Şimdi Ara

Baskı Devre Programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar en iyi ve en kullanışlı baskı devre programı hangisidir ?



  • kişiden kişiye değişir. bana göre en kullanışlısı express pcb hem ücretsiz hem de evde pcb hazırlamak için oldukça ideal bir program. yapılan çizimi 2 saat bitmap vs yapmakla uğraşmıyosun. ne çizersen onu çıkartıyo bir kaç eksik yanı var ancak orta seviyedeki kullanıcılar için farkedilmeyece eksikler. bir kaç tane örnek verecek olursak
    mirror çıktı alma özelliği yok, auto router yok, gerber çıktısı alma imkanı yok, hazır kütüphanede gelen elemanların padleri çok ince vs..
  • Proteusta hem simulasyonun yapıp hem de pcb oluşturabilirsin. Pic simulasyonları için işine yarar. Orcadde simulasyon yapıyorum ama pcbye alışamadım orada, kullanım zorluğundan falan değil sadece alışkanlık meselesi. Bir deneyebilirsin. Fpga le ilgileniyorsan Altium Designer iyi gelecektir sana.
  • bende proteus kullanıyorum ama herkes baskı devrede en iyi orcad diyor acaba onumu öğrensem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _DesertEagLe_

    bende proteus kullanıyorum ama herkes baskı devrede en iyi orcad diyor acaba onumu öğrensem.


    Eğer öğrenmek istiyorsan nette şu kitabın pdfsini bulup okumanı tavsiye ederim: Complete PCB Design Using OrCad Capture and Layout By Kraig Mitzner

     Baskı Devre Programı
  • bulmaya çalışırım ama ingilizce ise biraz zor
  • İngilizce bimeyene bırak programını oynatmayı lehim bile yaptırmıyorlar.


    Bak @Türkünmeraklısı neler yazmış : Teşekkürü unutmayalım.

    http://www.antrak.org.tr/gazete/052006/index.html

    Bulabilecekmisin bakalım .
  • Abartmayalım musallim hocam onu başarabiliyoruz çok şükür.Ordaki teknik ingilizceyi anlayabilseydim zaten burda işim olmazdı çünkü burdaki sorduğum sorunun temelinde yatan şey kaynak sıkıntısı ve o da malesef türkçe olarak yok veya çok kıt.Malesef ülke olarak elektronikte üretim ve arge çalışmalarımız yok veya çok sınırlı.En ufak parçayı bile dışardan alır durumdayız ki kaynak olarak elimizde ne bulunsun ? Neyse konuyu saptırmayım.

    Verdiğin linkte neyi bulmamı istiyorsun ? Bu arada isim Volkan mıydı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR.YILMAZ -- 4 Ekim 2009; 23:32:46 >
  • Başkasının obüsünü görmeyen kendindekini piyade tüfeği sanırmış.
    Ne bildin de koca ülkeyi küçümsüyorsun.
    Ne yiğitler varda haberin yok.
    Öğrenme gayreti içerisinde olan insanları severim yoksa hapı yutmuştun.

    Aradığın şeyin eskisi protel idi.

    Verdiğim sayfada bir üstadımız anlatmış , paylaşmış , hemde seneler önce .
    Eski versiyonda olsa değişen bir şey yok.

    Kim olduğunu bulabilecekmisin ?


    --------------
    Edit : Volkan kim tanımıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musallim -- 5 Ekim 2009; 0:29:01 >
  • Senin atasözüne de karşılık olarak ben Görünen köy kılavuz istemez yanıtı verirsem uyar bi yanıt olur heralde.Sen yaşadığın yeri takip etmiyorsan o senin sorunun ne babayiğitler var burda diyip yerinde sayarsın,önemli olan o babayiğitleri meydana çıkarmak.Yardımcı olmaya çalışıyorsun ama bi ton da laf ediyorsun bende seni anlamadım .

    Kim olduğunu da kötü maksatla sormadım sadece bana 1,1-5 ay önce saolsun elektronikle ilgili kitap gönderen bir arkadaş vardı senmiydin diye soracaktım ve tekrar teşekkür edecektim.Kim olduğun beni ilgilendirmiyor şuan.

    Edit: Ok sen değilsen kusura bakma nicki benzettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR.YILMAZ -- 5 Ekim 2009; 0:38:03 >
  • Yok yok , köy görünsede kılavuz lazım her zaman .
    Yoksa verilen linkdeki protel99 linkini bile bulamayabilir insanlar .
    Bazı kelimeleri , anahtar kelimeler ve ya şaka olarak alacağına , kavga sebebi olarak bakarsan senin işin zor.

    Hem benim neme lazım.
    Forumda en az 50 kere sorulup cevaplanmış konuyu araştırıp bulmayan biri ile ne uğraşırımki .
    Özür dilerim.
  • İnsanlara yardım etmeye çalışıyorsun hocam güzel ama ; bu şaka bile olsa rencide edici şeyler yazmamak gerek.Şu bana yazdığın mesajları bir gözden geçirirsen iyi olur,daha net anlayabilirsin.Ben kılavuzlarıma hep saygı duydum bu zamana kadar,bundan sonra da duyacağım.Şu özür dilerimden önceki sözüne de bana bir kaç kez diğer konularda yardımcı olmak adına yorum yazdığın için de saygı duyarak bişey demiyorum.Uğraşmayabilirsin ,kimseye bir dayatmamız olmadı da olamazda zaten.Vaktini aldıysam kusura bakma.
  • En iyisi x dir dense sende onu ögrenmeye çalışsan öğrenebilecekmisin ? İngilizcen kötü oldugundan daha helpten bile bir seyler cıkaramazsın. Sen hangi seviyede iş yaptığını yazmamışsın. Önce ne tarz devreler yapabiliyorsun ve neler kullandın onları bir yaz. Seviyen ortaya cıksın sonra suna bak denir.

    Su an hiç bahsetmediğin seviye bilgilerine göre yazılacak en iyi cevap, musallimin verdigi linkteki protel99se ile başlamandan başka bir şey olmaz.

    Son söz (sadece sana degil). Eğer insan bir konuda bilgisi az ise ve bir soru sormuşsa, yazılanlara hemen laf yetiştirmemesi gerektiğini bilmeli. Bilgi olmadığı belirttilen bir konuda hemen ahkam kesmeye başlamak, cahilliğin sadece o konu ile sınırlı olmadığını gösterir. Cahillikte kötü değil giderilmesi gereken bir yanımızdır.
  • @meraklıtürk ;

    Öncelikle ben programı öğrenmek konusunda yardım istemedim ; sadece program hakkında hangisi daha verimli çoğunluğun kullandığı birşeyi öğrenmek konusunda yardım istemeye çalıştım.Öğrenip öğrenemeyeceğimi şuan ben dahil kimse bilemez.Önemli olan üstüne gitmektir en azından çalışmaktır,öğrenemem deyip yan gelip yatmak değil...Yukarıda ingilizce ise biraz zor dedim;ingilizce bilmiyorum demedim zaten, bu ufak ayrıntılar çok önemli,teknik ingilizceyle konuşma dili olarak kullanılan ingilizcenin arasında dağlar kadar fark var.Senin dediğin gibi bir devre sorunum olsaydı bunu şu işi yapacağım hangi programı önerirsiniz diyebilirdim zaten .Bu konuda bir sorunum yok.

    Ortaya söylediğin lafı da ne kadar kendi üstüme alınmak istemesemde ,kendimce de değerlendirerek şunu söylemek isterim;tabiki hiçbir bilgi olmadan bilgelik taslamak,ahkam kesmek ukalalık ve cahilliğin dik alasıdır.Ama ortada böyle bir durum olmayıpta soru soran insanı aşağılamakta bence hoş birşey olmasa gerek arkadaşım.İşte bu şekilde anlayışlı ve tevazu göstererek davranmakta kötü değil insanların kazanması gereken bir Erdemdir güzel kardeşim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR.YILMAZ -- 5 Ekim 2009; 13:43:54 >
  • Bu sekilde yaklasımlarla bir sey elde edemezsin. Genç olduğunu düşünüyorum. İnternette olmak saygıyı sevgiyi bırakmayı gerektirmez. Sadece kimin ne kadar bilgisi oldugunu bilemez insan. Bu sebeple insan, pervasızca yazmada kendini haklı bulma yanılgısına düşer çoğu zaman.

    Hala aynı pervasızlıkta yazmaya devam edebilirsin. Bu sana verilecek cevapların kalitesini azaltacak.

    En iyi programı bulmada başarılar....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merakliturk -- 5 Ekim 2009; 14:07:56 >
  • @meraklıtürk

    Bak arkadaşım,abim,kardeşim artık herneyse ben her zaman sevgi ve saygımı korudum öncelikle saçmalasan iyi olacak.Ya yazdığım iletileri okumuyorsun,ve dolayısıyla anlayamıyorsun yada pervasızca birilerini koruma niyetindesin.Ben burda kimseyi haklı veya haksız konuma getirme çabasında da değilim.

    Asıl pervasızlık konuyu anlamayıp senin gibi objektif bakmayıp kafasına göre yorum yapmaktır.Akıl yaşla olmuyor ne yazık ki.Hitap tarzımdan bile yaşım hakkında fikir edinemediysen o senin sorunun.

    İyi dileklerin için de teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR.YILMAZ -- 5 Ekim 2009; 18:12:52 >
  • eeee bu programlar iyi güzelde download edebileceğimiz bir link yokmu arkadaşlar
    saygılarımla
  • YA BENIM BANA GÖRE ÖNEMLİ Bİ SORUNUM VAR. ÜNİ. BİRİNCİ SINIF OKUYORUM VE ELEKTRONIK BOLUMUNDEYIM BİZE Bİ PROJE ODEVİ VERDİLER ONUN İÇİN PC DEN DEVRE HAZIRLAYIP ÇIKARTMAM GERKIYOR DANISABILECEGIM EN DENEYIMLI KİŞİLERİN BURDA OLDUGUNU ÇOK İİ BİLİYORUM O YUZDEN PCDE HAZIRLADIGIM YANİ İSİSTEN HAZIRLADIGIM BI DEVREYI ARESE AKTARIYORUM VE ONDAN SONRA NE YAPACAGIMI BILMIOYRUM ONU NASIL KUŞE KAĞIDA AKTARABİLRİİM???? ŞİMDİDEN TŞKLERRR
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bzkrt001

    YA BENIM BANA GÖRE ÖNEMLİ Bİ SORUNUM VAR. ÜNİ. BİRİNCİ SINIF OKUYORUM VE ELEKTRONIK BOLUMUNDEYIM BİZE Bİ PROJE ODEVİ VERDİLER ONUN İÇİN PC DEN DEVRE HAZIRLAYIP ÇIKARTMAM GERKIYOR DANISABILECEGIM EN DENEYIMLI KİŞİLERİN BURDA OLDUGUNU ÇOK İİ BİLİYORUM O YUZDEN PCDE HAZIRLADIGIM YANİ İSİSTEN HAZIRLADIGIM BI DEVREYI ARESE AKTARIYORUM VE ONDAN SONRA NE YAPACAGIMI BILMIOYRUM ONU NASIL KUŞE KAĞIDA AKTARABİLRİİM???? ŞİMDİDEN TŞKLERRR


    Autoroute ve gerekli düzeltmeleri yaptıktan sonra print dersen çıktı alabilirsin.
  • Yeni baslayanlar icin proteus ve orcad yeterli olacaktir. Ileri seviye kullanicilar icin Altium, PCAD, Cadstar, Cadence veya Mentor programlarini uygulamaniza gore secebilirsiniz ama en kralı tabiki de MENTOR...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.