Şimdi Ara

Temyiz davası ne kadar sürer?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
22.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, benim bir bilgisayar firmasıyla mahkemem vardı ve Tüketici mahkemesinden tazminat kazandım ve firmayı hemen icraya verdim. O da Yargıtay a temyize götürmüş davayı. Temyize gideli 3 aydan fazla bir zaman oldu. Bu işi bilenler acaba söyleyebilir mi ne kadar sürede sonuçlanacağını? Teşekkürler...[frndsp]



  • Allah bilir
  • hangi daireye düştüğüne , o dairenin kapasitesine ve işlerinin yoğunluğuna bağlı ama eğer olay büyük ve duruşmalı temyiz istemişse 5-6 ayda sonuçlanabilir ama durum basit ve süreyi uzatmaya çalışıyorsa duruşmasız temiz isteyecektir ki bu da dediğim gibi dairenin yoğunluğuna göre 1 yıla kadar uzayabilir . firma haklılığına inanıyor ve kendi lehine emsal karar varsa duruşmalı isteyebilir aksi takdirde zaman kazanmaya çalışmaktan başka bir amacı yoktur . Türkiyede herkes birbiriyle icralı , bence ilgili dairenin işi başından aşkındır ve temyiz epey sürer .
  • hacam mevzu neydi? mahkeme nin sebebi..

    merak zarardır ama
  • bilgisayarı virüs var diye servise götürmüştüm onlar da makinenin orasını burasını açmışlar. dükkanın sahibinin acemi yeğeni işlemcinin fanın çıkarmış, takaken de zorlamış veanakartın fanı tutan tırnağını kırmış. bu kurnazlar da silikonla tutturmuşlar. bir süre sonra işlemci yandı. adamlar: "ben anlamam, bizdeyken olmadı. biz çalışır halde verdik" falan dedi. aslında ilk başta çalışıyordu ama 2-3 dk. da kilitleniyordu. ben de Kaymakamlığın Tüketici Hakları Hakem Heyeti ne başvurdum. onların da savunması alındı ve beni haklı buldular. bu kararın bağlayıcılığı olmadığı için haliyle adam iplemedi kararı. sonra Tüketici Mah. ne gittim. ordan da haklı bulundum ve tazminat kazandım. hemen elimdeki kararla icraya gittim. ama herif normal olarak Temyiz e gitti. Temyiz de de şöyle demiş:

    "alınan karar hukuka aykırıdır. çünkü,
    -davada bilirkişi raporlarına yer verilmemiştir(halbuki Hakem Heyeti ndeki dava sırasında İzmir Elektrik-Elektronikçiler Odası ndan lehime rapor almıştım. ondan önce de başka bir özel bilgisayar firmasından almıştım)
    -ayrıca davacı yanan işlemcinin bedelini istemekle kalmayıp sağlam(!) anakartının da parasını istemektedir(kara cahil)istenen bu miktarlar da piyasa değerinin çok üstündedir.(halbuki benim daha önceki sitemim P3 866mhz lik bir sistemdi ve geçen sene Nisan ayını baz alırsak yeni aldığım AMD işlemci-board ın fiyatı, P3 ün kini geçmez. tamamen aldatmaca yapıyorlar burda, inşallah davaya bakan kişiler yemez[dont])

    uzun oldu ama kısaca söylemek gerekirse; bu davayla ilgili ELİMDE LEHİME OLAN İKİ KARAR VAR. inşallah ottan .oktan bir sebeple karar bozulmaz.
  • böyle adi firmaları afişe etmek gerek , ismini bana özelden atarmısınız ?
    usulde yanlışlık varsa yargıtay ne kadar haklı olsanızda kararı usülden bozar ve geri yollanır . mahkemesi usule uygun olarak tekrar yapılır ve dava çok büyük olasılıkla aynı şekilde sonuçlanır . yani iş uzayabilir ama sonuç sizin lehinize olur tahminimce .
  • uzaması benim lehime olmuyor malesef. adamın istediği de o zaten. Çankaya da Ceyhan Bilgisayar. herkes bilsin...
  • hayır uzaması değil , sonuç lehinize olur demek istedim .
    kolay gelsin ne deyim .
  • olsun uzasa da benim için kötü!!!
  • Valla üstat adamları mahkemeye verip karar aldırmışsın, gerçekten helal olsun..
    Maalesef Türkiyede bu bilinç yok...Tebrikler
  • Temyiz kararları uzun sürebilir.Arkadaşın davası temyizden 3. kişinin iyiniyetinin araştırılması diye döndü.1,5 yılda sonuçlandı.Mahkeme bilirkişi raporlarını ekler geri gönderirse olay biter.
  • malesef hukuğun udurmu içler acısı .
    yargıtaydaki hakim ve üyelerin çalışma şartlarını ve odalarını bir görseniz resmen acırsınız .
    onlarca yıl emek ver , çalış didin , hadi gel artık senin yerin adaletin tepesi desinler ...
    birde çoğu cahil , kanun kaçağı , ilkokul diplomasını bile üçkağıtla almış vekilleri gör ,
    hop sekreter , hop ceylan derisi koltuk , hop lojman diye trilyonluk villa , hop kıyak emeklilik , hop herbirinin milyarlarca TL tutarındaki gezi , telefon ve düğüne vesaire çelenk yollama masrafları devlet kesesinden ödenir , hop mercedes makam arabası , bir de dokunulmazlık veriyorlar , adam "vay be ben neymişim" diyor , ne olduğunu şaşırıyor .
    gerisi malum , bizim takıma o pozisyonda nasıl faul verirsin diye silahını çekip hakeme saldıran mı dersin , uçakta ben vekilim deyip cep telefonuyla konuşanmı dersin ... kendi kıçına yamıyor , adalete gelince "amaaaaaaan , adaleti iyileştirimde beni hapsemi atsınlar" diyor ***** .(çoğu sabıkalı , asker kaçağı veya davası sürüyor vs vs ) .
    bu memleket ne çekiyorsa bundan çekiyor işte. çalışkan , üretken , dolu insanlara nankör davranan hükümet ve vekiller yüzünden yeni nesil de hep yurtdışına kaçıyor veya zaten kaçmasına gerek kalmıyor , yurt dışından iş teklifleri ayaklarına kadar geliyor , e adam ayağına gelen fırsatı tepmez tabi .
    örnek mi , kuzenim amerikada bir üniversiteyi birincilikle bitirince anında iş teklifleri gelmiş .
    " yaw amerikada başlangıç olarak 10.000 USD aylık teklif ediyorlar + ekstralar ve performansa göre prim , burada ise 1500 USD ancak veriyorlar , imkanlarda ortada , ne yapsam acaba " diye kara kara düşünüyordu . sonunda ben gidim o gitsin , peki kim çalışacak bu ülkede , "vatanım" deyip Türkiye yi tercih etti ama bu bir istisna tabi . Yargının durumu da aynen böyle , adliyeleri zaten hepiniz görüyorsunuz ordan burdan , ah birde yargıtay ı görseniz , bu ülke nasıl yürüyor der , yargının bu ağır ve kötü işleyişine bile "en azından çalışıyor" deyip halinize şükredersiniz.
    ***** vekiller ... halkı bir eğitseler hepsini alaşağı eder millet ama işlerine gelmezki ...
    neyse yine sinirlerim gerildi , en iyisi susayım .
  • İnsanlar hakettikleri şekilde yönetilirler....
  • dediğim gibi, benim elimde lehime olan iki karar var. sizce bu davayı hızlandırır mı?
  • evet arkadaşlar, 4 ayı doldurdu ve geçiyor hala cvp yok. hadi hayırlısı[wand]
  • walla ben üniversiteyi dava etmiştim 1.5 sene oldu temyizde hala ses seda yok...
  • ne ile ilgili ruf?
  • ÇERKEZ NERDE BUNLARIN YERİ SEN NERDE OTURUYORSUN DOSTUM
  • Superman, temyiz davalarına en yüksek yargı olan Yargıtay bakıyor sadece...
  • transkrip im hatalıydı,not ortalamaları ile ilgili dekan beni odadan kovdu...gıcık oldum...
    aşağıda biri mahkemeye ver dedi(ah bi bulsam o davarı)...vermez olaydım...kemal sunal ın davacı filminden beter oldum...normal dava 8 ay sürdü.
    kazandım...okul yemedi içmedi temyize gitti...
    sonra aradan 1.5 yıl geçti...[krl][krl]
    bu arada ben okulu bitirdim,hala ses seda yok...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.