Şimdi Ara

/ / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4] (957. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23.476
Cevap
149
Favori
1.414.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 955956957958959
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: - The Stig -


    quote:

    Orijinalden alıntı: Nikolai Rostov

    Yani şimdi siz bu oyunda başarılı olmanın tek yolunun hazır taktik ya da ondan baz alınarak yapılmış taktikleri kullanmak olduğunu mu söylüyorsunuz? Ben böyle saçma bir şey görmedim.

    15 yıla yakındır menajerlik oyunlarını oynarım. Binlerce saatim gitmiştir. Bir sürü başarı kazandım ama Fm'nin son serilerinde hiçbir şey yapamıyorum. Bakıyorum, ergenler bile Fm'de ne kadar başarılı olduklarından bahsediyor. Herkes mi hazır taktik kullanıyor? Ben hazır taktik kullanmak zorunda mıyım?



    Yapay zeka taktiğimi çözmesin diye üç farklı taktik kullanıyorum, takım bu taktiklere sezon başından beri çalışıyor. Ama yok, olmuyor. En sonunda laptopu fırlatıp atacağım.

    Hayır söylediğim vede anlatmak istediğim şey aslında o kadar kısa, basit değil. Yanlış anlamanız gayet normal.

    Demek istediğim şey hazır taktikle başarılı olurdan ziyade, oyun yani maç motoruna etki eden rol ve talimatlar var. Bu da dolaylı yoldan taktik demek aslında ama sadece bir şablon en iyi demek değil.

    Yani 3-4-3 ilede 5-2-3 ilede aynı rol ve talimatlar ile çok çok iyi 2 taktik yaratılabilir. Fakat bunu nasıl kullandığınız asıl önemli nokta!


    Şimdi başarılı olmak için aslında oyunun mantığını, maç moturunu vede bazı püf noktaları iyice kavramak gerek. FM18 diğer serideki oyunlara göre 1 tık daha zor hale geldi. Zor hale gelmekten kastım kombinasyonlar vede algoritma arttı.


    Size şöyle açarak izah edeyim.

    Çoğu FM oyuncusunun yaptığı en büyük hatalar şunlar;

    1- Oyuncunun profilindeki Rol ve Görevdeki yeşil zımbırtıya göre oyuncuya rol vermek. Örnek Emre Çolak. Emre'nin profiline girdiğiniz zaman Rol ve Görevde Ofansif Oyun Kurucu rolü en dolu olarak gözüküyor. Şimdi bunu çoğu kimse bu şekilde kullanıyor. Bu çok yanlış. Çünkü takım taktiğinde siz belkide AMC'nizin forvete daha fazla yardımcı olmasını isteyeceksiniz.
    Ofansif Oyun Kurucu Destek rolü Emre Çolak için (oyuncu talimatı içermediğinden) aslında iyi bir tercihdir. Fakat sırf forvete yardım etsin daha çok ileri çıksın diye onu Ofansif rol verildiğinde Emre'den alacağınız performans ve verim azalacak. Tabi bu sadece oyundaki algoritmada denizdeki bir damla.

    2- Oyuncunun profilinde Rol ve Görev seçildikten sonra çıkan mavi ve beyaz şeritlerin dışındaki özellikleri es geçmek sanki istenmiyormuşcasına düşünmek.
    Emre üzerinden konuşmaya devam edersek, Emre ofansif bir oyuncu bu su götürmez bir gerçek. Fakat Ofansif bir oyuncu diye es geçilen veya seçildiği rol ve görevde diğer özellikler gösterilmiyor diye bakılmayan özellikler vardır. Mesela Cesaret. Çoğu kişi eminim cesaret özelliğini sadece top kapmasını istediği oyuncularda ve stoperlerde arıyordur. Fakat işin aslı o değil. Cesaret sadece stoper için değil forvet, kanat hatta orta saha oyuncuları için bile iyi kötü ortalama olması gereken bir özelliktir.
    Nedeni! Şimdi Emre Çolak, inanılmaz teknik ve çok çok iyi bir pasördür. Fakat o kadar iyi özelliğinin arasında Cesaret özelliğini es geçenler ve Emre'yi topu alsın sürsün, adam eksiltsin diye komut verenler çok büyük bir hata daha yapmış olur. Niye? Emre Çolak evet ilk kontrolü, dribling, teknik ve özel yeteneği sayesinde aslında muazzam topa sahip olma özelliği ve topları çok iyi kullanabilme özellğine sahiptir. (ek olarak, pas, teknik, vizyon) Hatta fiziksel olarak çevik vede iyi dengeye sahiptir. Ancak Emre Cesur vede güçlü bir oyuncu değildir. Buda Emre'yi ikili mücadelelerde korkak ve çekimser bir oyuncu yapmaktadır. Yani driblingi 14 özel yeteneği 16 oldu diye sadece adam çalımlarken bu iki özellik çalışmaz. Üzerine eklenen en az 12 özellik vardır. (daha önceki mesajda bahsettiğim algoritma)

    Şimdi bunu bile anlatırken aslında ne kadar uzun ve karmaşık bişeyden bahsediyoruz ki bu bahsettiğim sadece bir oyunucunun çalım atma ve ofansif özellikleri üzerine. Daha topsuz zamanda ne yapabileceğine ve takım olarak ne talimatlara nede şablona değinebildim. Yazılarak anlatılacak şeyler değil aslında ama elimin döndüğünce anlatmaya çalışıyorum.

    3- Es geçilen bir oyuncunun Oyun Tercihleri. Şimdi yine Emre üzerinden devam edersek Emre'nin 3 oyun tercihi olduğunu görürüz. Bunlar, Verkaç Yapar, Zayıf Ayağını Kullanmaktan Kaçınır ve Oyunun Yönünü Diğer Kanada Değiştirmeyi sever. Şimdi bu tercihlere sahip olan bir oyuncuya siz ne kadar kısa paslı oynamayı hem takım olarak hemde oyuncu talimatı olarak versenizde oyuncunun karekterinde ve oyun tercihinde bu özellik (oyuncu özelliği dışında) çalışır.

    Sonra yorumlarda görüyorum takım yapısını katı yaptım fakat oyuncu istediği gibi oynamaya devam ediyor falan diyorlar.

    4- Oyuncu ve takım talimatlarının bir biriyle uyumlu vede oynatmak istediğiniz şablona göre çalıştığın emin olmadan gelişi güzel talimatlar kullanmak.
    Takım şablonu 4231 olan bir dizilişiniz var diyelim. Oyun anlayışınız kontrollü, takım yapınızı ise katı olarak belirlediniz.
    Fakat AMC'deki oyuncunuza sırf 1.maddedeki olay yüzünden 10 numara rolü verdiniz. Maç sırasında ise AMC'deki oyuncunuzun bir kanatta, bir orta sahanın ortasında, kimi zamanda forvetin önünde olduğunu görüp taktik işe yaramıyor yaaw ne yaptıysam başarılı olamıyorum diye boy boy konu açıldığını görürsünüz.
    İşte bunun nedeni takım talimatı ile oyuncuya verdiğiniz rol ve görevdeki oyuncu talimatında yer alanların çakışması. 10 numara rolü oyuncuya özgürlük verir. Eğer katı takım şablonunda oynamak istiyorsanız ve oyuncuların talimatlara bire bir oynuyorsanız hiç bir oyuncuya mevkiden bağımsız oyna rolü olan rol ve görevi seçtirmemelisiniz.

    Şimdi bu daha çoooook uzar gider..


    Gelelim sadede. Şimdi bu kadar şeyi neden ve niçin anlattım. Nedeni şu;

    İnternette gördüğünüz bir çok hazır şablon yani taktik size nasıl oynamanız gerektiğini söyler. Bu yüzden o taktiklerle başarılı olunuyor. Yani bir bug veya hile değil.
    Oyunun algoritmasına ve maç motoruna göre bu yukardaki saydığım bir çok şeyi oyuncularla, takımlarla deneyip en iyi işleyen saati bulanlardır.
    Diyelim ki benim paylaştığım DS 433 Bozkurt taktiğini indirip yüklediniz. Şimdi hiç oyuncu talimatlarına, takım talimatlarına bakmadan, oyuncuzunun nasıl oynayabildiğini incelemeden alıp oynamaya kalkarsanız Başakşehir ile daha uyumlu oyuncular olacağından başarılı olabilirsiniz. Fakat aynı taktikle Fenerbahçe ile belki çok başarısız olursunuz.

    Yani her taktikle çok başarılı olup zor yenilen bir takım halini alabilirsiniz. Yada Real Madrid, Barcelona gibi takımlarda bile çalışmayan bir taktikle İngiltere 3.ligde namağlup şampiyon bile olabilirsiniz. Bilmem anlatabiliyormuyum.

    Yani herşey OYUNCUDA bitmektedir. Bitiriciliği 20 olan bir forvetin her vurduğu gol olmaz. Yada gol atma olasılığı yüksek olmaz. Bitiricilik sadece 1 özelliktir. Gol atma algoritmasını etkileyen 10'nun üzerinde hesap vardır. Bulunduğu pozisyon, vizyon, teknik, karar verme, önsezi, bitiricilik, soğukkanlılık vs vs diye bu gider. Bunlar sadece oyuncu özellikleridir. Bunun dışında yine hesaplanan en az 10 algoritma daha vardır.

    Size önerim çok farklı takımlarla bilmediğiniz oyuncularla ve liglerde girip oynama çalışmanız. Böylelikle oyuncuları kullanmaya taktik yaratmaya zorlanırsınız.

    Oyunu oynaya oynaya maç motorunda nelerin ön planda olduğu nelerin daha çok kullanıldığını görüp doğru tercihlerde bulunmanız artar.

    Unutmayın sonuçta oynadığımız şey bir oyun ve herşey matematik ve sayılardır, mutlaka bazı şeyler diğerlerinden iyi ve üstün olacaktır.


    Hocam zahmet edip yazmışsınız, çok teşekkürler.

    Kaybetmeye tahammülüm olmadığı için hırs yapıyorum. Birkaç mağlubiyet üst üste alınca sakin kalamıyorum.

    Peki bir taktiğin yatkınlığının yüksek olması taktiğin başarılı olduğu anlamına gelmez mi? Üç tane taktiğim var, üçü de akıcı seviyesinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yilmaz Vural tarzi hocasin desene



    Takimin ve oyuncularin taktige yatkinligi vermis oldugun talimatlari ne kadar dogru ve isabetli kullanacaklari demektir.



    Fakat onuda etkileyen bi ozellik vardir o da takim oyunu ozelligi. Yani full oldugu zaman o talimatlara tam uyacak oyuncular ancak takim oyunu 20 olanlardir



    Karar vermesi, konsantrasyonu ve takim oyunu dusuk oyuncular mac icinde takim ve oyuncu talimatlarindan kopmaya baslar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet dostlar başlıyoruz.

    / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]

    Bu satılanlara ek olarak;

    Alberto Moreno 3m + 51m zorunlu alma bedeli Real Sociedad
    Simon Mignolet 3m + 40m zorunlu alma bedeli PSG
    Danny Ward 3m + 10m zorunlu satın alma bedeli West Brom
    Adam Lallana 3m + 60m zorunlu satın alma bedeli ile Inter'e satıldı.

    2019/2020 sezonuna +160M€ bütçe ile başlayacağız.




  • arkadaşlar fm 17 yükledim ama önceki oyunlarda bu hatayı almıyordum , oyuna giriyorum takım seçiyorum kariyer için donuyor gerisi gelmiyor sebebi nedir acaba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • - The Stig - kullanıcısına yanıt
    Bu oyun sandığımdan çok çok daha fazla teferruatlı sanırım. Yıllar vermek gerekir bunların tümünü yardım almadan çözmek için. Gerçek bir menajer olmak gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 8993122290119

    Fm10 zamanlarimi hatırlıyorum ilk 2 seneden 2-3 wonderkid cikardi GSden :D

    Benim altyapıdan pek çıkmazdı fakat oyun genelinde yani diğer takımlardan çok sayıda wonderkid çıkıyordu. Ama yeni sürümlerin hiçbirinde öyle bir çeşitliliğe rastlamadım bir daha. Muhtemelen oyunun yapımcıları kasten yapmıştır bunu.
  • takımıma alıp 2 haftada bir maaş cezası verecem görsün nasıl oluyomuş komunizm :D

    / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hahahahahahaa İsim güzelmiş

    Fakat öyle bişey yaparsan komunistlik değil Faşistlik yapmış olup, dolaylı yoldan nasyonal sosyalizm yapmış olursun
  • Bugün FM hayatımın en güzel günü

    Fm11'den FM17'ye kadar tam 6 sene (6 oyunda) Dünya Kupasında 3 Final oynayıp 3'ünüde kaybetmiştim. Geçen sene (FM17'de) Meksika ile 2022 Dünya Kupasını kaldırdıktan sonra son 6 yılda yakaladığım en büyük başarıyı yakalamış bulunuyorum.

    Oyunun ilk sezonunda hemde Milli takımımızla 2018 Dünya Kupasını Türkiye ile kaldırmayı başardım. Bu mutluluğun bu hissin inanın tarifi yok


    İşte SS'ler

    / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]


    / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]


    / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]


    / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]




  • Arkadaşlar oyunda yeni kariyer açarken kurulum ekranında favori takımım olmamasına rağmen otomatik olarak hep beşiktaş geliyor, bunu nasıl değiştirebilirim?

    / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oddie -- 27 Ocak 2018; 13:32:15 >
  • Ya arkadaş bu oyunda neden adam akıllı regenler çıkmaz? Oyunda 2 ilerledim, 25000'lik database kullanıyorum. PA'sı 180'in üzerinde sadece 8 tane regen çıktı, onların yarısıda zaten Monaco, Juventus gibi takımlarda. 2010'dan beridir de orjinal alıyorum bu oyunu gerçekten ilk defa acıdım verdiğim paraya, yapacağınız oyuna tüküreyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oddie -- 28 Ocak 2018; 0:50:49 >
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    Zaten oyunu o edayla oynamanız gerekiyor,bildiğin gerçekte takım yönetiyormuş gibi yöneticeksin takımı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş başvurularım hep başarısızlıkla sonuçlanıyor. Takım yönetmek dışında kendimi nasıl değerli kılabilirim boştayken?
  • İspanya ligi için sol bek önerisi olan var mı? celta vigo'yu yönetiyorum. Kiralık da olur. Bütçe 2 milyon euro
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ugurhasgul1903

    Zaten oyunu o edayla oynamanız gerekiyor,bildiğin gerçekte takım yönetiyormuş gibi yöneticeksin takımı

    Oyunu henüz tam olarak çözemedim. Kolay kolay çözecek gibi de değilim açıkcası. Aşırı teferruat var çünkü. Her gün bir şeyler öğreniyorum.

    Transfer bütçem olmasına rağmen maaş bütçem çok düşük olduğu için Bursaspor'a oyuncu transfer edemiyorum. Yusuf Yazıcı bile daha yüksek maaş alacak olmasına rağmen gelmiyor. Kendi takımında rotasyon oyuncusu ben ise as takım oynatacağım ama alamıyorum. Buna bir çözüm var mıdır ?
  • Beyler ben öğrenciyim oyunu almak istiyorum en ucuz nereden alabilirim?
  • Ya bu ne haykırdım resmen?
    / / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4]
  • RiorraW R kullanıcısına yanıt
    Durmaplayda 79.50 tl en ucuz burda gördüm ben ama beklersen dahada ucuza bulabilirsin takip etmek önemli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LossMaho

    Durmaplayda 79.50 tl en ucuz burda gördüm ben ama beklersen dahada ucuza bulabilirsin takip etmek önemli

    Voidu'da 70 ₺ gözüküyor şu an. Ben de buradan aldım.

    Burada
  • Janti kullanıcısına yanıt
    Geçen bir ara 65 liraydı keşke alsaydım o zaman.
  • 
Sayfa: önceki 955956957958959
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.