Şimdi Ara

Güvenlik Kameralarını Uzaktan İzleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
91.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bir yakınıma ait iş yerinin güvenlik kamera sistemini uzak bağlantıyla izlemeye yarayan, program ve program ayarları kayboldu. Sistemin kurulumunu yapan kişide, gerekli ayarların elinde olmadığını söyleyerek yapılamadığını söyleyerek işin içinden çıkıyor.
    Benim merak ettiğim nokta, her güvenlik sistemini izlemek için kullanılan program farklı mı ? Yani gerekli ayarlar edinildikten sonra farklı programlardan da uzak bağlantı yapılıp, güvenlik kameralarının canlı olarak izlenmesi söz konusu olamaz mı ?
    Ayrıca bu ayarları (ip,user,password) manual olarak alabileceğim herhangi bir admin paneli mevcut mudur? Mevcut ise nasıl erişebilirim? Konu hakkında bilgi ve deneyimi olanlardan, yardım bekliyorum. İyi çalışmalar



  • benim çalıştığım yerde kullandığım yöntem, eğer ana sistem bir bilgisayardan kontrol ediliyorsa teamwiever yada benzeri uzak masaüstü programlarıyla bağlanmaktı, bu şekilde ne pasworda nede başka birşeye ihtiyacınız olmaz :)
  • bu bahsettiğim sistem, receiver benzeri bir cihaza bağlı. o cihazda bir televizyona bağlı, normalde kameraların (10-12 tane var) bir arada izlendiği. aynı odada bulunan bilgisayarda, uzaktaki herhangi bir bilgisayarda bir program aracılıgıyla baglanarak izliyodu yani ;) bu ip kamera sınıfına mı girer ?
    söz konusu programa, bir ip adresi (ki bu işyerinin local ip adresi) ve admin ve şifre aracılıgıyla baglantı yapılabiliyordu.
  • evet ozaman dediğim yöntem işe yaramaz :)

    ancak servis arkadaş fazla sallamış ip kaybettim falan derken, aslında bilmiyorum demek istemiş bence başka bir güvenlik sistemleri işi yapan teknikere gidersen sorununu dakikalar içinde çözecektir
  • peki bu ip kameraları izlemek için program önerisi olan var mı ?
  • Kardeş dediğine benzer bir cihazla geçenlerde işim oldu cihazın kayıtları sadece kendi programı ile izlenebiliyordu programını bulamadım geri dönüp cihazı inceledim flash belleği takınca software download diye bişey gördüm ve kumandadan yaptım flash belleğe kendi programını yüklemiş gittim bu programla işimi hallettim ve farkettimki asynı program uzaktan izlemede yaptırıyormuş tabii ip sini falan bilirsen sanada tavsiyem cihazın menülerini bir gez eminim içinde programda barındırıyordur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saunders

    Merhaba, bir yakınıma ait iş yerinin güvenlik kamera sistemini uzak bağlantıyla izlemeye yarayan, program ve program ayarları kayboldu. Sistemin kurulumunu yapan kişide, gerekli ayarların elinde olmadığını söyleyerek yapılamadığını söyleyerek işin içinden çıkıyor.
    Benim merak ettiğim nokta, her güvenlik sistemini izlemek için kullanılan program farklı mı ? Yani gerekli ayarlar edinildikten sonra farklı programlardan da uzak bağlantı yapılıp, güvenlik kameralarının canlı olarak izlenmesi söz konusu olamaz mı ?
    Ayrıca bu ayarları (ip,user,password) manual olarak alabileceğim herhangi bir admin paneli mevcut mudur? Mevcut ise nasıl erişebilirim? Konu hakkında bilgi ve deneyimi olanlardan, yardım bekliyorum. İyi çalışmalar



    cihazın marka ve modelini yaz yardımcı olayım..
  • Bu iş kullanılan cihaza göre değişiklik gösterir. Önceden nasıl bağlanıyordunuz bilmiyorum ama modemin ipsini explorer a yazarak bağlanmayı deneyerek başlayın işe olmazsa devam edelim :)
  • hangi ip'nin modeme ait olduğunu nerden anlayabilirim ? yada cihaza manual ip atamasını nasıl yapabilirim?

    geç cevap verebildim kusura bakmayın, bir süredir şehir dışındaydım.
    bahsettiğim ip kameranın televizyona bağlı olduğu cihaz bu(aşağıdaki resimdek)i, ayrıca harddisk benzeri harici bir uzvuda bulunuyor. buradan modeme bir adet de ethernet girişi var. şimdi kameranın ip kamerası olduğunu kanısına varabilmemiz için yeterli argüman toplamışsak sizden isteyeceğim yardım, ip kamerası(ları) için NAT atamasını nasıl yapacağım, her kamera için ayrı ip adresi mi almak gerekiyo? ip ataması ve bu ip'nin nat yönlendirmeleri nasıl yapılır. yardımcı olabilirseniz çok makbule geçecek.

    iyi çalışmalar..
     Güvenlik Kameralarını Uzaktan İzleme
  • Resimdeki sizin kameraların bağlı olduğu kayıtların tutulduğu dvr cihazı. Kullandığınız kameralar ip değil, normal kameralar. Burda öğrenmeniz gereken; dvr cihazında ayarlara girip orda verilen port numaraları ve dvr cihazını yerel ip sini öğrenip, modem arayüzü vasıtası ile o yerel ip ye cihazda belirtilen port numaralarını açacaksınız ve modemin ip sini (arayüze girdiğinizde ilk sayfada yazar genelde) dışardan explorer a girerek izleme işlemini gerçekleştireceksiniz. Bazı cihazlar uzaktan izleme işlemi için ek program gerektiriyorlar, sizdekinin durumunu bilmediğim için net bir şey söylemem yanlış olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunter87

    Resimdeki sizin kameraların bağlı olduğu kayıtların tutulduğu dvr cihazı. Kullandığınız kameralar ip değil, normal kameralar. Burda öğrenmeniz gereken; dvr cihazında ayarlara girip orda verilen port numaraları ve dvr cihazını yerel ip sini öğrenip, modem arayüzü vasıtası ile o yerel ip ye cihazda belirtilen port numaralarını açacaksınız ve modemin ip sini (arayüze girdiğinizde ilk sayfada yazar genelde) dışardan explorer a girerek izleme işlemini gerçekleştireceksiniz. Bazı cihazlar uzaktan izleme işlemi için ek program gerektiriyorlar, sizdekinin durumunu bilmediğim için net bir şey söylemem yanlış olur.



    bende de benzeri bir sorun söz konusu
    port yönlendirmesii yaptım
    uzak bilgisayardan ip ile arayüze ulaşıyorum ama
    görüntü gelmiyor
    sorun nedir acaba???
  • aynı sorun bende de var arkadaslar yardımcı olursanız makbule gecer saunders arkadas sorununu cozdun mu bızıde bılgılendrırsen ?
  • Arkadaslar meraba ben yeni üye oldum...simdi yukardaki yazilanlari okudum.bende isyerine 4 tane kamara ve risever e benzer dvr cihazi gali onunla birlikte kamara sistemi aldim,kendim kurmak istedim,kurdum ancak simdi isyerini evden izlemek istiyorum onu yapamiyorum...arastirdim,sabit IP adresi alinmasi lazimmis,o IP yi router in icine verilmesi lazimmis bu sekilde bilgiler aldim.ancak bana yardimci olabilecek bir arkadas yada arkadaslar varsa eger bana maddeler halinde yazabilirlermi örnegin söyle yani..

    ilk önce ..1-sabit IP alacaksin
    2-o aldigin IP adresini routerin icine filan yere yazacaksin,
    3-ayni IP numarasini dvr cihazinada yazacaksin,
    4-sora su ,,su,,islemleri yapacaksin

    bu sekilde bana yardimci olabilecek bir arkadas varsa lütfen yardimlarinizi bekliyorum,kamaralari taktik bin GB kayit icin aletide var ama izleme yapamiyorum en önemlisi is yerim uzak evden izlemem onuda yapamiyorum..msn den görüserekte bilgi verebilirseniz msn adresimide yaziyorum simdiden tesekkürler... vahapakcam@hotmail.com
  • dvr kartların nasıl izleneceği bu linkte yazıyor muhtemelen cihazlarda aynı mantıkla izleniyordur
    http://callpos.com/uzaktan-guvenlik-kameras-zleme.html
  • tskler kardesim
  • öncelikle bilgisayarının ip adresini sabit yapıphttp://www.ipadresi.net sitesinden ip adresini öğrenmelisin.
  • Modemden port açıp modemle statik ip yoluyla izleyebilirsin.
    Android ve appstore uygulamaları mevcut iyi forumlar .
  • kamera sistemleri , kamera sistemi , güvenlik kamera sistemleri, hepsine kamera sistemleri çözüm üretir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toker4242 -- 21 Nisan 2013; 18:01:53 >
  • teşekkurler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.