Şimdi Ara

LCD TV ile LED TV arasındaki fark nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
91.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İleriki aylarda odama bir tv almak istiyorum fakat LCD ile LED arasındaki farkı bilmiyorum hangisi daha iyiyse onu almak istiyorum galiba LED daha iyi açıklayabilirmisiniz biraz.



  • Up
  • LED aydınlatmalı lcd ler şu an da alınmaz çnükü daha yeni yeni gelişiyor.. ama biraz daha beklemekte fayda vardır ama benim bildiğim kadarı ile led aydınlatmalı televizyonların normal lcd ye göre daha kaliteli ve daha net görüntü kalitesine sahiptir yani daha canlı daha kaliteli görüntü alırsınız normal LCD ye göre.. ama fiyatı tuzlu baya..
  • Lcd lerden çok daha inceler.Daha az elektrik harcıyorlar.Daha yüksek kontrast oranlarına sahipler.Daha az ısınıyorlar.Buda daha pahalı olmasına neden oluyor.
  • Se_co ve Penryn yardımcı olduğunuz için teşekkürler.
  • Geçenlerde Real de görmüştüm Yanlış hatırlamıyorsam samsung led tv di . Gerçekten görüntü farkediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Penryn

    Lcd lerden çok daha inceler.Daha az elektrik harcıyorlar.Daha yüksek kontrast oranlarına sahipler.Daha az ısınıyorlar.Buda daha pahalı olmasına neden oluyor.


    +1
  • 102 ekran samsung led tvler 3800 tlden başlıyor. Plazmaların ilk çıktığı fiyatta böyle idi. Zamanla düşer.
  • LED TV nedir?

    Sıradan Televizyonlar görüntü oluşturmak için arkadan aydınlatmalı floresan kullanırken Samsung LED TV Işık veren diyot (LED) kullanır. Bu LCD'lere oranla daha keskin görüntü ve %40'a varan enerji tasarrufu sağlar. Benzer teknolojiyi dizüstü ekranlarında da görürüz. Samsung'un devrim yaptığı nokta ise diğer üreticiler LED'i arkadan aydınlatma için kullanırken Samsung üzerinde barındırdığı ledleri ekran çerçevesinin yanına çekerek hem daha ince panel genişliğine ve hemde daha keskin görüntüye ulaştı.

    Link:http://www.samsungevi.com/LED-Tv-samsung-32-led-lcd-tv-ve-bandrolleri-ue-32b7000-fullhd-100hz-lcd-televizyon.html (aciklama bolumunden arakladim:))

    Benim bildigim sey her renk icin tekil LEDler kullaniliyor ve LCD'lerden farkli olarak siyah rengi vermek icin o rengi veren led'ler kapatiliyor (LCD'lerde tamamen kapatmak mumkun olmadigindan hafif gri bir tonlama olur). Ayni zamanda arkadasin dedigi gibi daha az enerji tuketimi ve daha hizli tepki suresine sahiptir. Suan dunyanin en ince LED TV unvani Samsung'a aitmis. Magaza gordugum kadariyla mukemmel dedigimiz LCD'lerden bile gozle gorulur bir fark yaratiyor LED tvler, hatta ben televizyonun kapali oldugunu sanip ekranda poster oldugunu sanmistim megersem sabit bir resim varmis. Gercek gibiydi acikcasi:))
  • LED TV lerin görüntü kalitesi ve kontrastı daha yüksektir. Ayrıca güç tüketimleri de daha düşüktür LCD ye göre. LED monitör de 1-2 sene içinde yaygınlaşır.
  • plazma gibi kaliteli görüntü veren lcd tvye led tv denir..diye özetliyorum ben:



    yani aslında lcd tv olan led tvler lcd tv gibi enerji tüketimi lcdden de az,ekonomik ömrü lcd kadar,ama görüntüye gelince plazma kadar başarılı diye tarif ediyorum ben..
    görüntü kalitesinin sebebi ise parlaklık,tepkime süresi vb etkenler sayesinde oluyor..
  • bence led ve normal lcd arasında abartıldığı kadar fark yok. İkisini de araştırdım ve görerek inceledim. Şu an led lcdler, fazla bilgisi olmayan insanları kandırmak için kullanılıyor. İkisi arasında enerji kullanımı ve karşıtlık oranı olarak fark var ama bu görüntü kalitesini belirgin oranda değiştirmiyor.

    LCD ekranların çalışma prensibi, 2 temel katmandan oluşuyor. Birincisi kristal panel denilen bir renk süzgeci. Verilen elektriğe panel içindeki pikseller şekil değiştirerek belli frekanstaki ışıkları filtre ediyor. Yani ışık üretmiyor,sadece hangi ışık rengini geçirip geçirmeyeceği değişiyor. İkinci katman ise arka aydınlatma,şu an normal lcd dediklerimizde floresan lambalar kullanıyor. Bu katman güçlü bir ışık üretiyor ve önündeki filtreye iletiyor. Filtre katmanı beyaz ışığın içindeki renklerin bazılarını filtre ederek görüntüyü üretiyor. Asıl ilerlemesi gereken teknoloji filtre yapan katman. Çünkü bu katman sayesinde farklı renker oluşuyor. Renk konusunda hassas arkadaşlar lcd tv de filmlere dikkatlı baksınlar, insan yüzleri pastel boya ile boyanmış gibi görünüyor ve renk geçişleri çok belirgindir. Bunun nedeni filtre katmanının çok crt ekranlar kadar yüksek renk üretememesidir.

    LCD ekran özelliklerinde belirtilen neredeyse bütün özellikler filtre katmanına bağlıdır. Renk miktarı, tepki süresi, görüş açısı gibi. Led lcdlerde sadece arka aydınlatmade floresans lamba yerine led kullanılır. Bu sayede daha az enerji, ısı ve alan ihtiyacı olur. Ayrıca led aydınlatma daha keskin bir beyaz ışık üretir. Bu sayede normal ekranda beyaz olarak algıladığımız ama aslında hafif sarımsı beyazlar gerçek beyaz renkler üretebilir. Bu da karşıtlık hesaplamasında büyük farklara neden olur.

    Birçok insan led ile amoled yada oled ekranları karıştırıyor. LCD ekrandaki pikseller renk üretmez sadece arkadan gelen kuvvetli beyaz ışığı filtre eder, amoled ya da oled ekranlardı her piksel ışık uretir. Bu sayede her açıdan görünübilirler, ve mm sevisinde ince üretilebilrler. Ayrıca ürettikleri renkler lcd ile kıyaslanamayacak kadar canlıdır.

    Kısaca, led lcd almak ile normal lcd çok fark yok, asıl fark oled ekranlarda var. Şu an birçok insan led lcd alıp, oled benzeri birşey aldığını zannediyor ama yanılıyor. Bence led ekranlara şu an bu kadar para vermenın anlamı yok. Hem ilerde ucuzlayacaklar, hem de bir çok insanın zannettiği gibi yeni teknoloji değilller. Yeni teknoloji oled ekranlar. Bekleyeceklerse oled ekranları beklesinler.
  • Öncelikle led tv sadece firmaların pazarlamada kullandığı isimdir, doğrusu led arka aydınlatmalı lcd tv'dir. Pixellerini led diyotların oluşturduğu paneller olan oled/amoled teknolojisi
    ile uzaktan yakından alakası yoktur. CCFL aydınlatma yerine led tekniğinin kullanılması dışında gerek modül teknolojisi olsun, gerek görüntü işlemci teknolojisi olsun ccfl lcd tv'lerden
    farkı bulunmamaktadır.

    Local dimming yapan rgb led tekniği kullanan modeller hariç(sony x4500, sharp xs1 serileri) edge led gibi teknikler ccfl aydınlatmaya oranla statik kontrast farkı yaratmamaktadır.
    Arka aydınlatma sabit olduğu sürece cihazın kontrastı lcd modülün native kontrastı ne ise odur. Hatta günümüzde white-led tekniğinde hala tam beyaz
    renk alınamamaktadır. Renk hafif mavi tona kaçık olarak alınabilmektedir. Fakat elektrik tüketimi açısından ccfl aydınlatmaya göre çok avantajlıdır.
    Kontrast/görüş açısı gibi değerler tamamen modüle bağlıdır. Örneğin yeni seri modüllerde native kontrast seviyeleri tn-modüllerde 800-1000:1, s-ips modüllerde 1500-2400:1,
    As-v modüllerde 5000:1, S-pva modüllerde 5000-8000:1 gibi değerlere ulaşmıştır. Kısacası 2000:1 kontrastlı bir modül ve statik led aydınlatma kullanan tv hiçbir şekilde
    native kontrast başarımı ve siyah performansı açısından ccfl aydınlatmalı 8000:1 kontrastlı tv'yi geçemez.
    Fakat bazı high-end tv'lerde local dimming tekniği kullanılmıştır. Bu teknik ekrandaki karanlık gözükmesi gereken kısımların arka ışığını bölgesel olarak karartarak
    ekranın diğer bölgelerine oranla bir kontrast farkı yaratmasını sağlamaktadır. Ekran üzerinde gösterilen kontrast(on-screen) avantajı sağlayabilen led tekniği sadece budur.
    Günümüzde bu teknikler henüz çok az modelde kullanılmaktadır, piyasada ise yaygın olarak white edge led tekniğini kullanan tv ve monitörler mevcuttur.

    Kısacası high-end bir cihaz alacak bütçeniz yok ise iyi kontrasta sahip bir modül kullanan bir panel almalısınız. Görüş açısı, siyah ve kontrast performansları tamamen modül tarafından belirlenmektedir.
    Fakat uygun fiyatlı monitörlerin neredeyse hepsinde tn modül kullanılmaktadır. Eizo gibi profesyonellere hitap eden markalar genellikle ips, pva gibi modüller kullanmaktadır.
    Tn modüller en kötü görüş açısına ve kontrast oranına sahip modüllerdir. Fakat piyasadaki en iyi tepki süresine ve en düşük input lag değerine sahip modüllerdir,
    bu yüzden oyuncular tn modül tipini tercih etmelidir.

    Tv'lerde ise istisnaları saymazsak orta seviye ve üstü modellerde genel olarak modül durumu şöyledir. (giriş seviyelerinde daha düşük seri modüller kullanılır)

    Samsung - Sony ortaklığı : S-lcd fabrikasında ürettikleri modül teknolojisi S-pva'dır. Ve şu an en iyi görüş açısı + kontrast / fiyat oranına sahip modüllerdir.

    32" = S-mva, S-pva
    37" = A-mva
    40" = S-pva, A-mva
    46" = S-pva
    52" = S-pva
    55"(54,5") = S-mva(Cmo)
    Sony 60" yeni modeller = Sharp UV2A(şu an en gelişmiş modüllerden biridir)

    LG-Philips ortaklığı : Lg Ips ailesi ve tv'ler için S-ips modül üretimi yapmaktadır.

    32"-37" = S-ips, A-mva, S-mva
    42" = S-ips
    47" = S-ips
    52" = S-ips, As-v(philips'in bazı 2009 modelleri)
    55" = S-mva

    Sharp : AS-V ve Şu an en gelişmiş modüllerden biri olan UV2A modülleri üretmektedir.

    32-37" = As-v, A-mva
    40/46/52" = As-v
    60" = UV2A

    Panasonic-Hitachi ortaklığı : Piyasaya yeni çıkmaya başladığı için modeller hakkında yüksek oranda bilgi yoktur, fakat bu 2 üretici Ips-Alpha teknolojisini kullanmaktadır.
    Ips-Alpha en iyi görüş açısı sağlayan tft lcd modüldür.
  • yeni bir monitör almak istiyorum.oyun oynamak ve film seyretmek istiyorum.fiyatı 1000 tl olabilir,birazda geçebilir.hangi monitörü almalıyım arkadaşlar.yardım istiyorum
  • Bende bu sorunun yanıtnı merak etmiştim neyseki arkadaşlar açıklamışlar.

    En iyisi OLED Monitör'leri mi beklesek?
    Peki bu gelecek yeni ürünlerin fiyatlkarı hakkında bir bilgi var mı?
    Aşırı pahallı olup birde onların fiyatı düşsün diye beklersek herhalde 3 yıl aynı ekranı kullanmak zorunda kalacağım (mı?!) :D


    http://www.donanimhaber.com/tm.asp?m=2986985
  • Merak ettim de 9 yıl önce odama televizyon alacağım diyen beyefendi ne yaptı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LCD – LED ve Plazma TV Arasındaki Farklar Nelerdir?

    LCD TV’lerin Artıları Nelerdir ( + ) :

    1. Renkleri olduğundan daha canlı ve parlak olarak gösterir.

    2. 40" ve daha küçük ekranlar Plazmaya oranlar biraz daha performans gösterirler. Bu nedenle 42" den ufak Plazma Tv üretilmemektedir.

    3. Yüksek ışıklı ortamlarda eski tip Plazma Tv'lere oranla daha az yansıma yaparlar.

    LCD TV'lerin Eksileri Nelerdir ( – ) :

    1. İzleme açıları dardır. En iyi izleme açısı için tam karşıdan bakmak gerekir. Yan açılardan bakıldığında renkler değişir, siyah kısımlar parlama yapar.

    2. Gerçek kontras oranları düşüktür. Bu nedenle beyaz ve siyah arasındaki renk geçişleri iyi değildir. Siyah rengi hiçbir zaman tam siyah olarak göstermezler. Kontrastı düşük olduğundan görüntüdeki detayları göstermekte yetersiz kalırlar. Örnek. bir cisme gelen gölgelerin datığımı, bir yüze gelen gölgelerin oluşturulmasında zayıf kalırlar.

    3. Hareketli görüntülerde hareket eden kısımda netliğin bozulması (dikkatli bakılırsa anlaşılır).

    4. Plazmalara oranla çok daha az renk tonu verirler. Tam insan ten rengini yakalayamaması.

    5. Renkler gerçek renklerinden farklıdır. Renkleri olduğundan daha canlı ve parlak gösterir. Bu sayede daha kaliteli bir görüntü veriyor izlenimi yaratır.

    6. Yüksek ışıklı ortamlarda ekranın yansıma yapması (siyah filmli ekranlarda).

    7. Plazma Tv’lere oranla daha yüksek radyasyon yayarlar. (Kaynak milliyet.com.tr – Gazi Üniversitesi)

    8. Ekranda ölü piksel oluşma riski. Ekrana dokunma, darbe, yüksek nem oranı veya ani voltaj dalgalanmalarında ekranda ölü piksellerin oluşma olasılığı vardır. Ölü pikselsel sorunu yaşayanlarla ilgili kaynak: Google Araması

    9. LCD Tv’ler, görüntüdeki siyah ve beyaz sahnelerin değişimine bakmaksızın her durumda maksimum güç tüketimi yaparlar.

    10. 42" ve üzeri ekranlarda Plazma Tv’ler LCD ve LED Tv’ye oranla daha iyi görüntü vermektedir.

    LED TV’rin Artıları Nelerdir ( + ) :

    1. LCD ve Plazma Tv’lere oranla %40 lara varan enerji tasarrufu sağlayabilirler. (Yeni Modeller)

    2. LCD TV’lerden daha hafif ve incedirler.

    3. Renkler LCD ye oranla biraz daha gelişmiştir. Gerçek insan teni rengine biraz daha yakın görüntü.

    4. LCD TV’lere oranla daha uzun kullanım ömrü.

    5. Yüksek ışıklı ortamlarda eski nesil Plazma Tv’lere oranla daha az yansıma yaparlar (Yeni nesil Plazma Tv’ler hariç).

    6. 40" ve daha küçük ekranlar Plazmaya oranlar biraz daha performans gösterirler.

    LED TV’lerin Eksileri Nelerdir ( – ) :

    1. Görüntüyü hızlı oluşturamaması nedeniyle, hareketli görüntülerde hareket edem kısımda görüntü netliğinin bozulması. Örnek olarak; herkesin evinde Notebook vardır (bunların tamamı LCD veya LED ekrandır) içinde yazı olan bir sayfayı mause (fare) ile hafifçe sağa-sola sürüklediğinizde yazıların bulanıklaştığını ve inceldiğini, detayların kaybolduğunu kendi gözlerinizle göreceksiniz. Aynı test resim ve videolar içinde geçerlidir.

    2. Gerçek kontras oranının Plazma TV’lere oranla çok daha düşük olması. Siyah ve beyaz arasındaki renk geçişleri iyi değildir. Siyah rengi hiçbir zaman tam siyah renk olarak gösteremez. Kontrastı düşük olduğundan görüntüdeki detayları göstermekte yetersiz kalırlar.

    3. İzleme açıları dardır. En iyi izleme açısı için tam karşıdan bakmak gerekir. Yan açılardan bakıldığında renkler değişir, siyah kısımlar parlama yapar, yansıma yapar.

    4. Yüksek ışıklı ortamlarda ekranın yansıma yapması (sadece filmli ekranlarda).

    5. Renkler gerçek renklerinden farklıdır. Renkleri olduğundan daha canlı renkli ve parlak gösterir.

    6. Fiyatının Plazma Tv’lere oranla daha yüksek olması.

    7. Plazma Tv’lere oranla daha yüksek radyasyon yayarlar (Kaynak milliyet.com.tr – Gazi Üniversitesi).

    8. Ekranda ölü piksel veya led lamba hasarının oluşma riski. Ekrana sert dokunma sonucu ölü piksel oluşabilir. Yüksek nem oranı veya ani voltaj dalgalanmalarında ekranda ölü piksellerin oluşmasına veya led lambalarının yanmasına neden olabilir.

    Ölü pikselsel sorunu yaşayanlarla ilgili kaynak: Google Araması

    9. LED Tv’ler, görüntüdeki siyah ve beyaz sahnelerin değişimine bakmaksızın her durumda maksimum sabit güç tüketimi yaparlar.

    10. 42" ve üzeri ekranlarda Plazma Tv’ler, LCD ve LED Tv’ye oranla daha iyi görüntü vermektedir.

    Plazma Tv’lerin Artıları Nelerdir (+):

    1. Sınırsız izleme açısı. Yan açılardan dahi mükemmel netlikte izleme imkanı.

    2. LCD ve LED tv’lerde olmayan, gerçek kontras oranı. Sonsuz siyah renkler. Çok detaylı Görüntü. Kontras sadece siyah ve beyazla ilgili değildir. Tüm renklerin oluşumu için çok önemlidir. Örnek cisimleri vuran ışığın cisimlerde tonlar oluşturması gibi…

    3. LCD ve LED tv’lerden daha fazla renk. Gerçeğiyle bire bir renkler. Gerçek insan teni rengi.

    4. Hareketli sahnelerde anlık resim yenileme ve tepki süresiyle LED ve LCD Tv’lerden 1000+ kat daha hızlıdır.

    5. Full HD seçeneği vardır. Full HD de TV’ye çok yakından baktığınızda (1 metreden az) bile mükemmel görüntü verir.

    6. 120.000 saat kullanım ömrü. (Günde 10 saat izleneceğini var sayarsak ömrü 33 yıl olurdu)

    7. (İncelik arayanlar içindir.) Yeni nesil Plazma Tv’ler yeni çıkan LED Tv’ler kadar ince ve hafiftir. Şu anda en ince Plazma tv 2.47cm ile Panasonic Vierra Z1 modelidir. Panasonic 2011 yılında 8.8mm. ile dünyanın en ince en az elektrik tüketimini yapan modeli piyasaya sunacaktır.

    8. Elektrik tüketim ortalaması LED ve LCD Tv’ye oranla biraz daha azdır (yeni modellerde). Bir LCD veya LED Tv’nin Plazma Tv özelliklerinde olduğunu var sayarsak (600 Hz ve 1.500 cd/m2) çok daha fazla elektirik tüketirdi diyebilirdik. Yeni nesil Plazma Tv’ler, LED Tv’lerden daha az elektrik tüketirler. (Ayanı ölçüde ekran, 3D özelli vs. olmak koşuluyla)

    Not: Plazma Tv’ler, elektrik tüketimleri değişkendir. Biraz açacak olursak görüntüdeki ışık yoğunluğuna bağlı olarak elektrik tüketimlerini otomatik olarak ayarlarlar. Ekranda beyaz oranı arttıkça elektrik tüketimi yükselir, siyah oranı arttıkça da elektrik tüketimi azalır.

    10. Tepki süresi 0,001 (Led ve Lcd Tvlerden 1000-2000+ kat daha hızlı görüntü oluşturma). Bu nedenle hareketli görüntülerde asla bulanıklaşma olmaz. Bilgisayar oyunu meraklıları için en iyi seçim Plazma Tv’lerdir.

    11. Parlaklık: 1.500 cd / m2 (Led ve Lcd Tv’lerde max. 500 cd/m2'dir. Hatta yeni nesil LED TV’lerde bu oran tasarruf için 400 cd/m2'ye düşürülmüştür) Üç kat daha fazla ışık gücü ve daha yüksek Hz (tarama hızı) olmasına rağmen, elektrik tüketimi yeni model LED TV’lerden %30 ila %80 daha fazladır.

    12. LCD ve LED Tv’lere oranla daha az radyasyon yayarlar. (Kaynak milliyet.com.tr – Gazi Üniversitesi).

    13. LCD ve LED Tv’lerdeki gibi ölü piksel oluşma riski hiç yoktur.

    14. 42" ve üzeri ekranlarda Plazmalar LCD ve LED Tv’lere oranla daha iyi görüntü vermektedir.

    15. Plazma Tv’ler görüntüdeki siyah ve beyaz sahnelerin değişimine göre elektrik tüketimi yaparlar. Beyazın çok olduğu sahnelerde maksimum, siyahın çok olduğu sahnelerde minumum elektrik tüketirler. Test yapılan örnek bir sayfahttp://forum.donanimhaber.com/m_37475227/tm.htm

    Plazma Tv Taleplerinin Avrupa ve Amerikada Hızla Artdığını Gösteren Kaynak:

    http://teknoloji.milliyet.com.tr ... 1349807/default.htm

    Plazma Tv’lerin daha az radyasyon yaydığını açıklayan kaynak: (Gazi Üniversitesi – milliyet.com.tr)

    http://ekonomi.milliyet.com.tr/radyasyondan-korunmak-icin-bunlari-yapin/ekonomi/ekonomidetay/28.03.2011/1370006/default.htm

    Not: Plazma TV almaya karar verirseniz yeni teknoloji, 2010 yılı ve sonrasında üretilmiş modelleri almanızı tavsiye ederiz. Fiyatları Led Tv’lere oranla daha ucuzdur. Herhangi bir marka, en ucuz 2010 model ve üzeri Full HD Plazma Tv’ler bile, şu an ki en iyi 5.000-10.000 Dolarlık LCD veya LED Tv’lerden bile daha iyidir.

    Son olarak elektrik tüketimine fazla önem vermemek gerekir. Bazı Plazma Tv’ler özellikleri nedeniyle LCD ve LED TV lerden 100 watt kadar fazla elektrik tüketebilir.

    Örnek olarak: Bir Tv’nin 100 watt daha fazla elektrik tükettiğini ve günde 6 saat çalıştığını farz edersek.

    100 x 6 =600 watt = 1 günlük tüketim.

    600 x 30 = 18 Kv = 1 aylık tüketim.

    K.D.V., kaçak kullanım bedeli ve çeşitli katkı payları dahil elektrik Kv birim fiyatı 0,27 Kuruş

    18 x 0,27 = 4.86 TL. aylık fark.

    12 x 4,86 = 58,32 TL. yıllık fark.

    10 yıl kullanıldığında bize toplamda 583 TL bir fark oluşturuyor.

    Plazma Tv’ler ile LED, LCD Tv arasındaki fiyat farkına baktığımızda elektrik tüketim farkının hiç önem teşkil etmediğini görürüz.

    Not: 2010 yılı itibariyle Panasonic, Samsung ve LG firmaları Plazma Tv üretimine hız vermiştir.

    Plazma TV’lerin Eksileri Nelerdir (-):

    Yüksek ışıklı ortamlarda LED ve LCD Tv’ye oranla daha faha fazla parlama yapması. Ancak yeni teknoloji sayesinde. NeoPlazma ve benzeri özellikteki Tv’lerde ön kısımdaki cam panel kaldırılarak bu sorun tamamen giderilmiştir.

    Eski model Plazma Tv’lerde Burn sorunu. Burn ekranda uzun süre hareketsiz, sabit duran bir rengin görüntü değişince bir süre ekranda gölge şeklinde görünmesidir. Ancak 2008 model ve üzeri Tv’lerde bu sorun ortadan kalkmıştır.

    Eskiden LCD TV’yle arasında çözünürlük ve ağırlık farkı vardı. Ancak yeni teknojoliyle birlikte bu farklar tamamen Plazma Tv lehine dönmüştür.

    - Bazı modeller LED Tv’lere oranla daha fazla elektrik tüketebilirler.

    Not 1: 22" den daha büyük ekranlarda, ekran büyüdükçe görüntü kalitesi azalır. Nedeni Full HD görüntünün gerçek boyutu 22 inçlik ekran boyutlarında olmasıdır. Bu nedenle ekran büyüdükçe görüntü de tv tarafındandan büyütülür. Yani küçük bir resmi yakılaştırıp bakmaya benzer diyebiliriz. Aşağıdaki Tv izleme mesafelerine bakarak ekran boyutuna karar veriniz (Kaliteli bir görüntü almak için bu çok önemlidir).

    Not 2: Bazı Tv markaları, mağazalada kendi Tvlerinin daha güzel görüntü göstermesi için özel görüntüler (DVD, BluRay) hazırlatmıştır, bunlara kanarak Tv almayın aksi halde evde izlerken hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.