Şimdi Ara

Şalter atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
15.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar kurduğum sistemde bigisayarımı pirize takıtğımde odamın sigortası atıyor

    sistemimin güç tüketimi şu şekilde
    700 watt güç kaynağı
    40 watt monitör
    22.5 watt ses sistemim

    toplamda 762.5 watt

    sonradan sigortayı kaldırdığımda 2.kez atmıyor bilgisayara zarar vermemek için güç kaynağı almayı düşünüyodum fakat bikaç kişiye sorduğumda kimi sigortanın amperi düşüktür dedi kimi priz kaldırmıyor dedi sizce ne yapmalıyım güç kaynağı alsam bilgisayarın zarar görmesini engellemiş olurmuyum düşündüğüm güç kaynağı ise burda







  • Bilgisayarinizi actiginizda anlik olarak sistem butun yuku ceker. Bu da yakla$ik 3-4 Ampere denk gelir eger odanizin sigortasi bundan
    du$uk amperliyse sigorta atar degilse ve atiyorsa elektrik tesisatinin kablolari kalitesizdir.
  • peki güç kaynağı alırsam sistemi korur mu bu tarz olaylardan ?
  • Güç kaynağı tabiki ani elektrik kesilmelerinde devreye girer ve pc yi koruma özelliği mevcuttur.

    Odanızda ki prize ait sigortanın markası ve akım değerini yazabilir misiniz ?
  •  Şalter atıyor

    soldan 2. şalter odamınki
  • Legrand gayet kaliteli bir markadır, akım değeride olması gerektiği gibi.

    O sigortayı indirdiğinizde evde hangi prizlerin çalışmadığını belirlerseniz belki bir sonuca ulaşabilir. Şöyle; Evlerde ki sigortalar birden çok hattı kontrol ediyorlardır genelde birkaç priz bir sigorta birkaç lamba hattı bir sigorta olarak düzenlenir.Eğer sizin sigortanın kontrol ettiği hatta bilgisayarınızdan başka gücü yüksek bir cihaz var ise sigortanın atması bundan dolayı olabilir. Eğer mümkün ise bilgisayarınızı evde bulunan başka bir prizde denemenizi tavsiye ederim.

    PSU gücü 700 watt demişsiniz ama o kağıt üzerindeki gücüdür muhtemel daha düşük bir güç tüketimi vardır.

    Veya farklı bir deneme yapmak isterseniz bilgisayrınızın fişini çıkarıp o prize başka bir cihaz bağlayabilirsiniz o da ütü olabilir. Ütü en az 1200 watt civarında bir güze sahiptir.




  • kısa devre psu kontrol etmende fayda mümkünse başka psu dene
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rockdays5

    kısa devre psu kontrol etmende fayda mümkünse başka psu dene

    Pek anlaşılır bir cevap değil fakat anladığım kadarı ile ben sorumu sormak istiyorum.

    Sorunun PSU da olduğunu nasıl tesbit ettiniz acaba sorabilir miyim ?
  • arkadaşlar sorun odamdaki elektirik prizinde çünkü sadece süpürgeyi takıp çalıştırsamda odamın şalteri atıyor fakat attıktan sonra kaldırıp tekrar çalıştırınca sorunsuz çalışıyor..
  • sigorta atmasının asıl sebebi yüktür yük olunca ısınma yapar ve sigorta atar ya uygun sigorta alacaksınız yada güç gelen alternatif şebeke kablolarını değiştirmeniz gerekiyor en mantıklısı uygun sigorta almanız.
  • 25 amper lik bir sigorta işinizi görecektir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizdelisi -- 14 Ekim 2009; 20:19:25 >
  • Evimdeki en büyük sigorta 16 amper bir prize 25 amper küçük bir değer değil.Elektrikten bahsediyoruz bir sigortanın atmama durumunu hiç yaşadınızmı bilmem ama sonuçları korkutucu olabilir.

    Sigortanın attığı prizin içini dahi kontrol etmenizde fayda var, binanız eski bir yapı ise duvarın arka yüzü rutubetli biryer ise birçok sorun çıkabilir.

    Eğer elektrik hakkında bilginiz yok ise sizden ricam bu konuda bilgili birisi tarafından yardım isteyin.Elektrik işi şakaya yada deneme yanılmaya gelmez.
  • Haklısın sigorta atmaması çok feci bişey.Prize takılı sağlam bişey bırakmaz. En iyisi bi elektrikçiye sormak.Burdan yapılacak iş deil bu...
  • sen kullandığın prizi sök ve uçları tazeleyip, yeni bir priz kullan öncelikle. bunu neden diyorum, elektrik süpürgesi kulanırken de sigorta atıyor diyorsun.
    önce bir duvardaki prizi kontrol et. bunu yaparken sigorta şalterini indir ve tedbir olarak da kontrol kalemi ile voltaj olup olmadığını yine kontrol et.
    prize gelen kablo telinin kalınlığı nedir? bu da sigorta seçiminde önemlidir. zaten senin yapacağın benim önerdiğim. bundan sonrası elektrikçinin işidir.
    sigortaların olduğu bölüme müdahale için nasıl desek, binaya ait ve sana gelen kofra mı sofra mı neyse buna müdahale etmek lazım.
    gerçi elektrikçi, buna ihtiyaç duymaz direkt sigortalardan müdahale eder. yine de en temizi hattaki elektriği tamamen kesip değişimi yapmaktır.
    hamurlu ellerinle bu işe girişmeyesin.


    sen hamuru boşverde prizi açtığında bağlantıları mutlaka yokla, bağlantı gevşekliği sigortayı attırır. görüntü seni yanıltmasın.
    bağlantıları tekrardan sıkmaya çalışırsan gevşeklik olup olmadığını anlarsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 14 Ekim 2009; 22:44:17 >




  • arkadaşlar peki bilgisayarın zarar görmemesi için

    http://www.sahibinden.com/mustek_848_800w_line_interaktive_ups-74WQQaXQQ17584885WQQpXQQdisplayitem

    bu linkteki güç kaynağı işimi görürmü veya önerebilceğiniz başka güç kaynağı varmı ben sorunun binadan ziyade bulunduğum mevkii deki elektirik aksaklıklarından olduğunu düşünüyorum çünkü arada sırada olan bişey eğer sorun olsaydı hep tekrarlaması gerekirdi önce güç kaynağı sonrada elektirikçiyle sorunu çözmeyi düşünüyorum..




  • elektrikçiler geldi ve sorun hala devam ediyorsa Tedaşı ara.bazı b bölgelerde verilen trafo yeterli gelmiyorsa sigorta sorununu sadece sen değil herkes yaşar.aramanda fayda var.
  • Önce evinizdeki hatta sıkıntı olup olmadığını çözerseniz daha sağlıklı olur.Evinizde ki diğer sigortalarda sıkıntı yok sanırım ya bu sigortayı yine aynı akım değerinde bir sigorta ile değiştirerek mevcut sigortada sorun olup olmadığını anlayabilirsiniz.Yine tekrar ediyorum elektrik ile ilgili fazla bilgiye sahip değil iseniz prizi sökmeyin.

    Voltajı dengeleyen özelliğe sahip bir güç kaynağı tavsiyemdir.
  • yuksek degerli bir salter alıp sorunu cozerim diye de dusunme...cunku yuksek degerli birsey aldıgında bu sefer de salterin atması gereken bir durum da salter atmayabilir...

    olabilirligi olan seyler epeyce var...bana sorarsan sen ya bir elektrikci cagır...cunku bizim bu sekilde uzaktan tavsiyelerimizle elektrik husunda bir sonuca ulasmaya calismak tehlikeli olabilir..ya da al PSU'yu....salter attıgında her seferinde git kaldır :) pc'in zarar gormesin...
  • bizdede salona bağlı olan şalter atıyor
    şimdi salonda tv arkasında bir priz var
    ona ben 8 adet priz olan aça kapa düğmesi mevcut uzatma kablosu taktım
    bunlarda sinema sistemi - tv - uydu cihazı - ps3 cihazının fişi - elektrikli soba - laptopun fişi - yazıcının fişi - masa lambasının fişi takılı
    ama bu aletlerden sadece 3 tanesi ( tv - uydu sistemi ve laptopun fişi ) stand by konumda diğerler tüm aletlerin kendi üstlerinde bulunan kapatma düğmelerinden kapalı
    uzatma kablosunun düğmesine açmak için basınca şalter atıyor
    kendi üstlerinde düğmeleri kapalı olmasına rağmen diğer aletlerde etki edermi şalter atmasında yoksa şalteri mi yükseltmek lazım :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.