırmadan sonra fanasonic fz35 almaya karar verdim. ve ebaydan kullanıcı bakmaya başladım en ilgili çıkan dcimpire adlı kullanıcı oldu. ems express göndermesini 2. işaretlemesini hediye olarak yazmasını söyledim. tabi yaparım deyim ems için kargo bedeva ems expressle istiyorsan 23 dolar vermem gerektiğini soyledi. bende kabul ettim ve gönderdiğin ems express için 23,19 doları ödedim. paypalda makbuzda 'Optional Upgrade Fee for EMS Express' yazıyor.

    (You can simply think in this way:

    Registered Air Mail / Parcel: slower, for FREE

    EMS EXPRESS: Faster, need to pay US$23.19)

    ama bugun takip numarasını istediğimde bana 'Tracking Site:http://www.fedex.com and traking number' yollamış,fedex in sitesine girdim ve bugun verilmiş yazıyor. 10 defa dedim. paypal ödeme sayfasına da yazdım. hepsindede tamam dedi. makbuzdada ems express yazıyor. şimdi takılda en az 400-500 tl para istenecek benden. ne yapmam gerekiyor. takıldıgında discipute açsam paramı kesin alımıyım. çünkü yazışmalarda adam dediğini yapmamış. makbuzdada extra parayı ems express için ödedim. off ne yapcam şimdi arkadaşlar bilgilerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız akıl verirseniz çok muylu olurum.

    vay karaktersiz satıcı kardeşim inşallah takılmaz gümrük de dua takılırsa işin çok zor.üzüldüm gercekten




  • çok saol bende takılmamasını istiyorum. inş sorunsuz elime ulaşır. 92 dolar yazmış kullanılmış ve hediye yazdıgını söyledi. ama illaki bir risk var. takılırsa artık satıcı ile paypal da tartışcaz %100 haklıyım orda inş para iadesi yapılır o zman.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.