Şimdi Ara

! haftalık pc:Ekran rengarenk oluyor ve donuyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaş lar benim şöyle bir sorunum var bi arkadaşıma 1 hafta önce vatanbilgisayardan pc topladım parçaları ben seçtim ben montajladım 1 hafta kadar sorunsuz çalışmış pc de sadece futbol maneger 2005 oyunu yüklü oyunda yada masa üstünde ekrandaki renkler birbirine giriyor ve donup kalıyor reset atmak zorunda kalıyorsun arkadaş kasayı servise götürmüş sorunu söylemiş bügün telefon açmışlar gelip alın diye bios güncellemesi yaptık test amaçlı windows kurduk uzun süre sorunsuz çalıştı demişler neyse akşam üstü ben gittim windows kurmaya onlar silmişler ve hdd yi silmişler neyse gayet güzel hızlı kurdu sp3 lü sistem kurdum driverlar tanıttım herşey normal eve geldim arkamdan telefon açtı gene aynısını yapmış renkler birbirine girip uzuyormuş ve donup kalıyormuş gene sadece o oyun yüklü oyunu kaldırmış ama gene yapıyormuş sizce nedne yapar bunu.

    Sanırım anakart buydu nvidia chip setli onboard ekran kartı var sistem ona bağlı M61PME-S2P Nvidia 6100/Nforce 430 DDR2 1066MHz VGA Anakart
    işlemci amd Athlon II X2 240 AM3 2.8GHz 2MB Cache 45nm CPU
    2 gb tek slot kingston ram var
    kasada coolermaster 390 watt

    Sistem intenet mp3 ve film izlemek için o yüzden onboard vga olan anakart seçtim .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isk0rpit -- 8 Ekim 2009; 22:07:08 >



  • Sorun anakartta gözüküyor anakart değişimi olursa sorunun ortadan kalkacağını sanıyorum...
  • hiç mi bakmadın sistem önerilerine. hiç 6100 çipset öneren var mı. 10-20 dolar daha fazla verip 760g, 780g gibi çipsetler almak varken 6100 gibi eski bir çipset almaya ne gerek vardı.
    NEyse soruna gelirsek eğer, ram de bozukluk olabilir. onboard ekran kartı sistemin ram ini kullandığı için ram in bozuk olamsı ekran kartını etkiler. bioas tan ya da biosta yoksa memtest x86 programını indirip bootable bir dvd yapıp ram leri kontrol edin. test uzun sürebilir, 3-4 saat boyunca teste devam edin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.