Şimdi Ara

DİKKAT elektrik elektronik müh. diye meslek ünvanı yoktur (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
6.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hakan soru galiba banaydı , veya en azından üzerime aldım. Sorularının bir kısmına çok açık cevap vermek istemem, internet ortamında hafif anonim kalmanın daha iyi olduğunu düşündüğümden. Lisans ve master ı aynı üniversitede ,TR nin sayılı üniversitelerinin birinde, yaptım. Neredeyse on senedir çalışıyorum , türkiyenin çok iyi bilinen şirketlerinden birinde elektronik tasarımcı ve alt kademe yönetici olarak. Bu kadarı yeter sanırım. Master'ın iş bulma ve iş becerme anlamında faydası oldu ancak biraz farklı şekilde.

    Yüksek lisans insanın bilgisini değil görgüsünü arttıran bir süreç. Lisans eğitiminde birşeyler anlatırlar, ve aynısının uygulamasını sorarlar. Gerçek hayat biraz farklı , ortada çözülmesi gereken bir problem ve bin türlü çözümü var. Çözümleri araştırmak , bulmak ve uygulamak zorundasın. Yüksek lisans teknik bilgini çok yukarılara taşımasa da (katkısı oluyor tabiiki), problem çözme yaklaşımını ve görgünü arttırıyor.

    Benim tavsiyem fırsatın var ise mutlaka yap. Ama şu şekilde yap:

    1) Ne yapmak istediğine karar ver. Tasarım , satış pazarlama , mühendislik yönetimi , bakım olarım , sistem mühendisliği , üretim, kalite kontrol , planlama vs. vs. Bu kararda geç kalma , ortaya karışık bir şeyler yapmaya kalkma.

    2) Bu konuda doğru düzgün programı olan bir üniversite ve program bul. İTU ODTU Bilkent Boğaziçi Yıldız vs. mesela. İlla elektronik masterı yapmak zorunda değilsin. Uğraşmak istediğin alana göre işletme masterı vb de yapabilirsin.

    3) Master yaparken uzmanlaşmak istediğin konu ile ilgili ufak, büyük, az para veren , çok para veren farketmez, bir şirkette mutlaka ama mutlaka part time bir iş bul çalış.

    4) Okul ve iş dışında da bu konu üzerine birşeyler yap. Azıcık ta elini kirlet teknisyenliğe de bulaş. Ama çok fazla değil.

    İşe adam alırken , iş görüşmesine çağrılacakları belirlemek için , en azından bizim şirket için şöyle bir öncelik sıralaması var :

    1) Pozisyon ile ilgili tecrube ve gerekli teknik bilgi, altyapı
    2) Konu ile doğrudan ilgili , uzmanlaşmış eğitim
    3) Beraber çalışmış birilerinin referansı
    4) Yüksek lisans / doktora
    5) Mezuniyet ortalaması / mezun olunan üniversite

    Askerlik, yabancı dil, bilgisayar vs. saymıyorum zaten.

    Bunlar iş görüşmesine girmek için , sonrası ise bambaşka bir hikaye. Eğer hiç birşeyin yok ise, adam seçeceklerin elinde tek somut veri olarak iş mezun olduğun okul ve ortalaman kalır ki , KOU (Kocaeli Üniversitesi ?) pek çok yerde yeterli gelmeyebilir. Herşeyin sende başlayıp bittiğini, hiçbir okulun sana iş ve gelecek garantisi veremeyeceğini, kafana zorla birşeyler sokup seni iyi bir müh. yapamayacağını unutma !

    Kolay gelsin.




  • quote:

    Orijinalinden alıntı: lftx

    Hacettepe Univ Elektrik Elektronik Müh bölümü mezunuyum diplomamda Elektronik Müh. yazıyor ünvan olarak buda normal elektriği pek bilmiyorum bi tek power elektronik dersi aldım mesela


    EWET BENDE AYNI DURUMDAYIM. KARDEŞ SEN KAÇ MEZUNUSUN BEN YENİ MEZUN OLDUM(MATADORCER.HOTMAİL.COM)

    BU ARADA FORUM AMACINDAN SAPMIŞ BENCE , EMO GARİP Bİ KURUM İYİ DE DİYEMİYOSUN KÖTÜLEMEKTE OLMUYOR ÇÜNKÜ İYİ NİYETLİ ADAMLAR MESELA YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜZERİNE ADAMLARIN ÇALIŞMALRI OLMASAYDI(RUZGAR -GÜNEŞ -JEO SU VS) BUGUN TURKİYENİN GÜNDEMİNE BU KONULAR ZOR GİRERDİ BUGUN İSE İHRAÇ ETMEYİ HEDEFLİYORUZ.AMA BİYANDAN DA EMO AKADEMİK ÇEVREYLE UYUMLU DEĞİL BU DA SON BİLİMSEL MAKALELER VS ALAKASIZ KILIYOR.

    ESS KONUYA DÖNERSEK EN BAŞTADA DENDİĞİ GİBİ ELE- ELO MÜH . DİYE Bİ KAVRAM OLMADIĞI GİBİ ESASINDA ELEKTRONİK MÜH. HABERLEŞME MÜH. VS GİBİ NİTELİKLER DÜNYADA YOKTUR.

    HERYERDE BUNUN ADI ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİDİR. SİZ AYRICA FARKLI ALANLARDA UZMANLAŞABİLİRSİNİZ AMA ADINIZ ELEKTRİK MÜHENDİSİDİR. TEMEL OLAN BİLGİLERİ(DEVRE- MANYETİK- BİLGİSAYAR GİRİŞ.- ANALOG- DİGİTAL ELEKTRONİK- ELEK. MOTORLARI GENERATORLER) BUTUN ELEKTRİK MÜH.LERİ BİLMELİDİR.




  • ben 2005 mezunuyum şimdi sınıf arkadaşı çıkmayalım senle
  • ÇIKTIK BİLE AMA BEN UZATANLARDAN OLDUGUMDAN TANISMIYOR OLABİLİRİZ. BEN TUFAN SEN KİMSİN
  • Mustafa ben uzatmayanlardan okulda tanışmadık ama burda tanışırız
  • tamam kardeş sen bilirsin.

    ben yıllktada yokum boşuna bakma
    mesajını okudum.explorer arızalı bi türlü özel msj yollayamadım. odtude başarılar diliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matador01 -- 22 Ağustos 2005, 18:06:48 >
  • ytu elektrik muh 3 sınıf oğrencisiyim..

    şimdiye kadar aldığım mesleki desrler..

    elektromagnetik alan teo.
    devre teo.
    devre analizi
    elektronik
    mühendislik matematiği


    hepsi bu kadar...
    iki sene de aldığım dersler...
  • tavsiyelerin ve objectif yaklaşımın için teşekkürler.
    size de iyi çalışmalarrr
  • teşekkürler
  • quote:

    astral32
    Teğmen




    Mesaj: 227



    28 Temmuz 2005, 12:17:26


    --------------------------------------------------------------------------------

    BEN ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ OKUYORUM AMA HEPSİNDEN BİRSEYLER ÖGRENİYİM DİYE İKİSİNDENDE YETERİNCE BİLGİ EDİNEMİYORUM SANIRIM EN SONUNDA KENDİMİ YAZILIM VE BİLGİSAYAR
    KONULARINA VERDİM NE ELEKTRİKLE NEDE ELEKTRONİKLE UGRASMIYORUM

  • quote:

    Orijinalinden alıntı: cici_anne_sevda

    quote:

    astral32
    Teğmen




    Mesaj: 227



    28 Temmuz 2005, 12:17:26


    --------------------------------------------------------------------------------

    BEN ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ OKUYORUM AMA HEPSİNDEN BİRSEYLER ÖGRENİYİM DİYE İKİSİNDENDE YETERİNCE BİLGİ EDİNEMİYORUM SANIRIM EN SONUNDA KENDİMİ YAZILIM VE BİLGİSAYAR
    KONULARINA VERDİM NE ELEKTRİKLE NEDE ELEKTRONİKLE UGRASMIYORUM




    Binbaşı olana maaş bağlamıyorlar...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cici_anne_sevda

    quote:

    astral32
    Teğmen




    Mesaj: 227



    28 Temmuz 2005, 12:17:26


    --------------------------------------------------------------------------------

    BEN ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ OKUYORUM AMA HEPSİNDEN BİRSEYLER ÖGRENİYİM DİYE İKİSİNDENDE YETERİNCE BİLGİ EDİNEMİYORUM SANIRIM EN SONUNDA KENDİMİ YAZILIM VE BİLGİSAYAR
    KONULARINA VERDİM NE ELEKTRİKLE NEDE ELEKTRONİKLE UGRASMIYORUM




    kas kas ıkın biraz daha 568 postun kalmış




  • arkadaşlar bence asıl önemli olan şey uzmanlaşmak ve hakkaten o iş konusunda birşeyler biliyo olmak. fakat ülkemizde elek.elektronik mühendisliği yerine bunlar ayrı ayrı okutulsa ve 2 sınıftan itibaren o dala yönelse hakikaten çok daha ii olur. 3 ün sonunda uzmanlaşmak bence çok geç oluyo. konular o kadar basit değilki 2 veya 3 dönemde uzman olasın. lakin şuan yapacak bişeyde olmadığından iş bize düşüyor malesef. yapılacak şeyde önceden karar verip kendimizi o noktada geliştirmek.
  • bide bazı arkadaşlar yurtdışında bunların tümünün elektrik mühendisliği adı altında tolandığını söylemiş. konu hakkında fazla bilgim olmadığı için doğrudur toplanmış olabilir. fakat burdada önemli olan konu adamların öğretim planı nasıl. eğer sana birinci sınıfta her mühendislik tipinin giriş derslerini werip ikinci sınıftan itibaren uzmanlaşmanı istiyosa daha ne deyip. yemede yanında yat ama bu ülkedeki sistemde elek. elektro diye birleştirip son 2 3 dönemde uzmanlaştıracaksan hiç birletirme..
  • ben bu sene üniversite tercih yapcam elektrik elektronik mühendisligi düşünüyordum.. ama şimdi yorumları okuyunca kafam karıştı. ben bu bölümü bitirince hemen iş bulabilir miyim yada nasıl bulurum yardımcı olur musunuz..
  • diplomadan cok alinan bilgi onemli bence. Universitelerdeki elektrik muhendisligi bolumuyle elektronik muhendisligi bolumu arasinda mufredat acisindan daglar taslar kdr fark war. Hic suphesiz yarin elektronikle ilgili bi ise giren bi elektrik muhendisiyle bir elektrik elektronik muhendisi arasinda bilgi ve elektronik sistemlerle ilgili uzmanlik konularinda daglar taslar kdr fark olucaktir..gerisi cok da onemli degil bence..
  • yurt dışında elektrik elektronik yoktur arkadaşlar. bir elektrik müh. doktora öğrencisi ve araştırma görevlisi olarak yüzlerce makale okudum. bu makaleleri yazan adamlar ya elektrik mühendisliği bölümündedir yada elektrik ve bilgisayar mühdedir. elektronik dediğiniz şey ilkl sayfada bir arkaşın belirttiği gibi düşük gerilim ve akımlardaki elektrikli devrelerdir. sistemin gücü arttığında ise bu "GÜÇ ELEKTRONİĞİ" adını alır ki bende güç elektroniği üzerine çalışan kişiyim. bir elektrik-elektronik müh. eğer elektronik bölümüne kaydıysa ups dediğinzde bilgisayarlarda kullanılan kesintisiz güç kaynağı diyebilir ancak. fazlası hakkında kolay kolay yorum yapamayabilir. elektronik zaten elektriktir. dediğim gibi bir yüksek güç diğer düşük güçtür. ikisininde çalışma konusu aslında farklıdır. ancak ikiside programlama bilmelidir ve ciddi üretim yapıılan yerlerde ikisininde bulunması gerekir. ülkemizde en iyi üniversitelerde elektronik-elektrik müh olduğundan ve türkiye birincileri buraları tercih ettiğinden dolayı insanlar farklı gözle bakıorlar bu bölüme. iki bölümde güzel bölümlerdir yeterki kendinizi okurken iyi yetiştirin.




  • "Elektrik-elektronik mühendisliği" diye bir meslek olmadığını ısrarla iddia eden kişiler var.Neymiş efendim böyle bir ünvan olamazmış.Ya elektrik mühendisi olabilirmişsin yada elektronik mühendisi olabilirmişsin.İkisi çok farklı alanlarmış.Bunu ilk defa YÖK uydurmuş.Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bişey yokmuş.Bunu iddia edenler sadece elektrik mühendisleridir.Yine aynı tutum Elektrik mühendisleri odası (EMO) tarafından dile getiriliyor.Hatta tercih yapacak öğrenciler için bildiri hazırlayıp sitelerine koymuşlar dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir uygulama yoktur tamamen uydurmadır diye.Dikkat ederseniz EMO'nun yönetimindekilerin sadece elektrik mühendisi olduğunu görürsünüz.Elektrik ve elektronik mühendisi olamamanın vermiş olduğu eziklikle bu düşünceyi hararetle savunmaktadırlar.
    Bu kafadaki insanların dünyadan haberleri yok herhalde.YÖK Türk toplumana özgü bölümler dışında hiç bir zaman kafasından program adı uydurmamıştır.Bütün programlar uluslararası UCAS (Universities & Colleges Admissions Service) kurumu ile uyumlu haldedir.Bütün programların kendilerine has UCAS kodları bulunmaktadır.Olmadığı iddia edilen Elektrik ve elektronik mühendisliği programının kodu UCAS H600'dür.Merak eden arkadaşlar google'a UCAS H600 yazarak hangi üniversitelerde Elektrik ve elektronik mühendisliği bölümünün olduğunu görebilirler.Dünyada binlerce üniversitede bu program adıyla bu meslek ünvanı vardır.Diplomalarındada "electrical and electronics engineer" yazar.Elimde bu diplomaların elektronik ortamdaki görüntüleride mevcuttur.
    Böyle bir bölüm olmadığını söyleyenler birde şunu söylüyorlar.Elektrik kuvvetli akımmış elektronik zayıf akımmış.Buda yanlış.Bilgisayarımızı çalıştıran elektrik değil başka bişey sanki.Elektrik ile elektroniği birbirinden ayıran literatürde akımın zayıf yada kuvvetli oluşu değildir.elektronik cihazlarda elektrikle çalışır.Elektronik elektriğin biraz daha özelleşmiş alt dalıdır ve elektronik elektriğin transistörle özelleşmiş konusudur.Yani elektronik demek transistör barındıran elektrik devrelerinin özelleşmiş adıdır.
    Ben elektrik ve elektronik mühendisliğindeyim diye bu ispatı yazmadım.Bu bölümü tercih etmeden önce bunun farkında olduğum için bu bölümü seçtim.Olmayan bir mesleği yazmak istemezdim elbetteki.Bu bölümü tercih edecek üniversite adayları gönül rahatlığıyla tercih edebilirler.
    Bunlardan haberi olmayanlar ve saçmalık olduğunu iddia edenler yurtdışındaki üniversitelerin program isimlerini dikkatle incelemelerini tavsiye ederim.Sadece bu elektrik ve elektronik mühendisliğinde geçerli değil.
    Örneğin; İnşaat ve çevre mühendisliği, kimya ve biyoloji mühendisliği, elektrik ve bilgisayar mühendisliği, elektrik ve işletme mühendisliği gibi birçok çift disiplin programlar vardır.Hatta dünyada elektrik mühendisliğinin ilk açıldığı amerikan MIT üniversitesinde bile bölümün adı "elektrik ve bilgisayar mühendisliği"dir.Dünyada ve Türkiyede de hiçbir firma programın adına takılmaz.Önemli olan işi yapabileceğinizdir.Aynı şekilde yalnızca elektrik mühendisi olan biriside elektronik üzerine kendisini geliştirdiyse kimse "olmaz senin diplomanda elektronik yazmıyor bizle çalışamazsın" diye bir şey söylemez.Mühim olan tamamiyle kişinin kendisini geliştirmesidir.
    EMO'nun bu tutumu yüzünden sadece kamuda çalışacak olan elektrik ve elektronik mühendislerinin canı yanmaktadır.Özel sektörde kesinlikle böyle bir ayrım bulunmamaktadır.Transkriptlerinde "yüksek gerilim tekniği, elektrik makinaları, elektrik üretim, iletimi dağıtım (herhangi biri) dersleri bulunan elektrik ve elektronik mühendislerinde zaten EMO'dan elektrik mühendisliği yetkisi edinebilmektedirler.Zaten bu yüzden artık Türkiyedeki elektrik ve elektronik mühendisliği bölümleri bu şart dersleride artık müfredatlarına koymaya başlamıştır.
    Sonuç olarak elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği mezunların uygulamada birbirlerinden farkları bölümlerinin isimleri değil kendilerini ne kadar geliştirdiğidir.Seçtikleri alt dallarda aranan mühendisler olmaya çalışmalıdırlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmyildiz

    Elektrik ve elektronik mühendisi olamamanın vermiş olduğu eziklikle bu düşünceyi hararetle savunmaktadırlar.



    çok komiksiniz gerçekten. hiçbir elektrik mühendisinin böyle bir ezikliği yoktur. EMO'nun sakıncaları tamamen can güvenliği ile alakalı. Transformatör nedir bunu bilmeden TEDAŞ da çalışan elektrik-elektornik mühendisleri var. kimse onlara elektornik üzerine çalışmasınlar demiyor zaten. ama trafoyu bilmeden tedaşta çalışmak istiyorsan orda dur denir. elektrik üretimi, iletimi, dağıtımı görmeden enerji üretim santrallerinde çalışmaya kalkan ee mezunu arkadaşlar var. ondan sonra iş kazaları, can kayıpları hat safhaya çıkıyor... bu fark dersleri görüp de EMOya gelene kimse bişey demiyor zaten. sizin de dediğiniz gibi EMO bu temel dersleri almış olan ee mezunlarına aynı yetkiyi veriyor ancak ee okuyan öğrenciler bu dersleri vermeden aynı yetkiye sahip olmak istiyor. EMOyu sevmem ama belkide yaptığı en güzel uygulamadır bu ayrım. Elektrik-Elektornik programı olan üniversiteler daha devresi teorisi eğitimi vermeden mikroişlemciler dersi açıyor öğrencilerine. bu programların adına yök değil üniversiteler karar veriyor ayrıca. Seramik mühendisliği bölümü de mi UCAS kurumu ile uyumlu?

    herneyse sorun elektrik-elektronik şeklinde isimlerin birleştirilmesi değil, laboratuvar masraflarından kaçmak isteyen üniversitelerin bunu kullanmaları. elektrik-elektronik ismi tercih yapan öğrencilere daha çekici geliyor. 4 yılda her ikisini de güzel bir şekilde anlatabiliyorsa ne mutlu. ama kaç üniversite yapıyor bunu acaba?




  • Dikkat ettiyseniz Türk toplumuna özgü bölümler dışında UCAS uyumlu olduğunu söyledim.Zatende konumuz elektrik ve elektronik mühendisliği ünvanın dünyada binlerce üniversitede varlığıdır.
    Eziklik dediysem ben tüm elektrik mühendislerini kastetmedim yanlış anlaşılmasın ama bu konuda ipin ucunu kaçıran meslektaşlarımız yok değil.
    O konuda zaten size katılıyorum ama işte sizin dediğiniz açıdan hadiseye eğilmek lazım ünvanın olmadığıyla ilgili değil.Evet gerçekten bu bölümü hakkıyla veremeyen üniversiteler var fakat bu konu elektrik ve elektronik mühendisliği ile elektrik mühendisliği arasındaki işleri kızıştırmayla bi alakası olmamalı.Lab imkanları el vermiyorsa bu YÖKün suçu.
    Ben Fatih üniversitesi Elektrik ve elektronik mühendisliğindenim.Aldığım ve alacağım mesleki dersleri sayayım, C, Devre Teorisi1, Devre teorisi2, elektromanyetik alan teorisi, elektromanyetik dalga teorisi, Dijital lojik tasarımı, Mikroişlemciler, elektronik1, elektronik2, elektrik makinaları1, elektrik makinaları2, sinyaller ve sistemler, elektrik dağıtım, yüksek gerilim teknikleri, haberleşme, kontrol sistemleri, güç sistemleri analizi1, güç sistemleri analizi2, güç sistemlerinde koruma, elektrik santralleri, aydınlatma tekniği ve iç tesisat, güç elektroniği1, güç elektroniği 2
    işte bunlar elektrik ve elektronik mühendisliğindeki derslerim.EMO elektrikle ilgili yalnızca 3 ders isterken burda 16 tane var.O yüzden tüm elektrik ve elektronik mühendisliği bölümlerini lütfen bir tutmayın kardeşlerim.Bu dersleri ve lab imkanlarını sağlayamanlarınki hakkında ne söylerseniz söyleyin.Fakat şunuda bilin artık çoğu üniversitelerdeki elektrik-elektronik mühendisliği bölümleri uyandı ve müfredatlarını hızla bu yönde değiştirmektedirler ve lab imkanlarını kurmaya başlamış durumdadırlar (İddialı vakıf üniversiteleri başlattı).
    Şimdi gelelim sayın kardeşlerim çift disiplin olmaz diyen kardeşlerim, dünyada ilk elektrikle ilgili mühendisliği kuran ve dünyadaki en iyi mühendislik okulu olan amerikan MIT'de bölüm elektrik ve bilgisayar mühendisliği diye geçmektedir.O zaman bu adamlar ne elektrikten tam anlar nede bilgisayardan tam anlar yarım yamalak bi bölümdür.Ama malesefki öyle değil dünyadaki en iyi elektrik mühendislerini bu okul yetiştirmektedir.YTÜ elektrik mezunu diyebilir mi ben MIT elektrik ve bilgisayar mezunundan daha iyi elektrik bilirim diye?Bilkent elektrik-elektronikte elektrik mühendisinden daha iyi elektrik bilenler yokmudur? Bu olduğu gibi tam terside geçerlidir.YTÜ elektrik mezunuda bazı elektrik-elektronik mezunlarından daha iyi elektronik bilebilir.Hatta ben bu konuda şunu söylemek istiyorum.Elektrik mühendisliği müfredatlarını inceledim ve eem bölümlerininde tamamına yakınının müfdatlarını inceleme fırsatı buldum.Gördümki arkadaş bizim aldığımız elektronik derslerinide elektrik mühendisleri alıyor.adı elektrik mühendisliği transistör devreleriyle uğraşıyor.Bu yüzden bunlarında hakkı yenmemeli diplomalarında elektronik onlarda da olmalı.EEM bölümlerinin ise 1/3 lük kısmı kapatılmalı, 1/3 lük kısmına ise ders ve lab imkanlarının sunulması için süre tanınmalıdır benim fikrim bu.
    Geçen haziran ayında ICCI (Uluslararası enerji ve çevre fuarı) daydım İFM de.Kendi çalıştığım firmamı temsil ediyordum (eem ci olarak Mega watt larla işim oluyor hep). Orada dünyanın en iyi elektrik mühendislerinden Jacob Klimstra ile tanışma fırsatım oldu.Hatta en son enerji santralleriyle ilgili bir kitap çıkarmıştır.Herneyse özellikle bitirdiği Bachelors (lisans) program ismini sordum.Bana "elektrik ve elektronik mühendisliği" programından mezun olduğunu söyledi.(yüksek lisans ve doktoraları karıştırmıyorum merak eden kolay bulur).Eve geldiğimde yinede netten baktım ve evet dediği gibi elektrik ve elektronik mühendisliği mezunuydu(Technical College of Leeuwarden, Netherlands)

    Görüldüğü gibi İngiltere, Hollanda, İsrail, vs. onlarca ülkede eem bölümü vardır.
    Bazıları varki eemde okuyorum diye kendini forum sitelerinde tanıtıpta elektrik mühendisliğinde okuyanlar var.EEM yi kötülüyor adam.Ben yazdım pişman oldum siz olmayın falan millette yedi.Daha Basit Laplas dönüşümü soruyorum onu bilemiyor.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.