Şimdi Ara

pırlanta tek taş alırken hangi özelliklere dikkat etmeliyiz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
30.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pırlanta tek taş alırken hangi özelliklere dikkat etmeliyiz ? Tüm soruların yanıtlarını Berkay Altunbay yanıtlıyor.

    Tek taş yüzük nasıl seçilir?



  • Başlık sakat.
  • Evet, sakat ama tüm erkeklerin başına gelecek türden bir sakatlık :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Right_

    Başlık sakat.



    Zamanı geldiğinde o sakatlığı sen de yaşayacaksın. yani sen de alacaksın.
    belki de çoktan almışsındır bile

    Pırlantanın değeri 4C ile ölçülür

    Bir pırlantanın fiyatı da değeri de pırlantanın 4 özelliğine bağlı olarak değişir. Çıplak gözle bakıldığında aynı görünse de, hiçbir pırlanta bir diğerinin aynı değildir. Pırlantaları birbirinden 4C ayırır.

    Karat (Carat)
    Pırlantanın ağırlığı karat ile ölçülür. Karat ağırlığı, pırlantanın en kolay ölçülebilir niteliğidir. Günümüzde karat 0.2 gramlık (200 mg) standart bir metrik ölçüdür. Her karat 100 eşit puana bölünür. Örneğin bir çeyrek karat 25 puandır ve 0,25 ct şeklinde yazılır. Türkçe’de bu puanlara "santim" denmektedir. İki farklı pırlantanın eşit karat ağırlığına sahip olması, aynı fiyatta olmasını gerektirmez.

    Berraklık ( Clarity)
    Elması özgün kılan, kristalleşme sürecinde içine karışan diğer minerallerdir. Doğanın parmak izleri olarak nitelendirilen bu maddeciklerin sayısı, rengi, yapısı, büyüklüğü ve konumu, elmasın doğallığını gösterir. Doğal izler ne denli az olursa, pırlanta o kadar çok ışık yansıtır ve bu nedenle daha çok değer kazanır.

    Kesim (Cut)
    Kesim,elmas üzerinde insan eliyle yaratılan tek özelliktir. Pırlantanın ışıltısı kesimin ustalığına ve kullanılan teknolojiye bağlıdır. Kesimin hassasiyeti ve inceliği, pırlantanın ışığı yansıtma ve kırma oranlarını belirler. Kesim ne denli iyiyse, pırlantanın parlaklığı, ışıltısı ve kıvılcımı o denli artar.

    Renk (Colour)
    Pırlantaların çoğu renksiz gibi gözükür. Fakat aralarında belli belirsiz ton farkları vardır. Genel olarak bir pırlanta ne kadar renksiz ise o kadar değerlidir. Pırlantada renk D’den Z’ye kadar sınıflandırılır.

    Pırlanta ve Sertifika

    Pırlanta takı alırken sertifikalı ürün almaya özen gösterin. Sertifika bir taşın yani pırlantanın nüfus cüzdanı özelliğini taşır. Nasıl sizin bir kimliğiniz varsa ve bu kimlikte sizin adınız soyadınız ve diğer bilgileriniz var ise sertifikada da aldığınız pırlanta takının özellikleri vardır.

    Sertifikadan sertifikaya fark vardır. Eğer üstünde tek başına 0.30 Ct.'dan küçük taşlar kullanılmış ise üreticinin kendi verdiği sertifikanın hiç bir mahsuru yoktur gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Ancak ; Pırlantanın büyüklüğü 0.30 ve üzeri ise (taktaş) artık bağımsız bir laboratuarın sertifikasına ihtiyacınız var demektir. Bu laboratuarlar pırlantaya has çok pahalı cihazlarla taş'ın gerçek renk ve berraklık özelliklerini belirlerler.

    Bizim arzumuz sizlerin aldığı Tektaş ürünleri gerçek renk değerleri ile almanızdır. I diye beyan edilen bir taş'ın J çıkmaması buna en güzel örnektir yada berraklığı VS olan bir ürün SI çıkması gibi sayabiliriz.

    J olan bir pırlanta tektaş 'ı H diye size satarlarsa gerçekten fazladan bir para ödemişsiniz anlamına gelir. Eğer aşağıda saydığımız sertifikalardan alırsanız aldığınız taş H diye beyan ediliyorsa o pırlanta gerçekten H renktir.

    Türkiye'de sertifikalarını bulabileceğiniz laboratuarların isimleri aşağıdaki gibidir. Bu sertifikalı taşları satan firmaları da Internet üzerinde satış yapan tavsiye edilen mücevher firmaları linkinden bulabilirsiniz.
    http://www.robertopirlanta.com
    http://www.zenpirlanta.com
    http://www.goldas.com
    http://www.ekrem.com.tr
    http://www.atasay.com
    http://www.divin.com.tr

    laboratuar isimleri

    IGI Worldwide
    Bluediamond
    HRD
    GIA
    IDL
    Pırlanta Alırken Nelere Dikkat Etmeli

    Pırlanta yüzük alırken dikkat etmeniz gereken çok önemli hususlar vardır. Bunlar gerek ürün bazında gerekse dükkan yada marka bazında dikkat etmek gereken konulardır.

    Öncelikle mağazasında yada sadece 30 veya 40 parça pırlanta ürünü olan dükkanlardan ürün almamaya özen gösterin. Bu dükkanlar esas işi pırlanta olan dükkanlar değil sadece alıp satan yada etiketin üstünde gizli şekilde maliyeti gözüken fiyatına üstüne belirli kat koyup satan firmalardır. Oysa mücevher demek pırlanta demektir. Hatta mücevher firması demek sadece pırlanta ürünler satan firma anlamına gelmektedir. Bu kişiler pırlanta konusunda uzmandır, bilirkişidir.

    Ürün bazında yani Pırlanta yüzük, kolye, gerdanlık yada küpe alırken dikkat etmeniz gereken hususlar vardır.

    Öncelikle muhakkak ürünün sertifikalı olup olmadığına dikkat edin yarıca bir üst paragrafta belirttiğim yani kişi kuyumcumu mücevhercimi bunun ayrımını iyi yapın. Kuyumcu firmanın mağazasında altın model çoktur. Mücevhercide esas olan pırlantadır.

    Ayrıca aldığınız sertifikanın karton yada matbaada basılmış bir kağıt olmamasına dikkat edin. Sertifika ya ehliyet mantığı ile yapılmış yada HRD yada IGI, GIA gibi uluslararası bağımsız kuruluşlar tarafından verilmiş organizasyonlardan almayı tercih edin. Bu sertifikalar uluslararası geçerliliğe sahiptir.

    Sizler birer mücevher yada pırlanta uzmanı değilsiniz. O zaman ne yapmalısınız ?

    Öncelikle Renk nedir bilmek gerekiyor. Pırlantanın rengi pırlantanın en önemli özelliklerinden biridir. Tabi sizler rengi nasıl anlayacaksınız. ? Gerçek mücevher firmasında ışıklandırma pırlantanın rengini iyi anlamak için saf pırıl pırıl beyaz bir ışık olur.

    Bu ışık altında taşın rengine bakın. Tabi burada dikkat edilmesi gereken taş büyüklüğü 0.10 Ct.tan büyük taşlar için geçerlidir. Eğer pırlanta'nın renginde çok hafif bir sarılık hissediyorsanız taş J rengi demektir. Eğer mağaza sahibi bu taş için I rengi diyorsa o mağazadan hemen çıkınız. Ama bu J renginin kötü olduğu anlamına gelmez çünkü cilası ve rodajı güzel bir montürün üstünde J renk taş çok güzel gözükebilir. Gerçek beyaz taşlar I ve üstü rengi taşlardan başlar, H , G sıralaması ile D'ye kadar çıkar

    İkincisi fiyatı belirleyen en önemli unsurlardan birisi berraklıktır. Berraklık dediğimiz konu pırlanta'nın içindeki gözüken karbon parçalarıdır. Bu parçalar ne kadar az ise pırlantanın değeri o kadar artar. Türkiye'de satılan standart SI1'dir. SI1 berraklığındaki taş ın içindeki parçalar çıplak gözle gözükmezler.


    Kabaca bu bilgiler yeterli sanırım. Detaylı bilgi için;
    http://www.pirlantadunyasi.com
  • Biraz geç oldu. Ama çok teşekkürler bilgi için
  • ucuz olmalı
  • ortasında bir taş olmalı.
  • gerçekten de www.pirlantadunyasi.com okunması gereken bir çok yazı var yani pırlanta alırken göz önünde bulundurulması gereken sadece fiyat değilmiş artık bunu çok iyi aldım. tektaş alırken kesimi rengi vs çok çok önemli sonra ucuz aldık deyip fazla para ödemeyelim.

    bilgilendirme için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slrphotograph -- 21 Ekim 2010; 12:47:55 >
  • pırlanta nın ortasında bir taş olmalı :) güzeldi.
    pırlanta tektaş fiyatlarına dikkat etmek lazım tabi geçen gün bir pırlanta 800 tl 550 tl ye kadar düştü hemde kredi kartına 12 taksit yapıyorum dedi. kesin bir katekulli var dedim bu işin işinden almaktan vazgeçtim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volsan -- 31 Ocak 2011; 22:57:57 >
  • Bugün benim içinde tektaşla tanışma günüm olacak. Kız arkadaşıma evlilik teklifi için alacağım bir tane. Tektaşla ilgili çok da bilgim yoktu ama buradaki bilgiler çok iyi geldi, bilgilendirme için teşekkürler...
  • Bilgilendirme ve fiyat alımı için başlığıma göz atabilirsiniz..

    http://forum.donanimhaber.com/m_54591545/mpage_1//tm.htm#54593340



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamsuq -- 14 Kasım 2011; 14:58:37 >
  • Fiyat/Performans oranına dikkat et
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asdfg_1453

    Fiyat/Performans oranına dikkat et

    En iyi Fiyat/Performans bende iddaalıyım daha uygunu varsa hediye var!!!

    http://forum.donanimhaber.com/m_54591545/mpage_1//tm.htm#54593340
  • takip
  • Sizce de aşağıdaki listedeki gibi en iyi marka Zen mi?
    http://www.sizcene.com/437/en-iyi-tek-tas-pirlanta-yuzuk-markalari
  • Almayı düşünüyorsanız yönlendirebilirim sizi bikaç tanıdığıma. Klasik yada özel tasarım/üretim yapan tanıdıklarım var.

    atesarda@gmail.com
  • Teşekkürler şu anda düşünmüyorum ama bu listedeki hangisi en iyi bilgin var mı?
  • peki sertifakanın o taşa ait olup olmadığını nasıl anlıcaz ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.