Şimdi Ara

Atatürk ün öğrenim hayatından bir anısı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
36.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar biraz önce alt komşumuz 2. sınıfa giden oğlu için bir ödev araştırmama rica etti.Konusu Atatürk ün öğrenim hayatı ile ilgili bir anısını yazınız.Konu dışında Atatürk ile ilgili güzel konular açılıyor.Bu konu hakkında elinde güzel bir anısı olan varsa paylaşırsanız cok makbule geçer.Teşekkürler



  • matematik öğretmenin ona kemal adını vermesini anlatan olayı yaz.
  • Aynı ödevi benim kardeşimde yapmıştı. Atatürk bir öğretmeninden feci şekilde dayak yemişti o geldi aklıma bende onu yaptırmıştım (Sanırım öğretmen Araptı biraz araştırırsan bulursun)
  • Atatürk, arkadaşları birdir bir oynarken onları izlemektedir. Arkadaşları neden sende katılmıyorsun dediğinde ''ben asla birinin önünde eğilmem'' gibi bir şey demişti galiba tabii bu daha uzundu bunuda yazabilirsin.
  • Mustafa, Şemsi Efendi Okulu 4. sınıfa giderken, beden eğitimi dersinde öğretmeni sınıfa koşu yarışması yaptırdı. Okul etrafında iki tur atılacak ve birinci olan okul çapında yapılacak koşuda sınıfını temsil edecekti. İlk turu önde geçen Mustafa ikinci turun ortalarında bitiş çizgisine doğru güçlü adımlarla koşarken, biraz ilerde uçamayan bir yavru kuşun peşinden koşan siyah, kocaman bir kediyi fark etti. Mustafa yön değiştirip hızla koşarak yavru kuşu kedinin pençesinden kurtardı. Yavru kuşu severek ve yürüyerek yarışı en sonda tamamlamasına karşın, olayı öğrenen öğretmeninden yavru kuşu kurtardığı için aferin alan Mustafa, yarışı birinci bitiren arkadaşının:

    “ Hayır, ben birinci değilim. Yarışın birincisi Mustafa’dır. O benden daha hızlı, sınıfımızı benden daha iyi temsil eder “ demesi üzerine öğretmeni tarafından birinci gelmiş sayıldı. On beş gün sonra yapılan koşuda okul şampiyonu olan Mustafa, derslerindeki başarıyı koşuda da gösterecek ve Selanik Şampiyonu olarak bir kupa alacaktı.

    Böyle bir anı buldum.umarım uyar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GökaLp.

    Aynı ödevi benim kardeşimde yapmıştı. Atatürk bir öğretmeninden feci şekilde dayak yemişti o geldi aklıma bende onu yaptırmıştım (Sanırım öğretmen Araptı biraz araştırırsan bulursun)

    Bende duymuştum böyle birşey. Bu konu hakkında kaynak veya bilgisi bulunanlar var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: miliotta

    Atatürk, arkadaşları birdir bir oynarken onları izlemektedir. Arkadaşları neden sende katılmıyorsun dediğinde ''ben asla birinin önünde eğilmem'' gibi bir şey demişti galiba tabii bu daha uzundu bunuda yazabilirsin.


    Atatürk'ün arkadaşları birdirbir oynuyolarmış sonra onuda çağırmışlar, gitmiş ayakta beklemiş arkadaşları eğilsene öyle atlayamayız demişler oda ben asla eğilmem böyle atlayabilirseniz atlayın demiş.

    İyi güzel de bence biraz saçma olmuş o davranışı oyun sonuçta.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.