Şimdi Ara

Cescesor, Etacolor, Goprint, KartuşMatik kıyaslama (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
557
Cevap
8
Favori
48.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu gün kartuş vitrini firmasının kadıköy şubesinden kolay dolan kartuş seti ve ocp mürekkep aldım. kartuşları yazıcı tanıdı tanımasına ama kafa tıkanma sıkıntısı yarattı en az 10 kez kafa temizlemeden sonra daha önce orjinal mürekkeplerle bastığım bir fotoyu bastırdım. kağıt her ikisinde de agfa. Ocp mürekkeplerin kırmızı renk tonu çok koyu ve farklı sanki kırmızı değilde koyu bordo gibi. sarıda orjinalinden koyu. ciddi anlamda hiç beğenmedim. hadi kartuşları kullandım bir setini ama diğer seti bir arkadaşıma aldığım için hiç açmadım mürekkepleri de aynı şekilde kullanmadım. bakalım yarın firmadan ümit beyle görüşeceğim iade alacaklar mı. umarım alınır. CİDDEN HAYAL KIRIKLIĞI İÇİNDEYİM. daha önce canon yazıcım da kullandığım cescesor mürekkeplerde tıkanma sıkıntısını çok yaşamıştım ama renk tonu sorunum yoktu. epson durabrite yazıcı serisine ocp alacaklar önemle uyarılır...!!!




  • geçmiş olsun.baya ciddi bir sorun.

    yalnız bende durabrite mürekkep kullanan epson sx425w yazıcıda bursa kartuştan temin ettiğim ocp mürekkep kullanıyorum.

    ve şuana kadar herhangi bir tıkanıklık yaşamadım.(yanlış seri mürekkep gönderilmişti aynı sorunu yapmıştı kafa temizleyici kullanıp mürekkepi değiştirdikten sonda sorun kalmadı)

    renk tonlarıda gayet iyi.

    size büyük ihtimalle ocp diye başka bir ürün satılmış olabilir. yada;
    yanlış seri mürekkep almışsınızdır.
  • kartuş seti aldığım diğer arkadaşında yazıcısı sizinkiyle aynı. sx130 larla aynı kartuşu kullanıyor. ama onun yazıcısına takmadım henüz kartuşları. tıkanma sorununu hallettim ama renk sorunu cidden kötü. aldığım kartuşların içi doluydu. acaba onlar mı yanlış mürekkep doldurdular diyeceğim. ayrıca aldığım mürekkeplerden daha doldurma yapmadım. diğer mürekkepleri de yanımda yarım kiloluk ocp şişelerinden doldurdular. dediğim gibi henüz mürekkep doldurmadım. sadece kartuşun içindeki mürekkepleri kullanıyorum. şimdi siz böyle deyince aklıma takıldı acaba kartuşa doldurdukları mürekkepler farklı olabilir mi. cidden can sıkıcı bir durum daha önce orjinal mürekkeple bastırdığım fotolar dan yine aynı kağıtlara bastırıyorum resmen garip bir kızıllık bastı resimleri. ama kırmızıda kırmızı gibi değil. garip bir renk. epson sx 130 durabrite için aldığımı özellikle belirttim. durabrite mürekkepe eşdeğer dedim üstüne basa basa bana ocp epson mürekkepleri tek tip zaten dediler.

    Sayfanın değiştir seçeneğinde hata verdiği için yeniden yazmak zorunda kaldım. adminlerin dikkatine...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mors -- 19 Ocak 2012; 21:29:21 >




  • üstteki foto orjinal mürekkeple basılan alttaki ise ocp mürekkeple. her ikiside aynı kağıda, aynı yazılımdan, aynı ayarlarla basılmıştır.

  • Aynı şekilde üstteki orjinal mürekkep

  • sen de çok şey istiyosun yahu. yok kırmızı bordo gibiymiş, yok sarı koyuymuş : ) canavar gibi basmış işte.. şaka bir yanada muadil mürekkeplerle dörtlük dörtlük bir renk gamutu yakalamak çok zor. ben renk sorunu olsa da kafada tıkanıklık yapmayan mürekkebi daha çok tercih etmeyi düşünmeye başladım.
    bir de aldıgınız renklerin tutarsızlıgı baskı ayarlarıyla ve dogru kagıt seçimiyle de ilgili olabiliyor. şöyleki, herhangi bir x mürekkeple premium plus kagıdı seçtiginizde aldıgınız sonucu, farklı bir y mürekkeple photo paper kagıdı seçerek alabiliryorsunuz. vs. vs. inkjet işi zor iştir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yerli79

    bende brother 6490 cv cihaz var goprint mürekkepleri kullandım renk kalitesi benim için önemli değil makinam bozulmasın yeter demiştim fakat malesef makinamın kafa tıkandı nasıl açacağımıdı bilmiyorum

    hangi seri kartuş kullanıyor makinanız belki yardımcı olabilirim.bu arada sakın yazıcınızın içini açıpta printheada müdahale etmeye kalkmayın.yoksa çöp olur makinanız.öncelikle kartuş numaralarını yazınız bir bakayım.cevap yazarım buradan.
  • Daha önce kullandığım cescesor mürekkeplerde de renk gamutunu dört dörtlük yakalayamadığım bir gerçek ama yinede kanaatkar davranmıştım ta ki kafa tıkanmalarından pes edene kadar. Bu gün kadıköye yeniden gittim. ilke ve ümit beyler sağ olsunlar çok ilgilendiler. Sorun dolu gelen doldurulabilir kartuşların içindeki mürekkeplerin OCP olmadığı tespitiyle bir sona bağlandı. İademi sorunsuz yapıp beraberinde boş kartuşlara OCP mürekkepler doldurularak tarafıma ücretsiz denemem için verdiler. Ama bu seferde yeni doldurabilir kartuşları yazıcı tanımadı. olabilecek tüm seçenekleri denedim ve en sonunda gerçek OCP mürekkepleri deneyemeden pes ettim. Aslında mevcut orjinal kartuşlarıma bu gün verilen doldurabilir kartuşlarda ki OCP mürekkepleri çekip doldurabilirim. Yazıcıyı ve kartuşları resetleyen yazılımı da internetten bulup indirdim. Ama 2 gündür tüm mesaimi bu işe ayırmaktan birazda yoruldum.

    Yalnız belirtmeden geçemeyeceğim bir konuda bu gün Ümit beyin bana epsonun 6 mürekkepli yazıcısından kendi ithal ettikleri fotoğraf kağıdına basılmış bir İstanbul manzarasını gösterdiğinde çok şaşırmam. Çünkü neredeyse prof. bir baskı gibiydi diyebilirim. Şimdilik pazartesine kadar bekleme durumundayım. Pazartesi uygun olursam sanırım yeniden bir kadköy seyahatim olacak :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yerli79

    bende brother 6490 cv cihaz var goprint mürekkepleri kullandım renk kalitesi benim için önemli değil makinam bozulmasın yeter demiştim fakat malesef makinamın kafa tıkandı nasıl açacağımıdı bilmiyorum

    netten baktım LC67 veya LC 1100 görünüyor seri olarak.

    gerekli malzemeleri öncelikle temin edin.
    1- 1 Adet 20 lik enjektör (eczanelerden bulabilirsiniz.)daha büyüğünü bulabilirseniz daha iyi olur.
    2- 1 Adet 5 cc lik enjektör (dolum için)
    3- 1 adet pipet (meşrubat içmeye yarayan)herhangi bir kafeteryadan temin edebilirsiniz)
    4- Kartuş temizleme sölüsyonu (yoksa eczane veya bakkaldan bir şişe aseton.yanlız aseton olsun diğer oje temizleme sıvıları falan oluyor onlar olmayabilir.)

    en garantili yöntem yedek kartuşunuz yoksa kartuşların içindeki mürekkepleri enjektör ile tamamen çekerek boşaltın.ve aynı kartuşlara kartuş temizleme sölüsyonu varsa bu sölüsyondan doldurun.sölüsyon yoksa bunun yerine kartuş hacminin yarısı kadar aseton doldurun.kartuşları yarıya kadar sölüsyon ile doldursanız yeterli olacağını düşünüyorum.

    ardından kartuşların yazıcıdaki mürekkep ağzının oturduğu kısımdaki sivri uca pipetinizin bir ucunu takın.biraz zor olur ama pipetler tam bu iş için biçilmiş kaftan.

    pipetin diğer ucuna büyük enjektörünüzü iğnesi olmadan sıkıcı geçirin pipeti enjektöre takmadan enjektörün piston konumu basılı vaziyette olsun.pipeti takınca enjektör pistonunu çekerek vakum yaptırarak yazıcı içindeki borularda bulunan mürekkebi enjektöre çekmiş olacaksınız.sonra enjektörü pipetten ayırıp enjektör içine gelen mürekkebi boşaltıp bu işlemi 3-4 sefer tekrarlayın.


    daha sonra sölüsyon dolu kartuşları makinanıza takın en azından 5 veya 6 kez kafa temizleme işlemi yaptırıp yazıcınızı öylece 3 - 4 saat dinlenmeye bırakın.buradaki 5 - 6 seferlik amaç sölüsyonun yazıcı içindeki hortumdan printheada kadar gitmesini sağlamaktır.beklemedeki amaç ise printhead içinde tortulaşmış yada kurumuş olan mürekkebin iyice yumuşamasını sağlamaktır.içi sölüsyon veya aseton dolu kartuşlar takılı vaziyette 3-4 saat beklemeye alın.daha uzun süre de beklemesinde sakınca yok.bu işlemi akşamdan yapıp ertesi gün devam edebilirsiniz.

    bekleme sonrasında kartuşları tekrar yazıcıdan çıkarın.büyük enjektör ve pipet yardımıyla yazıcının içindeki aseton veya sölüsyonu ilk yaptığınız şekilde tekrar vakumlama yaparak enjektör ile çekerek temizleyin.3-4 sefer yapın bu işlemi.

    sonrasında kartuşlarınızın içinde kalan sölüsyon veya asetonu tekrar 5 lik enjektör ile çekerek boşaltın.yerine kartuşlarınıza güvendiğiniz marka kaliteli mürekkep ile doldurup yazıcınıza takın ve 3-4 sefer kafa temizliği işlemi yaptırın.normal çalışmaya başlayana kadar gerekirse temizlik işlemi yaptırın.

    yazdıklarımı harfiyen uyguladığınızda kafa tıkanıklığı büyük ihtimalle açılacaktır.ve mutlu sona ulaşacaksınız büyük olasılıkla.

    birde o mürekkepleri bir daha yazıcınıza yaklaştırmayın.




  • mesajım bulunsun
  • bu markalarla basa cıkabılecek bır murekkep markası daha var mycolorink...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: civalı sokak lambası

    sen de çok şey istiyosun yahu. yok kırmızı bordo gibiymiş, yok sarı koyuymuş : ) canavar gibi basmış işte.. şaka bir yanada muadil mürekkeplerle dörtlük dörtlük bir renk gamutu yakalamak çok zor. ben renk sorunu olsa da kafada tıkanıklık yapmayan mürekkebi daha çok tercih etmeyi düşünmeye başladım.
    bir de aldıgınız renklerin tutarsızlıgı baskı ayarlarıyla ve dogru kagıt seçimiyle de ilgili olabiliyor. şöyleki, herhangi bir x mürekkeple premium plus kagıdı seçtiginizde aldıgınız sonucu, farklı bir y mürekkeple photo paper kagıdı seçerek alabiliryorsunuz. vs. vs. inkjet işi zor iştir.

    katılıyorum tıkandıktan sonra zaten bır ıse yaramaz bırde kagıt secımı cok farkedıyor bılınclı kıllanıcı olamak gerekır...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dolummerkezi


    quote:

    Orijinalden alıntı: civalı sokak lambası

    sen de çok şey istiyosun yahu. yok kırmızı bordo gibiymiş, yok sarı koyuymuş : ) canavar gibi basmış işte.. şaka bir yanada muadil mürekkeplerle dörtlük dörtlük bir renk gamutu yakalamak çok zor. ben renk sorunu olsa da kafada tıkanıklık yapmayan mürekkebi daha çok tercih etmeyi düşünmeye başladım.
    bir de aldıgınız renklerin tutarsızlıgı baskı ayarlarıyla ve dogru kagıt seçimiyle de ilgili olabiliyor. şöyleki, herhangi bir x mürekkeple premium plus kagıdı seçtiginizde aldıgınız sonucu, farklı bir y mürekkeple photo paper kagıdı seçerek alabiliryorsunuz. vs. vs. inkjet işi zor iştir.

    katılıyorum tıkandıktan sonra zaten bır ıse yaramaz bırde kagıt secımı cok farkedıyor bılınclı kıllanıcı olamak gerekır...






    Bilinçli kullanıcı...?!
    beyefendinin bana attığı mesajlardan önce benim yazdıklarımı bir oku istersen...Yoksa sende özelden mürekkep mi satmaya kalkacaksın bana...!!!




  • canon mg5250 ile kullanmak üzere önerebileceğiniz "en kaliteli mürekkep" hangisidir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

    canon mg5250 ile kullanmak üzere önerebileceğiniz "en kaliteli mürekkep" hangisidir?

    tabiki ocp mürekkep.forumda kısa bir araştırma yaparsanız anlarsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    quote:

    Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

    canon mg5250 ile kullanmak üzere önerebileceğiniz "en kaliteli mürekkep" hangisidir?

    tabiki ocp mürekkep.forumda kısa bir araştırma yaparsanız anlarsınız.

    ocp'nin de buradan önerilen bazı mürekkeplerden farklı olmadığını okudum... yani açık ara iyi bir mürekkep değil....iyi ama çok iyi değil... benim izlenimim o... canon'un orjinal mürekkebini aratmayacak kalitede mürekkep arıyorum
  • test etmeden hiçbir şeyi anlayamazsınız.ben 4 kartuşlu profesyonel olmayan bir yazıcıdan ocp mürekkep le dijital dosyanın aynısını alıyorum.ve diğer mürekkeplere görede ucuz
  • ve çogu yorum yapmış kişi ürünü kullanmadan yorum yapmış.dikkat ederseniz farkına varırsıınız.
  • quote:

    tabiki ocp mürekkep.forumda kısa bir araştırma yaparsanız anlarsınız.


    malesef forumda kısa bir araştırma yapılırsa ocp nin en iyi mürekkep olmadıgı anlaşılır.
    sen başka hangi mürekkepleri kullandın? aynı çıktıları aynı ayarlarla aynı kagıtlara farklı mürekkeplerle aldın mı?

    hiç bir markanın fanatikligini yapmamak gerekir, neticede babamızın fabrikasında üretilmiyor bunlar.
    hangisi en iyi fiyata kabul edilebilir en iyi kaliteyi sunuyorsa onu tercih etmek lazım. veya pahalı da olsa istenilen özelligi sunan mürekkebi kullanmak bazı durumlarda tercih sebebi olabilir.

    bir mürekkebe en iyi diyebilmek için bir sürü kriter var, başlıcaları: renk dogrulugu, kafada tıkanıklık yapmaması, baskı aldıktan sonra kısa bir zaman içinde renk özelliklerini kaybetmemesi vs. vs.




  • aynı anda aynı resimleri farklı mürekkeplerle test etme imkanım olmadı.ama farklı zamanlarda en az şuana kadar bin tane resim almışımdır.en iyisi diyorum.kullandığım mürekkepler;


    eko kartuş setinin içinden cıkan eko mürekkep
    inkjoy
    techboss
    ocp
    cescesor ecomomy(komşum kullanıyordu.onda test etme fırsatım oldu,)şu an techbossun resimleri elimde duruyor.resimler ilk cıktığında ccok güzeldi.ancak bir iki aya kalmaz iyice soldular.

    ocp onbirinci aydan beri kullanıyorum.hicbir sorun yaşamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirekinci -- 28 Ocak 2012; 20:26:36 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.